Jontez spelade i Pårydsparken den 17 mars
Foto: Helmuth Petersson
Jontez spelade i Pårydsparken den 17 mars
Se mer bilder från dansen med Jontez

Välkommen till Danslogen

Här kan du hitta i danser i Sveriges största register över danser.

Prova med en titt i vårt dansprogram innan du ringer vänner eller letar på Google.

Bildelar24.Com

Idag är det lördag 24 mars 2018, Gabriel och Rafael har namnsdag

Ny keyboardist hos Engdahls

2018-01-25

Patrik Andersson

Foto: Engdahls

Patrik "Padan" Andersson är ny keyboardist hos Engdahls. Han började vid årsskiftet.

Så här skriver bandet på sin facebook-sida:

"Kära vänner!

Han har varit med oss vid några tillfällen den senaste tiden men nu har det blivit dax att presentera honom ordentligt. Vår nya keyboardist och dragspelare, Patrik "Padan" Andersson.

Vi lånade ut pennan och så här skriver Padan om sig själv:

"Jag kommer från metropolen Hjärup och har spelat musik i olika konstellationer sedan jag var 16 år gammal. Uppvuxen med dansbandsmusik i vällingen.... ???? Engdahls sound och låtval ligger mig varmt om hjärtat.

Jag lirar keyboard och dragspel och bara längtar efter att få komma ut på landets alla dansbanor och träffa alla trevliga dansare. Hoppas vi ses!"

Vi övriga i bandet hälsar Padan varmt välkommen i familjen."

Engdahls »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6260

So You Think You Can Fox

2018-03-24

Den 21-22 april öppnar Spahotellet Sunlight i Nyköping portarna till ett nytt stort årligt dansläger. Ett dansläger med fokus på fox.

Arrangörerna bakom detta event är två par med enorm erfarenhet inom socialdans och tävlingsdans, närmare bestämt det kända danslärarparet Odd & Eva Vesterli samt Tobias Wallin & Helena Fransson från Let's Dance.

Berätta om tänket med danslägret.

- Inom fox hittar vi många olika stilar och inriktningar. Vad vi ville göra är att prisa detta och samla några av stilarna på ett och samma ställe. Vad vi vill förmedla är att även om vi har olika hållningar, olika steg mm i stilarna så är grundtanken och tekniken detsamma. Dans är dans. Det går inte att komma ifrån det. Vi har samarbetat vid tidigare tillfällen och gillar att byta erfarenheter så med det skapade vi "So You Think You Can Fox", berättar Tobias.

Vesterlis och Tobias första samarbete började redan 2012 när Vesterli höll en workshop på Tobias arrangemang ”Rhythm' n' Swing” på Nalen i centrala Stockholm. Efter detta höll paren kontakt med varandra och hjälpte varandra i diverse sammanhang. När sedan Tobias drog igång sitt egna koncept "Smooth Fox™" under 2016 började de återigen planera för mer ingående samarbeten.

Kombinationen av de två dansparens erfarenhet är fantastisk för ett bra upplägg på kurshelgen då paret Vesterli är ordentligt cementerade i socialdansvärlden i och med deras välkända och populära kurskoncept "Dirty Foxx™" samt att Tobias & Helena i grund och botten är elitdansare inom tävlingsvärlden. De har tävlat över hela världen och sedan 2006 har även "Let’s Dance" varit en stor del av deras verksamhet.

De deltog båda under 10 säsonger av programmet men har nu slutat med det båda två. Tobias tävlade under alla säsongerna och Helena under de 5 första för att sedan arbeta bakom kulisserna som kostymör. Nu har de båda valt att lägga Let’s Dance till sidan för att få tid till annat då programmet tar enormt mycket tid och energi.

- När du arbetar som professionell dansare i ett program som "Let’s Dance" så är du tvungen att boka av nästintill hela vårsäsongen för annan verksamhet. Det enda vi hann med var att hålla våra kurser i Sjöstan, att resa och undervisa i andra delar av landet var bara att glömma. All tid gick åt till tv-programmet, berättar Tobias.

- Så nu har vi tackat nej två säsonger för att bland annat vidareutveckla vårt koncept "Smooth Fox", att ta hand om våra barn och göra andra roliga saker i livet, som "So You Think You Can Fox" bland annat, fortsätter Helena.

