Arkiv

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Sista dansen i Växjöparken på lördag

2017-01-20

Foto: Arkivbild SVT

På lördag den 21 januari är det sista dansen i Växjöparken innan den rivs för att lämna plats åt bostäder. Sannex blir sista band som spelar i den anrika parken.

Protesterna har varit många. Över 500 namn har lämnats in till kommunen med förhoppning att kommunen ska kunna bekosta fortsatt dans. Men tyvärr, går det inte ihop ekonomiskt.

Växjöparken ägs idag av Wilhelm Burman. Planerna är att bygga 200 nya bostäder på marken där Växjöparken finns.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Stefan Borsch 70 år

2017-01-19

Stefan Borsch fyller 70 år idag, den 19 januari. Han var sångare i Vikingarna under åren 1973-78. Danslogen gratulerar på födelsedagen !

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansgala på Gran Canaria med Lasse Sigfridsson och Thorleif Torstensson

2017-01-19

Våra norska grannar ordnar en dansgala på Gran Canaria den 23-25 januari. Bland artisterna kommer Lasse Sigfridsson och Thorleif Torstensson att spela och sjunga.

I den lilla orten Puerto Rico på Gran Canaria ordnar norska arrangörerna Dansegalla Ltd en dansgala på Tango Dansebaren. Det är sjätte året som Dansegalla arrangerar en dansgala på Gran Canaria.

Bland artister som kommer att uppträda på Tango Dansebaren finns förutom Lasse Sigfridsson och Thorleif Torstensson Contrazt, Anne Nørdsti, Holmsve, Ottar «Big Hand» Johansen, Lasse Johansen, Terje & Odd Arne fra Ingemars, Stein Ingebrigtsen, Dag Spantell, DJ Charlie och Erik Forfod.

Affische för Dansegalle Gran Canaria 2017

Tango Dansebaren gick tidigare under namnet Lasse Johansens Dansebar. Tango Dansebar har två scener och stort dansgolv och sitterplatser både ute och inne.

Mer information om dansgallan går att hitta på dess hemsida Dansegalle Ltd ».

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Magnus Carlsson medverkar i Så ska det låta

2017-01-18

På söndag den 22 januari sänds det tredje avsnittet av "Så ska det låta". Denna vecka är en av deltagarna Magnus Carlsson. Han kommer att tävla tillsammans med Emil Gullhamn och de möter Gunhild Carling och Boris René.

Programmet sänds i SVT-1 med start kl. 20.00. Programledaren Kalle Moraeus bjuder på musiklek för hela familjen, tillsammans med lagledarna Marika Willstedt och Karin Westerberg samt deras sjungande gäster.

Så ska det låta »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Vintermaran i Härnösand

2017-01-18

Snart är det dags för vintermaran på Parkaden i Härnösand. Den går av stapeln den 3-4 februari. Årets band är: Expanders, Jannez och Perikles, som spelar på fredag och på lördag: Blender, Mannerz och Perikles. Danstider båda dagarna kl 19.00-03.00.

Vintermara Härnösand »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

André Polgary fyller 70 år

2017-01-18

André Polgary

Foto: Danslogen

Idag, onsdagen den 18 januari, fyller André "Sabben" Polgary, kapellmästare i dansbandet Sounders 70 år och även 55 år som aktiv musiker.

André Polgary började sin musikerbana 1962 i när han och kompisen Benny Nilsson startade en duo och kallade sig för The Saints. Bara ett år senare startade de Teddyboys.

Efter sju års spelade i Teddyboys ändrades namnet till Teddys och André började spela på heltid 1970.

År 1975 lades Teddys ned och André började serva instrument och förstärkare i dåvarande Streaplerstrummisen Bjarne Lundkvists musikaffär i Göteborg.

Lite senare under 1976 började André som vikarie för gitarristen Stig Gustavsson i Sounders som skulle göra militärtjänst. När Calle Bohlin slutade i Sounders blev André ordinarie medlem i dansbandet. Och på den vägen är det.

Vi på Danslogen önskar honom både en trevlig födelsedag och ett härligt jubileumsår!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Lasse Stefanz på 1:a plats 50 gånger

2017-01-17

Slår man ihop alla veckor Lasse Stefanz har toppat försäljningen av album i Sverige blir det 50 veckor tillsammans. Det är rekord och fredagen den 13 januari gick de in på 1:a plats på Sverige Topplistan.

Topplistan »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Engdahls släpper ny singel

2017-01-16

Tre nya låtar finns med på Engdahls nya singel Lång lång väg

 • Lång lång väg
 • Vill du ha mig
 • När du kommer hem

Engdahls har tagit hjälp för text och musik av Åsa Karlström, Mats Larsson, Jörgen Andersson, Peter Nord.

Låtarna är producerade av Martin Klaman och är även inspelad hos Martin Klaman och Magnus Persson. Skivan ges ut i egen label.

