Arkiv

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter juli 2012

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Ekebofestivalen är i full gång

2012-07-07

Ekebofestivalen i Munka Ljungby startade år 1996. I år körs den för 17:e gången. Totalt spelar ca 25-30 band under 3 dagar på 6 scener. Dansbanden dominerar festivalen men även cover- och partyband har sin plats här.

Det skrivs en hel del om festivalen i pressen och här kan man läsa ett urval av artiklar som Expressen skrivit.

Kommentarer

cockacocka | 2012-07-07, kl. 11:07

Det var trevligt en gång i tiden på Ekebo Festivalen,men tyvärr(som jag uppfattar det)så är inte dansen det primära här längre.Alkoholen har tagit över denna dansfestival.I Malung är det dans primärt,alkohol av underordnad betydelse.Rent ekonomiskt så är det inte prisvärt med tanke på entrepriset 350:-.Jag har råd, det är inte det,men att betala för att knuffas runt av berusade, nej det avstår jag.Visst i Malung knuffas det också men dom är åtminstone nyktra.Är det skillnad på att bli knuffad och knuffad.Nej kanske inte.

Bosse | 2012-07-07, kl. 12:12

Jag och min bror har som tradition att åka till Ekebo och har gjort det varje sommar sedan år 2000 med undantag av ett år. Kan bara hålla med om nästan allt du skriver. Sedan Bertil "Ekeboaren" dog för några år sedan har det bara gått utför. Tidigare gick vi dit alla tre dagarna, numera nöjer vi oss med en, och i år blev det igår fredag. I år möttes vi av kravallstaket på scenen där Elisa's och Lasse Stefanz skulle spela! För oss som inte är helt purunga är det dessutom en olidlig öronpina utomhus så vi sökte oss till de båda inomhusbanorna. Några "fyllesnudor" var där väl men Bob Stevens och Hedins spelade bra och det gick att dansa utan knuffar, mycket beroende på att det bara var ett fåtal dansare uppe på banan. Den gamla trevliga gamla dansbanan har de skippat och gjort om för VIP-gäster vilket väl knappast skulle skett på Bertils tid.

cockacocka | 2012-07-07, kl. 14:15

Bosse!
När jag läser vad du har beskrivit om kravallstaket samt att den gamla dansbanan har gjorts om då är det bara att beklaga denna utveckling på en traditionsbunden dansplats. Att där var "fyllesnudor förvånar mig inte, men trots detta så fick Du och Din bror en trevlig afton och det var ju glädjande.

Dansen i Ribbahallen inställd

2012-07-31

Johan Liljeblad som brukar arrangera danser runt om i Jönköpingstrakten, meddelar nu att dansen till Date som skulle ha hållits i Ribbahallen på lördag den 4 augusti har ställts in.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Extas söker ny gitarrist

2012-07-31

Extas som enigt dem själva spelar fräschmogen dansmusik, meddelar nu att de söker en ny gitarrist. Kolla in dem på deras hemsida nedan och skicka vid intresse ett litet CV till tony@extas.se, så hör de av sig till er.

Extas »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny skiva med King Edwards

2012-07-31

Ett av banden som spelade i Malung var King Edwards från Sveg i härliga Härjedalen. De har just släppt sin andra fullängds-cd, "Här och nu" på eget bolag.

Skivan är producerad av Marcus Persson som också arrangerat den tillsammans med Tobbe Nyström (fd Wahlströms).

Av de 14 spåren kommer 10 från medlemmarna själva, de flesta av basisten Mats Elfqvist. Bland de övriga melodierna finns två skrivna av en "landsman" till bandet, Torgny "Kingen" Karlsson. En av dem är den populära bugglåten "Mary Ann" som många band spelar och som även Lasse Stefanz har spelat in på skiva.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Sounders buss är återställd

2012-07-30

I januari skrev Danslogen om hur Sounders buss blev utsatt för ett brandattentat då den stod parkerad på kajen vid Birka Cruises. Hela packutrymmet blev förstört inklusive instrument och PA-anläggning mm.

André Polgary som är bandets sångare och frontfigur berättar för Danslogen:

- En trevlig nyhet är att vår buss nu är helt renoverad och utrustningen som brann upp är ersatt. Vi vill i detta sammanhang offentligt tacka Lennart Björk på Trygg-Hansa och Päivi Turesson på Folksam för att de på ett föredömligt och mycket professionellt sätt skött vårt ärende.

- Ett värdefullt tips för alla dansband:

 • Se till att ha bra försäkringar. Det är livsviktigt, speciellt i vår bransch!

1 kommentarKommentera denna nyhet

Wizex och Kicki på Stockholm Pride Festival

2012-07-29

Nu på tisdag den 31 juli drar Stockholm Pride igång. Detta är en glad festival för hbtq-personer och alla andra som gillar den kulturen. 2012 års festival pågår från 31 juli till 4 augusti.

Även i år kommer det att finnas dansband representerade på Stockholm Pride. På deras hemsidan kan man läsa:

Efter nästan 30 år återförenas Kikki Danielsson med Wizex och gör en spelning under Stockholm Pride 2012 där hon hon spelar den 1 augusti i Pride Park, Tantolunden. .

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till Stockholm Pride, Tantolunden och den sköna stämningen som alltid är där. Har många fina minnen därifrån och det ska bli mycket roligt att få komma dit ihop med Wizex, säger Kikki Danielsson.

På torsdagen den 2 augusti har man den populära schlagerkvällen som i år gästas av förre detta Barbadossångaren Mattias Holmgren. Ingen mindre än Schlagervinnaren Loreen kommer också att vara på plats och framföra sitt vinnande bidrag "Euphoria".

Festivalen innehåller för övrigt många andra kända artister som t.ex. Eric Saade, Agnes, Sean Banan, Lisa Miskovsky, Shirley Clamp, Da Buzz, Andreas Lundstedt, Eric Amarillo, Amy Diamond, och Lena Philipsson.

Festivalens stora publikmagnet är Prideparaden som går genom Stockholm city på lördag den 4 augusti. Här brukar det vara ca 45.000 deltagare i paraden och närmare 500.000 åskådare! En fantastiskt sprakande och glädjefylld föreställning att se på.

Stockholm Pride »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansstället Ön Hedesunda firar 30-års jubileum

2012-07-29

Tisdag den 31 juli firar Ön Hedesunda sitt 30-års jubileum.

Det blir ett stort jubileumsprogram för att fira denna högtidsdag. Programmet håller på från kl 20.00 till 02.00 och artister som uppträder på plats är Top Cats och Brolle.

Flamingokvintetten och Zekes spelar upp till dans också.

Gävle Nöjeskonsult »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandskungen Ulrik Håkansson i Sölvesborg

2012-07-28

Ulrik fyllde 60 år

Foto: Rolf Bondesson

Roland Andersson som är reporter på Blekinge Läns Tidning har skickat en artikel till Danslogen om Ulrik Håkansson, som är känd som Dansbandskungen i Sölvesborg.

