Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

  • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

  • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

  • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

  • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

P4 Dans träffar Pelle Larsson

2015-11-26

På söndag den 29 november får vi höra det sista avsnittet av "Vad gör du nu" i P4 Dans. Denna gång får vi träffa en riktig dansbandsprofil, Pelle Larsson.

Han har sjungit i såväl Tonix som Thor-Erics, men valde att helt lämna dansbandslivet år 2000. Idag driver Pelle Larsson en reklam- och fotofirma men är också musikvärd på skaldjurskryssningar i Göteborgs skärgård.

Dessutom recenseras Bengt-Hennings nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och Thomas Lundin. Programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Åsa Karlström - allas vår hjälte!

2015-11-25

Ikväll är det dags för Åsa Karlström med vänner att göra två välgörenhetskonsert i Karlskoga. Dessa går under benämningen "I kärlekens tecken" och är en fortsättning på arbetet som Åsa startade i somras med en liknande konsert. Allt till förmån för att barnen i kommunen ska få det bra. I somras gick pengarna till en bussresa till Kolmården och nu kommer pengarna att gå till julfirande.

Detta är inte allt Åsa gör, utan hon är en sann eldsjäl som brinner för de som har det svårt i samhället!

Danslogen skrev bara häromdagen om hennes arbete med en välgörenhetssingel till förmån för BRIS arbete.

Varje år klär Åsa dessutom ut sig till tomte och går runt till hemlösa i kommunen och sprider glädje med julmat och julklappar. Läs gärna intervjun vi gjorde förra året med henne.

Åsa har också påbörjat ett arbete där hon tillsammans med fd dansbandssångerskan Katarina Furst kommer att föreläsa på skolor om mobbing.

Åsas välgörenhet bara växer och växer och nu har hon även blivit uppmärksammad allt mer i media, inte bara i Värmland, utan även i riksmedia. Aftonbladet har till och med utsett Åsa till "Veckans Hjälte". Deras motivering lyder:

"Åsa är en eldsjäl som brinner för samhällets utsatta, barn och äldre. På egen hand har hon lyckats engagera Karlskogaborna – och Sverige – att öppna sina plånböcker och hjärtan och skänkt julklappar till hemlösa och sommarnöjen till barn från mindre bemedlade familjer."

Läs hela artikeln i Aftonbladet.

Åsa har en tung bakgrund och växte upp i ett missbrukarhem. Mer om detta kan ni läsa om i Hänt i Veckan.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Gratisdans på Folkets Hus Bräcke

2015-11-24

Jämtland.se bjuder imorgon, onsdag 25 november på gratisdans. Denna äger rum på Folkets Hus i Bräcke. Fernandoz står för musiken. Tiden för dansen är 19.00-22.30.

Bräcke ligger 7 mil sydost om Östersund.

Jämtland.se »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

På Dans med Kurt träffade Jive

2015-11-23

Kurt Sundin, känd dansare och fotograf från Umeå, var på plats på Folkets Hus i Kusmark och gjorde ett reportage när Jive spelade upp till dans där den 13 november.

Hör grabbarna och arrangörerna berätta om hur det är att spela och anordna dans nu för tiden.

På Dans med Kurt »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Thoniez - nytt mogenband

2015-11-22

Ett nytt mogenband, Thoniez har bildats av medlemmar från Extas och Robins som har lagts ned. Premiären sker den 29 januari i Karlskoga. Bandet utgår från Bengtsfors.

Medlemmar i Thoniez:

  • Ralf Wennberg - sång och gitarr
  • Jakob Husberg - sång och klaviarur
  • Jarmo Björkman - trummor och såg
  • Tony Persson - bas

Thoniez »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Singel till förmån för BRIS - Det snöar i Värmland

2015-11-20

Foto: Angela Kempher

Allas vår dansbandsängel och prisbelönta låtskriverska, Åsa Karlström, har tillsammans med sina goda vänner spelat in en julsingel, Det snöar i Värmland. Intäkterna går oavkortat till välgörenhet till organisation BRIS jourtelefon (Barnens Rätt I Samhället), för barn som behöver ringa en medmänniska i tuffa tider.

- Under jul och sommarlov ringer det tyvärr otroligt många barn. Vi vill stödja deras viktiga insats och du kan vara med och hjälpa till! Skicka ett brev till mig där du bifogar ett frankerat kuvert med din adress plus 50 kr, så skickar vi dig singeln, berättar Åsa.

-Hjälp till och gör skillnad och få en fin jullåt på köpet! Så kom igen nu så vi kan ge denna urviktiga organisation en välbehövlig julklapp!

- En snöflinga gör inget vinterlandskap, med tusen flingor som hjälps åt kan färga den gråaste värld till ett förundrande vitt och vackert landskap, tillägger Åsa med en hälsning och en stor kram till er alla.

Skivan är skriven av Åsa själv tillsammans med Linda och Peter Dahl samt Thomas Holmstrand och medverkande på skivan är Linda och Peter Dahl, Susanne Ericsson, Thomas Vikström, Malin Sjöstrand Näsman, Erik Näsman, Conny Ohlson, Andreas Aspeli och Åke Noreen.

Adressen till Åsa:

Åsa Karlstöm

Carlsåbyvägen 4 A

691 33 Karlskoga

3 kommentarKommentera denna nyhet

Excess söker keyboardist

2015-11-19

Excess som utgår från Huskvarna söker nu en sångkunnig keyboardist.

Låter detta som något för dig? Skicka då en ansökan skickas snarast till kontakt@excess.se.

