Arkiv

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sista dansen i Växjöparken på lördag

2017-01-20

Foto: Arkivbild SVT

På lördag den 21 januari är det sista dansen i Växjöparken innan den rivs för att lämna plats åt bostäder. Sannex blir sista band som spelar i den anrika parken.

Protesterna har varit många. Över 500 namn har lämnats in till kommunen med förhoppning att kommunen ska kunna bekosta fortsatt dans. Men tyvärr, går det inte ihop ekonomiskt.

Växjöparken ägs idag av Wilhelm Burman. Planerna är att bygga 200 nya bostäder på marken där Växjöparken finns.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Stefan Borsch 70 år

2017-01-19

Stefan Borsch fyller 70 år idag, den 19 januari. Han var sångare i Vikingarna under åren 1973-78. Danslogen gratulerar på födelsedagen !

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansgala på Gran Canaria med Lasse Sigfridsson och Thorleif Torstensson

2017-01-19

Våra norska grannar ordnar en dansgala på Gran Canaria den 23-25 januari. Bland artisterna kommer Lasse Sigfridsson och Thorleif Torstensson att spela och sjunga.

I den lilla orten Puerto Rico på Gran Canaria ordnar norska arrangörerna Dansegalla Ltd en dansgala på Tango Dansebaren. Det är sjätte året som Dansegalla arrangerar en dansgala på Gran Canaria.

Bland artister som kommer att uppträda på Tango Dansebaren finns förutom Lasse Sigfridsson och Thorleif Torstensson Contrazt, Anne Nørdsti, Holmsve, Ottar «Big Hand» Johansen, Lasse Johansen, Terje & Odd Arne fra Ingemars, Stein Ingebrigtsen, Dag Spantell, DJ Charlie och Erik Forfod.

Affische för Dansegalle Gran Canaria 2017

Tango Dansebaren gick tidigare under namnet Lasse Johansens Dansebar. Tango Dansebar har två scener och stort dansgolv och sitterplatser både ute och inne.

Mer information om dansgallan går att hitta på dess hemsida Dansegalle Ltd ».

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Magnus Carlsson medverkar i Så ska det låta

2017-01-18

På söndag den 22 januari sänds det tredje avsnittet av "Så ska det låta". Denna vecka är en av deltagarna Magnus Carlsson. Han kommer att tävla tillsammans med Emil Gullhamn och de möter Gunhild Carling och Boris René.

Programmet sänds i SVT-1 med start kl. 20.00. Programledaren Kalle Moraeus bjuder på musiklek för hela familjen, tillsammans med lagledarna Marika Willstedt och Karin Westerberg samt deras sjungande gäster.

Så ska det låta »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Vintermaran i Härnösand

2017-01-18

Snart är det dags för vintermaran på Parkaden i Härnösand. Den går av stapeln den 3-4 februari. Årets band är: Expanders, Jannez och Perikles, som spelar på fredag och på lördag: Blender, Mannerz och Perikles. Danstider båda dagarna kl 19.00-03.00.

Vintermara Härnösand »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

André Polgary fyller 70 år

2017-01-18

André Polgary

Foto: Danslogen

Idag, onsdagen den 18 januari, fyller André "Sabben" Polgary, kapellmästare i dansbandet Sounders 70 år och även 55 år som aktiv musiker.

André Polgary började sin musikerbana 1962 i när han och kompisen Benny Nilsson startade en duo och kallade sig för The Saints. Bara ett år senare startade de Teddyboys.

Efter sju års spelade i Teddyboys ändrades namnet till Teddys och André började spela på heltid 1970.

År 1975 lades Teddys ned och André började serva instrument och förstärkare i dåvarande Streaplerstrummisen Bjarne Lundkvists musikaffär i Göteborg.

Lite senare under 1976 började André som vikarie för gitarristen Stig Gustavsson i Sounders som skulle göra militärtjänst. När Calle Bohlin slutade i Sounders blev André ordinarie medlem i dansbandet. Och på den vägen är det.

Vi på Danslogen önskar honom både en trevlig födelsedag och ett härligt jubileumsår!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Lasse Stefanz på 1:a plats 50 gånger

2017-01-17

Slår man ihop alla veckor Lasse Stefanz har toppat försäljningen av album i Sverige blir det 50 veckor tillsammans. Det är rekord och fredagen den 13 januari gick de in på 1:a plats på Sverige Topplistan.

Topplistan »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Engdahls släpper ny singel

2017-01-16

Tre nya låtar finns med på Engdahls nya singel Lång lång väg

  • Lång lång väg
  • Vill du ha mig
  • När du kommer hem

Engdahls har tagit hjälp för text och musik av Åsa Karlström, Mats Larsson, Jörgen Andersson, Peter Nord.

