Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i november 2010

Antal nyheter: 60

Donnez har haft inbrott i bussen

2010-11-30

Foto: Helmuth Petersson

Danslogen har precis fått veta att Donnez i natt haft inbrott i sin buss. Kapellmästare Donne Laitila berättar:

- Vi var igår i Mellerud, hos Anders Larsson i Streaplers, och spelade in samlingsplattan för Dansbandskampen. På morgonen såg vi att det lyste i bussen och upptäckte då vi kom ut att ett fönster vid förarsidan var krossat. Trots att bussen bara stått 20 meter från hotellet!

Vad obehagligt! Blev ni av med något?

- De hade också försökt komma in vid dörren utan att lyckas. Förmodligen blev de skrämda av något, vilket gjorde att de inte hann ta så mycket. Bara vår GPS och några småsaker där vid förarfönstret.

Har ni fått hyra bil för vidare transport nu?

- Vi sopade upp allt glas och fixade till bussen så gott det gick. Vi har hängt ett skynke över det trasiga fönstret och är just nu på väg ner till Göteborg. Med oss har vi Lars Höglund på Sony, som är den som ger ut skivan.

- Vi ska lämna av honom där och sedan kör vi vidare, hem till Helsingborg, där vi lämnar in bussen på verkstad imorgon. Förhoppningsvis kan de fixa fönstret under veckan. Vår nästa spelning är inte förrän på lördag, så tills dess hoppas vi fått ordning på allt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2414

Rolandz bjuder upp till dans

2010-11-30

Lördag den 4 december kl. 12.30 på TV4 går "Rolandz bjuder upp till dans" i repris igen. Passa på att kolla då Roland Järverup och hans band Rolandz begav sig ut på turné i somras.

Ett filmteam följde dem på vägarna och dokumenterade deras liv på turné, som innehöll allt från blöta efterfester till ponnyridning.

TV4 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2412

Ungdomsdanserna fortsätter i Sundsvall

2010-11-30

Nu är det åter dags för Ungdomsdanser i Sundsvall. Fyra stycken danser är inplanerade under läsåret 2010/2011. Danserna är till för elever i högstadiet och gymnasiet. Först ut är Svänzons den 3 december.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2407

Lillan längtar efter kärleken!

2010-11-29

I kvällens avsnitt av Dansbandsbrudarna fick vi äntligen se Lillan Vestman, sångerska i Martinez. Inte nog med det, vi fick också höra henne berätta att hon saknar och längtar efter kärleken.

Under en av scenerna i programmet var Lillan hemma hos Melissa i Zlips och även låtskrivarparet Åsa Karlström och Linda Dahl var med. Åsa passade då på att improvisera ihop en kontaktannons åt Lillan!

Nedan kan ni se ett klipp från programmet där Lillan berättar om hur det är att vara singel och sjunga om kärleken varje kväll.

Dansbandsbrudar »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2410

Christer Sjögren är ute på julturné

2010-11-29

Christer Sjögren hade i torsdags premiär för sin på julturné. Första stoppet var i Kalmar och nu till veckan åker de en sväng till Norge. Turnén pågår fram till den 19 december då den avslutas i Luleå.

Med sig på turnén har Christer norskasvenska Elisabeth Andreassen, Magnus Spångbergs orkester och Örebro Gospelkör. Det blir en stunds riktigt trevlig underhållning med betoning på julen och de klassiska julsångerna förstås, men också med plats för lite annat. Bland annat lär spännande gästartister dyka upp också.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2408

Danslogen önskar ...

2010-11-28

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG 1:A ADVENT!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2398

The Playtones klara för Melodifestivalen

2010-11-27

Foto: Göran Axelsson, Danslogen.se

Under kvällens omgång av Dansbandskampen avslöjades i direktsändning att The Playtones har blivit uttagna till att delta i nästa års Melodifestival.

De kommer att framföra Fredrik Kempes nyskrivna låt The King.

Detta måste ses som ett historiskt ögonblick. Det kommer alltså att vara två dansband som tävlar i Melodifestivalen 2010. Lasse Stefanz är sedan tidigare klara för tävlingen med låten En blick och något händer, skriven av Alexander Bard, Ola Håkansson och Tim Norell.

SVT »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2406

Donnez fick lämna Dansbandskampen

2010-11-27

I Dansbandskampens sjude program fick Donnez lämna tävlingen efter att ha sått sist mot ungdomarna i Willez.

Trots höga poäng av Dansbandsjuryn och lovord av Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson räckte det alltså inte till för att gå vidare i tävlingen.

Nu går svenska folket miste om att se grabbarna i bandet uppträda i bara badbyxor och flugor, som de vid ett tidigare tillfälle lovade att de skulle göra om de gick till final. Vi som var i Malung i somras fick se dem showa i den utstyrseln, till mångas glädje.

