Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i februari 2010

Antal nyheter: 61

Kryssa med Streaplers i Karibien

2010-02-28

Passa på att åka på en underbar kryssning i Karibien med Streaplers under påsken. Det är den norska dansorganisationen Kom og Dans som anordnar denna kryssning.

Kryssningen pågår en vecka. Fartyget avgår från Galvestone i Texas den 28 mars och åker via Jamaica, Grand Cayman och Cozumel i Mexico.

Det kommer att hållas danskurser ombord, god mat och en massa härliga äventyr blir det. På kvällarna är det dans natten lång till Streaplers.

Kom og Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1775

Matti har slutat i Bob Stevens

2010-02-28

Matti spelar inte längre i Bob Stevens

Foto: Helmuth Petersson

Matti Modigh, gitarrist i Bob Stevens, har nu slutat i bandet. Hans sista spelning var i fredags på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad.

För Danslogen berättar Matti att han slutar för att han har ett heltidsjobb och att spelandet med 90 jobb per år helt enkelt blir för mycket och att han känner att han inte orkar med det längre.

Han berättar vidare att han själv kommer att vara ute på lite olika uppdrag inom musiken och att han och Agnetha Mårtensson kommer att satsa lite mer på låtskrivandet framöver.

Vill ni veta mer om vad Matti sysslar med framöver, så gå gärna in och kika på hans nya hemsida.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1772

Slutdansat för Gudrun Schyman i Let's Dance

2010-02-27

Gudrun och Björn har dansat ur bild

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Det blev Gudrun Schyman och hennes partner Björn Törnblom som åkte ut ur gårdagens omgång av Let's Dance. Paret dansade en eldig Paso Doble till musiken Don't cry for me Argentina ur musikalen Evita. Paret fick endast 18 poäng av domarna och svenska folkets röster räckte inte till för att rädda dem kvar i tävlingen.

På TV4-bloggen skriver Gudrun:

STORT TACK alla ni generösa supportrar som burit oss så långt i den här tävlingen! Era röster har varit guld värda och ni har sporrat oss till stordåd. För mig som inte dansat tidigare har det vait ett äventyr att få vara med så här länge. Aldrig trodde jag väl att det skulle vara möjligt att lära in och visa upp en helt ny dans på en knapp vecka. Men det gick. Och det gick t.o.m. bra! Vi var faktiskt väldigt nöjda med vår insats igår, även om juryn inte delade vår uppfattning, och det känns väldigt bra att lämna med flaggan i topp.

Se deras sista framträdande igen via TV4 Play:

Här kan du höra Gudruns sista häslning till publiken:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1773

Dannys är på gång!

2010-02-27

Nu finns det en massa att skriva om Dannys från Skåne!

 • Till att börja med så har bandet en ny hemsida. Här hittar du smått och gott, bland annat en presentation av alla medlemmar. Gamla bilder finner man nu under rubriken "Nostalgi" och jukeboxen finns under rubriken "Musik & Video".
 • Dannys har även en Facebooksida där man kan gå med.
 • Dessutom håller de även på med det sista på deras nya singel En äkta Rock n Roll som är en nyinspelning på en av de första låtarna som de släppte i början av 70-talet. På b-sidan finner ni en låt som är skriven av Leif "Mulle" Melander och Åsa Karlström och heter Drömmar ifrån Himlen.
 • Sist men inte minst (eller det kanske är rätt med "minst" här?) så har deras trummis blivit pappa till en liten pojke.

Läs mer på Dannys.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1769

Rolandz med ny skiva

2010-02-26

Den 23 mars släpper Rolandz en ny CD med titlen Jajamen. Denna är en uppföljning av succéskivan Efter regn kommer solsken.

Skivan innehåller bland annat låtarna Hörru Rut, Eda, Jajamen såväl som tolkningar av en rad svenska klassiker.

Ginza »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1760

Grattis till Marcus i Divine

2010-02-26

Marcus fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, fredag den 26 februari, fyller Marcus Persson som är trummis i Divine år.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1768

Sannex medverkar i P4 Kronoberg

2010-02-25

På fredag den 26:e februari kommer Sannex att medverka i Pejes Kafé som sänds via P4 i Kronoberg. Peje Johansson besöker en fredag i månaden en ort i Kronobergs län och bjuder in lyssnarna till kaffe och bullar på hans kafé. Programmet sänds kl 16.00-17.45.

