Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i mars 2010

Antal nyheter: 75

Följ Streaplers i Karibien

2010-03-31

Just nu befinner sig Streaplers på en helt säkert underbar kryssning i Karibien. Om ni missat detta, läs tidigare nyhet.

Vill ni följa grabbarna på plats så bloggar de från båten. Det är bara att läsa och njuta, förmodligen kommer ni att önska att ni var på plats också!

Kom og Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1873

Janders firar 45 år

2010-03-31

Janders på gång!

I år firar Janders från Umeå hela 45 år som dansband. Det hela startade 1965 i Karlsbäck, Bjurholms kommun, och bandet kör fortfarande på!

Läs gärna artikel om bandet som På Dans med Kurt publicerat tidigare i år. Här kan man även se en videoinspelning med dem.

Under våren planerar bandet dessutom att ge ut en jubileums-CD. Håll utkik efter denna!

Vill man bekanta sig ytterligare med bandet så skriver de en blogg där man kan följa med dem bakom kulisserna. Här lägger de även ut bilder från sina turnéer.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1797

Grattis till Olle i Claes Lövgrens

2010-03-31

Olle Fredriksson fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, onsdag den 31 mars, fyller Olle Fredriksson år. Olle är basist i Claes Lövgrens.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Passa gärna på att kika in på bandets nya hemsida också.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1867

Årets Dansband i Härnösand Grand Prix -10

2010-03-30

Tävling Årets Dansband - Grand Prix -10 kommer att gå av stapeln under sommarens dansbandsfestival i Härnösand.

Nu sökes dansband i alla kategorier som vill stoltsera med denna titel ett år framåt. Förutom äran att ha blivit vald av en jury där Thomas Deutgen är juryordförande och slutligen framröstad av publiken som Årets Dansband, så erhåller bandet:

 • En specialskriven låt, att utges som singel av Biwa Records
 • Non-stop spelning med Scotts på avslutningsdagen av Dansbandsfestivalen
 • En mängd fina priser från olika företag i Musikbranschen

Detta är helt enkelt en fantastisk möjlighet för ett band på G att synas!

Så här går tävlingen till:

Sex band väljs ut till omröstning på hemsidan. Dessa presenteras senast den 30 april på dansbandsfestivalen. Omröstning sker på hemsidan. De fyra banden med flest röster får komma till Härnösand och delta i en dansuppgörelse utan dess like!

Alla band kommer att få spela 15 minuter var från två scener, vid ett 900 kvm högklassigt dansgolv i tält, mitt i centrala Härnösand vid havet! Två band kommer sedan till final där de spelar ytterligare 15 minuter, plus den specialskrivna låten till tävlingen och Härnösands Dansbandsfestival.

Regler och annan viktig information, kan ni läsa i denna PDF-fil.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1855

Grattis till Kent i Micke Ahlgrens

2010-03-30

Kent fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, tisdag den 30 mars, fyller Kent Ekman, trummis i Micke Ahlgrens år.

Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1870

Gideons med ny hemsida

2010-03-29

Gideons har en ny och fräsch hemsida. Passa på att spana in den och kolla vad som är nytt.

Gideons »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1868

Grattis till Thomas Deutgen

2010-03-29

Kanske får Thomas en drink på sin födelsedag?

Foto: Helmuth Petersson

Idag, måndag den 29 mars, är det dags att gratulera självaste Herr Dansband Thomas Deutgen som fyller år.

Danslogen önskar honom en trevlig fördelsedag!

Läs gärna vad Thomas själv skriver på sin blogg.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1795

Dans som skolprojekt

2010-03-28

Emelie Ek som är 18 år och går sista året på Handels- och Administrationsprogrammet på Tranemo Gymnasieskola, har kontaktat Danslogen och berättat om ett projektarbete om dans. Hon berättar att hon för 1,5 år sedan började dansa bugg på Connys dansskola i Borås och sedan dess har högprioriterat dans på sin fritid. Hennes självklara val för skolans projektarbete kom därför att handla om dans. Emelie berättar vidare:

- Tyvärr är det så att jag bor i en kommun där det inte är så vanligt med dans i min ålder. Att få de andra ungdomarna att börja dansa känns som en omöjlighet efter alla negativa kommentarer som jag har fått höra sedan jag själv började dansa.

Däremot finns det fler lite äldre personer som har dansat tidigare och som jag vet är sugna på att börja igen. Dessa människor vill jag, tillsammans med min kära vän Christopher Backlund, ge möjligheten till att fortsätta lära sig dansa på en lokal plats.

Under tre onsdagskvällar, den 7, 14 och 21 april, kommer vi därför att hålla i en repetitionskurs i Hulareds Samlingslokal kl. 18.00-21.00. Mellan kl 18.00-19.30 hålls själva kursen där vi framförallt är ute efter att fräscha upp minnet med grundstegen och de enklare turerna, men med tiden vill vi öka svårighetsgraden. Mellan kl. 19.30-21.00 är det dans och då är alla välkomna att komma och delta. Jag och Christopher kommer att finnas med på dansgolvet som danscoacher om hjälp behövs.

Som avslutning på hela kalaset har vi hyrt in Tribon som intar scenen i Medborgarhuset i Tranemo den 24 april kl. 21.00-01.00. Inträde kommer att kosta 100 kr och fika kommer att finnas till försäljning.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1861

Radio Fryksdalen sänder dansband

2010-03-28

Radio Fryksdalen som sänder från Värmland har hakat på dansbandstrenden och startat ett nytt program med namnet Dansbandstimmen med OLS. Programmet sänds på fredagar kl. 13.00–14.00.