Se deras sista framträdande nedan, den suveränt dansbara låten "Nu vill jag dansa":

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2404

Sannex ställer in på Ersboda ikväll

2010-11-27

Sannex meddelar att de tyvärr blivit tvungna att ställa in kvällens spelning (lördag 27 november) på Ersboda Folkets Hus.

Efter omfattande trafikproblem på E4:an med mycket hal och mycket svårframkomlig väg med långa långa köer som följd, har de konstaterat att de tyvärr inte kommer fram.

På Facebook kan man läsa:

- Vi försöker alltid in i det sista komma fram till våra spelningar men ibland går det inte som man vill och när vi märkte och hörde att trafikförhållanderna inte skulle bli bättre kände vi för vår egen säkerhet att det var bäst att ta det säkra före det osäkra och vända hemåt till Uppsala.

- Hoppas att alla Ni, våra vänner som såg framemot att dansa till oss i Ersboda har överseende med detta och att vi ses snart igen.

Sannex »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2405

Divine gör gratisspelning i Örebro på söndag

2010-11-27

Imorgon, söndag den 28 november, kommer Pure Divine att göra en gratisspelning i Örebro. Under pågående julskyltningen spelar de på Järntorget kl. 15.00.

- Detta gör vi för att tacka Örebroarna för allt stöd vi fick under Dansbandskampen, hälsar sångerskan Lotten.

- Vi kommer att spela våra låtar från Dansbandskampen, blandat med en del jullåtar och även eget material.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2403

En rapport inifrån en dansbandsbuss fast i snökaoset

2010-11-27

Foto: Angela Kempher, Danslogen.se

Många resenärer drabbades igår och inatt av snökaoset och olyckorna efter E4:an i Gävleborgs län. Hundratals bilar, lastbilar och bussar satt fast i trafiken hela natten. En av de drabbade bussarna tillhörde The Playtones.

Danslogen har pratat med deras trummis Per "Svannte" Sennerhall:

Hur var natten?

- Lång var den. Väldigt lång! Vi hamnade i kön, strax utanför Hudiksvall, runt 24-tiden och där blev det tvärstopp!

Vad gjorde ni då?

- Som tur är så hade vi tillgång till internet så vi kunde hålla oss uppdaterad över vad som hänt. Och tur i oturen så hade det börjat snöa vilket gjorde att det inte var svinkallt ute. Temperaturen höll sig runt -10 grader.

- Nu har vi Lasse Stefanz gamla buss och den är känd för sin värme. Så vi hade det varmt och gott i bussen hela natten. Värst var det att sitta och vänta för att kunna rulla fram några meter var 10:e minut.

När kom ni fram då?

- Under hela natten förflyttade vi oss bara 7 km. Det är nog de längsta kilometer vi åkt. På 10 timmar kom vi knappt en mil! Fram emot morgonen lättade kön och efter mycket om och men kom vi fram till solen i Sundsvall under förmiddagen. Nu rullar vi vidare mot Lycksele och kvällens spelning på Hotell Lappland.

Nedan kan ni även läsa ett par andra artiklar om hur det var i natt efter E4:an.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2402

The Playtones och Erica Sjöström med på Familjens Julkalas

2010-11-27

Både The Playtones och Erica Sjöström medverkar i "Familjens Julkalas" i år.

Det blir en fartfylld julshow som beger sig ut på turné med premiär den 3 december i Varberg. De andra artisterna är Timoteij, Darin, Jessica Andersson, Jill Svensson och Ola Svensson.

Julkalaset »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2397

Arvingarna medverkar på julgala i Karlstad

2010-11-27

Igår, fredag den 26 november, var det premiär för årets version av Julgalan på Blue Moon Bar i Karlstad. Arvingarna är en av de medverkande artisterna. Tyvärr blir det ingen dans på plats men väl en show som kan vara sevärd om man gillar grabbarna.

Tillsammans med Arvingarna uppträder också Elin Lanto, E-type, Cookies'n beans och Rongedal. Julgalan pågår fram till den 18 december.

Arvingarna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2396

Ytterligare ett dansband medverkar i Melodifestivalen

2010-11-26

I direktsändningen av Dansbandskampen i morgon avslöjas namnet på ytterligare ett dansband som medverkar i Melodifestivalen nästa år. Dessutom gör Lars-Åke Wilhelmsson, "Babsan", Thomas Deutgen sällskap vid kommentatorsbordet.

Det har blivit något av en tradition att avslöja melodifestivaltävlande dansband i Dansbandskampen. 2008 var det Scotts som fick förfrågan från tävlingsproducenten Christer Björkman, och i fjol var det Highlights som fick ta emot det glada beskedet i direktsändning. I morgon är det alltså åter dags för Christer Björkman att avslöja vilket band som får en biljett till Melodifestivalen 2011.

SVT Dansbandskampen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2395

Skivsigneringar i helgen

2010-11-26

Nu till helgen, på söndag den 28 november, kommer både Black Jack och The Playtones att dyka upp och spela för allmänheten och sälja sina skivor.