– Jag är gift med dansmusiken.

I drygt 40 år har hans liv kretsat kring vad som sker i de svenska dansbanden, medlemmar som skiftar band eller bussar som ska byta ägare. Ulrik har koll på allt. Något instrument spelar han dock inte.

- Jag har inte haft tid att lära mig, säger 60-årsjubilaren. (Ulrik fyllde 60 år den 16 juni.)

Det finns inte många turnerande dansmusiker i landet som inte vet vem Ulrik Håkansson är.

- Jag har kört 3000 mil om året i 40 år för att hålla liv i mitt intresse. Det har det varit värt. Jag har lärt känna så oerhört många trevliga människor.

De djupa kontakterna med alla dansband har Ulrik skapat genom att vara på plats långt före publiken. När banden anländer till ett dansställe ett par timmar före spelningen tar Ulrik emot.

Ofta hjälper han till att packa upp. När festkvällen är slut stannar han kvar, snackar lite och hjälper till att lasta bussarna. Han har koll på när en buss ska säljas och vilka band som är i behov att byta upp sig. Det har gjort att Ulrik i många fall blivit förbindelselänk när bussar har bytt ägare. Han hjälper också till att skaffa spelningar åt en del band, som har svårt att hitta jobb. Många mindre arrangörer har fått hans hjälp med att pussla ihop bra säsongsprogram.

Han har blivit dansbandskungen med branschen.

På den tiden var dans nästan alla veckans dagar var Ulrik ute på olika håll de flesta kvällarna. Det har under årens blivit mycket Valje Nöje, Hanöhus och Nakterhuset när det var fullt fart där, Mörrum, Lyktan, Belganet, Lönsboda, Eringsboda och många andra ställen.

Under alla år har han samlat orkesterkort.

– Jag har närmare 1000 i dag, berättar han.

Dansbandsintresset kom redan 1970. Ulrik var 18 år då. I en Älmhultsorkester som hette Jonny Wittmars spelade tre grabbar från Sölvesborg.

– Jag lärde känna grabbarna och följde med ut på spelningarna för att hjälpa till. Lite var det också för att kolla tjejerna. Ulrik blev fast. All ledig tid har han sedan vikt åt sitt intresse. Några tankar på att gå i farfars eller pappas fotspår har aldrig funnits. Farfar var vd för Olofströms kraft och pappa Lennart jordbrukare. När Ulrik föddes drev pappa Lennart jordbruket på Viet utanför Karlskrona.

- Mina fyra första år bodde jag på den gård i Viet som i dag är Barnens gård, Pappa drev jordbruket och hade också djur, säger Ulrik.

Efter Viet blev det Björkenäs och en ny gård. Några år därefter följde ännu en flytt.

- Pappa var en orolig själ som inte kunde stanna så länge på varje ställe. Vi flyttade till Åhus där jag började skolan. I Åhus skaffade pappa hönseri och hade också fiskebåt.

Föräldrarnas äktenskap sprack. Ulrik och två systrar (en äldre och en yngre) flyttade med mamma till Sölvesborg.

- Vi köpte två gamla hus, hyrde ut det större och bodde i det mindre. Pappa tog över nya gårdar i Gammalstorp och Ysane och skaffade också en husbåt som väckte stor uppmärksamhet. Den husbåten gjorde också att pappa byggde upp en vänskap med skådespelaren Per Oscarsson.

Ulrik Håkansson var inte intresserad av att jobba med jordbruk, djur och båtar. Han hittade sina egna möjligheter att tjäna pengar.

- Som 14-åring började jag som tidningsbud. Jag bar ut Sölvesborgs-Tidningen i Falkvik innan jag gick till skolan. Jag fick ihop pengar till en ny moped och var den ende i klassen som hade en ny moped när jag fyllde 15 år.

Efter skoldagens slut jobbade Ulrik som blomsterbud.

- Dessutom hämtade jag gamla tidningar hos folk och sålde tidningarna till Sölvehyttans glasbruk, där man behövde tidningspapper för att slå in varorna. Jag plockade också spritflaskor och sålde efter festkvällarna på Tivolivat.

Den företagsamme ynglingen hamnade som 17-åring 1969 som kontorsbud på Sölvesborgsvarvet. Han hann senare med en period som affärschef på Videobutiken i Sölvesborg. 1984 var han tillbaka som tidningsbud. Då hade Pressens samdistribution tagit över utdelningen. Ulrik var igång sju dagar i veckan och hjälpte på dagarna till på distributionskontoret. Ofta kom han direkt från någon danstillställning till de väntande tidningsbuntarna. Så mycket tid över till sömn blev det inte.

– Jag behöver inte så mycket sömn, säger han.

Tidningsutbärningen slet på kroppen. 2006 fick Ulrik en ny höftkula.

- Läkaren sa till mig att jag inte fick bära tidningar längre.

Det rådet lyssnade han på. Han har inte haft tid att skaffa familj.

För ett och ett halvt år sedan träffade han så Gulli Rasmusson från Ystad. Det blev kärlek. De två blev ett par.

- Hon har fått vänja sig vid mitt liv, säger Ulrik.

Han bor i Sölvesborg men är ofta hos Gulli i Skåne. Ett par gånger i veckan åker de två på dans. Och precis som tidigare vill Ulrik vara på plats bär banden anländer och börjar packa upp. Gulli hänger med.

– Hon accepterar det och säger i alla fall inget. Jag vill ju behålla mina personliga kontakter. Vänskapen är viktig.

Roland Andersson

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans utgår denna vecka

2012-07-27

På söndag den 29 juli utgår P4 Dans på grund av sportsändningar.

Programmet bör vara åter i etern söndag den 5 augusti.

P4 Dans »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Petter i Elisa's slutar i bandet

2012-07-27

Petter Ferneman, dragspelande kapellmästare och basist i Elisa´s kommer att sluta i bandet för att börja studera musik istället.

Petter var så sent som nu i juli nominerad till priset "Årets Musiker" på Guldklavegalan i Malung.

Ny basist i bandet blir Felix Rajamäki från Mariestad som börjar i augusti.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Voyage ersätter Zlips på Ånäsparken

2012-07-26

Suzanne Zell meddelar att Voyage kommer att ersätta Zlips ikväll, torsdag 26 juli, på Ånäsparken. Läs hennes förklaring nedan.

Zlips har kämpat denna veckan med att hitta sångerskor som kan hoppa in istället för Berit som så många andra sångare/sångerskor har tagit stryk av våra iskalla sommarkvällar.

Efter att ha lånat Stage`s förra sångerska Anna tisdag och onsdag denna vecka och pusslat ihop kvällarna med "hedern i behåll" så kunde helt enkelt Anna inte vara med ikväll på Kovland.

