Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Titanix med nytt album

2014-10-30

Titanix har släppt ett nytt album, "Om då var nu" (Neptun), Det är producerat av Lars "Dille" Diedricson.

Detta nya album med Titanix är en hyllning till dansbandskulturen där gamla favoriter gjorts om i nya fräscha inspelningar under ledning av Lars "Dille" Diedricson, känd som kompositör av schlagervinnaren "Tusen och en natt" med Charlotte Perrelli samt "Sommarnatt" med Snowstorm där han var medlem.

Här finns bland annat "Kurragömma" (Thorleifs), "Vindens melodi" (Max Fenders), "Flyg din väg" (Tonix), "När dagen försvinner" (Svenne & Lotta) och "Hallå" (Vikingarna).

Bonuslåt är bandets singel "Kyss mig", vilken även finns som musikvideo. Den är skriven av Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson, ett låtskrivarteam som ligger bakom schlagerlåtarna "Kom och ta mig" med Brandsta City Släckers och "Crazy in love" med Jill Johnson.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans möter Lasse Stefanz

2014-10-30

På söndag den 2 november får vi i P4 Dans lyssna till evighetsbandet Lasse Stefanz som nu släpper en helt unik box med samtliga låtar de givit ut sedan första skivan 1970.

Boxen innehåller totalt 643 låtar varav en cd med helt nytt material. Hör bandets sångare Olle Jönsson berätta om boxen.

Dessutom recenseras Jannez nya skiva.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Danserna i Baggböle upphör

2014-10-29

Danserna på Baggböle loge utanför Umeå kommer att läggas ner. Arrangören Umeå IK har fått sitt hyreskontrakt uppsagt av fastighetsägaren som kommer att bedriva annan verksamhet i logen. Danserna började 1958 så det är en epok som går i graven om det inte går att hitta en ny lokal.

Baggböle loge »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Releaseparty för Larz-Kristerz nya album

2014-10-28

Larz Kristerz kommer som vanligt att hålla ett releaseparty för sitt nya album. Skivan heter "40 mil från Stureplan" och releasepartyt hålls onsdagen den 4 november med start kl 19.00 i Älvdalens sporthall.

Om man vill tävla om deras skiva kan man göra det fram till och med söndagen den 2 november. Gå in och läs på deras hemsida hur man gör.

Larz-Kristerz »

1 kommentarKommentera denna nyhet

King Edwards lägger ner

2014-10-26

King Edwards har bestämt sig för att sluta skriver de på sin Facebook-sida. Bandet startade 1993 och kommer att sluta i och med spelningarna i november 2014.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Deléns med ny hemsida och singel

2014-10-26

Deléns orkester från skånska Marieholm har nu en ny fräsch hemsida. De har också gett ut en singel, "Vilken härlig känsla".

Singeln innehåller även låten "Jag vill aldrig förlora dig". Via bandets hemsida kan man provlyssna på bägge låtarna.

Deléns »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Nu ställer vi om till vintertid igen!

2014-10-25

På natten till söndag den 26 oktober ställs tiden om från sommartid till vintertid igen. Detta innebär att klockan ställs tillbaka med 1 timme.

Härligt med 1 timmes extra söndag! Passa på att njuta av dagen och vi på Danslogen önskar er alla en trevlig - extra lång - helg!

1 kommentarKommentera denna nyhet

Nytt album med Chippis

2014-10-24

Chippis har kommit ut med ett nytt album, "En dag i taget". Inspelad i Home Land Studio.

Albumet består av 15 spår, där mer än hälften är nyskrivet material. Titelspåret är skrivet av Lars-Eric Ohlsson och Lennart Dahlberg. I övrigt finns det nya låtar av bland andra Agneta Mårtensson, Jonas Lindau och Magnus Ekwall. Bandets egen gitarrist och sångare Tomas Ivhall bidrar med två spår, "På ett café" och "Änglar i plast".

Sedan finns det här dansbandsklassiker som "Bugga" (Streaplers), "Sjätte september" (Flamingo), "Klackarna i taket" (Grönwalls) samt en instrumental version av "Nidälven".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Sannex och Drifters har släppt en gemensam låt

2014-10-23

Andreas från Sannex och Erica från Drifters har gått in i studion ihop och spelat in en Svensk version av Hollands bidrag till eurovision 2014 "Calm After the Storm".

- Det är en milstolpe för mig i karriären, säger Andreas, att få sjunga ihop med någon så begåvad som Erica. En tanke som jag haft i många år, men har bara väntat på rätt läge. När jag hörde Nederländernas låt ”Calm After the Storm” så kände jag direkt att nu är det rätt läge och jag är så stolt att Drifters och Erica ville hoppa på.

- Att samarbeta med Andreas och Sannex är inget nytt för oss i Drifters, vi har stått på samma scen vid ett flertal tillfällen. För mig är det en ära att få sjunga tillsammans med Andreas eftersom han har en fantastisk röst och interpretation när han framför en låt både på platta och live, säger Erica. Så att nu fördjupa detta och gå in i studion tillsammans känns både spännande och rätt.

- Ulf Georgsson har komponerat ihop den svenska texten och det var viktigt för oss att den följde samma ”mörka” känsla som originalet. Vi ska visa en sida av Sannex och Drifters som ingen sett tidigare!

De båda banden kommer även att spela in en musikvideo till låten och allt planeras att släppas i juni.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

William, musikälskare med ljudisolerat rum

2014-10-23

På söndag den 26 oktober får vi i P4 Dans träffa William. Han är 16 år och har Downs syndrom och älskar Lasse Stefanz, så mycket att familjen tvingades bygga ett eget ljudisolerat rum för att stå ut med musiken.

P4 Dans åker till Växjö och träffar familjen vars liv förändrats av musiken.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60