 • Black Jack finns på plats på Media Markt i Växjö kl 14.00
 • The Playtones spelar ute i kylan på Stora Torget i Uppsala kl. 15.00.

Båda banden kommer att spela några låtar från sina nya skivor och sedan blir det sedvanlig skivförsäljning och skivsignering.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2394

Intervju med Kent Liljefjäll på MLP

2010-11-26

Danslogen har pratat med Kent Liljefjäll som tidigare var basist och kapellmästare i Drifters och som numera arbetar som manager på management- och bokningsbolaget MLP. Läs vad han berättar om sitt nya liv där han ser dansbandsbranschen från andra sidan än från dansbandsscenen.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2389

P4 Dans träffar Paula Åkesdotter-Jarl

2010-11-25

Söndagen den 28 november träffar P4 Dans Paula Åkesdotter-Jarl i sin serie "Vad gör du nu?"

Paula slog igenom i "Sikta mot stjärnorna" där hon imiterade världsartisten Cher. Sedan blev det dansbanan i många år för henne och numera jobbar hon med hela världen som arbetsfält.

Kvällens livemusik står Bhonus för.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2374

The Playtones spelar igen

2010-11-24

Foto: Danslogen

The Playtones som förra veckan ställde in sina spelningar på grund av sjukdom meddelar nu att de är tillbaka på banan.

För Danslogen berättar deras trummis Per "Svannte" Sennerhall:

- Vår sångare Stefan som haft sångförbud har nu efter mycket om och men fått klartecken från läkaren.

- På lördag den 27 november spelar vi igen och då på Hotell Lappland i Lycksele

The Playtones »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2391

Dansbandskampen program 7

2010-11-24

Nu är det dags för det sjunde programmet av Dansbandskampen, lördag den 27 november kl 20.00. Endast fyra band återstår och tävlar med två låtar var denna vecka med. Den första låten får de på vanligt sätt, via jukeboxen, och den andra är en helt nyskriven låt. Låtarna har i veckans deltävling skrivits av bland andra Martin ”E-Type” Eriksson, Erik Segerstedt och Måns Zelmerlöw.

För övrigt är reglerna desamma som tidigare:

 • Banden behåller sina sms- och telefonnummer genom hela programmet
 • Dansjuryn bedömer dansbarheten på alla bandens båda framföranden
 • Dansjuryns betyg och tv-tittarnas röster slås ihop i slutet av sändningen
 • Bandet med lägst totalpoäng får sedan lämna tävlingen

Låtarna som banden ska spela är:

Willez
Låt 1: Jennie Let Me Love You – E.M.D.
Låt 2: I kväll är det vi – Martin ”E-Type” Eriksson, Christian Belmondo
Patriks Combo
Låt 1: De sista ljuva åren – Lasse Stefanz
Låt 2: Madeleine – Erik Segerstedt, Thomas G:son
Donnez
Låt 1: Oops... I Did It Again – Britney Spears
Låt 2: Nu vill jag dansa – Chris Antblad
Elisas
Låt 1: Om du lämnade mig nu – Lars Winnerbäck och Miss Li
Låt 2: Varenda veranda – Måns Zelmerlöw
OrkesterKostnad 9:90 krKostnad 3:60 kr
Willez099 902 01099 202 01
Patriks Combo099 902 02099 202 02
Donnez099 902 03099 202 03
Elisa's099 902 04099 202 04

Av det dyrare samtalet tillfaller 8:50 per samtal till Världens Barn-kampanjen.

SVT Dansbandskampen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2390

Drifters spelar upp till dans i Jössefors

2010-11-24

Foto: Helmuth Petterson

På lördag den 27 november blir det middag och dans i Folkets Hus i Jössefors i Värmlnad. Detta har inte hänt sedan 80-talet!

Erik "Kula" Friberg berättar att det är Drifters själva som hyr lokalen. Med sig i arrangemanget har han Jössefors IK och Jennys Hotell och restaurang som står för serveringen av maten.

Om kvällen blir lyckad lovas det fler danser.

Så alla ni som är i Värmlandstrakten då, ta er en tur till Jössefors och visa att ni vill ha danser i regionen!

Nya Wermlands Tidning »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2388

Dansen i Skoghall inställd pga sjukdom

2010-11-23

Torsdag den 25 november skulle Sixties ha spelat i Folkets Hus Skoghall på Hammarö utanför Karlstad. Tyvärr har denna dans blivit inställd på grund av sjukdom.

Folkets Hus Skoghall »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2387

Lillan i Martinez intervjuad av Sundsvalls Dagblad

2010-11-23

Lillan Vestman, sångerska i Martinez, har intervjuats av Dagbladet i Sundsvall. Här får vi veta bland annat att Lillans mamma driver en egen klädbutik i Kiruna, Mera Mode, där Lillan får nästan alla sina kläder ifrån. Vi får även veta att Lillan gillar starka färger och att hon i folkmun kallas för ”Lady in red”. För oss som brukar dansa till Martinez är det sista inte precis någon överraskning. Vi har alla sett Lillan i många vackra röda kreationer!