Tack Anna för att du sköt på semestern samt att du vågade kliva upp med ett band några timmar efter du fick låtlistan i handen!

Voyage hoppar in ikväll och gör sig stort besvär för att kunna hjälpa till. Medlemmarna spridda över landet samt bussen på verkstad så de får packa om och hyra fordon för att ta sig till Kovland.

Zlips och jag tackar dem för att de ställer upp! Så gott folk ta er till Kovland ikväll, det blir en toppenkväll med Voyage!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sounders med två ny skivor

2012-07-26

Bandet Sounders från Kungälv har kommit ut med två stycken cd-plattor där de samlat sina bästa singlar under åren 1985-2012. Skivorna heter "CD-single collection 1 & 2" (eget bolag) och innehåller innehåller CD-, radio- och promotioninspelningar gjorda under denna period.

Det är en liten tillbakablick med en skön blandning av låtar med olika sångare de haft genom åren.

Två som varit med i bandet är Streaplerssångarna Bosse Möllberg och Kenny Samuelsson.

Varje skiva består av 13 spår med både lugna och snabba låtar plus ett par medley,ett med italienska hits och det andra ett Elvispotpurri.

Kenny sjunger bland annat "Hipp hurra" (Matz Bladhs) och "Bara dej i mina tankar" (Towe Widerbergs). Bland de övriga spåren kan nämnas "En sång en gång för länge sen" som Jan Malmsjö hade stor framgång med på 60-talet, en svensk version av "Green Green Grass of Home".

Sounders »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nu börjar Frykdalsdansen i Sunne

2012-07-25

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går i år av stapeln för den 26:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, alltid direkt veckan efter Dansbandsveckan i Malung.

Tolv olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträdanden och shower av olika artister också.

Onsdag 25 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles och Casanovas

Torsdag 26 juli:

 • Larz-Kristerz, Blender och Highlights

Fredag 27 juli:

 • Martinz, Date och Vagabond

Lördag 28 juli:

 • Fernandoz, Arvingarna och Scotts

Nytt för i år är att det också dagligen på plats ges gratis buggkuser (och eventuellt lite foxtrot på begäran) av Dansföreningen Bugg & Sånt i Sunne.

 • Kl. 10.30-11.30 bugg nybörjare
 • Kl. 12.00-13.00 bugg fortsättning

Frykdalsdansen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Vinn biljetter till Lady Antebellums konsert i Stockholm

2012-07-25

Vinn biljetter till ett av världens största country-pop band Lady Antebellum som spelar i Stockholm nu på fredag den 27 juli.

Maila in ditt svar på nedan fråga till info@danslogen.se. Flera person kan vinna 2 st entrébiljetter vardera.

 1. Vilket land kommer Lady Antebellum från?

OBS! För att vara med och tävla behöver du vara medlem på Danslogen!

Om du inte redan är det blir du det enkelt via vår Medlemssida.

Eftersom tiden är kort så mailar vi vinnarna istället för att ni behöver vänta på att svaren ska läggas ut på Danslogen.

Exempel på deras musik kan ni lyssna på nedan:

1 kommentarKommentera denna nyhet

Melissa gör ännu en foxkväll

2012-07-25

Förra året gjorde Melissa Williams ett par bejublade Foxkvällar ackompanjerad av Stora bandet på Parken i Gävle. Nu upprepas detta speciella evenemang som lär ha varit helt magiskt, enligt besökare på plats.

För er som missat dessa kvällar finns nu möjlighet att närvara. Lördagen den 4 augusti äger evenemanget rum igen fast denna gång på Lagårn i Skultuna.

Om man önskar äta mat innan dansen erbjuds en "Grilltallrik" bestående av marinerad karré, potatissallad, grönsallad samt baguette. Denna gång har man en klädkod som innebär att alla ska bära något vitt.

Nytt för i år är också att Melissa har en ny keyboardist i sitt band. Detta är ingen mindre är välkända Marcus Fernholm, senast känd från sin tid i Bhonus.

Se tidigare nyhet här på Danslogen där vi berättar om den första Foxkvällen. Här finns också en videoinspelning från platsen.

3 kommentarKommentera denna nyhet

Danserna inställda på Tovastugan

2012-07-24

Arrangörerna för danserna på Tovastugan i Nyköping meddelar att sommarens inplanerade danser ställs in.

Detta på grund av för lågt intresse för dessa dansbandskvällar. Detta gäller från och med torsdag den 26 juli och framåt.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Morden i Midsomer - nu med Kjell Malmborg!

2012-07-24

Vad är detta? Har Kjell Malmborg, som normalt är känd som Bengt Hennings mycket populära sångare, gått och blivit skådespelare i England på gamla dagar?

Kjell berättar för Danslogen:

- Nja, så är det faktiskt inte. Vi var och besökte området där Midsomerfilmerna spelas in och kom precis lagom till byn Warborough när vi hamnade mitt i en inspelning!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Sten & Stanley på Allsång på Skansen

2012-07-24

Idag är det dags för Sten & Stanley att ta plats på scenen i "Allsång på Skansen".

Programmet sänds som vanligt på tisdagar kl 20.00 i SVT2. Programledare är så klart Måns Zelmerlöv och Sten & Stanley får i detta program sällskap av många härliga artister.

Vi får i detta femte program möta: Tomas Ledin, Fibes Oh Fibes!, Sten och Stanley, Amanda Fondell, Hagsätra Sport, Christer Björkman.

Mer om programmet kan ni läsa på SVT:s hemsida för Allsång på Skansen.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Förändringar i Hedins

2012-07-23

Idag kan man läsa på Hedins Facebookgrupp att det blir förändringar i bandet framöver.

Efter flera år på vägarna med fullsatta spelplaner och tusentals mil i turnébussen, så har vi bestämt oss för att ta ett nytt steg för vår orkester.

Vi kommer sluta turnera som dansband i den formen vi har idag. Vi har en fullsatt spelplan, 150 spelningar per år i hela landet, en fantastisk publik och god lönsamhet.

Vi älskar att möta vår publik, men de långa resorna och turnéerna tar för mycket kraft och energi.

Varför vi från augusti 2013 kommer att omformas till en trio. Vi kommer att spela på trivseldanser, pro-danser, fester och kryssningar. Vi kommer ge allt under vårt sista år som Hedins i sin nuvarande form.

Vi avslutar med flaggan i topp i Malung under dansbandsveckan 2013. Det är gitarristen Lars Ingerstad som slutar i bandet.

2 kommentarKommentera denna nyhet

Sist på plats i Malung

2012-07-23

Callinaz buss på bussparkering utanför Orrskogen i Malung

Långt efter att alla dansbandsbussar har lämnat parkeringen utanför Orrskogen i Malung står Callinaz buss kvar.

Andreas Holmberg och Mikael Rosenqvist i Callinaz Andreas Holmberg och Mikael Rosenqvist

Två yrvakna dansbandsmusiker, Andreas Holmberg och Mikael Rosenqvist, tittar ut ur bussen och vi passar på att fråga dem.