Radio Fryksdalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1874

Richard Holms minnesfond lever vidare

2010-03-28

Stötta gärna Richard Holms minnesfond

Det har nu snart gått tre år sedan olyckan där Richard Holm, basist i det populära dansbandet Jannez, så tragiskt omkom. En kort tid efter Richards bortgång startades en minnesfond på mångas begäran.

Fondens syfte är att med ett stipendium eller bidrag kunna stötta enskild person eller grupp i Jämtlands län som arbetar med att föra sällskapsdansen på dansbanorna framåt i en positiv utveckling till gagn för länets ungdomar.

I fredags delades ett stipendium ut på OSD i Östersund i samband med en dansgala som hölls på plats. Årets stipendiat blev Danspatrullen i skolan, som har som syfte att ordna en familjär, lekfull dansant verksamhet där man även tagit in drogförebyggande, antimobbing etc i konceptet. Danspatrullen har som mål att få verksamheten permanentad och gemensamt regionärt kommunägd, vilket skulle innebära att de skulle kunna åka runt och sprida sann dansglädje till alla elever i närområdet.

Minnesfonden

Vill Du hedra Richards minne kan du göra detta genom att lämna ett bidrag, stort som litet, till minnesfonden på bankgiro 5775-7569. Läs mer på Laxsjö Bygdegårds hemsida.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1866

En kväll på Dans-In i Stockholm

2010-03-27

Entrén till Dans In - Glada dansare - Callisto i fikarummet

Foto: Angela Kempher

Danslogen har besökt Stockholms nya dansställe, Dans-In, en kväll i mars då dansbandet Callisto spelade. Stället ligger i Liljeholmen, nära till kommunikationer med såväl tvärbana som bussar och t-bana. Det ligger även nära Essingeleden med gott om parkeringsmöjligheter.

Arrangören Tommy Hellsten gör allt vad han kan för att publiken ska trivas, men trevlig personal i både entré och garderob som tog väl hand om en. Från klockan 20.00 serveras en mycket god buffé till det helt otroliga priset av 25 kr! Ingen borde missa att testa denna innan dansen drar igång klockan 21.30.

I pausen passade vi på att prata med Callisto som var en ny bekantskap för oss. Bandet utgår från Vadstena, startades 2006 och består av sångerskan Annelie Lundh, Janne Auvinen på gitarr, Stefan Andersson på keyboard och Per Snygg på trummor. Bandet kör de på deltid parallellt med studier och jobb. Annelie läser till sjuksköterska och Stefan går butikschefsprogrammet, Janne är transportledare och Per teletekniker. De har för närvarande 2-6 speljobb i månaden.

Som lite kuriosa kan nämnas att Annelie är världens största djurvän och att hon och Stefan är sambos och bor med sina tre katter, Sten & Stanley och Simba, samt taxarna Dina och Donna. Callisto spelar även två veckor varje år på Playa Del Sol på Kanarieöarna där de dessutom har blivit utsedda till ställets populäraste band tre år i rad bland både personal och stamgäster.

Under kvällen spelade Danslogen in några låtar. Lyssna gärna på dessa om ni är nyfikna på bandet eller vill se dansare på plats.

Alla bilder från kvällen kan ni se i vårt bildgalleri.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1863

Mattias och Cissi vann Let's Dance

2010-03-27

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Det blev Mattias Andreasson och Cecilia Ehrling som tog hem hela spelet och vann Let's Dance före Claudia Galli och Tobias Wallin i en final som var den jämnaste i tävlingen hitintills. Då domarna lämnat sina poäng skiljde det bara en poäng mellan paren och då TV-tittarnas röstning pågick skiljde det inte mer än en halv procent mellan paren.

- Det hade jag aldrig trott, det är helt sjukt, kommenterade en strålande glad Mattias sin vinst.

Se parets showdans till Beat It av Michael Jackson, som fick full pott av domarna och av Tony Irving omdömet som den bästa showdans någonsin i programmets historia:

David Hellenius gjorde tillsammans med proffsdansarna en imitation av alla tävlingsdeltagare som är klart underhållande att se:

TV4 - Let's Dance »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1865

Grattis till Henrik i Kindbergs

2010-03-27

Henrik fyller år

Foto: Angela Kempher

Idag, lördagen den 27 mars, är det dags att fira Henrik Svensson som fyller år. Henrik har många strängar på sin lyra och spelar såväl klaviatur som saxofon och dragspel, samt är kapellmästare i Kindbergs.

Stort grattis på födelesdagen önskar Danslogen. Hoppas det blir en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1862

P4 Dans med osäker sändningstid på söndag

2010-03-26

Livemusik med Streaplers

Foto: Tonart

På söndag den 29 mars kan det gå hur som helst med P4 Dans. Beroende på ishockeyn kan programmet starta 19.30, 20.03, 20.30 eller inte alls. Blir det sändning så kan du höra historien om Zekes, bandet som slog igenom efter fyra minuter i Dansbandskampen.

Claes Lövgrens nya skiva recenseras och så blir det livemusik med legendariska Streaplers.

Om hela, eller delar av programmet utgår, så sänds intervjun, recensionen och livemusiken vid ett senare tillfälle.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1864

Dansband i Karlavagnen

2010-03-26

På fredag den 26 mars kommer Ragnar Dahlberg att prata om dansband i Karlavagnen. Programmet sänds kl. 22.12-24.00 i Sveriges Radio P4. På deras hemsida kan man läsa följande:

Dansband - hur klingar det i dina öron? Är det den bästa musiken som finns eller är det höjden av smaklöshet att gilla den gengren? Förr kallade man dansbanden för töntiga, men hur är det idag? Håller dansbanden rent av på att bli rumsrena, ja kanske till och med kultförklarade med tanke på Dansbandskampen i SVT som lockar storpublik? Ingen musik väcker väl så starka känslor för eller emot som just dansbandsmusiken. Hör av dig till Ragnar Dahlberg och berätta varför just du älskar dansbandsmusik eller varför det är det värsta du vet!

