Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i december 2014

Antal nyheter: 28

Åsa Karlström sprider glädje till dem som inget har i jul

2014-12-07

Åsa Karlström är en mycket populär och uppskattad låtskrivare som även vann SKAP-priset i Malung vid Guldklavegalan förra sommaren. Åsa har många strängar på sin lyra och en av dem är att hon brinner för att hjälpa dem som har det svårt i samhället.

Åsa berättar för Danslogen:

- Min stora idol sedan barnsben har varit Tage Danielssons figur Karl Bertil Johnsson. Faktum är att jag alltid föredragit honom framför Kalle Anka. Mina barn har alltid varit ”sömnigt suckande” över att ha tvingats se honom varje år vid 19-tiden på julafton.

- Att ta från de rika och ge till de fattiga är speciellt för mig. Nu menar jag inte på något sätt att jag är rik ekonomiskt, men det är liksom inte det att kunna ge massa pengar som är det viktiga. I serien leker barnen i fattighuset med sju servettringar från Kina och är så glada och tacksamma. Jag menar att det lilla även kan ha betydelse, några ord och i mitt fall några skinksmörgåsar, lite godis och en stunds samspråk.

Kan du berätta vad det är du kommer att göra?

- Som jag berättade och som Karl Bertil säger "Jag vill försöka sprida lite glädje, till dem som inte äger något varuhus".

- Julen är en härlig högtid som är efterlängtad av många, men den kan även vara en ångestladdad tid för andra. Jag är själv uppvuxen med alkohol som en "möbel" i huset, som alltid fanns där. Jag har sett vilken kraft den har och vilken förstörelse den orsakar. Den splittrar familjer och den som inte orkar stå emot dess kraft blir som vi i daglig mun kallar A-lagare.

- De spenderar sin tid i gäng, där alkohol är ända gemensamma nämnaren. Jag vet att några säger att de får skylla sig själva men där säger jag emot. Ingen väljer och önskar att bli utstötta av samhället men alkohol och droger har en sådan enorm kraft att den till och med kan göra att man väljer bort sina barn. Man orkar helt enkelt knappt leva.

Hur går du till väga för att sprida julglädje?

- Några dagar innan jul gör jag ett jättelass med skink- och köttbullemackor, julmust, frukt, godis och annat gott. Jag sätter på mig tomtedräkten och ger mig ner på stan och letar reda på dem som jag kanske tror skulle bli glada över lite gott i magen.

- Förra året kom det fram en kvinna till mig och undrade om hon fick ta två polkagrisstänger ifall hon skulle få träffa sina barn barn vid jul, en annan kom med några mynt och berättade att han var så hungrig och undrade vad smörgåsarna kostade. När jag sade att de var gratis och att han gärna fick ta två, kunde han knappt tro att jag gav bort saker gratis. Jag blinkade bara och sade att jag var utsänd av tomten.

- Att sedan se denna man mumsa i sig av smörgåsarna och se hur rödbetssalladen fullkomligen lade sig som en matta på mustaschen, det gav mig en sann glädje! Jag blir varm i hjärtat av att se deras glädje för det lilla.

- Mina jular var inte heller någon höjdare. Jag fick under min uppväxt samma trasiga docka väl inslagen av min bror i hushållspapper varje år och tro det eller ej, jag blev lika glad var gång. Där lärde jag mig att julen inte handlar om pengar utan om kärlek och omtanke.

Behöver du någon hjälp för att fixa detta julfirande? Kanske att man kan t.ex kan skänka dig pengar eller mat?

- Jag kan inte göra detta för stort, jag vill framför allt sprida budskapet. Kanske det kan smitta av sig till andra städer, eldsjälar finns gömda lite överallt

- Om någon nu skulle vilja göra något, så går det att Swisha pengar till mig via mobilnr 070-253 49 11. Märk i så fall betalningen med "Karl Bertils vänner" och vem som skickat den. Detta är dock INGET jag räknar med, jag har alltid betaltat allt själv, så oavsett om någon vill ge pengar eller inte, så kommer mackorna att levereras, även vantar och mössor.