Vad var bäst med veckan som varit?

- Att få spela på Dansbandsveckan över huvud taget har varit bäst.

Vad var roligast under veckan?

- Roligast var att få spela i Grönlandsparken och se de andra bandens arrangemang på scenen i Grönlandsparken.

Vad tror ni att er medverkan på Dansbandsveckan har för betydelse för bandets karriär? De svarar snabbt.

- Massor! Detta är Meckat för dansband.

Callinaz fyller två år som dansband i augusti i år. Att få spela under Dansbandsvecka har säkert en stor betydelse. Många arrangörer besöker parken under veckan och får sig en uppfattning om nya dansband. Under denna tid har bandet snabbt vuxit i popularitet. Det vittnar en fulltecknad spelplan om.

Callinaz spelar mogen musik och planerna är att stanna i den genren. Carolina Skaarup Olsson, sångerska i Callinaz röstades fram till årets sångare i Guldsladden 2012.

Vi säger hej då till Andreas och Mikael som behöver städa lite i bussen innan de ger sig iväg till Stockholm och spelning på Birka Paradise i tre dagar.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Har du fotograferat i Malung?

2012-07-23

Är du en av de över 50.000 glada dansare som samlades i Malung för att delta i Dansbandsveckan? Är du en av dem som dessutom tagit bilder och vill du dela med dig av dessa?

Danslogen lägger gärna upp så bilder från veckan. Maila dem till oss på:

bilder@danslogen.se

Ange vilken dag bilderna är tagna och vem som är fotograf. Av publicistiska och upphovsrättsliga skäl måste vi ange detta. För att ditt namn ska kunna läggas ut måste du vara medlem på Danslogen. Om du inte är det sedan tidigare blir du det snabbt och enkelt via nedan länk.

Bli medlem på Danslogen

PS. Som vanligt vill vi gärna ha bilder från alla andra dansställen i Sverige också!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt publikrekord under Dansbandsveckan 2012

2012-07-22

Svenska Dansbandsveckan i Malung slog återigen nytt publikrekord med 50.719 besökare, en ökning med 2.584 jämfört med 2011 och stärker därmed sin position som Världens största dansbandsarrangemang och Skandinaviens dansbandshuvudstad. Publiksnittet låg på 7.246 besökare per kväll.

- Vi är naturligtvis jättenöjda över publiksiffran och den positiva respons vi fått från alla dansgäster. Det är makalöst och mäktigt. Samtidigt är vi imponerade av den stora publiktillströmningen med tanke på vädret som varit under veckan. Men ännu en gång har det bevisats att vädret inte spelar någon roll. Dansbandsveckans attraktionskraft är starkare än vädrets makter. Det viktigaste för oss är att fortsätta att förbättra detaljer som gör att vi får ännu nöjdare besökare – inte att sätta nya publikrekord, säger Lars Bälter, PR-ansvarig.

Grönlandsparken

Det unika med Svenska Dansbandsveckan är: Guldklaven – branschens eget pris och gala i samarbete med Sveriges Radio och tidningen Får Jag Lov. Dagtid med förstklassig underhållning från Scenen och Tältet i Grönlandsparken i Malung där tusentals besökare avnjuter en bred musikalisk anrättning. Och på kvällen nonstop-dans till hela 82 dansband, från Sverige, Norge, Finland och Danmark på 6 dansbanor under tak på Folkets Park Orrskogen under 7 danskvällar.

Bana 4 på dagen

Inför årets vecka byggdes en ny stor dansbana med dansgolv på 400 kvadratmeter, för att säkerställa att det skulle finnas tillräckligt med dansyta. Den nya banan har varit mycket uppskattad av gästerna. Tack vare den har också gästerna spridits ut på ett större område på Folkets Park Orrskogen i Malung vilket varit positivt.

Det finns flera troliga förklaringar till publikökningen. Den främsta torde vara TV-serien ”På väg till Malung” som under vintern och våren 2012 visats flera gånger i SVT. En annan framgångsfaktor är den fortsatta starka ökningen av unga dansare som i ännu högre grad har besökt Svenska Dansbandsveckan i år. Just den moderna dansbanan, på ca 1.000 m², där den övervägande delen av de yngre dansarna funnits har varit mer än välfylld. Onsdagskvällen blev den bästa någonsin för Svenska Dansbandsveckan med 8.971 besökare på Folkets Park Orrskogen.

Camping

Nytt rekord har även slagits när det gäller antal husvagnar & husbilar i Malung. Minst 3.000 ekipage har funnits i Malung under Svenska Dansbandsveckan 2012.

Publiksiffra jämfört med 2011
År 2012År 2011Diff%
Söndag3.7893.802-13-
Måndag8.2827.31097213
Tisdag7.4297.2242053
Onsdag8.9718.5993724
Torsdag7.9608.302-342-4
Fredag7.2006.7114896
Lördag7.0886.18790115
Totalt50.71948.1352.5845

1 kommentarKommentera denna nyhet

Pure Divine ställer in på grund av sjukdom

2012-07-21

Pure Divine blir tyvärr tvungna att ställa in helgens spelningar på grund av att bandets sångerska Lotten Hansson har blivit sjuk.

Lördagens spelning den 21 juli på Härdalsyran i Härjedalen tar istället Excess och på söndagen den 22 juli blir det Umbrella som ni får träffa på Högslogen i Hudiksvall.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ragglerz and the Brylerz

2012-07-21

Foto: Danslogen

En av de största sevärdheterna i Grönlandsparken under Dansbandsveckan är Drifters uppträdande i parken.

I Grönlandsparken uppträder Drifters under namnet Ragglerz and the Brylerz. Alla killarna i bandet är utklädda till kvinnor och Erica Sjöström är en man med stor mage.

Tur-Åke som Elvis Presley

Årets show med Drifters bjöd på en imitation av Jerry Williams som fick publiken att skratta stort. När sedan Tur-Åke äntrade scenen som Elvis Presley och sjön flera låtar av Elvis jublade publiken.

Ett nummer som brukar dras varje år är Tur-Åke som meteorolog med Erica som väderkarta. Detta nummer har inga gränser i skrattsalvor.

Se Erica som Jerry Williams och väderkarta i videosnuttarna nedan.

1 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans sänder Guldklavemingel

2012-07-19

På söndag den 22 juli inleds P4 Dans med att sända en repris av första timmen av galan som föll bort i söndagens livesändning pga blixtnedslag.

I den första delen av galan får vi bland annat höra utdelandet av priserna Årets Musiker, Årets Album och Årets Sångerska samt uppträdande av både Erica Sjöström och Kalle Moraeus. Denna del sänds kl 18.03-19.00.

Sedan bjuds det på mingel och intervjuer från helgens Guldklavengala i Malung. Du får bland annat träffa Donnez som vunnit det nya prestigefyllda Sveriges Radiopriset.

