Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i april 2011

Antal nyheter: 47

Rikard i Blender fyller 40 år

2011-04-30

Rikard fyller 40 idag

Foto: Angela Kempher

Idag på självaste Valborgsmässoafton, lördag den 30 april, fyller Rikard André 40 år jämt. Rikard spelar keyboard i Blender.

Danslogen önskar honom en riktigt bra födelsedag och hoppas han blir rejält uppvaktad!

För er som vill passa på att gratta honom personligen så spelar Blender på Sigges Loge i Gnosjö i kväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2683

Filipstad firar 400 år som stad

2011-04-30

Filipstad firar i år 400 år som stad. Detta kommer att firas med en mängd olika aktiviteter under året.

Dansbandet Tommy Berghs har återuppstått med originalmedlemmar och har spelat in en cd med hyllningslåtar till Filipstad. På skivan finns även med en låt av Nils Ferlin som också är staty i staden på en parkbänk.

Som ett led i firandet kommer det att anordnas dans på Stora Torget:

  • 5/6 Matz Bladhs
  • 6/6 Tommy Bergs
  • 27/7 Jenny Saléns

Det är fri entré till samtliga danser.

Filipstad kommun »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2655

Lillan slutar i Martinez

2011-04-29

Lillan Vestman, sångerskan i Martinez, skriver idag på Facebook att hon slutar i bandet. Läs hennes inlägg nedan:

- Efter nästan sex händelserika år är det nu dags för mig att säga adjö. Den ryggskada som tidigare satte stopp för mitt turnérande spökar fortfarande. Att plocka tunga saker upp och ner varje kväll tillsammans med de långa resorna med buss gör inte saken bättre.

- Därför väljer jag nu att gå vidare i livet och möta nya utmaningar. Självklart kommer jag att fortsätta sjunga, så håll ögon och öron öppna, så kanske vi ses igen.

- Jag gör mina sista spelningar med Martinez i juli då jag och den nya sångerskan kommer att dyka upp tillsammans på några spelningar. Om henne kommer ni att kunna läsa inom kort. Det kommer att bli hur bra som helst.

- Tack allihopa! Ingen nämnd, ingen glömd.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2682

Danshistoria skrevs under påskhelgen

2011-04-29

Under påskhelgen hölls en historisk danskväll på Parken i Gävle. Melissa Williams, sångerska i Zlips, bjöd på "One night only - en foxkväll". Hela kvällen framförde Melissa enbart underbara foxlåtar tillsammans med ett tiomannaband. Röda mattan var utrullad, Parken var dekorerad med kandelabrar med levande ljus och gästerna hade uppmanats klä upp sig fint kvällen till ära. Omkring 850 personer var på plats och vi på Danslogen kan bara gräma oss över att ha gått miste om denna upplevelse!

Vi har pratat med den Guldklavebelönte arrangören Leif Wibron.

- Jag finner inga ord, det var så himla bra, kvällen överträffade till och med mina egna förväntningar. Responsen från publiken har varit fantastisk! Det tog till och med 45 minuter efter stängningsdags för alla att lämna lokalen, så fantastisk var stämningen att man ville dröja sig kvar.

- Vi hade också ordnat med en överraskning till Melissa. Då bandet skulle ha sin första paus klev Gävlemusikern Rikard Sjöblom helt sonika upp på scen och satte sig bakom keyboarden och började spela. Bara för Melissa framförde han "Georgia on my mind" och efter bara några toner föll Melissa ner på knä och grät av lycka.

På Dansmaffian kan man läsa följande blogginlägg från en nöjd dansare:

Det var då Melissa Williams höll sin första foxkväll, en kväll som blev början på en ny epok i dansens Sverige. Denna första kväll kom att följas av många fler och fick även efterföljare som anammade detta nya koncept.

Efter ett antal år i Zlips hade Melissa lärt känna den svenska dansbandsmusikens själ. Denna kunskap kombinerade hon med sina amerikanska rötter och egna idéer till något helt nytt.

Ännu i dag är det status bland dansare att kunna säga "jag var där!", när denna första kväll kommer på tal.”