Odd & Eva tillsammans med "Dirty Foxx" är ett välkänt begrepp inom dans-Sverige. I över 20 år har deras fox erövrat dansbanor, föreningar och danskurser. De är i ständig utveckling och förbättrar ständigt sina kunskaper med hjälp av toppinstruktörer världen över så fort de får chansen.

Bara det att de har överlevt i dans-Sverige så pass länge talar sitt tydliga språk och detta har även resulterat i att de är ett av Sveriges mest omtyckta instruktörspar med många hängivna anhängare.

"So You Think You Can Fox" är ett första försök att utveckla foxen vidare i Sverige. Ett försök att få ge dansare en mer grundlig förståelse av dansen. Tanken är att detta ska bli ett årligt återkommande evenemang och arrangörernas ambition är att det ska bli knutpunkten i Sverige där nya infallsvinklar, nytt tänk och grundlig teknik presenteras.

- Om den första helgen, nu den 21-22 april i år går bra, så är vår tanke att i framtiden bjuda in fler toppinstruktörer inom foxen, berättar Eva.

- Vår avsikt med detta läger är att det ska vara tilll för alla. Vi lägger också en stor vikt på det sociala minglet. Sunlight Hotell är ett fantastiskt lyxhotell med spa-anläggning, gym, bassäng och sociala ytor. Detta dansläger ska inte bara vara en massa dansklasser, utan även ett härligt gäng som umgås, myser och busar tillsammans, fortsätter Eva.

Priset för helgen är 1.900 kr och då ingår två fulla dagar med dansklasser (lördag-söndag), lunch och sittande middag på lördag plus lunch på söndag.

Självfallet ingår socialt mingel i fantastiska lokaler plus inträde till spa-anläggningen samt möjligheten att delta i NSDC Foxtävling och socialdansparty!

För mer information om "So You Think You Can Fox", se Vesterli.se eller TobiasHelena.com.

Danslogen tycker att detta dansläger låter som något alla dansare som vill utveckla sig borde vara med på. Häng med till Nyköping och Sunlight Hotell, helden den 21-22 april. Vi kommer att göra allt för att vara där också!

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6337

Danstid på Borgen

2018-03-23

Observera att lördagens nonstop-dans med Casanovas och Sannex på Borgen i Norrköping är klockan 19.00-24.00.

Borgen Norrköping »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6348

Kom ihåg sommartiden!

2018-03-23

På söndag den 25 mars går vi över till sommartid igen. Detta innebär att klockan ställs fram 1 timme, från kl 02.00 till kl 03.00 natten mellan lördag och söndag.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6345

Ingvar Karlsson 80 år

2018-03-22

Idag den 22 mars fyller Ingvar Karlsson 80 år. Han var med och startade Sven-Ingvars och var bandets gitarrist under åren 1956 - 2010. Danslogen gratulerar på födelsedagen !

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6275

P4 Dans - Dansband möter visa

2018-03-22

I P4 Dans på söndag, den 25 mars, smygstartar vi vårens serie om dansband som möter visa.

Hur låter det när dansbanden tolkar Taube, Skogman eller Afzelius?

Sidekick är Åsa Jinder.

Programledare är Thomas Deutgen och Thomas Lundin och programmet sänds kl. 19.30-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6315

SM i tiodans, hiphop och lag-BRR i Skellefteå

2018-03-20

På lördagen den 24 mars under SM-veckan avgörs SM i tiodans, hiphop och lag-BRR. Lokalen heter Eddahallen och tävlingen går av stapeln i Skellefteå.

Danssportförbundet »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6335

Dags för Gävlemaran

2018-03-19

En av Sveriges absolut största och mest populära dansmaror, Gävlemaran drar nu igång i helgen. På fredag den 23 mars kl 19.00 öppnar dörrarna till årets omgång av Gävlemaran och sedan är det full rulle ända fram till söndag kväll kl 22.00.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6239

Grattis till Peter i Date

2018-03-19

Idag, måndagen den 19 mars, är det dags att fira Peter Hecktor som fyller 30 år. Peter är trummis i Date.

Stort grattis på födelsedagen önskar Danslogen. Hoppas det blir ett härligt födelsedagsfirande!

