Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Annelie och Stefan i Callisto har gift sig

2014-09-16

I lördags hördes klockorna ringa i Väderstads kyrka för bröllop mellan Annelie Lundh, sångerska i Callisto och bandets kapellmästare och keyboardist Stefan Andersson. Efter åtta år tillsammans hade de valt att äntligen vandra upp för altargången.

Under vigseln framförde Bruden ”Right here, Right now” inför sin man och en näst intill fullsatt kyrka och inte ett öga var torrt. Även dottern Alexandra bidrog med en solosång, ”Du är allt”, till allas förtjusning. Det var en lättsam ceremoni som avrundades med utgångsmusik av Bruno Mars.

Festligheterna ägde rum i Skänninge tillsammans med 60 utav de närmaste vännerna bestående av bland annat familjer, arbetskamrater och musikerkollegor. Det bjöds på buffé. Till maten bjöds det på musik underhållning. Efter maten rev brudparet själva av några schlagers till gästernas stora förtjusning.

Brudparet, som för övrigt nu tar namnet Lundh, vill tacka alla inblandade för att de var med och gjorde dagen till ett helt underbart minne.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Robinson söker dansbandsentusiaster

2014-09-15

Danslogen har blivit kontaktade av produktionsbolaget Mastiff som jobbar med bland annat TV-programmet Robinson. Just nu håller de som bäst på med castingen och letar deltagare till en ny säsong. Programmet kommer att ha samma koncept som tidigare med tillägget att de i år är ute efter singlar. Temat för i år heter nämligen "Love Edition".

Ellen Lindblad som är ansvarig för castingen berättar:

- Vi vill nå ut till en så stor målgrupp som möjligt och de personer vi söker ska vara mellan åldrarna 20-50 år och singlar. Vi vill ha så många olika karaktärer och individer som möjligt och inte bara de personer som vanligtvis söker sig till reality.

- Det hade varit superkul att få med någon som lever för dansband! Är du intresserad, har tips, eller känner till folk som du tror skulle vara intresserade, är jag evigt tacksam!

- Man kan gå in och läsa lite mer och även fylla i en ansökan på TV4/Robinson. Sista datum för ansökan är den 19 september.

Tack på förhand! /Ellen

3 kommentarKommentera denna nyhet

Nya ägare för Danshallen Belganet

2014-09-14

Foto: Benny Pålsson

Ulla och Gösta Hedlund har efter 37 år överlåtit verksamheten på Danshallen Belganet i Hallabro. Nya ägare är Leif Andersson och Jörgen Raskh som tog över verksamheten den 10 september.

Första dansen med de nya ägarna var nu i fredags kväll den 12 september och det var Claes Lövgrens som spelade. Nästa dans och den andra med de nya ägarna är den 26 september och då kommer Micke Ahlgrens på besök.

Ulla och Gösta Hedlund som drev Danshallen i 37 år var på plats på fredagen och blev avtackade.

Belganet »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Vänerdansen - Kulturkalaset 2014

2014-09-11

På fredag den 12 september drar Kristinehamns kulturkalas igång och pågår fram till och med 21 september. Som en del av detta arrangerar Vänerdansen-Kultur ett dansarrangemang den 19-21 september . Alla som håller på med någon form av dans i kommunen har bjudits in att medverka. Dansaktiviteterna hålls på Kristinehamn Conference Center, f.d. Folkets hus.

Vänerdansen har tidigare haft uppvisningar och i år har de tagit steget längre och erbjuder workshops också för att ge allmänheten möjlighet att gratis prova på dans.

Programmet vänder sig till alla åldrar och det blir ett brett utbud av olika danser, t.ex. linedance, streetdance, bugg, zumba och barndans.

Varje kväll spelar kända moderna dansband upp till dans; Highlights, Expanders, Jannez, Barbados och Perikles. I restaurangen serveras mat och i puben blir det underhållning med George och Chris.

Kulturkalaset Kristinehamn »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Fotoutställningen Folkets Hus – Space in Common visas i Karlstad

2014-09-11

Fotograf Lina Haskel släppte förra hösten i bokform sitt mångåriga fotoprojekt "Folkets Hus – Space in Common" på Bokmässan i Göteborg.

Nu visas henne bilder som en fotoutställning på konsthallen (och tidigare klassiska danspalatset) Sandgrund i Karlstad som idag drivs av konstnären Lars Lerin. Utställningen öppnar på lördag den 13 september kl. 12.00 och pågår fram till den 1 november 2014.

Sandgrund »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Öppet Hus på Dansklubben Nyckeln

2014-09-10

Dansklubben Nyckeln som ligger på Södermalm i Stockholm håller Öppet hus på torsdagen den 18 september.

Då kan man passa på att träffa klubbens medlemmar och dansa till blandad dansmusik. Det blir lärarledda prova-på–lektioner i några av danserna som lärs ut.

Dansklubben Nyckeln ägnar sig åt 10-dans där det ingår fem standardanser; modern vals, slowfox, quickstep, tango och wienervals samt fem latindanser; rumba, cha-cha, samba, jive och paso doble.

Kl 19 bjuds det på kaffe och information om höstens kurser.

Både nya och gamla dansare hälsas välkomna!

Dansklubben Nycklen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans utgår denna vecka

2014-09-10

På söndag den 14 september utgår P4 Dans på grund av valvakan.

Programmet är åter i etern söndag den 21 september.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60