Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Lasse Sigfridsson stämmer Warner

2015-03-29

Lasse Sigfridsson har lämnat in en stämningsansökan mot skivbolaget Warner för uteblivna royaltyintäkter. Bakgrunden är att han sparkades från Lasse Stefanz, men är fortfarande delägare i deras bolag.

Lasse Sigfridsson skriver följande på sin Facebooksida:

"Med anledning av Aftonbladets artikel idag om min stämningsansökan mot Warner vill jag bara tillägga att jag tycker det är tråkigt att det skulle behöva gå så långt som till stämning för att jag ska få ut min rättmätiga del."

Aftonbladet »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sveriges riksdag gillar inte att folket dansar

2015-03-29

När folket vill dansa utan att ha bett politikerna om lov då är det aja baja. Under torsdagen den 26 mars röstade riksdagen om tillstånd för att dansa skulle avskaffas. Det blev stor majoritet för att tillstånd för att dansa ska vara kvar.

Folkpartisten Roger Haddad är en av de som motionerat mot danstillstånd som han anser bara är ett byråkratiskt inslag.

Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Folkpartiet vill låta medborgarna få dansa när de vill utan att be om tillåtelse.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centern vill inte att folket ska få dansa utan att först be om tillstånd och det ska fortfarande vara förbjudet och straffbart att ordna dans utan tillstånd.

Så här röstade varje parti. Nej betyder avskaffande av tillstånd för dans.

PartiJaNejAvståendeFrånvarande
S900023
M670017
SD04405
MP20005
C16006
V01704
FP01405
KD14002
Totalt20775067

1 kommentarKommentera denna nyhet

Kom ihåg sommartiden!

2015-03-28

På söndag den 29 mars går vi över till sommartid igen. Detta innebär att klockan ställs fram 1 timme, från kl 02.00 till kl 03.00 natten mellan lördag och söndag.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Holens söker klaviaturspelare

2015-03-28

Deltidsbandet Holens från Sörmland söker klaviaturspelare. Roger som varit med i bandet i fjorton år väljer nu att gå i pension.

Holens spelar live och har förutom den moderna dansmusiken även gammeldans på sin repertoar.

För mer info kontakta bandets kapellmästare Kent Holen på mobilnr 0709-414 785 eller via mail på: kent.holen@telia.com.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Hyllningskväll till Streaplers i Borås

2015-03-26

På Parkhallen i Borås hålls under påskhelgen en hyllningskväll till Streaplers för 56 år i dansens tjänst.

På skärtorsdagen den 2 april blir det dans till Streaplers och Towe Widerberg med Janssons orkester som medverkar. Towe var sångare i Streaplers under åren 1984-1990.

Boråsparken »

2 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans besöker Folkdanshuset

2015-03-26

På söndag den 29 mars besöker P4 Dans Folkdanshuset på Skeppsholmen i Stockholm.

En gång i veckan förvandlas huset till en folkdansvindlande värld som kryllar av fiolspel, polskor, trolska toner och dans.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt denna vecka kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Finix ersätter Highlights i Säter

2015-03-25

På torsdag den 26 mars kommer Finix att ersätta Highlights på Folkets Hus i Säter eftersom de har tvingats ställa in pga sjukdom.

Finix  »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Jenny Saléns ställer in helgens spelningar

2015-03-25

Jenny Salens ställer in helgens spelningar på grund av sjukdom. Vid fredagens spelning i Kusmark kommer Janders att ersätta dem. När det gäller spelningarna i Ersboda (lördag) och Indal (söndag) rycker Thor Görans & Agneta Olsson in på båda dessa ställen.

Jenny Salens »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Kindbergs ersätter Highlights i Falköping

2015-03-24

Highlights har blivit sjuka och kan inte genomföra fredagens dans i Falköpingsparken. Kindbergs ersätter dem.

Kindbergs »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Intervju med TT Grace

2015-03-22

Doo-wop-bandet TT Grace har blivit ett band som det snackas om i dansvärlden, både bland danspubliken, dansbanden och arrangörerna. Med medryckande låtar, spelglädje och fantastisk stämsång har deras låtar spelats både på danskurser och som pausmusik på danser. Vi har gjort en intervju med Dennis Quintero, sångare och gitarrist i bandet.

Vad beror det på tror du att så många inom dansvärlden tycker om er musik?

- Vi har alltid haft som mål att göra människor glada med vår musik! Stilen vi kör är glada studsiga melodier, glada texter, mycket körer med nonsensord och ett grymt sväng! Sedan tror jag nog att det kan vara så att låtarna vi skriver är ganska dansvänliga. Vi har kört en del inför stor danspublik och vi har bara roliga minnen från det. Vi har till och med anpassat tempot i vissa låtar för att det ska fungera att dansa till.

