Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansare på stan i Mariestad

2014-07-24

Göran Adamsson från "Alltidans"

Nu är det mindre än en månad kvar till Stora Folkparksdansen i Mariestad. I år har man utökat evenemanget med en manifestation för dansen som ska visa hur kul man har när man dansar. Alla som vill vara med att sprida dansglädje under parollen "Dansare på stan" är välkomna att samlas på torget kl 12.00 på lördag den 16 augusti och själva manifestationen startar kl 13.00.

Det kommer att buggas på gatorna i Mariestads Centrum. DJ och samordnare är Göran Adamsson från "Alltidans" i Mariestad. Han kommer att stå på en fräck flakbil och köra de allra goaste bugglåtarna.

Häng med du också och sprid detta till dina kompisar, så att det blir ett dansparty av sällan skådat slag.

Mer om Stora Folkparksdansen kan ni läsa under Danslogens Evenemangstips">.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans firar 40 år med Perikles

2014-07-24

På söndag den 27 juli får vi följa med P4 Dans till Ystad i Skåne för att vara med och fira Perikles 40-års jubileum.

Dessutom recenseras Lasse Sigfridssons nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 och programledare är med Thomas Deutgen .

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Frykdalsdansen i Sunne

2014-07-23

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går i år av stapeln för den 28:e gången. Nytt för i år är att festivalen hålls i tre dagar istället för fyra som det varit tidigare. Som vanligt hålls Frykdalsdansen under vecka 30, alltid direkt veckan efter Dansbandsveckan i Malung.

Tre dansband spelar varje kväll, två moderna band non-stop på Bryggan och ett mogenband på Logen. Dessutom blir det uppträdanden och shower av olika artister varje kväll. På torsdagen underhåller t.ex. Lasse Stefanz från Scenen.

Torsdag 24 juli:

  • Kindbergs, Blender och Perikles

Fredag 25 juli:

  • Black Jack, Expanders och Casanovas

Lördag 26 juli:

  • Flamingokvintetten, Date och Scotts

Dansföreningen Bugg & Sånt i Sunne håller dagligen gratis kurser i bugg och fox på Bryggan.

  • Kl. 10.00-11.30 bugg
  • Kl. 12.00-13.30 fox

Frykdalsdansen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckan är över

2014-07-20

Hemgång från lördagens dans i Malung

Foto: Danslogen

Nu är Dansbandsveckan slut för år 2014. Nästa år har Dansbandsveckan 30-årsjubileum och planeringen har redan börjat

Under veckan besökte 48.400 betalande personer Orrskogen. Det är en minskning med 1.492 personer från år 2013. Lördagens dans besöktes av 6.900 personer, vilket var en liten ökning med 132 personer jämfört med år 2013.

I år verkar dansarna har hittat till dansbana fyra som ligger lite undangömd bakom öltältet. Det har varit trångt på golvet när de populära banden har spelat där. Till och med ett dansband som har spelat i Orrskogen de senaste tre åren uttryckte förvåning över att det fanns sex dansbanor i Orrskogen, vilket det har gjort sedan 2012. Det är bäst att vi inte nämner vilket dansband det var.

Nästan traditionsbundet körde banden på bana tre, Blender och Expanders, över nästan en timme och fick där efter varje låt som skulle vara den sista ta ytterligare en sista och en sista under publikens skallande påtryckningar:

- En gång till, en gång till, en gång till...

Årets upplaga av Dansbandsveckan bjöd även på lite dramatik. Först fattade en bil eld på bron över Västerdalälven vilket visade sig vara två medlemmar i det norska dansbandet Hanne Nette Band som färdades i bilen. Det slutade dock lyckligt. Medlemmarna han hoppa ur bilen och hann även rädda sina instrument innan bilen var helt övertänd. Uppröjningen skapade en stunds trafikkaos över bron.

Sedan fattade ett gammalt skinngarveri eld, som användes som ett slags fyndvaruhus, Elden blev så omfattande att några hus behövde rivas för att hindra att elden spreds. Några boende fick bara sekunder på sig att utrymma sina bostäder. Rökutvecklingen från branden blev ett tag så omfattande att Stefan Nyqvist, f.d. medlem i Larz Kristerz, som underhöll i Grönlandsparken fick avbryta sin show.

Vädret under Dansbandsveckan bjöd på mångskifte. Varje dag bjöd på någon form av regn: korta skurar, några få droppar till riktiga skyfall. Solen har tittat fram bland molnen och även strålat över en klarblå himmel med åtföljande värme. I år uteblev de kalla nätter som varit tidigare under Dansbandsveckan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansbandsveckans fyrverkeri

2014-07-20

Sista dagen på Dansbandsveckan i Malung avfyras ett fyrverkeri vid middnat. Klicka vidare och se en video av årets fyrverkeri.

Ha lite tålamod i början. Det dröjer lite innan fyrverkeriet kommer igång ordentligt.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60