Låtarna är producerade av Martin Klaman och är även inspelad hos Martin Klaman och Magnus Persson. Skivan ges ut i egen label.

Lyssna på smakprov på de tre låtarna genom att klicka på bilden ovan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Snart dags för dansvecka på Viking Cinderella

2017-01-16

Nu närmar sig dansveckan på Cinderella som går av stapeln under tiden 22-28 januari 2017.

Fler än 30 av Sveriges bästa dansband bjuder upp till non-stop dans under hela veckan. På varje kryssning kommer Wizex att framföra sin show "I folkparkens tjänst" och dessutom spelar Andreas Hane, Carlzons duo, Duo vi och Dur-x alla dagar. Tur Åke Lindqvist är givetvis också med.

Viking Line »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Lasse Stefanz

2017-01-15

Lasse Stefanz har kommit ut med ett jubileumsalbum "50th anniversary 1967-2017" i samband med att de firar 50 år.

Albumet består av 20 spår där de flesta är nyinspelningar av gamla hits medan några har man hämtat från de tidigare inspelningarna.

Här finns tre duetter; "Leva tills jag dör" med Mikael Wiehe, "Världens lyckligaste par" med Helene Persson (Helene & Gänget) samt "Soul shake" med Monia Sjöström (Grönwalls).

I övrigt har man nyinspelat bland annat "Världens lyckligaste par", "Oklahoma", "Peppelinos bar", "I ett fotoalbum", "Emelie", "Du försvann som en vind", "Österlenvisan" och "De sista ljuva åren".

Albumet ges ut på Mariann och nyinspelningarna är producerade och arrangerade av Martin Klaman.

Köp albumet »

7 kommentarKommentera denna nyhet

Nöjeskryssning mellan Göteborg och Kiel

2017-01-15

Den 29 - 31 januari arrangeras det en nöjeskryssning med Stena line mellan Göteborg och Kiel.

Demo group är arrangörerna bakom denna kryssning och bland artisterna finns bland andra Arvingarna, Scotts, Peter Wahlbeck, Patrik Isaksson och Håkan Hemlin (Nordman).

Nöjeskryssen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Stensons lägger ner

2017-01-14

Stensons har bestämt sig för att lägga ned. Efter 21 år kommer bandet att göra sin sista spelning den 31 januari på Sundspärlan i Helsingborg.

Så här skriver bandet på sin facebook-sida:

"VIKTIG INFO!!!

Allt har ju ett slut så även Stensons orkester. Efter mer än 21 år som band kommer vi att göra vår sista spelning den 31/1 på Sundspärlan i Helsingborg.

Vi har hunnit med mycket kul under alla dessa år. Träffat underbara arrangörer och dansare runt vårt avlånga land även många goa spelkamrater. Men när man känner att orken inte finns där att kombinera sin civila karriär med att spela så är man tvungen att göra ett val.

Vill ni ändå ha chansen att ta en svängom till Stensons så har ni möjlighet den 28/1 på Ramshall och vår absolut sista spelning den 31/1 på Sundspärlan.

Tack alla härliga människor som vi mött ni kommer att bli saknade. Men vem vet... det blir kanske en comeback någon gång? Det är ju rätt populärt att göra det efter några år.

Mvh
Roger, Niclas, Dan, John"

Stensons »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Ny gitarrist i Mickeys

2017-01-14

Anton Forss

Foto: Danslogen

Anton Forss är ny gitarrist i Mickeys. Han spelade tidigare i nedlagda Umbrella.

Mickeys »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansgala på Färöarna

2017-01-14

Den 5 och 6 maj 2017 kommer det att vara en dansgala på Färöarna. Platsen heter Vági och svenska Fernandoz spelar upp till dans.

Dansgala Färöarna »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Paraskavedekatriafobi

2017-01-13

Paraskavedekatriafobi är något som många lider av idag. Vad betyder då detta underliga ord, kanske många undrar. Det är helt enkelt en form av fobi som gör att man är överdrivet rädd för fredagen den 13:e.

Bakgrunden till tron om att just detta datum skulle föra med sig otur tros gå så långt tillbaka som till Jesus tid. Han hade 12 lärljungar och den dag han sveks av Judas satt denne till bords med dem och bildade talet tretton. Jesus korsfästes sedan på långfredagen.

Kombinationen av en fredag och datumet den 13:e har sedan dess ansett bringa otur. Trots att vi idag lever i ett vetenskapligt faktasamhälle är det idag ännu vanligare än förr att man oroar sig för fredagen den 13:e.

Enligt statistik från både sjukvården och räddningsverket, så är denna dag inte mer olycksdrabbad än andra. Så ni kan lugnt slappna av, gå ut och dansa och njuta av den begynnande helgen!

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Generic 368x100 Steward 1 468X60