Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

  • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

  • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

  • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

  • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Date antar Ice Bucket utmaningen

2014-08-29

Över hela världen sprids nu Ice Bucket utmaningen. Denna går ut på att man ska hälla en hink med isvatten över sig. Det hela låter som en tokig grej men är egentligen till för att uppmärksamma den fasansfulla sjukdomen ALS och att få folk att skänka pengar till forskning.

Här i Sverige har bland annat flera dansband hakat på utmaningen. Nedan kan ni se Date genomföra den också.

Läs gärna mer på Wikipedia om Ice Bucket Challenge.

2 kommentarKommentera denna nyhet

Nässjö dansfest 2 - 5 september

2014-08-28

Nässjö fyller 100 år i år. I samband med detta ordnas en kalasvecka den 30 augusti - 7 september. Tre dansklubbar ordnar då fyra stycken danskvällar med kurs och dans i kulturhuset Pigalle.

Under kvällarna den 2 - 5 september ordnar Nässjö dansförening, Nässjö sportdansklubb och Höglandets kulturella dansförening varje kväll först en danskurs och därefter blir det dans.

Kurserna är kl 18.30-19.15 och det blir kurs i modern foxtrot, bugg, gammeldans samt west coast swing. Det blir levande musik till Claes Lövgrens, Dreams samt Rent Drag.

Nässjö Dansfest »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Tobias Karlsson

2014-08-28

På söndag den 31 augusti får vi i P4 Dans höra om dansaren Tobias Karlssons nya dansshow som har premiär i början av september i Stockholm. Vi får följa med på en av repetitionerna och höra om showen som handlar om hans liv.

Vi får också träffa Sveriges första danskompani och så recenseras Perikles nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Säsongsavslutning i Hågelbyparken med Expanders

2014-08-27

Entrén till Hågelbyparken

I morgon torsdagen den 28 augusti är det säsongsavslutning för dansen i Hågelbyparken. Kvällen bjuder på dans till populära Expanders och utlottning av säsongskort till nästa år.

Vy över Hågelbyparken

Hågelbyparken är en naturskön park strax söder om Stockholm och är lätt åtkomlig med bil. Hela sommaren bjuder parken på en mängd aktiviteter för alla åldrar och även vintertid.

Expanders har seglat upp som ett av Sveriges populäraste modernband och många höjer dem till skyarna och talar lyriskt om deras succé på senare tid och håller även dem som sitt favoritband. Passa på att besöka Hågelbyparken och dansa till Expanders.

Du har även chansen att vinna en säsongsbiljett på din entrébiljett. En säsongsbiljett gäller för två personer och värdet är närmare 8.000 kr. Nedan kan du se dragningen från tisdagen den 26 augusti.

Under tisdagen spelade Junix under en regnig och lite kylig afton som trots det lockade en hel del dansentusiaster. Se och lyssna på en av deras låtar de spelade under kvällen.

Bilder från danskvällen kan du se i Danslogens bildgalleri.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för final i Svensktoppen Nästa

2014-08-25

Under sommaren har en massa deltävlingar avgjorts i den årligt återkommande tävlingen Svensktoppen Nästa. Nu är det dags för den stora finalen som hålls på Liseberg söndagen den 31 augusti. En jury har utsett åtta stycken finalister från alla deltävlingarna.

Lyssnarna får rösta fram en vinnare tillsammans med en jury. Den som vinner hela tävlingen får förutom att spelas i radion, även framföra sin låt som utmanare på Svensktoppen och dessutom en plats i Melodifestivalen.

Ni kan läsa mer om tävlingen samt både lyssna och rösta på finalisternas bidrag på Svensktoppen Nästas hemsida nedan.

Svensktoppen Nästa »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

7.000 medlemmar på Facebook

2014-08-23

Nu har vi passerat 7.000 medlemmar på Danslogens Facebooksida! Något som vi verkligen tycker är värt att fira, även här på vår riktiga hemsida!

För er som ännu inte besökt oss på Facebook, passa på att ta er en titt där med. På Facebook delar man med sig av allt inom dansbandsvärlden på ett annat sätt än det vi själva hinner med att presentera här. Speciellt så kan det ofta uppstå många och långa diskussioner inom olika intressanta ämnen.

Vi återkommer snart med statistik över Danslogens besökare här på vår riktiga hemsida. I de sammanhangen blir Facebookbesökarna bara småpotatis!

Danslogen på Facebook »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Keyboardistbyte i Blender

2014-08-22

Rikard André som varit keyboardist i Blender i sju år kommer nu att sluta i bandet och i hans ställe kliver Olle Tidblom från Linköping in.

Bytet sker officiellt den 7 september på Skönsbergs Folkets Hus utanför Sundsvall. Denna dag är för övrigt bandets sångerskas, Maria Perssons, födelsedag. Innan dess kör Rikard och Olle parallellt under ett par spelningar från den 4 september.

