Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i februari 2011

Antal nyheter: 44

En baby i CC & Lee

2011-02-28

Nu har Henrik och Lena Ström i CC & Lee fått sin efterlängtade baby. En liten ängel som föddes den 27 januari 2011.

En glad mamma Lena hälsar att allt gått bra och att hon kommer att vara åter i CC & Lee i början av mars. Fram till dess sjunger Cecilia själv.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2525

Liseberg fortsätter att satsa på dansband till sommaren

2011-02-27

Från den 23 april till den 24 september bjuder Liseberg upp till 68 danser på Polketten.

Liseberg kommer även ha danskurser i salsa och bugg.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2584

Erik Lihm medverkar i TV4

2011-02-26

Till veckan kommer Erik Lihm att medverka i TV4:s program Halv åtta hos mig som är ett svenskt matlagningsprogram där amatörkockar får sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov.

Fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen.

När middagen sedan står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Både middagen och värden betygsätts av gästerna och vinnaren koras i slutet av veckan.

Veckans program sänds från Karstad med start måndag den 28 februari. Programmet från Eriks hem sänds onsddag den 2 mars.

Hur var det att vara med?

- Det var en enormt trevlig vecka men samtidigt rejält jobbig. Det var långa dagar under inspelningen med mycket väntan. Vi blev hämtade vid 15-tiden och höll på till långt efter midnatt varje dag. Sista dagen höll vi på med inspelningen till efter 3 på morgonen!

- Stämningen blev väldigt god och vi kändes som en enda stor familj. TV-teamet sade också att veckan i Karlstad hade varit en av de allra bästa.

- På fredagen den 4 mars kommer Plaza Hotell i Karlstad att hålla en temakväll med deltagarna, där hotellet serverar menyn som deltagarna lagat under veckan. Eventuellt kommer Erik att uppträda tillsammans med en av de andra deltagarna, som också är musiker.

Nu håller vi tummarna för att Erik vinner. Samtidigt vill vi berätta att det var Danslogen som tipsade produktionsbolaget om att ta med Erik i programmet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2583

Grattis Black Jack!

2011-02-26

Idag, lördag den 26 februari, firar Black Jack sitt 20-års jubileum. Det hela äger rum på Stora Björn i Borlänge, just där allt en gång började. Black Jack gjorde nämligen sin första spelning här.

Kvällen till ära så har Black Jack flera kanonerbjudanden från sitt sortiment.

Stora Björn firar detta stort genom att ordna "Hela Huset Gungar" där det förutom Black Jack kommer att finnas ett coverband på plats och en schlagerbar. En speciell filébuffé kan även intas före dansen.

Black Jack »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2582

Håkan har slutat i Cavalkad

2011-02-25

Håkan har slutat i Cavalkad

Foto: Rolf Bondesson

Håkan Nöjd har sedan i november inte spelat i Cavalkad längre. Deras bokningsbolag LS Tonart meddelar att han valt att sluta med bandet efter lång och trogen tjänst ute på ”tiljorna”.

Håkan har spelat på heltid sedan början av 70-talet och har nu valt att ta en paus från sin bas.

I skrivande stund är det inte klart om bandet kommer att plocka in någon ny basist, utan det får tiden utvisa.

Cavalkad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2532

Michael Mårtensson blir ny sångare i Highlights

2011-02-24

Katrineholms Kuriren skriver att Highlights nya sångare är Michael Mårtensson från just Katrineholm. Officiellt börjar han i bandet i början av april men de har redan börjat repa.

För mer information om vem Michael är, se hans hemsida nedan:

Michael Mårtenssons hemsida »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2581

Nytt med Drifters

2011-02-23

Tim är ny trummis i Drifters

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Danslogen träffade Drifters på deras spelning i Folkets Hus Hallunda utanför Stockholm i tisdags. Det är ett band med en massa på gång!

Dels har deras trummis, Mattias Berrghorn, nu slutat för att börja spela i Jontez istället och dels var det premiärspelning för deras nya trummis, Tim Aheinen Nilsson.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2579

Andreas har slutat i Highlights

2011-02-22

Andreas har slutat i Highlights

Foto: Carro Pettersson

På sin blogg skriver Andreas Wistrand att han från och med i går slutat med omedelbar verkan som sångare i Highlights. Läs hela inlägget på hans blogg.

