Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Jontez med ny skiva

2014-04-17

Jontez har kommit ut med en ny skiva på Ateniza med titlen "En dans med oss". På detta album får vi lära känna ett par nya medlemmar. Det är Jonathan Nöjd på trummor och Conny Ohlsson på gitarr och Pedal Steelguitar. Conny har tidigare spelat med Fernandoz och The Playtones och tillför nu ytterligare en dimension åt bandets sound.

Bandets sångare Ole får också visa upp sin förmåga med saxofonen då han framför en instrumental version av Bee Gees-låten "Don't Forget To Remember Me".

Albumet innehåller totalt 12 spår av bland annat låtskrivare som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson med.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Thor-Görans

2014-04-17

På söndag den 20 april får vi i P4 Dans möta det norrländska bandet Thor-Görans, som under 90- och början av 2000-talet var ett av de populäraste banden i Norrland. Nu satsar bandet igen och du träffar frontsångarna Peter Grundström och Agneta Olsson.

Dessutom recenseras Donnez nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds kl 19.30-21.00 (med reservation för Radiosporten).

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Elisa Lindström har släppt sitt första soloalbum

2014-04-16

Grammisvinnande Elisa Lindström har nu släppt sitt första soloalbum, Leva, som getts ut på Lionheart.

Elisa lämnar här dansbandsvärlden bakom sig och vänder sig till en bredare publik. Bland annat får vi höra låten Casanova som hon tävlade med i Melodifestivalen.

Albumet innehåller totalt 12 låtar och nedan kan ni höra smakprover på dem.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Påskmaran i Kungälv

2014-04-16

Nu i påsk bjuds det upp till dansmara på idrottshallen i Kungälv. Under tre dagar blir det dans i många timmar till några av Sveriges populäraste band.

Långfredag 18 april, kl 19-01

 • Sannex & Blender

Påskafton 19 april, kl 19-01

 • Expanders & Blender

Påskdagen 20 april, kl 21-01

 • Dansparty med Lasse Stefanz

Påskmaran i Kungälv »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansgala på Tele2 Arena 2015

2014-04-15

Den 20-21 mars 2015 kommer en dansgala att ordnas på Tele2 Arena som ligger bredvid Globen i Stockholm. Namnet kommer att vara "Bjud upp". Det blir 5 band per kväll. Bland andra så kommer Lasse Stefanz, Larz Kristerz, Elisas och Barbados & Magnus Carlsson att medverka på Nordens största dansgolv. Konfrencier blir Thomas Deutgen. Dagtid kommer det att vara danskurser. Biljetterna släpps den 25 april.

Bjud upp »

4 kommentarKommentera denna nyhet

Ny medlem i Hedins

2014-04-14

Foto: Helmuth Petersson

Christoffer Olofsson i Jenny Saléns kommer att sluta i bandet. Han kommer att efterträda Robin Rignell som trummis i Hedins.

Jenny Saléns »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Statuz lägger ner

2014-04-14

Statuz har bestämt sig för att sluta. De gör sin sista spelning på skärtorsdagen tillsammans med Glennartz i Nossebro.

Statuz »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Donald Laitila 30 år

2014-04-14

Idag, måndag den 14 april, fyller Donald Laitila år. Donne, som han kallas, är kapellmästare i sitt band Donnez.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

1 kommentarKommentera denna nyhet

The Mule Skinner Band med Streaplerslegendarer

2014-04-12

Bandet "The Mule Skinner Band" har bildats av Streaplerslegendarerna Gert Lengstrand och Bjarne Lundqvist. Bandnamnet är taget från en av deras legendariska låtar "Mule Skinner Blues".

I höst gör de ett antal konserter med namnet ""Diggity Doggety" där de framför Streaplersklassiker. De backas upp av ett band under ledning av Jörgen Flach och kören "Duett". Premiären sker den 20 september på Mimers hus i Kungälv.

Roaddust.se »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Ny skiva med Donnez

2014-04-11

Donnez har kommit med en ny skiva, "Allt ljus på oss". Om denna berättar bandet själva:

- Det är en rykande färsk platta inspelad och producerad av oss i vår egen "Railway studio". Skivan innehåller kända låtar som bl.a Jerry Williams klassiker "Did I Tell You" i ett lite annorlunda arrangemang. Vi har precis som på tidigare plattor skrivit egna låtar. Donne har gjort fyra av dem. "Finns det nån plats och sova" och "Hur vill du ha dina drömmar" är ett par exempel. Titelspåret "Allt ljus på oss" är skriven av Micke Finell och Linda Gail Lewis med svensk text av Ulf Georgsson.