Sveriges Radio P4 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1859

Robban ser inget slut på Rolandz

2010-03-25

Inför kvällens premiär av Rolandz turné, som sker på Cleo i Luleå, har Norrbottens Kuriren intervjuat Robert Gustafsson.

Läs hela intervjun nedan:

Norrbottens Kuriren »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1860

Orkesterforum i Huskvarna

2010-03-25

Söndagen den 28 mars hålls som vanligt Nöjeskällans årligt återkommande orkesterforum i Huskvarna Folkets Park. Dagen börjar redan kl. 15.00 och hela 14 olika band medverkar:

 • Alvenfors
 • Dannys
 • Callisto
 • Chiquita
 • Zekes
 • Deléns
 • Sandins
 • Stensons
 • Framed
 • Donnez
 • Thoréns
 • Jenny Saléns
 • Znits
 • Susann Nordströms

Fram till kl. 21.00 kan man dansa non-stop till alla banden.

Nöjeskällan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1854

Dansgala i Dunderhallen i Strömsund

2010-03-24

Den 10 april arrangerar IFK Strömsund dansgala i Dunderhallen.

Tre suveräna band står för kvällens non-stop dans:

 • Scotts
 • Zlips
 • Shake

Läs gärna tidigare artikel i Östersunds Posten.

IFK Strömsund »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1808

Turnépremiär för Rolandz med Deutgen

2010-03-23

På torsdag den 25 mars är det dags för Rolandaz turnépremiär. Premiären går av stapeln på Cleo i Luelå och ingen mindre än Thomas Deutgen är programvärd under hela turnén.

Räkna med underhållning då Rolandz intar dansbanorna!

För mer information, se Danslogens Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1833

Inställd dans på Bygdens Hus i Lysvik

2010-03-23

Arrangören för danserna på Bygdens Hus i Lysvik, Värmland, meddelar att den inplanerade dansen den 11 april tyvärr har blivit inställd.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1849

Grattis till Stefan i Sannex

2010-03-23

Stefan fyller år

Foto: Göran Axelsson

Idag, tisagen den 23 mars, fyller Stefan Karlsson i Sannex år. Stefan spelar keyboard och sjunger i bandet.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas han får en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1853

Grattis till Joakim i Matz Bladhs

2010-03-23

Mats fyller år

Foto: Angela Kempher

Idag, tisagen den 23 mars, fyller Joakim Andersen i Matz Bladhs 45 år. Joakim spelar saxofon och gitarr i bandet.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas han får en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1835

Många dansgalor och andra dansevenemang

2010-03-22

Glöm inte bort att titta på Danslogens sida med tips på olika dansgalor och andra dansevenemang. Över hela Sverige finns en massa dansrelaterat man kan roa sig med. Vi fyller på mer allt eftersom.

Nu närmast till helgen den 26-28 mars kan man till exempel:

 • åka på dansmara i Gävle med hela tre dagar späckade med bra band och god mat
 • besöka Dansbandskalaset i Folkets Park, Örnsköldsvik, eller i Hotell Lappland, Lycksele
 • fira Dansverkets 10-års jubileum i Trollhättan
 • åka på dansgala i Östersund och dansa till tre band varje kväll
 • och mycket mer

För många fler dansevenemang, se Danslogens Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1848

Gamblers släpper en ny singel

2010-03-22

Gamblers har precis släppt en ny singel innehållande två låtar med deras eget fräscha sound:

 • Ellinore
 • Jag lovar dig
Ellinore är en härlig bugglåt som handlar om en tjej som är oemotståndlig, en tjej man tyvärr aldrig kan nå. Hon är perfekt på alla vis och hon är vackrast i världen, men ingen får komma nära.

Jag lovar dig är en mysig fox som handlar om att man ska öppna ögonen och ta vara på det man har, att man ska våga be om hjälp och kunna vara sårbar ibland.

På Gamblers hemsida kan man provlyssna på låtarna och skivan finns att köpa på deras spelningar.

Gamblers »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1844

Date utmanar på Svenktoppen

2010-03-21

Date är utmanare till nästa veckas Svensktoppslista med sin låt Ta mig till månen.

Lyssna nästa söndag, den 28 mars, för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare. Programmet sänds kl 10.33-12.00 i P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1847

Sandins ersätter Hedins

2010-03-21

Danslogen meddelade tidigare att Hedins på grund av en bussolycka har tvingats ställa in sin spelning i Borlänge på söndag den 21 mars. Nu har vi fått bekräftat att arrangören lyckats få en ersättare så att dansen blir av. Sandins kliver in och tar denna spelning istället.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1845

Hedins i bussolycka

2010-03-20

Hedins har krockat

Foto: Arne Bakken

Danslogen har precis blivit informerade att Hedins har krockat ca 5 mil utanför Örnsköldsvik vid 14-tiden idag. Olyckan skedde då en personbil gjorde en misslyckad omkörning och ekipaget (bil med husvagn) framför bussen fick tvärnita vilket resulterade i krocken.

Som tur är blev ingen allvarligt skadad! Alla inblandade måste haft änglavakt! På grund av smärtor av olika de slag kommer dock grabbarna att försöka uppsöka sjukhus under kvällen.

Bussen är inte körbar och kommer att behöva bärgas. Hedins själv liftar i skrivande stund med en linjebuss på väg till Härnösand. Kvällens (lördag 20 mars) spelning på Folkets Hus Ersboda kommer de tyvärr att bli tvungna att ställa in, samt den i Borlänge imorgon. Arrangörerna arbetar på att hitta ersättare, men just nu har Danslogen ingen mer information.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1843

Premiär för Suzannes

2010-03-20

Nytt dansband - Suzannes

Ikväll, lördag den 20 mars, blir det premiär för tjejdansbandet Suzannes från Linköping. I samband med den årliga dubbeldansen med Icaros och Wretaz på ett utsålt Ljungsbro Folkets Park, kommer tjejerna att göra sitt premiärframträdande. Samtidigt ska de bli godkända på sitt examensjobb av sin handledare.

