Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Årets Grammisnomineringar i kategorin dansband

2014-12-17

Årets nomineringar till en Grammis 2015 i kategorin "Årets Dansband" är:

 • Arvingarna - "Änglar och en massa kärlek"
 • Elisa's - "Det ska va lätt"
 • Larz Kristerz - "40 mil från Stureplan"
 • Lasse Stefanz - "Honky tonk rebels"
 • Scotts - "Tre år senare"

Grammis 2015 »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ingvars Dancing Team avslutar efter 43 år

2014-12-16

Ingvars Dancing Team i Kristianstad har sin sista kursavslutning nu på onsdag den 17 december. Populära Canyons spelar upp till dans på Sommarlust denna kväll och allmänheten är välkomna att delta. Under dessa 43 år har 50 000 elever deltagit i kurser .

Den outtröttliga dansmentorn Ingvar Andersson, 81 år, måste vara en av dansens främsta ambassadörer i vårt land. Han har varit danslärare i över 40 år och har såväl foxtrot och bugg, som jive, vals och salsa på programmet.

I fortsättningen kommer han tillsammans med sitt barnbarn Louise att ta emot bokningar för bröllopsdanser, möhippor, svensexor, grupper och undervisning i skolor.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Holidays med nytt album

2014-12-15

Holidays från Åmål har kommit ut med ett nytt album, "Allting kan hända". Skivan är producerad och arrangerad av Martin Klaman och inspelad i Wet Room studio, Stockholm.

Albumet består av 12 spår där 8 är nyskrivna och sedan finns där några covers också. Man gör egna versioner av "Vill du komma tillbaka" (Donnez), "Har jag sagt till dig" (Hasse Andersson), "Kärleken bor i dig" (Cavalkad) och "Dig ska jag älska" (Lasse Stefanz). I övrigt innehåller skivan originallåtar av bland andra Mats Larsson, Thomas Berglund, Ulf Georgsson, Jonas Lindau, Agneta Mårtensson, Maritha Johansson och Magnus Ekwall.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

En dansbandshelg auktioneras ut på Tradera

2014-12-13

Karlshamn kommun har tillsammans med First Hotel Carlshamn, Thomas Deutgen, Brasserie Fridolf och Karlshamns centrumförening lagt upp en auktion på Tradera där vinsten är en "Zuperdansbandshelg" i Karlshamn.

I paketet ingår:

 • Två biljetter till Lasse Stefanz i Bellevueparken den 3 januari 2015,
 • Middag, mat från Brasserie Fridolf, med dansbandskännaren Thomas Deutgen i samband med konserten,
 • Övernattning för två på First Hotel Carlshamn,
 • Presentkort på 250 kronor att handla för i någon av Karlshamns centrumförenings medlemsbutiker.

Auktionen sker till förmån för Musikhjälpen och bud kan läggas fram till och med söndag den 14 december kl 21.30.

Tradera / Zuperdansbandshelg »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Danslogen önskar ...

2014-12-13

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG LUCIA!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans möter Cool Candys

2014-12-11

På söndag den 14 december får vi följa med P4 Dans till Jämtland och träffa Cool Candys som på dagen 50 år efter sin första spelning gjorde comeback.

Scotts senaste skiva recenseras dessutom.

Programledare är Thomas Deutgen och P4 Dans beräknas sändas kl 19.30-21.00. Eventuellt kommer dock programmet att utgå pga sport och flyttas då till den 28 dec.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Extas byter bokningsbolag

2014-12-11

Extas meddelar att de nu inlett ett samarbete med LS-Tonart som framöver kommer att sköta bandets bokningar.

För mer information och kontaktuppgifter kan ni besöka Extas hemsida.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Black Jack med nytt album

2014-12-10

Black Jack har släppt ett nytt album, "Nakna på balkongen" (Atenzia). Det är producerat av Johan Dereborn och Black Jack och inspelat av Dereborn productions i Matfors väster om Sundsvall. Detta är deras första samarbete med Johan Dereborn.

