Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter som innehåller parken%20g%C3%A4vl:

Antal nyheter: 1

Johan och Leif har fått fart på dansen i Gävle

2010-01-24

Dansant dansbokare på Parken Gävle, Leif Wibron. Här tar han en svängom med Lillan i Martinez

Foto: Angela Kempher

För ett par år sedan var intresset för danserna på Estraden, som det då kallades, i det närmaste dött. De dåvarande ägarna valde då att sälja stället och sedan sommaren 2008 är det Johan Näsman som driver Parken Gävle, som han döpte om den till.

Parken har nu levt upp igen, mycket tack vare Dansbandskampen. Johan själv tar inte ett enda danssteg, men till hjälp med bokningarna har han Leif Wibron, vice ordförande i Gävle Rock'n Rollklubb. Leif har lyckats fylla Parken med band från Dansbandskampen under hela våren. Om sina lyckade bokningar säger han till Danslogen:

- Det gäller att ha lite fingertoppskänsla när man väljer ut band som ska passa till den publik som besöker Parken i Gävle. Jag dansar själv och känner väldigt mycket dansfolk sedan många år tillbaka, så jag vet vad danspubliken uppskattar när de ska ut på dans, från när de kommer till att de åker hem igen.

Ett vänligt bemötande är väl aldrig fel att få. Med glad och hjälpsam personal, bra dansgolv och givetvis ett bra band på scenen så får man en publik som ger feedback med råge, och en lyckad danskväll är ett faktum. Svårare än så är det inte!

En annan viktig bit, fortsätter Leif, är att vi tar väl hand om banden. De ska känna sig ordentligt välkomna när de spelar på Parken. Om de mår bra så gör de ett bra jobb, och då blir publiken glad, och då blir jag ännu gladare! Det är ju det här som är så roligt!

Ett bra rykte tar tid att bygga upp, men det märker jag att vi har fått nu sedan ett par år tillbaks. Vi får många mail och samtal från folk som verkligen gillar Parken, och ett sånt rykte sprider sig fort.

Det finns ett roligt uttryck om dans som verkligen stämmer: Dans är det absolut roligaste man kan göra med kläderna på, avslutar Leif med ett leende.

Läs gärna artikel i Gävle Dagblad om Parken.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1691

Full fart på dansen i Gävle tack vare Leffe

2010-08-28

Leif Wibron, lycklig Guldklavevinnare

Leif Wibron i Gävle är eldsjälen som har fått fart på danserna i området. Sedan en tid tillbaka driver Leffe, som han kallas, Parken Gävle som har blivit ett mycket populärt dansställe. För sitt slit här belönades han med en Guldklave i somras som Årets Arrangör.

Nu tar Leffe även över driften av Fyren i Norrsundet och ikväll, lördag den 28 augusti, är det nypremiär där med skånska Hedins som spelar upp till dans.

Förutom alla vanliga danskvällar ordnar Leffe även speciella dansevenemang. I oktober blir det en ny dansmara, i november en dansfest i samband med V75-tävlingarna på Gävletravet, i december ordnas 20-års jubileum för Black Jack och slutligen en storslagen fest på självaste nyårsafton.

Tips på relaterade artiklar:

  • En väldigt bra skriven artikel i Gefle Dagblad om höstens kommande danser.
  • Nyhet på Danslogen från i vintras om Parken.
  • Reportage på Danslogen från en kväll på Parken Gävle med Dansbandskalaset.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2086