Arkiv

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Ingemar Stenmark vann Let's Dance

2015-04-24

Det blev Sveriges så populära skidlegendar Ingemar Stenmark som tillsammans med Cecilia Ehrling dansade hem första platsen i Let's Dance 2015.

Sångerskan/programledaren Marie Sernholt kom på andra plats tillsammans med Kristijan Lootus. Marie har flera gånger under programmet av juryn fått omdömet som den bästa deltagaren någonsin under programmets 10-åriga historia, Ikväll fick hon även enbart 10:or i poäng på alla sina danser. Något som aldrig skett tidigare under programserien.

Se båda finalistparens showdanser nedan.

TV4 / Let's Dance »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Release för Donnez nya platta

2015-04-24

Torsdagen den 30 april kl 13.00-15.00 sker det officiella släppet av Donnez nya album Stora starka män. Detta kommer att äga rum på ICA Perstorp.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Högsdanserna flyttar till Rahms loge

2015-04-23

Danserna på Högslogen har blivit tvingade att flytta på grund av sjukdom. Årets danser kommer att hållas på Rahms loge. Arrangör är Dk Glada Hudik och premiär är det söndag den 28 juni kl 19 då Expanders spelar.

Högslogen »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Peter Larsson

2015-04-23

I P4 Dans på söndag hör du sångaren i bandet som fick sitt supergenombrott i Dansbandskampen för sju år sen. Peter Larsson i Larz-Kristerz är gäst i programmet och berättar personligt om sitt liv samt bjuder på sina favoritlåtar.

Ställ frågor till Peter Larsson direkt i programmet genom att ringa 0770-93 00 32 eller maila p4dans@sverigesradio.se.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds som vanligt kl 19.30-21.00.

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Blender på P4:s spellista

2015-04-22

Blender meddelar att deras låt "Känner liv igen" har kommit med på en av P4 Riks spellistor. Detta är första spåret från deras kommande album "Mi amore".

Nedan kan ni lyssna på några smakprov från skivan.

Blender »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Debutalbum med Alvenfors

2015-04-20

Alvenfors har släppt sitt debutalbum. Det heter "Blir det ja eller nej" (Alvenfors) och är producerat och arrangerat av Henrik Sethsson.

Alvenfors från Gullspång som startades 1993 har kommit med sitt första fullängdsalbum. Albumet har 12 spår och det mesta av materialet är nyskrivet av våra största låtskrivare som t.ex. Mats Larsson, Peter Nord, Ulf Georgsson och Thomas Berglund. Här finns även en cover av välkända "Alltid på väg" som Streaplers hade en stor hit med på 70-talet.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Nystart för Folkparken Valhall i Bengtsfors

2015-04-18

IK Kongahälla som driver Kungälvsparken samt Kvarnkullen kommer nu att starta upp danser på Valhallaparken i Bengtsfors. Säsongspremiär blir den 9 maj med dans till Streaplers.

En av arrangörerna, Per-Arne "Pac" Carlström, berättar för Danslogen:

- Denna park skulle egentligen rivas men några eldsjälar som bor i trakten gick ihop och köpte parken av Bengtsfors kommun och försöker nu rädda denna värmländska pärla.

- De har inte vågat satsa fullt ut ännu, utan endast haft någon enstaka danstillfälle samt inhyrda arrangemang.

- Vi fick höras talas om detta i samband med att Lasse Stefanz var bokade där förra året. Efter samtal med ansvarig så gjorde vi ett studiebesök denna kväll och vi fick smak på denna underbara park som ligger i underbara idylliska Bengtsfors.

- Vi har bokat upp 9 danstillfällen med start lördagen den 9 maj med det absoluta toppbandet i landet nämligen Streaplers samt i baren PS Live som kör coverlåtar.

- Bättre premiärstart kunde vi inte få. Då närheten till Norge är ca 5 mil så väntar vi publik från grannlandet också naturligtvis och vi kommer att marknadsföra oss även där. Så den norska publiken får sin absolut populäraste orkester den 27 juni då Anne Nørdsti spelar upp till dans. Den 25 juli så kommer Lars-Kristerz och rockabillybandet DNA & The Cellarboys som vi tror kommer att bli sommarens höjdpunkt.

- Nu hälsar vi alla varmt välkomna och hoppas på många besökare på parken i sommar!

Kungälvsparken / Bengtsfors »

1 kommentarKommentera denna nyhet

restaurant_468x60