Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Nytt album med Thoréns

2014-07-28

Thoréns har kommit med ett nytt album, "Låt oss börja om" (TNR). Albumet är producerat av Benny Johansson och arrangerat av Karl-Henrik Runmark, samt inspelat i BVK Studio, Emmaboda.

Detta är Thoréns tredje full-cd och består av 14 spår. Här finns både klassiker och nyskrivet i en bra blandning. Två av spåren är instrumentala, titelspåret samt "Ramona" som avslutar albumet. "Det är lätt att bli kär i nån som dig" samt "Ingen vind ingen våg" (Paul Paljett) kompletteras med nyskrivet av bland andra Benny Johansson, Mats Larsson, Tobias Nyström, Ulf Georgsson, Thomas Gson, Calle Kindbom och Calle Lösnitz.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

En dröm gick i uppfyllelse när Lasse Sigfridsson gick sin egen väg

2014-07-26

När Lasse Sigfridsson slutade i Lasse Stefanz var hans stora dröm att få göra ett soloalbum. Nu tre år senare har det blivit tre album och drömmen har mer än besannats.

Allt kröntes i Grönlandsparken i Malung under dansbandsveckan 2014 då Lasse fick ta emot en guldskiva för debutalbumet “Min egen väg” som släpptes i oktober 2012.

Solokarriären tog fart för Lasse i och med den guldskiveaktuella debutplattan "Min egen väg". Skivan blev en supersuccé och gick direkt upp på tredje platsen på den svenska topplistan. Sommaren efter toppades det resultatet med uppföljaren "En gång till" som gick in som tvåa!

- Den veckan var en otroligt rolig vecka på topplistan. Då låg min första skiva "Min egen väg" etta på listan över flest sålda skivor i midprice och min då nya skiva "En gång till" tvåa på den stora topplistan. Jag fick nästan nypa mig i armen, ler Lasse.

Lasse Sigfridsson var med och bildade Lasse Stefanz 1967. Lasse slutade under våren 2012 i bandet efter 45 år. På debuten “Min egen väg” plockade Lasse fram personliga favoriter från den skatt av låtar som han sjöng in under sina år i bandet. Låtar som till exempel "Främling" och "Septemberregn". Dessutom valde han ut några favoritlåtar från andra artister som han spelade in egna tolkningar på.

Nu i sommar har han släppt sitt tredje soloalbum som även det dundrade in på topplistan och sommaren har varit och är full av konserter med massor av publik.

- Det är så roligt, säger Lasse. Jag gör allsångskvällar, jag sjunger på festivaler med min son Emil, jag gästsjunger på dansbandskvällar. Ja, jag gör precis det jag känner för och det har verkligen gått hem. Det gäller bara att följa sitt hjärta.

Något som nu bevisats genom att Lasse belönats med sin första guldskiva som soloartist.

- Visst, det var fantastiskt att få min första guldskiva med Lasse Stefanz en gång i tiden och jag är så klart jättetacksam för de fantastiska åren vi hade tillsammans. Men att få en guldskiva för ett soloalbum som jag fått bestämma över helt själv är såklart snäppet bättre. En dröm har gått i uppfyllelse och det för att jag vågade gå min egen väg. Något jag också döpte albumet till. Då, 2012 var jag bara nöjd med att få ge ut ett soloalbum. Inget någon annan i Lasse Stefanz gjort tidigare, och så säljer den guld. Ja, vad ska jag säga. Jag är så oerhört tacksam.

1 kommentarKommentera denna nyhet

DansBandsLandslaget spelar i Magra

2014-07-26

Söndag den 3 augusti kl 16.00 spelar DansBandsLandslaget match mot Team Stommens loge på Magra fotbollsplan.

Dansbandslandslaget spelade tidigare och gör nu comeback efter 10 års uppehåll. Dagens lag består av musiker från Arvingarna, Streaplers, Flamingokvintetten, Lasse Stefanz, Bhonus, Drifters, Elisas m.fl.

Efteråt blir det dans på Stommens loge kl 18.00-22.00 till Flamingokvintetten. I pausen kl 19.45-20.15 kommer DansBandsLandslaget att underhålla med en show.