Kurt Sundin var även på plats och filmade för SVT Västerbotten. Nedan kan ni se en härlig inspelning från kvällen:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2680

Tävla om att vinna en jacka i samarbete med The Playtones

2011-04-28

The Playtones samarbetar med Jofama Fashion där du kan vinna en jacka ur deras kollektionen SS2011. Två stycken vinnare utses den sista april, så det är bråttom om du vill vara med och tävla.

Svara på några korta frågor och motivera varför just du ska vinna så är du med och tävlar.

The Playtones - tävling »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2679

Arvingarna medverkar i Bingolotto

2011-04-28

På söndag den 1 maj medverkar Arvingarna i Bingolotto som en inledning av programmets dansbandsmånad. Minst ett dansband kommer att medverka varje söndag under maj.

Med sig i studion har Arvingarna också Casper Jarnebrinks kör från ”Körslaget”. Vi kommer att få höra dem spela live i studion.

– Det är härligt att få spela för en så stor publik som Bingolottos TV-tittare, säger Casper.

Programmet sänds i TV4 Plus med start kl.19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2677

Berth Idoffs medverkar i Radio Fryksdalen

2011-04-28

Igår släppte Berth Idofss sitt nya album, ”Lätt för mig”. På fredag den 29 april medverkar bandets sångerska i en exklusiv intervju i Radio Fryksdalens program "Dansbandstimmen".

Programmet sänds kl. 13.00–14.00 och man kan även lyssna via webben. Programledare pch producent är som vanligt Per Olov OLS Olsén.

Radio Fryksdalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2678

P4 Dans fortsätter sin nya serie om dansband i Eurovisionanda

2011-04-28

Söndag den 1 maj bjuds det på ytterligare ett avsnitt av P4 Dans sin nya serie om dansband i sann Eurovisionanda.

P4 Dans sidekick, schlagergurun Thomas Lundin från Finland, bjuder tillsammans med framgångsrike kompositören tillika trumslagaren i Bhonus Ulf Georgsson, på ett par exempel från dansband som tolkar kända schlagerhits.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2676

Ny skiva med Barbados

2011-04-27

Onsdag den 18 maj släpper Barbados en ny skiva, "Efterlyst". På deras hemsida finns en liten film där de berättar mer om detta.

Barbados »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2672

Internationella dansdagen 29 april

2011-04-26

Den internationella dansdagen har sedan 1982 firats den 29 april. I Sverige firas denna dag genom att man uppmärksammar dansen i alla möjliga sammanhang. Nedan några exempel på vad som sker på en del orter i Sverige.

I Göteborg firar man t.ex. sedan 2001 något som kallas för "Stafettdansen" som manifesterar dansen av, med och för barn och unga i Göteborg. Man gör detta med slagorden: Se till att stafetten går vidare i Göteborg, i klassrummet, på skolgården och på gymnastiklektionen. Fortsätt dansa, inspirera varandra och ha kul tillsammans!

I Karlstad firas Dansens dag på Stora Torget där det blir festligheter och olika uppträdanden med chans till uppbjudning och tårtkalas.

I Stockholm bjuder dagen på street-, show-, nutida-, indisk-, västafrikansk-, egyptisk- och orientalisk dans, dessutom balett, flamenco, salsa, tango och svensk folkdans. Dansen tar plats i hela staden under hela dagen.

I Sundsvall firar Sundsvalls dansförening varje år Dansdagen genom att bjuda in danselever, amatörer och professionella dansare till att uppträda i en Dansafton på Sundsvalls Teater.

I Skåne har Dansens Dag en lång tradition, där man i Malmö under 20 års tid irat med dansmanifestationer av amatördansare och proffs. Även i Helsingborg, Lund och Kristianstad har så skett under ett flertal år. Skånes Danskollegium bjuder i år på ett samarbete Lund, Helsingborg och Kristianstad.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2670

Pontus slutar i Donnez

2011-04-26

Pontus slutar i Donnez

Foto: Inge Isaksson

Ponuts Björk som är basist i Donnez har nu bestämt sig för att kliva av från dansbadslivet. Hans sista spelning med bandet är planerad till den 28:e maj och efter det tar Andreas Olson över som för närvarande spelar i Jontez.