På kvällen spelar de sedan upp till dans på Dansklubben Swinghallen i Växjö.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1767

Det är Härnösand som gäller i sommar

2010-02-25

I sommar anordnas för första gången en stor dansbandsfestival i Härnösand. Inte mindre än 12 band kommer att spela upp till dans under dagarna tre. Banden som spelar är:

Torsdag 15 juli:

 • Blender & Gamblers
 • Martinez & Torgny Melins

Fredag 16 juli:

 • Shake & Svänzons
 • Wizex & Kindbergs

Lördag 17 juli:

 • Scotts & en hemlig Joker
 • Jannez & Micke Ahlgrens

För mer information, se Danslogens evenemangstips.

Inte nog med att det hålls dansbandsfestival i Härnösand. Nu har även staden bestämt sig för att slå ihop sig med denna och ordnar så att den femårsjubilerande Stadsfesten hålls i direkt anslutning till dansgalan. Det blir inte mindre än 10 dagar i rad av festligheter!

Allehanda.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1765

Shake bjuder på gratis mp3-låt

2010-02-24

Den 23 februari släppte Shake sin nya liveskiva, Requests Vol 1 som spelades in på Parken i Gävle den 27 september förra året.

Tyvärr har det på grund av ett tekniskt fel vid tryck av skivan gjorts så att bonusspåret Du ringde från Flen inte fungerar. Shake beklagar detta och har därför beslutat att låta alla som vill ladda ner låten gratis från deras hemsida som mp3.

Shake vill poängtera att felet endast rör bonusspåret och de hoppas att ni ska ha kvar förtroendet för dem och fortfarande vilja köpa skivan.

Shake »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1764

En kväll på Parken i Gävle

2010-02-24

I lördags besökte Danslogen Parken Gävle då Dansbandskalaset var på turné där. The Playtones och Titanix spelade non-stop under fem timmar och bjöd på en härlig danskväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1763

Kindbergs vädjar för sin favoritklädbutik

2010-02-23

Klädbutiken C.U.M.Clubwear på Drottninggatan 71 i Stockholm är Kindbergs favoritbutik. Här köper de sina scenkläder, men efter årets första tröga månader, hotas butiken av nedläggning om det inte vänder snart.

Kindbergs vädjar er att ta en tur förbi butiken, eller gå in och handla on-line via nätet. Alla hundringar räknas och de kan garantera att ni hittar massor med fina och annorlunda kläder till dans, fest eller bara att hänga i. Dominika som äger butiken syr in, syr ut, syr upp, syr ner om något inte sitter riktigt hundra!

C.U.M.Clubwear »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1761

Highlights har ny hemsida

2010-02-23

Highlights har en ny och fräsch hemsida. Här kan du bland annat följa bandets blogg och se olika klipp med dem på Youtube, förutom att alla de vanliga funktioner såsom turnéplan och gästbok, självklart finns på plats.

Highlights »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1759

Grattis till Gerry i Jenny Saléns

2010-02-23

Gerry fyller 35 idag

Foto: Helmuth Petersson

Idag, tisdag den 23 februari, vill vi fira Gerry Aronsson som fyller 35 år. Gerry är trummis i Jenny Saléns.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1756

Vi kan alla göra nåt som mp3

2010-02-22

Snart kommer den fysiska CD-singeln Vi kan alla göra nåt. Redan nu kan man dock köpa denna som mp3 för nedladdning. Hjälp dansbanden att stötta Haiti och köp låten på en gång, eller varför inte ge den till någon ni tycker om?

Klicktrack.com / Biwa »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1758

Sannex på turné med förhinder

2010-02-22

På Sannex hemsida kan man läsa om helgens turné som innebar en hel del problem för deras del på grund av kylan. Så här skriver de:

Gud vilken galen turné vi är inne i. Det är ju ingen som missat att det är en ganska kall vinter och i fredags när vi skulle lägga oss efter att ha spelat i Junsele så fungerade inte värmen. Vi fick sova hela natten med bara ett par grader i bussen. Sen på morgonen när vi körde mot Umeå så hinner vi bara en mil så börjar bussen koka. Vi blir ståendes på vägen med kylarvatten som forsar ut och det vatten som är kvar i systemet är IS!

