Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i augusti 2011

Antal nyheter: 44

Gamblers tackar för sig

2011-08-31

Nu har det mycket populära modernbandet Gamblers genomfört sin sista spelning. Detta skedde på Ljungsbro Folkets Park söndagen den 28 augusti.

Gamblers vill nu tacka alla för den tid som varit.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2914

Dans i Arboga för trafiksäkerhet

2011-08-31

Bild från tidigare dans med Claes Lövgrens, anordnad av FMK

Foto: Tomas Johansson, Arbogafotografen.se

FMK är en organisation som arbetar med trafiksäkerhet och som i första hand prioriterar att informera om bilbältets och hastighetens betydelse samt även om rattnykterhet.

I Sverige finns totalt ca 23.000 medlemmar, varav Motororganisation FMK i Arboga står för ca 1.400. Denna förening kommer nu att anordna en mogendans till Cavalkad fredag den 2 september i Arboga Folkets Park.

Under kvällen hålls en hel del olika aktiviteter och information till dansfolket. Som dansare är man ofta bilburen. De kommer även att lotta ut en flera vinster på entrébiljetterna, samt erbjuder gratis medlemskap i FMK för resten av 2011.

FMK Arboga »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2908

Biwa Management får nya ägare

2011-08-30

Biwa Management har nu köpts av JiDe Entertainment som redan idag driver dansbandet Voyage och Avasunds Camping i Storuman. Ingela Norrby som startat Biwa och nu säljer det berättar:

- Det har varit en helt underbar resa att starta och driva detta bolag, men nu önskar mina barn och min familj mer av min tid. Och en sådan önskan säger man inte nej till, eller hur? Jag har fått varit med om så otroligt mycket roligt under resans gång, smått och stort. Så det känns extra kul att vi hittat en lösning där jag kommer att ha möjlighet att finnas kvar och jobba med PR, marknadsföring och försäljning.

Från och med den 1 september kommer Jenny Bergqvist som är delägare i JiDe Entertainment att kliva in som säljare på Biwa Management. Jenny har tidigare arbetat på bland annat Försäkringskassan och nu senast på Avasunds Camping.

Biwa Management »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2905

Nystart för danser i Göteborg

2011-08-29

Den 18 september blir det premiär för söndagsdans på Hotel Eggers i Göteborg. Under hösten blir det dans där varannan söndag och husbandet på plats kommer att vara mogenbandet från Dalsland, Dansbandet 100%.

Det går även att kombinera danserna med olika paketerbjudande där man kan köpa till middag och övernattning på hotellet.

Hotell Eggers  »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2884

Grattis till Hans i Bhonus

2011-08-29

Hans Östh fyller år

Foto: Angela Kempher

Idag, måndag den 29 augusti, gratulerar vi Hans Östh som fyller år. Hans är kapellmästare och sångare i Bhonus.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2902

Kicki Danielsson beger sig ut på turné

2011-08-28

Kicki Danielsson beger sig ut på turné till hösten. Hennes show som sker för en sittande publik kommer att heta "Kicki gråter ut". Manus till showen står Fredrik Virtanen för och vi kommer att få höra Kickis "Greatest Hits".

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2909

Vilket band blir populäraste band på Stommens loge?

2011-08-28

Just nu pågår omröstningen för att se vilket band som vinner titeln "Bästa bandet" på Stommens loge. Alla röster ska ha lämnats in till logen senast på säsongsavslutningen den 18 september.

Förra året vann Donnez titeln och det blir också de som nu spelar på säsongsavslutningen. Röstningsformulär finner ni här.

Stommens Loge »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2900

Bokningsbolaget YBM har upphört

2011-08-27

Bokningsbolaget YBM har upphört från och med nu i augusti. Danslogen har talat med Hans Östh, sångare och kapellmästare i Bhonus som berättar vad som sker.

- YBM ägdes av ANK som nu har beslutat att ej representera dansband längre. Från och med nu i augusti så pågår förhandlingar med olika bokningsbolag om vem som ska ta över banden som YMB hade hand om. Tills vidare bokas Scotts, Bhonus, Chiquita, Dannys och Drifters av Yngve Schytt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2906

Zekes med nytt album

2011-08-26

Zekes har nu kommit med ett nytt album, "Vi lyfter igen", och Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på skivan.