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6346

Ny trummis i Foxie

2018-03-19

Ny trummis i Foxie är Steve Sherlock.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6342

Nytt album med Tommys

2018-03-18

Foto: Anders Eklund

Våra finska vänner Tommys har släppt ett nytt album, "Våga vinna" (Atenzia). Det är producerat och arrangerat av Tom Käldström och Kjell Lolax.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6331

Inget dansband på Kvarnparken

2018-03-17

Senaste nytt: Nu meddelar även Drifters att de har insjuknat så nu blir det musik till musikvärd kl 21.00-01.00 (reducerat pris på inträdet).

Titanix meddelar att de tyvärr måste vi ställa in sin planerade spelning, lördag den 17:e mars, på Kvarnparken Folkets Park i Mjölby. Detta på grund av sjukdom.

Dansen blir dock av då Drifters kliver in som ersättare för att bjuda på sin sköna dansmusik.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6344

Dansanläggning i Kågeröd eldhärjad

2018-03-17

En dansanläggning i Kågeröd utanför Svalöv (Skåne) eldhärjades under natten mot lördagen.

Expressen »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6343

Taket på Fröjdholmen rasade in

2018-03-16

Först var det taket på Gussjönoret som rasade in, nu har även Fröjdholmens dansbana i Jämtland gått samma öde till mötes.

SVT Nyheter »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6341

Sannex ställer in helgens spelningar

2018-03-16

Sannex tvingas tyvärr ställa in helgens spelningar på grund av sjukdom.

På fredag den 16 mars i Folkan Östersund spelar Blender själva med lite förändrad tid, kl 20.30-00.30 och på lördag den 17 mars är dansen tyvärr helt inställd i Folkets Hus Bollsta.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6340

Ny resa till Nashville för Lasse Sigfridsson

2018-03-15

Foto: Danslogen.se

I april reser Lasse Sigfridsson åter till Nashville för att spela in sitt nya album "Back in Nashville". Det beräknas komma ut i månadsskiftet maj/juni.

Lasse Sigfridsson »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6327

P4 Dans

2018-03-15

P4 Dans på söndag, den 18 mars, har en kort sändningstid.

Programledare är Thomas Deutgen sänds kl. 20.30-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6314

Fler dansnyheter

I dagsläget har vi register över

Melissa Williams - One Night Only

Dagens danser - 38 st

 
 • Borgen Norrköping
  Casanovas
 • Borgen Norrköping
  Sannex
 • Brunnsparken
  Skåningarna
 • Delsbo bygdegård
  Samzons
 • Folkets Hus Erikslund
  Expanders
 • Folkets Hus Forshaga
  Streaplers
 • Folkets Park Ödeshög
  Sounders
 • Främmestad bygdegård
  Hazzes
 • Gbg Motionsbugg
  Likes
 • Grevieparken
  Larz Kristerz
 • GT-lokalen Rätansböle
  Olle Kjells
 • Gustafsberg Uddevalla
  Drifters
 • Gymnasievägen 5 Vallentuna
  Henkes
 • Hamnpaviljongen Uppsala
  Black Jack
 • Hemavans högfjällshotell
  Stage
 • Hotell Hallstaberget
  Lasse Stefanz
 • Hotell Lappland
  Sandins
 • Häradshammars bygdegård
  Fredahlz
 • Jivers DC Växjö
  Jannez
 • Klintgården
  Zandex
 • Kvarnkullen Kungälv
  Mats Bergmans
 • Levide bygdegård
  Makarna
 • Limerick Södertälje
  BengtNinoZ
 • Olympia Bredbyn
  Martinez
 • Oreparken
  Holens
 • Parken Gävle
  Blender
 • Parken Gävle
  Mannerz
 • Parken Gävle
  Mickeys
 • Parken Gävle
  Shine
 • Pigalle Nässjö
  Lövgrens
 • Pumpen Södra Vi
  Donnez
 • Ramshall
  Bob Stevens
 • Rotan Skelleftehamn
  Dreams
 • Stora Björn Borlänge
  Barbados
 • Träffen Båberg
  Scotts
 • Wisby Strand
  Date
 • Wisby Strand
  Titanix

Danser på båtar

 • Viking Cinderella
  Kindbergs

Mer om dagens danser,
38 st »

Morgondagens danser,
30 st »

Sök bland alla 3 854 danser »

Foton från bildgalleriet

 

Dansevenemang på gång

 
Gävlemaran den 23-25 mars i Gävleparken
Danskurs: So you thing you can foxx
Påskmaran den 30-31 mars och 1 april i Mimershallen Kungälv
Winter Sale Image Banner 180 x 260
160x600