Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i januari 2010

Antal nyheter: 66

Pontus slutar i Casanovas

2010-01-31

Pontus slutar i Casanovas

Pontus Björsner som var med och startade Casanovas för 21 år sedan har bestämt sig för att lämna bandet, för att gå vidare till nya äventyr. På bandets hemsida skriver han följande avskedsbrev till alla fans:

För snart 21 år sedan startade jag och fyra killar i 14 årsåldern grunden till Casanovas i en fritidsgård i Vadstena. Under alla år som vi har spelat har jag samlat på mig fantastiska minnen, i mot- och framgång. Jag har träffat, och fått lära känna många underbara människor under resans gång samt upplevt saker som de flesta bara kan drömma om.

Men, nu har jag tagit ett svårt och tungt beslut - att sluta som medlem i Casanovas. Jag känner att det är dags för mig att prova nya vägar i livet. Jag vill tacka alla er som har följt och stöttat mig/oss i min/vår musikkarriär. Jag vill också tacka alla medlemmar som varit med i bandet under åren, utan er hade jag inte haft alla upplevelser och minnen som jag har idag.

Det känns ändå bra att hoppa av bandet med ”flaggan i topp”, och jag vet att Casanovas kommer fortsätta att ligga bland toppen av dansbandseliten och förhoppningsvis hålla på i många år till.

Casanovas »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1707

Rapport från Manifestgalan

2010-01-31

Ingela, Leif och Karin minglar

I fredags hölls den årliga Manifestgalan, även kallad den alternativa Grammisgalan, på anrika Nalen i Stockholm. Angela Kempher på Danslogen och Leif Wibron, dansarrangör på Parken Gävle var på plats och representerade dansbandsjuryn.

Först var det mingel med sedvanlig dricka och tilltugg. Ingela Norrby, skivbolagsdirektör på Biwa och Karin Ekelind som jobbar med evenemang samma ställe, var också där och kollade in läget och knöt kontakter inom musikbranschen. Danslogen frågade Ingela vad hon tror att priset har för någon betydelse för dansbandsbranschen.

- Det är stort att vi får vara med här! Manifest består av 260 olika oberoende bolag och det är en stor ära att vinna detta pris, som faktiskt är den alternativa grammisen. Extra kul var den respons som Dansbandskategorin fick både under utdelningen med publikens jubel, men också alla som jag träffade på efterfesten som ville veta mer om Dansband och faktiskt insåg att Dansband är minst lika mycket "indie" som det coolaste popbandet.

Prisutdelarna

Sedan var det dags för att presentera de nominerade och att tillkännage vinnarna i varje klass. Leif och Angela delade ut dansbandspriset som gick till Blender, och Angela passade på att framföra en hälsning till alla på plats och sade:

- Det är en ära att få vara här och presentera den nya kategorin dansband. Å hela Dansbandssvergies vägnar vill vi tacka för att vi får vara med här, samtidigt vill vi påpeka att det är hög tid att dansbandsmusiken får den plats de förtjänar inom musikindustrin.

Medan Angela läste upp vinnarna, gjorde Leif en kupp och började knäppa upp skjortan, för att sedan ha en Blendertröja under denna. Blender själva spelade på Öviksmaran och kunde inte vara på plats, men deras pris togs emot av Micke Syd Andersson, fd trummis i Gyllene Tider. Publiken jublade och verkade uppskatta påhittet.

Blenders pris

Själva motiveringen till priset löd:

Ett album som har allt man kan önska av ett (modernt) dansband:

Musik att dansa till, musik att lyssna till, musik som berör och musik som gör en glad. Ett välproducerat och helt komplett album, tvärt emot spår 11:s titel som lyder: Ingen är perfekt.

Det här albumet är precis det, perfekt!

Vi behöver inte säga: Välkommen in i Dansbandseliten, för där är ni redan.

Årets vinnare i kategorin dansband är: Välkommen in med Blender!

Priset kommer att överlämnas till Blender vid en liten ceremoni på Folkets Hus i Säter då de spelar upp till dans där den 11 februari.

De övriga nominerade i kategorin var Zlips, Peter & Agneta och Sannex. Tyvärr kunde ingen av banden närvara vid galan, så det kändes onekligen lite tomt på dansbandsfronten. Förhoppningsvis blir detta pris nu mer uppmärksammat inom dansbandsbranschen och intresset mycket större till nästa år.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1704

Grattis till Niklas i Jenny Saléns

2010-01-31

Niklas fyller 40 idag

Foto: Helmuth Petersson

Idag, söndag den 31 januari, vill vi fira Niklas Adamsson som fyller 40 år. Niklas är kapellmästare och saxofonist i Jenny Saléns.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1706

Agneta åkte ut ur Let's Dance

2010-01-30

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Agneta Sjödin med sin danspartner Tobias Karlsson, blev det par som, något chockartat och oväntat, åkte ut ur Let's Dance igår. Domarna gav dem både lovord och bra poäng, men TV-tittarna röstade ändå ut paret. Det skillde bara 14 röster till Elin Kling och Daniel Da Silva.

Till Aftonbladet sade Agneta:

– Jag är chockad. Det ska jag erkänna, jag trodde verkligen att jag skulle få vara kvar.

Tony Irving rasar över tittarnas röster och skriver på sin blogg:

- Nu fattar jag ingenting! Hur i helevete kunde ni låta det hända!? Det är folkets fel!

Se parets dramatiska Paso Doble via TV4 Play.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1705

Gamblers bloggar

2010-01-30

Gamblers förbereder sig för Vänerdansen

Foto: Angela Kempher

Gamblers hakar på trenden med egna bloggar och skriver om vad som händer med bandet i Camp Gamblers. Här utlovas att man ska få veta allt och lite till!

Gamblers blogg »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1682

Blender vann Manifestpriset

2010-01-29

Ikväll har den årliga Manifestgalan gått av stapeln på Nalen i Stockholm. Danslogen var på plats som jury och kan med glädje meddela att vinnaren i kategorin Dansband blev:

 • Blender - Välkommen in (Blender Records)

Detta är första gången kategorin Dansband finns med och det var extra kul att få vara på plats. Tyvärr kunde inte vinnarna själva delta eftersom de sedan länge varit bokade att spela på Öviksmaran. De höll ett tacktal via en videolänk och priset togs för deras räkning emot av Micke Syd Andersson.