Så har Zekes uppföljare till debutalbumet "Å en sån natt" kommit ut halvt annat år senare. Bandet har nu etablerat sig och spelar för fullt ute på dansbanorna. Den nya skivan är producerad och arrangerad av Henrik Sethson, framgångsrik låtskrivare och sångare i Casanovas. Bland låtskrivarna på skivan finns förutom Sethson etablerade namn som Thomas Gson, Ulf Georgsson, Anders Wigelius, Bobby Ljunggren och Ingela "Pling" Forsman.

Bandets sångare Richard Carlsson är delaktig med musik till tre av låtarna däribland titelspåret. Bland låtarna kan nämnas "Hold me" (Barbados), "Bullfest" (Schytts), "Någon att hålla i hand (Sven-Ingvars) och "Se på mig" (Jan Johansen).

Av de nya låtarna finns "Ett steg i taget" som är en snabbb låt där det sjungs duett med Elisa Lindström, populär sångerska i Elisa's. Den här skivan håller mycket hög klass, den fick högsta betyg i senaste numret av Får jag lov.

Bandets slogan är "Zekes - när det svänger som mest" och jag tycker att de lever upp till detta på den nya skivan.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2904

Andreas i Sannex fast i Florida

2011-08-25

Andreas Olsson, sångare i Sannex, har kontaktat Danslogen och berättar att han just nu sitter fast i Florida. Så här skriver Andreas:

- Förra året fastnade jag i askmolnet efter den isländska vulkanen under en resa till Nashville och nu, tro det eller ej, så är jag fast i Florida i orkanen Irene!

Jag har blivit ombokad så vi får se när man kommer hem. Tittar just nu ut över havet och satan vad det blåser. Har biljetter till Brad Paisleys konsert i Danmark på söndag. Får bara inte missa det!

Läs gärna också vad Andreas berättade förra året då han satt fast i askmolnet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2907

Anders Wigelius vidare i True Talent

2011-08-25

Höstens nya nöjessatsning i TV3, ”True Talent”, har precis dragit igång i veckan. I kvällens program deltog bland annat Anders Wigelius, tidigare sångare i Gamblers. Han tävlade med låten "Don't stop believin'".

Samtliga tre jurygrupper röstade honom vidare och därmed kommer han att vara med i helgens direktsända final där tv-tittarna får säga sitt.

Programmet leds av tre välkända sångcoacher, Pernilla Andersson, Tommy Körberg och Danny Saucedo. Anders ingår i Pernilla Andersson lag.

Om ni missade programmet, eller vill se Anders framföra sitt bidrag igen kan i göra det nedan.

True Talent »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2903

Sensommardans med Blender

2011-08-25

Kurt Sundin har besökt Baggböle Loge då Blender spelade upp till dans den 10 augusti. Denna gång blev det ingen intervju men för er som vill höra Blender sjunga ett par låtar och se film från platsen kan ni kolla in nedan video.

Kurt berättar att 350 danslystna var på plats. Det var bra danstemperatur men blev lite kallt framåt kvällen. Då han gick hem var det endast 11 grader och höstlikt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2899

P4 Dans åker på turné med Donnez

2011-08-25

Söndag den 28 augusti beger sig P4 Dans på turné med Donnez. Vi får följa med bandet då de åker längs E4 och lyssna då de pratar om turnéliv, musik och framtid.

Dessutom recenseras Christer Sjögrens nya kramgoa album.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2861

Larz Kristerz har varit i Nashville

2011-08-24

Larz Kristerz har precis kommit hem ifrån Nashville där de har spelat in delar av sin kommande skiva ”Från Älvdalen till Nashville” som beräknas komma ut i november 2011. Genom att de som vanligt har spelat in bakgrunderna hos Glenn Jönefors i Orsa så bevaras deras karakteristiska sound men denna gång kryddas några av låtarna med bland annat steelguitar och fiol. Några av låtarna spelades in helt från grunden i Nashville.

