Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Tävla med Wizex om skivpaket

2015-07-28

Wizex har just nu ute en tävling på deras Facebooksida där du kan vinna ett skivpaket med deras fyra senaste skivor.

Allt du behöver göra är att "Gilla" deras Facebooksida och dela inlägget samt titta på videon till deras nya låt "Jag tror på dig" och lista ut i vilken stad Anna och Thomas befinner sig i.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Kulijuli med både Christer Sjögren och Callinaz-Carolina

2015-07-28

Under fyra tisdagskvällar i juli körs det i Helsingborg ett musik- och showprogram som går under namnet "Kulijuli".

Olika lokala artister, varvat med gästartister, står för underhållningen.

Tisdagen den 28 juli har det så blivit dags för det sista i serien. Denna gång gästas programmet av ingen mindre än både Christer Sjögren och Carolina Skaarup Olsson, sångerska i Callinaz.

Andra artister som uppträder denna kväll är Eddie Oliva, Magnus Johansson och Frida Engström.

HD.se »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny medlem i Holens

2015-07-27

Kenneth Johansson är ny medlem i Holens. Han ersätter Roger Wallman som slutar efter fjorton år för att bli pensionär på heltid. Kenneths första spelning blir den 2 augusti på Ön Hedesunda.

Holens »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Olle Jönsson är sommarvärd i Sommar i P1

2015-07-26

Söndag den 26 juli är Olle Jönsson, alltid lika kontroversiell som populär sångare i Lasse Stefanz, sommarvärd i Sommar i P1.

Programmet sänds kl 13.00-14.30 och med repris kl 22.00-23.30. Man kan även lyssna via webben och retroaktivt via radions arkiv.

Sommar i P1 »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Premiär för Stefan Borgs

2015-07-25

Det nystartade dansbandet Stefan Borgs har premiär hos Alf Olofsson på Stommens loge i Magra den 26:e juli.

Bandets medlemmar är några riktigt gamla rävar inom dansbandsbranschen.

Stefan B och Jens har tidigare spelat tillsammans i Göran Lindbergs och i Paul Sahlins, Tony och Stefan P har spelat tillsammans i många år i olika orkestrar, senast var det Company, och Anders har spelat i Svennes.

Bandets sättning ser ut som följande:

 • Stefan Borg, gitarr, leadsång
 • Tony Pettersson, bas, sång
 • Stefan Persson, trummor
 • Anders Skagerstam, keyboard
 • Jens Nathansohn, gitarr, saxofon och sång

- Vi försöker att nå ut till en publik som vi själva kan förknippa oss med, som gillar att dansa till musik med riktigt gott sväng och ett glatt band med glimten i ögat, berättar Jens för Danslogens besökare.

- Vi hoppas att vi blir många själar på Stommen.

- Välkomna!

/Stefan Borgs

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nostalgihelg på Sägnernas Hus

2015-07-24

Helgen den 31 juli - 1 augusti anordnas en Nostalgihelg på Sägnerans Hus i Sandhem i Jönköpings län.

Evenemanget inleds med dans till Streaplers på fredagen och på lördagen arrangeras det även aktiviteter under dagtid, som avslutas med dans till Flamingokvintetten på kvällen. Exempel på aktiviteter att besöka under dagen är en minimässa, danskurs, SPA-erbjudanden, museum, loppis mm.

Fredag den 31 juli

 • Dans till Streaplers

Lördag den 1 augusti

 • Dans till Flamingokvintetten

Sägnernas Hus »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Frykdalsdansen i Sunne

2015-07-23

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går i år av stapeln för den 29:e gången. Som vanligt hålls Frykdalsdansen under vecka 30, alltid veckan direkt efter Dansbandsveckan i Malung.

Tre dansband spelar varje kväll, två band non-stop på Bryggan och ett på Logen. Dessutom blir det uppträdanden och shower av olika artister varje kväll. På torsdagen underhåller t.ex. Lasse Stefanz från Scenen.

Torsdag 23 juli:

 • Donnez, Titanix och Perikles

Fredag 24 juli:

 • Kindbergs, Expanders och Casanovas

Lördag 25 juli:

 • Blender, Date och Scotts

Det kommer att vara scenshower varje kväll och även nattklubb och disco, pub med livemusik, restaurang och mat finn också inne på området.

Frykdalsdansen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Tim Nilsson slutar i Drifters

2015-07-23

Tim Nilsson, som spelar trummor i Drifters, kommer att sluta i bandet. Han gör sin sista spelning under september.

Nedan kan ni läsa hans avskedsbrev.

Hej allihopa!

Jag hoppas att ni har haft en skön sommar. Precis som jag. Det är såhär att jag kommer sluta i Drifters efter sommaren i September. Som vissa vet har jag & min flickvän Carolina en 10 månaders kille där hemma, som vänt världen upp & ner för oss båda två, på ett magiskt sätt! Jag trodde inte att de skulle bli så annorlunda med honom runt omkring, som det faktiskt blev!