Manifest har skapats för att uppmärksamma och premiera artister kontrakterade på oberoende skivbolag. Arrangörerna vill visa på all fantastisk musik som görs på oberoende bolag och få publiken att göra nya musikaliska upptäckter.

Manifestgalan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1703

The Playtones medverkar i Bingolotto

2010-01-29

The Playtones spelar i Bingolotto

Foto: Angela Kempher

The Playtones, som vann Dansbandskampen, kommer att medverka i Bingolotto nu på söndag den 31 januari.

Programmet sänds i TV4 Plus med början kl 19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1700

Martinez med ny singel

2010-01-29

Martinez har kommit ut med en ny singel, Den glömda kärleken. Michael Nystås skriver på Dansbandsbloggen:

Den glömda kärleken är ett starkt stycke svensk dansmusik. Martinez nya singel låter som någon av Kikki Danielssons mest vemodiga countryballader om brustna hjärtan. Producenten Micke Öhlén har fångat den genuina känslan bakom. Resultatet är en av de senaste årens finaste dansbandslåtar.

Läs hela recensionen nedan:

Dansbandsloggen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1699

Titanix på P4 Dans

2010-01-28

Titanx på Dansbandskampen

Foto: Angela Kempher

På söndag den 31 januari följer P4 Dans med Titanix på turné till Tierp och kollar hur livet förändrats för bandet. Efter drygt 30 år på vägarna fick de sitt genombrott tack vare Dansbandskampen.

Vi får dessutom höra livemusik med Expanders och Zekes nya skiva recenseras.

Programmet sänds som vanligt i Sveriges Radio P4 kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1698

Sista chansen till dans med Tonix

2010-01-28

Foto: Helmuth Petterson

Efter dryga 40 års turnerande beslutade sig Tonix för att lägga instrumenten på hyllan för gott.

Deras avskedsspelning kommer att ske på Sandra i Kalmar lördagen den 6 mars 2010. Innan dess har ni chansen att dansa till dem en näst-sista-gång på Brunnsparken i Örebro, nu på lördag den 30 januari.

Passa på att ta en sista svängom till detta eminenta band och ge dem ett minnesvärt avsked!

Tonix »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1696

Dates skiva får strålande recensioner

2010-01-27

Date sitter säkert på dansbandspoptronen

Date gick till final i Dansbandskampen och fick omgående skivkontrakt. Idag, den 27 januari, släpper bandet sitt nya album Här och nu. Plattan innehåller 12 låtar, varav 3 är helt nyskrivna och även All for love som blev så populär på Dansbandskampen.

Dansbandsbloggen har lyssnat på skivan och skriver bland annat:

Det är en vågad skiva som törs flytta fram gränserna med originella coverval och ett tufft sound som ändå inte behöver skrämma bort någon. Det är därför ett viktigt dansbandsalbum som lever upp till förväntningarna och tycks motsvara orkesterns högt ställda ambitioner. Dates nya platta är en utmärkt start på dansbandsåret 2010. På dansbandspoptronen sitter bandet ensamt just nu.

Läs hela recensionen här.

Passa även på att titta på den reklamfilm som ligger ute för skivan på Youtube.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1694

Zekes debutalbum släpps

2010-01-27

Zekes får svallande recensioner

Efter Zekes framgångar i Dansbandskampen släpper nu bandet sitt debutalbum En så'n natt. Själva releasen sker idag, den 27 januari. Plattan innehåller 14 låtar som är en blandning av det bästa från dansbandskampen och nyskrivna låtar.

Dansbandsbloggen som har lyssnat på skivan är imponerad av grabbarnas debut och spår dem en en lysande dansbanekarriär. Han skriver bland annat:

Sångaren Rickard Carlsson är ett stjärnskott, ett fynd, som förmår sjunga med både sväng och känsla.

Läs hela recensionen här.

I samband med skivsläppet kommer Zekes att spela på Commerce Köpcentrum i Skövde. Så passa på att åka dit och lyssna på dem!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1693

Låten Vi kan alla göra nåt är inspelad

2010-01-26

Under dagen spelades låten Vi kan alla göra nåt in. Projektet växer hela tiden och hela 37 olika dansbandsstjärnor deltog i den lyckade inspelningen av singeln, där pengarna från försäljningen oavkortat ska gå till de jordbävningsdrabbade i Haiti.

Via SVT Play kan man se en del av inspelningen då Värmlandsnytt var på plats. Man kan även lyssna lite mer på själva sången då Anders Wigelius i Gamblers övar på refrängen.

Bilder kommer att läggas ut på projektets hemsida allt eftersom, samtidigt som den uppdateras med fortlöpande information.

Vi kan alla göra nåt »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1695

Playtones släpper en skiva

2010-01-26

Den 3 februari släpper The Playtones sin nya skiva Rock'n'roll Dance Party .

Skivan ges ut av Lionheart och på deras hemsida ser man komplett förteckning över de 15 låtar som är med och så kan man även provlyssna på små snuttar av dessa.

Den 1 februari uppträder bandet på Torget i Ronneby inför skivsläppet och gör en liten smyglansering av denna. De kommer att sälja och signera skivan redan här. Läs om detta i Sydöstran.