För Danslogen berättar Ponuts:

- Jag ska börja som anläggare på samma firma jag jobbade på innan vi började spela professionellt. De vill ha mig så fort som möjligt så om Andreas kan börja tidigare, blir det så. Detta har varit planerat sedan januari men är officiellt sedan ett par veckor.

- Jag ser fram emot att vara mer med nära och kära och lägga energi på mina andra intressen som friluftsliv och trädgård. Jag kommer att hålla paus med musiken ett tag men på sikt finns det planer att starta ett coverband och att spela hemma omkring.

Donnez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2675

Dags för "På väg till Malung"

2011-04-25

Nu är det snart dags för premiären av SVT:s dokumentärserie "På väg till Malung". Premiären sker nu på lördag den 28 maj och sedan sänds det varje lördag under 4 veckor. Medverkar gör bland annat Scotts, Larz Kristerz, Lasse Stefanz och Drifters.

Läs mer om dokumentären i tidigare nyhet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2723

Sandins trummis går till Fernandoz

2011-04-25

Bengt-Åke Hermansson börjar i Sandins

Efter 14 år i Sandins har Thomas Wikström beslutat sig för att gå vidare. Han kommer istället börja trumma i ett annat dansband från Värmland, Fernandoz.

Ny sjungande trummis i Sandins blir Bengt-Åke Hermansson. Bengt-Åke har tidigare spelat i bland annat Hülphers, Leif Engvalls och Cavalkad.

Sandins hälsar denna urvärmlänning från Hagfors riktigt varmt välkommen till gänget!

Thomas sista spelning med Sandins blir den 31:e maj på Liljekonvaljeholmen i Uppsala. Bengt-Åkes första kväll blir på nationaldagen den 6:e juni på Birka Paradise.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2671

Elisa i Elisa's fyller år idag

2011-04-24

Elisa fyller år idag

Foto: Helmuth Petersson

Idag, på självaste Påskdagen den 24 april, fyller Elisa Linström 20 år jämt. Elisa är sångerska i sitt band Elisa's som vann Dansbandskampen 2010. Elisa's är också en kommande dansbandsdrottning, något som i alla fall vi på Danslogen är ganska övertygade om.

Vi på Danslogen önskar henne en härlig födelsedag och hoppas att alla som vill gratulera henne beger sig till Tingvalla i Tomelilla där Elisa's spelar ikväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2673

Danslogen önskar ...

2011-04-23

Danslogen önskar alla våra besökare en

Glad Påsk!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2669

Missa inte dokumentären om Streaplers

2011-04-23

Missa inte dokumentären om Streaplers mångåriga dansbandskarriär, "Streaplers och evigheten". Vi får följa Streaplers musikaliska resa som har pågått i mer än 50 år. 2009 firade bandet med en stor 50-årsfest, som alltid med bröderna Håkan och Göran Liljeblad i centrum. En film om musikalisk uthållighet av Michaela Brådhe Hennig och Rex Brådhe.

Programmet sänds i SVT1 på Annandag Påsk, måndag den 25 april, kl 20.00 och går även i repris följande datum: SVT1 26/4, SVT24 26/4, SVT1 29/4 och SVT1 30/4

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2668

P4 Dans fortsätter sin nya serie om dansband i Eurovisionanda

2011-04-21

Söndag den 24 april fortsätter P4 Dans sin nya serie om dansband i sann Eurovisionanda.

P4 Dans sidekick, schlagergurun Thomas Lundin från Finland, bjuder tillsammans med framgångsrike kompositören tillika trumslagaren i Bhonus Ulf Georgsson, på ett par exempel från dansband som tolkar kända schlagerhits.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds kl 20.30-21.00. Sändningen är förkortad pga ishockey.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2556

Releaseparty i Örnsköldsvik för Thor-Görans

2011-04-20

Thor-Görans nya album "Tillbaka igen" har som Danslogen tidigare skrivit om release den 27 april. Detta kommer dessutom att firas med en hejdundrande fest på hemmaplan i Örnsköldsvik.

- Det blir en helkväll med mingel, middag, underhållning, skivsigneringar och dans, säger bandets sångare och kapellmästare, Peter Grundström.

För er som vill vara med och fira så går festen av staplen lördag den 14 maj på Folkets Hus i Örnsköldsvik.

