Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

På besök i Kungälv på Kongahälladansen

2014-08-01

Danslogen blev inbjudna till Kungälv av de trevliga arrangörerna på Kungälsvparken, Tommy Augustsson och Per-Arne Carlström, vid årets upplaga av Kongahälladansen som för övrigt gick av stapeln för den andra gången. Tanken är att denna dansfestival ska vara årligen återkommande veckan efter Malung och den riktar sig till i första hand moderndansarna med eliten bland våra moderna dansband på plats.

Berätta om dansen här i Kungälvsparken.

- Det har funnits dans här i parken sedan 70-talet med undantag för ett par år då dansen lades ner. För ca 30-35 år sedan startades det upp igen med mogendanskvällar och för två år sedan introducerade vi även moderna danser, något som fallit väl ut. Vi kör modernt på fredagarna och moget på lördagarna.

Berätta om dansen här i Kungälvsparken.

- Det har funnits dans här i parken sedan 70-talet med undantag för ett par år då dansen lades ner. För ca 30-35 år sedan startades det upp igen med mogendanskvällar och för två år sedan introducerade vi även moderna danser, något som fallit väl ut. Vi kör modernt på fredagarna och moget på lördagarna.

Hur kom ni på att arrangera er dansfestival, Kongahälladansen?

- Vi tänkte att det vore trevligt med ett litet "Mini-Malung"och förra året körde vi detta som test för första gången. Det gick väl så där med besökarantal, men man får räkna med att det tar ett tag för besökarna att hitta hit och för oss att hitta rätt form. Vi kände dock att vi ville köra en gång till och i år satsade vi ännu större. Vi räknar med att köra samma upplägg nästa år, onsdag-fredag vecka 30, men eventuellt kommer vi att utöka ytterligare och ha dans på två dansbanor.

Vilka är ni två som ligger bakom dansevenemangen här?

- Per-Arne: Jag har tidigare spelat i och nu varit medlem sedan 70-talet i IK Kongahälla, som är en fotbollsförening som vilar på ideell basis. Som ett led i att få in pengar till fotbollsklubben arrangeras danser.

- Tommy: Jag har varit intresserad av dansband sedan jag var en ung grabb och har känt Per-Arne i över 20 år. Han undrade om jag ville börja hjälpa honom med danserna för 4 år sedan. Eftersom jag inte hade någon erfarenhet av att vara med som arrangör har jag fått stor hjälp och guidning av Janne Brunzell.

När vi gått runt inne i parken har vi hört flera gäster säger att ni är Sveriges bästa arrangörer. Vad gör ni för att lyckas med så pass nöjda dansare?

- Man får helt enkelt ge allt för att publiken ska trivas. Vi försöker alltid anpassa oss till vad våra besökare vill ha. Vi lyssnar på vad de säger och tycker att det mesta går att fixa. Om banden vill spela längre någon gång, så är inte det heller något problem, vi håller inte hårt på tiderna.

När det blev en sådan här värmebölja ställde vi också fram en liten barnpool som man kunde svalka sig i och en vattenslang att spola av sig med. Det är de små detaljerna som gör helheten lyckad.

Som av en händelse så dyker en ung tjej upp där vi sitter och intervjuar och undrar om hon får fråga om något. Hon ville veta om det gick för sig att man flyttade ner möblerna från en altan så att även denna yta kunde användas som dansbana, till vilket hon fick ett snabbt svar att det inte var några som helst problem. Varpå golvytan snabbt rensades och golvet fick sig en omgång av bordsyra som borstades ut så att dansarna skulle få bra glid på denna helt nya och oväntade dansbana. Det får man sannerligen kalla bra service till dansarna!

Parken var också vackert dekorerad med olika ljusslingor och kulörta lyktor, något som ökade på trivselkänslan. Det fanns också många olika ställen att både dansa och sitta på.

Vi har kunnat konstatera att ni har mer än bara de traditionella kanelbullarna och mazarinerna i caféet. Hur har ni tänkt här?

