Arkiv

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Olle Jönsson gästar programmet Sverige

2016-05-28

Foto: Göran Axelsson, Danslogen

Sverige! »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny trummis i Horizont

2016-05-27

Foto: Horizont

Ny trummis i Horizont är Love Melin. Han ersätter Emil Nilsson som gjorde sin sista spelning den 7 maj. Loves har tidigare vikarierat i bandet och hans första officiella spelning med dem blir nu på söndag 29 maj på Fagerås bygdegård.

Horizont »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans med Voize

2016-05-27

På söndag den 29 maj sänder P4 Dans en timmes liveinspelning med Voize. Inspelningen är gjord på Gävlemaran den 18 mars.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Dansen på Årstaliden inställd

2016-05-26

Dagens dans, torsdag den 26 maj, på Årstaliden i Stockholm är tyvärr inställd på grund av regnvädret.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ny gitarrist i Junix

2016-05-26

Ny gitarrist i Junix är Peter Hansson. Han ersätter Stefan Olsson som tyvärr tvingas sluta av hälsoskäl. Peter har tidigare spelat i Kindbergs. Bandets första spelning med Peter blir den 7 juni på Brunnsparken i Örebro.

Junix »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Premiär på Täfteå Loge

2016-05-25

Kurt Sundin var på besök i Täfteå Loge den 14 maj då det var säsongspremiär där. Kvällen till ära var det populära Claes Lövgrens som spelade upp till dans.

Lyssna på musiken, se alla dansarna och hör honom intervjua bandmedlemmarna. Bland annat får vi höra kapellmästaren Claes berätta att han ser sig som en speleman. Han spelar många olika instrument och tycker att det är kul att spela.

En annan sak vi får höra är att Andy berättar att han har dansmusiken i generna.

På Dans med Kurt »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Säsongspremiären på Blomsterhultslogen

2016-05-22

Lördags den 7 maj var det säsongspremiär på Blomsterhultslogen utanför Karlstad. Kvällen till ära spelade västkustarna Date non-stop tillsammans med Fenix och Danslogen var på besök.

Varje säsong bjuds här upp till dans ett antal gånger och i år är även två av danserna non-stop spelningar.

De har även en caféhörna med fikaförsäljning av hembakat bröd. Det finns även något för alla där, såsom mjölk-/laktos-/glutenfritt, vilket är jättebra!

Några frågor till kvällens band:

Hur känns det nu när utesäsongen kör igång?

Finix

- Idag är det supertrevligt. Fint väder och glada miner. Dessutom är vi väldigt glada att få spela söder ut. Vi har som bekant ny buss och då känns denna sommarturné som ett stort steg framåt jämfört med förra året. Vi har mycket spelningar denna sommar och vi är extremt taggade och har kul tillsammans. Denna sommar blir något extra!

Date

- Helt fantastiskt! Det är alltid kul att spela musik men känslan och stämningen på logdanser är något speciellt som man önskar alla kunde få uppleva!

Något ni vill berätta om er kommande sommarturné?

Finix

- Inget speciellt mer än att vi har en skiva och många gig i bagaget. Detta med ett glada människor runt oss gör att vi ser fram emot denna sommar väldigt mycket.

Date

- Det ser bra ut. I år ser det ut som det blir mer än tidigare år och det är ju bara positivt! Nu är det bara att hoppas på bra väder så publiksiffrorna blir bra för både oss och arrangörer.

Något ni vill lägga till, så där allmänt?

Finix

- Ja, vore kul om alla vill önska vår singel på radio. " Förlåt mig" heter låten och vi hoppas att ni vill köpa vår skiva ute på dans.

Vi ses i sommar!

Date

- Vi har även släppt en ny skiva som fått otroligt bra respons. Vi har repat in dom nya låtarna så det ska bli extra kul att spela dom låtarna för er i sommar!

Vi ses i sommar!

Danslogen har också spelat in ett par filmer från dansen. Nedan framför Date sin egen låt "Kom och gör mig galen".

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Generic 368x100 Steward 1 468X60