Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Streaplers bjuder på gratis dans i Kungälvsparken

2015-05-30

Torsdagen den 4 juni bjuder Streaplers alla sina trogna fans på gratis dans i Kungälvsparken kl 20.00-24.00.

Streaplers »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nysatsande Eklidens Festplats, Västra Harg

2015-05-28

Idrottsföreningen Västra Hargs IF som äger och driver Ekliden, byggde festplatsen på sin befintliga plats 1947. Ekliden i Västra Harg är den anrika och natursköna festplatsen som idag är mitt i en nysatsande fas, då verksamheten gått på halvfart mellan 1994-2012. Just nu är förberedelserna i full gång inför säsongspremiären lördagen 30 maj, då Sannex bjuder upp till dans.

Publikrekordet på Ekliden innehas av högaktuella Hasse Andersson & Kvinnaböske Band. Närmre 2000 personer hade sökt sig till Ekliden denna augustikväll 1983.

Mest känd är Ekliden för sina danser, här har många av våra populäraste dansband spelat upp till dans, som Lasse Stefanz, Curt Haagers, Leif Bloms, Flamingo & Streaplers med flera. Detta under 1980-talet som var en framgångsrik period för festplatsen. Det hörde inte till ovanligheterna att över 1000 personer passerade entrén en danskväll. Men i slutet av 1980-talet förminskades publiksiffrorna, vilket gjorde att danskvällarna påverkades ekonomiskt.

I detta läge bestämmer sig VHIF för att nysatsa istället för att lägga ner verksamheten. Till sommaren 1990 byggdes en större utescen med målsättningen att locka publiken tillbaka till Ekliden. Artister som Tommy Nilsson, Fréda, Atomic Swing, Lisa Nilsson och Wilmer X bokades och till en början slog satsningen väl ut.

Men med konkurrens runtom i länet räckte publiken till slut inte till, så 1994 valde man att avveckla verksamheten på Ekliden. De enda programpunkter som genomfördes mellan 1994-2012 var det årliga midsommarfirandet samt några privata fester varje år. En liten avstickare i denna period var när Sveriges Radio direktsände I afton dans från Ekliden sommaren 2003 med Perikles på scenen. Närmre 800 personer hade sökt sig till festplatsen denna afton och många trodde nu att var danserna på Ekliden var på gång igen. Tyvärr, kom det att dröja fram till 26 maj 2012, som har blivit något av ett startdatum i Eklidens nysatsande. VHIF fick förfrågan att boka dansbandet Titanix till detta datum.

Dansen blev välbesökt och VHIF bestämde sig att åter satsa på dansen på Ekliden, med 4 danser på sommaren från 2013. Dansbanden Scotts, Black Jack & Blender är några av banden som gästat Ekliden somrarna 2013 & 2014. Med två bra somrar bakom sig ser VHIF fram emot sommarens danskvällar. Sannex inleder sommarens danser sista helgen i maj, för att följas av traditionella RockaBillydansen i juni, Barbados kommer i juli och sommaren avslutas med dans till Martinez med Sandra Estberg 29 aug. Det många inte vet är att Sandra är född och uppvuxen i byn Ulrika, cirka 2,5 mil från Ekliden. Så denna kväll kan man säga att Sandra uppträder på hemmaplan och givetvis hoppas arrangörerna att många ”går man ur huse” i socken denna afton.

VHIF och Ekliden Festplats hälsar alla välkomna till dans i sommar!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans presenterar de Guldklavenominerade

2015-05-28

På söndag den 31 maj presenterar P4 Dans årets alla Guldklavennomineringar.

Den 12 juli är det stjärnspäckad gala direkt från Malung och på söndag hör du vilka band och artister som juryn valt att nominera.

Dessutom recenseras Jenny Saléns nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Livealbum med Sannex

2015-05-27

Sannex har kommit ut med ett livealbum, "Vill ni ha en till?" (O-zone). Albumet är producerat av bandets sångare och kapellmästare Andreas Olsson.

Sannex har spelat in ett livealbum som ett tack till alla som köper deras skivor och kommer ut och dansar till bandet. Albumet består av 15 spår och här finns bland annat "Du siktar högt", "Ett fenomen", "I Said I Love You", "En grå grå dag", "Right Here Waiting", "Rotlös" och "Ikväll ska allting hända".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Måns Zelmerlöw vann Eurovision

2015-05-24

Det blev Sverige, representerad av Måns Zelmerlöw, som kammade hem segern i Eurovision Song Contest som gick av stapeln i Wien i natt.

Detta var Sveriges sjätte seger genom programmets 60-åriga historia.

Se hans vinnarbidrag nedan.

Fakta om Måns bidrag, t.ex låtskrivare och sångtext, samt mycket mer, kan du läsa på följande länk som tar dig till SVT:s "Bidragsbibel" för Melodifestivalen.

Eurovision Song Contest »

1 kommentarKommentera denna nyhet

restaurant_468x60