Så nu känner jag att jag kommit till ett plan i livet där jag vill ha ett ”vanligt” jobb, 7-16, tacofredag & allt det där. Umgås med vänner på helgerna men framförallt få vara med min familj.

Så jag vill verkligen passa på nu & tacka Stellan, Ronny, Erica & Anton, era familjer för 4,5 magiska år i Drifters. Utan er hade jag inte varit där jag är idag. Jag har haft så jävla kul! Vi ses!

Tack även till alla fans, arrangörer & goa människor som ser till att våra spelningar alltid blir på topp! Utan er vore det inte så roligt.

Tack för allt!

Kramar /Tim

Drifters »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Babylycka i Micke Ahlgrens

2015-07-22

Den 18 juli blev Petter Sand, saxofonist i Micke Ahlgrens, tillsammans med sin sambo Sara Lindholm stolt pappa till en liten flicka.

- Vår vackra dotter Alma Ingeborg kom till världen den 18 juli kl 20.32. Hon vägde 4.130 gram och var 53 cm lång. Förlossningen gick mycket bra och såväl mor som dotter är i toppform, berättar Petter.

- Vi känner oss ödmjuka, tacksamma och lyckliga för den lilla gullungen. Vi vill passa på tacka Tore Berglund som ställde upp och vikarierade för mig och även Jonas Wall som har varit beredd att hoppa in av och till de senaste veckorna. Tack även till den fantastiskt professionella personalen på förlossningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Olle Jönsson i Grönlandsparken igen

2015-07-21

Underhållningen i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung avslutades på onsdagen med Olle Jönsson. Det var andra gången Olle Jönsson uppträdde där. Sist blev han övertalad av den norska sångerskan Anne Nørdsti.

Olle Jönsson fann det så pass roligt att han valde att göra en egen show detta år. Bandet Lasse Stefanz har däremot aldrig uppträtt i Grönlandsparken.

Vy över publiken i Grönlandsparken under Olle Jönssons uppträdande

Trots regn samlades en trogen skara Olle Jönsson fans i parken för att lyssna till fyra låtar: Det regnar och regnar, Brev från kolonien, I ett fotoalbum och Lär dig att älska, glömma och förlåta.

En liten fadäs uppstod då Dennnis Janebrink som spelar i Flamingokvintetten äntrade scenen objuden och ställde sig bredvid Olle och smådansade. Olle blev klart distraherad och slutade sjunga. Till slut fick Dennis föras av scenen av personalen. Olle blev inte direkt glad över Dennis tilltag vilket han gav uttryck för efter sången.

Det är inte lätt att vara Olle Jönsson. Inte nog med att få sin sång störd och uttrycka sina känslor över detta, utan även det kritiserades av en del av publiken.

Bland publiken kunde hittas den norska dansbandssångerskan Anne Nørdsti och Ronnie Pihlgren, bas och sångare i dansbandet Pia Philgren.

Olle Jönssons uppträdande i Grönlandsparken kan ses nedan, uppdelat på fyra avsnitt.

Del 1: Det regnar och regnar

Del 2: Brev från kolonien

Del 3: I Ett Fotoalbum

Del 4: Lär dig att älska glömma och förlåta

1 kommentarKommentera denna nyhet

Kongahälladansen - för dig som redan saknar Malung

2015-07-20

Kongahälladansen gick av stapeln 2013 för första gången. Tanken är att det ska vara en återkommande dansvecka, varje år vecka 30, alltså veckan efter Dansbandsveckan i Malung.

Arrangören Tommy Augustsson berättar:

- Publiktillströmningen har stadigt ökat och vi har fått så mycket beröm och många som säger att de vill komma tillbaka, så naturligtvis har vi valt att fortsätta arrangera Kongahälladansen.

- Första året hade vi en något ojämn publiksiffra, 2014 var en succé där vi verkligen lyssnade på dansarnas önskemål och anpassade oss efter dessa. Bland annat utökade vi dansytan och serverade tillsammans med de traditionella kioskvarorna mer hälsosamma alternativ i caféet som både sallad, fruktsallad samt sportdryck och proteinbars och även allergivänliga alternativ med gluten- och laktosfritt. Detta blev väldigt uppskattat!

- Vi var mitt i en värmebölja just då och fixade fram en vattenslang så att dansarna kunde svalka av sig och en liten barnpool man kunde kyla ner varma dansfötter i. Denna lilla detalj blev väldigt populär.

- Vi hälsar alla varmt välkomna till ännu en dansant mini-vecka!

Kongahälladansen hålls onsdag 22 - fredag 24 juli.

