Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Minimara i Skultuna

2014-10-02

Helgen den 4-5 oktober blir det en minimara i Skultuna. Fyra av Sveriges populäraste modernband spelar upp till 11 timmars non-stop dans!

Lördag 4 oktober

  • Expanders och Perikles
  • Kl. 18.00-24.00

Söndag 5 oktober

  • Casanovas och Sannex
  • Kl. 17.00-22.00

Skultuna Lagårn »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Över 100.000 bilder i bildgalleriet

2014-10-02

Vårt bildgalleri är en av våra mest populära funktioner. De bilder som ligger här får vi av dansare som frivilligt tar kort då de befinner sig på danser och sedan skickar in dessa till oss.

Vi har nu över 100.000 bilder i vårt bildgalleri! Flera olika dansare/fotografer skickar regelbundet sina bilder till oss, men vi vill gärna ha ännu fler och från hela Sverige!

Om du själv brukar fotografera på danser eller känner någon som gör det och vill sprida bilderna till hela dans-Sverige, får ni gärna skicka in bilderna till oss på:

bilder@danslogen.se.

Vi behöver också följande information:

  • datum för dansen
  • namn på dansbandet
  • namn på dansstället

Ange också vem som är fotograf. Av publicistiska och upphovsrättsliga skäl måste vi ange detta. För att namnet ska kunna läggas ut måste denna person vara medlem på Danslogen. Att bli medlem gör man snabbt och enkelt via nedan länk.

Bli medlem på Danslogen

1 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans möter nya transbandet Diamond Dogs

2014-10-02

På söndag den 5 oktober får vi i P4 Dans träffa dragshowbandet Diamond Dogs som de senaste tio åren gjort mängder med shower och dansnummer. Nu sätter de ett z på slutet av sitt namn och satsar på dansbandsmusiken.

Elisa's senaste skiva recenseras dessutom.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Flera föreställningar av Smultronstället

2014-10-01

Ystad teater kommer i december att visa några extra föreställningar av "Smultronstället" som bygger på Perikles stora hits. Dessa kommer att vara den 13 och 14 december.

Ystad.se »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Samzons ersätter Per-Håkans i Fyris park

2014-10-01

Samzons kommer att ersätta Per-Håkans på deras inplanerade spelning i Fyris park på torsdag den 2/10.

Dansen är klockan 13.00 - 17.00.

Kapellmästare Conny Adamsson hälsar alla välkomna.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Tuffare attityd på dansgolvet?

2014-09-28

På Danslogens Facebookgrupp pågår i skrivande stund en diskussion om bland annat uppbjudning. Som en del av denna har det länkats till ett inlägg av en bloggare som kallar sig "Danshatten". Han skriver en del tänkvärda tankar om det hela.

Hans inlägg inleds med orden:

"Folk har bråttom, de springer, först till kvarn är det som gäller… De som är mest på får dansa med de som de vill dansa med. Känns det igen? För följarna, som oftast är fler än förarna, är detta vardagen på danserna. För förarna är det annorlunda, de har övertaget."

Läs hela inlägget på Danshattens blogg.

11 kommentarKommentera denna nyhet

Nytt album med Elisa's

2014-09-27

Elisa's har kommit med ett nytt album, "Det ska va lätt" (Lionheart). Skivan är producerad och arrangerad av Henrik Sethsson.

Elisa's har fortsatt sitt framgångsrika samarbete med Henrik Sethsson vilket nu har resulterat i ett femte album. Henrik själv är delaktig i 7 av de 12 spåren, bland annat titelspåret som han komponerat tillsammans med Thomas Berglund.

Elisa själv är också väldigt involverad och har skrivit 5 av texterna. Gitarristen Markus Frykén bidrar med musik på ett av numren, "Kärleken får ta en dag i sänder". Övriga låtskrivare är bland andra Mats Larsson, Peter Nord, Mikael Wigström och Alma Lindström. På albumet finns även ett par klassiker, "California Blue" (Roy Orbison) och "Crazy" (Patsy Cline).

1 kommentarKommentera denna nyhet

Ny krogshow med Larz Kristerz på Klockargården

2014-09-26

För fjärdje året i rad sätter nu Larz-Kristerz upp en ny krogshow på Klockargården i Tällberg. Krogshowen har namnet "Johannas Hylla" där Larz Kristerz framför sina populära hits blandat med komik och roliga upptåg. En helkväll med musik, mycket skratt och härlig stämning.

Kvällen inleds med servering av förrätt och varmrätt som följs av showens första del och till pausen dukar man upp en dessertbuffé och därefter kommer den andra delen av showen. Man kan också köpa till övernattningspaket på Klockargården.

De föregående åren har deras shower gått för utsålda hus, så om ni vill få en biljett gäller det att skynda på. Premiären sker den 21 november och showen pågår fram till och med den 20 december.

Klockaregården »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Jens Carlsson fyller 80 år

2014-09-25

Idag, torsdag den 25 september, vill vi gratulera Jens Carlsson som fyller 80 år!

Jens har varit dansmusikant sedan tonåren. 1958 vann han rocktävlingen "Värmlands King Creole" och bildade det egna bandet Ji Coo's. Under 60-talet kallade han bandet Ji Coo & the Vikings som bland annat hade topplisteplaceringar på Radio Luxembourg. Ji Coo & the Vikings var grunden till det som 1973 blev Vikingarna.

Nedan kan ni lyssna på en instrumental version av "Guitar Boogie" som Ji Coo's spelade in 1959.

1963 vann Ji Coo's motsvarigheten till dansbands-SM. De spelade ofta på Nalen från slutet av 50-talet fram till mitten av 60-talet. De har också gjort flera framträdanden i Frukostklubben i radio.

Så här på ålderns höst har Jens också inlett en ny del i sitt musikantliv som fiolspelare i Engerdals Spelmanslag i Norge.

- Jens är fortfarande aktiv med Ji Coo's duo och lär få bäras ut från scenen med fötterna först och med ett krampaktigt grepp runt sin sax, säger Jens son Thomas Carlsson i Perry Band.

1 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans spelar önskemusik

2014-09-25

På söndag den 28 september kan du i P4 Dans önska din favoritlåt, gärna kopplat till något särskilt minne. Nytt som gammalt, alla är välkomna att höra av sig när P4 Dans sänder direkt med musik för dig.

Du kan kontakta P4 Dans antingen genom att maila dem på p4dans@sverigesradio.se eller ringa telefonnr 0455-36 68 68.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60