Bandet uppstod först som en "kul grej". Tjejerna som går estetisk linje med inriktning musik på Folkungaskolan i Linköping ville göra något helt annorlunda som examensjobb. De valde att byta ut punk- och metallmusik, bytte huvudinstrument med varandra och startade dansbandet Suzannes. Nu hoppas de att kvällens spelningen ska generera nya jobb.

På tjejernas nystartade hemsida kan man bland annat läsa följande:

Det är vi som är Suzannes och vi är ett gäng glada tjejer ifrån Östgötaslätten. Bakom trummorna hittar vi Matilda, bandets äldsta och mest intelligenta medlem. Johanna som är en gud på både klaviatur och gitarr, är alltså den musikaliska i bandet och så har vi Bea som står bakom micken med basen i högsta hugg som i brist på annat får stå för skönheten.

Suzannes »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1842

Nu har Willy dansat sista dansen

2010-03-20

Nu är det slutdansat för Willy

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Till slut blev det Willys Björkmans tur att lämna Let's Dance. Han och hans danspartner Charlotte Sinclair har haft ett otroligt stöd av tv-publiken som vecka efter vecka röstat kvar dem i programmet, trots dåliga omdömen från juryn hela tiden.

Den stora finalen går av stapeln nästa lördag den 27 mars då Claudia Galli och Tobias Wallin möter Cecilia Ehrling och Mattias Andreasson i en sista dansstrid.

Om hela programmet sade Willy efter utröstningen:

- Det känns jättebra. Vi delade Sverige i två delar, men nu känns det som att Sverige är enat igen. Nu är vi vänner allihopa och det är jätteskönt.

Charlotte fick frågan om hur det har känts att dansa med Willy och svarade:

- Det har varit jätteroligt, väldigt lärorikt, en resa som man sent kommer att glömma!

Avslutningsvis berättade Willy att det är nu allt börjar för honom eftersom han håller på att spela in en skiva och ska ut och "rocka skiten av hela Sverige."

Danslogen har även pratat med Willy om hans nya projekt och vi kommer att skriva mer om detta inom en snar framtid.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1819

Dags för semifinal i Let's Dance

2010-03-19

Nu har det dragit ihop sig till semifinal i Let's Dance. Tre par, Mattias & Cecilia, Willy & Charlotte och Claudia & Tobias, ska bli två och den stora frågan är om pubikfavoriten Willy håller sig kvar ända till finalen. Vad tror ni?

Denna veckas upplägg går till så att juryn har valt ut två danser var åt paren som de tidigare tävlat med under programmets gång, en utmaning och en glänsardans. Utmaningen är en dans som inte gav så många jurypoäng förra gången, men som juryn önskar se utveckling i. Glänsardansen är en dans som genererade bra poäng från juryn vid framträdandet förra gången.

DansparUtmaningGlänsardans
Willy & CharlotteJiveTango
Mattias & CeciliaCha cha chaJive
Claudia & TobiasTangoJive

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1841

Danskväll på Nalen

2010-03-19

På lördag den 20 mars anordnar anrika Nalen i Stockholm en danskväll. I Stora Salen kan man dansa nonstop till Värmdö Storband och Swing Delight. I Harlem blir det cabaret och underhållning med Harlembandet.

Nalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1840

P4 Dans träffar The Playtones

2010-03-18

Det går bra för The Playtones!

Foto: Angela Kempher

Söndag den 21 mars får vi följa med P4 Dans på turné med Dansbandskampenvinnarna The Playtones. Vi får höra om livet före och efter tv-vinsten för Blekingebandet vars skiva sålde platina på en vecka.

Kvällens livemusik står Highlights för och Stensons nya CD recenseras också.

Programmet sänds som vanligt i Sveriges Radio P4 kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1822

Cavalkad med ny singel

2010-03-17

Cavalkad meddelar att de har kommit med en ny singel Kärleken bor i dej. Om du bli medlem i deras fanclub så får du singeln hemskickad till dig.

För mer information, läs på deras hemsida nedan.

Cavalkad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1830

Ny singel med Titanix

2010-03-17

Den 31 mars släpper Titanix en ny singel med namnet Allt Jag Vill Ha. Passa på att förboka den via Ginza eller CDON.

Titanix »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1828

Scotts ställer in på Vara Konserthus

2010-03-16

Det blir inget Scotts i Vara

Foto: Helmuth Petersson

Scotts har ställt in sin planerade spelning på Vara Konserthus den 28 mars. För er som löst biljetter, kontakta konserthuset för information om återbetalning.

Scotts Fanzone »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1827

Non-stop i påsk på Parkaden i Härnösand

2010-03-16

Istället för att sitta hemma och måla ägg, så kan man bege sig till Parkaden i Härnösand för non-stop dans på påskafton.

Nova och Martinez spelar upp till dans mellan kl. 21.00-01.30. För hungriga dansgäster finns en god buffé som kan intas innan.

Vinterland Event »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1817

Expanders i ny tappning

2010-03-15

Nya Expanders

Expanders har tre nya medlemmar, endast kapellmästare Jan-Åke Lahti är nu kvar av det ursprungliga gänget. Lars Wilhelmsson heter den nya trummisen, Mårten Sandkvist spelar bas och Christian Thomsen står för sången.

Om ni går in på deras hemsida kan ni läsa en massa intressant om grabbarna!