Danskvällarna pågår 19.00-01.00 och följande band spelar:

 • Onsdag 23 juli - Casanovas & Foxie
 • Torsdag 24 juli - Expanders & Blender
 • Fredag 25 juli - Sannex & Blender

Kungälvsparken ligger på Karebyvägen 2 i Kungälv, vid busshållplats Kungälvs sjukhus, där bussar från Göteborg med fler orter stannar och för dem som kommer med bil finns parkering i anslutning till entrén.

Danslogen var även på plats förra året. Läs gärna vårt reportage där ni också kan se bilder från platsen. Vi kan intyga att det var ett mycket lyckat evenemang och kan inte tänka oss annat än att Kongahälladansen 2015 blir en succé.

Vi har även några filmer från dansen i vår Youtubekanal. Nedan ett exempel där man ser många dansare på plats och förhoppningsvis får en känsla av stämningen.

Kongahälladansen på Facebook »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckan ökade i besökare

2015-07-20

Tidiga dansare tar skydd för regnet medan de väntar på att entren ska öppna

Trots en hel del regn och mycket knott under dansbandsveckan 2015 passerade 48.727 dansare grindarna till Orrskogen och dess sex dansbanor.

Sedan publikrekordet 2012 har antalet besökare minskat något men i år ökade det igen mot år 2014, vilket meddelades strax för fyrverkeriet. Arrangörerna tackade publik och alla som arbetat med Dansbandsveckan för att göra den möjligt.

Därefter startade fyrverkeriet, som i år var senarelagt med två timmar och startade klockan två på natten. Tidigare fyrverkeri har baserats på två låtar med anknytning till dans. Kvällens avslutande fyrverkeri var baserat på fyra låtar.

Ta en titt på fyrverkeriet nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Grillnatta med Framed

2015-07-19

Torsdagen den 30 juli bjuder Framed upp till countryinspirerad dans på sommarfesten "Grillnatta" som anordnas av Åbytravet i Mölndal.

Det blir så klart travtävlingar under kvällen och ekipagen kan direktkvalificera sig till Åby Stora Pris och få chansen till de 2 miljoner som väntar där i första pris.

Varför inte kombinera en kväll med dans och trav! En storbildsskärm finns på plats, det är fri entré om man bär cowboyhatt, det blir Happy Hour i baren och en grilltallrik serveras.

Åbytravet »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Har du fotograferat i Malung? Eller på andra ställen?

2015-07-18

Är du en av de över 50.000 glada dansare som samlades i Malung för att delta i Dansbandsveckan? Är du en av dem som dessutom tagit bilder och vill du dela med dig av dessa?

Danslogen lägger gärna upp så bilder från veckan. Maila dem till oss på:

bilder@danslogen.se

Ange vilken dag bilderna är tagna och vem som är fotograf. Av publicistiska och upphovsrättsliga skäl måste vi ange detta. För att ditt namn ska kunna läggas ut måste du vara medlem på Danslogen. Om du inte är det sedan tidigare blir du det snabbt och enkelt via nedan länk.

Bli medlem på Danslogen

PS. Som vanligt vill vi gärna ha bilder från alla andra dansställen i Sverige också!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckans fyrverkeri startar kl. 02.00

2015-07-18

Lördagens traditionella fyrverkeri under Dansbandsveckan kommer i år att ske klockan 02.00. Tidigare har det brännts av klockan 24.00.

Arrangörerna har laddat upp med ett extra stort fyrverkeri i år i och med 30-års-jubileumet. Av den anledningen har de valt att starta fyrverkeriet två timmar senare.

Dansbandsveckan kommer därmed att avslutas med fyrverkeriet som sista programpunkt.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Callisto byter namn

2015-07-17

På fredag den 17 juli byter Callisto namn i samband med sin spelning på bana 5 i Malung.

Bandet kommer inte bara att byta sitt namn rakt av, utan slås ihop med Remembers och bildar det nya bandet Annelie Lundh's, från Callistos sångerskas namn.

- Vi känner varandra väl sedan tidigare och detta är ett naturligt val som gett en nytändning för båda parter, berättar Annelie.

Annelies man Stefan Lundh som tidigare även spelade i Callisto har sedan en tid tillbaka gått över till Glenn-Endys.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Tårtkalas på Dansbandsveckan

2015-07-16

På tisdagen bjöds alla besökare på dansen på en tårta som var 86 meter lång (rättat från 50 meter, se nedan). På grund av risken för regn fick tårtan delas upp i flera längder så att den rymdes under tak.

Se dansare ta för sig av tårtan.

