Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 14 dagarna

Inte inloggad

För att skriva kommentarer till nyheter behöver du vara medlem och inloggad.

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

  • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

  • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

  • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

  • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Stor säsongsfinal på Eringsbodabrunn

2015-05-04

Lördagen den 9 maj blir det stor säsongsfinal på Eringsboda Brunn, Hela Brunnen dansar och ler med en massa spännande saker som händer på plats. Musik och dans, god mat och underhållning, det finns något för alla!

Nons-stop dans till Black Jack och Sannex på Stora Banan, trivseldans till Callinaz på Bryggan, disco i Kajutan och karaoke i Schlagerpuben och underhållning av Drängarna och Maniac i Öltältet.

Eringsbodabrunn »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Niclas Olén 50 år

2015-05-04

Niclas fyller 50 år

Idag, måndag den 4 maj, fyller Niclas Olén i Matz Bladhs 50 år. Niclas spelar keyboard och dragspel i bandet samt är dessutom kapellmästare.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas han får en härlig födelsedag.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Välgörenhetskonsert i Karlskoga kyrka

2015-05-03

Låtskrivaren och textförfattaren Åsa Karlström är initiavtagare och en stark eldsjäl för att tillsammans med Karlskoga församling anordna en välgörenhetskonsert lördag den 9 maj där biljettintäkterna oavkortat kommer att gå till förmån för barn i kommunen som behöver extra hjälp till en rolig aktivitet under sommaren.

Åsa har samlat några av sina artistvänner som spelar utan gage denna kväll. Välgörenhetskonserten kallas "I kärlekens tecken" och de pengar som samlas in från konserten kommer att användas till att anordna en bussresa från Karlskoga till Kolmårdens djurpark. Resan är tänkt för de barn och ungdomar i kommunen vars föräldrar inte har den ekonomiska möjligheten att åka iväg, hitta på och göra något tillsammans under sommarlov och/eller andra lediga stunder från skolan.

Bland medverkande artister är t.ex Peter Danielsson, sångare i Schytts.

Svip.se »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Danslogen önskar ...

2015-04-30

Foto: Angela Kempher

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG VALBORGSMÄSSOAFTON OCH FÖRSTA MAJHELG!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Säsongspremiär på Logen Mitt i Skogen - Blomsterhult

2015-04-29

Lördag den 2 maj är det säsongspremiär på Logen Mitt i Skogen - Blomsterhult som är först ut bland logarna i Värmland med årets danser.

Casanovas står för säsongens första danskväll. Nytt för i år är att man också kommer att servera hembakat fika i caféet.

Arrangören Janne Sandgren hälsar alla besökare välkomna! Han passar även på att meddela att ungdomar upp till 18 år går in för endast 100 kr.

Logen Mitt i Skogen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Idag är det Dansens dag

2015-04-29

Idag, den 29 april, infaller den årligen återkommande "Internationella Dansdagen".

Den Internationella Dansdagen initierades 1982 av "The International Dance Comittee" och firas på många platser runt om i världen.

Datumet är valt som en hyllning till den kända franska koreografen, Jean-Georges Noverre, som revolutionerade baletten med sitt nytänkande. Jean-Georges store föddes den 29 april 1727.

I Sverige startades Dansens Dag på initiativ av Svensk Danskommitté under Kulturhuvudstadsåret 1998 och är sedan dess en årligt återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet i alla tänkbara sammanhang.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Fira Valborg på ett slott med dans

2015-04-28

Varför inte passa på att fira Valborg på ett annorlunda sätt? Vad kan vara roligare än att dansa på ett slott! På Mauritzbergs slott på Vikbolandet i Norrköping kan man göra just detta.

Eva Lindes orkester spelar upp till dans med start kl 20. Sedan blir det en paus i dansandet kl 21 då Valborgsbrasan tänds.

Vill man njuta fullt ut av helgen finns slottspaket man kan boka, där det ingår eftermiddagskaffe i samband med ankomsten, välkomstdrink till middagen, 4-rätters middag, övernattning och frukostbuffé. Självklart ingår dansinträde också.

Mauritzbergs Slott »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

BingoLotto åter i TV4 i höst

2015-04-28

Efter 7 år i Sjuan flyttar BingoLotto tillbaka till TV4 från i höst. Förhoppningsvis kommer dansbanden då att nå en större publik.

Bingolotto »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckan i Malung vann pris

2015-04-25

Dansbandsveckan i Malung vann i fredags pris när Dalecarlia Music Awards hade sin årliga prisutdelning.

De fick juryns specialpris som tilldelas någon som har haft stor betydelse för musiklivet i Dalarna.

Dalecarlia Music Awards »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ingemar Stenmark vann Let's Dance

2015-04-24

Det blev Sveriges så populära skidlegendar Ingemar Stenmark som tillsammans med Cecilia Ehrling dansade hem förstaplatsen i Let's Dance 2015.

Sångerskan/programledaren Marie Sernholt kom på andra plats tillsammans med Kristijan Lootus. Marie har flera gånger under programmet av juryn fått omdömet som den bästa deltagaren någonsin under programmets 10-åriga historia, Ikväll fick hon även enbart 10:or i poäng på alla sina danser. Något som aldrig skett tidigare under programserien.

Se båda finalistparens showdanser nedan.

TV4 / Let's Dance »

6 kommentarKommentera denna nyhet

Release för Donnez nya platta

2015-04-24

Torsdagen den 30 april kl 13.00-15.00 sker det officiella släppet av Donnez nya album Stora starka män. Detta kommer att äga rum på ICA Perstorp.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Högsdanserna flyttar till Rahms loge

2015-04-23

Danserna på Högslogen har blivit tvingade att flytta på grund av sjukdom. Årets danser kommer att hållas på Rahms loge. Arrangör är Dk Glada Hudik och premiär är det söndag den 28 juni kl 19 då Expanders spelar.

Högslogen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Peter Larsson

2015-04-23

I P4 Dans på söndag hör du sångaren i bandet som fick sitt supergenombrott i Dansbandskampen för sju år sen. Peter Larsson i Larz-Kristerz är gäst i programmet och berättar personligt om sitt liv samt bjuder på sina favoritlåtar.

Ställ frågor till Peter Larsson direkt i programmet genom att ringa 0770-93 00 32 eller maila p4dans@sverigesradio.se.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Blender på P4:s spellista

2015-04-22

Blender meddelar att deras låt "Känner liv igen" har kommit med på en av P4 Riks spellistor. Detta är första spåret från deras kommande album "Mi amore".

Nedan kan ni lyssna på några smakprov från skivan.

Blender »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Debutalbum med Alvenfors

2015-04-20

Alvenfors har släppt sitt debutalbum. Det heter "Blir det ja eller nej" (Alvenfors) och är producerat och arrangerat av Henrik Sethsson.

Alvenfors från Gullspång som startades 1993 har kommit med sitt första fullängdsalbum. Albumet har 12 spår och det mesta av materialet är nyskrivet av våra största låtskrivare som t.ex. Mats Larsson, Peter Nord, Ulf Georgsson och Thomas Berglund. Här finns även en cover av välkända "Alltid på väg" som Streaplers hade en stor hit med på 70-talet.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60