Arkiv

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

  • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

  • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

  • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

  • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Inställd dans i Bricka

2016-12-03

Kvällens inplanerade dans, lördagen den 3 december på Bjuråkers bygdegård i Bricka med Horizont är inställd på arrangörens begäran.

Bjuråkers bygdegård »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Kulturpris till Eringsboda Brunn

2016-12-02

Claes Olsson och Eva Karlsson, arrangörer på Eringsboda Brunn har tilldelats Ronneby kommuns kulturpris för 2016.

Motiveringen lyder:

"Musik och dans har en positiv påverkan på vår hälsa och välbefinnande såväl psykiskt som fysiskt. Genom ett fantastiskt engagemang har Claes Olsson och Eva Karlsson under snart 30 år spridit glädje till tusentals personer genom sitt artisteri men också som arrangör för musik och dans på Eringsboda brunn. Claes och Eva har lockat en bred publik både inom och utanför kommunens gränser. För detta tilldelas Claes Olsson och Eva Karlsson Ronneby kommuns kulturpris 2016."

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansvecka på Viking Cinderella

2016-12-02

I samarbete med Dansbandsveckan i Malung anordnar Viking Line en dansvecka ombord på Cinderella under tiden 22-28 januari 2017.

Fler än 30 av Sveriges bästa dansband bjuder upp till non-stop dans under hela veckan. På varje kryssning kommer Wizex att framföra sin show "I folkparkens tjänst" och dessutom spelar Andreas Hane, Carlzons duo, Duo vi och Dur-x alla dagar. Tur Åke Lindqvist är givetvis också med.

Viking Line »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Inbrott i Sounders buss

2016-11-30

Sounders har haft inbrott i sin buss och blivit av med instrument och PA. Ikväll spelar de i Falköpingsparken.

Henrik Gillenheim skriver följande på bandets facebooksida:

"Inbrott i orkesterbussen. Det mesta av grejerna är borta. Mitt i all bedrövelse känns det skönt att få backning av Per i Streaplers med PA och Musikanten i Kungälv med instrument mm. Reparerat lastdörren, fixat nya grejer på två dagar. Idag är det upp till bevis. Hjärtligt välkomna att dansa till oss på Falköpings Fp."

Sounders »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Charlotte Perrelli deltar i Melodifestivalen

2016-11-30

Charlotte Perrelli (fd Anders Engbergs och Wizex) deltar i Melodifestivalen 2017. Hon är med i första deltävlingen i Göteborg den 4 februari med melodin "Mitt liv" som hon skrivit tillsammans med Lars Hägglund.

SVT Melodifestivalen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Larz Kristerz medverkar i BingoLotto

2016-11-29

På söndag den 4 december medverkar Larz Kristerz i Bingolotto.

Programledaren Ingvar Oldsberg välkomnar alla till ett program med underhållning och vinster.

Programmet sänds som vanligt i 4:an kl.18.00-20.00.

Bingolotto »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Landslagsdansare omkom i trafikolycka

2016-11-28

Landslagsdansaren Sara Jonasson från Halmstads dansklubb omkom i helgen i en trafikolycka.

Hallandsposten »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Lyckad nystart för dansen i Nyköping

2016-11-28

Eldsjälarna Lotta Hirving och Cina Dahlgren ska försöka få igång danserna på Träffen i Nyköping igen. Det är ett tag sedan det var kvällsdanser där. Man hade första dansen i fredags med Micke Ahlgrens och hoppas nu på en fortsättning.

Sörmlands Nyheter »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Danslogen önskar ...

2016-11-27

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG 1:A ADVENT!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Grönwalls kommer till Malung

2016-11-26

Grönwalls är klara för dansveckan i Malung nästa år. De kommer att spela söndagen den 16 juli på bana 4. Bandet kommer att under nästa år genomföra ett fåtal exklusiva spelningar varav en är i Malung.

Dansbandsveckan »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Jul med Sigfridssons

2016-11-25

Foto: Amanda Sigfridsson

Precis som förra året kommer Lasse Sigfridsson med familj att ge julkonserter på teatern i Kristianstad. I år ges tre föreställningar, två den 10 december och en den 11 december. Nytt för i år är att familjen också ger en konsert i Karlsborg i Garnisonskyrkan på första advent den 27 nov.

Julkonserterna är redan mer eller mindre helt utsålda. Konceptet med att ha en familj som artister har verkligen gått hem.

- Ja, publiken ser det genuina och folkliga i konserten. De ser att vi har kul på riktigt och att vi faktiskt är en familj. Det ihop med att vi varvar riktiga klassiker med nerskalade vackra julvisor till att Älvin och Vilda sjunger ett julmedley med barnlåtar har verkligen gått hem. Förra året var första gången och nu kör vi på med ett år till och då kan det kallas tradition, en tradition vi kommer hålla vid liv i många år. För vem vill inte fira en mysig jul, säger Lasse Sigfridsson med ett varmt leende.