Thor-Görans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2650

Morgan slutar i Larz-Kristerz

2011-04-19

Foto: Bild från Larz-Kristerz hemsida

Basisten i Larz-Kristerz, Morgan Korsmoe, som haft ledigt från bandet ett par månader har nu bestämt sig för att kliva av på riktigt.

Ersättare för Morgan blir Anders Tegnér som har vikarierat i bandet under Morgans frånvaro. Det var även Anders som spelade solo på bandets senaste skiva "Små ord av guld". Anders är 29 år och bosatt i Stockholm.

Larz-Kristerz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2667

One night only - en foxkväll med Melissa Williams

2011-04-18

Sångerskan Melissa Williams i dansbandet Zlips är också känd från TV där hon dels medverkat i "Dansbandskampen", både som deltagare i tävlande band och där hon även suttit i juryn, dels från "Dansbandsbrudar" och även från "Du är vad du äter". Den 3 juni kommer hon också att vara med i säsongsfinalen på "Ska Det Låta".

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2666

Nytt dansband - Liv Hanssons

2011-04-17

Liv Hanssons är ett nytt dansband som börjar spela från den 1 juni. Bandets inriktning kommer att vara modern dansbandmusik.

Inför bandets lansering kommer de att släppa en singel på Sweden Songs Label KA Musik.

Liv har tidigare spelat i det moderna dansbandet Lallas mestadels i Danmark men också i Sverige under konceptet "Schlager-bar".

Liv medverkade på Shanghai World Expo 2010 i Kina där hon var en del i en "Super trouper" ABBA-show. Under hösten har Liv uppträtt i Danmark och under november och december gjorde hon en julshow i Stockholm.

Liv är född 1982 och uppvuxen i Hällefors i nordvästra Västmanland. Hon började sjunga och spela redan som 5-åring och spelar både gitarr och piano men sång är hennes huvudinstrumentet.

1999 var Liv med i Sikta mot stjärnorna som Charlotte Perrelli med "Take me to your Heaven" och vann deltävlingen med 49% av alla röster och kom på en fjärde placering i den stora finalen.

Liv har turnerat i 10 år som helttidssångerska i bland annat i Moskva, Danmark och Norge och Sverige, tillsammans med olika konstellationer och band, t.ex.Magnus Bäcklund, Kicki Danielsson, Jan Johansen, Rickard Herrey, Christer Björkman, Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Monica Forsberg, Tina Leijonberg, och Hjältarna. Liv har även sjungit i coverband i Danmark.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2654

Lorraine Trophy i Stockholm på lördag

2011-04-15

På lördag den 16 april hålls danstävlingen Lorraine Trophy i Stockholm. Tävlingen startades redan 1972 och priset är en vandringspokal som paret Walter Laird & Lorraine Reinolds fick då de 1962 vann sitt första världsmästerskap av tre.

Tävlingen startar kl 12.00 och hålls i Farstahallen.

Lorraine Trophy »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2662

Berth Idoffs släpper en ny skiva

2011-04-15

Den 27:e april släpper Berth Idofss sitt nya album, ”Lätt för mig”. Skivan är fylld med välskrivna nya låtar av bland andra Thomas G:son, Henrik Sethson, Åsa Karlström, Mats Larsson och Eva Eastwood m.fl. Dessutom har vi spelat in ett gäng sköna covers på både svenska och engelska och ett instrumentalt gitarrmedley.

Skivan är producerad av Patrik Ehlersson och Leif Ottebrand. Är du sugen på att smyglyssna så finns det ett smakprov på deras hemsida.

Berth Idoffs »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2661

Premiär för P4 Dans nya serie om dansband

2011-04-14

Söndag den 17 april blir det premiär för P4 Dans nya serie om dansband i sann Eurovisionanda. För historien är full av mer eller mindre lyckade exempel på när dansband tolkar Eurovisionlåtar. Schlagergurun Thomas Lundin från Finland förklarar fenomenet tillsammans med framgångsrike kompositören, tillika trumslagaren i Bhonus, Ulf Georgsson.

Dessutom presenteras ett nytt ungt dansband.