Grabbarna höll till i Ocean Way studion på Music Row som är en gammal kyrka som byggts om till inspelningsstudio. Denna har genom åren producerat skivor till en imponerande rad artister, till exempel Willie Nelson, Dolly Parton, Brad Paisley och Alan Jackson och nu alltså även Larz Kristerz.

Grabbarna hälsar till Danslogens besökare att det varit en fantastisk upplevelse att få uppfylla denna dröm.

- Att få sitta och lira med några av världens bästa musiker inom genren har var otroligt inspirerande, säger Torbjörn Eriksson som spelar orgel i bandet.

Läs även vad grabbarna själva skriver på sin blogg.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2888

Dags för final i Svensktoppen Nästa

2011-08-23

Under sommaren har en massa deltävlingar avgjorts i den årligt återkommande tävlingen Svensktoppen Nästa. Nu är det dags för den stora finalen som hålls på Liseberg söndagen den 28 augusti kl. 14.00 . En jury har utsett åtta stycken finalister från alla deltävlingarna.

Lyssnarna får rösta fram en vinnare tillsammans med en jury och priset blir att vinnaren får testa sin låt på Svensktoppen.

Via tävlingens hemsida kan man också lyssna på finalisternas bidrag.

Svensktoppen Nästa »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2887

Danslogens filmer på Youtube

2011-08-22

Danslogen vill gärna påminna om att vi brukar filma då vi är ute på danser. Vi försöker variera så att vi får med både moderna och mogna band, såväl som bugg- och foxtrotlåtar. Vi filmar både band och dansande publik, så här borde finnas något för alla.

Vi lägger upp våra filmer på Youtube. Det finns flera sätt att hitta dessa, vi ger två exempel:

 • Danslogens egen sida på Youtube. där ser man alltid den sist uppladdade filmen i större format och tre små bilder till höger med andra filmer i kronologisk ordning. Man kan klicka på texten "Visa alla" för att få upp alla filmer.
 • Danslogens översiktsbild där man ser alla uppladdade filmer som små bilder på en och samma sida (ovan bild).

Man kan även prenumerera på en tjänst som gör att man får ett meddelande då det kommer nya filmer.

Nedan bjuder vi på en av våra senast inspelade filmer. Det är Wahlströms som framför "I've Got a Woman Mean as She Can Be" på torget i Mariestad, inför den kvällens dansgala, "Den Stora Folkparksdansen" som hölls i Karlsholme Folkets Park.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2858

Holens har släppt sitt debutalbum

2011-08-21

Här kommer Jonas utlåtande om Holens nya skiva.

Så har Holens från Vingåker släppt sitt debutalbum, det heter "Tända ett ljus" och är producerat och arrangerat av Linus Lindholm, sångare i Mats Bergmans som även skrivit titelspåret. Bandet är kanske inte lika känt som sina sörmländska kollegor Jontez och Mats Bergmans men är på god väg att etablera sig på de större scenerna.

Bland låtarna finns bland annat "Hallå du gamle indian" (Jigs), "Låt en morgon vakna" (Lasse Stefanz), "Du har det där" (Grönwalls), "Crazy" (Patsy Cline) och "Dina ögon svarar ja" (Fernandoz).

Jag tycker det är en mycket lyckad debutskiva och det är bara att hoppas att bandet nu når ännu högre höjder. Bra sång och skickligt arrangerat är det som bidrar till en bra helhet. Plus för en egen låt också.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2894

Djurens rätt gör almanacka med dansbandsmusiker

2011-08-20

I två år har Djurens rätt gjort almanackor på temat ”Sverige rockar för Djurens Rätt”, som ska spegla kända musikers positiva förhållande till djur. Bland annat Hammerfall, Crucified Barbara och TSOOL var med 2010. År 2011 var bland andra September, Linda Sundblad och Adam Tensta med.

Inför 2012 satsar de istället på dansband under devisen ”Sverige dansar för Djurens Rätt”. Dansbandsmusiker vi får se i den kommande almanackan är Casper Janebrink, Lotta Engberg, Olle Jönsson, Christina Lindberg, Henrik Strömberg, Erica Sjöström, Lotta Engberg, Sten Nilsson, Kikki Danielsson, Mats Bergmans, Klaz-Ingelaz och Maria Rolf.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2885

Kvällens dans inställd på Fruktåkers Loge

2011-08-19

Arrangören för danserna på Fruktåkers Loge utanför Vreta Kloster meddelar att kvällens dans, lördag den 19 augusti, till Jontez tyvärr har fått ställas in på grund av ovädret.

