Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i juli 2010

Antal nyheter: 76

Robin Selg söker nytt dansband

2010-07-31

Robin Selg som var med och startade upp KändiZ som deltog i Dansbandskampens första säsong, söker nu ett nytt band att spela i. Efter att KändiZ lades ner har Robin fortsatt att ägna sig åt musik genom låtskrivande.

Robin är en glad Skånepåg på 24 år som sjunger och spelar kompgitarr som biinstrument. Han har spelat både i större och mindre sammanhang och söker nu i första hand mogendansband i Skåne att spela med i. Han hälsar dock att inga dörrar stängda för modernare dansband heller.

Robin nås genom mobil eller mail:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2159

Grattis till Jan i Date

2010-07-31

Foto: Caroline Pettersson

Idag, lördag den 31 juli, fyller Jan Lindberg år. Jan är sångare och basist i Date.

Danslogen hoppas han får en härlig födelsedag med många gratulationer! För er som vill uppvakta honom så spelar Date på Frykdalsdansen i Sunne ikväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2160

Dansbandskampen tar in hip hop

2010-07-30

Dansbandskampen fortsätter med sin satsning på förändring inför höstens omgång av programmet. Nu satsas det på bredden musikaliskt och Rigo and the Topaz sound är aktuella för tävlingen.

Rigo and the Topaz sound deltog i Melodifestivalen 2009 med låten "I Got U" som gick vidare till andra chansen. Rigo själv, Rodrigo Pencheff som han egentligen heter, deltog även som körledare i Körslaget 2009.

För att färska upp minnet kan ni nedan lyssna på låten de tävlade med och även för att se vad vi har att förvänta oss i Dansbandskampen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2156

Unikt samarbete mellan arrangörer i Jämtand

2010-07-30

Två dansarrangör i Jämtland, Fröjdholmen och Aspånäset, har valt att gå samman och göra en storslagen säsongsavslutning gemensamt istället för att konkurrera med varandra.

Till Danslogen säger Marcus Byman, arrangör på Fröjdholmen:

- Zlips skulle egentligen ha spelat på Aspånäset och vi hade Highlighs men eftersom en krock med arrangör på mindre än 10 mils avstånd från varandra inte innebär någonting positivt för varken oss som arrangörer eller publiken, så kör vi allt på samma ställe och gör en dunderkväll med två topporkestrar istället för att slita publiken i stycken.

Detta är något som fler arrangörer borde tänka på, tycker Danslogen. Vi hoppas verkligen att alla dansare sluter upp och gör detta evenemang till ett lyckat sådant.

Fröjdholmen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2155

Stor fest på Kärrasand i Urshult

2010-07-30

Lördagen den 31 juli ställer Kärrasand i Urshult till med stor 60-talsfest. Festligheterna inleds kl 14.00 med en bilutställning sedan blir det dans till The Playtones som spelar på Stora Scen. JJ Band spelar gamla godingar i Gäddekrogen.

Kärrasand »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2154

Andy i Claes Lövgrens fyller år

2010-07-29

Andreas Johansson i Claes Lövgrens

Foto: Angela Kempher

Idag, torsdag, den 29 juli, fyller Andreas Johansson år. Andy, som han kallas, spelar trummor i Claes Lövgrens.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2150

Fjordfestivalen i Uddevalla pågår

2010-07-29

Igår började Fjordfestivalen i Uddevalla. Även här har det satsats på dansband och varje kväll spelar ett av Sveriges bästa dansband.

 • Onsdag 28 juli Scotts
 • Torsdag 29 juli Lasse Stefanz
 • Fredag 30 juli Date
 • Lördag 31 juli Sannex

Fjordfestivalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2149

Grattis till Christine i Shake

2010-07-29

Christine fyller år

Foto: Göran Axelsson

Idag, torsdag den 29 juli, fyller Christine Granholm år. Christine är sångerska i Shake.

Danslogen önskar henne ett stort grattis och hoppas att hon får ett härligt födelsedagsfirande.

Ikväll spelar Shake på Folkets Hus i Sangis i Norrbotten, så är ni i närheten tycker vi att ni absolut ska åka dit och gratulera henne!

Danslogen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2007

LuleåKalaset med dansbana

2010-07-29

Nu är dansbanan tillbaka på LuleåKalaset! Till 2010 års LuleåKalas kommer det att finnas en 200 kvm stor dansbana i Norra Hamn till alla dansares gläjde.

Kalaset drar igång torsdagen den 5 augusti, men dans blir det först på fredag och lördag.

 • Fredag 6 augusti Jive
 • Lörag 7 augusti Shake

Luleåkalaset »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2148

Idag drar två festivaler igång i Värmland

2010-07-28

Idag, onsdag den 28 juli, drar två stora festivaler igång samtidigt i Värmland. Dels Frykdalsdansen som hålls varje år vecka 30 i Sunne och så Putte på Torget i Karlskoga.

På Frykdalsdansen ligger fokus, som det kanske hörs på namnet, just på dansen, medan det i Karlskoga är mer festival, dock med dansband varje kväll.

För mer information om dessa evenemang (och många fler), se Danslogens Evenemangstips.

Vill du tipsa oss om fler evenemang eller annonsera här, så är det bara att kontakta oss på [email protected]

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2147

Thoréns med ny hemsida och ny skiva

2010-07-28

Thoréns har kommit med en ny fullängds-CD. Skivan innehåller 13 olika spår och via deras hemsida kan man lyssna på ett par smakprov. Skivan är inspelad i BVK Studio i Emmaboda, arrangemang av Magnus Franzén och producenrad av Benny Johansson.

Thoréns har samtdigt passat på att fräscha till sin hemsida.

Thoréns »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2146

Lite statistik från Dansbandsveckan

2010-07-27

Vi på Danslogen marknadsförde oss på olika sätt under Dansbandsveckan i Malung. Nu när dansen är slut och vi tittar på statistiken över våra besökare kan vi konstatera att vi ökat besökarantalet med ungefär 1.000 personer både söndagen och måndagen.