Vad har ni för relation till dansband?

- Jag personligen har en väldigt stark relation till dansband. Jag är uppväxt på dansbanorna. Morsan drog med mig ut på dansbanorna väldigt tidigt. Starkaste minnet är nog Arvingarna live på Hågelby dansbana någon gång i mitten på 90-talet. Vilket ös! Jag stod framme vid scenen och glodde på Casper i 4 timmar! Personlig favorit från förr får jag nog säga är Flamingokvintetten med Hasses ljuva stämma klingandes ihop med ett riktigt herrejösseseko! Nu för tiden tycker jag nog Expanders, Dreams, Perikles för att nämna några, är riktigt skickliga dansband. Sedan har vi ju Nöjeskällan som bokningsbolag som också har väldigt många bra dansband i sitt stall. Jättekul tycker vi.

Ni har nyligen släppt ert andra album. Var det svårt att välja låtar till plattan?

- Ha, ha, det är ju alltid svårt, i alla fall för oss. Vi skriver hur mycket låtar som helst. Det är nästan så vi skulle kunna släppa tre plattor i stöten. Men vi lyckas på något sätt alltid komma överens. Vi har releaseparty nästa vecka på Mosebacke Etablissement torsdagen den 26:e mars. Då är ni välkomna allihop! Efter det är det sedan bara ut och plöja landet med vår rock'n roll/doo-wop!

Ni var med som husband på Bingolotto nyligen. Hur var det?

- Det var hur roligt som helst. Jättekul att få göra TV och i ett sådant stort program. Vi lirade några låtar från plattan och några gamla The Shadowslåtar som bingomusik. Häftigt, det gör vi om när som helst.

Berätta om något kul turnéminne.

- Oj, detta kan bli farligt, ha ha... Nämen ett kul minne var när vi var och spelade på Östersjöfestivalen i Karlshamn för några år sedan. Vi är ju fem i bandet men bara tre av oss kom hem. Det är fortfarande oklart vad som hände. En kom aldrig med tåget utan hörde av sig någon dag senare och sade: Jag är hemma nu... Den andra tappade vi bort nånstans efter vägen och fick i efterhand reda på att han hamnat i Hässleholmstrakten. Av någon konstig anledning händer det alltid något helt sjukt så fort vi ska nånstans och vi inte åker tillsammans i samma bil. Kanske borde knyta ihop oss med något rep eller nåt!

Om man vill se er live i vår/sommar, vart någonstans spelar ni?

- Vi kommer bland annat att spela på Rockabilly Night i Halmstad nu i maj med The Boppers, Jerka, Kingen, Eva Eastwood och Top Cats med flera. Vi ska också vara med på Summer Jamboree i Grycksbo, Motorveckan i Älvdalen och i Lycksele. Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping är också inbokad 3-5 april. Kolla in vår Facebooksida för mer spelningar.

En sista fråga: Vem är egentligen Grace?

- Ingen alls! Vi tyckte det lät coolt! Vi hette The Tributes innan när vi var ett 50-talscoverband. När vi gick över till att nästan bara spela eget ville vi ha ett nytt namn. Vi behöll initialerna TT och lade sedan till Grace. Vi tyckte det rullade bra i munnen. Vi ville ha ett namn som inte placerar oss i ett "fack" när man hörde det. Typ "det där bandet lirar säkert sådan där musik". TT Grace spelar TT Gracemusik helt enkelt. Fast våra rötter ligger självklart i 50/60 talet men det är ju ett ganska brett spektra med en väldans massa bra musik. Vi inspireras av allt och spelar det vi gillar och tror publiken kommer att gilla!

TT Grace består av:

 • Dennis Quintero, sång och gitarr
 • Pontus Rönn, trummor
 • André Fransson, gitarr och kör
 • Martin Wallberg, Piano och kör
 • Edvard Gustafsson, Bas och kör

2 kommentarKommentera denna nyhet

Babylycka i Fernandoz

2015-03-21

I söndags skrev vi en nyhet om att Fernandoz blev tvungen att ställa in en spelning på grund av barnafödande. Nu har kapellmästaren Anders Nordlund delat med sig av händelsen.

- Efter 3 dagars kämpande på Förlossningssal 3 på Centralsjukhuset i Karlstad kom äntligen vår efterlängtade Ludwig till världen via kejsarsnitt kl. 12.10 den 17/3. Vikten va 3305 gram och längden 50 cm. Vi tackar hjärtligt och innerligt för all omtanke och lycka till-hälsningar!