Det blir till att ringa bärgare och han måste åka från Ö-vik som ligger ca 10 mil därifrån. Vi är alla stelfrusna vid det här laget och får ringa till några bekanta i Junsele som kommer och hämtar oss så vi tinar upp lite medan vi väntar på herr-bärgare. Drygt tre timmar senare är vi på väg med bussen hängandes bakom oss. Vi styr mot Ö-vik där vi bestämt träff med en annan bärgar-herre som ska dra oss vidare till Umeå. Ca 30 mil senare med bara två mackor i magen rullar vi in till Folkets Hus i Ersboda kl 20:30. 21:15 är vi igång och spelar. Inte illa, hehe. Vill tacka den fina publiken som var där och gav oss sitt stöd. Medan vi spelade så hade vi en vänlig själ som reparerade bussen på natten där och på Söndagsmorgonen. Hej vad det går.

Sannex »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1757

Kolla in Danslogens filmer!

2010-02-22

Danslogen vill påminna om att vi med jämna mellanrum filmar då vi är ute på olika danstillställningar. Det är en blandning av både moderna band och mogenband såväl som bugglåtar och foxlåtar. Nedan finner ni några olika exempel på filmer.

 • Här kan man se Hedins spela låten Jag kommer hem igen på Folkets Hus i Hallunda i januari. Man ser också en massa dansare på plats.
 • Här spelar Wahlströms den vackra balladen I Want You Back som är filmad på Mälsarsalen i Stockholm i november. Även här får man se en massa dansare på plats.
 • För lite mer fart och fläkt kan ni kolla in Titanix som spelar ABBAs klassiker Ring Ring. Denna är inspelad på Parken Gävle under Dansbandskalasets turné i februari.
 • Vi spelade in ett flertal videos under Dansbandskampen. Här kan man lyssna och se The Playtones spela sin populära version av Fairytale under själva finalen av tävlingen.
 • En annan härlig video från Dansbandskampen är då Magnus Carlsson sjunger en hyllningssång till sin kollega Thomas Deutgen. Man ser här mycket mer än vad som visades i TV:n av själva stämningen och vad som försigick på scenen.
 • Även denna film är från finalen på Dansbandskampen. Man kan se en massa dansare i förgrunden och Blender spelar Hold Me Now.

För att titta på alla filmer, får ni gå till vårt konto på Youtube. I listan till höger ser ni filmerna. Klicka på antingen bilden eller texten, så får ni upp vald film. Det finns för närvarande totalt 45 stycken upplagda. Fler kommer till allt eftersom och man kan även välja att prenumerera - utan kostnad - på dessa så får man meddelande då nya läggs upp.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1755

Sandins spelning på Råbyhallen inställd

2010-02-21

På grund av problem med tågen idag (söndag), så meddelar Sandins att de tyvärr är tvungna att ställa in sin spelning på Råbyhallen eftersom de inte kan ta sig dit.

Arrangören på Råbyhallen, Anders Classon, hälsar att de tyvärr inte kunnat få något ersättningsband, så det blir ingen dans ikväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1754

Intervju med Jannez

2010-02-21

Foto: Angela Kempher

Danslogen har träffat Jannez vid ett flertal tillfällen och sammanställt några frågor.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1738

Shake är insnöade i Timrå

2010-02-20

Ann-Louise "Lojzan" Karlsson som är ansvarig för att boka orkestrarna till Köpings Triffarna, meddelar att Shake tyvärr har blivit insnöade i Timrå och inte kan komma till planerad spelning söndag den 21 februari.

Lyckligtvis kommer Gamblers att ersätta dem, så det blir dans i alla fall.

Köpings Triffarna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1753

Streaplers ställer in pga snöovädret

2010-02-20

I nyhetsbrev (lördag 20 februari) till sina medlemmar skriver Streaplers:

Vi måste tyvärr meddela att kvällens spelning/dans i Himle, Björkgården är inställd på grund av allt snöande i Halland.

Snälla ni! Håll er hemma i kväll så inget dumt händer i trafiken. Se på melodifestivalen, ät något gott och tänd ett ljus så ses vi senare när vädret är bättre och trafikläget känns lite säkrare!

På återseende och Trevlig lördag (ändå)...

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1752

Titanix med ny hemsida

2010-02-20

Mycket har hänt med Titanix sedan deras deltagande i Dansbandskampen. För att spegla allt det nya har bandet nu även hottat upp sin hemsida. Gå gärna in och kolla in alla nya funktioner.