Arrangören hälsar alla dansare välkomna nästa säsong sommaren 2012.

Paviljongen Fruktåker »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2892

Wretaz spelar för välgörenhet

2011-08-19

Wretaz orkester spelar i Broby Bettna tisdagen den 30 augusti kl 19:30 för välgörande ändamål i ett samarbete med Broby GoIF.

Överskottet från evenemanget skänks till välgörande ändamål och bandet hoppas att så många som möjligt kommer till dansen. Entrén är 140 kr.

Som lite kuriosa kan nämnas att Wretaz har fått sitt namn av att de ursprungligen kommer från Vreta Kloster utanför Linköping.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2891

Grattis till Peter i Schytts

2011-08-19

Peter fyller år idag

Idag, fredagen den 19 augusti, fyller Peter Danielsson i år. Peter är sångare i Schytts.

Vi på Danslogen gratulerar honom och hoppas att han får en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2890

P4 Dans besöker Täfteå Loge

2011-08-18

Söndag den 21 augusti besöker P4 Dans Täfteå loge som blivit känt inför en miljonpublik då SVT sände serien "Dansbanan i Täfteå". Vi får nu träffa alla profiler från tv, Mats-Ove med sin dansbandsportfölj, systrarna Bus, Ragnhild, Taxi-Kjell och så arrangören förstås, Signar Nordin.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2860

På Dans med Kurt träffar Bengt Hennings

2011-08-17

Kurt Sundin har besökt Täfteå Loge tillsammns med ca 850 andra glada dansare då Bengt Hennings spelade upp till dans. Se hans reportage i "På dans med Kurt" där han intervjuar både Kjell Malmborg och Robert Mührer.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2889

Ny basist i CC & Lee

2011-08-16

CC & Lee har bytt basist. Nu är Robin Abrahamsson tillbaka i bandet som spelade med dem 1999 - 2006. Slutar gör Roger Holmberg som började ganska precis för ett år sedan.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2886

Nypremiär för Li.Ve. Entertainment

2011-08-15

Lillan Vestman, tidigare sångerska i Martinez, har nu nypremiär för sitt koncept, Li.Ve. Entertainment. Under hösten kommer hon att ha ett samarbete med Memento Palace i Sundsvall där allmänheten en gång i månaden får chansen att boka en trerätters middag där Lillan står för underhållningen. Premiären sker nu på lördag den 20 augusti.

För Danslogen berättar Lillan:

- En gammal ryggskada gjorde att de allt fler långa resorna med Martinez blev för påfrestande. Sista året var kämpigt och jag funderade och funderade på hur jag skulle göra. När Jouni sade upp sig för att satsa på ett jobb som ambulansförare, kände jag att det inte var värt att kämpa vidare. Det skulle kännas som att börja om på nytt med någon annan sidekick än Jouni.

- Visst var det ett jobbigt beslut att ta, men när det väl var gjort och det nya närmade sig, så kändes det såklart mer och mer spännande att få återgå till showscenen som jag har saknat. Jag är därför lyrisk över att fått återgå till det jag verkligen brinner för, fortsätter Lillan.

- Det känns oerhört spännande. Jag vill inget hellre än att komma igång nu, säger Lillan och avslutar med Li.Ve´s slogan:

– En total smakupplevelse utlovas som kommer att mätta alla era sinnen!

Li.Ve. Entertainment »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2820

Snart dags för Stora Folkparksdansen

2011-08-14

Nu är det snart dags för evenemanget Stora Folkparksdansen i Mariestad som hålls helgen den 19-20 augusti. Nytt för i år är att det även kommer att ske en kul grej på torget i Mariestad på lördagen kl. 14.00.

Evenemanget kallas "Dansband på stan" och Flamingokvintetten, Donnez, Casanovas, Wahlströms och Elisas kommer att framträda. Henrik Sethsson, sångaren i Casanovas, är konferencier.