Stor kram till er alla från Anders & Anne-Marie.

2 kommentarKommentera denna nyhet

Icaros söker basist

2015-03-21

Deltidsdansbandet Icaros från Östergötland söker basist, då Tord som varit med och startat bandet lägger basen på hyllan senare i år. Bandet spelar live och musiken är mogen dansmusik med countryinfluenser.

För information och ansökan maila: icaros_dansorkester@hotmail.com eller ring Stefan Svensson på mobilnr 0703-60 04 51.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Parkenmaran i Gävle drar igång

2015-03-20

En av Sveriges absolut största och mest populära dansmaror, Parkenmaran i Gävle, drar nu igång i helgen för 6:e året i rad. På fredag den 20 mars kl 19.00 öppnar dörrarna till årets omgång av Parkenmaran och sedan är det full rulle ända fram till söndag kväll kl 22.00.

Tio av Sveriges mest populära band står på två scener och spelar under dessa tre kvällar. Totalt blir det hela 16 timmars nonstopmusik. Banden som spelar är: Casanovas, Finix (fd Zlips), Excess, Mickeys, Blender, Dreams, Kindbergs, Voyage, Expanders och Sannex.

Arrangör är Guldklavebelönade Leif Wibron och som vanligt gör han allt för att hela helgen ska bli bra för alla besökarna. Förutom själva musiken och dansen, erbjuder han t.ex middag på Parken, bra erbjudanden på övernattning i samarbete med lokala hotell och reducerat pris på inträdet på flera utflyktsmål i Gävle.

Parkenmaran »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans intervjuar The Playtones

2015-03-20

På söndag den 22 mars får vi lyssna på en intervju med The Playtones sångare Stefan Jonasson.

2009 vann rockabillybandet The Playtones Dansbandskampen, kom till final i Melodifestivalen och deltog i festivaler, tv-framträdanden och stora galor. Men vad hände sen? Stefan berättar om bandet och framtiden.

P4 Dans med Thomas Deutgen har denna vecka kortare sändningstid än vanligt på grund av sporten och sänds kl 20.03-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Chiquita bestulna på instrument

2015-03-18

Chiquita har blivit bestulna på instrument. Detta hände i samband med ett inbrott i Alingsåsparken.

Alingsås Tidning »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nya medlemmarna i Extas

2015-03-18

Tony Persson skriver på Extas blogg om de nya medlemmarna i bandet.

 • Johan Lundberg-Belfrage - trummor
 • Andreas Leksel - sångare och gitarrist
 • Magnus Svensson - klaviaturer, sång, saxofon och dragspel

Extas »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

En engelsk musikers reflektion över den svenska danskulturen

2015-03-15

En engelsk musikers vid namn Elio Pace har på denna video gjort en spelning tillsammans med det numera nedlagda dansbandet Shake. Lyssna och hör hans reflektion över den svenska danskulturen.

Han är helt klart fascinerad av hur det går till på våra dansbanor!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Callinaz ersätter Fernandoz i Halmstad

2015-03-15

Fernandoz tvingas ställa in söndagens spelning på Galejan i Halmstad pga barnafödande. Callinaz ersätter dem.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Måns Zelmerlöw vann Melodifestivalen

2015-03-15

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Den blev förhandsfavoriten Måns Zelmerlöw som fick både juryn och tittarnas röster med låten Heroes.

Måns blev även historisk genom att vinna med den största segermarginal och även mest antal poäng sedan den nya poängräkningen infördes.

Vinnare med de största marginalerna genom tiderna.

 1. Måns Zelmerlöw 2015 – 149 poängs marginal
 2. ABBA 1974 – 91 poängs marginal
 3. Afro-dite 2002 – 86 poängs marginal
 4. Roger Pontare 2000 – 81 poängs marginal
 5. Loreen 2012 – 70 poängs marginal
 6. Charlotte Nilsson 1999 – 69 poängs marginalV
Resultatlistan för årets Melodifestival.
 1. Måns Zelmerlöw – Heroes (288p)
 2. Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne leam frijje) (139p)
 3. Mariette – Don’t Stop Believing (102p)
 4. Hasse Andersson – Guld och gröna skogar (78p)
 5. Eric Saade – Sting (77p)
 6. Linus Svenning – Forever Starts Today (59p)
 7. Isa – Don’t Stop (56p)
 8. Samir & Viktor – Groupie (49p)
 9. Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla stan (28p)
 10. JTR – Building It Up (25p)
 11. Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now (23p)
 12. Dinah Nah – Make Me (La La La) (22p)

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60