1 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans besöker Kikkiland

2014-04-11

På söndag den 13 april får följa med P4 Dans bakom kulisserna på Göteborgs stadsteater och träffa huvudpersonerna bakom vårens stora drama Kikkiland. Skådespelaren Göran Ragnerstam och sångerskan Kikki Danielsson berättar om pjäsen.

Dessutom recenseras Sannex nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds med start kl 19.30, 19.45 eller 20.03 och fram till 21.00. Den varierande starttiden beror på hur lång tid radiosportens livesändningar tar.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Releaseparty för Sannex nya skiva

2014-04-10

På fredagen den 11 april kommer Sannex att hålla ett releaseparty i Växjöparken för sin nya skiva "Jag vill leva". Releasepartyt börjar kl 17.30 och hålls innan dansen som börjar kl 19.30.

Bandet bjuder på mingel, överraskningar och festlig dryck samt snacks. Under releasepartyt kommer skivan att säljas till ett rabatterat pris som endast gäller fram till 19.30. Efter det börjar ordinarie dans som är en non-stop spelning med Expanders och Sannex.

Inför skivreleasen har Sannex gjort en reklamfilm med skräcktema som ni kan se nedan.

Skivan släpptes den 9 april. På detta album har bandet samarbetat med tre olika producenter, Henrik Sethsson från Casanovas, Thomas Thörnholm och Peter Samuelsson från Barbados, men ett par låtar har Sannex egen sångare Andreas producerat. På låtskrivarsidan finner vi så klart några låtar av Andreas, men låtskrivare som Henrik Sethsson, David Stenmarck, Niklas Jarl, Danne Attlerud, Micke Finell, Anders Wigelius finns också representerade.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Rolandz med ny dvd

2014-04-09

Den 16 april blir det release för Rolandz nya dvd, ”Scensommar”. Den går att förboka hos Ginza.

Ginza »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Robin slutar i Hedins

2014-04-07

Foto: Markus Redman

Robin Rignell som är trummis i Hedins slutar i bandet. Han kommer istället att satsa på en civil karriär. Han gör sin sista spelning med bandet i månadsskiftet april/maj.

Så här skriver han på sin Facebook-sida:

"Då det redan börjat figurera en massa rykten så väljer jag att nu skriva hur det ligger till!

Jag har beslutat mig för att sluta turnera med Hedins då jag blivit erbjuden en tjänst på hemmaplan som jag helt enkelt inte kan motstå.

Jag kommer att vara kvar i Hedins fram till månadsskiftet april-maj. Vem som ersätter i Hedins är i nuläget ej klart, så tills rätt person har hittats kommer jag att försöka hjälpa till i mån av tid.

Jag vill härmed rikta ett stort tack till mina nuvarande och dåvarande kollegor i Hedins, övriga kollegor, arrangörer och till den trogna publik som följt Hedins under åren.

Kram!"

2 kommentarKommentera denna nyhet

Neptun i samarbete med Drifters

2014-04-07

Neptun meddelar att de fortsätter sitt samarbete med Drifters. Producenten Henrik Sethsson kommer liksom tidigare att ansvara för deras album.

Neptun »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Linus slutar i Mats Bergmans

2014-04-07

Linus Lindholm, sångare i Mats Bergmans kommer att sluta i bandet. Han kommer att börja arbeta som fastighetsmäklare i Katrineholm. Sista spelningen blir den 19 juli på Utängens loge. Bandet återkommer senare med info om bandets framtida sammansättning.

Mats Bergmans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Premiär för Vänerdansens mogendans med gratis foxkurs

2014-04-05

Nina Fyhr, välkänd dansarrangör i Värmland med 40 års erfarenhet från socialdans, kommer nu att utöka Vänerdansens verksamhet i Kristinehamn ytterligare.

Från och med i vår kommer Nina även att köra danskvällar med mogenband mer regelbundet. Hitintills har hon mest haft mer moderna band på plats men har nu lyssnat på publiken önskemål och inför även mogendans.