Expanders »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1818

Vi kan alla göra nåt klättrar på singellistan

2010-03-14

CD-singeln Vi kan alla göra nåt gick direkt in på singellistan när försäljningen påbörjades förra veckan. Nu har låten klättrat ytterligare ett steg och slåss med låtarna från Melodifestivalen om att inta den bästa placeringen.

Singellistan Hitparad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1823

Gamla Sandgrund slår igen portarna

2010-03-14

Sist Danslogen var på Sandgrund träffade vi denna trevliga trio

Foto: Angela Kempher

2003 slog Sandgrund igen portarna och ett av Sveriges mest kända dansbandsnästen var historia. Kort därefter invigdes Blue Moon Bar, som under den senare delen av 2000-talet kom att bli en av Karlstads populäraste nattklubbar. Nu sju år senare slås portarna igen den 27 mars. Dock inte för gott, ägarna sägs vilja öppna stället igen, men med ett nytt spännande koncept.

Värmlands Folkblad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1825

Grattis till Claes i Claes Lövgrens

2010-03-14

Claes Lövgren fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, söndag, den 14 mars, fyller Claes Lövgren 45 år. Claes är sångare i - inte helt oväntat - Claes Lövgrens.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1796

Willy upprör känslorna

2010-03-13

Kan snälla Willy verkligen få folk så upprörda?

Foto: Angela Kempher

Efter att Willy hållit sig kvar i tävlingen är känslorna upprörda hos juryn. I Aftonbladet kan man läsa att juryn nu vädjar till TV4 om ändrade regler. Tony Irving föreslår:

– Låt de två paren med lägst poäng tävla mot varandra som de gör i engelska ”Let’s dance”.

Expressen skriver att Tony hotar att hoppa av och han säger:

- Jag är skitförbannad!

Danslogen har pratat med Willy och ställde frågan:

Hur känns det med alla negativa kommentarer i pressen?

- Visst är jag med i tävlingen på samma villkor som alla andra. Skillnanden på delar av juryn och mig är att jag följer reglerna även när det inte går min väg.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1821

En utställning om dans på Skellefteå Museum

2010-03-13

Just nu pågår som bäst en utställning om dans och dansplatser på Skellefteå Museum. Missa inte denna, tillfälle finns ännu att hinna besöka utställningen som pågår fram till den 5 april.

Förutom själva utställningen anordnas även berättarcafé, prova-på-kvällar, dokumentärfilm och annat spännande från dansens värld.

Skellefteå Museum »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1816

Grattis till Andreas i Highlights

2010-03-13

Andreas fyller år idag

Foto: Caroline Pettersson

Idag, lördag den 13 mars, är det dags att gratulera Andreas Wistrand som fyller år. Andreas är sångare i Highlights och även initiativtagare till Wake up World där STIM-pengarna från den inspelade låten oavkortat kommer att gå till Haiti.

Vill ni gratulera honom i egen hög person är det på Birka som Highlights kommer attt befinna sig idag.

Vi på Danslogen önskar honom en bra födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1782

Molly fick lämna Let's Dance

2010-03-12

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Många trodde att det skulle bli Willys tur att lämna Let's Dance ikväll, men han och hans danspartner Charlotte Sinclair har ett otroligt stöd av tv-publiken som vecka efter vecka röstar dem kvar i programmet, trots dåliga poäng från juryn. Ikväll fick han sin revansch och tog poängrekord och säkrade sig kvar ännu en vecka.

Istället blev det Molly Sandén och hennes danspartner Jonathan Näslund som fick tacka för sig ikväll. Detta trots bra prestationer på kvällens danser.

Se deras fartfyllda bugg till Arvingarnas Eloise som de fick mycket beröm av juryn för:

Efter utröstningen sade Molly:

Jag är så jäkla lycklig, det här är det bästa jag gjort! Hoppas jag kan vara någon sorts förebild och visa att man kan om man vågar!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1820

Folkets Hus Hudiksvall i konkurs

2010-03-12

Foto: Helmuth Petersson

Folkets Hus i Hudiksvall har försatts i konkurs och morgondagens dans med Scotts är därmed inställd.

Hela Hälsingland.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1815

Excess ersätter Zlips i Växjö ikväll

2010-03-12

Excess meddelar Danslogen att de ikväll, fredag den 12 mars, kommer att ersätta Zlips på Oléo i Växjö.

Zlips har tyvärr fått problem med bussen och hinner inte ner till Växjö i tid till kvällens dans. De kommer däremot att spela som planerat resten av helgen.

Restaurang Oléo hoppas att de som planerat att dansa till Zlips i kväll kommer ändå, då Excess på kort tid ställer upp för sina kollegor så att det kan bli dans i Växjö i kväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1814

Carina Jaarnek på Radio Uppsala

2010-03-12

På Sveriges Radio P4 Uppland sänds varje fredag programmet Fredagseftermiddag med Thomas. Idag kommer Carina Jaarnek att medverka i studion. Thomas pratar med henne om dansbandslivet.

Programmet sänds kl 15.03-17.45 den 12 mars.

Sveriges Radio P4 Uppland »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1813

Nytt med Excess

2010-03-12

Excess har ny trummis, Mathias Ljungqvist från Nyköping. Mathias har tidigare spelat i coverband. Sedan en tid tillbaka har Excess ytterligare en ny medlem, Vincent Petersson som spelar gitarr och steel-guitar. Han har tidigare spelat i countryband.

Excess har även en ny och fräsch hemsida. Passa på att gå in där och kolla allt nytt, bland annat kan man gratis ladda ner två låtar.

Excess »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1804

Grattis till Tobbe i Larz-Kristerz

2010-03-12

Tobbe fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Nu har det blivit dags att gratulera Torbjörn "Tobbe" Eriksson som är keyboardist i Larz-Kristerz som fyller år idag.