Stommens loge »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansare på stan i Mariestad

2014-07-24

Göran Adamsson från "Alltidans"

Nu är det mindre än en månad kvar till Stora Folkparksdansen i Mariestad. I år har man utökat evenemanget med en manifestation för dansen som ska visa hur kul man har när man dansar. Alla som vill vara med att sprida dansglädje under parollen "Dansare på stan" är välkomna att samlas på torget kl 12.00 på lördag den 16 augusti och själva manifestationen startar kl 13.00.

Det kommer att buggas på gatorna i Mariestads Centrum. DJ och samordnare är Göran Adamsson från "Alltidans" i Mariestad. Han kommer att stå på en fräck flakbil och köra de allra goaste bugglåtarna.

Häng med du också och sprid detta till dina kompisar, så att det blir ett dansparty av sällan skådat slag.

Mer om Stora Folkparksdansen kan ni läsa under Danslogens Evenemangstips">.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans firar 40 år med Perikles

2014-07-24

På söndag den 27 juli får vi följa med P4 Dans till Ystad i Skåne för att vara med och fira Perikles 40-års jubileum.

Dessutom recenseras Lasse Sigfridssons nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 och programledare är med Thomas Deutgen .

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Frykdalsdansen i Sunne

2014-07-23

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går i år av stapeln för den 28:e gången. Nytt för i år är att festivalen hålls i tre dagar istället för fyra som det varit tidigare. Som vanligt hålls Frykdalsdansen under vecka 30, alltid direkt veckan efter Dansbandsveckan i Malung.

Tre dansband spelar varje kväll, två moderna band non-stop på Bryggan och ett mogenband på Logen. Dessutom blir det uppträdanden och shower av olika artister varje kväll. På torsdagen underhåller t.ex. Lasse Stefanz från Scenen.

Torsdag 24 juli:

 • Kindbergs, Blender och Perikles

Fredag 25 juli:

 • Black Jack, Expanders och Casanovas

Lördag 26 juli:

 • Flamingokvintetten, Date och Scotts

Dansföreningen Bugg & Sånt i Sunne håller dagligen gratis kurser i bugg och fox på Bryggan.

 • Kl. 10.00-11.30 bugg
 • Kl. 12.00-13.30 fox

Frykdalsdansen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckan är över

2014-07-20

Hemgång från lördagens dans i Malung

Foto: Danslogen

Nu är Dansbandsveckan slut för år 2014. Nästa år har Dansbandsveckan 30-årsjubileum och planeringen har redan börjat

Under veckan besökte 48.400 betalande personer Orrskogen. Det är en minskning med 1.492 personer från år 2013. Lördagens dans besöktes av 6.900 personer, vilket var en liten ökning med 132 personer jämfört med år 2013.

I år verkar dansarna har hittat till dansbana fyra som ligger lite undangömd bakom öltältet. Det har varit trångt på golvet när de populära banden har spelat där. Till och med ett dansband som har spelat i Orrskogen de senaste tre åren uttryckte förvåning över att det fanns sex dansbanor i Orrskogen, vilket det har gjort sedan 2012. Det är bäst att vi inte nämner vilket dansband det var.

Nästan traditionsbundet körde banden på bana tre, Blender och Expanders, över nästan en timme och fick där efter varje låt som skulle vara den sista ta ytterligare en sista och en sista under publikens skallande påtryckningar:

- En gång till, en gång till, en gång till...

Årets upplaga av Dansbandsveckan bjöd även på lite dramatik. Först fattade en bil eld på bron över Västerdalälven vilket visade sig vara två medlemmar i det norska dansbandet Hanne Nette Band som färdades i bilen. Det slutade dock lyckligt. Medlemmarna han hoppa ur bilen och hann även rädda sina instrument innan bilen var helt övertänd. Uppröjningen skapade en stunds trafikkaos över bron.

Sedan fattade ett gammalt skinngarveri eld, som användes som ett slags fyndvaruhus, Elden blev så omfattande att några hus behövde rivas för att hindra att elden spreds. Några boende fick bara sekunder på sig att utrymma sina bostäder. Rökutvecklingen från branden blev ett tag så omfattande att Stefan Nyqvist, f.d. medlem i Larz Kristerz, som underhöll i Grönlandsparken fick avbryta sin show.

Vädret under Dansbandsveckan bjöd på mångskifte. Varje dag bjöd på någon form av regn: korta skurar, några få droppar till riktiga skyfall. Solen har tittat fram bland molnen och även strålat över en klarblå himmel med åtföljande värme. I år uteblev de kalla nätter som varit tidigare under Dansbandsveckan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckans fyrverkeri

2014-07-20

Sista dagen på Dansbandsveckan i Malung avfyras ett fyrverkeri vid middnat. Klicka vidare och se en video av årets fyrverkeri.

