Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Streaplers bjuder på gratis dans i Kungälvsparken

2015-05-30

Torsdagen den 4 juni bjuder Streaplers alla sina trogna fans på gratis dans i Kungälvsparken kl 20.00-24.00.

Streaplers »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nysatsande Eklidens Festplats, Västra Harg

2015-05-28

Idrottsföreningen Västra Hargs IF som äger och driver Ekliden, byggde festplatsen på sin befintliga plats 1947. Ekliden i Västra Harg är den anrika och natursköna festplatsen som idag är mitt i en nysatsande fas, då verksamheten gått på halvfart mellan 1994-2012. Just nu är förberedelserna i full gång inför säsongspremiären lördagen 30 maj, då Sannex bjuder upp till dans.

Publikrekordet på Ekliden innehas av högaktuella Hasse Andersson & Kvinnaböske Band. Närmre 2000 personer hade sökt sig till Ekliden denna augustikväll 1983.

Mest känd är Ekliden för sina danser, här har många av våra populäraste dansband spelat upp till dans, som Lasse Stefanz, Curt Haagers, Leif Bloms, Flamingo & Streaplers med flera. Detta under 1980-talet som var en framgångsrik period för festplatsen. Det hörde inte till ovanligheterna att över 1000 personer passerade entrén en danskväll. Men i slutet av 1980-talet förminskades publiksiffrorna, vilket gjorde att danskvällarna påverkades ekonomiskt.

I detta läge bestämmer sig VHIF för att nysatsa istället för att lägga ner verksamheten. Till sommaren 1990 byggdes en större utescen med målsättningen att locka publiken tillbaka till Ekliden. Artister som Tommy Nilsson, Fréda, Atomic Swing, Lisa Nilsson och Wilmer X bokades och till en början slog satsningen väl ut.

Men med konkurrens runtom i länet räckte publiken till slut inte till, så 1994 valde man att avveckla verksamheten på Ekliden. De enda programpunkter som genomfördes mellan 1994-2012 var det årliga midsommarfirandet samt några privata fester varje år. En liten avstickare i denna period var när Sveriges Radio direktsände I afton dans från Ekliden sommaren 2003 med Perikles på scenen. Närmre 800 personer hade sökt sig till festplatsen denna afton och många trodde nu att var danserna på Ekliden var på gång igen. Tyvärr, kom det att dröja fram till 26 maj 2012, som har blivit något av ett startdatum i Eklidens nysatsande. VHIF fick förfrågan att boka dansbandet Titanix till detta datum.

Dansen blev välbesökt och VHIF bestämde sig att åter satsa på dansen på Ekliden, med 4 danser på sommaren från 2013. Dansbanden Scotts, Black Jack & Blender är några av banden som gästat Ekliden somrarna 2013 & 2014. Med två bra somrar bakom sig ser VHIF fram emot sommarens danskvällar. Sannex inleder sommarens danser sista helgen i maj, för att följas av traditionella RockaBillydansen i juni, Barbados kommer i juli och sommaren avslutas med dans till Martinez med Sandra Estberg 29 aug. Det många inte vet är att Sandra är född och uppvuxen i byn Ulrika, cirka 2,5 mil från Ekliden. Så denna kväll kan man säga att Sandra uppträder på hemmaplan och givetvis hoppas arrangörerna att många ”går man ur huse” i socken denna afton.

VHIF och Ekliden Festplats hälsar alla välkomna till dans i sommar!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans presenterar de Guldklavenominerade

2015-05-28

På söndag den 31 maj presenterar P4 Dans årets alla Guldklavennomineringar.

Den 12 juli är det stjärnspäckad gala direkt från Malung och på söndag hör du vilka band och artister som juryn valt att nominera.

Dessutom recenseras Jenny Saléns nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Livealbum med Sannex

2015-05-27

Sannex har kommit ut med ett livealbum, "Vill ni ha en till?" (O-zone). Albumet är producerat av bandets sångare och kapellmästare Andreas Olsson.