Danslogen hoppas han får en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1762

P4 Dans tar farväl av Tonix

2010-03-11

Thomas på plats i Kalmar

Foto: Helmuth Petersson

Söndag den 14 mars får vi följa med P4 Dans till Sandra i Kalmar då Tonix gjorde sin sista spelnig efter 40 år i branschen.

Dansbandskampenfinalisterna Dates nya skiva recenseras också. Dessutom spelas livemusik med Rolandz som både är på gång med ny skiva och ny Sverigeturné.

Programmet sänds som vanligt i Sveriges Radio P4 kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1807

Tonix får diplom för 40 år i branschen

Foto: Helmuth Petersson

Tonix har nu gjort sin sista spelning

2010-03-11

Efter 40 år i branschen gjorde legenderna Tonix sin sista spelning på Sandra i Kalmar i lördags den 6 mars. Fotografen Helmuth Petterson var på plats och dokumenterade denna lyckade kväll.

Många gäster hade sökt sig till Sandra för att hylla sina favoriter. Thomas Deutgen var också på plats och gjorde en inspelning för P4 Dans som för övrigt sänds på söndag. Tonix tidigare medlemmar dök också upp. Diplom delades ut coh stämningen var på topp.

Se alla bilder från kvällen i vårt bildgalleri.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1809

Kindbergs på turné i Norge

2010-03-11

Nu beger sig Kindbergs iväg på ännu en turné till Norge. De startar på lördag den 13 mars på Teaterhallen i Brumunddal, sedan på fredag den 19 mars spelar de på Arno Pub i Notodden. Turnén avslutas på lördag den 20 mars i Tjollinghallen i Tjodalyng.

Kindbergs hälsar alla norrmän att ta med sig släkt och vänner så lovar de att bjuda på några toppenkvällar!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1802

Erik Lihms på gång igen

2010-03-10

På torsdag den 11 mars gör Erik Lihms comeback med bandet efter drygt två månaders uppehåll. Nypremiären blir på en danskryssning från Oslo med Stena Saga. Vill ni läsa mer om bandets uppehåll, se tidigare nyhet här på Danslogen.

Erik Lihms håller också på som bäst med en skivinspelning. De räknar med att släppa en singel före sommaren och en fullängds-CD till hösten.

Erik själv kommer från mitten av mars att inleda en turné i Värmland tillsammans med Kerstin Forslund. Kerstin har ett brett musikaliskt kunnande och är bland annat känd som en mycket framgångsrik vissångerska. Under deras gemensamma turné kommer Erik både att sjunga och spela keyboard och dragspel, medan Kerstin sjunger och spelar gitarr. Läs mer om detta i Dalarnas Tidningar.

Erik hälsar till Danslogen att hans sidoprojekt inte kommer att påverka spelningarna med Erik Lihms och att orkestern fortsätter som vanligt. Han säger vidare:

- Denna kombination känns faktiskt jättebra!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1803

Titanix medverkar i Bingolotto

2010-03-10

Ttitanix spelar i Bingolotto

Titanix som kom tvåa i Dansbandskampen och just nu är ute på en bejublad turné med Dansbandskalaset, kommer att medverka i Bingolotto nu på söndag den 14 mars.

Programmet sänds i TV4 Plus med början kl 19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1787

Stefan från Larz-Kristerz medverkar i Så ska det låta

2010-03-10

Foto: Angela Kempher

Nästa vecka börjar en ny omgång av Så ska det låta med Peter Settman som programledare. Som vanligt lockar programmet en massa kända deltagare.

En av dessa är Stefan Nykvist, sångare i Larz-Kristerz, som kommer att tävla tillsammans med Nanne Grönwall. Vill man se detta så är det på fredag den 14 maj som det gäller att bänka sig framför TV:n.

Stefan är även tillbaka i Larz-Kristerz igen efter att ha tagit en vilopaus efter den intensiva perioden med Körslaget från tidigare i vintras. Han har under våren också kört en egen krogshow i Dalarna.

Så ska det låta »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1806

Öppet Hus på Chicago iStockholm

2010-03-09

Chicago Swing Dance Studio på Hornsgatan i Stockholm anordnar Öppet Hus då man gratis kan prova på flera olika danser. Missa inte detta tillfälle att testa något kul!

Torsdag den 11/3

 • 17.00-17.30 Stepp
 • 17.30-18.00 Charleston/Jazz
 • 18.00-18.45 Lindy hop
 • 18.45-19.30 Balboa

Lördag den 13/3

 • 13.00-13.30 Stepp
 • 13.30-14.00 Charleston/Jazz
 • 14.00-14.45 Lindy hop
 • 14.45-15.30 Balboa
 • 15.30-16.00 Tango

Chicago Swing Dance Studio »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1801

Claes Lövgrens med ny skiva

2010-03-09

Imorgon, onsdag den 10 mars, släpper Claes Lövgren sin nya skiva Vi lever nu. Skivan innehåller 12 låtar och är en svängig blandning av klassiska låtar och nyskrivet material av kompositörer som Åsa Karlström, Mats Larsson, Henrik Sethsson och Anders Larsson från Streaplers. Titelspåret Vi lever nu spelades in av Vikingarna på deras avskedsalbum 2004.

Nedan kan man se en reklamfilm för skivan på Youtube.

Läs även artikel i Helsingborgs Dagblad om bandets inspelning av reklamfilmen.

Bandets hemsida får sig också en uppräschning i samband med skivreleasen.

Thomas Johansson, som är bandets hängivne bloggare och roddare då han har möjlighet, släpper också en ny version av sin blogg denna dag.