Ha lite tålamod i början. Det dröjer lite innan fyrverkeriet kommer igång ordentligt.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Uppträdandet i Grönlandsparken fick avbrytas på grund av brandrök

2014-07-17

Tidigare på torsdagens förmiddag utbröt en brand i en gammal skinnfabrik i Malung, som fick sådana konsekvenser att uppträdandet i Grönlandsparken fick avbrytas vid 16.30-tiden.

Erika Sjöström och Viking Cinderellas representanter drar lotter medan röken stiger i bakgrunden. Bakom dem riggar Donnez för sitt uppträdande.

Här syns Stefan Nykvist spela som strax fick avbryta sin show, som började efter att Donnez show var slut.

Nedan en kort video över brandröken. Brandhärden ligger cirka 500 meter från centrala Malung. Räddningstjänsten säger att det är okej att vistas i Grönlandsparken och partytältet kommer att vara öppet tills vidare.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Kongahälladansen - Sveriges nya dansvecka

2014-07-17

Kongahälladansen gick av stapeln 2013 för första gången. Tanken är att det ska bli en återkommande dansvecka, varje år vecka 30, alltså veckan efter Dansbandsveckan i Malung.

Arrangören Tommy Augustsson berättar:

- Publiktillströmningen var något ojämn det första året, men vi fick så mycket beröm och det var så många som ville komma tillbaka nästa år, så naturligtvis valde vi att arrangera Kongahälladansen 2014 också!

- Det blir dans onsdag 23:e - fredag 25:e juli. I år kommer vi även att arrangera aktiviteter dagtid, till exempel danskurser och prova på-danser.

- Danskvällarna pågår 19.00-01.00 och följande band spelar:

 • Onsdag 23 juli - Casanovas & Date
 • Torsdag 24 juli - Expanders & Voyage
 • Fredag 25 juli - Sannex & Blender

- Kungälvsparken ligger på Karebyvägen 2 i Kungälv, vid busshållplats Kungälvs sjukhus, där bussar från Göteborg med fler orter stannar och för dem som kommer med bil finns parkering i anslutning till entrén.

- Vi hälsar alla varmt välkomna!

Kungälvsparken »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansläger i Urshult

2014-07-16

Den 23-26 juli anordnas ett dansläger i Småland för tredje året i rad. Det blir kurser i bugg och modern fox under fyra hela dagar. Danslogen har talat med arrangören Thomas "Otto" Ottosson. Läs nedan vad han berättar:

Vilka är ni som arrangerar danslägret?

- Vi är en förening, Rudabuggarna Ruda Folkets Hus, som har arrangerat danskurser i ca 15 år. 2012 arrangerade vi det första danslägret och då vi fått ett stort gensvar fortsätter vi nu för tredje gången.

Var håller ni till?

- Vi kommer att vara på Kärrasand i Urshult. Det är en jättetrevlig anläggning vi har lägret på, det finns camping, bad och dansbana, samt även servering på samma område. Lägerdeltagarna får även rabatt på campingen.

Vilket upplägg har danslägret?

- Vi erbjuder kurser i två olika nivåer, nybörjare och fortsättning. Kurserna vänder sig till "sociala dansare" och ledarna är välkända och erkänt duktiga som instruktörer.

- Jag vill trycka på att lägret är jättebra för de som jobbar skift eller ligger borta på jobb som missar många lektioner på en "vanlig" danskurs över en termin på vardagskvällar. Kursavgiften är 450 kr/kurs och person. Om man går fler kurser, t.ex kombinerar ett steg på buggen med foxen så får man 50 kr i rabatt för den andra kursen.

Vad mer kan man göra?

- Här kan familjen eller kompisgänget göra något tillsammans på semestern, eller om man är ensam så kan man träffa många nya vänner. Man bor på campingen och kan sola och bada när man inte har lektioner. Det finns även en hel del att se i omgivningarna för den som vill, Urshult är känt för sina äppelodlingar.

- Dessutom är det offentlig dans både på fredagskvällen och lördagskvällen, Bob Thoréns spelar på fredag och Sannex på lördag, så det blir tillfälle till mycket dans under dessa fyra dagar!