Denna cd har en mycket egen profil då bandets sångare Tony Ljungström är delaktig i 10 av de 15 spåren. Han har skrivit låtarna tillsammans med bland andra Camilla Andersson, Emil Ljungström, Haidi Kroon och Monica Ljungström.

Utöver detta har även låtskrivare som Lasse Holm, Lars "Dille" Diedrickson, Torgny "Kingen" Karlsson och Åke Hallgren bidragit med låtar. Man har också gjort sin egen version av "Livet är en fest" (Nationalteatern), skriven av Ulf Dageby.

Angående sin medverkan i så många låtar säger Tony:

- Ja, det är himla kul att det blev så. Min inspiration har varit på topp och låtarna har riktigt sprudlat ur mig.

Black Jack firar för övrigt 25 år som band under 2015.

Kan köpas på CDON

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Åsa Karlström sprider glädje till dem som inget har i jul

2014-12-07

Åsa Karlström är en mycket populär och uppskattad låtskrivare som även vann SKAP-priset i Malung vid Guldklavegalan förra sommaren. Åsa har många strängar på sin lyra och en av dem är att hon brinner för att hjälpa dem som har det svårt i samhället.

Åsa berättar för Danslogen:

Min stora idol sedan barnsben har varit Tage Danielssons figur Karl Bertil Johnsson. Faktum är att jag alltid föredragit honom framför Kalle Anka. Mina barn har alltid varit ”sömnigt suckande” över att ha tvingats se honom varje år vid 19-tiden på julafton.

Att ta från de rika och ge till de fattiga är speciellt för mig. Nu menar jag inte på något sätt att jag är rik ekonomiskt, men det är liksom inte det att kunna ge massa pengar som är det viktiga. I serien leker barnen i fattighuset med sju servettringar från Kina och är så glada och tacksamma. Jag menar att det lilla även kan ha betydelse, några ord och i mitt fall några skinksmörgåsar, lite godis och en stunds samspråk.

Kan du berätta vad det är du kommer att göra?

- Som jag berättade och som Karl Bertil säger "Jag vill försöka sprida lite glädje, till dem som inte äger något varuhus".

- Julen är en härlig högtid som är efterlängtad av många, men den kan även vara en ångestladdad tid för andra. Jag är själv uppvuxen med alkohol som en "möbel" i huset, som alltid fanns där. Jag har sett vilken kraft den har och vilken förstörelse den orsakar. Den splittrar familjer och den som inte orkar stå emot dess kraft blir som vi i daglig mun kallar A-lagare.

- De spenderar sin tid i gäng, där alkohol är ända gemensamma nämnaren. Jag vet att några säger att de får skylla sig själva men där säger jag emot. Ingen väljer och önskar att bli utstötta av samhället men alkohol och droger har en sådan enorm kraft att den till och med kan göra att man väljer bort sina barn. Man orkar helt enkelt knappt leva.

Hur går du till väga för att sprida julglädje?

- Några dagar innan jul gör jag ett jättelass med skink- och köttbullemackor, julmust, frukt, godis och annat gott. Jag sätter på mig tomtedräkten och ger mig ner på stan och letar reda på dem som jag kanske tror skulle bli glada över lite gott i magen.

- Förra året kom det fram en kvinna till mig och undrade om hon fick ta två polkagrisstänger ifall hon skulle få träffa sina barn barn vid jul, en annan kom med några mynt och berättade att han var så hungrig och undrade vad smörgåsarna kostade. När jag sade att de var gratis och att han gärna fick ta två, kunde han knappt tro att jag gav bort saker gratis. Jag blinkade bara och sade att jag var utsänd av tomten.

- Att sedan se denna man mumsa i sig av smörgåsarna och se hur rödbetssalladen fullkomligen lade sig som en matta på mustaschen, det gav mig en sann glädje! Jag blir varm i hjärtat av att se deras glädje för det lilla.