Vi vill hälsa alla dessa nya besökare speciellt välkomna till hemsidan och hoppas ni ska finna en massa intressant läsning. Givetvis önskar vi också att ni stannar kvar hos oss. Ni får väldigt gärna höra av er till oss med era synpunkter. Är det något ni gillar speciellt mycket, är det något ni saknar osv? Detta gäller naturligtvis även er som har besökt sidan sedan tidigare!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2142

Godbitar från Malung

2010-07-26

Zlips

Som vanligt gjordes en massa fantastiskt roliga och skickliga uppträdanden i Grönlandsparken. Det ena mer bejublat än det andra. Vi väljer här att ta upp Donnez som som nästan förvandlade sig till Chippendalepojkar och Zlips som gjorde en vågad Village Boys show, med hjälp av lättklädda dansare, Bad Boyz.

Jubileumsbakelse Mitt i centrum av Malung ligger ett kafé, Systrarna Hedbacks Café, med otroligt gott fikabröd. Hit är det kö långt ut på gatan varje dag under Dansbandsveckan. Konditorn hade i år specialkomponerat en bakelse till 25-års jubileumets ära. Självklart kunde inte Danslogen motstå att äta en sådan. Den var mumsig kan vi intyga, med en moussefyllning på hjortron och vit choklad, på en chokladbotten och med dekoration av olika bär.

Glada norrmän på balkong vid Grönlandsparken och norska dansbandet Contrazt

Visste ni att ca 20% av alla besökare på Dansbandsveckan i Malung kommer från Norge? Glada norrmän som bodde precis vid Grönlandsparken skyltade med sin norska flagga och viftade glatt. Ett av banden som spelade under veckan var norska Contrazt som kommer från närheten av Kongsvinger.

Lena Ström Danslogen fick även höra den glada nyheten att Lena Ström, kallad Lee, och hennes man Henrik Ström, både i CC & Lee, väntar sitt första barn i januari. Grattis säger vi till dem båda!

Under lördagens uppträdanden i Grönlandsparken så tackades Bertil Elfström, initiativtagaren till Dansbandsveckan, för sina insatser. Utan Bertil hade det Bertil Elfström inte blivit någon Dansbandsvecka och från början var det få som trodde på hans idé. Nu så här 25 år senare sitter han fortfarande kvar i planeringskommittén. Något väl värt att uppmärksammas. Bertil fick, något generat, ta emot publikens stående jubel.

Jimmy, Grönlandsparkens goaste dansbandsentusiast

Tur-Åke Lindqvist En återkommande profil i Malung är supergoa Jimmy som lever för dansband. Var man än går ser man honom diggande framför de olika scenerna. I år fick han under ett av uppträdandena i Grönlandsparken en egen Dalahäst av Tur Åke Lindqvist som är ständig konferencier. Jimmy mottog folkets applåder med stor glädje.

Dansare på bana 3 den 24 juli

Den svettigaste dansbanan av alla är Dansbana 3. Här samlas fram för allt de yngre dansarna som kommit hit för att dansa till eliten av de moderna banden. Det är trångt och värmen stiger som i en ångbastu från de tätt omslingrade kropparna som ger sig hän och gnussar vilt. Här dricks det vatten i omåttliga mängder ur medhavda flaskor. Klädesombyten och handdukar är ett måste!

Vattenflaskor på rad vid dansbana 3

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2143

Zekes spelar på Cykelfestival

2010-07-26

Torsdag 29 juli - söndag 1 augusti arrangeras en cykelfestival i Vårgårda. På lördag kväll blir det lite festligheter som avslutas med dans till Zekes.

Både allmänhet och alla cyklister är inbjudna!

Vårgårda cykelfestivalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2129

Scotts gick in på Svensktoppen

2010-07-25

Scotts tog sig idag in på Svensktoppen med sin låt Jag ångrar ingenting. Just nu ligger den på en 10:e plats. Vi får hoppas att den faller juryn i smaken och kommer att klättra på listan.

Lyssna på söndag den 1 augusti för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare.

Programmet sänds varje söndag i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2144

Nytt publikrekord för Dansbandsveckan

2010-07-25

Foto: Göran Axelsson

Nytt publikrekord har slagits under Dansbandsveckan! Totalt blev det 41.238 besökare under veckan vilket är en ökning med 1.368 personer jämfört med 2009. Publiksnittet per kväll låg på 5.891 besökare.

Dansbandsveckan stärker sin position som världens största dansbandsarrangemang. Något som Danslogen tycker är jätteroligt är att det går så bra för en dansfestival när till och med anrika Hultsfred fick lägga ner i år.

Nytt rekord har även slagits när det gäller antalet husvagnar och husbilar på plats i Malung. Uppskattningsvis mellan 2.500–3.000 ekipage har funnits på plats under Dansbandsveckan. Någon statistik för tältare har Danslogen inte kunnat finna, men kan intyga att det har stått tält uppställda på alla tänkbara, och nästan icke-tänkbara, ställen runt Malung. Vad de ska ha frusit på nätterna då temperaturen har krupit ner mot endast 5 plusgrader. Är man dansentusiast så är man!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2141

Dansbandsveckan är nu slut

2010-07-25

Foto: Angela Kempher

Nu är Dansbandsveckan slut för denna gång. Klockan är snart 3 på morgonen och vi på Danslogen har lämnat Orrskogen bakom oss, tagit en kvällsfika på det nattöppna bageriet (det är otroligt vilken entreprenörsanda som råder här, vilket bageri skulle annars ha öppet kl 23.00-06.00?!) och sitter ner för att sortera de hundratals, ja om inte tusentals, fotografier som har tagits. Alla intryck ska även sorteras och av bilder och idéer föds förhoppningsvis fler nyhetsartiklar till er, våra hemsidebesökares, glädje.

