Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

  • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

  • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

  • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

  • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Dansen i Söderhamn ställs in idag

2015-02-01

Jenny Salén har kontaktat Danslogen och bett oss gå ut med information om att kvällens dans (söndag de 1 februari) i Söderhamn ställs in.

"På grund av rådande väder så har Jenny Saléns tillsammans med arrangören Kenth Sandqvist kommit överens om att ställa in söndagsdansen i Söderhamn. Vi är alla ledsna för det, men det kommer fler gånger.

Kram Jenny"

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med San Marino & Linda

2015-01-31

Finska bandet San Marino & Linda har kommit med ett nytt album, "Vägsjäl". Det är producerat och arrangerat av Martin Klaman och inspelat i Wet Room Studio, Stockholm.

Albumet består av 12 spår plus en bonuslåt. Man har fått fin hjälp av vårt lands bästa låtskrivare och som Martin Klaman sedan har förvandlat till detta album. Titelspåret är skrivet av Mats Larsson och Åsa Karlström och i övrigt bidrar bland andra Thomas Berglund, Leif Mulle Melander, Ulf Georgsson, Marcus Persson, Jonas Lindau, Agneta Mårtensson och Maritha Johansson.

Här finns också en duett, "Mera kärlek" skriven av Marcus Persson, Thomas Berglund och Ulf Georgsson som Linda sjunger tillsammans med Christian Haraldsson från Extas.

Bonusspåret som heter "Ta varandras händer" av Leif Melander och Maritha Johansson är ett nordiskt samarbete där vi förutom Linda också hör Daniel Wahlström och Andreas Hedenskog från Rivalerna, Anne Nørdsti och Erik Johansen från Norge samt Pia Pihlgren.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Dans på Skänninge Stadshotell

2015-01-30

Fredag den 30 januari bjuds det upp till dans på Skännninge Stadshotell. Hotellet brukar ofta erbjuda after-work, men nu blir det alltså även dans. Det är dessutom fri entré, så passa på att prova ett nytt dansställe om du har vägarna förbi!

För musiken står J-L:s band och de spelar både svenska och internationella danshits från 50- till 80-talet, allt från Elvis till Black Jack. Från kl 16 serveras after-work och från kl 18 middag och dansern börjar kl 21.

Skänninge Stadshotell »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nypremiär för Dans In i Stockholm

2015-01-29

Missa inte Dans In i Stockholm

Foto: Angela Kempher

Dans In i Stockholm har nypremiär kommande helg. Lördag den 31 januari slår de upp portarna kl 20.00 för vårsäsongen och danskvällen till Micke Ahlgrens startar kl 21.00.

Arrangören Tommy Hellsten har bestämt sig att driva stället vidare i egen regi. Hans tidigare medarrangör har valt att hoppa av men Tommy fortsätter. Han berättar för Danslogen:

- Jag gör detta för dansarnas skull! Det har bitvis varit svårt att få hit danspubliken men jag vill fortsätta med danserna ändå. Det är så himla kul med dans och det ger en sådan glädje. Jag gör det för min egen skull också.

- Ta med era vänner och kom hit. Det kommer att bli en bra säsong! I vår har vi en blandning av dansband och dj:s. Nästkommande helg gästar Per-Håkans oss och helgen därefter blir det DJ. Så håll utkik på hemsidan.

- Vi kommer även att inleda säsongen med en god dansbuffé de första gångerna och om många är intresserade så kör vi på.

- Jag hälsar alla varmt välkomna!

Dans In »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny medlem i Per-Håkans

2015-01-29

Mikael Ehmer gör sin sista spelning i Per-Håkans nu på fredag 30 januari i samband med dansveckan på Viking Cinderella. Ny medlem är Linus Karlsson som kommer från Martinez.

Land Dansband »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Fernandoz ersätter Donnez på Cinderella

2015-01-28

Donnez har blivit sjuka och kan tyvärr inte spela på Cinderella onsdag 28 januari. Fernandoz ersätter dem med kort varsel.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dans-SM i Örebro i helgen

2015-01-27

Den 31 januari går Dans-SM (BRR och Tiodans) av stapeln på Idrottshuset i Örbro. Arrangörer är dansklubben Rockrullarna.

BRR innefattar bugg, dubbelbugg, lindy hop, rock'n'roll och boogie boogie medan Tiodansen innefattar både standarddans (modern vals, wienervals, quickstep, tango och slowfox och latinamerikansk dans (cha-cha-cha, rumba, samba, jive och pasodoble.

Missa inte tillfället att se dans på toppnivå och njuta av allt det vackra! För att inte tala om att få se flera par dansa hem titeln som svenska mästare!

