Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i januari 2011

Antal nyheter: 52

Danslogen efterlyser nyheter

2011-01-31

Nu efterlyser Danslogen fler nyheter. Har ni något att berätta som hör hemma inom dansbandsbranschen? Inget är för stort eller för litet att rapportera om! Nedan ger vi några exempel, men bara fantasin sätter gränser!

 • Har ditt dansband råkat ut för något spännande under en turné? Håller ni på att byta buss? Byter ni medlemmar i bandet? Har ni nya skivor på gång?
 • Är du dansbandsmusiker och har gjort något roligt? Har du kanske fått barn eller förlovat dig? Gör du något intressant, även utanför bandet som du vill dela med dig av?
 • Tillhör du en dansklubb som har något roligt på gång? Ska ni ha ett jubileum ni vill berätta om? Är du dansarrangör och ska ordna ett speciellt evenemang? Är du dansare och vet om något kul vi borde sprida?

Alla tips tas tacksamt emot. Maila oss på [email protected]. Bifoga gärna länk till det ni skriver om och bilder om det finns!

OBS! Detta är en allmän uppmaning och något vi ber er att alltid ha i åtanke. Vi är ständigt på jakt efter nyheter, så glöm inte att höra av er till oss så fort det finns något att berätta om. Hellre än gång för mycket än en gång för lite!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2529

Grattis till Niklas i Jenny Saléns

2011-01-31

Niklas fyller år idag

Foto: Helmuth Petersson

Idag, måndag den 31 januari, vill vi fira Niklas Adamsson som fyller år. Niklas är kapellmästare och saxofonist i Jenny Saléns.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2528

Sven-Ingvars beger sig ut på turné

2011-01-30

Under våren kommer Sven-Ingvars att bege sig ut på en stor landsomfattane turné för att fira sitt 55-års jubileum. Turnépremiären sker den 3 mars på Medborgarhuset i Säffle och avslutas en 15 april i Visby.

På bandets hemsida kan man läsa:

"Hade någon 1956, året då Sven-Ingvars bildades, sagt till Sven-Erik Magnusson att han mer än ett halvt århundrade senare skulle ge sig ut på en landsomfattande jubileumsturné som hyllad, folkkär och omhuldad musikklenod hade han förmodligen skrattat högt och länge – ända bort till Fryken-sjöarna och den odödliga fröken Fräken."

Sven-Ingvars »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2526

När Marcus friade till sin Hanna

2011-01-29

Under Göteborgskalaset i somras så friade Marcus Fernholm, keyboardist i Bhonus, till sin älskade Hanna Pallhed. Här kan man nu se en video från tillfället. Förbered er med näsdukar och snyfta ikapp med de två älskade.

Läs gärna vår tidigare nyhet om detta.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2521

Nizeguys ersätter Zlips i Ramshall

2011-01-28

Nizequys kommer ikväll, fredag den 28 januari, att ersätta Zlips i Ramshall.

Ramshall »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2524

P4 Dans träffar Anders Larsson

2011-01-28

Söndagen den 30 januari fortsätter P4 Dans sin serie om svenska dansbandskompositörer. Vi får träffa Anders Larsson, keyboardist och sångare i Streaplers. Ända sedan han var liten har han drömt om att spela i sin morbrors band. När Lasse Larsson blev svårt sjuk fick Anders överta hans plats. Idag skriver och producerar Anders åt Streaplers, men även åt andra band.

Kvällens livemusik står Zekes för.

P4 Dans sänds med start kl 19.45 eller 20.03 (beroende på radiosporten) med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2523

Erica bloggar om att bli mamma

2011-01-27

Erica Sjöström, populär sångerska i Drifters och känd från TV:s höstsatsning "Dansbandsbrudar", där hon även under ett av avsnitten berättade att hon var gravid, skriver nu en blogg om att bli mamma.

Så här skriver Erica på den nya bloggen:

Här kommer jag att berätta om min vardag i både väntans tider och sen när allt är verklighet. Vad som händer och sker och hur jag axlar denna roll som mamma. Det kan vara tankar, lite vardag eller ett rop på hjälp eller tips. Hoppas ni vill följa med på min resa och se hur det går.