Vad mer får vi veta då? Ja, läs artiklen själva och se efter!

Dagbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2385

Vad skriver Expressens om dansbandsbranschen?

2010-11-22

Är det för mycket gymnastik och för lite erotik på danserna?

Foto: Helmuth Petersson

Expressen har skrivit en lång artikel om dansbandsbranschen och har, enligt vad de tycker, kartlagt hur danskulturen har förändrats genom åren hur det ser ut idag. Från blodiga slagsmål och sex på dansgolvet till medhavd matsäck, vattenflaska och ombytesskjorta.

Nedan finner ni några olika citat från artikeln.

 • Thomas Deutgen: "För mycket gymnastik och för lite erotik".
 • Casper Jarnebrink, Arvingarna: "Folk har hånglat och i stort sett klätt av sig nakna, det hände att folk låg på scenen och visade lite för mycket".
 • Thorleif Torstensson, Thorleifs: "Man har ju sett erotik. Från den finaste till den fulaste".
 • Jan Oscarsson, Jannez: "En gång var det ett dj-bås bredvid scenen, där dansade ett par in och började köra på för fulla segel".
 • Erica Sjöström, Drifters: "Ska du med hem på en kopp te och lite penis".

Vill ni se helheten så är det bara att, som vanligt, klicka på länken nedan.

Kommentera gärna vad ni tycker om artikeln också!

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2384

Sista dansen i Folkets park Mörrum

2010-11-22

Dansgolvet i Bellevueparken

Foto: Rolf Bondesson

I lördags gick den sista dansen i Folket Park Mörrum och 150 personer hade kommit till denna sista dans.

Mörrums hockeyclub som arrangerar danserna kommer att flytta till ett större och billigare dansställe som heter Bellevueparken i Karlshamn.

Den 14 januari inleds danserna med Stensons på scenen.

Bilder från den sista dansen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2383

Jive med både ny skiva och ny hemsida

2010-11-21

Nu kan man köpa Jives nya samlingsskiva, Samling 2010. Skivan innehåller de 15 bästa låtarna från deras tidigare utgivna skivor.

I samband med deras nya skivsläpp så lanserar bandet en helt ny hemsida. Gå in där och spana runt lite. Hemsidan är fortfarande under utveckling och nya saker kommer att dyka upp så fort de hinner med.

Jive »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2382

CC & Lee fick lämna Dansbandskampen

2010-11-20

I Dansbandskampens sjätte program fick CC & Lee packa ner instrumenten och åka hem. Trots fina ord från självaste schlagerveteranen Lasse Holm räckte inte deras poäng hela vägen.

Cecilia Furlong, alias "CC”, hade delade känslor:

- Det känns både bittert och ljuvt, jag tycker vi har gjort ett fantastiskt jobb de här sex programmen. Samtidigt det är naturligtvis tråkigt. Men vi har inte gett upp, vi hoppas på finalen!

Lasse Holm blev nostalgisk:

- Man märker vilken fantastisk folkrörelse dansbandsmusiken fortfarande är, jag spelade ju själv i dansband som ung. Det var en otroligt härlig tidsmaskin bakåt i tiden!

Se avslutningsintervjun med dem:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2381

Callisto byter gitarrist

2010-11-20

John Bohlin, ny gitarrist i Callisto

Gitarristen i Callisto, Janne Auvinen, har valt att kliva åt sidan eftersom han har svårt att kombinera arbete och familjesituation med spelandet i bandet.

Istället kliver nu John Bohlin in i gänget. John har rötterna i Norrköping, men bor numera i Stavsjö. Han kommer närmast från Junix, men har även spelat i andra band samt är utbildad musikpedagog.

Till Danslogen säger Stefan och Annelie i bandet:

- John är en glad och rolig person, både på och vid sidan om scenen, som redan kommit väl in i gänget. Hans gitarr kommer att uträtta storverk i Callisto med sin countryinfluerade stil.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2380

Magnus Carlsson ansluter sig till årets Digilooturné

2010-11-20

Trots att det känns långt till sommaren så här i novembermörkret, så har laguppställningen för årets Digilooturné nu offentliggjorts. Till glädje för oss dansbandsälskare så är Mangus Carlsson med i årets upplaga av turnén. Inte för att det kommer att spelas dansband, men visst gläds många av oss över att Mangus är med där!

Som vanligt kommer Lasse Holm att leda programmet och tillsammans med Magnus uppträder Thomas Di Leva, Magnus Johansson, Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli och Jessica Andersson.

Digiloo »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2379

Larz-Kristerz 2-års jubilerar på Dansbandskampen

2010-11-19

Nu på lördag kommer Larz Kristerz på besök till Dansbandskampen i Norrköping. De kommer både att medverka i programmet och spela på dansen efteråt.

