Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Leif Wibron slåss mot dansbandsmomsen

2014-11-24

Foto: Danlogen.se

Leif Wibron som är en mycket populär och uppskattad dansarrangör på Parken Gävle har nu drabbats av en rejäl skattesmäll. Skatteverkets omprövningsbeslut gör gällande att han är skyldig dem över 900.000 kr.

Skatteverket menar att han tagit ut för lite moms på sina dansarrangemang, 6% istället för 25%. Leif själv menar att han inget fel gör och jämför Oktobermaran med musikfestivaler som t.ex. Peace And Love i Borlänge. Till Gefle Dagblad säger han:

- Då spelas musik och folk dansar, det är precis vad som händer på mina arrangemang. Men jag ska betala 25% i moms och andra festivaler bara 6%. Skatteverket diskriminerar min verksamhet, säger han.

- Jag får lägga ner verksamheten och gå i personlig konkurs om jag tvingas betala det, säger han.

Leif ska överklaga Skatteverkets beslut och säger sig vara beredd att ta det ända upp till Europadomstolen om det krävs.

Gefle Dagblad »

6 kommentarKommentera denna nyhet

Donnez inbjudna till festival i USA

2014-11-21

Donnez har fått en inbjudan att spela på Scandinavian festival som hålls i staden Jamestown, New York. Festivalen äger rum i juli 2015.

Neptun »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Quick & Quick Autumn Trophy

2014-11-20

På lördag den 22 november hålls danstävlingen Quick & Quick Autumn Trophy där man tävlar i standard och latin danser.

Tävlingen hålls med start kl 12:00 i Löthallen i Sundbyberg. Det är höstens enda 10-danstävling (tänk Lets Dance, fast "på riktigt") i Stockholmsområdet .

Tiodansen (på engelska Ballroom Dancing) delas in i två kategorier:

  • standarddans (modern vals, wienervals, quickstep, tango och slowfox)
  • latinamerikansk dans (cha-cha-cha, rumba, samba, jive och pasodoble)

Man kan tävla i den ena eller den andra disciplinen eller båda och det är det som kallas tiodans.

Allt från nybörjare som tävlar i en dans, till de svenska paren i toppskicket som tävlar i alla tiodanserna, och alla åldersgrupper kommer att finnas representerade.

I den högsta klassen är även kläder, smycken och håruppsättningar en fest för ögat. Det ser så lätt och elegant ut, men kräver mycket träning och toppkondition. Väl värt att åka till om ni har tid över på lördag!

Quick & Quick dansklubb »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Olle Jönsson medverkar i P4 Dans

2014-11-20

På söndag den 23 november kommer Olle Jönsson att medverka i P4 Dans. Lasse Stefanz släppte förra veckan sin superbox med 46 skivor och 673 låtar och Olle berättar om detta.

Dessutom recenseras Drifters senaste album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Julkonsert med Berth Idoffs

2014-11-18

Helgen den 22 och 23 november ger familjen Idoff tre julkonserter. I samband med detta så släpper bandet också en nyproducerad julskiva med tre generationer Idoff, nämligen Charlie, Marcus och Berth Idoff.

Berth Idoffs »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60