CDON »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1667

Grattis till Christian i Highlights

2010-01-26

Idag fyller Christian år

Foto: Carro Pettersson

Idag, tisdag den 26 januari, är det dags att gratulera Christian Lindholm som fyller år. Christian är keyboardist i Highlights.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Ni har väl inte misat att läsa Christians schlagerblogg i Östersunds Posten. Här skriver han och berättar om vad som händer i bandet fram till deras deltagande i Melodifestivalen den 13 februari.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1687

Dansbandskalaset kliver ombord på Galxay

2010-01-25

The Playtones lastar på sina grejer på Galaxy

I samband med att Dansbandskalaset skulle ha premiär för sina spelnignar på Galaxy, var Danslogen på plats och spanade in läget. The Playtones var lite sena och hann bara i alla hast lasta på sin utrusnting och tid för något samtal med dem blev det tyvärr inte. Titanix hade dock gott om tid och vi fick oss en lång pratstund i cafét på terminalen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1681

Johan och Leif har fått fart på dansen i Gävle

2010-01-24

Dansant dansbokare på Parken Gävle, Leif Wibron. Här tar han en svängom med Lillan i Martinez

Foto: Angela Kempher

För ett par år sedan var intresset för danserna på Estraden, som det då kallades, i det närmaste dött. De dåvarande ägarna valde då att sälja stället och sedan sommaren 2008 är det Johan Näsman som driver Parken Gävle, som han döpte om den till.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1691

Strömlöst med Roger Lööfs

2010-01-24

Danslogen har varit i kontakt med Liselotte Sivertsen Carlson som berättar om bandets två senaste spelningar.

Vad hände egentligen i Sveg?

- Förra lördagen spelade vi i Folkets Hus i Sveg och strax före sista dansen blev det kolsvart. Arrangören började desperat leta efter elskåpet innan han insåg att HELA Sveg slocknat.

Kom strömmen tillbaka?

- Nej, i ljuset av nödbelysningen ovanför dörrarna och tre värmeljus, fick vi försöka hitta våra kläder, byta om och sedan lokalisera utrustningen. Skönt att vi inte syntes där vi krälade omkring som två murmeldjur utan lokalsinne på golvet, medan vi försökte få ner allt i rätt lådor. Just då kändes det rätt bra att vi packat förr!

Den stora varuhissen bakom scenen fungerade givetvis inte heller, så det blev ett litet äventyr att få ut grejerna. Arrangörerna ställde snällt upp och hjälpte till, så till slut gick det. Fast någon tankning eller traditionsenlig Statoilkorv blev det förstås inte. Tack och lov tog vi oss till Orsa innan bensinen var slut, annars hade det blivit onödigt äventyrligt.

Skönt att det löste sig i alla fall! Sedan råkande ni helt osannolikt ut för nästan samma sak igen.

- Ja, i fredags skedde samma sak, fast strax före paus. Kolsvart! Vi tänkte att det här kan ju inte vara sant, men jodå, vi hade tydligen släckt delar av Jössefors också. Fast det blev en riktigt mysig väntan med värmeljus och fika. Strömmen kom dock tillbaka efter en dryg halvtimme och resten av kvällen förflöt utan missöden.

Nästa gång satsar vi på att släcka hela Oslo, avslutar Liselotte med ett skratt!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1692

Efterlysning på Claes Lövgrens saker

2010-01-24

Anne-Li, "Humlan" kallad, älskar Claes-Lövgrens! Hon undrar om det finns snälla människor där ute som har gamla kort eller planscher, ja allt som handlar om CLAES LÖVGRENS som ni vill sälja eller skänka till henne.

Kontakta Anne-Li direkt på hennes mailadress:

[email protected].

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1593

Martinez med ny singel

2010-01-23

Martinez har kommit ut med en ny singel, Den glömda kärleken. Denna kan beställas via Biwa Records. Om skivan skriver de:

Den glömda kärleken är skriven av Maritha Johansson och Mulle Melander och producerad av Micke Öhlén från Sidelake Studios. En fantastisk melodi med en innerlig och stämningsfull text. En härlig Martinezfox med äkta norrländskt vemod.

Biwa Records »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1689

Arvingarna har en ny hemsida

2010-01-22

Arvingarna har gjort om sin hemsida. Passa på att gå in där och kolla in nyheterna och den nya fräscha designen.

Arvingarna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1688

EXTRA EXTRA - Dansband sjunger för Haiti

2010-01-21

Arne sjunger för de drabbade i Haiti

Foto: Janne Vedin

Danslogen har precis talat med Arne Bakken, sångare och frontare i Hedins, som nu avslöjar deras hemlighet som vi blir först ut med.

Arne berättar att han fick en idé i måndags där han tänkte att Hedins skulle spela in en skiva till förmån för de jordbävningsdrabbade i Haiti. Ganska snabbt insåg han att de behövde mer draghjälp för att få den genomslagskraft han önskade. Han kontaktade då Åsa Karlström som är en av Sveriges absolut bästa låtskrivare och som genast gick med på att skriva en låt för detta ändamål. Tillsammans med låtskrivarkollegan Linda Dahl har nu Åsa skrivit låten Alla kan vi göra något.

En massa kända dansband ville vara med och ställa upp på detta och startfältet på de som nu ska spela in plattan är beundransvärt. Banden ville ställa upp och släppte allt de hade för hand. Skivan kommer att produceras av ingen mindre än Thomas Thörnholm.

En pressrelease kommer att gå ut imorgon, fredag, och detta projekt beräknas få stor massmedial uppmärksamhet. Representanter från banden kommer bland annat att synas i TV4 Nyhetsmorgon. Pengarna från projektet kommer att skänkas till de drabbade via Läkare utan gränser.

Arne betonar att det rör sig om ett nollkostnadsprojekt, där sponsorer går in och täcker bakomliggande kostnader och att alla inblandade gör detta utan ersättning, allt för att pengarna verkligen ska gå fram till de drabbade och inte hamna i någon administration.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1686

Melissa medverkar i SVT Debatt

2010-01-21

Melissa debatterar jämställdhet

Ikväll, torsdag den 21 januari, medverkar Melissa Williams, sångerska i Zlips och känd från sitt deltagande i juryn på Dansbandskampen, i TV-programmet Debatt.

Programmet sänds kl 21.30 i SVT1 och kommer bland annat att handla om jämställdhet inom musikbranschen. Missa inte detta tillfälle, det lär bli intressanta diskussioner!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1685

Christina Lindberg med i P4 Dans

2010-01-21

Christina Lindberg

Foto: Pressbild från Christinas hemsida

På söndag den 24 januari träffar P4 Dans Christina Lindberg. Vi får höra om hennes karriär, om hur hon blev känd på 80-talet för den fullkomligt underbara låten "De sista ljuva år" till vad hon gör idag.