I samma veva som julkonserterna ges så släpper också familjen en julskiva, "En mysig jul". Albumet innehåller julklassiker blandat med lite personliga favoriter och ett par nyskrivna sånger. På albumet medverkar förutom Lasse, hans son Emil och Emils fru Zara som tidigare sjöng i Sarek. Dessutom är deras dotter Ängla, 12 år, med och sjunger solo på ett par spår. Givetvis är tvillingarna Vilda och Älvin även med på ett hörn.

- Vi fick idén till skivan förra julen när vi satt hemma och pratade i mellandagarna, sedan började arbetet med julskivan under sensommaren och har spelats in under hela hösten, berättar Lasse.

- Det är väldigt kul då vi verkligen har kunnat vara i studion allesammans och sjungit in låtarna i lugn och ro. Det hörs att vi har haft kul, säger Lasses son Emil.

- Dessutom passade vi på att spela in Änglas klasskompisar som kör när hon sjunger Leonard Cohens ”Halleluja” vilket blev otroligt fint, fortsätter Emil.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Susanne Bertlin

2016-11-24

På söndag den 27 november får vi i P4 Dans träffa Susanne Bertlin som gått från att vara dansbandsstjärna till coach. Susanne har varit sångerska både i Blender och Martinez, innan hon tog steget och bytte bransch. Idag är hon framgångsrik röstcoach i såväl Idol som Melodifestivalen.

Dessutom recenseras Fernandoz nya countryalbum.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Välgörenhetsdans med Highlights

2016-11-23

Fredagen den 25 november kl 20 - 24 kommer Highlights att spela på en dans i Grums (Gruvan). Dansen är till förmån för Barnmuskelfonden.

Dans Barnmuskelfonden »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Streaplers räddade livet på en dansare

2016-11-22

Nu har dom gjort det igen. Streaplers har återigen räddat livet på en av sina dansare med hjälp av hjärtstartare!

Söndagen den 13/11 – på självaste Fars dag – packade Streaplers som vanligt upp till dans. Denna kväll i Hedemoraparken. Dansen körde igång vid 18-tiden och bandet spelade som vanligt sina 2 timmar innan paus. Efter paus kör de igång igen och strax efter det ramlar en man ihop på dansgolvet.

Med snabb insats ifrån Kenny och Per i Streaplers, samt även ifrån Hedemoras personal, börjar man direkt jobba med hjärtstartare på den till synes livlösa mannen. Professionell vårdpersonal var snabbt på plats och kunde ta över arbetet som Streaplers och Hedemorasparkens personal påbörjat.

Mannen hade hjärtstopp i 35 minuter men kunde tack vare den snabba insatsen klara sig ifrån syrebrist i hjärnan. Arrangören i Hedemora har nu besökt den drabbade mannen på sjukhuset, och fått veta att han kommer att klara sig utan några som helst men. Mannen hälsar ifrån sjuksängen att han snart är uppe på benen och ute på dans igen.

Både Streaplers och Hedemoraparken uppmanar nu andra att införskaffa en hjärtstartare också som är en billig livförsäkring när det väl gäller.

Detta slutade verkligen som en riktig solskenshistoria.

Kuriosa: Streaplers räddade även en kvinna med sin hjärtstartare på Västerhagen i Haverdal sommaren 2015.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Nya Vikingarna klara för Malung-veckan

2016-11-21

Nya Vikingarna är klara för dansbandsveckan i Malung nästa år. Christer Sjögren kommer exklusivt att delta vid denna spelning som äger rum lördagen den 22 juli.

Dansbandsveckan »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Förändring i Voize

2016-11-20

Under stora delar av 2017 kommer Magnus Meinert att vara föräldraledig. Kevin Öjvindsson från Likes kommer att vikariera under Magnus ledighet.

Så här skriver Magnus på Voize facebook-sida:

"Hej alla goa Voizare!

Jag vill berätta att från 1 januari kommer jag vara föräldraledig från turnerandet med Voize. Min sista spelning innan ledigheten blir alltså i Västervik den 31/12.

Vi väntar tillskott i familjen och för mig som pappa känns det viktigt att få vara med och uppleva den fantastiska tiden hemma med familjen. Som turnérande dansbandsmusiker offrar man mycket i privatlivet, men framför allt så har min familj fått dra ett tungt lass. Det är många dygn på vägarna, sena kvällar och nätter i studion och när man väl är hemma är det ett stort jobb som ska göras för att driva bandet framåt. Det är alltså svårt att vara en så närvarande pappa som man önskar.

Därför ska mycket av mina framgångar tillskrivas min fru. Utan hennes jobb med familjen och hem hade inte turnélivet fungerat.

Därav känner jag att det är dags för mig att under en period nästa år finnas hemma och ta ett större ansvar i familjelivet.

Samtidigt är jag väldigt glad att kunna presentera min vikarie under föräldraledigheten. Han heter Kevin Öjvindsson och kommer från dansbandet Likes. Vi är väldigt glada att Kevin kommer turnera med oss. Han är en positiv, musikalisk och trevlig kille, som jag tror många kommer gilla direkt.

Kevin - välkommen!

Alla Voizare - vi ses ute på dansbanorna i slutet av 2017 igen!

/Magnus"

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Generic 368x100 Steward 1 468X60