P4 Dans börjar sändas antingen kl 19.45 eller 20.03, beroende på Radiosporten. Programledare är som vanligt Thomas Deutgen och Thomas Lundin.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2640

Donne i Donnez fyller år idag

2011-04-14

Donne fyller år idag

Foto: Helmuth Petersson

Idag, torsdag den 14 april, fyller Donald "Donne" Latila år. Donnez är kapellmästare och sångare i sitt band Donnez.

Vi på Danslogen önskar honom en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2646

Lotten i Pure Divine träffar statsministern

2011-04-13

Lotten träffar statsministern idag

Idag kommer vår stadsminister Fredrik Reinfeldt till Örebro för att träffa unga företagare och prata med dem om hur det är att starta och driva företag i dagens Sverige.

Statsministern kommer att träffa sju olika företagare där Lotten Hansson, sångerska i Pure Divine är en av de lyckligt utvalda.

För Danslogen berättar Lotten:

- Var och en av oss får berätta om vårt företag och om vad vi tycker är bra, respektive dåligt med att driva företag som ung i Sverige. Detta ligger sedan till grund för efterföljande diskussion.

- Tilll detta är press inbjuden. Det kommer finnas tidningar, radio och tv på plats. Så efter mötet och diskussionen blir det en presskonferens.

- Jag tycker det ska bli ett spännande möte, och det är alltid kul att få vara med och tycka till och göra sin röst hörd!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2659

Tack till Fernandoz!

2011-04-12

Danslogen har fått ett mail som vi vill dela med oss till alla våra hemsidebesökare. Så här står det.

- Vill skicka ett stort TACK till Fernandoz. I söndags den 10 april var det elavbrott i hela byn Bjärnum. Fernandoz hade en spelning i Folkets Park och trots att det inte fanns någon el så spelade de upp till dans, om än cirka 30 min senare. De kopplade ström från sin buss och på detta vis kunde de börja spela! Det var fantastiskt! Tack också till den trogna publiken som väntade tills dansen kom igång. (Strömmen kom cirka 1 timme senare).

Hälsningar från 2 stycken "förstagångsbesökare" från Ronneby.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2660

Nova spelar på Viking Line som Avon

2011-04-12

Nova kommer framöver att ca 1 vecka per månad spela som husband/nattklubbsorkester framöver på Viking Cinderella. Som husband byter de namn till Avon för att markera att det inte är renodlat dansband som spelas.

För Danslogen berättar Krister Nordström, kapellmästare i bandet:

- Repertoaren kommer att sträcka sej över ett brett spektra, allt från jazz till listhits. Vi kommer alltså anpassa repertoaren efter passagerarna och kommer att vid dessa tillfällen INTE att vara dansband även om musiken är dansbar och har en hög "igenkänningsfaktor".

- Vi väljer att göra detta under ett annat namn för att hålla isär vår roll som husband från vår "ordinarie" verksamhet. Vi ser det som en stor utmaning och vi är stolta att ha blivit ut valda till detta jobb.

Nova »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2648

Thorleifs släpper en ny skiva

2011-04-11

Thorleifs släpper ny en ny skiva men namnet "Golden Saxs Love Songs". Många av deras mest kända låtar kommer att vara med på skivan. Tolv favoriter har plockats, vi kommer bland annat att få höra "Blue Hawaii", "Andante Andanste" och "Forever And Ever".

Thorleifs kommer även att medverka i Bingolotto på söndag den 17 april.

Thorleifs »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2649

Peter Grundström fyller år idag

2011-04-11

Idag, måndag den 11 april, vill vi fira Peter Grundström som fyller år. Peter är gitarrist och sångare i Thor-Görans.

Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2651

Går The Playtones in på Svensktoppen?

2011-04-10

En av veckans utmanare till Svensktoppen är The Playtones med sin Melodifestivallåt "The King".

Lyssna idag, söndag den 10 april, kl 11.03 för att höra hur det går för dem. Förhoppningsvis kommer de in!

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2647

Henke slutar i CC & Lee

2011-04-09

Foto: Bild från CC & Lees hemsida

Henrik Ström som är keyboardist i CC & Lee kommer att sluta i bandet. Henrik är gift med en av sångerskorna, Lena, alias Lee och de har nyligen fått barn. Till att börja med kommer Henrik att vara hemma med lilla Irma då mamma Lee är ute och turnerar.