För två år sedan vann de Dansbandskampen och har sedan dess gett ut tre skivor, sålt över 200.000 ex, 3 gånger platina. Det är inte många band eller artister som i dag kan skryta med sådana siffror!

Under kvällen kommer de också att få ta emot en platinaplatta för över 50.000 sålda ex av det nya albumet ”Små ord av guld”.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2378

Dansbandskampen program 6, nu med dubbla låtar

2010-11-18

Nu är det dags för del sex av Dansbandskampen, lördag den 20 november kl 20.00. Från och med denna vecka kommer banden att tävla med två låtar var. Dels en som de får på vanligt sätt, via jukeboxen, och dels en helt nyskriven låt. Låtarna har i veckans deltävling skrivits av bland andra Patrik Isaksson och Lasse Berghagen.

För övrigt är reglerna desamma som tidigare:

 • Banden behåller sina sms- och telefonnummer genom hela programmet
 • Dansjuryn bedömer dansbarheten på alla bandens båda framföranden
 • Dansjuryns betyg och tv-tittarnas röster slås ihop i slutet av sändningen
 • Bandet med lägst totalpoäng får sedan lämna tävlingen

Låtarna som banden ska spela är:

Willez
Låt 1: Säg inte nej, säg kanske – Sven-Ingvars
Låt 2: Ett två tre – Thomas Berglund, Magnus Ekwall, Martin Klaman
Elisas
Låt 1: Från och med du – Oskar Linnros
Låt 2: När du vaknar är jag hos dig – Lasse Berghagen, Thomas Enroth, Tage Borgmästars
CC & LEE
Låt 1: So What – Pink
Låt 2: Hela havet stormar – Claes Andreasson, Torbjörn Wassenius
Donnez
Låt 1: Kärleken väntar – Kent
Låt 2: Så långt från dig – Patrik Isaksson
Patriks Combo
Låt 1: Cara Mia – Måns Zelmerlöw
Låt 2: De é okej – Mats Ymell, Mats Tärnfors
OrkesterKostnad 9:90 krKostnad 3:60 kr
Willez099 902 01099 202 01
Elisa's099 902 02099 202 02
CC & Lee099 902 03099 202 03
Donnez099 902 04099 202 04
Patriks Combo099 902 05099 202 05

Av det dyrare samtalet tillfaller 8:50 per samtal till Världens Barn-kampanjen.

SVT Dansbandskampen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2377

P4 Dans träffar Git Persson

2010-11-18

Söndagen den 21 november träffar P4 Dans sångerskan Git Persson som efter många år på dansbandsscenen i Kellys, Curt-Haagers och Fernandoz har bytt bana och i dagarna öppnar sin egen skönhetssalong för mogna kvinnor i Hässleholm.

Kvällens livemusik står Micke Ahlgrens för.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2373

The Playtones ställer in spelningarna denna vecka

2010-11-17

The Playtones - vid ett trevligare tillfälle, då alla var friska

Foto: Danslogen

The Playtones har tyvärr blivit tvungna att ställa in veckans spelningar på grund av att deras sångare Stefan Jonasson har sångförbud. Han har under en längre tid lidit av feber och en halsinfektion.

The Playtones beklagar detta och hoppas att alla fans och dansare har förståelse för detta.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2376

Sandins ersätter Donnez i Skultuna

2010-11-17

På fredag den 19 november skulle Donnez ha spelat non-stop med Matz Bladhs på Lagårn i Skultuna

På grund av deras deltagande i Dansbandskampen har de tyvärr blivit tvungna att ställa in sin spelning. Misströsta inte! Istället kliver de härliga värmländska grabbarna i Sandins in och kör non-stop tillsammans med Matz Bladhs.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2375

Jeppez & The Cowboys på Café 21

2010-11-17

Jeppez & The Cowboys kommer att spela på Café 21 i Tyringe på söndagen den 21 november kl. 14.00. På plats kommer de att sjunga sin nya julsingel och signera idolkort och mycket mer.

Café 21 serverar hembakade kakor och smörgåsar mm i en hemtrevlig miljö dit alla är välkomna!

Jeppez & The Cowboys »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2369

Kent och Lotta har gift sig

2010-11-16

Kent Liljefjäll, före detta basist i Drifters, har lördagen den 2 oktober gift sig med sin Lotta (tidigare Häggström).

Bröllopet lär ha varit undervart vackert och stämningsfullt med Sanna Nielsen som sjöng för brudparet i kyrkan. En vacker tårta i hela sex våningar serverades efter middagen med vackra rosdekorationer som var ätbara.

Både Lotta och Kent arbetar på MLP som är ett managementbolag/- artistproduktionsbolag. De representerar bland annat dansbanden CC & Lee, Elisa's och Patriks Combo som alla tävlar i Dansbandskampen i år och The Playtones som var fjolårets vinnare.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2372

Dansfest i Luleå

2010-11-15

Lördag den 27 november blir det stor dansfest på Coop Arena i Luleå.

Passa på att mingla, dansa, njuta av god mat eller sitta ett tag i baren. Här finns något för alla!