För mer information, se Rudabuggarna.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandet Radio överraskar i Malung

2014-07-16

Ett av de fina inslagen under Dansbandsveckan är att danspubliken får chansen att träffa nya dansband. Förutsättningen är att var och en vågar slita sig från sina favoritband och botaniserar i alla band som spelar under Dansbandsveckan utan förutfattade meningar och fördomar. Dansbandet Radio, blott nio månader gammalt, stod på dansbana sex och överraskade de som vågade sig till banan.

I oktober 2013 bildades dansbandet Radio av Kristoffer Järleby och Daniel Andersen som båda spelade i Pure Divine tidigare innan det lades ner. Efter många samtal och sena kvällar bestämde de sig för att börja spela igen och bildade Radio och letade medlemmar till bandet. De fann Joel Appel, Petter Järleby och sångerskan Karin Lundh.

Efter starten fick de ganska omgående en förfrågan från arrangör Lars-Erik Jonsson om de ville spela på Öviksmaran. De tackade ja och var väldigt nervösa inför sin första spelning som de tycker gick bra. Spelningen på tisdagen under Dansbandsveckan blev Radios åttonde sedan starten.

Förutom spelningar på dansbanor har de spelat på Brolles show och ska göra två shower till tillsammans med Brolle.

Hur lyckas ett sådant färsk band, som många säkert inte ens hört talas om, få spelning under Dansbandsveckan? Goda kontakter och en arrangör som tror på dem och som även lät dem få sin första spelning. En dag fick Kristoffer Järleby ett sms från Lars-Erik Jonsson att han hade en överraskning åt dem. Senare på dagen kom ett till sms som meddelade att de skulle spela under Dansbandsveckan.

Hur tyckte Radio att det var att spela i Orrskogen?

- Bara att vara i Malung är fantastisk och responsen från publiken har varit enorm, svarar Kristoffer Järleby.

Efter spelningen kommer Bertil Elfström, Dansbandsveckans general och skapar, fram till Radio och gratulerar dem till en bra spelning och berättar att dansare har kommit till honom och berättat att de gillat Radio och tackar för att de tog in dem.

Radio vill beteckna sig som ett modern band och vill spela moderna låtar som de alla tycker om i bandet och som tilltalar danspubliken. Spelningar har kommit in då då och framtiden ser ljus ut och säkert kommer spelningen i Malung att fylla på deras spelplan.

Näst spelning är på Gräsmyr loge i Nordmaling i Västerbotten den 18 juli. Sedan bär det av till Björkängen i Gullaboås utanför Torsås i Kalmar län. Med tanke på att Radio åtgår från Skövde som har de lite att resa under juli månad.

Passa på att dansa till dem om ni är i närheten. Sveriges dansare behöver nya dansband och ungdomar som vill spela och glädja danspubliken.

Danslogen spelade in två videos som finns på Danslogens kanal på Youtube och som ni även kan lyssna på nedan.

"Magic" av Coldplay

"Made up mind" av Tedeschi Trucks Band

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Filmer från Malung

2014-07-14

Danslogen laddar upp filmer allteftersom från Dansbandsveckan i Malung. Från Guldklavegalan igår finns nu tre olika filmer från underhållningen tillgängliga. Det är Anna Sköld i Wizex, Olle Jönsson och Jack Vreeswijk samt Arvignarna och Elisa Lindström.

Danslogen har en massa olika filmer från tidigare danser och evenemang, så ni kan gärna gå in och titta på dessa också, om andan skulle falla på.

Nedan kan ni se Anna Sköld framföra ett potpurri av Siw Malmkvists populära gamla låtar.

Danslogen på Youtube »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Öppen konflikt inom dansbandsvärlden?

2014-07-14

Tre olika stilar, behöver det bli konflikt?

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Expressen skriver att det pågår en öppen konflikt bland publik, arrangörer och band inom dansbandsvärlden. Att det är en tudelad värld där kampen pågår mellan de inbitna dansarna och "vanliga" fans.

Som kommentar till detta säger Thomas Deutgen:

– Det är fullständigt jävla korkat.

Läs hela artikeln i Expressen.

Norsk media har också hakat på och här kan ni läsa vad Dagbladet skriver.

19 kommentarKommentera denna nyhet

Bredsele Park ställer in på onsdag

2014-07-14

Den inplanerade dansen onsdag den 16 juli på Bredsele park till Sven-Rogers ställs tyvärr in.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60