- Ja, det där kommer helt och hållet från att vi har frågat våra gäster vad de vill ha och så har vi satsat på sådant. Det som önskats är framförallt mer nyttiga mellanmål och sådant som ger energi. Förutom vanligt fika ,serverar vi t.ex.både sallad och fruktsallad, fika som är både gluten- och laktosfritt, sportdryck och proteinbars men även glass i bägare.

Vad har ni för planer för framtiden?

- Vi kör på med vårt koncept men försöker hela tiden förbättra oss. Nu har vi t.ex lett upp ljudet från det stora dansgolvet till ett mindre golv om man vill ha mer yta att dansa på. Vi kommer även att försöka installera storbilds-tv här så att man kan se banden samtidigt.

Vår dansgala "Påsksmällen" var en jättesuccé som vi kommer att göra om nästa år, men ännu bättre! En dröm vore att få Norges dansbandsdrotting Anne Nørdsti att uppträda tillsammans med Lasse Stefanz.

- Vi har även en nyhet på gång som ännu inte offentliggjorts men vi kan berätta om det nu. Vi kommer att starta upp danser i Folkets Park i Bengtsfors från och med i vår, men premiär i maj. Danserna kommer att vara på lördagarna med band som t.ex Sannex, Blender och Casanovas.

Ett av banden som spelade under Kongahälladansen var alltid lika populära Sannex, som för bara ett par veckor sedan vann det åtråvärda priset "Årets Dansband" på Guldklavegalan som hölls i Malung under den årliga dansbandsveckan. Mer om deras vinst kommer snart här på Danslogen, så håll utkik.

En massa bilder från dansen finns även i vårt bildgalleri.

2 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Streaplers

2014-08-01

På söndag den 3 augusti får vi i P4 Dans P4 Dans höra på en exklusiv konserttimme med ett av Sveriges populäraste band. Streaplers spelar live akustiskt och berättar om sitt turnerande.

Dessutom recenseras Bob Stevens nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Ann-Cathrine Wiklander och Erik Lihm

2014-07-31

Ann-Cathrine Wiklander har kommit med ett nytt album, "Du finns" (ELK) i samarbete med Erik Lihm som såväl producerat som arrangerat det och även skrivit musiken till samtliga tolv spår på skivan.

Sedan 2012 har Ann-Cathrine Wiklander och Erik Lihm ett musikaliskt samarbete där de är ute och sjunger på bland annat äldreboenden och i kyrkor. De gjorde även ett framträdande under årets dansbandsvecka i Malung.

Ann-Cathrine hade egen orkester på 80- och 90-talet med Svensktoppsettor som "Kärleken" och "Vänd inte ryggen åt en vän". Erik känner vi som medlem i Vikingarna från 1984 fram till att bandet lades ned 2004.

Erik har skrivit musiken till samtliga spår och Ann-Catrine har skrivit texten till sex av låtarna och i övrigt är det kända låtskrivare som bland andra Alf Robertsson, Monica Forsberg och Ingela Forsman. Melodin "Äntligen är vi tillsammans" spelade Vikingarna in på albumet "Kramgoa låtar 13".

På detta album medverkar också två av Eriks musikkollegor, Tony Eriksson från Vikingarna (saxofon) och Dag Myhrer (kör) från Eriks egen orkester.

Nedan kan ni se ett filmklipp från då paret spelade och sjöng i Älvsbacka kyrka i Värmland för ett par veckor sedan.

Mikael Redman har även skrivit ett fint och läsvärt blogginlägg om då han såg paret uppträda i Filipstad under den årliga Filibjurveckan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Stora Folkparksfesten i Karlshamn

2014-07-29

Nu på lördag den 2 augusti arrangeras ett evenemang på Bellevueparken i Karlshamn, "Stora Folkparksfesten". Populära Danne Stråhed med band underhåller, hela Sveriges Arvingarna spelar upp till dans samt Anne-Lie Rydé gör ett uppträdande. Allas vår dansprofessor Thomas Deutgen är arrangör för det hela.

Parken öppnas med kulörta lyktor och det blir en klassisk folkparkskväll med tombola, chokladhjul och pilkastning. Till försäljning finns varm korv, popcorn, fika och även barer finns på plats.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Thoréns

2014-07-28

Thoréns har kommit med ett nytt album, "Låt oss börja om" (TNR). Albumet är producerat av Benny Johansson och arrangerat av Karl-Henrik Runmark, samt inspelat i BVK Studio, Emmaboda.