KL 21.00-02.00 blir det dans till:

 • Sten & Stanley
 • Barbados

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2370

Grand Prix Allroundcupen i Luleå

2010-11-14

Helgen den 20-21 november går en av Sveriges största danstävlingar av stapeln i Luleå, "Grand Prix Allroundcupen" där man tävlar i bugg, dubbelbugg, Lindy hop och Boggie Woggie. Såväl Sveriges danselit som tävlande i alla ålder och från hela Sverige kommer att finnas på plats!

 • Lördagen den 20 november hålls Grand Prix
 • Söndag den 20 november hålls Allroundcupen
 • Söndag den 21 november hålls Lulebuggen

Arrangör är Luleå Bugg & Swing Dansklubb.

För mer information, se även Danslogens evenemangstips.

Luleå Bugg & Swing Dansklubb »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2368

Wizex fick lämna Dansbandskampen

2010-11-13

I Dansbandskampens femte program fick Wizex lämna programmet efter att ha duellerat mot ungdomarna i Willez.

Trots deras fantastiska version av Timbuktus låt "Alla vill till himlen men ingen vill dö" och dansbandsjuryns höga poäng så räckte det inte till för en fortsättning i tävlingen.

Se deras sista framträdande nedan:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2367

Bengt i Thoréns fick ny njure av sin fru

2010-11-12

Bengt Olsson som är trummis i Thoréns har länge lidit av diabetes. I våras blev han sjuk och fick uppsöka sjukhus där det konstaterades att han hade kraftigt nedsatt njurfunktion. Han sattes på dialys men det stod snart klart att han skulle behöva en transplantation.

Bengts fru Carina visade sig vara en perfekt match och hon donerade då sin ena njure till honom i en transplantationen som skedde på Universitetssjukhuset i Malmö den 19 oktober.

Operationen har gått bra och de mår båda två bra efter omständighterna, men är sjukskrivna.

Danslogen får önska dem ett snabbt tillfrisknande!

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2366

Martinez med nytt album

2010-11-12

Torsdag den 18 november släpps Martinez nya album "Ingenting är bättre". Skivan innehåller 13 låtar och för Danslogen berättar kapellmästare Danne Strandberg att de är otroligt nöjda med slutresultatet.

- Resan fram till detta album startade med att Calle Kindbom ville släppa vårt album på sitt nya skivbolag Neptun. Ingen blev gladare och stoltare över detta än vi! Calle har ju varit med från början av Martinez albumkarriär. När vi släppte första albumet "Mer än en vän" på Mariann Grammofon, så jobbade Calle där med Bert Karlsson. Han har en stor del i Martinez framgångar och vårt samarbete har alltid genererat något riktigt bra.

- Det nya albumet innehåller mest originallåtar, men även ett par låtar som blivit lite av Martinez favoriter på dansgolvet. Givetvis är alla låtar framförda i Martineztappning.

- Det blev både slit och tårar innan detta album var klart. Kenneth Wellvik har gjort ett kanonjobb i sin studio. Vi har lånat Conny Olsson från Fernandoz på steel guitar och han har spelat ruggigt bra. En tidigare sångerska i Martinez, Susanne Bertlin, har också bidragit med sin ljuva stämma i kören.

Martinez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2348

Dansbandskampen program 5, nu med en duell

2010-11-11

Nu är det dags för del fem av Dansbandskampen, lördag den 13 november kl 20.00. Programformatet görs nu om lite så att det blir en duell mellan de två banden med lägst poäng.

Programmet kommer att gå till som föjande. Först spelar de sex tävlande banden sina låtar. Dansjuryn ger sina poäng och tv-tittarna röstar på sin favorit.

Efter att alla banden spelat och röstningen avslutats slås poängen ihop. De två band som då fått lägst totalpoäng ställs mot varandra i en avgörande duell.

Räkneverken nollställs och duellbanden behåller samma sms- och telefonnummer hela programmet igenom. I duellen räknas inga dansjurybetyg in, endast tittarna avgör utgången.

Duellbanden spelar varsin duellåt som de själva fått välja bland alla de låtar de spelat under de fyra första programmen.

Efter att tv-tittarna än en gång sagt sitt och alla röster räknats, presenterar Christine Meltzer slutligen det band som går vidare till nästa vecka.

 • Donnez med "Eloise" (Arvingarna)
 • Wizex med "Evighet" (Carola)
 • Patriks Kombo med "Umbrella" (Rihanna)
 • Elisa's med "Gråt inga tårar" (Thorleifs)
 • Willez med "Satellite" (Lena)
 • CC & Lee med "Vem é dé du vill ha" (Kicki Bettan Lotta)
OrkesterKostnad 9:90 krKostnad 3:60 kr
Donnez099 902 01099 202 01
Wizex099 902 02099 202 02
Patriks Kombo099 902 03099 202 03
Elisa's099 902 04099 202 04
Willez099 902 05099 202 05
CC & Lee099 902 06099 202 06

Av det dyrare samtalet tillfaller 8:50 per samtal till Världens Barn-kampanjen.