Programledare är som vanligt Thomas Deutgen men programmet har denna vecka förändrad sändningstid, kl 18.03-20.00. Direkt efter P4 Dans sänds ett specialprogram från Norge med anledning av årsdagen för massakern på Utøya.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nya dansbanan i Malung

2012-07-17

Nya dansbana 4

Foto: Danslogen

Till årets Dansbandsvecka har en ny dansbana byggts.

Arrangörerna har inte snålat på utrymmet till den nybyggda dansbanan. Hela 400 kvadratmeter nytt golv är byggt. Den nya dansbanan har en stor scen på fyra gånger tio meter och två loger med dusch och toalett.

Dansbanan är placerad snett bakom ölstugan och har fått namnet bana 4. Tidigare bana 4 är numera bana 5 och tidigare bana 5 till höger innanför entrén heter numera banan 6. Till bana 4 går man genom att passera framför banan 5.

Dansare på banan 4 i Orrskogen

Dansgolvet är ännu lite kärvt enligt omdöme från dansare. Kanske hinner arrangören inte rätta till det under årets Dansbandsvecka.

Den nya banan är den näst största banan i Orrskogen. Lasse Stefanz kommer att flyttas från bana 2 till den nya bana 4.

Sammanlagt har Orrskogen nu 3.000 kvadratmeter dansgolv.

5 kommentarKommentera denna nyhet

Lasse Stefanz fortsätter på bana 2

2012-07-17

Foto: Danslogen

Det blir ingen spelning på dansbana 4 under Dansbandsveckan i Malung för Lasse Stefanz.

Arrangörerna hade planerat att Lasse Stefanz skulle spela på nya dansbana 4 i Orrskogen som har det näst största golvet i parken. Det visar sig nu att de inte kommer att bli så utan Lasse Stefanz kommer att spela på bana 2 som vanligt.

Orsaken är att Lasse Stefanz vägrar att spela på någon annan bana än 2:an.

14 kommentarKommentera denna nyhet

Guldklaven 2012

2012-07-17

Foto: Danslogen

Den 13:e upplagan av Guldklavengalan hölls på söndagen i Orrskogens folkets park i Malung.

Inför en sittande publik på 600 personer och en 3-rätters middag delades årets utmärkelser ut.

Middagen bestod av 3 krustader med ost-, ren- och skagenröra i förrätt, kängurufilé med potatiskaka och trattkantareller som varmrätt och till dessert vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar.

The Starboys

Publiken underhölls under kvällen av bland andra The Starboys, ett partyband från Karlstad, med svänging 50- och 60-tals-rock.

Peter Larsson och Eva Eastwood

Peter Larsson och Eva Eastwood framförde Larz Kristerz låt Hjärtat bankar.

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus fick stora applåder från publiken efter sitt vackra framförande.

Erica SjöströmLotta IdoffssonElisa LindströmAndreas OlssonOlle JönssonSten Nilsson

Nominerade sångare framförde en eller flera låtar: Erica Sjöström, Lotta Idoffsson, Elisa Lundström, Andreas Olsson, Olle Jönsson och Sten Nilsson.

Thorleifs och Wille Crafoord

Thorleifs tilsammans med Wille Crafoord sjöng Three Gringos.

Lill-Babs och Arvingarna

En strålande Lill-Babs ackompanjerades av Arvingarna.

Bert Karlsson och Elisa Lindström

Bert Karlsson ville se Elisa Lindström i sitt stall, med orden: "Om du vill gå riktigt långt". Bert kan nog aldrig bli tillräckligt självgod.

Thomas Deutgen och Tony Irving

Konferencier var Thomas Deutgen kompanjerad av Tony Irving i en skottsrutig röd kostym. Tony gick runt bland publiken och intervjuade bl.a. Olle Jönsson, Elisa Lundström och Thomas G:son. Thomas och Tony skojade friskt med Tonys svengelska och Thomas översatte delar av Tonys intervjuer. Frågan var dock om inte publiken hade önskat en översättning när skånepågen Olle Jönson tog emot sitt pris för årets sångare.

Artisterna kompades av ett husband under ledning av Lasse Persson, känd trummis från Allsång på Skansen och som även var med i Lasse Stefanz under en tid.

Mitt under galan meddelades att sändningen i Sveriges Radios P4 av Guldklaven hade avbrutits på grund av regnvädret utanför. De tunga regnmolnen över Orrskogen vägrade släppa igenom signalerna från Guldklaven under närmare en halv timme.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckan inleddes med regn och rusk

2012-07-16

Dansare söker skydd under taket vid entrén medan regnet öser ner

Foto: Danslogen

Lagom till starten av årets Dansbandsvecka öppnade himlen sina portar.

Det blev många dansare som mer eller mindre blev tagna på sängen av regnet. De mest trogna och tidigare besökarna var genomblöta innan de ens nått entrén. De fick kura ihop sig under taket till entrén i väntan på att den skulle öppna. Regnkläder eller paraplyn var det endast få som tagit med sig, men knappt paraply hjälpte att skydda sig mot det kraftfulla regnet.

Medan Guldklaven pågick tilltog regnet och molnen blev så tjocka över Malung att Sveriges Radios länkbil som sände vidare Guldklaven inte fick signalerna genom molnen. Sändningarna i radions P4 avbröts.

Det ihållande regnet upphörde senare på kvällen, lagom till dansstarten vid 21-tiden, och ersattes av små lättare regnskurar då och då.

Trots regnet var det hela 3.719 personer som trotsade vädrets makter. Visserligen 83 stycken mindre än förra året, men ändå inte illa.

Inne i Malung låg gatorna tomma som brukar sjuda av liv och andra aktiviteter än dans.

Sommaren i Malung har varit regnig. Bönderna har inte kunnat skörda ännu. Nu hoppas vi att det ska vända och att en strålande sol ska dyka upp över Malung.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Årets vinnare av priset Guldklaven 2012

2012-07-15

Foto: Danslogen

Nu är årets prestigefyllda Guldklavegala avklarad och alla pristagare har fått sin åtråvärda Guldklavestatyett.

Pristagare 2012 blev:

Årets Dansband:

 • Lasse Stefanz

Årets Låt:

 • Vi lyfter igen – Zekes (Anna Kornelia Åberg, Rickard Carlsson, Henrik Sethsson)

Årets Sångerska:

 • Elisa Lundström, Elisa's

Årets Sångare:

 • Olle Jönsson, Lasse-Stefanz

Årets Album:

 • Från Älvdalen till Nashville, Larz Kristerz

Årets Musiker:

 • Anders Larsson, Streaplers

Juryns Specialpris

 • Sten och Ebbe, Sten & Stanley

Sveriges Radios Pris

 • Donnez

Årets SKAP-stipendie

 • Thomas G:son

7 kommentarKommentera denna nyhet

Se Wizex och Kicki i TV4

2012-07-15

För er som missade morgonens sändning av TV4:s Nyhetsmorgon så kan ni nedan se en låt som Wizex framförde tillsammans med Kicki Danielsson, "Första dagen på resten av mitt liv".