Claes Lövgrens »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1790

Lite statistik över besökarna på Danslogen

2010-03-08

Många undrar över det här med besökare på Danslogen. För er som gillar statistik eller är allmänt nyfikna kan vi berätta att vi använder oss av det väl vedertagna Google Analytics som mätinstrument. Här kan man få fram statistik både på tvären och bredden! Nedan några exempel:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1800

Foto: Angela Kempher

Intervju med Claes och Lillen i Scotts

2010-03-08

Carro som driver Scotts Fanzone har intervjuat både Claes och Lillen.

Här får vi bland annat veta vilken relation Claes tycker att Scotts egentligen har till Larz-Kristerz och vad Claes själv har för någon hemlighet.

Vi får även veta vilket fritidsintresse Lillen saknar och vad han har för några tatueringar.

Var annars än på Scotts Fanzone skulle vi få ta del av sådant?! Heja Carro!

Intervjun med Claes.

Intervjun med Lillen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1799

Två förlovningar i Scotts

2010-03-08

Lillen och Melissa, nu lyckligt förlovade

Foto: Angela Kempher

På Scotts Fanzone kan man läsa att två av snyggingarna i Scotts har förlovat sig. Något som Danslogen helt missat!

Scotts trummis Lillen har förlovat sig med Melissa, sångerska i Zlips och även känd som jury i Dansbandskampen och basisten Roberto har förlovat sig med sin flickvän Weronica.

Scotts Fanzone »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1798

Två nya medlemmar i Svennes

2010-03-07

Conny Larsson och Johan Belfrage på Danshallen Belganet

Foto: Rolf Bondesson

Svennes har två nya medlemmar i bandet:

Conny Larsson på sax och tvärflöjt. Conny har tidigare spelat i Sven-Gunnas.

Bakom trummorna är Johan Belfrage ny. Johan har tidigare spelat i Hiltons och Sounders.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1794

Martinez bygger en ny buss

2010-03-07

Martinez håller som bäst på att bygga sin nya buss som ska ersätta deras gamal Esmeralda.

Lillan i bagaget
Lillan visar upp bussens enorma lastutrymme

Lillan hälsar till Danslogen att om det blir som hon fantiserar om så kommer den att bli bli kanonfin! Hon säger vidare att det känns jättespännande att få vara med från början och komma med sina önskemål om hur bussen ska inredas.

Sängarna kommer att bli ett beställningsjobb, men sen kommer de att göra så mycket som möjligt själva...i mån av tid. De har också diskuterat hur bussen ska se ut på utsidan. En ny buss = ett nytt utseende!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1780

King Edward’s sprider sig

2010-03-06

King Edward's

Foto: King Edward's

Bollnäs är väl mest känt för sin bandy men det finns även dansmusik på orten. Sedan 1993 har King Edward’s stått för den lokala dansmusiken men nu är det meningen att fler än härjedalingarna ska öppna sina öron.

Hallands Nyheter »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1793

The Playtones toppar albumlistan

2010-03-06

The Playtones glada efter vinsten i Dansbandskampen 2009

Foto: Göran Axelsson

The Playtones ligger fortfarande etta på albumlistan med "Rock'n'roll dance party". Bland singlarna har inte mindre än fem nya Melodifestivallåtar letat sig in på listan, med Anna Bergendahls "This is my life" i topp.

Corren.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1792

Vi kan alla göra nåt direkt in på singellistan

2010-03-05

CD-singeln Vi kan alla göra nåt har gått direkt in på singellistan Hitparad.se nu när försäljningen påbörjats. Låten gick in på en 12:a placering.

Sundsvalls Tidning »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1791

Grattis till Gert-Inge i Rezar

2010-03-05

Gert-Inge fyller 50 år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, fredag den 5 mars, fyller Gert-Inge "Pinge" Swensson inte mindre än 50 år jämt. Gert-Inge är trummis och kapellmästare i Rezar.

Danslogen gratulerar så mycket på födelsedagen!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1770

Ny danstävling - Bodens största danskväll

2010-03-04

Thomas, ny tävlingsledare

Foto: Angela Kempher

Lördagen den 20 mars går tävlingen Bodens största danskväll av stapeln. (För er som inte känner er hemma i geografin kan Danslogen förklara att Boden ligger i Norrbotten.) Ingen mindre än Thomas Deutgen kommer att vara kvällens konferencier på evenemanget som hålls på Western Farm.

I juryn sitter bland andra Agneta Sjödin, Tobias Karlsson och Maria Öhrman, kända från Let's Dance. Lokala förmågor kommer att tävla tillsammans med rutinerade partners från Luleå Bugg och Swing.

Western Farm »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1789

Christer Sjögren blir skådespelare

2010-03-03

Skådespelaren och regissören Thorsten Flinck kommer att sätta upp August Strindbergs tragedi Fadren för TV4 med ingen mindre än Christer Sjögren i en av de stora rollerna.

Christer Sjögren har trots sina 40 år inom branschen ingen vidare erfarenhet av skådespeleri, så det ska bli spännande att se vad det blir av det hela!

Aftonbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1785

Marcus i Bhonus intervjuad av Får jag lov

2010-03-03

Marcus Fernholm, keyboardist i Bhonus, har blivit intervjuad av Får jag lov som har en lång artikel om honom i deras numnmer 6, 2009 av tidningen.

Här får man bland annat veta att Marcus pappa var Lennart "Felle" Fernholm, Hep-Stars "sjätte" medlem och turnémanager för Gyllene Tider.

Läs hela artikeln som Bhonus har lagt ut som pdf-fil på sin hemsida.

Bhnous »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1784

P4 Dans besöker Skövde Dansfestival

2010-03-03

Söndag den 7 mars besöker P4 Dans Skövde dansfestival. Vi får följa evenemanget på plats i Folkets Park där sju olika band spelar upp till dans.

Dansbandskampenvinnarna och platinaförsäljande succébandet The Playtones nya CD recenseras. Dessutom spelas livemusik med Sannex.