Hoppas alla ca 40.000 som dansat dessa kvällarna har haft en underbar vecka, gammal som ung, mogendansare som moderndansare, svenskar som alla övriga besökare!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2140

Willez - nästa band att gå vidare i Dansbandskampen

2010-07-24

Danslogen har nu fått veta att ytterligare ett av banden har offentliggjorts inför höstens Dansbandskamp. Det skånska ungdomsbandet Willez blev i torsdags lurade att spela live på torget i deras hemmaort Ljungbyhed. Under spelningen levererades en pizzakartong till bandet där det låg ett telegram med hälsningen från SVT att de blivit uttagna till Dansbanskampen. SVT filmade på plats och intervjuade även bandet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2139

Några dansbandsröster om Dansbandsveckan

2010-07-24

Danslogen ställde samma fråga till några dansbandsmusiker på plats i Orrskogen igår. Se vad vi fick för några svar.

Vad är bäst med Dansbandsveckan?

Jens Pääjärvi, Svänzons

Jens Pääjärvi, Svänzons - Det är härligt att träffa både publik och kollegor inom branschen. Folkfesten är enorm. Det är lite som en branschträff för oss dansbandsmusiker, det är då vi alla träffas.

Joakim Rönnqvist, Dreams

Joakim Rönnqvist, Dreams - Det är en stor dansbandsfest! Är man inte med här så finns man inte i branschen.

Jonas Näslund, Cavalkad

Jonas Näslund, Cavalkad - Det är en jättehärliga känsla både att vara här och spela här. Det är helt annat än att spela på andra ställen.

Donald Laitila, Donnez

Donald Laitila, Donnez - Det är första gången vi spelar här och det har varit över alla förväntan. Vi valde också att skoja till det i Grönlandsparken och uppträdde i badbyxor och flugor vilket verkar ha tagits väl emot av publiken.

Robert Mührer, Bengt-Hennings

Rober Mührer_Bengt-Hennings - Det är otroligt med allt folk här, man får ett enormt bemötande som dansband. Det är också kul att få träffa alla banden som är här.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2138

Nytt dagsrekord för Dansbandsveckan

2010-07-23

I onsdags då bland annat Lasse Stefanz spelade i Malung lockades en ny rekordpublik. Inte mindre än 7.988 besökare fanns på plats vilket är nytt publikrekord för Orrskogen. Det tidigare rekordet var från 2008, då onsdagskvällen lockade 7.707 besökare.

Dalarnas Tidning skriver dagligen om Dansbandsveckan. Se deras hemsida nedan, om ni vill läsa artiklar från Malung.

Dalarnas Tidningar »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2137

Martinez spelar på Stora Torget i Filipstad

2010-07-23

Martinez spelar imorgon, lördag 24 juli, på Stora Torget i Filipstad. Detta är en del av Filipstads årligt återkommande "Filibjurveckan" som började igår. Under en veckas tid anordnas en massa olika spännande aktiviteter och hela staden sjuder av liv.

Alla är varmt välkomna till dansen som pågår kl 21.00-01.00.

Filibjurveckan.pdf »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2135

Christer Sjögren medverkar i Allsång på Skansen

2010-07-23

Den 27 juli får vi se den udda men sköna konstellationen Christer Sjögren och Thorsten Flinck i Allsång på Skansen. Spännande, missa inte detta tillfälle.

För er som inte åker till Skansen så är det bara att bänka sig framför TV:n kl 20.00 på SVT1 eller titta på programmet efteråt via SVT Play.

SVT / Allsång på Skansen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2127

Divine första band uttaget till Dansbandskampen

2010-07-22

Under Divines spelning i Grönlandsparken i Malung på onsdagen fick de ett glädjebesked av SVT. Tur-Åke Lindqvist kom upp på scenen då de spelat två låtar av sju och viftade med ett telefram från SVT. De hade blivit uttagna till Dansbandskampen! Så här lyder SVT:s motivering:

- Dansbandet Divine har i sin ansökan visat på en bred musikalisk kompetens, stor kreativitet i sina arrangemang och en smittande positiv energi på scenen.

Danslogen som var på plats i Malung har pratat med sångerskan i bandet, Lotten Hansson.

Hur kändes det när ni fick beskedet?

-Först förstod jag inte vad han sade, jag fick nästan en chock. Var vi uttanga på riktigt till Dansbandskampen? Eller var det till nästa omgång av utgallringen? Det tog ett par låtar till för mig att smälta det hela och förstå att vi faktiskt var med i tävlingen - på riktigt!

- Sedan grät och skrattade jag om vartannat rakt in i kameran som var på plats och filmade för tv. Det känns underbart, helt fantastiskt! Vilken chans och så himla kul att få den här möjligheten.

Som Danslogen har skrivit om förut så kommer programmet att se annorlunda ut i år jämfört med tidigare. Dels kommer det bara att vara 10 tävlande band i år och nu är alltså Divine först ut av dessa. Övriga band kommer att överraskas allt eftersom på samma sätt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2134

Ny medlem i Henderz orkester

2010-07-22

Göran Larsson är ny gittarist och saxofonist i Henderz. Göran efterträder Tony Persson som valt att sluta i bandet. Göran har tidigare spelat i många sammanhang, bland annat med Svante Thuresson.

Bandets nästa spelning är i Edaparken är den 31 juli. Edaparken ligger vid norska gränsen utanför Charlottenberg.

Henderz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2124

Sommarfest i Höllviken

2010-07-21

Den 23 - 25 juli anordnas det en sommarfest på Höllvikens Idrottsplats. Stället sig vara en av Sveriges populäraste nöjesfält! Dans blir det här också:

 • Fredag 23/7 Arvingarna
 • Lördag 24/7 Ezzex

Sommarfesten i Höllviken »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1826

Conny Nilsson blir sångare i Matz Bladhs

2010-07-21

Conny är ny sångare i Matz Bladhs

Under gårdagens spelning i Malung tillkännagav Matz Bladhs att deras nya permanenta sångare blir Conny Nilsson. Conny har vikarierat i bandet sedan turbulensen i slutet på mars, då deras tidigare sångare Göran Lindberg slutade.

Conny vikarierade även i bandet under tiden då Göran var långtidssjukskriven hösten 2009.

Jonas på Danslogen var på plats under gårdagens spelning och rapporterar att Conny är ett mycket bra val. Bandet spelade väldigt bra och Conny har ungefär samma tonläge som Göran.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2133

Scotts utmanar på Svensktoppen

2010-07-21

Denna vecka är Scotts utmanare på Svensktoppen med sin låt Jag ångrar ingenting.

