Arkiv

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dags för Dansfesten i Lidköping

2016-10-25

I helgen den 28-29 oktober arrangeras den årliga och mycket populära Dansfesten i Lidköping. Som vanligt blir det non-stop dans på dubbla dansgolv.

På fredag den 28/10:

  • Streaplers & Donnez
  • Sannex & Mannerz

På lördag den 29/10:

  • Blender & Wahlströms

Dansfesten äger rum i Lidköpings Folkets Park, där det finns två stora dansbanor inomhus och danstiden är mellan 20.00-01.30.

För mer information, se även Danslogens Evenemangstips.

Fjärdingens.se »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nytt album med Sten & Stanley

2016-10-25

Sten & Stanley kar kommit ut med ett nytt album, "Du öppnade din dörr" (Mariann). Det är producerat och arrangerat av Martin Klaman.

För första gången på ett antal år så har Sten & Stanley spelat in ett nytt studioalbum med nytt material. Titelspåret är fortsättningen på bandets stora hit "Jag vill vara din, Margareta" och denna är skriven av samma låtskrivare som den tidigare, Jan-Erik Karlzon.

Övriga 10 spår är nyskrivet svenskt material inklusive några covers; "Hon gör allt för att göra mig lycklig" (Tomas Ledin) och "Alright, ok, you win" (Peggy Lee). På den sistnämnda är det Alexander Nilsson som sjunger. Ann Persson och Björn Alriksson bidrar med 4 låtar och Monica Forsberg har skrivit texten till "Kärlek är".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Voyage till LS Tonart

2016-10-24

LS Tonart meddelar att de skrivit kontrakt med Voyage.

LS Tonart »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny cd med Flamingokvintetten

2016-10-22

Flamingokvintettens nya album heter "En gång till" (Mariann). Det är producerat av Dennis Janebrink, Hasse Carlsson och Stefan Kardebratt och inspelat i Mario Songs Studio, Gnosjö.

På nya skivan har man blandat nyskrivet med nyinspelningar av några av bandets stora hits. Bland de nyskrivna finns "Oh vicken tjej", "Ellös folkets park" och "Tiden har sin gång". Titelspåret "En gång till" har Danne Stråhed skrivit.

Av gamla hits som finns med kan nämnas "Där näckrosen blommar", "Den gamla kastanjeallén", "Gamla kära tuffa tuff-tuff tåget", "Vägen hem" och "Guitar boogie".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Christer Sjögren medverkar i Skavlan

2016-10-21

Foto: Pressbild Christer Sjögren

På fredag den 21 oktober kommer Christer Sjögren att medverka i talkshowen "Skavlan" som sänds i SVT-1 kl 21.00.

Programmet kan även ses i SVT Play och det är Christer som inleder programmet.

Skavlan »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

En danskväll på Seniorernas hus Karlstad

2016-10-20

Seniorernas Hus Karlstad

Foto: Markus Redman

Det är en varm och härlig höstdag när jag besöker Karlstad. I stadsdelen Sundsta har seniorerna ett helt eget hus. Sundsta herrgård är ett allaktivitetshus för alla seniorer inom Karlstads kommun. Det är en öppen mötesplats med en stor variation av utbud och program.

Aktiviteterna i huset tas fram i samverkan med ett husråd som i dagsläget består av åtta seniorer och andra frivilliga medarbetare.

Dansbandet Thoniez

Just denna söndag då jag är på plats är det dans som står på menyn. Det är Thoniez från Bengtsfors som svarar för dansmusiken. Det är ett relativt nystartat band som verkligen är på gång. Bandet består av Ralf Wennberg på gitarr och sång, Jarmo Björkman på trummor och sång, Jacob Husberg på klaviatur och sång och sist men absolut inte minst Tony Persson på bas.

När jag anländer har bandet fullt upp med att rodda upp alla sina saker på scenen. Jag hälsas välkommen av otroligt trevliga arrangören Ann-Sofi Bengtsson. Hon berättar att när hon kom till Karlstad tyckte hon det var trist att det i en stad som Karlstad med närmare 89.000 invånare inte fanns något ställe där äldre kunde gå och dansa och roa sig. Till en början höll man till i en annan stadsdel i utkanten av Karlstad. Men sedan några år håller man till mer centralt i Sundsta. Varannan söndag har man dans med start klockan 17.00.

Jacob Husberg

Jacob Husberg, keyboard och sång

Det finns en danskommitté som hjälps åt med dansarrangemanget och med att boka in orkestrarna. När jag kikar i programmet för seniorernas hus ser jag att de har satsat på kvalité framför kvantitet. Att det skall vara bra dansant musik är viktigt. Av orkestrarna som spelar kommer de flesta från mellansverige.

Klockan är bara fyra på eftermiddagen när de första dansgästerna börjar slinka in. Här kommer en del tidigt för att få bra fikaplatser samt bekanta sig med övriga gäster. Det är många stammisar som kommer varje gång som det arrangeras dans. Det är inte enbart dansanta Karlstadbor som kommer hit. Sedan man började med danserna har ryktet spridit sig och nu kommer dansare från hela Värmland för att dansa och roa sig med likasinnade.