Den första riktiga mogendansen äger rum nu på söndag den 6 april. Populära Micke Ahlgrens står för musiken och med dem på plats brukar det bli bra underhållning från scenkanten!

Nina berättar om satsningen:

- Detta är ett test att köra på en söndag. Jag har ju haft mogendans några gånger, både på en torsdag och en lördag men utan större framgång. Jag har fått påtalat av de som gillar moget att det är fel att ta andra dagar än söndagar. Så nu hoppas jag att de har rätt.

- Det kan bli en flopp denna gång med men i så fall är det ingen idé att jag erbjuder moget igen. Det som ska bli speciellt med denna danskväll är att vi kör foxkurs innan gratis och att de som går buggkurserna här i Kristinehamn och på Rocksulan i Karlstad får fri entré denna kväll bara för att lockas att börja dansa.

- Jag tror att det låga tempot och den mogna publiken kan vara ett bra möte för dem som inte är vana socialdansare. Det ska bli spännande att se hur detta tas emot. Sedan en annan sak som är kul är att Kent som spelar trummor i bandet är här ifrån Kristinehamn från början. Kanske kan han locka ut några gamla bekanta.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Holidays och Idoluttagningen

2014-04-04

Idolresan för Holidays orkester började redan klockan 03.00 på natten. Då hade bandet packat klart efter en lyckad spelning i Svaneholms Folkets Hus. De började så sakteliga att rulla mot Karlstad och Karlstad Congress Culture Centre där det skulle hållas Idoladdition, där de var framme runt kalv sex på morgonen.

Efter lite morgonmöte med Idolteamet på ett hotell någonstans i Karlstad var det så dags för dem att börja rodda. Det är inte varje dag det roddas upp klockan 06.00 på morgonen. Men någon gång ska väl vara den första?

Själv anlände jag till Karlstad med buss strax innan klockan sju. Då sov fortfarande Karlstad och det var inte alls mycket liv och rörelse på gatorna. När jag kom fram var kön in till Idol redan lång och några hade till och med campat utanför för att vara säkra på att vara först in.

Efter en stund så var alla grejerna uppe på den lilla scenen och det var dags för soundcheck som verkade dröja en del. Programledaren Per Lernström hade nu kommit till platsen och var i full gång med att peppa publiken inför de ”påor” som man skulle göras.

Det såg ut att dröja lite med soundchecken så i väntan på att det skulle bli klart gick vi inomhus och värmde oss med lite kaffe. Strax kom en kameraassistens inrusandes och sade att det var dags att börja. Med raska steg gick vi ut.

Det blev en hel del omtagningar och publiken instruerades i hur de skulle springa mot entrén. Det gjordes lite mer "påor" och lite fler omtagningar. Till slut så var det så dags för Holidays att ta plats på scenen. De hade fått information om att repa in tre riktiga dansbandsdängor som alla säkert skulle känna igen när de såg på programmet som kommer att sändas senare i höst.

Tystnad, klappa, tagning. Så var det dags att köra. Programledaren Per gjorde sin "påa" och direkt efter det hakade Holidays på. Det var en febril aktivitet på scenen och folket i kön hakade på med handklapp, sång och gitarrspel. För många var det som hade med sig gitarren. Det blev några omtagningar igen innan kamerateamet var nöjda. Klockan var ungefär halv elva och då hade bara några få personer kommit in. Man släppte på lite folk undan för undan.

Vi åkte upp några våningar för att softa lite i loger vi blivit tilldelade innan arbetet för Holidays del var avslutat. Det som kvarstod var att plocka ihop alla prylarna. Men innan dess blev vi bjudna på lunch. På vägen upp i rulltrappan mötte vi flera deltagare som det gått både bra och mindre bra för att döma av deras ansiktsuttryck.

Efter lunch så var alla grejerna inlastade i bussen och det var dags att vinka av orkestern. Själv skulle jag på ett möte, men återvände senare på eftermiddagen för att kolla läget och såg att klockan fyra hade fortfarande inte alla kommit in till juryn. Detta skulle nog komma att bli en lång dag för Idoljuryn.

Markus Redman för Danslogen

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dans är bra för hälsan

2014-04-04

Foto: Stefan Westerberg

Nu är det bevisat, dans är bra för hälsan! Fast det var väl knappast någon som besöker Danslogen som inte redan visste det? Roligt att det uppmärksammas av media i alla fall.