Lyssna på söndag den 25 juli för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare. Vi kan däremot gå in och rösta på vilken låt vi tycker är vår favorit. I skrivande stund har 57% valt just Scotts, så håll tummarna att Svensktoppsjuryn har samma smak!

Programmet sänds med start kl 11.03 i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2126

Klart med vilka som ersätter juryn i Dansbandskampen

2010-07-20

Thomas blir kvar i Dansbandskampen

Foto: Angela Kempher

Danslogen har tidigare berättat om vilka förändringar som kommer att ske i Dansbandskampen till hösten, om ni missat detta finns allt i tidigare nyhet.

Nu har det bekräftats vilka som ersätter juryn till hösten eftersom denna ska utgå. Iställt satsar SVT på att ha två kommentatorer som ska guida TV-tittarna genom programmet, tillsammans med den nya programledaren Christine Meltzer.

Allas vår Mr Dansband, Thomas Deutgen, blir kvar i programmet och kommer att samarbeta med jazzartisten Gunhild Carling som just nu turnerar med Diggiloo-gänget, enligt en pressrelease från SVT.

SVT/Dansbandskampen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2132

Är du i Malung och fotograferar?

2010-07-20

Denna vecka samlas ca 40.000 glada dansare i Malung för att delta i Dansbandsveckan. Är du en av dem på plats och tar du bilder som du vill dela med dig av?

Danslogen lägger gärna upp så många bilder som möjligt från veckan. Maila dem till oss på:

[email protected]

Ange vilken dag bilderna är tagna och vem som är fotograf. Av publicistiska och upphovsrättsliga skäl måste vi ange detta. För att ditt namn ska kunna läggas ut måste du vara medlem på Danslogen. Om du inte är det sedan tidigare blir du det snabbt och enkelt via nedan länk.

Bli medlem på Danslogen

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2130

Vilka band underhåller i Malung?

2010-07-20

Under Dansbandsveckan i Malung anordnas det en massa underhållning under dagtid i parken. Här ses höjdpunkterna från de aktuella dansband som uppträder.

Scenen i Grönlandsparken:

 • Måndag 19 juli Thorleifs
 • Tisdag 20 juli Jannez, Sten & Stanley, Perikles
 • Onsdagen 21 juli Titanix, Anne Nørdsti
 • Torsdagen 22 juli Larz Kristerz, Drifters
 • Fredagen 23 juli Bengt Hennings, Black Jack, Magnus Carlsson
 • Lördagen 24 juli CC & Lee, Sannex

Show i tältet:

 • Måndag 19 juli Partypolarna
 • Tisdag 20 juli Scotts
 • Onsdag 21 juli Bhonus
 • Torsdag 22 juli Farbror Fläks
 • Fredag 23 juli Golden Retrievers
 • Lördag 24 juli Little Boo and the Virgins

Komplett spelplan för kvällarnas dansband finner ni under Danslogens spelplaner.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2131

Folkets Hus Hallunda utökar med moderna danser

2010-07-20

Folkets Hus i Hallunda (som är en förort söder om Stockholm) har länge anordnat populära mogendanser på tisdagarna. Nu till hösten utökar de danstillfällena med fem fredagar, då moderna band kommer att spela.

Danslogen vill gärna uppmana sina besökare att ta sig en sväng dit och stötta denna nya satsning. Alltför många gånger vill dansare ha mer dans, men sviker sedan när arrangörerna vågar sig på nysatsningar. Låt inte Hallunda gå samma öde till mötes!

Folkets Hus Hallunda »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2118

Grattis till Jakob i Zekes

2010-07-20

Jakob fyller år idag

Idag, tisdag den 20 juli fyller Jakob Stenseke i Zekes år. Jakob spelar saxofon och gitarr i bandet och som lite kuriosa kan nämnas att det är hans efternamn som är grunden till bandets namn.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas han får en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2121

Rapport från Guldklavegalan

2010-07-19

Jonas på Danslogen var igår med på Guldklavegalan, för 3:e gången av de 11 år som han har besökt dansveckan och rapporterar till oss som inte kunde vara på plats.

Thomas och Thomas Galan leddes av välkände Thomas Deutgen från P4 Dans med finska schlageroraklet Thomas Lundin som sidekick. För 600 kr fick man en väldigt god trerätterssupé samt bra underhållning, full valuta för pengarna.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2128

Här är alla Guldklavevinnarna 2010

2010-07-18

Flamingokvintetten - Årets Dansband

Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio (alla bilder)

Här är samtliga Guldklavevinnare 2010, angivna i den ordning som priserna delades ut:

Maria Rolf

Årets arrangör:

 • Leif Wibron, Parken Gävle

Årets trummis:

 • Kjetil Granli, Streaplers

Årets keyboardist:

 • Lasse Larsson, Arvingarna

Årets basist:

 • Roberto Mårdstam, Scotts

Årets gitarrist:

 • Christer Ericsson, Lasse-Stefanz

Årets album:

 • Rock'n Roll Dance Party, The Playtones

Årets sångerska:

 • Maria Rolf, Titanix

Årets sångare:

 • Olle Jönsson, Lasse-Stefanz

Årets SKAP-stipendium för betydande insatser inom dansbandsgenren:

 • Ulf Georgsson, Bhonus
 • Monica Forsberg, låtskrivare

Årets låt:

 • Excuse me, The Playtones
Juryns specialpris, för satsningen på dansband på bästa sändingstid:

 • Sveriges Television för Dansbandskampen

Årets dansband:

 • Flamingokvintetten

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2123

Erik Lihm medverkar i TV

2010-07-18

Imorgon, måndag den 19 juli, medverkar Erik som är kapellmästare i Erik Lihms i SVTs morgonprogram Godmorgon Sverige.

Erik och turistchefen i Malung, Lars Bälter, kommer att intervjuas med anledning av Dansbandsveckan. Vi får även se glimtar från Guldklavegalan. Inslaget kommer att visas vid 8-tiden, men misströsta inte om ni är morgontrötta, programmet går att se efteråt via SVT Play.