Kikki%20Danielsson%20och%20Wizex%20-%20F%C3%B6rsta%20dagen%20p%C3%A5%20resten%20av%20mitt%20liv

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Guldklavegalan och Dansbandsveckan

2012-07-14

Thomas och Tony leder Guldklavegalan

Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

Nu är det dags för Guldklavegalan, årets stora händelse inom dansbandsbranschen. Galan går av stapeln imorgon, på söndag den 15 juli, som ett startskott på Dansbandsveckan i Malung.

Presentatörer av galan är som vanligt Thomas Deutgen och i år får han även sällskap av Tony Irving, känd juryordförande från Let's Dance.

Galan kommer att sändas live i P4 Dans från kl 20.00 där vi får höra vilka som har vunnit de prestigefyllda priserna. Har någon missat de nominerade så kan ni se dessa i tidigare nyhet här på Danslogen.

Dansbandsveckan i Malung slog rekord i besökarantal förra året med över 48.000 besökare, en ökning på hela 17%! Ska vi tro att ännu fler hittar dit i år? Siktet är ställt på över 50.000 besökare. Medan andra festivaler i Sverige gör förluster tuffar Dansbandsveckan på och har fortsatt att växa varje år.

Som ett led i detta har man även lagt till en ny dansbana i år, så nu finns det hela 6 dansbanor att välja på och antalet band som spelar upp till dans är inte mindre än 75 stycken! Malung är verkligen som en enda gigantisk branschträff/firmafest för dansbandsbranschen och stämningen brukar vara helt fantastisk på plats!

I Grönlandsparken finner man dagligen gratis underhållning där man ofta får se dansbanden från en helt annan sida än de brukar visa upp på dansgolven, varvat med dansuppvisningar och annan underhållning. Totalt finns här över 30 programpunkter och konferencier är som vanligt Tur Åke Lindkvist. I en artikel i Dalarnas Tidningar kan man läsa att han hoppas på varmt och regnfritt väder.

Dansbandsveckan »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Callinaz har ny buss

2012-07-14

Callinaz har nu bytt upp sig och skaffat en ny och större buss.

För Danslogen berättar bandets gitarrist Jianis Xouri:

- Vi i Callinaz har införskaffat oss en ny, fin och härlig buss! "Pimpningen" (stripningen) blev precis klar!

- Då vi nästan precis har börjat spela på heltid runt om i hela landet känns det som en bra investering. Tidigare körde vi runt i en trogen Mercedes sprinter, men med över 130 spelningar inbokade 2012, så skulle det inte gå att sova sittandes varje dag!

- Vi ser det som en bra investering och hoppas att vi ses där ute! Närmast väntar en 16 dagars turné, sedan börjar det bli dags för att spela in vår nya skiva som kommer komma ut någon gång i september.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Bhonus återuppstår för ett par spelningar

2012-07-13

I våras slutade Bhonus att spela efter 40 år i branschen. Nu återuppstår de för ett par spelningar i sommar.

Missa inte tillfället att lyssna på dessa "goa gubbar" ännu en gång!

Bandet kommer nu närmast att spela i tältet på Grönlandsparken i Malung den 18 juli där de kör sin 60-talsshow.

Nästa tillfälle att träffa grabbarna blir då de spelar den 17 augusti på Göteborgs kulturkalas, nere på Packhuskajen.

Om ni missat att läsa Bhonus avskedsbrev på Danslogen så finns det här.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Paraskavedekatriafobi

2012-07-13

Paraskavedekatriafobi är något som många lider av idag. Vad betyder då detta underliga ord, kanske många undrar. Det är helt enkelt en form av fobi som gör att man är överdrivet rädd för fredagen den 13:e.

Bakgrunden till tron om att just detta datum skulle föra med sig otur tros gå så långt tillbaka som till Jesus tid. Han hade 12 lärljungar och den dag han sveks av Judas satt denne till bords med dem och bildade talet tretton. Jesus korsfästes sedan på långfredagen.

Kombinationen av en fredag och datumet den 13:e har sedan dess ansett bringa otur. Trots att vi idag lever i ett vetenskapligt faktasamhälle är det idag ännu vanligare än förr att man oroar sig för fredagen den 13:e.

Enligt statistik från både sjukvården och räddningsverket, så är denna dag inte mer olycksdrabbad än andra. Så ni kan lugnt slappna av, gå ut och dansa och njuta av den begynnande helgen!

1 kommentarKommentera denna nyhet

Blommans orkester åter på dansbanan

2012-07-12

På mångas önskan så är Blommans orkester åter på dansbanan. Bandet startades i mitten av 80-talet av Thomas (Blomman) Blomström.

Bandet består av sångerskan Annelie Månsson Leopold), Annelies man Bengt-Åke Leopold som spelar bas, gitarr, saxofon och sjunger såväl solo- som körsång, samt Thomas (Blomman) på dragspel, keyboard och som även han sjunger både solo- och körsång.

Repertoaren består av kända sånger från kända artister och publiken bjuds på härliga dansanta melodier som väcker nostalgin.

På bandets hemsida nedan kan man läsa mer samt lyssna på ett urval av deras låtar.

Blommans orkester »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans presenterar Guldklavegalan

2012-07-11

Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

På söndag den 15 juli presenterar P4 Dans det stora dansbandspriset Guldklaven 2012 i en direktsändning rån Orrskogens Folkets Park i Malung.

Sveriges bästa dansband prisas, det blir stjärnspäckad underhållning av bland andra Elisas, Sten & Stanley samt Thorleifs. Bland prisutdelarna märks bland andra Lill-Babs och Kalle Moraeus.

Efter galan som slutar kl 22.00 blir det mingel samt livedans till Date. Programledare är Thomas Deutgen och Tony Irving.

P4 Dans har denna vecka förlängd sändnngstid och sänds mellan kl 19.45-23.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Releaseparty med Dreams

2012-07-11

Dreams har som bekant kommit ut med sitt debutalbum "Drömmar". Nu håller de ett releaseparty för skivan och i pressrelease från bandet kan man läsa följande:

Då har äntligen vårt debutalbum "Drömmar" släppts och det är dax för releasparty! Detta väljer vi att göra i samband med vår spelning på underbara sommarplatsen i Vårvik strax söder om Gävle!.

Detta sker fredagen den 13 juli som vi bestämt att från och med nu är vårt turdatum.

Kom dit en timme innan dans (20.00) och mingla och häng med oss i Dreams så bjuds det på lite smått och gott att äta och dricka.

Med på plats och som hjälp har vi matgurun Peter Reitan som driver restaurangen och en av Sveriges bästa arrangörer Leif Wibron från Parken Gävle så vi är säkra på att det blir en superkväll!