I gårdagens Kvällsposten finns även en artikel om Andreas där ni kan läsa mer.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2578

Wainioz har bytt trummis

2011-02-22

Wainioz har fått en ny bandmedlem, Andreas Norberg, som spelar trummor.

Wainioz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2567

Vänerdansen med nytt erbjudande

2011-02-21

På söndag den 27 februari gästar Martinez Vänerdansen i Kristinehamn. Sångerskan i bandet, Lillan Vestman, sätter lite piff på tillvaron och just nu finns ett otroligt förmånligt erbjudande.

Salong Agaton tar emot en grupp på upp till 20 personer för att styla frisyrer och fixa naglarna före dansen på en VIP-kväll. Kostnaden för detta är endast 50 kr!

Missa inte detta tillfälle! Först till kvarn gäller och anmälan görs till Nina Fyhr på [email protected] eller via SMS till 070-390 35 03.

Vänerdansen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2577

Norsk journalist söker kontakt med svenska dansband

2011-02-21

En norsk frilansjournalist i Oslo ska skriva ett reportage om den svenska dansbandskulturen och söker nu kontakt med dansband via Danslogen. Läs hans efterlysning nedan:

- Mitt navn er Adrian Øhrn Johansen. Jeg arbeider som frilansjournalist i Oslo og er i gang med en reportasje om den svenske dansbandskulturen, med utgangspunkt i Värmland, dansebandmusikkens vugge.

- Jeg forsøker å orientere meg i dagens situasjon for dansebandskulturen i Sverige og håper noen her kan være behjelpelig med å svare på noen generelle spørsmål.

 • Hvor viktig er dansebandmusikk for den svenske kulturen og folkesjela?
 • Slik jeg forstår det, etter å ha lest en del artikler, var dansbandkulturens popularitet nede i en bølgedal på begynnelsen av totusen-tallet. Nå er imidlertid dansearrangementer igjen blitt svært populært. Hvor dyp var krisen, og hva er det som har gjort at kulturen nå har fått et oppsving?
 • Hvor mange svenske orkester lever i dag av å turnere?

Og mitt viktigste spørsmål: Jeg er interessert i å komme i kontakt med et orkester som merket krisen ekstra godt, og som kanskje nesten måtte gi opp artistlivet, men som nå igjen nyter popularitet og lever av å turnere. Gjerne et orkester fra Värmland. Det behøver ikke være et kjent orkester. Kan det tenkes at du har noen forslag?

Om du vill medverka i detta reportage, kontakta Adrian direkt via mail på: [email protected] eller via hans Facebookprofil.

Skulle något vara oklart med norskan, så hjälper vi på Danslogen gärna till med översättningen. Maila oss på [email protected]

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2571

Sven-Erics söker en ny basist

2011-02-20

Det gamla Hudiksvallsbandet Sven-Erics, som för övrigt firade sitt 45-års jubileum 2010, söker nu en sångkunnig basist omgående.

Om du tror att detta är något för dig, kontakta bandets kapellmästare Åke "Hank" Nilsson via deras hemsida nedan.

Sven-Erics »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2576

Det blev Scotts bidrag som vann den nya låten till Villa Lidköping BK

2011-02-20

Lidköpings bandylag, Villa Lidköping, utlyste tidigare i vinter tillsammans med Nya Lidköpings-Posten en tävling för att ta fram en ny låt till sitt lag. Låten kommer bland annat att spelas på deras tävlingar.

Ingen mindre än Scotts vann tävlingen med sitt bidrag V-I-L-L-A, skrivet av två av de härliga grabbarna i bandet, Roberto Mårdenstam och Claes Linder (tillsammans med Daniel Björk som spelar i Sundays).

 • Här kan ni lyssna på det vinnande bidraget.

Scotts sångare, Henrik Strömberg, berättar att han själv spelade i Villa som liten och att det inte är helt omöjligt att låten kan tänkas spelas på någon dansbana framöver.

Nya Lidköpings-Posten »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2574

The Playtones gick till final i Melodifestivalen!

2011-02-19

Foto: Danslogen

I den tredje deltävlingen av Melodifestivalen gick The Platyones med sin låt "The King" direkt till finalen i Globen!

Stort grattis!