Programmet sänds som vanligt i Sveriges Radio P4 kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1741

Ny samlingsskiva Dansglädje 2

2010-03-02

Onsdag den 3 mars släpps Dansglädje 2 där gräddan av Sveriges dansbandselit medverkar!

Mängder av favoritband från Dansbandskampen som till exempel The Playtones, Zekes, Titanix, Blender och Sannex samsas med de andra hetaste banden ute på dansbanorna idag. Namn som till exempel Larz-Kristerz, Black Jack, Matz Bladhs, Bengt Hennings, Jannez, Wahlströms, Wizex och CC & Lee! Alla dessa band erbjuder nya fräscha låtar.

Dansglädje 2 är ett samarbete mellan Nöjeskällan och Kavalkads dansband.

Ginza »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1781

Efterlyses - ett dansställe för en dokumentärinspelning

2010-03-02

Dansband är hetare än någonsin! Danslogen har blivit kontaktade av ett produktionsbolag som behöver hjälp med att hitta en inspelningsplats inför en eventuell dokumentärserie som ska handla om dansbandsbranschen.

De letar i första hand efter ett befintligt, väl etablerat dansställe i sommarmiljö, där det händer mycket. Där det är dans under en längre period och inte bara för en kväll dit folk kommer och dansar i några timmar och åker hem. Det får gärna vara i kombination med festivaler och liknande aktiviteter och där det finns camping och/eller övernattningsmöjlighet i närområdet.

De vill kunna följa dels de som jobbar där (arrangörer, kockar, campingpersonal etc) men såklart även dansare som de kan följa kanske redan hemifrån, under vägen till dansen och som sedan bor kvar där, så de inte bara försvinner hem på kvällen.

Deras tanke är ett genuint dansställe, som man tänkte på dansen då den blomstrade som bäst! Alla önskemål behöver nödvändigtvis inte uppfyllas, men de vill gärna komma så nära det är möjligt.

Hör av er snarast till Danslogen, så vidarebefordrar vi kontakten. Missa inte detta tillfälle att få vara med om något unikt!

Maila oss på [email protected] eller fyll i vårt kontaktformulär. Glöm inte att ange kontaktuppgifter så att vi kan nå dig!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1779

Danslogen efterlyser nyheter

2010-03-01

Nu efterlyser Danslogen fler nyhetsrapportörer. Har ni något att berätta som hör hemma inom dansbandsbranschen? Inget är för stort eller för litet att rappportera om! Nedan ger vi några exempel, men bara fantasin sätter gränser!

 • Har ditt dansband haft krångel med bussen under sista turnén? Håller ni på att byta buss? Byter ni medlemmar i bandet? Har ni nya skivor på gång?
 • Är du dansbandsmusiker och har halkat på en isfläck så att du inte kan spela? Har du fått barn eller förlovat dig? Gör du något intressant, även utanför bandet?
 • Tillhör du en dansklubb som har något roligt på gång? Ska ni ha ett jubileum ni vill berätta om? Är du dansarrangör och ska ordna ett speciellt evenemang? Är du dansare och vet om något roligt vi borde sprida?

Alla tips tas tacksamt emot. Maila oss på [email protected]. Bifoga gärna länk till det ni skriver om och bilder om det finns!

OBS! Detta är en allmän uppmaning och något vi ber er att alltid ha i åtanke. Det är inte så att vi behöver nyheter just nu, utan det är rent allmänt trevligt om vi får tips lite till mans då saker sker!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1778

Åsa åkte Tjejvasan

2010-03-01

Åsa Karlström och Ewa Neogard åkte Tjejvasan

Foto: Gunilla Neogard

Åsa Karlström, en av Sveriges mest kända låtskrivare och dansbandsbranschens älskling, var en av ca 8000 tjejer som åkte Tjejvasan på 30 km i helgen.

För Danslogen berättar Åsa att hon och Ewa Neogard, arrangör på Brunnsparken i Örebro, tränat ihop, peppat varandra och åkte tillsammans.

Hur gick loppet till?

Från början var det ungefär 9000 anmälda men av dem körda ca 8000. De 3 milen bestod av först 1 mils klättring i tungsnö, sedan 2 mils slit mot Mora. Tur-Åke Lindkvis från Malung gav mig energi när han spelade i Dldris då jag kom dit. Trots att jag hade både järn- och blodbrist gick jag i mål på en tid om 4 timmar och 10 minuter. Det var ren viljestyrka, otränad som jag var!

Var får du energi och ork till detta?

- Jag svarar samma som då människor frågar hur jag kan skriva som jag gör. Jag vet inte riktigt, men just utmaningen lockar för att se om jag kan fixa det.

Det är en inneboende kraft kanske, ett sätt för mig att bevisa för mig själv att jag klarar mer än vad jag tror, men ibland är jag också rädd och osäker. Det känns ändå som en styrka att våga vara både ledsen och rädd och att våga visa det också.

Vad ger dina utmaningar dig?

Jag får styrka inom mig själv att klara av det jag utsätter mig för!

Har du några nya utmaningar på gång?

- Jag satstar på att göra en klassiker i år. Alltså återstår Vätternrundan som är 9 mil på cykel, Vansbrosimnmet som är 3 km i den 15 gradiga Vanån och Lidingöloppet som av Guinness Rekordbok är utnämnt till världens största terränglopp.

Danslogen kan inte annat än beundra Åsa för hennes enorma kämpaglöd och önska henne lycka till med klassikern i år!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1776

Grattis Robert i CC & Lee

2010-03-01

Grattis Robert!

Foto: Caroline Pettersson

Idag, måndag den 1 mars, vill vi gratulera Robert Furlong som fyller år. Robert är gitarrist i CC & Lee.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1777