Titanix »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1751

Motionsdansgalan till förmån för Haitis barn

2010-02-19

I norrland har Lasse "Jonza" Jonsson i Barrabazz anordnat ett eget initiativ för att samla in pengar till Haiti. Den 9 februari anordnades en Motionsdansgala på Folkets Park i Örnsköldsvik för detta ändamål.

Banden som deltog var, förutom Barrabazz, Ola & Jag, DuoVi, Sven-Rogers med Berggren, BälgOllez och Norrländers. Samtliga band ställde upp och spelade utan intäkter och Folkparkschefen Christer Joald ställde utan tvekan Folkets Park till förfogande utan några krav på ersättning.

Inträdet till evenemanget kostade 100 kr och besökarantalet denna kväll var 327 glada dansare. Dessutom lade ytterligare 5 personer in motsvarande inträdet, utan att vara på plats. Alla dessa pengar skänktes oavkortat till Rädda Barnen för att stötta Haiti. Det blev totalt 33.200 kr!

Visst är det fantastiskt hur många entusiaster det finns inom dansbandsbranschen som vill stötta Haiti!

BarraBazz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1750

Grattis till systrarna i CC & Lee

2010-02-19

Grattis till Lena och Cecilia

Foto: Angela Kempher

Nu är det dags att gratulera de vackra och skönsjungande systrarna i CC & Lee. Lena Ström fyller år fredag den 19 februari och Cecilia Furlong lördag den 20 februari.

Vi på Danslogen vill önska dem ett trevligt födelsedagsfirande!

För er som vill uppvakta systrarna på plats så spelar CC & Lee på Piraten i Karlskrona på fredag och på Folkets Hus Ambjörby i Torsby på lördag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1749

Nordinz byter medlemmar

2010-02-18

Nordinz meddelar att de nu har två nya medlemmar, nämligen Fredrik Myrén och Kevin Nordlund. Fredrik är saxofonist och har ett förflutet inom både Sandins och Hülpers, medan Kevin gör debut som trummis inom dansbandsgenren. Han har tidigare spelat i ett hårdrockband.

Nordinz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1748

Lite teknisk information från Danslogen

2010-02-18

Det har framförts en del kommentarer till Danslogen om att när man klicka på en länk på Danslogen som leder till en annan hemsida så ersätts Danslogen med den nya sida i stället för att det öppnas upp ett till fönster med den andra hemsidan. Det anses förvirrande har kommentarerna bl.a. varit.

Från Danslogens sida är det inte meningen att göra saker och ting förvirrande. Vill vill bara följa den standard som gäller för klick på länkar, vilken i första hand är att ersätta Danslogen med den hemsida länken leder till.

Att följa standarden innebär att Danslogen inte ska bestämma vad som ska hända när en länk leder till en nya hemsida utan det är Danslogens besökare som själva ska välja hur de vill att länken ska öppnas.

Vill man öppna upp nya fönster eller flikar är det följande som gäller, beroende på vilken webbläsare man använder. Genom att hålla ner tangenten Shift eller Ctrl samtidigt som man klickar på länken får man olika resultat:

 • WINDOWS INTERNET EXPLORER
  • Shift + klick på länk = nytt fönster
  • Ctlr + klick på länk = ny flik
 • FIREFOX
  • Shift + klick på länk = nytt fönster
  • Ctlr + klick på länk = ny flik
 • APPLE SAFARI
  • Shift + klick på länk = fungerar inte
  • Ctlr + klick på länk = ny flik
 • GOOGLE CROME
  • Shift + klick på länk = nytt fönster
  • Ctlr + klick på länk = ny flik
 • OPERA
  • Shift + klick på länk = ny flik
  • Ctlr + klick på länk = ersätter Danslogen

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1747

Mycket på gång i Callisto just nu

2010-02-18

Janne, ny gitarrist i Callisto

Nu händer det mycket i Callisto. Till att börja med så har de en ny gitarrist, som även kommer att få stå för en del sång, Janne Auvinen. Janne har en gedigen bakgrund som heltidsmusiker och har även spelat i både Micke Ahlgrens och Martinez.

Bandet har också precis släppt en CD-singel med två låtar. Smakprov på dessa finns på deras hemsida eller så kan ni kolla in låtarna nedan:

Du gör mig galen

Flyg prinsessa

Sist men inte minst så har bandets hemsida fått sig en liten renovering också. Passa på att kika in där!