SVT Dansbandskampen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2365

Erica i Drifters medverkar i Radio Fryksdalen

2010-11-11

Erica intervjuas i Radio Fryksdalen

Foto: Angela Kempher, Danslogen

På fredag den 12 november kommer Radio Fryksdalen att intervjua Erica i Drifters live i sändningen. Erica är en av våra dansbandsdrottningar och nu även högaktuell genom sin medverkan i Dansbandsbrudar som sänds på TV4+.

Maila gärna frågor till Erica inför programmet och då på [email protected].

"Dansbandstimmen" sänds varje fredag mellan kl. 13.00–14.00 och kan även lyssnas till via webben. Programledare är Per Olov OLS Olsén.

Radio Fryksdalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2364

P4 Dans direkt från Dansbandskampen

2010-11-11

Söndagen den 14 november blir det mingel och musik i direktsändningen från Dansbandskampen. vi får träffa vinnarsugna band, dansglad publik och såväl programledare som kommentator.

Du hör också våra recensenter berätta om Flamingokvintettens nya skiva, för övrigt deras 45:e, sen starten för 50 år sen!.

Flamingokvintettens nya skiva recenseras också. Denna är för övrigt deras 45:e, sedan starten för 50 år sen!

Kvällens livemusik står Sannex för.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2339

Bröllop i Jenny Saléns!

2010-11-09

Niklas och Jenny på semester på ön Djerba i somras

För Danslogen berättar sångerskan Jenny i Jenny Saléns att det kommer att bli bröllop inom bandet.

- Den 30 oktober friade Niklas till mig. Kanske inte ett så romantiskt frieri som man drömt om men nästan i alla fall! Det hela skedde bak i turnébussen efter en spelning med varsin pannlampa på! Vi har ju nästa år varit tillsammans i 10 år så det är på tiden, säger Jenny med ett leende.

- Måste tilläggas att jag svarade JA direkt! Bröllopet blir av till sensommaren här i närheten av där vi bor. Vi är så lyckliga!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2363

Wizex bjuder på gratis spelning

2010-11-09

Wizex vill tacka för allt stöd de får i Dansbandskampen och bjuder nu på torsdag den 11 november på en timmes gratis konsert.

Konserten äger rum i samarbete med Ifö Bromölla IF på Humlescenen i Bromölla. Insläpp 18.30 med ett begränsat antal platser, så kom i tid om ni vill vara med. Wixex hälsar alla hjärtligt välkomna!

Wizex »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2361

Scotts körde i diket

2010-11-08

Så här fint var inte bussen placerad i lördags!

Foto: Angela Kempher

Scotts turnébuss körde i diket när de skulle svänga in på parkeringen vid Hansa City utanför Kalmar i lördags. Chauffören tog svängen för tvärt och bussen fick bärgas från platsten.

Barometern.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2360

Slutdansat i Norrskedika

2010-11-08

Norrskedikaparken som brann ner i maj 2009 har inte lyckats skramla ihop tillräcklingt med pengar för att kunna bygga upp dansbanan igen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2359

Mikael i Larz-Kristerz fyller 40

2010-11-08

Idag, måndag den 8 november, fyller Mikael Eriksson år 40 år jämt. Micke, som han kallas, är trummis i Larz-Kristerz.

Danslogen önskar honom en härlig födelsedag med mycket uppvaktning!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2340

Pure Divine fick lämna Dansbandskampen

2010-11-06

Foto: Niklas Ahlgren/SVT

Efter att tv-tittarna och dansjuryn sagt sitt, var det Pure Divine som fick packa väskorna och lämna Dansbandskampens fjärde program på lördagskvällen.

Pure Divine har lyckats få höga poäng i dansbarhet av dansjuryn. I kväll lyckades de inte få med sig dansarna utan knep en delad sistaplats med Magnus Ugglas låt "Efterfest". Kanske var det en bidragande orsak till att de fick lämna Dansbandkampen.

Thomas Deutgen var till en början belagd med munkavle. Donnez var första band att gå vidare även denna vecka.

Wizex fick svettas bland de sista banden att gå vidare trots att de levererar verkligt proffsiga insatser. Kikki Danielsson var med i publiken och rosade Wizex version av hennes melodifestivalslåt "Bra vibrationer". Thomas Deutgen var lyrisk efter att ha fått dansa med Kikki.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2358

Excess spelar på juldans i Kristinehamn

2010-11-06

Det blir en danskväll, kombinerat med julbord, i Folkets Hus Kristinehamn lördag den 18 december. Julbord serveras från 19.00 och sedan bjuder Excess upp till dans.

Arrangör är Grand Konferens.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2342

Streaplers och Torgny Melins i Radio Fryksdalen

2010-11-05

Programmet "Dansbandstimmen" sänds varje fredag mellan kl. 13.00–14.00 ı Radio Fryksdalen.