The Playtones »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2575

Trummisen i Jontez går över till Holidays

2011-02-19

Efter en längre tids sjukskrivning, på grund av ett armbrott, är Dan Lundqvist, trummisen i Jontez nu helt återställd. Fast istället för att börja spela i Jontez igen har han sagt upp sig. För Danslogen berättar Danne:

- Under tiden med mitt armbrott fick jag känna efter vad jag ville. När min gamle kollega och gode vän, Björn Björklund (från Nordinz-tiden) ringde och ville ha med mig kände jag att det lockade.

- I en färdig orkester, som Jontez, finns inte jättestora utrymmen för förändringar. Ingen idé att ändra på ett vinnande koncept. I Holidays var alla öppna för att skapa något nytt och "eget". I Holidays orkester finns det mycket rutin. Medlemmarna har tidigare spelat i bland annat Torgny Melin, Nordinz, Danslaget, Kinoz osv. Bandet utgår ifrån Åmål.

- Vi kommer satsa jättemycket på bra danstempon och att bli en lite, lite, snabbare orkester. Vi vill att buggarna ska få sträcka ut benen ordentligt, men även att alla mogendansarna ska känna sig hemma med vår repertoar, hälsar Danne som börjar i Holidays den 18 mars.

Holidays lanserar också en ny hemsida.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2570

Frank Andersson fick full pott i Let's Dance

2011-02-18

Frank Andersson och hans danspartner Charlotte Sinclair fick ikväll full pott av alla domarna, högsta möjliga poäng av alla. Tony Irving sade:

Jag tror du dansat den bästa rumba vi sett en man dans i detta program. Publiken stod upp och applåderade.

Se deras fantastiska framträdande nedan:

Frank%20Andersson%20och%20Charlotte%20-%20rumba

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2573

Date spelar istället för Highlights på Möllan

2011-02-18

Date kommer ikväll, fredag den 18 februari, att ersätta Highlights på deras inplanerade spelning på Möllan i Mölndal.

På Andreas Wistrands blogg kan man läsa att deras trummis Tommy Gustafsson han varit tvungen att uppsöka sjukhus på grund av att han klämt sin hand då han jobbade på Highlightsbussen.

Kvällens spelning skulle också ha varit premiärspelningen med bandet för deras nya gitarrist, Johan Elander, som precis bytt band från Nova.

Highlights »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2568

Dags för Melodifestivalen med dansband

2011-02-17

På lördag den 19 februari är det dags för The Playtones att tävla i Melodifestivalen på plats i Linköping. Deras bidrag heter "The King" och ligger i skrivande stund på 3:e plats bland omröstningen på SVT:s hemsida. Du kan även smyglyssnna på bidraget.

Nedan kan du se deras presentation inför tävlingen:

Här visar de också upp sin turnébuss för SVT:s tittare:

Shirley Clamp är en av The Playtones konkurrenter, men även här finns en dansbandskoppling. Gitarristen i Jenny Saléns, Robin Abrahamsson, är nämligen en av låtskrivarna till hennes låt, "I thought it was forever".

Självklart kan du kan även smyglyssnna på detta bidrag.

Mer om Robin finns att läsa i Hallandsposten.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2566

Radio Fryksdalen intervjuar The Playtones

2011-02-17

Radio Fryksdalens program "Dansbandstimmen" sänds varje fredag mellan kl. 13.00–14.00.

Ffredagen den 18 februari har de nöjet att intervjua The Playtones i direktsändning från generalrepetitionen inför Melodifestivalen 2011.

Programmet sänds även via webben och programledare är Per Olov OLS Olsén.

Radio Fryksdalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2564

Dansgala i Dunderhallen i Strömsund

2011-02-17

Den 2 april arrangerar IFK Strömsund dansgala i Dunderhallen.

Tre suveräna band står för kvällens non-stop dans:

 • Martinez
 • Arvingarna
 • Shake

För mer information, se våra evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2476

Recension av Elisa's debutalbum

2011-02-16

Så har vinnarna av Dansbandskampen 2010, Elisa's, kommit med sitt debutalbum. Jonas på Danslogen har lyssnat på detta och här kommer en recension.

Albumet är producerat och arrangerat av Henrik Sethson, sångare i Casanovas och framgångsrik låtskrivare. Skivan innehåller covers av Kent och Killers samt dansbandsklassiker från Vikingarna och Thorleifs plus en schlagervinnare. Dessutom nyskrivet av Lasse Holm, Lasse Berghagen, Måns Zelmerlöv, Henrik Sethson, Thomas Gson, Sarah Dawn Finer och Ulf Georgsson.

