Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Kalle Johansson vann Svensktoppen Nästa

2014-08-31

Det blev Kalle Johansson från Söderåkra som representerade Kalmar med låten "Den där dan" som kammade hem första pris i Svensktoppen Nästa 2014. Låtskrivare är Tomas Karlsson.

Därmed är det klart att han deltar i Melodifestivalen 2015 och att hans vinnande bidrag kommer att testas på Svensktoppen den 28 september.

Lyssnarna har tillsammans med en jury fått rösta fram vinnaren.

Svensktoppen Nästa »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Hedins

2014-08-31

Hedins har kommit ut med ett nytt album, "För alla åren som har gått" (Atenzia). Skivan är producerad av Arne Bakken och inspelad i Bakkens studio.

Den nya konstellationen av Hedins som trio består av Conny Hedin, Ola Nordén och Christoffer Olofsson. Ola har tidigare spelat med Dannys medan Christoffer varit medlem i både Donnez och Jenny Saléns.

Titelspåret är skrivet av Magnus Ekwall och skivan innehåller även nya melodier av Mats Larsson, Agneta Mårtensson och Peter Nord. Här finns också äldre dansbandslåtar som till exempel "Kom igen lilla vän" (Berth Idoffs), "Tusen röda rosor" (Curt Haagers, Stefan Borsch), "Blå var den stjärnenatt" (Cool Candys), "Stopp stanna upp" (Stefan Borsch) och "Sänd inga rosor" (Vikingarna). Två instrumentala låtar finns med, "Ramona" och "Yours" som Conny Hedin blåser i sin trumpet.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Date antar Ice Bucket utmaningen

2014-08-29

Över hela världen sprids nu Ice Bucket utmaningen. Denna går ut på att man ska hälla en hink med isvatten över sig. Det hela låter som en tokig grej men är egentligen till för att uppmärksamma den fasansfulla sjukdomen ALS och att få folk att skänka pengar till forskning.

Här i Sverige har bland annat flera dansband hakat på utmaningen. Nedan kan ni se Date genomföra den också.

Om du vill ge en gåva till forskningen kring ALS kan du göra detta genom att sms:a ALS till nr 72901 så skänker du 100 kr till detta ändamål.

Läs gärna mer på Wikipedia om Ice Bucket Challenge.

6 kommentarKommentera denna nyhet

Nässjö dansfest 2 - 5 september

2014-08-28

Nässjö fyller 100 år i år. I samband med detta ordnas en kalasvecka den 30 augusti - 7 september. Tre dansklubbar ordnar då fyra stycken danskvällar med kurs och dans i kulturhuset Pigalle.

Under kvällarna den 2 - 5 september ordnar Nässjö dansförening, Nässjö sportdansklubb och Höglandets kulturella dansförening varje kväll först en danskurs och därefter blir det dans.

Kurserna är kl 18.30-19.15 och det blir kurs i modern foxtrot, bugg, gammeldans samt west coast swing. Det blir levande musik till Claes Lövgrens, Dreams samt Rent Drag.

Nässjö Dansfest »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Tobias Karlsson

2014-08-28

På söndag den 31 augusti får vi i P4 Dans höra om dansaren Tobias Karlssons nya dansshow som har premiär i början av september i Stockholm. Vi får följa med på en av repetitionerna och höra om showen som handlar om hans liv.

Vi får också träffa Sveriges första danskompani och så recenseras Perikles nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Säsongsavslutning i Hågelbyparken med Expanders

2014-08-27

Entrén till Hågelbyparken

I morgon torsdagen den 28 augusti är det säsongsavslutning för dansen i Hågelbyparken. Kvällen bjuder på dans till populära Expanders och utlottning av säsongskort till nästa år.

Vy över Hågelbyparken

Hågelbyparken är en naturskön park strax söder om Stockholm och är lätt åtkomlig med bil. Hela sommaren bjuder parken på en mängd aktiviteter för alla åldrar och även vintertid.

Expanders har seglat upp som ett av Sveriges populäraste modernband och många höjer dem till skyarna och talar lyriskt om deras succé på senare tid och håller även dem som sitt favoritband. Passa på att besöka Hågelbyparken och dansa till Expanders.

Du har även chansen att vinna en säsongsbiljett på din entrébiljett. En säsongsbiljett gäller för två personer och värdet är närmare 8.000 kr. Nedan kan du se dragningen från tisdagen den 26 augusti.

Under tisdagen spelade Junix under en regnig och lite kylig afton som trots det lockade en hel del dansentusiaster. Se och lyssna på en av deras låtar de spelade under kvällen.

Bilder från danskvällen kan du se i Danslogens bildgalleri.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60