Pa fredag den 4 november ıntervjuas Streaplers och Torgny Melins i direktsändning.

Programmet sänds även via webben och programledare är Per Olov OLS Olsén.

Radio Fryksdalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2356

Dansbandskampen program 4

2010-11-05

Nu är det dags för den fjärde omgången av Dansbandskampen, lördag den 6 november kl 20.00.

Banden tilldelas varje vecka de låtar de ska spela från en jukebox som är fylld av stora hits från de senaste tio åren, samt ett antal dansbandsklassiker. Under den första delen av programserien framför varje band en låt var. Se nedan bandens låtar och ursprungsartisterna till dessa.

 • Patriks Kombo med "Du är min man" (Benny Anderssons Orkester)
 • Willez med "Margareta" (Sten & Stanley)
 • Elisa's med "Lena" (Håkan Hellström)
 • Donnez med "När vindarna viskar mitt namn" (Roger Pontare)
 • Wizex med "Bra vibrationer" (Kikki Danielsson)
 • CC & Lee med "Release Me" (Oh Laura)
 • Pure Divine med "Efterfest" (Magnus Uggla)
OrkesterKostnad 9:90 krKostnad 3:60 kr
Patriks Kombo099 902 01099 202 01
Willez099 902 02099 202 02
Elisa's099 902 03099 202 03
Donnez099 902 04099 202 04
Wizex099 902 05099 202 05
CC & Lee099 902 06099 202 06
Pure Divine099 902 07099 202 07

Av det dyrare samtalet tillfaller 8:50 per samtal till Världens Barn-kampanjen.

SVT Dansbandskampen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2357

100-års jubileum med dans

2010-11-05

Lördag den 30 november firar Biotopia, Uppsalas naturligaste museum, sitt 100-års jubileum. Firandet inleds med en konsert med över 100 körsångare, sedan blir det buffé och kvällen avslutas med dans till 50-tals bandet The Bobos.

Uppsala Konserthus »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2346

P4 Dans träffar Sven-Eric Gissbol

2010-11-04

Söndagen den 7 november träffar P4 Dans Sven-Eric Gissbol som har sjungit i dansband i hela sitt liv. Mest känd är han från sina år i Curt-Haagers. Nu får vi möta honom som pensionär i serien "Vad gör du nu" och höra honom berätta om sitt liv.

Kvällens livemusik står Perikles för.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.30-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2338

Trummis i gipspaket

2010-11-03

Dan i Jontez

Foto: Jontez

Jontez trummis Danne Lundqvist hade oturen att ramla ner från lastkajen och bröt vänster arm när de packade ihop instrumenten efter en spelning i lördags på Parkhallen i Tranås.

Danne kommer att ersättas med en vikare. Danne hälsar att han kommer att sakna publiken under de 6 veckor han minst blir borta.

Jontez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2355

Premiär för Dansbandsbrudar

2010-11-03

På måndag den 8 november kl 20.00 är det premiär för TV4 Plus nya dokumentärserie "Dansbandsbrudarna".

Ett tv-team har följt Melissa i Zlips, Mona i f.d. Mona G:s, Erica i Drifters, Emma i Face-84 och Lillan i Martinez när de under årets varmaste månader sjunger sig igenom landets dansbandsställen.

Tv-tittarna får hänga med både på och bakom scenen, men också ta del av svårigheterna att kombinera vardag, familj och relationer med livet på turné.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2335

Flamingokvintetten bjöd på nostalgikväll

2010-11-02

Guldklavevinnarna 2010 - Årets dansband

Foto: Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio

Flamingokvintetten fyller 50 år men verkar aldrig bli för gamla. Jubileumskonserten på Stora Björn i Borlänge blev till en härlig nostalgikväll fylld med gamla hits, anekdoter, historier och små fräckisar.? - Att spela inför en sittande publik är något helt annat än att spela upp till dans, för första gången har jag varit lite nervös, säger frontmannen och sångaren Hasse Carlsson.

Dalarnas Tidningar »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2354

Drifters medverkar i Go'kväll

2010-11-02

Drifters kommer att medverka i SVT:s kvällsunderhållning Go'kväll den 5 november.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2321

Ingmar Nordströms gör comeback för en kväll

2010-11-01

Ingemar Nordstöms slutade att spela aktivt i september 1991. Så sent som 2007 låg de etta på skivtoppen fast man inte är aktiva bland publiken. Nu återförenar Ingmar gubbarna igen bara för denna spelningen i NCC arena i Växjö den 4 december 2010, för en gedigen jul- och danshelg med plats för 1.000 gäster.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2353

Lasse Stefanz fick guldskiva för Texas

2010-11-01

Foto: Helmuth Petersson

Under en dansgala i Skaunhallen i Norge fick Lasse Stefanz guldskivor för sin sista cd Texas Tillsammans med guldskivorna fick så så klart blommor och fansen hylldade sitt band.

På Dansefot.no »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2352