Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Henrik Uhlin ny medlem i Wretaz

2014-08-18

Wretaz har hittat en ersättare till Stefan Palm som slutat i bandet efter 7 år. Det är Henrik Uhlin som blir bandets nye gitarrist. Han spelade senast i Streaplers och innan dess i Flamingokvintetten. Hans första spelning blir på Folkets hus Hallunda den 7 oktober.

Wretaz »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Jukeboxers söker en trummis

2014-08-17

Jukebokers har kontaktat Danslogen för att få hjälp att sprida budskapet att de nu söker en ny trummis.

Kanske något för dig eller känner du någon som kan passa in? Läs deras efterlysning nedan.

- Dansbandet Jukeboxers i södra Skåne söker nu ny trummis med inriktning på modern dansmusik. Vi har spelat tillsammans i snart 8 år och har alla tekniska lösningar som behövs för att spela på dansbanan. För tillfället spelar vi på väldigt blandade tillställningar som te.x bröllop, danskvällar, privata fester, men vi arbetar fram emot att etablera oss på de större dansbanorna.

- Vi söker dig som har vana vid att spela med klick samt har god genrevana. Hör av dig om detta låter intressant så berättar vi gärna mer och bokar ett möte!

- Skicka oss ett mail och berätta lite om dig själv till jonasrudolw@hotmail.se eller ring eller ring Jonas Rudolw på mobilnr 0703-60 47 68.

För mer information om bandet, se Jukeboxers hemsida.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Bob Stevens ersätter Jontez på Törringelund

2014-08-17

Jontez har tyvärr råkat ut för busshaveri och måste ställa in dagens spelning på Törringelund. Bob Stevens ersätter.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt med Junix

2014-08-14

Göran Johansson har slutat i Junix för att satsa på sitt civila jobb. Ny medlem på sång och gitarr är Stefan Olsson som var med och startade Fernandoz.

På Junix hemsida kan man läsa följande avskedsbrev från Göran:

"Nu sitter man och väntar på semestern! Vill passa på och tacka alla medmusikanter, dansare och arrangörer för en underbar tid i dansbandssvängen! Framför allt vill jag tacka grabbarna I JUNIX! Gunnar, Nisse och P-G för att jag fick privilegiet att lira med er! Det har varit många roliga år men efter nästan 35 års turnerande är det dags att göra något annat för en stund! Men vem vet...! Vi kanske ses om ett par år igen på dansbanorna.

Kram!/Göran

Under Dansbandsveckan i Malung så filmade även Kurt Sundin ett inslag med Junix. Detta kan ni se nedan.

Junix »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans med de bästa livesändningarna

2014-08-14

På söndag den 17 augusti får vi i P4 Dans lyssna till en härlig blandning av de band som spelat live i programmet de senaste åren. Larz-Kristerz, Donnez och Elisa's är några av de band som du kan dansa och lyssna till.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Titanix söker statister

2014-08-13

Titanix söker 20 statiser till nu på lördag den 16 augusti för att spela in en musikvideo. Inspelningen äger rum kl 15.00 på Hasselbackens festplats i Regna utanför Finspång. Anmälan görs via bandets Facebooksida. Statisterna ska dansa framför scenen.

Titanix på Facebook »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Krönika om dans på äldre dar

2014-08-13

Bengt och Lena Starrin

Foto: Göran Axelsson, Danslogen

Bengt Starrin som är professor vid Karlstad universitet har många strängar på sin lyra. Bland annat har han skrivit boken "Svrige Dansar" och han skriver även krönikor i Värmlands Folkblad. Juli månads krönika heter "En uppfriskande dans". Nedan kan ni läsa ett utdrag ur hans senaste alster:

"När vi åldras avtar de flesta av våra fysiska och mentala förmågor. Det positiva är att det faktiskt går att göra någonting åt det. Dans är en av de aktiviteter som håller oss alerta långt upp i åldrarna. Visserligen har man känt till det sedan urminnes tider. Men det är först nu under de senaste årtiondena som forskare börjat intressera sig för saken. Mår pardansare bättre än andra? Ja, det verkar så. En grupp på drygt 1 300 personer som brukar gå ut och dansa jämfördes med drygt 7 000 personer som delta­git i den värmländska undersökningen Liv & Hälsa 2008. I de båda undersökningarna ställdes samma frågor om hälsa och lycka. Resultaten som redovisas i boken Sverige Dansar var tydliga. Dansare mådde bättre och var lyckligare än folk i allmänhet. Skillnaden i hälsa och lycka mellan dansare och allmänhet ökade med stigande ålder. Det skulle kunna tyda på att dansens positiva effekt på hälsa och välbefinnande ökar ju äldre man blir."

Hela krönikan kan ni läsa här.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60