Lyssna på smakprov på de tre låtarna genom att klicka på bilden ovan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Snart dags för dansvecka på Viking Cinderella

2017-01-16

Nu närmar sig dansveckan på Cinderella som går av stapeln under tiden 22-28 januari 2017.

Fler än 30 av Sveriges bästa dansband bjuder upp till non-stop dans under hela veckan. På varje kryssning kommer Wizex att framföra sin show "I folkparkens tjänst" och dessutom spelar Andreas Hane, Carlzons duo, Duo vi och Dur-x alla dagar. Tur Åke Lindqvist är givetvis också med.

Viking Line »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Lasse Stefanz

2017-01-15

Lasse Stefanz har kommit ut med ett jubileumsalbum "50th anniversary 1967-2017" i samband med att de firar 50 år.

Albumet består av 20 spår där de flesta är nyinspelningar av gamla hits medan några har man hämtat från de tidigare inspelningarna.

Här finns tre duetter; "Leva tills jag dör" med Mikael Wiehe, "Världens lyckligaste par" med Helene Persson (Helene & Gänget) samt "Soul shake" med Monia Sjöström (Grönwalls).

I övrigt har man nyinspelat bland annat "Världens lyckligaste par", "Oklahoma", "Peppelinos bar", "I ett fotoalbum", "Emelie", "Du försvann som en vind", "Österlenvisan" och "De sista ljuva åren".

Albumet ges ut på Mariann och nyinspelningarna är producerade och arrangerade av Martin Klaman.

Köp albumet »

7 kommentarKommentera denna nyhet

Nöjeskryssning mellan Göteborg och Kiel

2017-01-15

Den 29 - 31 januari arrangeras det en nöjeskryssning med Stena line mellan Göteborg och Kiel.

Demo group är arrangörerna bakom denna kryssning och bland artisterna finns bland andra Arvingarna, Scotts, Peter Wahlbeck, Patrik Isaksson och Håkan Hemlin (Nordman).

Nöjeskryssen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Stensons lägger ner

2017-01-14

Stensons har bestämt sig för att lägga ned. Efter 21 år kommer bandet att göra sin sista spelning den 31 januari på Sundspärlan i Helsingborg.

Så här skriver bandet på sin facebook-sida:

"VIKTIG INFO!!!

Allt har ju ett slut så även Stensons orkester. Efter mer än 21 år som band kommer vi att göra vår sista spelning den 31/1 på Sundspärlan i Helsingborg.

Vi har hunnit med mycket kul under alla dessa år. Träffat underbara arrangörer och dansare runt vårt avlånga land även många goa spelkamrater. Men när man känner att orken inte finns där att kombinera sin civila karriär med att spela så är man tvungen att göra ett val.

Vill ni ändå ha chansen att ta en svängom till Stensons så har ni möjlighet den 28/1 på Ramshall och vår absolut sista spelning den 31/1 på Sundspärlan.

Tack alla härliga människor som vi mött ni kommer att bli saknade. Men vem vet... det blir kanske en comeback någon gång? Det är ju rätt populärt att göra det efter några år.

Mvh
Roger, Niclas, Dan, John"

Stensons »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Ny gitarrist i Mickeys

2017-01-14

Anton Forss

Foto: Danslogen

Anton Forss är ny gitarrist i Mickeys. Han spelade tidigare i nedlagda Umbrella.

Mickeys »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansgala på Färöarna

2017-01-14

Den 5 och 6 maj 2017 kommer det att vara en dansgala på Färöarna. Platsen heter Vági och svenska Fernandoz spelar upp till dans.

Dansgala Färöarna »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Paraskavedekatriafobi

2017-01-13

Paraskavedekatriafobi är något som många lider av idag. Vad betyder då detta underliga ord, kanske många undrar. Det är helt enkelt en form av fobi som gör att man är överdrivet rädd för fredagen den 13:e.

Bakgrunden till tron om att just detta datum skulle föra med sig otur tros gå så långt tillbaka som till Jesus tid. Han hade 12 lärljungar och den dag han sveks av Judas satt denne till bords med dem och bildade talet tretton. Jesus korsfästes sedan på långfredagen.

Kombinationen av en fredag och datumet den 13:e har sedan dess ansett bringa otur. Trots att vi idag lever i ett vetenskapligt faktasamhälle är det idag ännu vanligare än förr att man oroar sig för fredagen den 13:e.

Enligt statistik från både sjukvården och räddningsverket, så är denna dag inte mer olycksdrabbad än andra. Så ni kan lugnt slappna av, gå ut och dansa och njuta av den begynnande helgen!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Expanders firar 30 år i Gävle

2017-01-12

Lördagen den 28 januari kommer Expanders att ha sitt 30-årsjubileum på Parken i Gävle.