Den 7 maj börjar istället Josef Appelqvist som är en glad och pigg 23- åring som nu ska ut på vägarna med CC & Lee. CC & Lee hälsar honom varmt välkommen i bandet och hoppas på många glada skratt och spelningar ihop.

CC & Lee »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2644

En välgörenhetsgala för HIV

2011-04-09

Susanne Zell, som driver Susanne Zells Nöjesproduktion, har kontaktat Danslogen för att få ut information om en välgörenhetsgala som går av stapeln i Stockholm måndag de 11 april, kl 19.00-22.00, på Dieselverkstan i Nacka.

Galan heter Music for science and love och medverkande artister är bland annat Sara Varga, Neo och Anniela, Schlagerfeber, Three D och Erik Linder. Samtliga artister ställer upp helt ideellt och intäkterna från galan går till forskning om HIV, denna sjukdom som fortfarande gäckar oss i världen och som behöver all uppmärksamhet och hjälp som går att få till forskning.

Music for Science and Love »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2643

Petter i Micke Ahlgrens fyller år

2011-04-09

Petter fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, lördag den 9 april, fyller Petter Sand, saxofonist och gitarrist i Micke Ahlgrens 40 år.

Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2645

Ola i Kindbergs fyller 50

2011-04-08

Ola fyller 50 år idag!

Foto: Angela Kempher, Danslogen.se

Idag, fredagen den 8 april, vill vi fira Ola Jonsson som fyller hela 50 år. Ola spelar bas i Kindbergs.

Stort grattis på födelsedagen önskar Danslogen. Hoppas det blir en minnesvärd födelsedag med mycket uppvaktning!

För er som vill gratta Ola i egen hög person så spelar Kindbergs på Borgen i Norrköping ikväll.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2642

Årets deltagare i Härnösand Grand Prix- 2011 utsedda

2011-04-08

Härnösands Dansbandsfestival gick förra året tävlingen Härnösand Grand Prix av stapeln för första gången. Årets Dansbandskometer 2010 blev Dreams! Bandet fick spela non-stop med Scotts på festivalen och det var en höjdarkväll som sent ska glömmas! Dreams har haft ett fantastiskt år sedan dess. I år kommer de att förgylla fredagskvällen på festivalen tillsammans med Shake, Martinez och Kindbergs.

På årets Dansbandsfestival kommer lördagen den 16 juli att utses Årets Dansbandskometer 2011. I juryn kommer bland annat Erik Lihm att sitta. Följande band tävlar om de fyra platserna:

  • Bloojacks (Göteborg)
  • Callinaz (Klippan)
  • Excess (Huskvarna)
  • Fålings (Föllinge)
  • Flashbackbandet (Valbo)
  • Strandbergz (Kalmar)

Det vinnande bandet kommer bland annat att vinna ett stipendium och även få äran att avsluta festivalen tillsammans med Jannez, Sannex och Voyage (2:a i tävlingen 2010).

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2641

Erica i Drifters har blivit mamma

2011-04-08

Lilla Jamie, 8 timmar gammal

Foto: Bild lånad från Ericas Babyblogg

Drifters sångerska Erica Sjöström och hennes fästman Linus Persson är nu stolta föräldrar till en liten pojke. Han ska heta Jamie och föddes den 5 april kl 02:50 och var 50 cm lång. Allt har gått bra berättar Erica och familjen är nu installerad hemma på torpet.

Läs mer i Ericas mammablogg om hela händelsen.

Ericas Babyliv »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2638

P4 Dans träffar Elisa's - vinnarna av Dansbandskampen 2010

2011-04-07

Söndag den 10 april träffar P4 Dans vinnarna av Dansbandskampen 2010, Elisa's. För bara ett år sedan satt bandmedlemmarna i skolbänken, sedan kom de in i Dansbandskampen via en utmanarplats och vann. Resten är historia! Nu åker de runtom i Sverige på vinnarturné.