Callisto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1745

Många mil för Fernandoz den här veckan

2010-02-18

Fernandoz ler glatt trots många mil i bussen

Foto: Helmuth Petersson

Fernandoz berättar att de har många mil framför sig denna vecka. I onsdags körde de ner från Värmland till Sundspärlan i Helsingborg, en nätt tripp på 100 mil tur och retur för en enda spelning!

Sedan på torsdag kväll bär det iväg till Äpplet i Umeå där de spelar på fredag. Sedan kör de vidare upp till Luleå för en spelning på Danspalatset i Sunderbyn på kvällen. När de är färdiga där är det dags att bege sig till Söderhamn för en spelning på Kulturens Hus på söndag.

Dansbandslivet består sannerligen inte bara av att stå på scenen och le mot publiken. Speciellt inte för deras tappra Landsvägsriddare, C-kortsinnehavarna Tomma och Conny F. Vad gör inte grabbarna för att sprida go' dansmusik!

När de så är tillbaka hemma på måndag förmiddag kommer de att ha tillryggalagt 300 mil denna vecka med sin gamla buss Bettan som sägs börja bli lite sliten, dragig och allmänt hängig. Grabbarna hälsar att de har börjat snegla på alternativ för en ny turnébuss, men dessa växer inte på träd och det är många kriterier som ska uppfyllas!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1746

Refreshments skapar folkrörelse

2010-02-17

Bandet med rötterna i Gävle firade 20-årsjubileum i fjol. Med en blandning av rock, country och boggie har The Refreshments under två decennier fått horder av folk att röra på sig.

Bandet spelar en blandning av rock- och dansbandsmusik. En mycket populär klassiker de spelar är till exempel Miss You Miss Belinda, en otroligt populär låt bland dansare som också många andra band gjort covers av.

Lyssna nedan då The Refreshements framför just denna låt:

Örnsköldsviks Allehanda »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1743

Fem timmars dansfest på Vallonen

2010-02-17

Flamingokvintetten

Foto: Flamingokvintetten

Världens drag i Överum - ett ordnat kaos under lyckorus Glada takter och go stämning. I fredags var det dansbandsfest på Vallonen i Överum och VT var självklart på plats. Bara några minuter efter att Flamingokvintetten klivit upp på scenen blev dansgolvet fullt. Efter en halvtimme var det dags för Barbados att ställa sig i rampljuset. Tillsammans spelade de hela natten lång.

Västerviks Tidningen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1742

Grattis till Kjetil i Streaplers

2010-02-17

Kjetil fyller år idag

Foto: Göran Axelsson

Idag, onsdag den 17 februari, vill vi fira Kjetil Granli som fyller 45 år. Kjetil är trummis och sångare i Streaplers.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1744

Dansweekend i Östersund

2010-02-16

Helgen den 26-27 mars anordnas en härlig dansweekend i Östersund.

 • På fredag spelar Jannez, Zlips och Blender
 • På lördag spelar Shake, Jannez och Wizex

Dansweekend i Östersund »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1740

Ny singel med Mona G

2010-02-15

Nu har Mona G:s nya singel släppts som har titeln En liten bit av mitt hjärta. Den är ett smakprov från kommande album Monas countrypärlor som kommer senare i vår. Inom kort kommer man även att kunna provlyssna på låten via deras hemsida.

Mona G:s »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1739

Svenska Tommy tvåa i So You Think You Can Dance

2010-02-15

Svenska Tommy Franzén från skånska Löddeköping kom två i brittiska versionen av So You Think You Can Dance då finalen avgjordes i lördags.

Läs vad Skånskan skriver om tävlingen.

So You Think You Can Dance »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1737

Marcus fyller år idag

2010-02-15

Idag, måndag den 15 februari, vill vi fira Marcus Fernholm som fyller år. Marcus är keyboardist i Bhonus.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1734

Danslogen finns nu också på Facebook

2010-02-14

Danslogen vill passa på att påminna om att vi sedan tidigare i vintras finns med på Facebook som grupp.

Gå gärna in och bli medlem och berätta också för era vänner att vi finns där med!

Danslogen på Facebook.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1736

Ny dansgala i Norrtälje

2010-02-14

Den 14 maj kommer det att anordnas en dansgala i Roslagen på Norrtälje Sportcentrum. Dansgolvet kommer att vara hela 1.500 kvm stort och 3 stjärnband spelar upp till dans under kvällen.