- I år säljer jag även egengjorda lyktor till förmån för de svagare. Jag ser detta som en julklapp till mig själv. Även om en del människor säger till mig att det kostar mig en massa, så svarar jag att det är möjligt, men det ger mig också en oförglömlig julklapp till mig själv i form av leenden kramar och tacksamhet.

Danslogen tycker att detta är ett otroligt fint initiativ av Åsa och önskar henne all lycka till. Visst vore det fint om alla som läser denna artikel kunde skänka Åsa lite pengar till hennes Karl-Bertil julfirande? Minsta slant gör mycket för slutresultatet.

Danslogen har ca 60.000 unika besökare varje månad och föreställ er vilka pengar det skulle bli om var och en lade så lite som 10 kr vardera!

För er som inte har Swish eller är bekant med denna betalningsmetod så skickar man helt enkelt pengar från sitt mobilnr till mottagarens mobilnr. Den enda man behöver göra är att via sin internetbank ansluta sig till Swish och sedan ladda ner denna app på mobilen. Mer om Swish kan ni läsa här.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4699

Gott Nytt År!

2014-12-30

Har du ännu inte bestämt dig för vad du ska göra på nyårsafton? Titta gärna i vårt register över danser. På Nyårsaftons har vi i år 40 stycken olika danstillfällen spridda över hela landet. Se vårt Dansprogram.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4752

Ny basist i Lasse Stefanz

2014-12-30

Det blir Anders "Dallas" Dahlgren som efterträder Henrik "Turbo" Wallrin som basist i Lasse Stefanz. Han debuterar den 3 januari i Karlshamn. Han kommer närmast från Las Vegas Orchestra.

Får jag lov »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4748

Voize tackar för det gångna året

2014-12-29

Voize har spelat in en hälsning där de tackar för det gångna året och samtidigt önskar alla en god fortsättning!

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4750

God Jul från oss alla till er alla

2014-12-23

Från oss alla till er alla vill vi önska er

En riktigt

God Jul

och ett

Gott Nytt År!

Vi vill samtidigt passa på att tacka all våra besökare för att ni sporrar oss att fortsätta med hemsidan! Vi vill också tacka alla arrangörer, annonsörer, dansband, dansare och dansbandsentusiaster som vi haft kontakt med under det gångna året för det goda samarbetet.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4744

Zlips lägger ner

2014-12-22

Zlips kommer att läggas ner. Bandet gör sin sista spelning i samband med Öviks-maran den 6 februari. Bandets kapellmästare Matts Nylander har skrivit ett avskedsbrev på bandets Facebooksida.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4743

Arne och Maria Bakken önskar God Jul

2014-12-22

På Arne Bakkens Facebooksida kan man läsa om hur han och hans fru Maria tillsammans brukar skriva en jullåt. Vi har valt att lägga upp det Arne skriver här nedan och givetvis visar vi även deras jullåt.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4742

Norska Spellemanprisens nomineringar

2014-12-22

Förra veckan tillkännagavs vilka artister som har blivit nominerade till det norska musikpriset "Spellemannprisen" 2015. De lyckliga tre som ska tävla om priset inom kategorin dansband är:

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4727

På besök i Storfors Kulturhus

2014-12-22

Foto: Markus Redman

Markus Redman har varit på besök i Storfors Kulturhus och vill gärna dela med sig av sin upplevelse till Danslogens alla besökare. Som vanligt uppmuntrar vi alla som vill att skicka in material till oss också.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4737

Idag är det årets kortaste dag!

2014-12-21

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Den 21 december infaller vintersolståndet och vi har därmed årets kortaste dag idag sett utifrån antalet timmar med dagsljus.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4741

Janne Martins med nytt album

2014-12-21

Janne Martins från Upplands Väsby har kommit med sitt andra album, "Till alla dem som jag höll av". Skivan är producerad och arrangerad av Martin Klaman och inspelad i Wet Room studio, Stockholm.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4740

Dans runt granen med P4 Dans

2014-12-20

På söndag den 21 december bjuder P4 Dans upp till traditionsenlig dans runt julgranen med våra mest folkkära dansband. Mycket musik som garanterad får dig i stämning.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4739

Dansgala på Tele2 Arena inställd

2014-12-19

Dansgalan på Tele2 Arena den 20-21 mars 2015 är inställd. Köpta biljetter återlöses via resp inköpskanal.