Jarmo Björkman

Jarmo Björkman, trummor

Grabbarna i bandet har avslutat sin soundcheck och är nöjd med sina lyssningar. De går en trappa ner i källaren för att skifta om till scenkläder och ladda upp inför kvällen. Klockan slår fem och ljuset tänds på scenen och Jarmo räknar in till kvällens första dans. "Evig Kärlek" och "Om jag ber dig stanna kvar" får inleda denna danskväll. Det dröjer inte många sekunder innan det är fullt på dansgolvet. Orkestern hälsar alla varmt välkomna och påannonserar lite bättre fart i dans nummer två. "En natt med dig" och "Tre goda skäl". Så är kvällens dans i gång på Sundsta.

Det var många nyfikna blickar åt mitt håll där jag stod med kamera och mobil. Glömmer jag block och penna kommer mobilen väl till pass. Det var en del som skämtsamt undrade om jag var från "Hänt i veckan". Jag berättade att jag gjorde reportage för Danslogen och min egen hemsida markuz.se. Det var många som berättade att det var stadiga besökare av Danslogen för att planera in sina danskvällar. Det var riktigt kul att höra.

Dans

"Österäng" och "Tänd ett ljus i fönstret" är två riktigt bra låtar som Thoniez framför. När jag står och lyssnar på dem så slås jag av hur bra dom är. Om det är någon som råkar känna igen dessa trevliga musiker kan jag upplysa er om att de tidigare spelat i band som Robins och Extas. Bandet har mycket på gång i höst. Bland annat kommer de att åka ner till "Playa Del Sol" för att underhålla skandinaviska turister under två veckor. Sedan blir det så klart spelningar här hemma lite varstans. Vill man ha full koll på vart de spelar kikar man så klart här på Danslogen eller på bandets egen hemsida.

Kaffepaus

När det är dags för paus ställs det ut bord och stolar på dansgolvet där dansgästerna kan spisa sina medhavda kaffekorgar. Här är det "knyt" som gäller. Var och en tar med vad de vill dricka. Enklare och smidigare kan det inte bli. Själv blir jag och orkestern bjuden på smarriga smörgåsar som arrangörsstaben ordnat.

I pausen pratar jag med ett par som kommer ifrån Karlstad. De är här så ofta de kan.

- Det är så trevligt här och så fin musik. Förr var vi på Sandgrund och dansade men nu är det Seniorernas Hus som gäller, säger de.

En kvinna som jag träffat flera gånger i Storfors och Degerfors kommer fram och hälsar på mig. Hon säger att vill man dansa finns det några alternativ i veckorna. Men det är bra att det finns dans här i Karlstad också.

- Det är ju inte alla som har bil, säger hon innan hon försvinner in på dansgolvet igen där Thoniez startart andra halvlek.

Ralf Wennberg, gitarr och sång

Ralf Wennberg, gitarr och sång

En dansbandsmusiker sa en gång att man är inget riktigt dansband som man inte har "Främling" på repertoaren. Och då är frågan. Spelade Thoniez denna låt? Jo självklart har man denna på repertoaren, Den ena goa danslåten avlöser den andra och det dröjer inte länge innan det är dags för kvällens sista dans.

Orkestern tackar publiken för en riktigt trevlig kväll och jag är benägen att hålla med till hundra procent. Alltid kul att uppleva "nya" ställen. I bland är man tyvärr lite hemmablind. Seniorernas har allt som behövs för en trevlig kväll. Bra musik, trevliga arrangörer, trevlig musik och ett bra dansgolv. Vad mer kan man begära?

Tony Persson, bas och kapellmästare

Tony Person, bas och bandets
kapellmästare

När de sista tonerna ebbat ut är det dags för orkestern att svida om till "blåstället" igen och packa ner all utrustning igen. Ungefär en timme senare är alla instrument i bussen och det är dags att säga hej då till Ann-Sofie med stab. Efter att jag blivit skjutsad till busstationen av orkestern väntade ungefär tre kvarts bussfärd hem till Kristinehamn.

Tack alla inblandade för en trevlig kväll. Nästa danskväll på Seniorernas Hus blir 23 oktober då Samzons kommer på besök.

Reportage: Markus Redman
Foton: Markus Redman

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny gitarrist i Skåningarna

2016-10-20

Janne Auvinen är ny gitarrist i Skåningarna. Han har vikarierat ett tag men är numera fast medlem i bandet.

Skåningarna »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nya Vikingarna repar inför premiären

2016-10-19

Nya Vikingarna har påbörjat sina repetitioner inför premiären den 9 januari 2017 på Birka.

På den här trailern kan man se nye sångaren Kenneth Wahlberg tillsammans med Erik Lihm, Kent Andersson, Johan Norgren, Stefan Jonsson och Martin Lindqvist.

Stefan är gitarrist och etablerad studiomusiker samt medlem i bland annat Tribute to Dire Straits, Night of Queen Band och husbandet på Guldklavengalan.

Martin spelar sax och har varit med i bland annat Anders Engbergs och Bengt Hennings.

Vi ser även en liten sekvens med Jörgen Arnemar som var gitarrist i Vikingarna åren 1965-84 innan Erik Lihm kom med.

Nya Vikingarna »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Generic 368x100 Steward 1 468X60