Självklart finns skivan att köpa på plats!

- - - -

Danslogen vill även passa på att gratulera bandets sångare Joakim Rönnqvist som fyller år idag, onsdagen den 11 juli.

3 kommentarKommentera denna nyhet

Dans i Sangis i Norrbotten

2012-07-11

I den lilla norrbottniska byn Sangis anordnas nu dans för 12:e året i rad. Torsdag den 12 juli bjuds det upp till dans till välkända Martinez från Härnösand.

Krister Karinen från Sangis idrottsförening berättar för Danslogen:

- Sangis är en by som ligger mellan Kalix och Haparanda, uppe i östra Norrbotten. Mellan 1973 och 1983 hölls ofta dans här i byn, men sedan lades danserna ner.

- 2001 startade vi i Sangis idrottsförening och Sangis Folketshusförening upp danserna igen. Dessa är viktiga både för byn och för östra Norrbotten, samt inte minst för vår idrottsklubb.

- Jag började själv i idrottsföreningen då jag var 15 år och nu 31 år senare är det dags för mig att sluta. Jag vill hälsa alla speciellt välkomna till min sista kväll som dansarrangör!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Bandbyte på Borensbergsparken

2012-07-10

Casanovas måste tyvärr ställa in sin spelning imorgon kväll, onsdag den 11 juli i Borensbergsparken.

Detta på grund av sjukdom. Deras ersättare blir istället Xplays från Motala. Casanovas kommer att spela i Borensberg istället på söndag den 29 juli då det blir en extrainsatt dans.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Lasse-Stefanz på Allsång på Skansen

2012-07-10

Idag är det dags för Lasse Stefanz att ta plats på scenen i "Allsång på Skansen".

Programmet sänds som vanligt på tisdagar kl 20.00 i SVT2. Programledare är så klart Måns Zelmerlöv och Lasse Stefanz får i detta program sällskap av många härliga artister.

Vi får i detta tredje program möta: Christina Lindberg, Diggiloo, Norlie & KKV, Monica Nielsen och Bengt Sändh.

Mer om programmet kan ni läsa på SVT:s hemsida för Allsång på Skansen.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Planerad danstävling i Malung ställs in

2012-07-09

En av sommarens stora nyheter inför Svenska Dansbandsveckan var en helt ny danstävling där vem som helst kunde anmäla sig och vara med.

Det var Svenska Danssportförbundet, Bergslagens Danssportförbund och dansklubbarna, La Danzers från Ludvika, Hedemora Svänggäng och Mora Dansklubb som planerat det hela. Nu har arrangörerna beslutat att skjuta upp Dansmästerskapet ett år för att kunna finslipa ännu mer på de olika tävlingsmomenten.

Tanken har varit att genomföra en traditionell partävling och en Jack`n Jill-tävling. Jack`n Jill är en tävling där ”singlar”, de som inte har någon förutbestämd tävlingspartner, kan vara med. Singlarna lottas sedan ihop till tävlingspar.

Med beslutet har arrangörerna ett helt år på sig att marknadsföra och finslipa detaljerna ytterligare för en premiärtävling av Malungs Öppna Dansmästerskap till 2013.

För frågor kontakta:

 • Tommy Sålder, Mora Dansklubb, 070-654 63 32
 • Sven-Erik Berglund, DK Hedemora Svänggäng, 070-661 69 98
 • Börje Hedlund, La Danzers, 070-735 64 49

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Varför hata/ogilla dansbandsmusik?

2012-07-09

Nu undrar ni säkert, kära besökare, om administratörerna på Danslogen har slagit sig i huvudet, men fullt så illa är det inte. Denna rubrik återfinns nämligen på Studioforum där en diskussion i detta ämne startades upp igår eftermiddag.

Varför det skulle vara helt ok att spy galla över just dansbandsbranschen kan man så klart undra, men fenomenet är så klart inte nytt.

Välj själv om ni vill ta del av vad som skrivs, det är ingen upplyftande läsning, eller kanske vill ni till och med kasta er in i diskussionen.

Tråden hittar ni här.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Agneta Olsson skadad i scenolycka

2012-07-09

Sångerskan Agneta Olsson, skadades i samband med en scenolycka när hon uppträdde på ”Trollnatta” i Järkvissle på lördagskvällen. Scengolvet gav vika, och sångerskan brakade rakt igenom mellan två brädor och kilades fast, enligt ett pressmeddelande som skickats ut.

- Det var fruktansvärt obehagligt och jag är fortfarande chockad. Jag hade ju kunnat skada mig rejält, berättar Agneta Olsson.

Det kända dansbands- och låtskrivarparet Agneta & Peter uppträdde under lördagskvällen på sommarfestivalen ”Trollnatta” utanför Liden/Bispgården (mellan Sundsvall och Bispgården), tillsammans med artister som Molly Sanden, Nick Borgen och många lokala artister.

- Ja, utescenen gav vika, och helt plötsligt brakar mitt vänstra ben rakt igenom golvet. Jag faller handlöst en meter rakt ned och mitt ben kilas fast mellan två brädor. Publiken chockades och sprang fram för att hjälpa mig. Först trodde de att det hörde till vårt framträdande att jag föll, berättar Agneta

- Det var faktiskt folk ur publiken som drog upp mig ur hålet. Det gjorde nåt så fruktansvärt ont och jag höll på att svimma, och var alldeles kallsvettig, vimmelkantig och hade svårt att tala, säger Agneta Olsson, som har fått inre blödningar i benet, krossade benmuskler och är svårt medtagen efter olyckan.

8 kommentarKommentera denna nyhet

På vei till Sel - som skiva

2012-07-09

Imorgon, tisdag den 10 juli, drar Norges största dansbandsfestival igång, som går av stapeln i Sel varje år.

I samband med denna släpper norska Mariann Records ett dubbelalbum med den bästa låtarna från dokumentärserien "På vei til Sel".

Dubbbelalbumet innehåller totalt 32 låtar. Några av de medverkande dansbanden är:

 • Face 84
 • Contrazt
 • Ingemars
 • Ole Ivars
 • Anne Nørdsti
 • Lasse Stefanz

Läs mer om dansbandsfestivalen i Sel i tidigare publicerad artikel här på Danslogen.

Mariann Records Norge »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansband spelar på Kräftfestivalen

2012-07-08

Den 11-15 juli pågår den årliga Kräftfestivalen i Glommen. Denna tradition startades 1996 och arrangeras nu för 17:e året i rad. Här anordnas en massa olika aktiviteter och inte bara kräftor serveras.

Det blir t.ex. både tivoli och loppmarknad, samt hantverks- och knallemarknad. Mat och dryck finns givetvis på plats och inte minst spelar dansband upp till dans om kvällarna. Vilka band man finner här hittar ni i Danslogens Dansprogram.