 • Larz-Kristerz
 • Scotts
 • Zekes

Ingen mindre än Thomas Deutgen kommer att vara konferencier på plats.

Dansbandsgalan i Norrtälje »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1735

Pulverz har en ny medlem

2010-02-14

Pulverz har fått tillökning av en mycket rutinerad gitarist och sångare med många år på scen och i olika dansband. Stefan Bodin är bandets nya medlem. Kanske ett känt namn för några där ute?

Pulverz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1897

Danslogen önskar ...

2010-02-14

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG ALLA HJÄRTANS DAG!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1731

Dansbanden bjuder på skivregn

2010-02-13

Då dansbanden som spelade till förmån för Haiti deltog i Bingolottos sändning hade samtliga med sig skivor som ska lottas ut.

För att vinna en av dessa skivor krävs endast att man skriver en slogan där man på max 25 ord anger varför man vill vinna en skiva och där ett av orden ska vara namnet på den artist vars skiva man vill vinna.

Tävlignen pågår fram till den 14 februari kl 19.00. För att tävla gå in på Bingolottos sida nedan.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1786

Dansbanden bjuder på skivregn

2010-02-13

Då dansbanden som spelade till förmån för Haiti deltog i Bingolottos sändning hade samtliga med sig skivor som ska lottas ut.

För att vinna en av dessa skivor krävs endast att man skriver en slogan där man på max 25 ord anger varför man vill vinna en skiva och där ett av orden ska vara namnet på den artist vars skiva man vill vinna.

Tävlignen pågår fram till den 14 februari kl 19.00. För att tävla gå in på Bingolottos sida nedan.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1732

Vårpremiär på Parkaden i Härnösand

2010-02-13

Drifters på Parkaden

Foto: Angela Kempher

kväll, lördag den 13 februari, är det premiär för vårsäsongen på Parkaden. Ingen mindre är Drifters spelar upp till dans.

– För första gången har vi lyckats få hit Drifters till Härnösand, som med Erika Sjöström i spetsen rankas av många som Sveriges populäraste dansband, konstaterar Danne Strandberg, arrangör och initiativtagare.

Allehanda.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1730

Jacob fyller 40 år

2010-02-13

Jacob fyller 40

Idag, lördag den 13 februari, vill vi fira Jakob Husberg som fyller 40 år. Jacob spelar gitarr och sjunger stämmor i Robins.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1727

Jannez etta på P4 Toppen

2010-02-12

Jannez ligger med sin låt Baby etta på P4 Toppen som sänds i Sveriges Radio Jämtland.

Du kan lyssna på låten via Sveriges Radios hemsida.

P4 Toppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1729

The Playtones har en ny hemsida

2010-02-12

The Playtones har nu skaffat en ny och fräsch hemsida. Här kan man läsa om de olika medlemmarna i bandet eller titta på videos och mycket annat.

Bandet har också en sida på Facebook som uppdateras kontinuerligt.

The Playtones »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1811

Shake släpper sin nya skiva

2010-02-12

Den 23 februari släpper Shake sin nya liveskiva, Requests Vol 1. Skivan spelades in på Parken i Gävle den 27 september förra året.

Det officiella skivsläppet sker på Birsta City i Sundsvall där Shake kommer att uppträda, spela några låtar och signera skivor.

Shake »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1728

Highlights tävlar i Melodifestivalen

2010-02-11

Det är väl ingen som missat att Highlights tävlar i Melodifestivalen nu på lördag den 13:e februari i Sandviken.

Deras bidrag heter Come and get me now och framförs tillsammans med Mist. Se deras artistpresentation nedan:

Läs gärna även Andras Wistrand blogg i Barometern och Christian Lindholm blogg i Östersunds Posten inför den stora dagen.

Melodifestivalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1723

The Playtones har sålt platina

2010-02-10

Den 3 februari släppte The Playtones sin nya skiva Rock'n'roll Dance Party .

På mindre än en vecka har den redan nu sålt platina!

MLP.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1721

Sandra i Nova fyller år

2010-02-10

Sandra fyller år

Idag, onsdag den 10 februari, fyller Sandra Estberg år. Sandra är sångerska i Nova.

Danslogen önskar henne ett stort grattis och hoppas att hon får ett härligt födelsedagsfirande!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1722

Första helgen med Voyage

2010-02-09

Biwa Records nybildade dansband Voyage har spelat in en video från sin första helg tillsammans. Kapellmästare och basist i bandet är Daniel Pettersson, som nyligen lämnade Svänzons.