Det blir även utlottning av kryssningar till Åland med Birka Paradise.

För mer information om Stora Folkparksdansen, se Danslogens Evenemangstips eller besök hemsidorna Stora Folkparksdansen eller Karlsholme.nu.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2881

En kärleksmanifestation i Norge

2011-08-13

På vår norska systersite Dansaktuellt kan man läsa att det kommer att hållas en manifestation med anledning av terrordåden som nyligen skakade Oslo och Utøya.

På torsdag den 18 augusti samlas en massa musiker i Grue Kirke i Solør. Man önskar att samla bygden i omtanke, "Sammen i kjærlighet" för att visa att när stillheten har lagt sig och vardagen kommer ikapp, så ska vi se framåt med öppna händer och visa att vi är där för varandra.

Bygdens främste musiker ger en gratis minneskonsert. Av de som deltar kan nämnas Tommy Michaelsen från Vagabond, Hildegunn Øyseth og Frode Fjellheim från Hals-bandet, Glorious med stor kör och många fler.

Dansaktuellt »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2880

Christer Sjögren medverkar i Bingolotto

2011-08-12

Foto: Pressbild Christer Sjögren

På söndag den 14 augusti kommer Christer Sjögren att medverka i BingoLottos nypremiär som dessutom får en ny programledare samtidigt, nämligen komikern Jan Bylund.

Vad Christer ska bjuda på är i skrivande stund inte känt och med en komiker vid rodret kan vad som helst hända! Alltså blir det dubbla anledningar att bänka sig framför TV:n.

Programmet sänds som vanligt i TV4 Plus med start kl.19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2879

Thomas Deutgen om sitt bröllop

2011-08-11

Thomas och Anna Deugen

Foto: Michael Törnkvist, www.fotomicke.se

Så har nu Thomas Deutgen fått sin Anna Neah Olsson i ett storslaget bröllop i helgen. Thomas berättar själv om det hela exklusivt för Danslogens besökare:

- Bröllopet gick av stapeln i Mörrums kyrka. Det var en fantastisk dag med mycket känslor. Roligt att så många vänner var på plats från hela landet. Extra mycket värmde det förstås att så många musiker på olika sätt bidrog till att förgylla helgen. I kyrkan uppträdde bland annat Karlshamns kammarkör, Gunhild Carling, Anne-Lie Rydé och CC & Lee.

- Efter vigseln i kyrkan skjutsade mångårige dansarrangören John Andersson (från Valje Nöje utanför Sölvesborg) oss i sin Chrysler Imperial från 1960 till Mörrums Folkets park där bröllopsfesten hölls i klassiskt folkparkstema. På menyn fanns bland annat löjrom, renkött, kroppkaka, oxfilé och hemgjord bröllopstårta. Thomas Lundin var vår toastmaster och Patriks Combo och Åhus Swingorkester (där Anna också sjunger) stod för underhållningen.

- Dagen efter var det stor trädgårdsfest hemma hos oss med uppbyggd dansbana och kulörta lyktor där Streaplers och The Playtones stod för musiken.

- Vi hade 100 gäster på lördagen och lika många på söndagen. Det blev verkligen så kul och härligt som vi trodde, avslutar Thomas.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2876

Trummisbyte i Roger Lööfs

2011-08-10

Håkan slutar, Hans börjar

Idag är det Håkan Olsson sista spelning med Roger Lööfs. De spelar då i Folkets Park Degerfors. Håkan kommer fortsättningsvis att återfinnas bakom trummorna i Holidays orkester.

Ny trummis blir Hans Johansson som vikarierat i orkestern vid flera tillfällen och som dessutom spelar i det countrygäng orkestern har som sidoprojekt. Hans kommer närmast från Leif Lennartz orkester.

Som kuriosa kan nämnas att Hans och Roger Lööfs sångare, Thomas Carlson, spelade tillsammans redan på sjuttiotalet i en konstellation kallad Country Family.

Roger Lööfs kommer även att byta namn framöver, men mer om detta kommer senare.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2878

Jonas recenserar Bengt Hennings skiva

2011-08-10

Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på Bengt Hennings nya skiva och här kommer hans recension.