Vi får också lyssna på livemusik med Thorleifs.

Programmet sänds som vanligt i Sveriges Radio P4 kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1683

Med Hedins på Folkets Hus i Halllunda

2010-01-21

Danslogen träffade Hedins på Folkets Hus i Hallunda, som ligger utanför Stockholm, en januarikväll. Förutom att ta tillfället i akt och dansa bort denna gråa vinterkväll och prata med killarna, så fanns det ett annat skäl till besöket också.

Det var nämligen "Baby Bakkens" första dansbandskväll med pappa Arne som är sångare i bandet. Endast 7½ veckor gammal fick lilla Linus följa med på turné. En sådan händelse vill man ju inte missa! En separat intervju med mamma Maria kommer snart, men just nu ska vi dock ägna oss åt grabbarna i bandet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1680

Ny basist i Nova

2010-01-20

Pontus Engström, ny basist i Nova

Foto: Stefan Westerberg, Dansbilder.se

Chrille har nu slutat i Nova och ersatts av Ponuts Engström. Danslogen passade på att ställa några frågor till Ponuts så att vi alla kan få en bild av vem han är.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1676

Nytt dansband - Voyage

2010-01-20

Biwa Records har nu gått ut med informationen att de har ett till dansband i sitt stall. Nämligen det helt nybildade dansbandet Voyage. Kapellmästare och basist i bandet kommer att bli Daniel Pettersson, som precis lämnat Svänzons.

Voyage kommer att spela modern dansmusik med inspiration från 80-talet fram till dagens hits. Bandet kommer att bestå av fem medlemmar; sång, bas, gitarr, keyboard och trummor. Samtliga medlemmar utom trummisen är idag klara och kommer presenteras på bandets hemsida som inom kort lanseras inför premiären som planeras till den 21 april.

Premiärspelningen kommer att ske i Sundsvallsregionen och planeras för fullt redan! Om sitt nya band säger Daniel:

- Det var dax nu att stå på egna ben och med Biwa Management som bokningsbolag i ryggen så känns det som en rejäl och oerhört spännande satsning.

Biwa Records »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1679

Vill du bli TV-stjärna i Let's Dance?

2010-01-19

Nu har du chansen att få synas på TV på bästa sändningstid, mitt under pågående Let's Dance!

Becel som är en av sponsorerna till TV-programmet har just nu en pågående tävling där man kan ladda upp sina egna dansnummer. Det svenska folket får sedan rösta på sina favoriter tillsammans med Lars Brandeby. Varje vecka väljs tre vinnare ut som sedan går till final. Dessa vinner även publikplats till programmet. Vinnarna kommer sedan att visas under finalavsnittet som sänds den 26 mars.

Det roliga med denna kampanj är att det är helt vanliga människor som är med och tävlar och får en unik chans att bli sedda av nästan 3 miljoner tittare. Dansa i par, med dina barn eller helt själv, i vilken stil som helst, bara fantasin sätter gränserna!

Syftet med kampanjen är entusiasmera människor att dansa för att förbättra sin hälsa, primärt hjärthälsan.

För att ladda upp egna filmer är det bara att följa instruktionerna.

Dansa med hjärtat »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1677

Grattis till Leif i Jive

2010-01-19

Leif fyller 40 idag

Idag, tisdag den 19 januari, vill vi fira Leif Wallin som fyller 40 år. Leif spelar trummor och sjunger i Jive.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1669

Namnsdagar!

2010-01-18

Det är väl ingen som missat att vi nu lagt till dagens namnsdagsbarn precis här ovanför? För säkerhets skull lade vi även till datum och veckodag, så att inga missförstånd kan uppstå. Nu kan ni börja uppvakta alla kompisar på deras namnsdagar!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1678

Fernandoz med ny hemsida

2010-01-18

Fernandoz har en ny hemsida. De skriver att den är för det mesta densamma som förut, men förhoppningsvis lite mer städad, bättre stylad och mer kompakt än tidigare.

På deras hemsida kan du passa på att kolla in en kort reklamfilm för deras nya skiva.

Fernandoz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1675

Över 20.000 foton i bildgalleriet

2010-01-17

Är just DU kanske med på bild?

Foto: Angela Kempher

Vi har nu över 20.000 foton i vårt bildgalleri. Det är roligt att så pass många skickar in sina bilder till oss!

Har du kollat om ditt favoritdansställe finns med? Kanske finns du själv med på bild? Känner du att det saknas bilder från vissa dansställen? Vi tar gärna emot fler bilder, från alla håll och kanter av Sverige!

Ta kontakt med oss om du vill skicka in dina bilder, enklast går det via vårt kontaktformulär, så berättar vi hur man går till väga. Glöm inte att ange din epostadress så att vi kan svara dig!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1673

Grattis till Stefan i Callisto

2010-01-17

Idag, söndag den 17 januari, vill vi fira Stefan Andersson som fyller 40 år. Stefan spelar keyboard och dragspel i Callisto.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1674

Rackarna har en ny medlem

2010-01-17

Rackarna meddelar att de nu har en femte medlem, Rickard Alerstedt.

Rickard spelar steelgitarr, mandolin, gitarr samt sjunger. Med detta nyförvärv drar bandet sig ytterliggare ett snäpp mot countryhållet. För er som inte känner till bandet så kan ni lyssna och dansa till dem på Nyvång i Vollsjö den 21 mars.

Rackarna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1671

Date spelar på Idrottsgalan

2010-01-16

Date ska spela på Idrottsgalan

Foto: Angela Kempher

Date har fått den stora äran att spela på årets Idrottsgala som går av stapeln den 18 januari på Globen Arena.

På Dates hemsida står det att Jan inte riktigt fattar grejen med att vara ”så glad” för denna spelning... Han tror ju nästan att Zlatan spelar tennis.

Date »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1672

Nordiska museet fortsätter att anordna tedanser!

