Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nu ställer vi om till vintertid igen!

2014-10-25

På natten till söndag den 26 oktober ställs tiden om från sommartid till vintertid igen. Detta innebär att klockan ställs tillbaka med 1 timme.

Härligt med 1 timmes extra söndag! Passa på att njuta av dagen och vi på Danslogen önskar er alla en trevlig - extra lång - helg!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Chippis

2014-10-24

Chippis har kommit ut med ett nytt album, "En dag i taget". Inspelad i Home Land Studio.

Albumet består av 15 spår, där mer än hälften är nyskrivet material. Titelspåret är skrivet av Lars-Eric Ohlsson och Lennart Dahlberg. I övrigt finns det nya låtar av bland andra Agneta Mårtensson, Jonas Lindau och Magnus Ekwall. Bandets egen gitarrist och sångare Tomas Ivhall bidrar med två spår, "På ett café" och "Änglar i plast".

Sedan finns det här dansbandsklassiker som "Bugga" (Streaplers), "Sjätte september" (Flamingo), "Klackarna i taket" (Grönwalls) samt en instrumental version av "Nidälven".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sannex och Drifters har släppt en gemensam låt

2014-10-23

Andreas från Sannex och Erica från Drifters har gått in i studion ihop och spelat in en Svensk version av Hollands bidrag till eurovision 2014 "Calm After the Storm".

- Det är en milstolpe för mig i karriären, säger Andreas, att få sjunga ihop med någon så begåvad som Erica. En tanke som jag haft i många år, men har bara väntat på rätt läge. När jag hörde Nederländernas låt ”Calm After the Storm” så kände jag direkt att nu är det rätt läge och jag är så stolt att Drifters och Erica ville hoppa på.

- Att samarbeta med Andreas och Sannex är inget nytt för oss i Drifters, vi har stått på samma scen vid ett flertal tillfällen. För mig är det en ära att få sjunga tillsammans med Andreas eftersom han har en fantastisk röst och interpretation när han framför en låt både på platta och live, säger Erica. Så att nu fördjupa detta och gå in i studion tillsammans känns både spännande och rätt.

- Ulf Georgsson har komponerat ihop den svenska texten och det var viktigt för oss att den följde samma ”mörka” känsla som originalet. Vi ska visa en sida av Sannex och Drifters som ingen sett tidigare!

De båda banden kommer även att spela in en musikvideo till låten och allt planeras att släppas i juni.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

William, musikälskare med ljudisolerat rum

2014-10-23

På söndag den 26 oktober får vi i P4 Dans träffa William. Han är 16 år och har Downs syndrom och älskar Lasse Stefanz, så mycket att familjen tvingades bygga ett eget ljudisolerat rum för att stå ut med musiken.

P4 Dans åker till Växjö och träffar familjen vars liv förändrats av musiken.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Gratiskonsert och skivsignering med Titanix

2014-10-22

På onsdag den 22 oktober släpper Titanix sitt nya album "Om då var nu". I samband med detta blir det gratiskonsert och skivsignering. Platsen är Centralplan i Valdemarsvik och tiden är 17.00. Konferencier är Thorleif Thorstensson.

Titanix på Facebook »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dans i centrala Karlstad

2014-10-22

Efter det att anrika Sandgrund upphörde med danskvällar har det varit sällsynt med dansarrangemang i centrala Karlstad men nu har den lokala radiostationen KarlstadRocks 92,2 FM genom sitt Dansbandsprogram och programledarna Roffe & Chrille beslutat att ändra på detta.

Man har letat upp en lokal som t.o.m. ligger mer centralt än vad Sandgrund gör och som man når på bara ett par minuter från Stora Torget där alla bussar stannar.

Premiärdansen går av stapeln på lördag den 25 oktober med Extas som första orkester. Roffe säger att om detta slår väl ut så kommer de att fortsätta med regelbundet återkommande arrangemang men då gäller det att publiken visar att man vill detta genom att komma den 25 oktober.

KarlstadRocks 92,2 Dansband låter genom Danslogen hälsa alla välkomna på lördag! Adressen är: Herrgårdsgatan 13 i Karlstad och dansen är kl 21-01.

För de som av en eller annan inte kan komma meddelar KarlstadRocks att man sänder hela kvällen med start kl.18 och håller på ända fram till kl.02. Så alla som tycker om Extas kan alltså höra dem på radion. Sändningen hörs både på FM-bandet och över webben på Karlstadrocks.se.

Om man vill läsa mer om Roffe och Chrille och radiostationen, kan man göra det i en tidigare nyhet som vi publicerat här på Danslogen efter att vi besökte radiostationen en kväll förra året.

3 kommentarKommentera denna nyhet

Snart dags för Dansfesten i Lidköping

2014-10-21

I helgen den 24-25 oktober arrangeras den årliga och mycket populära Dansfesten i Lidköping. Som vanligt blir det non-stop dans på dubbla dansgolv.

Fredag 24 oktober

På Parketten

  • Streaplers
  • Jim & The Beamers

I Rotundan

  • Casanovas
  • Blender

Lördag 25 oktober

På Parketten

  • Donnez
  • Claes Lövgrens

I Rotundan

  • Perikles
  • Rivalerna

För mer information, se även Danslogens Evenemangstips.

Lidköpings Dansfest »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

SVT + Callinaz = sant

2014-10-20

Nu på tisdag sden 21 oktober spelar Callinaz upp till dans på Sundspärlan i Helsingborg. På plats kommer också att finnas ett filmteam från SVT som ska spela in ett reportage.

Så passa på att åka dit och kanske kommer ni med på TV!

Callinaz hälsar alla hjärtligt välkomna till en riktig toppenkväll.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Boris Estulf död

2014-10-19

Boris Estulf är död. Han var trummis i Flamingokvintetten under åren 1963 - 1993. Han blev 75 år.

Aftonbladet »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Neptun i samarbete med Blender

2014-10-18

Neptun meddelar att de skrivit kontrakt med Blender. Deras nya album kommer att släppas under våren 2015. Redan nu har de släppt en singel, "Kan aldrig få nog", med tillhörande video.

Neptun »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60