Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nystart för Rivalerna

2015-11-28

Idag den 28 november är det premiär för "nya" Rivalerna. Ny medlem efter Daniel Wahlström är Pontus Björsner. Han var tidigare medlem i Casanovas. Daniel kommer att starta upp Wahlströms under 2016.

Spelningen idag äger rum på Vinbergs bygdegård utanför Falkenberg.

Rivalerna »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Pelle Larsson

2015-11-26

På söndag den 29 november får vi höra det sista avsnittet av "Vad gör du nu" i P4 Dans. Denna gång får vi träffa en riktig dansbandsprofil, Pelle Larsson.

Han har sjungit i såväl Tonix som Thor-Erics, men valde att helt lämna dansbandslivet år 2000. Idag driver Pelle Larsson en reklam- och fotofirma men är också musikvärd på skaldjurskryssningar i Göteborgs skärgård.

Dessutom recenseras Bengt-Hennings nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och Thomas Lundin. Programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Åsa Karlström - allas vår hjälte!

2015-11-25

Ikväll är det dags för Åsa Karlström med vänner att göra två välgörenhetskonsert i Karlskoga. Dessa går under benämningen "I kärlekens tecken" och är en fortsättning på arbetet som Åsa startade i somras med en liknande konsert. Allt till förmån för att barnen i kommunen ska få det bra. I somras gick pengarna till en bussresa till Kolmården och nu kommer pengarna att gå till julfirande.

Detta är inte allt Åsa gör, utan hon är en sann eldsjäl som brinner för de som har det svårt i samhället!

Danslogen skrev bara häromdagen om hennes arbete med en välgörenhetssingel till förmån för BRIS arbete.

Varje år klär Åsa dessutom ut sig till tomte och går runt till hemlösa i kommunen och sprider glädje med julmat och julklappar. Läs gärna intervjun vi gjorde förra året med henne.

Åsa har också påbörjat ett arbete där hon tillsammans med fd dansbandssångerskan Katarina Furst kommer att föreläsa på skolor om mobbing.

Åsas välgörenhet bara växer och växer och nu har hon även blivit uppmärksammad allt mer i media, inte bara i Värmland, utan även i riksmedia. Aftonbladet har till och med utsett Åsa till "Veckans Hjälte". Deras motivering lyder:

"Åsa är en eldsjäl som brinner för samhällets utsatta, barn och äldre. På egen hand har hon lyckats engagera Karlskogaborna – och Sverige – att öppna sina plånböcker och hjärtan och skänkt julklappar till hemlösa och sommarnöjen till barn från mindre bemedlade familjer."

Läs hela artikeln i Aftonbladet.

Åsa har en tung bakgrund och växte upp i ett missbrukarhem. Mer om detta kan ni läsa om i Hänt i Veckan.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Gratisdans på Folkets Hus Bräcke

2015-11-24

Jämtland.se bjuder imorgon, onsdag 25 november på gratisdans. Denna äger rum på Folkets Hus i Bräcke. Fernandoz står för musiken. Tiden för dansen är 19.00-22.30.

Bräcke ligger 7 mil sydost om Östersund.

Jämtland.se »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

På Dans med Kurt träffade Jive

2015-11-23

Kurt Sundin, känd dansare och fotograf från Umeå, var på plats på Folkets Hus i Kusmark och gjorde ett reportage när Jive spelade upp till dans där den 13 november.

Hör grabbarna och arrangörerna berätta om hur det är att spela och anordna dans nu för tiden.

På Dans med Kurt »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Thoniez - nytt mogenband

2015-11-22

Ett nytt mogenband, Thoniez har bildats av medlemmar från Extas och Robins som har lagts ned. Premiären sker den 29 januari i Karlskoga. Bandet utgår från Bengtsfors.

Medlemmar i Thoniez:

  • Ralf Wennberg - sång och gitarr
  • Jakob Husberg - sång och klaviarur
  • Jarmo Björkman - trummor och såg
  • Tony Persson - bas

Thoniez »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Höstlov Image Banner 340 x 190