Så har Bengt Hennings kommit med sin tredje full-cd sedan deras medverkan i Dansbandskampen 2008. Denna gång heter skivan "Golden hits" och är utgiven av nya bolaget Atenzia. Producent och arrangör har Stefan Kardebratt i Flamingokvintetten varit, med ett mycket lyckat resultat som följd.

Skivan består av 14 låtar varav de två sista är bonusspår från Dansbandskampen, "I Was Made For Loving You" samt "De sista ljuva åren". Övriga spår består av en bra blandning av nyskrivet och coverversioner och bland låtskrivarna finns Calle Kindbom, Carl Lösnitz, Åsa Karlström och Peter Åhs. Av coverlåtarna kan nämnas bland andra "Shirley" (Shakin' Stevens), "Du skänker mening åt mitt liv" (Ola Håkansson), "Rockin' n' Reelin'" (Ted Gärdestad), en instrumental "Something Stupid" samt "Summer Holiday" (Cliff Richard).

Mina favoriter är "Det finns ingen som jag älskat så", "När vi måste ta farväl", "Upp och ner" samt buggfavoriten "Alexandra". Sammanfattningsvis en stabil cd med bra arrangemang och stark sång. Kjell Malmborg sjunger alla låtar utom "Du skänker mening åt mitt liv" som Roland Ask sjunger.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2877

Drakfestival med Svänzons

2011-08-09

Den 10-14 augusti går den årliga Drafestivalen i Sundsvall av stapeln. I år är det 20-års jubileum och det blir en folkfest i dagarna fem med en massa roligt som sker på plats. Allt är dessutom gratis.

Festivalens första kväll, onsdag den 10:e, blir det dessutom sommardans vid Selångersån till Svänzons.

Drakfestivalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2874

Danne i Martinez fyller år

2011-08-09

Danne fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, tisdagen den 9 augusti, är det dags att gratulera Danne Strandberg som fyller år. Danne är kapellmästare och trummis i Martinez.

Danslogen önskar honom ett stort grattis och hoppas att han får en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2875

Marianne Leek - vinnaren av Guldklaven Juryns Specialpris

2011-08-08

Danslogen träffade Marianne Leek i Malung under Dansbandsveckan 2011. Marianne är den värdiga vinnaren av Guldklaven "Juryns Specialpris" som hon vann för sitt arbete med ungdomar och dans inom Danskulturprojektet i Sundsvall.

Hur känns det?

- Det var underbara dagar i Malung. Guldklaven var en härlig upplevelse och jag är stolt och glad. Många har hört av sig och visat sin uppskattning.

Vi hörde att din man (Roger Melander i Svänzons) blev väldigt glad för din räkning också.

- När jag frågade Roger om mitt korta tacktal var bra, sade han: "Jag vet inte, jag var så rörd". Senare fick jag höra att båda mina äldre bröder gråtit glädjetårar på respektive håll. Jag tror att mycket av deras glädje för mig är att de vet att jag många gånger gör mycket för andra och sällan får riktig credit för det.

På vilket sätt har du jobbat med ungdomarna?

- Projektet har gått ut på att ungdomarna ska få lära sig dansa på riktigt och inte bara i en gymnastiksal. De har fått dansa på riktiga danskvällar, till riktiga dansband. För mig har det handlat om att unga människor tidigt ska kunna ta på varandra och samarbeta, känna glädje, alla kan vara med osv... Det budskapet börjar gå fram nu och det är underbart! Jag har många gånger blivit raljerad över att jag håller på med dansband, men se nu var det har landat!

Kommer du att arbeta vidare med projektet?

- Jag hoppas priset och uppmärksamheten gör det möjligt för mig att fortsätta med detta, att det blir legitimt, att jag får mandat av kommunen att bedriva detta viktiga projekt i någon form.

- Det tar lång tid att få komma in i skolorna med dansundervisning, att få dem att förstå hur bra dansen är som verktyg. Vi har tagit hjälp av BeA Backlund från Östersund som har lång erfarenhet av arbete på skolorna. En tanke som funnits sedan tidigare men som nu är intressant är hur jag skulle kunna samarbeta med andra kommuner, arrangörer och band.