Skivan är mycket bra och klart i paritet med Zekes debutalbum för ett år sedan. Elisa sjunger med inlevelse och hon måste vara nästa stora dansbandssångerska som borde kunna gå mycket långt.

Arrangemangen känns fräscha och har man Sveriges låtskrivarelit bakom sig så kan resultatet bara bli en succé. Jag ser fram emot att uppleva deras turné tillsammans med Willez, som redan har dragit igång.

De har förutom denna många egna jobb inbokade och lär givetvis få komma till Skansen och Allsången.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2561

Nova byter gitarrist

2011-02-15

Johan går över till Highlights

Johan Elander som är gitarrist i Nova kommer att gå över till Highlights.

Ny gitarrist i Nova blir Marcus Måttgård. Marcus är 30 år, kommer från Örebro och arbetar som musiklärare. Han har inte spelat i dansband tidigare utan kommer från countryvärlden. Novas kapellmästare Krister Nordström är jätteglad över sin nya bandmedlem och hälsar till Danslogen:

- Han spelar som en gud!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2549

Cavalkad vill ha låtförslag till ny skiva

2011-02-15

Cavalkad kommer att spela in en ny skiva med namnet "Mest Önskade Live". De vill att alla dansare/lyssnare nu kommer med sina önskemål om vad det ska vara för låtar på skivan.

Det kan vara låtar som de redan spelar eller låtar som du vill höra med dem. De 20 som röstar i topp vinner dessutom den nya skivan!

Så passa på att skicka in ditt bidrag till [email protected].

Cavalkad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2552

Grattis till Marcus i Bhonus

2011-02-15

Marcus fyller år idag

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Idag, tisdag den 15 februari, vill vi fira Marcus Fernholm som fyller år. Marcus är keyboardist i Bhonus.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2559

Danslogen önskar ...

2011-02-14

Danslogen önskar alla våra besökare en

TREVLIG ALLA HJÄRTANS DAG!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2400

Nytt dansbandsspel finns ute nu

2011-02-13

Nico Game har tagit fram ett trevligt kortspel, "Dansbandsspelet". Spelet innehåller totalt 250 stycken underhållande frågor inom dansbandsbranschen.

Danslogen har testat och det är riktigt intressant att sätta sina kunskap på prov. Frågorna är indelade i fem olika kategorier:

 • Fortsätta låten
 • Tävlingar
 • Profiler
 • Album
 • Chansen

Exempel på frågor kan vara:

 • Vem var Barbados förste sångare?
 • Vilket dansband låg på Svenktoppen 1974 med låten "På världens tak?"
 • Vilket dansband har släppt albumserien "Live i Studion"?

Danslogen kommer även att ha några kortspel som pris i tävlingar längre fram, så håll utkik. Spelet går givetvis att beställa via Nico Games hemsida nedan.

Nico Games »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2560

Larz-Kristerz spelar i P4 Dans

2011-02-12

Nu på söndag den 13 februari kommer vi att få höra Älvdalens stolthet, Larz-Kristerz, i P4 Dans.

För två år sedan vann de Dansbandskampen och har sedan dess gett ut tre skivor och sålt över 200.000 ex, 3 gånger platina.

Tidigare utannonserad intervju med The Playtones utgår.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.45 med Thomas Deutgen som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2558

Andreas i Highlights vikarier för Melissa

2011-02-11

Andreas sjunger för Melissa i helgen

Foto: Carro Pettersson

I helgen den 11-13 februari vikarierar Andreas Wistrand, sångare i Highlights, för Melissa Willimas i Zlips. Melissa har blivit sjuk och kan inte sjunga.

På fredag spelar de i Oskarshamn, lördag i Tanumstrand och på söndag i Skultuna.

Andreas blogg »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2554

Snökaos på många håll i landet

2011-02-11

Nu är det snökaos på många håll i landet. Kanske blir danser inställda? Hör gärna av dig till oss på [email protected] om du vet något vi kan rapportera om angående problem, förseningar, inställda danser och liknande. Kolla gärna med din dansarrangör också så att du inte åker många mil i onödan.