Godmorgon Sverige »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2125

Snart dags för Frykdalsdansen i Sunne

2010-07-18

Sommarens stora dans- och nöjesfestival i Sunne går av stapeln för den 24:e gången. Som vanligt hålls den 4 dagar under vecka 30, veckan efter Dansbandskveckan i Malung.

Sexton olika band spelar under dagarna fyra och det blir olika uppträndanden och shower.

Onsdag 28 juli:

 • Lasse Stefanz, Perikles, Blender och The Playtones

Torsdag 29 juli:

 • Streaples, Scotts, Casanovas, Vagabond

Fredag 30 juli:

 • Wahlströms, Divine, Ole Ivars, Arvingarna

Lördag 31 juli:

 • Torgny Melins, Date, Nova, Barbados

Frykdalsdansen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2120

En dansant succé!

2010-07-17

Ikväll är det sista dagen för Härnösands Dansbandsfestival. Ingela Norrby, koordinator för festivalen, berättar för Danslogen:

- Vi har haft underbart väder där publiken har kunnat njuta av härliga orkestrar, spännande tävlingar och god mat! Härnsösand Grand Prix vanns av Dreams som nu kommer äntra scenen med Scotts ikväll.

- Grabbarna har varit kvar i Härnösand och upplevt den dansanta succén som Härnösands Dansbandsfestival har blivit. En dag kvar men festivalen har varit en välbesökt tillställning där gammal som ung har kunnat njuta av havet, det vackra vädret och härlig dans på stora dansgolv. Till arrangörernas stora glädje har både besökare och band lovordat arrangemanget som redan nu är spikat att gå av stapeln vecka 28 nästa år. Ikväll spelar Jannez, Micke Ahlgrens, Scotts och vinnarna Dreams.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2122

CC & Lee utmanar på Svensktoppen

2010-07-17

Denna vecka är CC & Lee utmanare på Svensktoppen med sin låt Honey.

Lyssna på söndag den 18 juli för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktopen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare. Vi kan däremot gå in och rösta på vilken låt vi tycker är vår favorit. I skrivande stund har 58% valt just CC & Lee, så håll tummarna att Svensktoppsjuryn har samma smak!

Programmet sänds med start kl 11.03 i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2119

Putte på Torget i Karlskoga

2010-07-16

Putte på Torget är en folkfest för alla åldrar som firas i Karlskoga den 28-31 juli. På två år har festivalen blivit en av Mellansveriges största festivaler.

Även här har man valt att satsa på att ha med dansband i år.

 • Onsdag 28 juli - Arvingarna
 • Torsdag 29 juli - Black Jack
 • Fredag 30 juli - Torgny Melins

Putte i Parken »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2113

Olle Jönsson utsedd till Årets Skåning

2010-07-15

Foto: Jeanette Gustafsson

Olle Jönsson, sångare och frontfigur i Lasse Stefanz, har röstas fram till Årets Skåning. I samband med en allsångskväll på Pildammsteatern i Malmö delades priset ut.

Olle själv var rörd över mottagandet och sade efter ceremonin till Kvällsposten:

- Det finns inga pengar i världen som kan mäta sig med det här. Vilken otrolig känsla att ta emot publikens uppskattning.

Kvällsposten »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2115

Snart är det dags för Guldklavegalan

2010-07-14

Radarparet Thomas och Thomas leder Guldklavegalan

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu är det snart dags för Guldklavegalan, årets stora händelse inom dansbandsbranschen. Galan går av stapeln på söndag den 18 juli, som ett startskott på Dansbandsveckan i Malung.

Presentatörer av galan i år är Thomas Deutgen och Thomas Lundin. Bland prisutdelarna finner vi E-Type, Anne-Lie Rydé och Janne Schaffer. Den sistnämnda kommer att dela ut priset i kategorin Årets Gitarrist. I samband med galan och prisutdelningen uppträder bland annat The Playtones och Olle Jönsson från Lasse Stefanz.

Galan kommer att sändas live i P4 Dans från kl 20.00 där vi får höra vilka som har vunnit de prestigefyllda priserna. Har någon missat de nominerade så kan ni se dessa i tidigare nyhet här på Danslogen.

I en artikel i Dalarnas Tidningar kan man läsa mer om denna gala och vad ansvarig för det hela, Åsa Hedlöf, säger. Bland annat får vi veta vilken meny som serveras på själva galan. Får vi fresta med att berätta vilka godsaker det blir?

 • Förrätt - Lax- och melonsallad på wasabipannacotta
 • Varmrätt - Hjortfilé med masalasås och potatisbakelse med baconlindad haricots verts
 • Dessert - Frusen blåbärsmeze med daimkrokant

Sveriges Radio »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2114

Black Jack spelar på Gropafesten

2010-07-14

Black Jack spelar på Gropafesten

Black Jack kommer att spela upp till dans under Gropafesten, fredagen den 6 augusti. Gropafesten är en årligen återkommande festival i Fjugesta som ligger mellan Örebro och Karlskoga och som bjuder på en blanding från familjeunderhållning till dans och scenuppträdanden. På lördagen underhåller både Meduza och Solid från scenen.

Gropafesten »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1307

Claes Lövgrens spelar in på tyska

2010-07-13

Foto: Bild från Roddarens blogg

Claes lövgrens gör nu som Vikingarna, Drifters och Thorleifs, det vill säga, spelar in på tyska. Deras senaste skiva Vi lever nu ska spelas in på tyska.

Claes Lövgrens »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2111

Se intervjun med Date i TV4

2010-07-13

Igår, måndag den 11 juli, medverkade Date i TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon. För er som missade programmet kan ni se det nedan via TV4 Play:

Date framförde även låtarna Ta mig till månen och Minns det som igår som man också kan se via TV4:s hemsida.

TV4:s Nyhetsmorgon »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2112

Mona G på radion och i allsång

2010-07-12

Torsdag den 15 juli gästar Mona G radioprogrammet Förmiddag med Helene som sänds i Sveriges Radio P4 Kristianstad med start kl. 10.00.