- Projektet handlar så mycket mer än om dans, det är ett sätt för ungdomar att få växa, samt lära känna respekt inför varandra och det är inte självklart att detta hör hemma enbart på idrottslektionerna.

Något annat du vill föra fram?

- I media lyfter man ofta fram de udda personligheterna som är på dans, men det är just det som är så fantastiskt med dans. Var annars får de vara i samhället på lika villkor som alla andra? På dansen är det ingen som driver med dem och alla är alltid välkomna här!

Läs även vad Sundsvalls Tidning och Dagbladet skriver.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2822

Grattis till Liselotte i Roger Lööfs

2011-08-08

Liselotte fyller år idag

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Idag, måndag den 8 augusti, fyller Liselotte Sivertsen Carlson i Roger Lööfs år. Liselotte år främst saxofonist i bandet och även författare till Danslogens favoritdansbandsbok, "En liten bok om dansband".

Vi på Danslogen gratulerar henne och hoppas att hon får en härlig födelsedag. För er som vill uppvakta henne med en liten present kan vi skvallra att Liselotte älskar lakrits!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2871

På Dans med Kurt på Täfteå Loge

2011-08-07

Kurt Sundin besökte med sitt program "På dans med Kurt" den numera via tv riksända logen, Täfteå loge. Denna kväll var det Streaplers som spelade upp till dans för ett slutsålt hus. Ca 1.150 personer var på plats inne på dansbanan och 180 husbilar/husvagnar stod uppställda utanför logen.

Lyssna till musiken, se dansarna och även Kurt som intervjuar både veteranen Håkan Liljeblad i Streaplers och ett danspar som rest 300 mil på motorcykel för att komma dit.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2872

Två giftermål idag

2011-08-06

Idag, lördag den 6 augusti, har två dansbandsprofiler gift sig.

Allas vår dansbandsprofessor Thomas Deutgen har fått sin Anna och Kindbergs charmige sångare Joakim "Jocke" Ekelund har fått sin Åsa.

All lycka till de nygifta paren och må de leva lyckliga i alla sina dagar!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2873

En utställning om Folkparkerna i Värmland

2011-08-06

Entrén till Folkparken i Åmotsfors

Foto: Ingemar Rattfält

Helgen den 27-28 augusti hålls en utställning i Skoghalls Folkets Hus på Hammarö som heter "Folkparker i Värmland - ett nöje för folket". Invigning och vernissage hålls på lördag den 27:e kl 11.00.

Utställningen är en nostalgisk resa genom tiderna från tidigt 1900-tal till nutid. Material har samlats in från 25 folkparker i Värmland. Utställningen kommer att visa ca 150 bilder, foton, autografer, affischer, målade tavlor och berättelser om folkparkslivet i Värmland. En film om dagens folkparker kommer också att visas samt musik spelas som var/är vanlig i folkparkerna.

Fagerås dansförening ger en dansuppvisning där publiken även har möjlighet att dansa. Karlstad Vintage och maskerad visar upp tidstypiska kläder och försäljning av sådana kläder kommer att ske. På plats finns även servering med folkparksmat och kaffe.

Missa inte denna utställning som öppnar många sinnen, du kommer att minnas och ha en rolig dag med dans och musik.

I anslutning till utställningen så kommer värmländska Fernandoz att spela upp till dans på kvällen den 27:e i Skoghall Folkpark.

Folkets Hus Skoghall »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2868

Karl Oskar i Växjö med Thorleifs

2011-08-05

Helgen den 5:e och 6:e augusti är det dags för Karl-Oskarsdagarna i Växjö. Det blir en fartfylld helg med underhållning, aktiviteter, kultur och mycket mer. Alla Växjöbor och tillresande bjuds på en underbar gratisfest för hela familjen, ung som gammal. För dansbandsälskare kan rekommenderas Stora Torget på lördag kl 20.30 då Thorleifs spelar en konsertversion av sina populäraste låtar.