Ta det försiktigt där ute allesamman!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2550

Jörgen i Jannez går till Shake

2011-02-10

Jörgen lämnar Jannez för Shake

Foto: Angela Kempher

Nytt år innebär ofta nya tag i livet. Så även inom dansbandsvärlden. Flera byten av orkestermedlemmar är på gång och vi rapporterar så klart om detta allt eftersom banden väljer att offentliggöra sina interna byten.

Idag kan vi berätta att Jörgen Sandström, basist i Jannez kommer att gå över till Shake. Hans sista spelning med bandet blir på deras kryssning med Birka den 5-6 mars.

Peter Ericson, som är Shakes nuvarande basist, kommer att lägga basen på hyllan och istället börja arbeta på Birka.

Ny basist i Jannez blir i sin tur Andreas Klar från det jämtländska bandet Mickeys där han spelat trummor och sjungit. Vem som ska ersätta honom är i skrivande stund ännu inte klart.

Läs mer om detta på bandens hemsidor:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2548

Melissa har opererat sig

2011-02-10

Melissa sjunger sittande på scenkanten

Foto: Markus Redman

Danslogen har pratat med Melissa Williams, sångerska i Zlips, som numera sitter på scenkanten och sjunger efter en nyligen genomförd operation.

Vad är det som hänt?

- Det är så här att jag är överrörlig i hela kroppen och benen i mina fötter har kollapsat och flyttats runt. Jag har inte kunnat stå i högklackat i mer än i en timme på länge, vilket är mycket sorgligt med tanke på mina 100+ par av högklackade skor i garderoben.

- När det började att göra ont även när jag motionerade, då bestämde jag mig att göra något åt det. Så nu har jag opererat den högra foten och ska operera den vänstra foten under hösten.

- Jag har en spikliknande grej i foten som håller ihop benen och är sydd med en massa stygn, fast jag är inte gipsad, det är bara ett bandage runt omkring.

Hur klarar du att arbeta?

- Jag skulle egentligen varit sjukskriven i 6 veckor men det funkar varken praktiskt eller psykiskt för mig. Istället har jag lovat läkaren att sitta på scenen med foten högt upp och än så länge har det gått jättebra!

Har du inte ont då?

- Jag opererade mig förra måndagen och repade inför Foxkvällen redan samma kväll. Jag har en ganska hög tolerans för smärta och har inte haft det besvärligt alls... utom när några busiga dansare ville klämma på foten, då gjorde det riktigt ont!

Då du var med i Dansbandsbrudarna, var det stort fokus på ditt och Lillens förhållande och er separation. Hur har du det idag?

- I år satsar jag mer på mig själv överhuvudtaget. Jag fixar fötterna, bantar och motionerar, kör Foxkvällen och testar grejer som jag har haft på hjärtat länge men inte prioriterat ordentligt.

- Jag tror att många kvinnor kommer att känna igen sig i det här men jag inser att jag har varit trogen alla omkring mig utom mig själv. Nu ska jag balansera själen och kroppen och helt enkelt älska mig själv lite mer.

- Mina grabbar och jag har det lugnare och finare nu än någonsin och det känns så skönt att ha tagit bort alla stressfaktorer som gjorde livet onödigt tufft och turbulent. Har nog aldrig haft så mycket frid i hjärtat som jag har just nu och det är jag tacksam för.

- Till och med några i publiken har sagt till mig att jag ser lyckligare och mer självsäker ut på scenen än vad jag gjorde för ett år sedan. Det är kul att min personlig glädje syns och smittar av sig till andra!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2545

Sandra i Nova fyller år

2011-02-10

Sandra fyller 30 år

Idag, torsdag den 10 februari, fyller Sandra Estberg 30 år. Sandra är sångerska i Nova.

Danslogen önskar henne ett stort grattis och hoppas att hon får ett härligt födelsedagsfirande!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2542

Rapport från Manifestgalan

2011-02-09

I fredags hölls den årliga Manifestgalan, även kallad den alternativa Grammisgalan, på anrika Nalen i Stockholm. Angela Kempher på Danslogen och Leif Wibron, dansarrangör på Parken Gävle var på plats och representerade dansbandsjuryn och agerade prisutdelare.

StensonsKvällen inleddes med mingel, öl och lite tilltugg. Glädjande nog var dansbandsvärlden lite mer representerad i år än förra året, som då var första gången som kategorin "Dansband" var med och tävlade.