2010-01-16

Nordiska museet forstätter på lördagar under perioden 30 januari til 27 mars 2010 med sina tedanser. Till evenemanget gäller ordinarie museientré, 80 kr, eller köp ett Tedanskort för 300 kr (begränsat antal) som gäller under alla tedanser.

Nordiska Museet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1664

Larz-Kristerz vann en Grammis

2010-01-15

2010 års Grammisgala har precis gått av stapeln. Vinnare i kategorin "Årets Dansband" blev:

 • Larz-Kristerz - Hem till dig

I sitt tacktal tog Larz-Kristerz bland annat upp

"Sony, Lasse Höglund och alla de stött på under resans gång"

vilket resulterade i skratt från såväl scen som publik!

Danslogen gratulerar de lyckliga vinnarna!

Grammisgalan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1670

Torgny Melins med ny skiva

2010-01-15

Den 27 januari släpper Torgny Melins sitt nya album Dansbandsnatt. Skivan innehåller 15 spår, dels paradnummer från Dansbandskampen, dels flera nyskrivna svenska låtar samt två fantstiska duetter. Lill-Babs sjunger sin egen hit från 1961 Gummiboll och Meslissa sjunger Fem minuter i himmelen skriven av Orup och Lena Philipsson.

- Vilka kvinnor! Nu kan jag dö lycklig, hälsar Tintin i Torgny Melins.

Skivan har spelats in i studion hos Anders Larsson, Streaplers, i Dals Rostock och ges ut av Lionheart.

Ginza »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1668

Grattis till Micke i Mats Bergmans

2010-01-15

Micke fyller år idag

Idag, fredagen den 15 januari, är det dags att fira Mikael Eriksson som fyller 45 år. Mikael är gitarrist i Mats Bergmans.

Mats Bergmans spelar ikväll på Casino Cosmpol i Sundsvall. Danslogen kan skvallra att Micke älskar ostbågar, så om ni har vägarna förbi Casinot kan ni överraska honom med en påse!

Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1666

Martinez medverkar i radion

2010-01-14

På fredag den 15 januari är Martinez gäster i Radio P4 Västernorrlands program Efter 3 i samband med premiären av Danskulturprojektet. Lyssna vid ca. kl.15.30-tiden.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1665

Ny basist i Svänzons

2010-01-14

Christian, ny baist i Svänzons

Christian Pettersson heter Svänzons nya basist. Bandet hälsar att han är en gemytlig Värmlänning från Grums som har en gedigen musikalisk bakgrund och som har spelat det mesta från vals till funk via hårdrock och jazz. Han är även utbildad elbaspedagog vid Piteå Musikhögskola samt New Mexico State University i Staterna.

Daniel har beslutat att gå vidare på eget håll. Läs hans avskedsbrev till danspubliken.

Svänzons »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1663

Knytis med Micke Ahlgrens i Uppsala

2010-01-14

Micke Ahlgrens spelar på dansknytis

Foto: Angela Kempher

På Bälinge Bygdegård, utanför Uppsala, anordnas ett knytkalas på lördag den 13 februari. Borden står dukade från kl 18.00 och dansen börjar kl 20.00.

Micke Ahlgrens står för dans och underhållning.

För köp av biljetter och vägbeskrivning, kontakta Agnetha Aveholt på tlefonnummer 0730-658 820.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1654

En fikapaus på TV4 med Willy & Charlotte från Let's Dance

2010-01-13

Paus på TV4

Foto: Angela Kempher

Danslogen passade på att få sig en pratstund med Willy Björkman och Charlotte Sinclair i TV4:s cafeteria då de pausade mellan ett träningspass inför fredagens omgång av Let's Dance och utprovningen av kläder till tävlingen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1662

Vad gör Chris nuförtiden?

2010-01-12

I juni slutade Christian "Chris" Andersen i Wahlströms efter att ha spelat gitarr där i ca 6 månader. Dessförinnan spelade han med Sannex under en lång tid. Många dansare saknar Chris på scenerna och undrar var han tog vägen.

Danslogen ställde Chris frågan "Vad gör du nuförtiden?"

- Sedan jag slutade i Wahlströms har min vardag tillägnats åt arbete på Musikbörsen i Uppsala där jag jobbar med att dela med mig av mina erfarenheter från musikbranschen och självklart med att sälja instrument mm.

Jag har även varit i studion hela hösten och spelat in till min kommande soloskiva som jag hoppas på ska släppas nu till våren. En stor skillnad mot förr är att man inte har ett skivbolag som vill ha klart skivan NU utan man kan till och med SKAPA i studion! Genren är typ lite blues/country/singersongwriter.

Spelandet har jag inte gett upp heller utan jag spelar så ofta jag hinner. Ibland blir det till och med för mycket för att orka upp till det riktiga jobbet. Jag spelar dels med vårt coverband Sigtuna Non Stars, dels som vikarie hos diverse band och så trubadurar jag runtom i Sverige och gör väl ca 6-8 spelningar i månaden.

Till helgen ska jag till exempel spela ombord på Viking Cinderella fast på en helt annan scen mot vad jag är van vid, nämligen Hornblowers Pub som underhållning där. Det är en helt annan underhållningsform än dansband och en jättekul utmaning då jag faktiskt som 11-åring började min bana som just trubadur.

Passa även på att kolla in Chris egen hemsida eller hans sida på Facebook.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1658

Succé för Dansbandskalasets turnépremiär

2010-01-12

I helgen var det turnépremiär för Dansbandskalaset med vinnarna och tvåan från Dansbandskampen, The Playtones och Titanix. I fredags spelade de på Sundspärlan i Helsingborg och i lördags på Rondo i Göteborg.