Så här skriver bandet på sin hemsida:

"Egentligen är det helt omöjligt, men om man ska titta i kalendern så säger den att Expanders har förgyllt tillvaron för dansare och livsnjutare i hela 30 år år 2017! Helt sjukt!!

MEN – eftersom det verkar vara kalla fakta så måste det ju firas på något vis och vi hoppas att just DU vill hänga med!

Lördag 28e januari 2017 ställer vi till med kalas hos Leif Wibron och Parken i Gävle!

För ynka 395 kr får du entré, middag och efterrätt inkl 1st öl/vin eller alkoholfritt alternativ. Ni som bor lite längre ifrån har möjlighet att boka prisvärt boende på hotell Clarion.

Enkelrum 890kr Dubbelrum 990kr

Ange Expandersfest som bokningskod för att erhålla priset!

Vad händer under kvällen?

Ja förutom att få hänga lite med oss och äta god mat kommer det under middagen bjudas på lite historier och anekdoter som legat djupt under ytan och egentligen inte borde se dagens ljus. När det sedan spelas upp till dans så kommer ni att få följa hela Expandersresan från början till idag!

Skulle det nu vara så att du har förhinder att vara med på middagen (fast vad det ska va för ursäkt som är giltig har vi ingen aning om så egentligen är det inte ett alternativ) så finns det möjlighet att endast lösa dansbiljett för 180kr.

I första hand är det förköp som gäller. Skulle det finnas utrymme för att sälja biljetter i dörren så återkommer vi om det!

PS. då det finns serveringsrättigheter på Parken så är det 18 års åldersgräns som gäller! Inga undantag!

Biljetter Expanders 30 år »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nominerade till Manifestpriset 2017

2017-01-11

Nu har det snart dags för det årliga Manifestpriset.

De nominerade inom kategorin "Dansband" 2017 är:

 • Blender - Ängel utan vingar (Blender records)
 • Casanovas - Kom och sjung Halleluja (Atenzia records)
 • Highlights - Vackrare än någonsin (Neptun records)
 • Sannex - Din sida sängen (Atenzia records)

Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den "alternativa Grammisen", där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindustrin får vara med att tävla. Prisutdelningen sker vid en gala på Nalen fredagen den 10 februari.

Manifest 2017 »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Casanovas utmanar på Svensktoppen

2017-01-11

En av veckans utmanare till Svensktoppen är Casanovas som testar sin låt "En sista drink", skriven av Henrik Sethsson och Thomas Berglund.

Slå på radion på söndag den 15 januari för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare.

Programmet sänds med start kl 11.03 i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Gratisdans på Brunnsparken

2017-01-10

Foto: Markus Redman

Snart är det dags för årets gratisdans på Brunnsparken i Örebro. Dansen går av stapeln tisdagen den 17 januari och Bob Stevens står för musiken. Tiden för dansen är 19.00-23.00.

Brunnsparken »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Medlemsbyte i Line & Grabbarna

2017-01-09

Anders Nielsen

Hasse Andersson slutar i Line & Grabbarna. Hasse ersätts av Anders Nielsen, som sägs vara en frisk fläkt på klaviatur och dragspel.

Medlemmarna i Line & Grabbarna önskar Hasse lycka till och önskar Anders välkommen i gänget.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans - årets låt 2016

2017-01-08

P4 Dans recensent Gitte Tinglöf-Källman har utsett årets låtar 2016 och där vann Blender.

 • Blender - Äntligen min tur
 • Casanovas – Våga stuffa
 • Flamingo – Till Ellös folkets park

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sänkt moms för dansband är smörja enligt Aftonbladet

2017-01-08

Som vanligt brukar någon riksdagsledamot lägga en motion om sänkt moms på dans.

I en artikel i Aftonbladet ondgör sig Aftonbladets journalist Oisin Cantwell över det och kallar det för osannolik smörja.

Kära dansare! Vad anser ni? Lämna gärna en kommentar.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Trettondagsdusch på Folkets Hus i Umeå

2017-01-07

Jan-Åke Glavén i Expanders under spelningen på Folkets Hus Umeå

Foto: Robert Åhlberg

Mitt under trettondagsdansen med Blender, Expanders och Jannez på Folkets Hus i Umeå sprang ett rör läck och började spruta ut vatten i entrén.

Några förbipassernade fick sig en ofrivillig dusch.

Räddningstjänsten fick ryckta ut och stängde av läckan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny danstid på Folkets Hus Hallunda

2017-01-06

Tisdagsdanserna på Folkets hus i Hallunda får ny tid från och med den 10 januari 2017. Den nya tiden är kl 18.00-22.00. Wretaz står på scen första kvällen med den nya tiden.

Folkets Hus Hallunda »

4 kommentarKommentera denna nyhet

Generic 368x100 Steward 1 468X60