Rikard har skrivit ett avskedsbrev till alla inom branschen som ni kan läsa nedan.

Hej kära dansare, arrangörer och kollegor!

Efter 12 år som ständigt turnérande dansbandsmusiker och 7 fantastiskt fina år med mina bästa vänner i Blender, har jag nu tagit ett noga avvägt beslut att tillbringa mer tid hemma med familjen. Att jobba som heltidsmusiker är bland det roligaste som finns, men det har även sitt pris. Högtider, födelsedagar, bröllop, studenter, konserter m.m. inträffar oftast då man själv är ute och spelar och jag känner att jag under många år missat en stor del av detta tillsammans med min familj och mina vänner. I takt med att min syn försämras har jag även funderat en hel del på framtiden och hur viktigt det är för mig att få tillbringa så mycket tid som möjligt med nära och kära. Min tid i Blender ser jag som en av de roligaste perioder i mitt liv och mina bandkollegor är som min ”andra familj”. Jag känner mig stolt över att ha fått spela i ett av Sveriges absolut bästa dansband och träffat så många trevliga, duktiga kollegor och lärt känna så härliga människor och personligheter ute på spelningarna. Jag kommer självklart fortsätta med musiken och spela men kanske inte på heltid. Som ny keyboardist i Blender kommer ni att få se och höra Olle Tidblom – en jätteduktig, ung, trevlig kille från Lidköping som ni kommer tycka mycket om!

Jag vill passa på att tacka publiken, alla dansare, arrangörer, eldsjälar och kollegor för den här tiden och ett speciellt tack till alla på Nöjeskällan och särskilt Mats, som fick mig att söka jobbet i Blender hösten 2007.

Till sist: Robert, Maria, Lasse och Erik - ni är oslagbara!

Blender »

2 kommentarKommentera denna nyhet

Orkesterforum i Bergviksparken

2014-08-22

Söndagen den 31 augusti ordnar arrangören Rent Nöje ett orkesterforum med nonstopdans i Bergviksparken utanför Söderhamn.

Forumet pågår mellan kl 15 - 21 och följande band deltar: Alvenfors, Lars Kristoffersen Band, Holidays, King Edwards, Janders, Wretaz och Samzons.

Rent Nöje »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Lasse och Emil Sigfridsson i Bingolotto

2014-08-22

Söndagen den 14 september kommer Lasse och Emil Sigfridsson att gästa Bingolotto. Höstens programledare är Ingvar Oldsberg. Programmet sänds i Sjuan kl 19.00

Bingolotto »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans besöker Den stora Folkparksdansen

2014-08-21

På söndag den 24 augusti får vi höra hur det gick till då P4 Dans besökte Den stora Folkparksdansen i Mariestad.

Där går flera folkparksarrangörer ihop för att manifestera dansen genom ett stort gemensamt evenemang. Dessutom får vi höra om flera tusen personer som dansade genom stan.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds denna vecka med start 20.03 eller 20.15 och fram till 21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Henrik Uhlin ny medlem i Wretaz

2014-08-18

Wretaz har hittat en ersättare till Stefan Palm som slutat i bandet efter 7 år. Det är Henrik Uhlin som blir bandets nye gitarrist. Han spelade senast i Streaplers och innan dess i Flamingokvintetten. Hans första spelning blir på Folkets hus Hallunda den 7 oktober.

Wretaz »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Jukeboxers söker en trummis

2014-08-17

Jukebokers har kontaktat Danslogen för att få hjälp att sprida budskapet att de nu söker en ny trummis.

Kanske något för dig eller känner du någon som kan passa in? Läs deras efterlysning nedan.

- Dansbandet Jukeboxers i södra Skåne söker nu ny trummis med inriktning på modern dansmusik. Vi har spelat tillsammans i snart 8 år och har alla tekniska lösningar som behövs för att spela på dansbanan. För tillfället spelar vi på väldigt blandade tillställningar som te.x bröllop, danskvällar, privata fester, men vi arbetar fram emot att etablera oss på de större dansbanorna.

- Vi söker dig som har vana vid att spela med klick samt har god genrevana. Hör av dig om detta låter intressant så berättar vi gärna mer och bokar ett möte!

- Skicka oss ett mail och berätta lite om dig själv till jonasrudolw@hotmail.se eller ring eller ring Jonas Rudolw på mobilnr 0703-60 47 68.

För mer information om bandet, se Jukeboxers hemsida.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Bob Stevens ersätter Jontez på Törringelund

2014-08-17

Jontez har tyvärr råkat ut för busshaveri och måste ställa in dagens spelning på Törringelund. Bob Stevens ersätter.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60