Kräftfestivalen »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Date dejtar 60-talet

2012-07-07

Date har gjort en konceptplatta där de hyllar 60-talet, "A Date with the 60's" (Stale records).

Omslagsbilden är Abbey Roadinspirerad. Plattan består av 13 spår plus bandets mycket populära Astrid Lindgren-medley som ett bonusspår. På skivan finner man bland annat "Jambalaya" (Hank Williams), "How do you do it" (Garry and the Pacemakers), "Sorry Suzanne" (Hollies), "I saw her standing there" (Beatles), "Yellow river" (Tony Christie) och "Mr Tambourine man" (Bob Dylan).

Via Sharesnack kan man lyssna på smakprov av låtarna.

3 kommentarKommentera denna nyhet

Wizex och Kicki Danielsson medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon

2012-07-06

På söndag den 15 juli medverkar Wizex i TV4:s morgonprogam Nyhetsmorgon.

De kommer att framföra ett par låtarna från sin nya skiva "Simsalabim" samt blir intervjuade i studion.

Med anledning av Wizex 40-års jubileum så kommer även Kikki Danielsson att medverka.

Wizex »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Krister i Nova fyller år

2012-07-06

Krister i Nova

Foto: Angela Kempher

Idag, fredag den 6 juli, fyller Krister Nordström 55 år. Krister är kapellmästare och spelar keyboard i Nova.

Danslogen önskar honom ett stort grattis och hoppas att han får ett härligt födelsedagsfirande.

3 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans laddar inför Guldklaven

2012-07-05

Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

På söndag den 8 juli tar P4 Dans tempen på nominerade och artister inför årets stora dansbandspris Guldklaven 2012.

Vi får träffa några av de nominerade, prisutdelare samt årets sidekick till programledaren Thomas Deutgen presenteras; dansdomaren Tony Irving.

Dessutom recenseras Lasse-Stefanz nya album.

P4 Dans med Thomas Deutgen sänds mellan kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Stark debutskiva med Dreams

2012-07-05

Nu har Dreams kommit ut med sin debutskiva, "Drömmar" (Atenzia). Skivan är producerad av Henrik Sethsson, sångare i Casanovas och eminent låtskrivare.

Henrik har bidragit med två av de tolv spåren, "Something True" och "Kan du se mig". I övrigt innehåller skivan covers av bästa märke, här finns bland annat "Spegelboll" (Per Gessle), "Something You Should Know" (Michael learns to rock), "Dancing on the Ceiling" (Lionel Ritchie), "Catch the Moon" (Stefan Anderson), "The Sun Always Shines on TV" (A-ha), "When We Stand Together" (Nickelback) och "Solo i Stockholm" (Brolle).

Via Sharesnack kan man provlyssna på låtarna.

Mer om Dreams kan man läsa i en intervju publicerad i mars.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Sista dansen med Thorleifs

2012-07-04

Snart är det dags för sista dansen med Thorleifs. Bandet är just nu ute på sin avslutande sommarturné som även är deras 50-års jubileum.

Den absoluta sista dansen med Thorleifs kommer att hållas i Växjö Folkets Park på lördagen den 8 september. Antalet biljetter är förstås begränsade och dessa kan endast köpas som förköp.

All information och bokning hittar du på bandets hemsida nedan.

Thorleifs »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Grattis till Kjell i Bengt-Hennings

2012-07-04

Kjell fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, tisdagen den 4 juli fyller Kjell Malmborg i Bengt-Hennings år. Kjell år skönsjungande sångare i bandet.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas han får en härlig födelsedag.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sogns + Mariann Records Norge = sant

2012-07-03

Mariann Records i Norge önskar nu dansbandet Sogns väkommen in i sitt artiststall. Sogns blev kända för allmänheten i Norge då de 2007 medverkade i NRK:s lördagsunderhållning "Lyden av lørdag" och sedan dess har deras karriär stadigt gått uppåt.

Bandet släpper i augusti också sitt tredje album "Vægskille". Deras två tidigare album blev båda två nominerade till det fina norska priset "Spellemannprisen".

Sogns »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Norska Contrazt släpper ny skiva

2012-07-02

I fredags den 29 juni släppte norska Contrazt ett nytt album "I Hundre". Skivan är deras åttonde trots att bandet bara funnits i sju år!

Contrazt är mycket populära hemma i Norge. I Sverige är de mest kända för att vara ett av de få norska banden som varje år får äran att spela på Dansbandsveckan i Malung.

Nedan kan man lyssna på deras skivreklam som just nu sänds på norska TV2.

Mariann Records Norge »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny skiva med Agneta & Peter

2012-07-02

Duon Agneta & Peter (Agneta Olsson och Peter Grundström) har kommit ut med sitt andra album. Det heter "Brylkräm, krom och lack" (ARS) och det är är producerat och arrangerat av Peter själv.

Skivan består av 16 låtar varav de två sista är bonusspår, nämligen Peters två senaste hits, "Världens lyckligaste tjej" (Lotta Engberg) samt "Livet det har varit gott mot mig" (Christer Sjögren).

Peter är känd som en av våra stora låtskrivare, vem kommer inte ihåg "Till min kära" med Streaplers som låg länge på Svensktoppen. Peter var med och bildade Thor Görans och Agneta sjöng i Martinez under ett antal år. Numera skriver Agneta och Peter både text och musik tillsammans.

Denna skiva liksom den förra består av många originallåtar, totalt står Ageta och Peter bakom text och musik på 9 av de 16 låtarna på "Brylkräm, krom och lack", bland andra just titelspåret. Skivan innehåller 3 duetter samt 7 covers, bland dessa finns "OK, nu glömmer jag dig" (Vikingarna), "En dag i sänder" (BAO), "Comment ca va" (Kikki Danielsson) samt "Darling" (Säwes).

Agneta & Peter spelar under Dansbandsveckan i Malung på tisdagen den 17 juli i Grönlandsparken.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Degerforsparken firade 100 år

2012-07-01

Foto: Markus Redman

I år firar Degerforsparken 100 år som park. På lördag den 16 juni firades detta med ett stort kalas fyllt med gratis aktiviteter hela dagen. Det ordnas överraskningar för både unga och gamla.

Man började dagen med två olika barnprogram, sedan invigdes dagen av kommunalrådet Roland Halvarsson samt att tre salutskott avfyrades från Artelleristerna.

Under eftermiddag ordnades det Zumbauppvisning, Kent Lundberg sjöng som Elvis och det var uppträdande på teatersalongen av: Duon Ekvilibre Elastic Team, Nysunds Gent Quartet samt Degerfors Musikkår. Konferencier för dagen var Lisbeth & Rolf.

Dagen avslutades med nonstopdans till Hilltons och Nordbergs. Två orkestrar som varje säsong brukar besöka parkens populära onsdagsdanser.

Degerforsparken »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Generic 368x100 Steward 1 468X60