Ingela Norrby, manager på Biwa, säger:

- Resan med Voyage har fått en rivstart och bokningarna trillar redan in.

Kolla in videon från premiärhelgen:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1720

Andreas Wistrand om Wake up World

2010-02-08

Den 8 februari medverkade Andreas Wistrand, sångare i Highlights, i TV4:s nyhetsmorgon med anledning av att han är initiativtagare till Wake up World där STIM-pengarna från den inspelade låten oavkortat kommer att gå till Haiti.

Det är Highlights gitarrist Erik som skrivit låten som de valt att inte framföra själva. Sångare är Karl Martindahl, Daniel Karlsson och Robin Bengtsson (som inte hör hemma i dansbandsvärlden).

Låten kan beställas via att man skickar ett sms med texten Haiti30 till nummer 72955. Man får då en länk via ett svarsms och då man klickar på denna så får man låten, som kostar 30 kr att ladda ner.

Redan första dagen hade man fått in över över 10.000 kr till insamlingen!

Hör Andreas berätta om låten och hur projeket kom till:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1719

Zekes och Torgny Melins på Topplistan

2010-02-08

Det går bra för Zekes och Torgny Melins nya skivor. I fredags gick båda två in på den svenska officiella topplistan, Sveriges Topplista.

Torgny Melins gick in direkt på andra plats med sitt album Dansbandsnatt och Zekes gick in direkt på tredje plats med sitt album En sån natt. Nu återstår att se om de blir långkörare här eller om de får konkurrens av andra nyutkomna dansbandsskivor också.

Sverigetopplistan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1716

Svenska låtskrivare bakom dansk vinnarlåt

2010-02-07

I helgen har den danska melodifestivalen avgjorts, Melodi Grand Prix. Vinnarlåten In a moment like this har skrivits av svenskarna Thomas G:son, Henrik Sethsson (Casanovas sångare) och Erik Bernholm. Låten framfördes av duon Chanée & N'evergreen.

Lyssna på vinnarlåten som alltså kommer att representera Danmark i Eurovision Song contest i Oslo i maj.

Melodi Grand Prix »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1715

Missa inte Bingolotto ikväll!

2010-02-07

Missa inte Bingolotto ikväll (söndag 7 februari) då den samlade dansbandseliten framför låten Vi kan alla göra nåt live i studion.

Programmet sänds i TV4 Plus med början kl 19.00.

Läs mer på Vi kan alla göra nåt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1714

Dans i Stadshuset i Sundsvall

2010-02-07

Biwa Management meddelar att de i samarbete med Stadshuset i Sundsvall kommer att anordna ett par danser i Stadshusets spegelsal. Ingela Norrby, mangager på Biwa, säger:

Sedan jag började med Biwa har det varit en dröm att få arrangera dans i Spegelsalen, stans vackraste danslokal. Jag blev så glad när Stadshuset hörde av sig och funderade om vi inte kunde samverka.

Följande datum blir det dans:

 • 20 februari - Martinez
 • 20 mars - Micke Ahlgrens och Nordinz

Pressmeddelande från Biwa »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1712

P4 Dans

2010-02-06

Livemusik med Stensons

På söndag den 7 februari är det en vecka kvar till Norrköpingsbandet Highlights gör debut i Melodifestivalen. P4 Dans tar pulsen på sångaren Andreas Wistrand och de andra i bandet, på söndag kväll.

Dessutom recenseras Torgny Melins nya skiva. Livemusik blir det med Stensons.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen.

På grund av OS-sändningar kommer programmet att utgå den 14, 21 och 28 februari.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1713

Vi kan alla göra nåt - 10% utmaning!

2010-02-04

Nu tas insamlingen till Haiti upp till ännu en nivå, i form av en:

Utmaning att på lördag den 13 februari skänka 10%.

Häng med!

Dansarrangörer

Leif Wibron som är dansarrangör på Parken Gävle är den som initierat denna utmaning. Han kommer att skänka 10% av intäkterna från kommande dans till Zekes till projektet Vi kan alla göra nåt.

För att det ska bli fart på insamlingen uppmanar han alla dansarrangörer att göra samma sak, dvs att skänka 10% av sina intäkter från dansen på lördag den 13 februari.

