Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Drifters ställer in helgens spelningar

2014-10-31

Drifters har tyvärr blivit tvingade att ställa in helgens spelningar. Dagens dans i Piteå och söndagens spelning i Indal är helt inställda. Vid lördagens spelning i Bredbyn kommer Thor Görans att ersätta dem.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Happy Halloween

2014-10-31

Idag firas "Halloween" på många ställen i världen. På Wikipedia kan man läsa följande om högtiden:

"Halloween (från engelskans "All hallows’ eve" – "Alla helgons afton") är en högtid som firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår, slog den igenom i Sverige under 1990-talets andra halva."

"En Halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer och gå runt i kvarteret för att be grannarna om bus eller godis, liknande den påsktradition med påskkärringar som finns i Sverige. Det svenska Halloweenfirandet kan ses som etablerat och omsätter varje år cirka en miljard kronor i Sverige."

Danslogen lägger gärna upp några bilder från diverse danstillställningar med Halloweentema. Så om ni själva spökat ut er på en dans eller om dansbandet bjuder på lite maskerad så tar vi gärna del av detta och sprider det till alla våra besökare.

Här hemma i Sverige brukar ofta Halloween, som alltid firas den 31 oktober, förväxlas med vår högtid Alla helgons dag som är en allmän helgdag som infaller lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (oftast lördagen på vecka 44).

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Rolandz medverkar i Moraeus med mera

2014-10-30

Rolandz är en av gästerna när "Moraeus med mera" har premiär på lördag den 1 november i SVT kl 20.00. Övriga gäster är Jan Malmsjö, Linda Pira och Stor samt Miriam Bryant.

Moraeus med mera »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Titanix med nytt album

2014-10-30

Titanix har släppt ett nytt album, "Om då var nu" (Neptun), Det är producerat av Lars "Dille" Diedricson.

Detta nya album med Titanix är en hyllning till dansbandskulturen där gamla favoriter gjorts om i nya fräscha inspelningar under ledning av Lars "Dille" Diedricson, känd som kompositör av schlagervinnaren "Tusen och en natt" med Charlotte Perrelli samt "Sommarnatt" med Snowstorm där han var medlem.

Här finns bland annat "Kurragömma" (Thorleifs), "Vindens melodi" (Max Fenders), "Flyg din väg" (Tonix), "När dagen försvinner" (Svenne & Lotta) och "Hallå" (Vikingarna).

Bonuslåt är bandets singel "Kyss mig", vilken även finns som musikvideo. Den är skriven av Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson, ett låtskrivarteam som ligger bakom schlagerlåtarna "Kom och ta mig" med Brandsta City Släckers och "Crazy in love" med Jill Johnson.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans möter Lasse Stefanz

2014-10-30

På söndag den 2 november får vi i P4 Dans lyssna till evighetsbandet Lasse Stefanz som nu släpper en helt unik box med samtliga låtar de givit ut sedan första skivan 1970.

Boxen innehåller totalt 643 låtar varav en cd med helt nytt material. Hör bandets sångare Olle Jönsson berätta om boxen.

Dessutom recenseras Jannez nya skiva.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Danserna i Baggböle upphör

2014-10-29

Danserna på Baggböle loge utanför Umeå kommer att läggas ner. Arrangören Umeå IK har fått sitt hyreskontrakt uppsagt av fastighetsägaren som kommer att bedriva annan verksamhet i logen. Danserna började 1958 så det är en epok som går i graven om det inte går att hitta en ny lokal.

Baggböle loge »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Releaseparty för Larz-Kristerz nya album

2014-10-28

Larz Kristerz kommer som vanligt att hålla ett releaseparty för sitt nya album. Skivan heter "40 mil från Stureplan" och releasepartyt hålls onsdagen den 4 november med start kl 19.00 i Älvdalens sporthall.

Om man vill tävla om deras skiva kan man göra det fram till och med söndagen den 2 november. Gå in och läs på deras hemsida hur man gör.

Larz-Kristerz »

1 kommentarKommentera denna nyhet

King Edwards lägger ner

2014-10-26

King Edwards har bestämt sig för att sluta skriver de på sin Facebook-sida. Bandet startade 1993 och kommer att sluta i och med spelningarna i november 2014.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Deléns med ny hemsida och singel

2014-10-26

Deléns orkester från skånska Marieholm har nu en ny fräsch hemsida. De har också gett ut en singel, "Vilken härlig känsla".

Singeln innehåller även låten "Jag vill aldrig förlora dig". Via bandets hemsida kan man provlyssna på bägge låtarna.

Deléns »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Nu ställer vi om till vintertid igen!

2014-10-25

På natten till söndag den 26 oktober ställs tiden om från sommartid till vintertid igen. Detta innebär att klockan ställs tillbaka med 1 timme.

Härligt med 1 timmes extra söndag! Passa på att njuta av dagen och vi på Danslogen önskar er alla en trevlig - extra lång - helg!

1 kommentarKommentera denna nyhet

Nytt album med Chippis

2014-10-24

Chippis har kommit ut med ett nytt album, "En dag i taget". Inspelad i Home Land Studio.

Albumet består av 15 spår, där mer än hälften är nyskrivet material. Titelspåret är skrivet av Lars-Eric Ohlsson och Lennart Dahlberg. I övrigt finns det nya låtar av bland andra Agneta Mårtensson, Jonas Lindau och Magnus Ekwall. Bandets egen gitarrist och sångare Tomas Ivhall bidrar med två spår, "På ett café" och "Änglar i plast".