- Mina jular var inte heller någon höjdare. Jag fick under min uppväxt samma trasiga docka väl inslagen av min bror i hushållspapper varje år och tro det eller ej, jag blev lika glad var gång. Där lärde jag mig att julen inte handlar om pengar utan om kärlek och omtanke.

Behöver du någon hjälp för att fixa detta julfirande? Kanske att man kan t.ex kan skänka dig pengar eller mat?

- Jag kan inte göra detta för stort, jag vill framför allt sprida budskapet. Kanske det kan smitta av sig till andra städer, eldsjälar finns gömda lite överallt

- Om någon nu skulle vilja göra något, så går det att Swisha pengar till mig via mobilnr 070-253 49 11. Märk i så fall betalningen med "Karl Bertils vänner" och vem som skickat den. Detta är dock INGET jag räknar med, jag har alltid betaltat allt själv, så oavsett om någon vill ge pengar eller inte, så kommer mackorna att levereras, även vantar och mössor.

- I år säljer jag även egengjorda lyktor till förmån för de svagare. Jag ser detta som en julklapp till mig själv. Även om en del människor säger till mig att det kostar mig en massa, så svarar jag att det är möjligt, men det ger mig också en oförglömlig julklapp till mig själv i form av leenden kramar och tacksamhet.

Danslogen tycker att detta är ett otroligt fint initiativ av Åsa och önskar henne all lycka till. Visst vore det fint om alla som läser denna artikel kunde skänka Åsa lite pengar till hennes Karl-Bertil julfirande? Minsta slant gör mycket för slutresultatet.

Danslogen har ca 60.000 unika besökare varje månad och föreställ er vilka pengar det skulle bli om var och en lade så lite som 10 kr vardera!

För er som inte har Swish eller är bekant med denna betalningsmetod så skickar man helt enkelt pengar från sitt mobilnr till mottagarens mobilnr. Den enda man behöver göra är att via sin internetbank ansluta sig till Swish och sedan ladda ner denna app på mobilen. Mer om Swish kan ni läsa här.

4 kommentarKommentera denna nyhet

Nytt album med Pia Pihlgrens

2014-12-07

Pia Pihlgrens nya album heter "I din famn" (EMP). Skivan är producerad av Larry Rogers och inspelad i Studio 19 i countryns eget Mecka Nashville, USA.

Albuemet innehåller 13 spår med en cover, "Om du lämnade mig nu" (Lars Winnerbäck). Övriga spår är nyskrivet svenskt material av bland andra Thomas Berglund, Mikael Wigström, Martin Klaman, Jonas Lindau, Mats Larsson och Åsa Karlström. Albumet avslutas med "Nio dagar i veckan" som gavs ut på Spotify tidigare i år. Bandet har fyra leadsångare där Pia Pihlgren givetvis sjunger de flesta av melodierna.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandskväll i BingoLotto

2014-12-06

På söndag den 7 december blir det dansbandskväll i Bingolotto. Både Donnez och Larz-Kristerz medverkar och spelar i studion. Skivbolagsdirektör Calle Kindbom är också med på plats.

Det kommer också att spelas Bingolotto om vinster för 8,5 miljoner kr denna kväll!

Ny programledaren från i höstas är Ingvar Oldsberg och programmet har även fått förlängd sändningstid och sänds nu med start kl 18.15 och fram till 20.00 på söndagkvällar i 7:an.

Bingolotto »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

King Edwards har gjort sin sista spelning

2014-12-05

Kurt Sundin var på besök i Åsele Kulturhus där King Edwards gjorde sin sista officiella spelning. Bandet läggs nu ned efter över 20 års spelande.

Lyssna på musiken, se alla dansarna och hör Kurt intervjua bandmedlemmarna. Bland annat får vi höra en av medlemmarna berätta att han tycker att det nu är dags för familj och vänner att få börja träffa dem på helgerna.

En annan av dem säger att när en dörr stängs så öppnas en annan och att musiken säkert kommer att finnas där i någon form.

SVT / På Dans med Kurt »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60