Sedan samma kväll blir det allsång i Åparken i Tyringe. Familjen Wrambjer hälsar alla välkomna till deras musikcafé Café 21. Mona G gäster detta evenemang tillsammans med Little Gerhard med band, dragspelaren Leif Linderoth samt husbandet.

Under sommaren anordnas fler allsångskvällar i parken med bland annat Shame från Dansbandskampen, Magnus Bäcklund från Fame, Hasse "Kvinnaböske" Andersson med fler artister.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2152

Mona G på radion och i allsång

2010-07-12

Torsdag den 15 juli gästar Mona G radioprogrammet Förmiddag med Helene som sänds i Sveriges Radio P4 Kristianstad med start kl. 10.00.

Sedan samma kväll blir det allsång i Åparken i Tyringe. Familjen Wrambjer hälsar alla välkomna till deras musikcafé Café 21. Mona G gäster detta evenemang tillsammans med Little Gerhard med band, dragspelaren Leif Linderoth samt husbandet.

Under sommaren anordnas fler allsångskvällar i parken med bland annat Shame från Dansbandskampen, Magnus Bäcklund från Fame, Hasse "Kvinnaböske" Andersson med fler artister.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2093

Christer Sjögren som värd i Sommar i P1

2010-07-12

Den 17 juli debuterar Christer som värd i "Sommar" i P1. Så här säger Christer själv om sitt deltagande i programmet:

– Jag vill bjuda upp till en långdans fylld med både värmländsk stôllighet och allvar. Berätta om människorna som trott på mig och gett mig mod att leva mitt liv i fyrtakt. Ta dig med på en åktur med farsan och mig när vi i början av 60-talet sitter i en varm lastbilshytt och drömmer om bilar vi aldrig kommer få råd att köpa. Och så vill jag vittna om musikens gudomliga kraft och all den glädje musiken ger mig.

Sommar i P1 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2070

En massa förändringar i Dansbandskampen

2010-07-11

Försvinner alla dessa nu från Dansbandskampen?

Foto: Angela Kempher

Inför höstens säsong av Dansbandskampen kommer SVT att göra om stora delar av programmet. Danslogen har tidigare skrivit att programmet flyttar från Strängnäs till Norrköping, samt att programledaren Peter Settman byts ut mot Christine Meltzer.

Här kommer ytterligare förändringar, som är tagna från Expressen:

 • Juryn sparkas och ersättas av ett par kommentatorer
 • Tio band tävlar från början där ett slås ut varje vecka
 • Två band kommer att gå till final och ett utröstat band kommer att kunna röstas in som jokerband

SVT söker just nu efter de två kommentatorer som ska ersätta juryn. Dessa är tänkta som ett komplement till Christine Meltzer. Danslogen undrar med spänning hur höstens Dansbandskamp kommer att gestalta sig.

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2110

Missa inte Kindbergs fest i Malung

2010-07-11

Varje år anordnar Kindbergs en underbart trevlig fest i Malung för alla glada dansare. Förra året var Danslogen på plats och ni kan läsa allt om den festen i tidigare nyhet på Danslogen.

Missa inte detta tillfälle. Plats finns fortfarande och Kindbergs hälsar alla välkomna. Först spelar de på Dansbandsveckan på måndagen och sedan har de sin egen fest på eftermiddagen på tisdag. Alla som vill får även sova över i Jägrastugan till en mycket billig penning under hela veckan.

För mer information, se Kindbergs hemsida.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2108

Arvesunds Bygdegård har nu en egen hemsida

2010-07-10

Vackra Arvesunds Bygdegård i Jämtland har nu också skaffat sig en egen hemsida. Missa inte denna vackra pärla där man kan att dansa med utsikt över Storsjön och Oviksfjällen!

Arvesunds Bygdegård »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2099

Dansbandsartister på Stockholm Pride Festival

2010-07-10

Det satsas på dansband på årets Pridefestival i Stockholm. På deras hemsidan kan man läsa:

- Hur gay är det inte med dansband, liksom? Jättegay. Glitter och tajts, brännande blickar, skrev tryckta mot varandra...

Onsdagen den 28 juli blir det Dansbandsfest i Pride Park under ledning av Thomas Deutgen.

 • CC & Lee och Zekes spelar upp till dans

Fredagen den 30 juli anordans Dansbandsafton i Högkvarteret.

 • Mona G spelar upp till dans

Stockholm Pride »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2090

Bhonus på gång

2010-07-09

Danslogen träffade Bhonus på deras spelning på Gröna Lund som var den första spelningen på deras sommarturné. Vi kan intyga att det var ett taggat gäng som är "på G". En intervju kommer att publiceras så snart vi hinner med. Bland annat kommer den viktiga frågan om varför Hans alltid säger att kvällens publik varit den bästa, att besvaras.

I väntan på denna intervju, passa på att njuta av ett par inspelningar från den aktuella kvällen:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2107

P4 Dans laddar inför Guldklaven

2010-07-09

Söndag den 11 juli 11 ägnar sig Thomas Deutgen helt åt den stundande Guldklavengalan i Malung. Nedräkningen pågår fram till den prestigefyllda galan. P4 Dans kommer att träffa några av de förväntansfulla nominerade.

Thomas sidekick, schlageroraklet Thomas Lundin från Finland, dyker också upp i programmet, som denna vecka sänds kl 19.30-20.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2106

Date på TV4:s Nyhetsmorgon

2010-07-08

Foto: Angela Kempher

På måndag den 12 juli medverkar Date i TV4:s morgonprogam Nyhetsmorgon.

De kommer att framföra låtarna Ta mig till månen och Minns det som igår. De kommer även att bli intervjuade i studion.

Date »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2094

Nytt från Härnösand Grand Prix

2010-07-08

Danslogen har tidigare skrivit om vilka fyra band som gick vidare att tävola i Årets Dansband - Grand Prix -10, nämligen:

 • Brobergz
 • Fålings
 • Harmony
 • Voyage

Nu menar juryn att ett femte band, Dreams, även kommer att få vara med eftersom det endast var ett fåtal röster som skiljde dem åt från fyran inför delfinalen.