För Danslogen berättar Stefan Rolf, kapellmästare och gitarrist i Titanix:

- Premiären gick jättebra. Första giget i Helsingborg blev riktigt trevligt. Det droppade in folk under hela kvällen, så till slut var det 850 personer på plats. I Göteborg blev det fullt hus på en gång, 950 personer. Efter det stoppades insläppet, så det var folk som fick vända om. Det var full fart hela helgen och när vi styrde bussen hemåt var vi mycket nöjda med premiärhelgen. Vi ser redan fram emot spelningen i Gislaved på lördag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1660

Manifest 2010, Sveriges Oberoende Musikpris - de nominerade

2010-01-11

Den 29:e januari 2010 arrangerar SOM och Fritz’s Corner 2010 års upplaga av Manifestgalan på Nalen i Stockholm. Manifest har skapats för att uppmärksamma och premiera artister kontrakterade på oberoende skivbolag. Arrangörerna vill visa på all fantastisk musik som görs på oberoende bolag och få publiken att göra nya musikaliska upptäckter. Galan är öppen för allmänheten och bjuder på DJs, prisutdelning och livemusik.

För första gången finns Dansbanden med och följande är de som har nominerats inom kategorin Dansband är:

 • Blender - Välkommen in (Blender Records)
 • Peter Grundström och Agneta Olsson - På väg tillsammans (ARS Records)
 • Sannex - Live på stan (Boomfactory)
 • Zlips – Live (Biwa)

Jury inom denna kategori har varit:

 • Ordförande Angela Kempher - Danslogen.se
 • Michael Nystås - Frilansskribent
 • Leif Wibron - Gävledansarrangör
 • Diana Thylin - Chefredaktör "Får Jag Lov"
 • Per-Roger Carlsson - Radio Guld Sundsvall

Manifestgalan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1659

Dansfestival i Skövde i februari

2010-01-11

Mats Bergsmans och Blender kommer till Skövde

Den sista helgen i februari hålls Skövde Dansfestival, som blivit en årlig tradition. Inte mindre än hela sju band spelar upp till dans under dessa två dagar. Det är en blanding och moderna och mogna band och dansen hålls på två golv, för att passa alla smaker!

Fredag:

 • Blender
 • Bhonus
 • Kindbergs
 • Zekes

Lördag:

 • Drifters
 • Mats Bergmans
 • Wahlströms

Skövde Dansfestival »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1655

Larse i Shake fyller år

2010-01-11

Larse fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, måndag den 11 januari, fyller Larse Rylander 30 år. Larse är trummis i Shake.

Vi på Danslogen önskar honom en riktigt trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1657

Årets vinnare av publikpriset Guldsladden

2010-01-10

Här år årets vinnare av publikpriset Guldsladden.

Årets Sångerska:

 • Christine Granholm, Shake

Årets Sångare:

 • Henrik Strömberg, Scotts

Årets Trummis:

 • Kjetil Granli, Streaplers

Årets Basist:

 • Roberto Mårdstam, Scotts

Årets Klaviatur:

 • Marcus Fernholm, Bhonus

Årets Gitarrist:

 • Lasse Ingerstad, Hedins

Årets Mogenband:

 • Stensons

Årets Modernband:

 • Nizeguys

Årets Foxhit:

 • I djupet av mitt hjärta med Jannez

Årets Bugghit:

 • Underbar med Scotts

Årets (ut)Strålande Musiker

 • Stefan Nykvist, Larz Kristerz

Årets Specialpris:

 • Dansbandskampen; för det upplyft de gav dansbanden

Guldsladden »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1656

Rapport från Vänerdansen

2010-01-10

Under Trettondagshelgen hölls Vänerdansen i Kristinehamn för första gången. Danslogen var på plats och spanade in allt innan evenemanget drog igång den första kvällen.

Lokalen var iordningsställd på ett jättefint sätt. Trots den väldigt stora arenan, med plats för 3.000 besökare, så kändes det mysigt och ombonat, med vacker ljussättning och facklor som brann.

Danslogen passade på att prata med banden, Date och Gamblers, mellan deras soundcheck, intag av mat och klädombyte.

Vad tror ni om kvällens evenemang?

Date

Date - Det är jättekul att någon tar tag i ett sådant här evenemang i en så pass stor arena, speciellt i den här regionen. Arrangörerna har verkligen gjort iordning stället på ett bra sätt, det känns som att komma till Dansbandskampen! Det är verkligen fint med ljussättningen, ser ut som värsta scenografen har gjort det.

Gamblers - Det kommer att bli väldigt bra, det är kul att få spela på ett sådant här stort ställe. Det är alltid roligt att spela tillsammans med Date, som vi känner sedan tidigare. Senast vi träffades var på Dansbandskampen. Jag är taggad som en gris, säger sångaren Anders.

Kan ni berätta något om skivan som är på gång?

Date - Den 27 januari släpps vår nya skiva, Här och nu. Det känns kul, vi har en bra feeling inför releasen. Det är en lite annorlunda dansskiva, med mycket 80- och 90-tals klassiker. Den innehåller 12 spår, varav 3 helt nyskrivna låtar, även All for love som vi framförde på Dansbandskampen.

Gamblers

Gamblers - I slutet av januari kommer vår nya singel ut, Jag lovar dig. Den innehåller två låtar, varav den ena skrivits av Anders och den andra av Anders tillsammans med Per.

Hur känner ni inför 2010?

Date - Det ska bli så himla kul, vi är så in i norden taggade! 2010 och förhoppningsvis kommande år efteråt också, kommer att mötas av ett helt nytt Date. Egentligen är vi ett helt nytt band från i oktober. Vi är så tacksamma över att folk gillade det vi gjorde på Dansbandskampen och röstade på oss. Vi ska med basta ge tillbaka, lägger sångaren Jan till.

Date

Gamblers - Till att börja med så ser vi fram emot att få spela på Öviksmaran, det känns skönt att ha fått förtroendet att spela där. Vi har fått ersätta Titanix som turnerar med Dansbandskalaset.

I den konstellationen vi är nu har vi funnits i ca ett år. För första gången på länge känns allt jättebra. 2009 har varit ett bra år och vi tror starkt på att 2010 blir ännu bättre! Vi vill komma ut och visa framfötterna, vi känner oss extremt positiva och energiska! Nu djävlar ska vi ut och vara bäst i hela världen!