Sannex har spelat in ett livealbum som ett tack till alla som köper deras skivor och kommer ut och dansar till bandet. Albumet består av 15 spår och här finns bland annat "Du siktar högt", "Ett fenomen", "I Said I Love You", "En grå grå dag", "Right Here Waiting", "Rotlös" och "Ikväll ska allting hända".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Måns Zelmerlöw vann Eurovision

2015-05-24

Det blev Sverige, representerad av Måns Zelmerlöw, som kammade hem segern i Eurovision Song Contest som gick av stapeln i Wien i natt.

Detta var Sveriges sjätte seger genom programmets 60-åriga historia.

Se hans vinnarbidrag nedan.

Fakta om Måns bidrag, t.ex låtskrivare och sångtext, samt mycket mer, kan du läsa på följande länk som tar dig till SVT:s "Bidragsbibel" för Melodifestivalen.

Eurovision Song Contest »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Samzons söker medarbetare

2015-05-22

Samzons orkester söker en ny medarbetare. Läs vad bandets kapellmästare Conny Adamsson skriver nedan.

- Vi skulle vilja ha någon som spelar saxofon med biinstrument, till exempel klaviatur, dragspel, gitarr och som helst sjunger också. Vi spelar ca 100-110 jobb per år och utgår från Norrköping.

- Titta in på vår hemsida: Samzons.se eller skicka ett mail till: samzons@hotmail.com.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans med Andreas Olsson i Sannex

2015-05-21

På söndag den 24 maj får vi i P4 Dans passa på att ställa frågor i "Fråga Dansbandsstjärnan" till Andreas Olsson som är sångare och kapellmästare i populära Sannex.

Han berättar om sitt liv på och utanför scenen samt bjuder på sina favoritlåtar. Du kan ställa frågor i direktsändning antingen via mail på: p4dans@sverigesradio.se eller på telefonnr 0770-930 032.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansfest i Ljungsbro i helgen

2015-05-19

Den 22-23 maj anordnas det en stor dansfest i Ljungsbro Folkets Park. Det blir non-stop dans under dessa två dagar till fyra band varje kväll och danstiden är kl. 20:00 - 01:00 båda dagarna.

Fredagen:

 • Streaples
 • Sounders
 • Dreams
 • Rivalerna

Lördagen:

 • Casanovas
 • Jannez
 • Elisas
 • Rivalerna

Ljungsbroparken »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Donnez har släppt en ny skiva

2015-05-18

Donnez nya album heter "Stora starka män" och är producerad av dem själva och inspelad i Railway studios i Perstorp.

Skivan består av tolv spår där Donald Laitila själv har varit med och skrivit tre av låtarna. Öppningslåten "Två hjärtan gick i kras" har han gjort tillsammans med Tim Nilsson. I övrigt är det helt nyskrivet material förutom det sista spåret.

Våra bästa låtskrivare såsom Thomas Berglund, Henrik Sethsson, Mikael Wigström, Åsa Karlström, Mats Larsson, Lennart Dahlberg och Ulf Georgsson bidrar till det lyckade slutresultatet.

Donald Laitila sjunger på samtliga spår utom "Ett hjärta som brinner" som basisten Hampus Nilsson framför. Sista spåret är en cover: "My next broken heart" (Brooks & Dunn).

1 kommentarKommentera denna nyhet

Nypremiär för Umbrella

2015-05-17

Söndagen den 17 maj är det nypremiär för Umbrella. Bandet har fått två nya medlemmar.

De nya medlemmarna heter Elliot Westerlund och Jesper Nilsson. Båda kommer från Östersund. Nypremiären äger rum på Blomsterhultslogen och det är nonstop med Excess kl 18 - 23.

Umbrella »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Heja Norge!

2015-05-17

Idag är det den 17 maj, alltså Norges Nationaldag. Något som våra grannar i väst brukar vara duktiga på att fira!

Danslogen vill passa på att "ønske alle en flott 17. mai" och ett härligt Nationaldagsfirande.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Expanders ersätter Casanovas i Mörrum

2015-05-16

Casanovas har tvingats ställa in lördagens spelning i Mörrum på grund av sjukdom. Expanders ersätter dem och kommer att dela scenen med Highlights kl 20 - 02.

Casanovas »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60