Själva tävlingen äger rum den 15 juli på Dansbandsfestivalen i Härnösand. Juryn består av Thomas Deutgen (P4 Dans), Maria Persson (Blender), samt en representant från Tidningen Får Jag Lov.

Härnösands Dansbandsfestival »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2098

The Playtones satsar på musiken på heltid

2010-07-08

The Playtones glada efter vinsten i Dansbandskampen 2009

Foto: Göran Axelsson

The Playtones framgångssaga fortsätter och nu har medlemmarna bestämt sig för att satsa på musiken på heltid. Alla medlemmarna har nu sagt upp sig från sina ordinarie jobb för att hinna med alla inbokade spelningar.

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2104

Sista dagarna att rösta på Guldklaven

2010-07-07

Vilka vill du ska vinna Guldklavarna? Nu är det hög tid att rösta på dina favoriter! Telefonomröstningen är öppen fram till söndag den 11 juli kl 23.59. Notera att kategorierna Årets Låt och Årets Dansband är öppna för omröstningen fram till den 18 juli kl 21.30.

Varje samtal kostar 9.90 och 8.50 går till välgörande ändamål via Radiohjälpen. Du kan även skicka sms och då tillkommer din teleoperatörs trafiktaxor.

Årets Dansband:

 • Flamingokvintetten 099-321 01
 • The Playtones 099-321 02
 • Titanix 099-321 03

Årets Låt:

 • Excuse me, med The Playtones, 099-321 04
 • In a moment like this, med Scotts, 099-321 05
 • Vi kan alla göra nåt, med Sveriges dansband för Haiti, 099-321 06

Årets Album:

 • Dansbandsnatt, Torgny Melins, 099-321 07
 • Om du vill, Larz-Kristerz, 099-321 08
 • Rock´n roll dance party, The Playtones, 099-321 09

Årets Sångerska:

 • Maria Persson, Blender, 099-321 10
 • Maria Rolf, Titanix, 099-321 11
 • Erica Sjöström, Drifters, 099-321 12

Årets Sångare:

 • Rickard Carlsson, Zekes, 099-321 13
 • Olle Jönsson, Lasse Stefanz, 099-321 14
 • Peter Larsson/Stefan Nykvist, Larz-Kristerz, 099-321 15

Årets Gitarrist:

 • Peter Andersson, The Playtones, 099-321 16
 • Christer Ericsson, Lasse Stefanz, 099-321 17
 • Peter Svensson, Date, 099-321 18

Årets Trummis:

 • Kjetil Granli, Streaplers, 099-321 19
 • Lars-Anders Rylander, Shake, 099-321 20
 • Dan Strandberg, Martinez, 099-321 21

Årets Basist:

 • Roberto Mårdstam, Scotts, 099-321 22
 • Jörgen Sandström, Jannez, 099-321 23
 • Per-Göran Svensson, Perikles, 099-321 24

Årets Keyboardist:

 • Lasse Larsson, Arvingarna, 099-321 25
 • Ludvig Olin, Rolandz, 099-321 26
 • Henrik Ström, CC & Lee, 099-321 27

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2100

Casanovas ställer in på Furuviken ikväll

2010-07-07

Casanovas måste tyvärr ställa in sin spelning ikväll, onsdag den 7 juli, på Furuviken i Hällesjö. Detta på grund av sjukdom i familjen. Om det finns någon ersättare har Danslogen ännu inte kunnat få bekräftat. Skulle någon av våra hemsidebesökare känna till något om detta får ni väldigt gärna skriva en kommentar till denna nyhet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2105

Martinez firar 30-års jubileum och ger ut ny skiva

2010-07-07

Martinez ger ut nytt album hösten 2010. Det är en spännande satsning där deras tidigare samarbetspartner från Mariannetiden kliver in som nytt skivbolag, Calle Kindbom och hans bolag Neptun. Bolaget har nyligen gett ut ett hyllat album med Wizex.

- Det känns fantastiskt roligt att åter arbeta med Calle som har funnits med bakom flera av Martinez allra största hits! Vi ser fram mot en spännande höst och ett mycket givande samarbete kring albumet, säger Danne Strandberg, kapellmästare och Guldklavenominerad trummis i Martinez.

I oktober firar Martinez dessutom sitt 30-års jubileum som band.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2097

Peter i Date fyller år

2010-07-07

Foto: Angela Kempher

Idag, onsdagen den 7 juli, fyller även Peter Svensson år. Peter är Guldklavenominerad gitarrist i Date.

Danslogen skickar många gratulationer och hoppas det blir en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2103

Magnus i Kindbergs fyller 40

2010-07-07

Foto: Angela Kempher

Idag, onsdagen den 7 juli, är det dags att fira Magnus Johansson som fyller 40 år. Magnus spelar trummor i Kindbergs.

Stort grattis på födelsedagen önskar Danslogen. Hoppas det blir en minnesvärd födelsedag med mycket uppvaktning!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1994

Dansband på Sundsvalls Gatufest

2010-07-06

Sundsvalls Gatufest pågår den 5 -10 juli. Även i år finns dansbanden på plats, trots att det är svårt att finna denna information på deras hemsida. Under fem kvällar i rad får vi i alla fall njuta av dansbandsmusik.

Platsen för spelningarna är i Daltons Tält.

 • Tisdag 6 juli Jive
 • Onsdag 7 juli Black Jack
 • Torsdag 8 juli Martinez
 • Fredag 9 juli Voyage
 • Lördag 10 juli Voyage

Sundsvalls Gatufest »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2096

Krister i Nova fyller år

2010-07-06

Krister i Nova

Foto: Angela Kempher

Idag, tisdag den 6 juli, fyller Krister Nordström som är kapellmästare och spelar keyboard i Nova år.

Danslogen önskar honom ett stort grattis och hoppas att han får ett härligt födelsedagsfirande.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2095

Titanix utmanar på Svensktoppen

2010-07-06

Denna vecka är Titanix utmanare på Svensktoppen med sin låt Ledigt hela dagen.