Nina Fyhr, arrangör från Kristinehamns Dansförning, säger så här efter avslutad danshelg:

- Vi är jättenöjda! Alla som har varit med och jobbat med detta har varit så otroligt duktiga. Resultatet blev över förväntan. Nöjesbyrån i Karlskoga har gjort ett fantastiskt jobb med miljön inne i arenan, det blev så himla fint och mysigt. Vi har enbart fått positiva kommentarer om Vänerdansen och satsar nu på att anordna en ny dansgala nästa vår. Innan dess har vi vårt Valborgskalas att se fram emot. Dit hälsar vi alla välkomna!

Det är mycket jobb med att anordna en sådan här gala, men allt det positiva överväger. En granne till mig som är präst, sade att han tyckte jag var värd att få Kristinehamn Kommuns Kulturpris. Danslogen kan inte annat än att hålla med!

Här kan ni se några videoklipp från dansgalan:

Date kör Vågorna då de soundcheckar innan galan öppnade.

Casanovas spelar Making your mind up.

Wahlströms spelar Break it up.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1650

Danserna i Arboga Folkets Park är räddade

2010-01-10

Bild från stödgalan

Foto: Stefan Westerberg, Dansbilder.se

I november skrev Danslogen om en stödgala som hölls i Folkets Park i Arboga. Då var det nära att det skulle bli slutdansat i denna lokal.

Danserna är nu räddade genom pengarna från stödgalan och ett föreningsbidrag på 110.000 kronor från Arboga kommun. Nu hoppas arrangören på att andra inom området vill använda Folkets Hus lokaler till annat så att de på detta sätt kan dela på kostnaderna.

Sveriges Radio »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1653

Divine ersätter Gamblers på Stenungsbaden

2010-01-09

Divine ersätter Gamblers på Stenungsbaden

Ikväll, lördag den 9 januari, kommer Divine att ersätta Gamblers på kvällens dans i Stenungsund. Gamblers har blivit tvungen att ställa in på grund av att de tyvärr fått problem med bussen.

Sångaren Anders Wigelius berättar för Danslogen att bussen havererat precis idag. De ber så mycket om ursäkt för missödet och lovar att reparera bussen redan till veckan. För övrigs hälsar han att deras ersättare Divine är ett bra band som kommer att "spela röven av Stenungsbaden"!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1652

P4 Dans spelar den bästa livemusiken

2010-01-09

Bengt-Hennings, ett av livebanden i P4 Dans

Foto: Angela Kempher

På söndag den 10 januari blir det livemusik för hela licensslanten i P4 Dans. Det bästa från 2009 års liveband bjuds under 90 minuter. Bengt-Hennings, CC Lee, Larz-Kristerz, Mats Bergmans, Date och Thorleifs ser till att julgranen dansas ut.

Programmet sänds som vanligt i Sveriges Radio P4 kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1651

Turnépremiär för Dansbandskalaset

2010-01-08

The Platyones, nu drar turnén igång

Foto: Helmuth Petersson

Ikväll, fredag den 8 januari, är det turnépremiär för Dansbandskalaset. Premiären sker på Sundspärlan i Helsingborg. Vinnarna av Dansbandskampen, The Platyones, spelar tillsammans med Titanix, som kom på andra plats.

Helsingborgs Dagblad mötte The Playtones över en kopp kaffe strax innan soundcheck och pratade bussliv, dansband och drömmar. Läs nedan vad de skriver.

Helsingborgs Daglad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1649

Nya medlemmar i Rezar

2010-01-08

Rezar har bytt gitarrist och fått en ny sångerska.

Jenny Sellgren har tagit över sångmicken och den nya gitarristen är Matz "Marre" Morén, som tidigare spelade i Divine.

Rezar »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1648

Jens i Svänzons gillar mode

2010-01-07

Jens i Svänzons

Foto: Angela Kempher

Dagbladet har träffat Jens för en pratstund om hans klädintresse. Han berättar att hans sämsta klädköp var en röd Hawaiiskjorta och att hans favoritplagg är ett par Converseskor. I ett bildspel kan man också se då Jens visar upp valda delar av sin garderob.

Dagbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1647

Stensons ny skiva får strålande recensioner

2010-01-06

Stensons släppte sin nya skiva I den grönaste skog i mitten av december. Michael Nystås skriver nu på Dansbandsbloggen att Stensons gjort om bedriften från förra året och att den nya skivan är en av 2009 års bästa dansbandsplattor!

Ginza »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1646

Här är deltagarna i Let's Dance 2010

2010-01-05

Let's Dance har premiär nu på fredag den 8 januari. Årets deltagare är som vanligt en blanding av kändisar från olika sammanhang. Här är alla deltagarna, samt deras tävlingsdanspartners:

 • Elin Kling & Daniel da Silva
 • Willy Björkman & Charlotte Sinclair
 • Gudrun Schyman & Björn Törnblom
 • Agneta Sjödin & Tobias Karlsson
 • Marcus Birro & Helena Fransson
 • Peter Wahlbeck & Maria Bild
 • Victoria Sandell Svensson & Anders Jacobson
 • Stefan Sauk & Malin Johansson
 • Molly Sandén & Jonathan Näslund
 • Claudia Galli & Tobias Wallin
 • Rabih Jaber & Maria Lindberg
 • Mattias Andréasson & Cecilia Ehrling

TV4 - Let's Dance »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1644

Fernandoz i älgolycka

2010-01-04

Den döda älgkalven ligger brevid Fernandoz buss

Foto: Conny Ohlson

Imorse krockade Fernandoz med en älg på vägen hem efter deras spelning i Bjärnum. Lyckligtvis blev det inga personskador! Danslogen har varit i kontakt med Conny Ohlson som berättar följande:

- Olyckan hände ungefär 03.30 inatt, ca 4 mil norr om Jönköping mot Skövde. Tom satt och körde bussen när plötsligt tre älgar kom upp på vägen i full fart och på samma gång fick vi ett möte av ett annat fordon. Som tur var missade den mötande bilen älgarna men vi klippte den sista i raden, det var en älgkalv. Den fastnade under bussen så Tom fick åka ca 150 meter och trixa och svänga innan den släppte. Vi drog den ur vägen och ringde polisen så de fick ta kontakt med markägarna!