Detta är Thoréns tredje full-cd och består av 14 spår. Här finns både klassiker och nyskrivet i en bra blandning. Två av spåren är instrumentala, titelspåret samt "Ramona" som avslutar albumet. "Det är lätt att bli kär i nån som dig" samt "Ingen vind ingen våg" (Paul Paljett) kompletteras med nyskrivet av bland andra Benny Johansson, Mats Larsson, Tobias Nyström, Ulf Georgsson, Thomas Gson, Calle Kindbom och Calle Lösnitz.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

En dröm gick i uppfyllelse när Lasse Sigfridsson gick sin egen väg

2014-07-26

När Lasse Sigfridsson slutade i Lasse Stefanz var hans stora dröm att få göra ett soloalbum. Nu tre år senare har det blivit tre album och drömmen har mer än besannats.

Allt kröntes i Grönlandsparken i Malung under dansbandsveckan 2014 då Lasse fick ta emot en guldskiva för debutalbumet “Min egen väg” som släpptes i oktober 2012.

Solokarriären tog fart för Lasse i och med den guldskiveaktuella debutplattan "Min egen väg". Skivan blev en supersuccé och gick direkt upp på tredje platsen på den svenska topplistan. Sommaren efter toppades det resultatet med uppföljaren "En gång till" som gick in som tvåa!

- Den veckan var en otroligt rolig vecka på topplistan. Då låg min första skiva "Min egen väg" etta på listan över flest sålda skivor i midprice och min då nya skiva "En gång till" tvåa på den stora topplistan. Jag fick nästan nypa mig i armen, ler Lasse.

Lasse Sigfridsson var med och bildade Lasse Stefanz 1967. Lasse slutade under våren 2012 i bandet efter 45 år. På debuten “Min egen väg” plockade Lasse fram personliga favoriter från den skatt av låtar som han sjöng in under sina år i bandet. Låtar som till exempel "Främling" och "Septemberregn". Dessutom valde han ut några favoritlåtar från andra artister som han spelade in egna tolkningar på.

Nu i sommar har han släppt sitt tredje soloalbum som även det dundrade in på topplistan och sommaren har varit och är full av konserter med massor av publik.

- Det är så roligt, säger Lasse. Jag gör allsångskvällar, jag sjunger på festivaler med min son Emil, jag gästsjunger på dansbandskvällar. Ja, jag gör precis det jag känner för och det har verkligen gått hem. Det gäller bara att följa sitt hjärta.

Något som nu bevisats genom att Lasse belönats med sin första guldskiva som soloartist.

- Visst, det var fantastiskt att få min första guldskiva med Lasse Stefanz en gång i tiden och jag är så klart jättetacksam för de fantastiska åren vi hade tillsammans. Men att få en guldskiva för ett soloalbum som jag fått bestämma över helt själv är såklart snäppet bättre. En dröm har gått i uppfyllelse och det för att jag vågade gå min egen väg. Något jag också döpte albumet till. Då, 2012 var jag bara nöjd med att få ge ut ett soloalbum. Inget någon annan i Lasse Stefanz gjort tidigare, och så säljer den guld. Ja, vad ska jag säga. Jag är så oerhört tacksam.

1 kommentarKommentera denna nyhet

DansBandsLandslaget spelar i Magra

2014-07-26

Söndag den 3 augusti kl 16.00 spelar DansBandsLandslaget match mot Team Stommens loge på Magra fotbollsplan.

Dansbandslandslaget spelade tidigare och gör nu comeback efter 10 års uppehåll. Dagens lag består av musiker från Arvingarna, Streaplers, Flamingokvintetten, Lasse Stefanz, Bhonus, Drifters, Elisas m.fl.

Efteråt blir det dans på Stommens loge kl 18.00-22.00 till Flamingokvintetten. I pausen kl 19.45-20.15 kommer DansBandsLandslaget att underhålla med en show.

Stommens loge »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60