Karl-Oskardagarna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2866

Face 84 och nytt norskt stjärnskott

2011-08-04

Mariann Records i Norge har under juli släppt två nya dansbandsalbum, dels med svenska tjejbandet Face-84 och dels med den norska sångerskan Julie Grundt. Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på dessa.

Skivan med Face-84 heter "Här kommer det tjejer" och är producerat av Peter Samuelsson i Barbados. Albumet innehåller 13 låter varav mycket är nyskrivet material av bland andra Lotta Dahl, Peter Nord och Ulf Georgsson. Covers som finns med är Cowboy Yoddle Song (Kikki D) och Jazzbacillen (Siv Malmqvist). En mycket bra skiva med detta duktiga tjejband.

Julie Grundts skiva som också är hennes debutalbum heter "Endelig" och är producerad av välkända Kent Liljefjäll (fd Drifters) och Henrik Sethson (Casanovas). Låtarna är nyskrivna med bidrag från svenska låtskrivare och försedda med norska texter av bland andra Julie själv och hennes pappa Trond Erik Grundt (en av upphovsmännen till Trond Erics). Det finns också några svenska originallåtar på skivan; Österlenvisan (Lasse Stefanz), Gunereina (Paul Paljett) och Jag vill ha en egen måne (Ted Gärdestad). En välgjord skiva med bra sång.

Enligt LS Produksjon AS så är detta skivsläpp sommarens mest spännande debutalbum!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2807

Grattis till Conny Ohlson i The Playtones

2011-08-04

Conny fyller år

Foto: Angela Kempher

Idag, torsdagen den 4 augusti, är det dags att fira Conny Ohlson som fyller år. Conny spelar steel guitar i The Playtones.

Stort grattis på födelesdagen önskar Danslogen. Hoppas det blir en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2865

Shake tar inte in någon sångerska

2011-08-02

Foto: Per Nilsson

I juni slutade Shakes sångerska, Linda Ålevik, i bandet. Grabbarna har sedan dess kört på med fyra medlemmar.

- Vi har fått in massvis med ansökningar och intresset att sjunga i Shake har varit enormt stort, vilket är skoj, men eftersom vi varit mitt uppe i vår tuffaste turnéperiod så har tiden till att testa några sångerskor inte funnits, berättar kapellmästare "Larse" Rylander.

- Vi har sagt till alla att vi ska vänta och göra en utvärdering om hur vi går vidare till efter vår semester, men vi kan redan nu berätta att vi inte kommer anställa en ny sångerska, fortsätter han.

- Efter det mottagande vi fått i sommar av både publik och arrangörer så känns det helt rätt att fortsätta med bara grabbar i bandet. Alla har hitta sina nya roller i bandet och Jörgen och Johan sjunger båda jättebra, avslutar han.

Shake »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2864

Vinnarna av publikpriset Guldsladden 2011

2011-08-02

Här är årets vinnare av publikpriset Guldsladden.

Årets Sångerska:

 • Anna Sköld – Wizex

Årets Sångare:

 • Hans Östh – Bhonus

Årets Trummis:

 • Robin Rignell – Hedins

Årets Basist:

 • Ola Jonsson – Kindbergs

Årets Klaviatur:

 • Donald Laitila – Donnez

Årets Gitarrist:

 • Johan Elander – Highligths

Årets Blås:

 • Conny Hedin – Hedins

Årets Mogenband:

 • Donnez

Årets Modernband:

 • Date

Årets Floorfiller:

 • Får jag lov i Sannex tappning

Årets (ut)Strålande Musiker

 • Kjelle Danielsson – Jannez

Danslogen gratulerar de lyckliga vinnarna!

Guldsladden »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2863

Lina vann länsfinalen i Bleking för Svensktoppen Nästa

2011-08-01

Foto: Annelie Lundin/ P4 Blekinge

Lina Wägbo som är den kommande vikarien i Wizex vann i helgen länsfinalen för Bleking för Svensktoppen Nästa med låten "Just a Little".

När alla 25 kanalerna utsett varsin segrare presenteras de för en jury, sammansatt av representanter för Sveriges Radio och musikbranschen, som utser 8 finalister. Söndag den 28 augusti hålls sedan finalen i Svensktoppen nästa 2011 på Liseberg i Göteborg..

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2862