Mer om bandet kan du läsa på deras hemsida.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Seastars

2015-11-19

På söndag den 22 november åker P4 Dans till Göteborg och träffar Sveriges troligen yngsta dansband. De började nämligen som 10-åringar för 40 år sedan, har spelat på heltid sedan gymnasiet men har nu sitt band på hobbynivå. Möt Seastars som berättar om de 40 åren.

Dessutom recenseras Pia Pihlgrens nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och Thomas Lundin. Programmet sänds som vanligt denna vecka kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

3 kommentarKommentera denna nyhet

Ny basist i Paige

2015-11-18

Bandet Paige från Lidköping har fått en ny basist. Han heter Lasse Strand och ersätter Fredrik Nycander. Lasse kommer närmast från Surround.

Paige »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Victor slutar i Barbados

2015-11-17

Efter drygt 20 år har Magnus "Victor" Wictorinsson bestämt sig för att sluta i Barbados. Magnus var med och startade bandet 1992. Han slutar vid årsskiftet.

Barbados »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

På Dans med Kurt jubilerade med Umeå Dansimperium

2015-11-15

Kurt Sundin, känd dansare och fotograf från Umeå, var på plats på Folkets Hus i Umeå och gjorde ett reportage när Umeå Dansimperium firade sitt 30-års jubileum den 6 november.

Festligheterna avslutades med dans till Expanders.

På Dans med Kurt »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Insamling för den förstörda dansrotundan i Billesholm

2015-11-14

För några veckor sedan skrev Danslogen om den anrika dansrotundan på Folkets hus i Billesholm som hade förstörts efter en fest med gymnasieelever.

Nu finns en pågående insamling för att återställa denna till brukbart skick.

Reijo Turja, som är vice ordförande i Billesholms arbetares fastighetsförening som äger och förvaltar folkparken, berättar:

– Vi har startat en insamling för att kunna få vår älskade rotunda lika fin som den var före vandaliseringen. Bidra med en gåva via kortbetalning eller sms och hjälp oss sprida insamlingen till så många som möjligt. När vi är klara kommer vi att bjuda in till en fest för att fira att vi, tillsammans, lyckats med uppgiften att rädda dansbanan!

Läs mer om hur du går till väga för att hjälpa till på hemsidan för insamlingen.

Om du missat den tidigare nyheten kan du läsa den här.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Intervju med Per-Håkans

2015-11-12

Danslogen träffade Per-Håkans under en spelning de gjorde på Folkets Hus i Hallunda under oktober månad. Vi passade på att prata med bandets kapellmästare, Per-Håkan Helén, om livet som dansbandsmusiker.

Vill du berätta lite om bandet?

- Per-Håkans tog sin start 2011 efter att jag slutat turnera med Sannex 2007 och valt familjelivet, jag arbetade fortfarande med Sannex och skivinspelningar och startade även en cateringfirma som jag hade i två år. Under denna tid hoppade jag också med i diverse band och vikarierade en del och planer började gro till att starta ett hobbyband. 2011 drog jag igång bandet som en trio och fick snabbt ihop en del spelningar vilket gjorde att jag utökade bandet till kvartett och spelade samtidigt in vår första skiva. Framgången kom snabbt och vi blev heltidsband ganska omgående. Därefter har vi gjort ytterligare två stycken fullängdsskivor och har en full spelplan.

Hur ser livet ut som Dansbandsmusiker?

- Livet som dansbandsmusiker är ingen dans på rosor, mycket slit för lite lön men det är ändå värt allt för att få hålla på med det man älskar. Vi skrattar mycket tillsammans och vi har många hyss för oss och glädje både i bussen och på scenen.

Vad är er drivkraft för att orka kuska runt på vägarna och slita med roddning?

- Tjusningen är att få göra en publik nöjd och få uppskattning för slitet man lägger ned på det hela. Trots allt slit älskar vi ändå att få vakna upp lite frusna i turnébussen, tvätta av oss på en mack och åka 40 mil till nästa dans för att göra vårt bästa.

Är det något som är jobbigt med turnélivet?

- Sämst med detta jobb är vintern och alla mil på dåliga vägar som också är förenat med fara. Året runt ser vi olika tillbud på våra vägar. Ibland kan det också kännas extra jobbigt när man får kritik i form av att man ser trött ut. Ingen förståelse för att man kan ha spelat kvällarna innan samt åkt något hundratal mil och att man ändå försöker göra sitt bästa. Det rinner ändå av oss och vi fortsätter outtröttliga mot nya utmaningar.

Vad är framtidsdrömmen för bandet?

- Drömmar har vi väl alla att slå igenom och att få en större publik, bättre lön och kanske att kunna sova på hotell nån gång.

- Vi vet efter många år i branschen att sådant är svårt och att det även kräver en del tur för att lyckas stå högst upp, men vi ger aldrig upp utan är bara ödmjuka inför det. Vi hoppas på att få behålla vår position och spelningar så att vi får fortsätta glädje människor med härlig musik i många långa år.

Nedan kan ni se en inspelning som Danslogen gjorde i somras då Per-Håkans spelade på Skansen i Stockholm. Här framför de låten "Söta lilla Lisa".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans med Jenny Salén

2015-11-12

På söndag den 15 november fortsätter P4 Dans sin serie "Fråga Dansbandsstjärnan". Denna gång har turen kommit till populära Jenny Salén som med det egna bandet, ihop med maken, satt prägel på sin musik. Hör henne berätta om sitt liv och bjuda på sina bästa låtar.

Du kan ställa frågor i direktsändning antingen via mail på: p4dans@sverigesradio.se eller på telefonnr 0770-930 032.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Höstlov Image Banner 340 x 190