I Expressen kan man nu läsa att dansen bland annat ger 15 olika bra hälsoeffekter.

 1. Lindrar smärta.
 2. Minskar stress.
 3. Förbättrar minnet.
 4. Ökar koncentrationen.
 5. Bättre rörlighet.
 6. Ökar inlärnings- förmågan.
 7. Ökar förmågan att skilja sina egna och andras känslor.
 8. Ökar förmågan att sätta ord på sina egna och andras känslor.
 9. Ökar självkänslan.
 10. Ökar kropps- medvetandet.
 11. Ökar livsenergin.
 12. Ökar kreativiteten.
 13. Stimulerar kroppens lugn- och rosystem.
 14. Minskar aggressioner.
 15. Dämpar ångest.

Expressen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Premiär för Jianis i Voize

2014-04-03

I söndags var det premiär i Voize för Jianis Xouri som tidigare spelade i Callinaz. Voize spelade på Dansrotundan i Lomma och alla grabbarna berättar för Danslogen om hur det gick och vad det tycker om bandets nya sättning.

Magnus:

- Äntligen fick vi göra vår premiär med ordinarie manskap. Det var lite nervöst innan hur vi skulle mottas, men den känslan förbyttes fort till glädje när vi börjat spela. Publiken visade en enorm uppskattning och applåderade i mängder hela kvällen. Dessutom blev det ett antal extranummer!

- Det känns väldigt tydligt att vi har med bra killar och jag är säker på att vi kommer bli många dansares nya favoriter.

Fredrik:

- Klart man är spänd inför en premiär med ny sättning, men Jianis skötte sig med bravur. En glad skåning som ökar på musikaliteten i bandet. Lillen har även han skött sig med bravur från första början. Man trodde inget annat heller! Efter premiären i Lomma har jag bara hört lovord. Känns skönt inför framtiden.

Lillen:

- Eftersom jag också är "ny" i Voize får jag nog ta det från början. Från första mötet med Magnus och Fredrik har det känts rätt. Vi förstod varandra ganska snart och både vad vi ville göra och hur vi skulle göra det. När sedan Jianis kom på tapen som ny gitarrist så visste jag att det skulle sitta. Nu efter lite rep och att premiären i Lomma är gjord känner jag att mina förväntningar kan komma att bli verklighet.

- Det här blir så bra! Ett bra tecken är också att en del bra låtskivare hör av sej och skickar mycket starkt material och det lovar gott både för oss och alla dansare.

Jianis:

- Min första spelning gav verkligen mersmak, kändes fantastiskt roligt! Lite premiärnerver i början men det släppte ganska snabbt. Både de sociala utanför och musikaliteten på scen är fantastiskt, trivs som fisken i vattnet. Dessutom, vad kan gå fel när "pappa" är bakom trummorna?

- Framtiden ser riktigt ljus ut, och precis som Lillen nämner så har vi fått in väldigt starkt material och mycket spännande är på gång.

Avslutningsvis, vill ni berätta vad som är på gång i bandet?

- Sommarturnén ser riktigt bra ut, med bland annat Ekebofestivalen och Malung som några av höjdpunkterna. Vi håller just nu på och planerar inför en ny skiva där kända låtskrivarvärldsnamn finns med och även Jan Johansen har skrivit en låt. Anderz Wrethov som haft med flera låtar i Melodifestivalen och kommit 3:a i Eurovision med Arash har också skrivit till oss. Calle Kindbom som bland annat varit med och skrivit Barbados "Kom hem" finns med.

- Framtiden ser verkligen väldigt ljus och lovande ut för oss. Den sjunde april går vi in i fotostudion för att ta lite nya uppdaterade pressfoton m.m

Vi har också en ny Facebooksida där ni gärna får går in och skriver några rader till oss.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar 40-års jubilerande Wizex

2014-04-03

På söndag den 6 april får vi i P4 Dans höra 40-års jubilerande Wizex som nu satsar på scenshow med musik från 40-talet och framåt. "I folkparkens tjänst" blir en riktig nostalgikavalkad.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds förmodligen kl 20.03-21.00 om inte radiosportens sändningar drar över tiden.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60