Passa på att träffa Erica och både se hennes nya babymage och kanske även hinna få ett ord med henne. Ikväll, torsdag den 27 januari, spelar Drifters på Folkets Hus i Kristinehamn. På fredag spelar de på Hullsta Gård i Sollefteå, på lördag på Folkan i Östersund och på söndag på GT-gården i Jättendal.

Ericas Babyliv »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2518

Nytt med Fernandoz

2011-01-27

Till att börja med så håller Fernandoz oss på sträckbänken genom att inte meddela vem som blir Conny Ohlsons ersättare. Conny började ju som bekant helt nyligen i The Playtones.

Denna veckans spelningar kommer att genomföras på fyra man och med multiinstrumentalisterna Nordlund i bandet så kommer det att gå som en dans.

Kommande helg besöker Fernandoz huvudstaden, först för en privat spelning på klassiska Nalen på Fredag och sedan på lördag spelar de på säsongspremiären på Dans In. På söndag åker de ner till Bjärnum för att spela på deras Folkets Park. Så då vet ni alla var ni ska ta vägen om ni vill träffa grabbarna den närmaste tiden.

Förhoppningsvis får vi sedan veta till veckan vem som blir deras femte medlem.

Fernandoz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2517

Donnez byter gitarrist

2011-01-26

Andreas Åkesson, som är gitarrist i bandet, har beslutat sig för att sluta på grund av studier. I hans ställe kliver Calle Stifors in och tar över gitarren. Calle har tidigare spelat i Donnez och har senast synts i heltidsbandet Jontez.

Grabbarna i Donnez vill tacka Andreas och önskar honom lycka till med studierna. De hälsar alla dansarna varmt välkomna till ett intressant 2011 med Donnez där de har en massa roligt inplanerat för det kommande året.

Donnez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2514

Var med och rösta fram den nya låten till Villa Lidköping BK

2011-01-26

Lidköpings bandylag, Villa Lidköping, har tillsammans med Nya Lidköpings-Posten utlyst en tävling för att ta fram en ny låt till sitt lag. Låten kommer bland annat att spelas på deras tävlingar.

Nu kanske ni undrar varför Danslogen skriver om detta? Jo, det beror så klart på att det finns en viss inblandning av dansbandsmusiker i detta. Det är nämligen så att två av de bidrag som gått till final är skrivna av dansbandsmusiker. Det gäller dels bidrag nummer:

 • 6 Villa, skrivet av den glada trummisen, Robert Mührer, i Bengt-Hennings, som ni kan lyssna på här

och dels bidrag nummer:

 • 7 V-I-L-L-A, skrivet av två av de härliga grabbarna i Scotts, Roberto Mårdenstam och Claes Linder (tillsammans med Daniel Björk), som ni kan lyssna på här

Mer om bakgrunden kan ni läsa i Nya Lidköpings-Posten.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2510

Holidays söker ny trummis

2011-01-25

Holidays, dansbandet som utgår från Åmål, söker nu en ny trummis.

Deras sångare, Björn Björklund, berättar för Danslogen att det rullar på riktigt bra för bandet och att de har mycket spännande på gång.

De som är intresserade av detta, kan ringa deras kapellmästare Mikael Andersson på mobilnummer 073-835 96 16, eller maila till honom på [email protected].

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2512

Dansen i Hofors inställd

2011-01-24

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Claes Lövgrens skulle ha spelat i Hofors på lördag den 29 januari, men den dansen har tyvärr blivit inställd.

Grabbarna i bandet hälsar er istället hjärtligt välkomna till Folkets Park i Sala på fredag den 28:e. Det kommer att bli en toppenkväll.

Claes Lövgrens »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2513

Danskväll på Hotell Ett i Oskarshamn

2011-01-24

Foto: Angela Kempher, Danslogen

På lördag den 29 januari kommer det att bli en danskväll på Hotell Ett i Oskarshamn. CC & Lee spelar upp till dans och Anne-Lie Ryde är med som gästartist.

Hotellet har även tagit fram ett paketet där det ingår del i dubbelrum, entré till Revival Club, välkomstdrink innan middagen, middag och underhållning, ett glas vin eller en öl, frukostbuffé, tillgång till deras välutrustade relaxavdelning med ångbastu, torrbastu, infraröd bastu, jacuzzi, solarium, gym, och floating.