- Vi visste att Sandins hade spelat i Törringelund och att de var strax bakom oss. De kom och erbjöd oss lift om det behövdes. När bärgaren kom konstaterade han att det nog "bara" var ett rör som gått sönder. Så han bogserade oss till Skövde och kontaktade en verkstad som kunde ta emot oss direkt kl. 07.00 på morgonen. Jättebra!

- Vi vinkade iväg Sandins och tackade stort för deras vänlighet att vänta och se hur vi klarade oss! Sedan kunde vi rulla ut ur verkstaden efter bara 1,5 timme och och fortsätta färden hem mot Värmland. Vi var tvugna att stanna och fylla på mer vatten och glykol efter några mil när sytemet börjat fyllas upp, men annars var det inga problem.

- Vi är glada att skadorna inte blev värre och att den mötande bilen inte tog en älg på samma gång för då hade det kunnat slutat i en katastrof!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1645

Emil blir ny basist i Wahlströms

2010-01-04

Emil,ny i Wahlströms

Foto: Angela Kempher

Emil Johansson, blir ny basist i Wahlströms. Danslogen skrev nyligen om att Turbo lämnade bandet för att istället gå över till Drifters.

Emil var tidigare basist i Nova, men slutade där för ganska precis ett år sedan. Det senaste året har han mestadels frilansat, spelat i lite olika coverband och popband.

Emil, som precis åkt på semester till Smögen, hälsar till Danslogen att det känns skönt att komma tillbaka till branschen. Speciellt bra känns det att komma till just Wahlströms som är ett av sveriges bästa dansband och för att grabbarna verkar väldigt schyssta, säger han.

Än så länge har Embil bara varit med och känt lite på gänget, den riktiga premiären blir först i mitten/slutet av februari.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1642

Hur såg dansbandsåret 2009 ut?

2010-01-03

Danslogen har väntat på att Michael Nystås skulle publicera sin årliga topplista över dansbandsbranschen, men vi kan nu se att han för första gången sedan starten av bloggen bestämt sig för att inte ge ut någon sådan. Vi bestämde då oss för att själva för att svänga ihop någon liten krönika över händelser från det gångna dansbandsåret.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1637

Trettondagsdans i Enköping

2010-01-02

Micke Ahlgrens spelar på dansknytis

Foto: Angela Kempher

På Idrottshuset i Enköping anordnar Bert Salomonsson ett dansknytis på Trettondagsafton, den 5 januari 2010. Micke Ahlgrens är bandet som spelar upp till dans.

Passa på att gå ut och träffa glada dansvänner samtidigt som du dansar bort all överflödig julmat!

För mer information eller för att bindande anmälan, se Fest och Dans eller ring Bert på mobilnummer 070-692 13 35.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1641

Tre födelsedagar på samma dag

2010-01-02

Idag, lördag den 2 januari, fyller inte mindre än tre olika dansbandsmusiker år (som Danslogen känner till).

Casper Janebrink som är basist i Arvingarna fyller 40 år.

Hans Plahn som är trummis i Casanovas fyller 30 år.

Robin Rignell som är trummis i Hedins fyller 21 år.

Vi på Danslogen önskar alla tre grabbarna ett riktigt trevligt födelsedagsfirande!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1640

Stensons låt med på film

2010-01-01

Stenssons låtar med i film

Foto: Helmuth Petersson

Under nyårshelgen, nämligen fredag den 1 och lördag den 2 januari, visar SVT1 Camilla Läckbergs filmatiserade roman Olycksfågeln.

I denna film spelas två låtar från Stensons nya skiva I den grönaste skog. Filmen kommer också att släppas som DVD i februari.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1639

Melissa tillbaka i Zlips igen

2010-01-01

Melissa sjunger igen

Foto: Angela Kempher

Ett kärt återseende mellan såväl bandmedlemmarna i Zlips som med danspubliken, blir det på lördag den 2 januari då Melissa kliver tillbaka in i Zlips, efter sitt uppehåll under hösten då hon varit en av jurymedlemmarna i Dansbandskampen. Första spelningen med gänget blir på Folkets Park i Sundsvall, där de spelar non-stop med Sannex.

Danslogen kontaktade Melissa inför spelningen och ställde ett par frågor.

Hur har du laddat inför din "come-back"?

- Roligt att kalla det för "come-back", tycker jag...haha... fan, det låter lite som jag är gammal och sliten från ett besök i rehab och fängelse. HAHAAA!!!! Lite äldre och sliten är jag kanske från kvällstidningarna men jag har laddat batterierna i Egypten med Lillen och barnen och vi är utvilade, bruna, fina och magsjuka så jag kanske hinner gå ner mina jul-kilon inför första giget!

Hur känns det att kliva upp på scen och sjunga igen?

- Skönt! Som man känner när man kommer hem från semestern. Borta bra men hemma bäst! När det gäller sången så är jag dock nervös... Jag har varit OTROLIGT lat och knappt sjungit något alls. (När jag inte har haft barnen hemma så har Lillen varit hemma. Ni anar inte hur tråkigt det är att bo ihop med en sångerska, speciellt en så högljudd som jag! Jag försöker alltid att träna när jag är ensam så jag inte driver bort min man eller traumatiserar mina barn! Jag ska repa lite med grabbarna innan spelningen i Sundsvall, skriva ner text på handen och hoppas på det bästa. Jag kollade förresten med Lars idag för att vara säker på att jag får komma och jobba på lördag. Hela hösten trodde jag att de skulle ha så skoj ihop som grabbgäng, att jag kanske skulle komma att behöva tigga jobb på Dansbands-sångerska-sarbetsförmedlingen. På skoj sade han lite tveksamt att jag var välkommen tillbaka och det kändes skönt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1636

Micke i Micke Ahlgrens fyller år

2010-01-01

Micke fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, fredag den 1 januari, fyller Micke Ahlgren 55 år. Micke, är sångare och kapellmästare i sitt band Micke Ahlgrens.

Vi på Danslogen önskar honom en riktigt trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1634