Bjud upp »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4736

Årets Grammisnomineringar i kategorin dansband

2014-12-17

Årets nomineringar till en Grammis 2015 i kategorin "Årets Dansband" är:

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4735

Ingvars Dancing Team avslutar efter 43 år

2014-12-16

Ingvars Dancing Team i Kristianstad har sin sista kursavslutning nu på onsdag den 17 december. Populära Canyons spelar upp till dans på Sommarlust denna kväll och allmänheten är välkomna att delta. Under dessa 43 år har 50 000 elever deltagit i kurser .

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4732

Holidays med nytt album

2014-12-15

Holidays från Åmål har kommit ut med ett nytt album, "Allting kan hända". Skivan är producerad och arrangerad av Martin Klaman och inspelad i Wet Room studio, Stockholm.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4733

En dansbandshelg auktioneras ut på Tradera

2014-12-13

Karlshamn kommun har tillsammans med First Hotel Carlshamn, Thomas Deutgen, Brasserie Fridolf och Karlshamns centrumförening lagt upp en auktion på Tradera där vinsten är en "Zuperdansbandshelg" i Karlshamn.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4731

Danslogen önskar ...

2014-12-13

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG LUCIA!

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4730

P4 Dans möter Cool Candys

2014-12-11

På söndag den 14 december får vi följa med P4 Dans till Jämtland och träffa Cool Candys som på dagen 50 år efter sin första spelning gjorde comeback.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4600

Extas byter bokningsbolag

2014-12-11

Extas meddelar att de nu inlett ett samarbete med LS-Tonart som framöver kommer att sköta bandets bokningar.

För mer information och kontaktuppgifter kan ni besöka Extas hemsida.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4729

Black Jack med nytt album

2014-12-10

Black Jack har släppt ett nytt album, "Nakna på balkongen" (Atenzia). Det är producerat av Johan Dereborn och Black Jack och inspelat av Dereborn productions i Matfors väster om Sundsvall. Detta är deras första samarbete med Johan Dereborn.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4728

Nytt album med Pia Pihlgrens

2014-12-07

Pia Pihlgrens nya album heter "I din famn" (EMP). Skivan är producerad av Larry Rogers och inspelad i Studio 19 i countryns eget Mecka Nashville, USA.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4726

Dansbandskväll i BingoLotto

2014-12-06

På söndag den 7 december blir det dansbandskväll i Bingolotto. Både Donnez och Larz-Kristerz medverkar och spelar i studion. Skivbolagsdirektör Calle Kindbom är också med på plats.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4601

King Edwards har gjort sin sista spelning

2014-12-05

Kurt Sundin var på besök i Åsele Kulturhus där King Edwards gjorde sin sista officiella spelning. Bandet läggs nu ned efter över 20 års spelande.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4724

Sten Nilsson i P4 Dans

2014-12-04

På söndag den 7 december sänder P4 Dans det andra programmet i deras nya serie där vi får möjlighet att i direktsändning ringa eller e-posta frågor till Sveriges populäraste dansbandsartister.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4719

Dags att börja planera för Malung 2015

2014-12-03

Redan nu är det hög tid att börja planera in Dansbandsveckan i sin kalender och sikta mot en veckas härligt umgänge med dansare från hela Sverige.

Passa på att spana in vilka dagar ditt favoritband spelar och planera in vilka dagar du vill vara där eller det kanske är givet att det är hela veckan som gäller!

Nu är vi många som börjat längta till sommarens stora danshändelse!

Se programmet på Danslogens sida för Orrskogen.

Svenska Dansbandsveckan  »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/3147

Sista dansen med Skarvarna

2014-12-02

Skarvarna har bestämt sig för att sluta spela. Bandet startade 1984 och kommer att avsluta i Folkets Hus Söderbärke nu på lördag den 6 december.

Skarvarna »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4683

Prova på tiodans på Västbo Sportdansklubb

2014-12-01

På lördag den 13 december kan man prova på tiodans på Västbo Sportdansklubb i Gislaved. Cecilia Ehrling från Let's Dance kommer också att vara på plats och instruera.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4672