Dessutom presenteras den kommande serien om dansband i Eurovisionanda.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.45-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2639

Carina Jaarnek gästsjunger på Café Opera

2011-04-07

Idag, torsdag den 7 april, kommer Peter Jezewski (känd från The Boppers) att hålla ett releaseparty på Café Opera i Stockholm. Carina Jaarnek är en av gästartisterna på plats som sjunger.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2637

Medlemsbyte i Kindbergs och Fernandoz

2011-04-06

Magnus Johansson slutar i Kindbergs efter 9 år vid trummorna. Hans ersättare blir Conny Falk i Fernandoz som tar över trumpinnarna.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2636

Thor-Görans släpper nytt album

2011-04-06

Thor-Görans släpper ett nytt album den 27 april med namnet "Tillbaka igen". Det är ett efterlängtad album av många efter hela åtta års skivtystnad från bandet.

Albumet som innehåller 16 låtar släpps på det egna skivbolaget ARS Records.

Thor-Görans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2634

SVT visar en dokumentär om Streaplers

2011-04-05

Dansbandsdokumentärerna duggar nu tätt. SVT kommer även att sända en dokumentär om Streaplers mångåriga dansbandskarriär, "Streaplers och evigheten".

Vi får följa Streaplers musikaliska resa som har pågått i mer än 50 år. 2009 firade bandet med en stor 50-årsfest, som alltid med bröderna Håkan och Göran Liljeblad i centrum. En film om musikalisk uthållighet av Michaela Brådhe Hennig och Rex Brådhe.

Programmet sänds på SVT1 måndag den 25 april kl 20.00 och går även i repris följande datum: SVT1 26/4, SVT24 26/4, SVT1 29/4 och SVT1 30/4

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2626

SVT sänder På väg till Malung

2011-04-05

Nu är det klart att SVT kommer att sända dokumentären "På väg till Malung" som en TV-serie. Sändningarna sker i SVT lördagarna den 28 maj, 4 juni, 11 juni och 18 juni kl. 22.00. Medverkar gör bland annat Scotts, Larz Kristerz, Lasse Stefanz och Drifters.

Läs mer om dokumentären i tidigare nyhet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2632

Grattis till Anna i Wizex

2011-04-05

Anna fyller år idag

Foto: Göran Axelsson, Danslogen.se

Idag, tisdag den 5 april, fyller Anna Sköld år. Anna är sångerska i Wizex.

Vi på Danslogen önskar henne en härlig födelsedag med en massa uppvaktning!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2635

Fest i Arvidsjaur utökar med dansband

2011-04-03

Nattivalen i Arvidsjaur kommer att utöka med dansband till sommarens fest den 8-9 juli. Än är dansband inte bestämd.

Nattivalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2630

Över 40.000 foton i bildgalleriet

2011-04-02

Är just DU kanske med på bild?

Foto: Angela Kempher

Vi har nu över 40.000 foton i vårt bildgalleri. Det är roligt att så pass många skickar in sina bilder till oss!

Har du kollat om ditt favoritdansställe finns med? Kanske finns du själv med på bild? Känner du att det saknas bilder från vissa dansställen? Vi tar gärna emot fler bilder, från alla håll och kanter av Sverige!

Ta kontakt med oss om du vill skicka in dina bilder, enklast går det via vårt kontaktformulär, så berättar vi hur man går till väga. Glöm inte att ange din epostadress så att vi kan svara dig!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2627

Gnuss är farligt för hälsan enligt ny forskning

2011-04-01

Gnuss - inte så bra för hälsan?

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Den alltmer populära formen av foxtrot, gnuss, som tar dansgolven med storm, har nu konstaterats vara hälsofarlig!

Enligt en färsk rapport så ser man flera nackdelar med denna form av intima dans. För Danslogen berättar docent Lars Svensson:

- Vi har kunnat konstatera att smitta i form av både virus och bakterier sprids väldigt lätt då dansparen gnuggar sina ansikten mot varandra. Inte nog med detta, utan vi har även kunnat upptäcka en ökad spridning av huvudlöss, vilket inte är konstigt då man är i närkontakt hela tiden.

- Lite mindre väntat har vi funnit att många börjar få problem med sina nackar. Då pannorna trycks mot varandra i dansen, så uppstår en viss spänning i nacken som på sikt kan vara skadlig och orsaka långvarig smärta.

- Vi skulle faktiskt vilja gå så långt som att rekommendera att man avhåller sig från just denna form av foxtrot!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2629