Linda Åleving På plats fanns bland annat Ingela Norrby, skivbolagsdirektör på Biwa, alla grabbarna i Stensson och Linda Ålevik, sångerska i Shake. Grabbarna i bandet kunde inte vara med för de hade åkt upp till Övik för att kunna förbereda sig i tid för maran där bandet skulle spela på lördagen.

Publiken framför scenen

Sedan var det dags för att presentera de nominerade och att tillkännage vinnarna i varje klass. De nominerade i kategorin "Dansband" var Stensons, Wizex, Shake och Martinez.

Angela och Leif på scen läser upp motiveringen och vinnare

På samma sätt som förra året höll Angela ett litet tal och nämnde att dansbandsvärlden nu en gång för alla fick anse ha sin gamla tönststämpel borttvättad och att det var hög tid för alla att inse att dansband är så otroligt mycket mer än man kan tro.

Vi hade också spexat till prisutdelningen lite och då vinnaren skulle presenteras började Leif knäppa upp skjortan. Det var kul att se en dels miner i publiken som undrade vad i hela friden som skulle hända. Leif hade under skjortan en Parkenmaratröja där Shakes namn stod överst.

Själva motiveringen till priset löd:

Det här är ett album som är speciellt på flera sätt:

 • Gamla och nya låtar i en härlig blandning.
 • Framförda i helt egna versioner.
 • Låtar önskade av danspubliken.
 • Inspelat Live.
 • Som dansmusik ska vara, äkta och oförstörd!

Ett av spåren på CD:n har den passande titeln: "Say Yes" och det har juryn i år gjort till detta album.

Årets vinnare är: "Request Vol.1" med Shake!

Vi frågade så klart Linda hur det kändes att vinna detta pris.

- Det känns helt rätt! Vi satsar verkligen till 2.000%. Även om jag inte är sångerskan på skivan så kommer Shakes grund alltid att finnas kvar. Jag och Johan har lagt till vår prägel på bandet för att driva det framåt mot nya mål.

Fredrik Jacobi Muskos

Under efterfesten passade vi på att prata med Fredrik Jacobi Muskos, som är dels röstningsansvarig med även styrelseledamot i SOM.

Hur tänker ni göra för att sprida intresset för Manifestpriset till dansbandsvärlden?

- Vi får helt enkelt hjälpas åt att jobba på saken. Det gäller att sprida budskapet till alla. Prata om det, skriva om det och föra informationen om vad vi är vidare.

- Man behöver heller inte vänta till nästa vinter med att skicka in sina bidrag utan det går bra att lämna in sina skivor allt eftersom de produceras.

I vårt bildgalleri finns en massa andra bilder från galan.

Att dansbanden nu finns representerade på Manifestpriset har även börjat uppmärksammas allt mer i media. Här nedan länkar vi till några olika tidningar som har skrivit om galan också:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2543

Elisa's ger gratis konsert

2011-02-08

På onsdag den 9 februari släpper Elisa's sitt debutalbum "Det här är bara början". Denna skivrelease firas genom att bandet ger en gratiskonsert på Nya Torget i Mariestad.

Spelningen börjar kl 17.30 och det utlovas också en hemlig gäst. Självklart blir det också sedvanlig skivförsäljning och skivsignering efteråt.

Elisa's »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2547

Nytt om Drifters

2011-02-08

Drifters har några ändringar på gång inom bandet.

Till att börja med ska Erica snart få en baby, vilket säkert inte gått någon förbi. Om allt går som planerat kommer hon att vara mammaledig under månaderna mars, april och maj. Vikarie för henne blir Jaana Vähämäki, känd från bland annat Hjältarna.

Mattias Berghorn, som är Drifters trummis, har också bestämt sig för att sluta i bandet. Det är i skrivande stund inte klart vem som kommer att ersätta honom.

Drifters »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2546

Bjarne Lundqvist beger sig ut på en nostalgiturné

2011-02-07

Bjarne Lundqvist, f.d Streaplers och Flamingokvintetten, kommer att turnera med en nostalgishow där han berättar om sin musikaliska resa i ord, ton och bild, tillsammans med Bertil Brodeus Band.

Resan går från Tutti Frutti Boys, till Flamingokvintetten, via Streaplers och vidare till Bjarnes med Nick Borgens orkester för att sluta med Flamingokvintetten igen.