Dansband

Inte nog med detta. Krister Nordström, kapellmästare i Nova, ringde precis Danslogen och sade att de antar utmaningen och passar den vidare till de andra dansbanden.

Nova kommer alltså att skänka 10% av sitt gage från spelning på Dans In i Stockholm.

Dansare

Då är inte Danslogen sämre än att föreslå att alla dansarna bidrar med 10% av sin lördagskväll också. Eftersom vi inte får in några pengar på våra dansaktiviteter, är vårt förslag att man som enskild person lägger på 10% av kvällens inträde till insamlingen. Detta kan låta som ett litet belopp men tänk om ALLA dansare verkligen antar utmaningen, hur mycket pengar det blir!

Projektet har nu ordnat med ett bankgironummer för insamlingen, 494-9020.

Om det skulle vara så att du som band, arrangör eller dansare inte är aktiv just denna lördag, är det inget som helst som hindrar att du använder dig av fredagen, eller istället gör en symbolisk donation!

Lycka till med utmaningen allihopa! Låt oss nu gå samman och visa hur stark dansbandsbranschen är!

Tillägg 2010-02-05: Nu är det inte bara personer inom dansbandsbranschen som utmanar till förmån för projektet!

Mikael Björkman, VD på Björkmans Montage & Inredning Sverige AB utmanar via branschorganisationen Bra byggare genom att skänka 10% av sina intäkter fredagen den 12 februari till Vi kan alla göra nåt. Det finns ca 2.000 byggföretag anslutna i hela Sverige till Bra byggare och vi hoppas att många antar Mikaels utmaning!

Kom ihåg, ingen kan göra allt , men alla kan göra nåt!

Här kan ni läsa tidigare artiklar som Danslogen skrivit:

Läs mer på projektets egen hemsida:

Vi kan alla göra nåt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1690

Matz Bladhs etta på Norgetoppen

2010-02-04

Matz Bladhs ligger just nu etta på den norska topplistan Dansbandstoppen med sin låt Varje steg jag tar.

Matz Bladhs »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1711

Sommarsemester med Black Jack?

2010-02-03

Sommar med Black Jack?

Black Jack har fått en förfrågan att hitta några fans som brukar använda sin sommarsemester för att åka dit de spelar. Det får vara ett par eller vänner, även en hel familj fungerar.

Ni ska tycka om att ha roligt och även våga bjuda på er själva.

Skicka bild med presentation och en motivering varför ni skall komma med till:

[email protected].

Black Jack »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1710

Dansbandsbloggen tänker ta time-out

2010-02-03

Michael Nystås tar time-out på obestämd tid

Michael Nystås som bevakat dansbandsvärlden i 23 år, håller som bäst på att förbereda sig för en time-out. Han säger att det är dags för nya projekt, men att han vill avsluta sitt skrivande på ett bra sätt.

Dansbandsbloggen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1709

Sångaren i Pär-Norlings har legat på sjukhus

2010-02-02

Ola i Pär-Norlings förd till sjukhus

Ola Westling som är sångare och gitarrist i Pär Norlings fick i onsdags föras i ilfart till Gävle lasarett, då han var mycket dålig på grund av ett virusangrepp på balansverven. Han fick ligga kvar på sjukhuset till i söndags, men är nu hemma igen och på bättringsvägen.

- Får jag bara vila några dagar till, så är det full rulle igen, hälsar Ola.

Spelningen i Rimbo kunde räddas tack vare att den förre medlemmen Micke hoppade in istället för Ola.

Danslogen önskar honom god bättring!

Pär Norlings »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1708

Dansbandseliten till Bingolotto

2010-02-01

Åsa Karlströms och Arne Bakkens projekt för att stötta de jordbävningsdrabbade i Haiti bara växer och växer. Omkring 45 olika dansbandsstjärnor är nu med i projektet och media får alltmer upp ögonen för detta behjärtansvärda ändamål.

På söndag den 7 februari kommer alla sångarna att i medverka i Bingolotto och framföra låten Vi kan alla göra nåt live i studion.

Programmet sänds i TV4 Plus med början kl 19.00.

Skivan är nu inspelad och ivägskickad för tryckning. Snart ska den komma ut i handeln. Danslogen har fått lyssna exlusivt på låten och kan avslöja att den är helt underbart vacker, rörande och MAGISK!

Håll utkik för mer information och missa inte att köpa singeln då den släpps för att stötta offren i Haiti!

Läs mer på Vi kan alla göra nåt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1702