Sedan finns det här dansbandsklassiker som "Bugga" (Streaplers), "Sjätte september" (Flamingo), "Klackarna i taket" (Grönwalls) samt en instrumental version av "Nidälven".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sannex och Drifters har släppt en gemensam låt

2014-10-23

Andreas från Sannex och Erica från Drifters har gått in i studion ihop och spelat in en Svensk version av Hollands bidrag till eurovision 2014 "Calm After the Storm".

- Det är en milstolpe för mig i karriären, säger Andreas, att få sjunga ihop med någon så begåvad som Erica. En tanke som jag haft i många år, men har bara väntat på rätt läge. När jag hörde Nederländernas låt ”Calm After the Storm” så kände jag direkt att nu är det rätt läge och jag är så stolt att Drifters och Erica ville hoppa på.

- Att samarbeta med Andreas och Sannex är inget nytt för oss i Drifters, vi har stått på samma scen vid ett flertal tillfällen. För mig är det en ära att få sjunga tillsammans med Andreas eftersom han har en fantastisk röst och interpretation när han framför en låt både på platta och live, säger Erica. Så att nu fördjupa detta och gå in i studion tillsammans känns både spännande och rätt.

- Ulf Georgsson har komponerat ihop den svenska texten och det var viktigt för oss att den följde samma ”mörka” känsla som originalet. Vi ska visa en sida av Sannex och Drifters som ingen sett tidigare!

De båda banden kommer även att spela in en musikvideo till låten och allt planeras att släppas i juni.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

William, musikälskare med ljudisolerat rum

2014-10-23

På söndag den 26 oktober får vi i P4 Dans träffa William. Han är 16 år och har Downs syndrom och älskar Lasse Stefanz, så mycket att familjen tvingades bygga ett eget ljudisolerat rum för att stå ut med musiken.

P4 Dans åker till Växjö och träffar familjen vars liv förändrats av musiken.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Gratiskonsert och skivsignering med Titanix

2014-10-22

På onsdag den 22 oktober släpper Titanix sitt nya album "Om då var nu". I samband med detta blir det gratiskonsert och skivsignering. Platsen är Centralplan i Valdemarsvik och tiden är 17.00. Konferencier är Thorleif Thorstensson.

Titanix på Facebook »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dans i centrala Karlstad

2014-10-22

Efter det att anrika Sandgrund upphörde med danskvällar har det varit sällsynt med dansarrangemang i centrala Karlstad men nu har den lokala radiostationen KarlstadRocks 92,2 FM genom sitt Dansbandsprogram och programledarna Roffe & Chrille beslutat att ändra på detta.

Man har letat upp en lokal som t.o.m. ligger mer centralt än vad Sandgrund gör och som man når på bara ett par minuter från Stora Torget där alla bussar stannar.

Premiärdansen går av stapeln på lördag den 25 oktober med Extas som första orkester. Roffe säger att om detta slår väl ut så kommer de att fortsätta med regelbundet återkommande arrangemang men då gäller det att publiken visar att man vill detta genom att komma den 25 oktober.

KarlstadRocks 92,2 Dansband låter genom Danslogen hälsa alla välkomna på lördag! Adressen är: Herrgårdsgatan 13 i Karlstad och dansen är kl 21-01.

För de som av en eller annan inte kan komma meddelar KarlstadRocks att man sänder hela kvällen med start kl.18 och håller på ända fram till kl.02. Så alla som tycker om Extas kan alltså höra dem på radion. Sändningen hörs både på FM-bandet och över webben på Karlstadrocks.se.

Om man vill läsa mer om Roffe och Chrille och radiostationen, kan man göra det i en tidigare nyhet som vi publicerat här på Danslogen efter att vi besökte radiostationen en kväll förra året.

4 kommentarKommentera denna nyhet

Snart dags för Dansfesten i Lidköping

2014-10-21

I helgen den 24-25 oktober arrangeras den årliga och mycket populära Dansfesten i Lidköping. Som vanligt blir det non-stop dans på dubbla dansgolv.

Fredag 24 oktober

På Parketten

 • Streaplers
 • Jim & The Beamers

I Rotundan

 • Casanovas
 • Blender

Lördag 25 oktober

På Parketten

 • Donnez
 • Claes Lövgrens

I Rotundan

 • Perikles
 • Rivalerna

För mer information, se även Danslogens Evenemangstips.

Lidköpings Dansfest »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

SVT + Callinaz = sant

2014-10-20

Nu på tisdag sden 21 oktober spelar Callinaz upp till dans på Sundspärlan i Helsingborg. På plats kommer också att finnas ett filmteam från SVT som ska spela in ett reportage.

Så passa på att åka dit och kanske kommer ni med på TV!

Callinaz hälsar alla hjärtligt välkomna till en riktig toppenkväll.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Boris Estulf död

2014-10-19

Boris Estulf är död. Han var trummis i Flamingokvintetten under åren 1963 - 1993. Han blev 75 år.

Aftonbladet »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Neptun i samarbete med Blender

2014-10-18

Neptun meddelar att de skrivit kontrakt med Blender. Deras nya album kommer att släppas under våren 2015. Redan nu har de släppt en singel, "Kan aldrig få nog", med tillhörande video.

Neptun »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Perikles har fått Ystad kommuns kulturpris

2014-10-17

Perikles har tilldelats Ystad kommuns kulturpris 2014. Grattis !!

Ystad Kommun »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60