Man kan på Svensktoppens hemsida rösta på vilken låt man tror vinner. I skrivande stund ligger Titanix på 2:a plats med 39% av rösterna, mot 1:an som har 57%. Det är Björn Skifs & Agnes kärlekslåt till Victoria och Daniel, When you tell the world you´re mine.

Lyssna på söndag den 11 juli för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare. Programmet sänds kl 10.33-12.00 i P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2092

Aspånäset har nu en egen hemsida

2010-07-05

Jämtlands klassiska dansloge Aspånäset har nu skaffat sig en egen hemsida. Snart finner vi alla dansställen med egna hemsidor!

Aspånäset »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2091

Bob Stevens med ny skiva

2010-07-05

Bob Stevens har släppt en ny fullängdsskiva med namnet Bolero. Skivan innehåller 14 spår som är en blandning mellan nyskrivet material och härlig klassisk, mogen dansbandsmusik.

Skivan innehåller även Tom Jones populär låt Delilah. Skivan är producerad av Johan Fredriksson, som bland annat ligger bakom soundet på Claes Lövgrens senaste skivor.

Bob Stevens »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2089

Roger Lindbloms lägger ner

2010-07-04

Roger Lindbloms orkester kommer att läggas ner till hösten. Deras sista spelning blir på Nyvång den 12 september. Till Danslogen hälsar keyboardisten Henry Nillson:

- Efter tolv år finner vi för gott att lägga av. Vi har hunnit med att turnera både med Göran Lindberg och Paul Sahlin. Vi vill tacka arrangörer och publik för de trevliga tolv åren.

Roger Lindbloms »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2087

Grattis till Kjell i Bengt-Hennings

2010-07-04

Kjell fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, söndagen den 4 juli fyller Kjell Malmborg i Bengt-Hennings år. Kjell år skönsjungande sångare i i bandet.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas han får en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1953

Nytt med Délens

2010-07-04

Deléns buss fick bärgas efter en olycka

Foto: Deléns

En tråkig och en rolig nyhet från Deléns:

Deléns krockade den 27 juni utanför dansstället Nyvång i Vollsjö nere i Skåne. Det var när bandet skulle göra en vänstersväng ner mot dansstället som bandets buss kom i kollision med en mötande personbil. Ingen kom dock till skada. Däremot fick bussen bärgas hem och är i skrivande stund på reparation.

Så till den mer glädjande nyheten. Deléns investerade nyligen i ett kraftfullt PA från JBL, något som flertalet stora band använder idag. Man hyrde äve in ingen miindre än Gunnar "Ljud-Gunnar" Åkerlund från Linköping, som ställde ljudet. Allt blev verkligen ett lyft, och nu har Deléns en bra grund att stå på.

Grabbarna i bandet vill passa på att önska alla Danslogens besökare en trevlig sommar!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2084

The Playtones medverkar i Allsång på Skansen

2010-07-03

På tisdag den 6 juli sänds det andra programmet av Allsång på Skansen. Denna vecka medverkar The Playtones som en av artisterna. Missa inte detta tillfälle!

Nedan kan ni se ett kort videoklipp från presskonferensen som hölls inför premiären av Allsången i slutet av juni..

SVT »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2063

Thorleifs spelar på 50-års kalas

2010-07-02

Thorleifs spelar på 50-års kalas

Foto: Helmuth Petersson

I år firar Frillesås BK 50 år. Med anledning av detta ställer de till en stor fest där Thorleifs spelar söndag den 4 juli. Evenemanget äger rum på Stättareds 4H-gård och sägs bli ett av Hallands största 50-årskalas i sommar!

Hallands Nyheter »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2082

Claes i Scotts fyller år

2010-07-02

Idag, fredagen den 2 juli, fyller Claes Linder år. Claes är keyboardist i Scotts, om någon skulle ha missat det.

Carro på Scotts Fanzone har gjort i ordning en videouppvaktning till hans ära. Kolla in den!

Danslogen stämmer in i grattishälsningarna!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2085

Dokumentär från Malung

2010-07-02

SVT har under vintern och våren hållit på att spela in en dokumentär om vårt svenska dansbandsliv. Det blir en riktigt dansbandssåpa där vi får följa Scotts, Larz-Kristez, Drifters, plus ett ännu ej namngivet band och fansen. Programmet får namnet På väg mot Malung med Sveriges bästa dansband och kulminerar i Malung. Framåt nyår kommer vi att få se resultatet i form av fem halvtimmesprogram i TV.

Förutom TV-serien så kommer banden att göra varsin timmeslång DVD, en Roadmovie, där vi får följa dem separat och även lyssna på deras bästa låtar.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2051

EXTRA EXTRA - Ny programledare för Dansbandskampen

2010-07-01

Christine Meltzer tar över Dansbandskampen

Christine Meltzer blir Dansbandskampens nya programledare. Hon tar alltså över rollen som Peter Settman haft under programmets första två säsonger.

Christines stora genombrott kom som humordrottning i TV4:s succéserie Hey Baberiba där hon bland annat gjorde populära imitationer av drottning Silvia. Nu senaste har Christine setts som programledare för den svenska Melodifestivalen som hon ledde tillsammans med Måns Zelmerlöw och Dolph Lundgren.

Gör er redo för en spännande premiär lördagen den 16 oktober! Danslogen tror att det kommer att fungera jättebra med Christine i denna roll!

Aftonbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2083

Danne Stråhed i P4 Dans

2010-07-01

Söndag den 4 juli träffar P4 Dans den fd Wizexmedlemmen Danne Stråhed som efter många års turnerande tröttnade och istället startade dans i egna logen Dannero i hjärtat av Skåne. Där ordnar han allt från ålagillen till julbord och står såväl på scenen som i köket.

Dessutom recenseras Bhonus nya album och så blir det livemusik med Donnez.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2072

Grattis till Peter i Larz-Kristerz

2010-07-01

Peter fyller år idag

Foto: Maria Isaksson

Idag, torsdag den 1 juli, fyller Peter Larsson, Guldklavenominerad sångare i Larz-Kristerz år.

Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2075