PS. Vi angav först att tårtan skulle bli 50 meter lång då vi fick de uppgifterna. Efter att han talat med den som tillverkade tårtan är den korrekta längden 86 meter.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Aktiviteter i Grönlandsparken

2015-07-16

Många av banden som framträder i Grönlandsparken passar på att sälja sina skivor och andra prylar i samband med detta. På bilderna ser vi Agneta Olsson i Thor Görans, Sten, Ebbe och Alexander Nilsson i Sten & Stanley samt Elisa's shop.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans minglar på Guldklavegalan

2015-07-16

På söndag den 19 juli får vi följa med P4 Dans och mingla på Guldklavegalan.

Dessutom recenseras Donnez nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Låtskrivare Maritha Johansson har avlidit

2015-07-15

Vi har idag nåtts av det sorgliga beskedet att Maritha Johansson, som var en av de stora textförfattarna inom dansbandsmusiken, har somnat in efter sviterna av cancer.

1 kommentarKommentera denna nyhet

VOIZE vinnare av Sveriges Radiopriset 2015

2015-07-15

På årets Guldklavengala i Malung tog dansbandet VOIZE hem specialpriset som Sveriges Radio årligen delar ut till ett nytt, ungt dansband. Juryn valde VOIZE med motiveringen:

"Ett ungt band som startade för bara fyra år sen men som innehåller mycket erfarenhet. Bandet har på kort tid gått från ett par spelningar i månaden till full spelplan och målet är satt, att bli ett dansband att räkna med. Med tydlig ambition, nytänkande men också varsamt bevarande av dansmusik, satsar bandet nu för fullt. Och danspubliken har redan gett högsta betyg."

För Danslogen berättar Magnus Meinert, bandets stolta kapellmästare och sångare, hur det kändes att ta emot detta pris.

Blev ni överraskade när ert band ropades upp som vinnare?

- Vi blev väldigt överraskade! Vår manager Mats Tigerström meddelade oss för några veckor sedan att han tyckte att vi skulle vara med vid galan och passa på att träffa allt folk från branschen som är där. Nu förstår vi att han visste något som inte vi gjorde. När motiveringen lästes upp började vi hoppas och det blev en glädjeexplosion när vi förstod att det var vi som vunnit!

Hur känns det när ni tänker på vad ni åstadkommit?

- Det känns alldeles fantastiskt. Vi är fyra killar som är väldigt målmedvetna och hela tiden har vetat vad vi vill med bandet. Sveriges Radiopriset 2015 är ett kvitto på att vi kommit en bit på vägen. Vi har byggt vår framgång tillsammans med vår publik och de är värda vårt stora tack. Liksom de arrangörer som från början hade modet att satsa på ett nytt och då okänt namn.

Kommer att ha vunnit priset att påverka er som band?

- Det är lätt att slå sig till ro när man når framgång och känna att allt går bra och verkar lösa sig. Framgången vi upplever nu med fina publiksiffror är följden av väldigt hårt och målinriktat arbete från oss och vårt bokningsbolag. Vi vet att för att nå de mål vi satt upp måste vi fortsätta jobba hårt och göra det vi idag gör bra, ännu bättre. Säkert ett oglamoröst svar, men det är precis som med allt annat, att hårt jobb lönar sig.

- Vad har ni för planer framåt?

- Vi håller på att skriva och spela in vår nya skiva för fullt. Vi har kommit halvvägs och hoppas bli klara med den i höst. Vi känner själva att det är en skiva som kommer hålla hög klass och som förhoppningsvis kommer göra att ännu fler dansbandsintresserade kommer upptäcka oss. Vår nya singel "A Day in the Sun" släpps nästa vecka till alla radiostationer och vi tror att den kommer bli en hit!

- I och med vinsten, så kommer vi även spela live i P4 Dans framöver. Det ska bli toppenkul! Dessutom har vi fått några spännande och roliga förfrågningar som kommer betyda mycket för att sprida vårt namn och vår musik! Utöver det så fortsätter vi med vårt turnerande vilket är det vi gillar mest! Det är vår trogna publik som ger oss energin att jobba på!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Per-Håkans dubblerar i Malung

2015-07-14

Per-Håkans kommer att spela två kvällar i Malung.

Canyons har tyvärr lämnat återbud till dansveckan i Malung. Detta innebär även att Lasse Sigfridsson inte kommer att spela i Orrskogen på lördag eftersom Canyons skulle ha kompat honom.

Däremot kommer Lasse att uppträda i Grönlandsparken på lördag eftermiddag.

Per-Håkans kommer att ersätta dem vilket innebär att de spelar både måndag och lördag i Orrskogen. På lördag spelar de nonstop med Martinez.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Se Andreas Olsson uppträdande på Guldklavegalan

2015-07-14

Andreas Olsson, som är sångare och kapellmästare i Sannex, var en av dem som stod för underhållningen på Guldklavegalan i Malung i söndags.

Danslogen var på plats och filmade bland annat detta. Fler filmer kommer så småningom.

För er som är nyfikna på våra filmer kan vi rekommendera att kika in på vår Youtubekanal.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60