2007 slutade Bjarne helt att spela trummor pga stark tinitus, men nu har han trots detta, efter påtryckningar från sin gamla publik, beslutat sig för att göra denna showturné.

Det blir en underhållande och spännande show, fylld av musik och anektdoter från ett 50-årigt musikliv. Turnén kommer att presenteras mera detaljerat framöver.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2544

Samzons har en ny buss

2011-02-06

Samzons orkester har efter 7 år i deras MB 711 bytt upp sig till en ny och större buss, en Mercedes benz 1120.

Till Danslogen säger kapellmästare Conny Adamsson:

Nu får vi både behagligare resor och lite utrymme att röra oss i.

Samzons »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2541

Shake vann årets Manifestpris

2011-02-05

Foto: Göran Axelsson

Det blev Shake som kammade hem segern på årets Manifestgala i kategorin "Dansband". Övriga nominerade dansband var Stensons, Wizex och Martinez.

Galan gick av stapeln fredagen den 4 februari på anrika Nalen i Stockholm. En mycket glad Linda Ålevik, Shakes sångerska, var på plats och tog emot priset som delades ut av Leif Wibron, Parken Gävle och Angela Kempher, Danslogen.

Mer om detta kommer framöver.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2539

Elisa minglade på Café Opera

2011-02-04

Joakim Ramsell, Sanna Nielsen, Elisa Lindström och Kent Liljefjäll.

Vår nya dansbandsdrottning, Elisa Lindström som vann Dansbandskampen 2010 med sitt band Elisa's, var den 2 februari på en gala i Stockholm och minglade.

Tillsammans med Melodifestivalaktuella Sanna Nielsen, som även var prisutdelare, var de på galan ”Finest Awards 2011” på Café Opera. Elisa's manager, Kent Liljefjäll (före detta basist i Drifters), var också på plats.

Sanna och Elisa's ligger på samma management- och skivbolag (MLP/ Lionheart) och är båda aktuella med stundande skivsläpp. Elisa´s släpper sin skiva den 9 februari och Sanna den 2 mars.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2538

Casper Janebrink blir en av ledarna i Körslaget

2011-02-04

Under våren 2011 kommer TV4 att köra sin femte säsong av det mycket populära programmet Körslaget. En av körledarna kommer att vara Casper Janebrink som är sångare och basist i Arvingarna.

Programmet har premiär den 19 mars. Nu får vi alla hålla tummarna för Casper och hoppas att det går minst lika bra för honom som det gjorde för Stefan Nykvist i Larz-Kristerz då han var med och tävlade 2009. Stefan gick nämligen ända till final den gången.

TV4 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2537

P4 Dans träffar Markus Idoffson

2011-02-03

Söndagen den 6 februari träffar P4 Dans Markus Idoffsson, son till den legendariske kapellmästaren Bert Idoff. Tillsammans med sin fru driver de bandet vidare. Men en eftermiddag för ett år sen förändrades livet för hela familjen, Markus fick beskedet att han har en obotlig hjärntumör. Hör deras berättelse om både sorg och glädje, och lyssna till musik från deras kommande skiva. .

Kvällens livemusik står Jontez för.

P4 Dans sänds som vanligt kl 19.45-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2535

Patrik's Combo släpper ny skiva

2011-02-02

Idag, onsdag den 2 februari, släpper Patrik's Combo sin nya skiva. Albumet som heter "De é okej" innehåller totalt 16 låtar och innehåller en blandning av gammalt och nytt. Bland annat får vi höra deras succéversion av "Umbrella" från Dansbandskampen, medan låten "Ett norrländskt hjärta" har potential som en kommande klassiker.

Patrik's Combo »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2534

Chris Andersen vikarierar i Casanovas

2011-02-02

Foto: Angela Kempher

Chris Andersen kommer på lördag den 5 februari att vikariera för Casanovas sångare Henrik Sethsson.

Så alla ni som saknat Chris på dansbandsscenen får passa på att bege er till Cupolen i Linköping. Det kommer säkert att bli en härlig danskväll!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2531

Drifters utmanar på Svensktoppen

2011-02-01

Denna vecka är Drifters utmanare på Svensktoppen med sin låt Stanna hos mig.

Lyssna på söndag den 6 februari för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare.

Programmet sänds med start kl 11.03 i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2530