Rockrullarna »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för dansvecka på Viking Cinderella

2015-01-26

Ikväll är det premiär för årets dansbandsvecka ombord på Viking Cinderella.

I år kommer dansen att äga rum på däck 7 och 8. Sveriges bästa dansband intar scenen varje kväll och det blir non-stop dans på två olika dansgolv.

Precis som på Dansbandsveckan i Malung kommer Tur-Åke att vara konferencier. Räkna med att det blir en fantastisk dansvecka!

Viking Line »

2 kommentarKommentera denna nyhet

Finska dansbandet Carisma i guldklass

2015-01-24

Österbottniska dansbandet Carisma har åkt in i Danslistans Guldklass. Efter ett år på listan intar bandet en plats i hedersklubben. En snygg prestation av ett band som har bara några år på nacken och som endast har släppt en CD-singel med två låtar!

Succélåten "Vänd inte om" som legat på Danslistan sedan februari 2014, är skriven av svenska låtskrivarna Mats Larsson och Åsa Karlström.

Carisma bildades år 2011 och består av rutinerade dansmusikerna Tomas Fant, Mats Ekblom, Peter Hatt, Jan Enqvist samt Anton Plogman.

Svenska Yle »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Skåningarna ersätter Claes Lövgrens i Sjötofta

2015-01-23

Foto: Inge Isaksson

Claes Lövgrens har tyvärr fått busshaveri och tvingas ställa in kvällens spelning i Sjötofta. Skåningarna kommer att ersätta dem.

Skåningarna består av Calle Stenson (gitarr), Mats Gustafsson (klaviatur) och Joel Andreasson (trummor).

Claes Lövgrens »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Elisa Lindström medverkar i Så ska det låta

2015-01-23

På söndag den 25 januari sänds det fjärde avsnittet av "Så ska det låta". Denna vecka är en av deltagarna Elisa Lindström, sångerska i Elisa's. Hon kommer att tävla tillsammans med Tommy Nilsson och de möter Ulf Nilsson och Jessica Andersson.

Programmet sänds i SVT1 med start kl. 20.00. Programledaren Kalle Moraeus bjuder på musiklek för hela familjen, tillsammans med lagledarna Marika Willstedt och Karin Westerberg samt deras sjungande gäster.

Så ska det låta »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Flest och mest!

2015-01-22

Danslogen har blickat tillbaka över 2014 års alla danser och spelningar som vi haft registrerade hos oss och tittat vilka band som haft flest spelningar och vilka dansställen som haft flest danser.

Notera att vi här endast visar vad vi haft registrerat. Det kan självfallet finnas många fler tillfällen som vi inte visar, som t.ex privata danser/spelningar, FUB-danser, skoldanser mm.

PlatsDansbandAntal spelningar
1Donnez167
2Claes Lövgrens154
3Per-Håkans148
4Hedins142
4Jontez142
5Sannex141
6Blender140
6Fernandoz140
7Martinez139
8Matz Bladhs136
9Casanovas126
10BarraBazz120

Donnez ligger inte bara i topp med flest spelningar i år igen, utan har även haft flest spelningar de fyra sista åren på raken!

PlatsDansställeAntal danser
1 Viking Cinderella 722
2 Birka 466
3 Viking Rosella 269
4 Brunnsparken 126
5 Medborgarhuset Alvik 118
6 Parken Halmstad 117
7 Orrskogen 91
8 Fyris park 85
9 Törringelund 70
10 Folkets Hus Hallunda 65

Vi har även tittat lite på vår interna statistik över vad vi själva registrerat och lagt ut för någon information till våra besökare.

RegistreratAntal
Nyheter594
Danskvällar i bildgalleriet234
Danser9.720

1 kommentarKommentera denna nyhet

Se Black Jacks nya video

2015-01-20

Black Jack har släppt en purfärsk video till sin nya låt "Naken på Balkongen" som även är titelspåret till deras senaste skiva. Passa på att kolla på den och kanske får ni se grabbarna i bandet precis som det står i titeln?!

1 kommentarKommentera denna nyhet

Ny sångare i Glennartz

2015-01-19

Lukas Löfgren, sångaren i Glennartz, har bestämt sig för sluta i bandet.

Hans ersättare blir Markus Lindqvist som var bandets sångare under 2007-2009 och som nu alltså bestämt sig för att göra en comeback. Nypremiär för honom blir det den 5-7 mars då Glennartz spelar på kryssning med Birka.

Glennartz på Facebook »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Peter Danielsson till Neptun

2015-01-18

Neptun har skrivit kontrakt med Peter Danielsson. Han är mest känd som frontman hos Schytts, men har även turnerat med showen "Från pärleport till rock'n roll". Nytt album med Peter beräknas komma i april.

Neptun på Facebook »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60