Hotell Ett »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2511

Sannex släpper ny skiva

2011-01-23

Snart släpper Sannex sin nya skiva Får jag lov. Med start torsdagen den 27 januari hålls ett releaseparty i dagarna tre på Birka Paradise.

Förutom att de självklart kommer att spela låtar från den nya skivan, så blir det både försäljning och skivsignering på plats.

Via Sannex hemsida kan man också lyssna på smakprov från skivan.

Sannex »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2509

Lions arrangerar dansgala på Åland

2011-01-22

Sten & Stanley spelar på Åland

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Lördag den 5 februari anordnar Lions en dansgala på Åland, på Hotell Arkipelag. Sten & Stanley spelar upp till dans tillsammans med Musikmakarna.

Totalt blir det underhållning från fyra scener med sex olika band. Förutom dansband kommer det också att spelas såväl rockabilly och countrymusik som covers.

Överskottet från dansgalan delas lika mellan Ålands Synskadade och Ålands Hörselförening.

Hotell Arkipelag »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2507

Elisa's medverkar i Bingolotto

2011-01-21

Foto: Angela Kempher,Danslogen

På söndag den 23 januari medverkar Elisa's, vinnarna av Dansbandskampen 2010, i Bingolotto. Vi kommer att få höra dem spela live i studion. Missa inte chansen att se och höra dessa kommande dansbandsstjärnor i TV.

Programmet sänds i TV4 Plus med start kl.19.20.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2508

P4 Dans minglar på Grammisgalan

2011-01-20

Söndagen den 23 januari minglar P4 Dans på röda mattan på kungliga Operan i Stockholm, där årets Grammisgala arrangerades. The Playtones, Titanix, Rolandz, Larz-Kristerz var fyra av de nominerade och femte bandet, Lasse Stefanz, blev vinnare.

Vi får träffa de nominerade och höra vad vinnarbandet säger.

Dessutom livemusik med skånepågarna Perikles.

P4 Dans med Thomas Deutgen sänds med start kl 19.45, 20.03 eller 20.15-21.00 (beroende på Radiosporten).

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2506

The Playtones gör en privat spelning för Världens Barn

2011-01-20

Foto: Danslogen

Tidigare i vintras hölls en auktion via P4 Radio Blekinge till förmån för "Världens Barn" där man kunde ropa in en exklusiv spelning med The Playtones hemma i sitt vardagsrum.

Vinnaren av denna auktion betalade 11.000 kr och kan ikväll, torsdag den 20 januari, njuta av bandet hemma hos sig i Karlskrona.

Det är även sista spleningen med bandet för Peter Andersson som valt att sluta. Imorgon börjar Conny Ohlson från Fernandoz i deras glada gäng. Denna första spelning i deras nya tappningen är en privat sådan i Uddevalla.

Läs mer på tidigare nyhet där vi intervjuat Conny inför orkesterbytet.

The Playtones »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2504

Ericas Dansparty med Erica i Drifters

2011-01-19

Erica sänder sina favoriter i Ericas dansparty

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Radio P4 Skaraborg sänder ett progam som heter Ericas Dansparty på onsdagar efter kl 17.00. Eminent värdinna för detta program är ingen mindre än Erica Sjöström, sångerska i Drifters.

Idag, onsdag den 19 januari, sänds del 2 av 6. Om ni missade det första programmet kan ni lyssna på detta i efterhand via programmets hemsida.

Varje program kommer att innehålla inslagen: Ericas nostalgi och Ericas favorit, och vi får höra en blandning av såväl gammal som ny, samt mogen och modern dansbandsmusik. .

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2502

Lite statistik över besökarna på Danslogen

2011-01-19

Många undrar över det här med besökare på Danslogen. För er som gillar statistik eller är allmänt nyfikna kan vi berätta att vi använder oss av mätverktyget Google Analytics för vår internettrafik.

Här kan man få fram statistik både på tvären och bredden. Det är väldigt glädjande att se hur vi hela tiden växer, både i Sverige och i grannländerna. Nedan några exempel:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2501

Viking Lines Rosella byggs om

2011-01-18

Viking Line har taigt sin färja Rosella ur trafik för omfattande ombyggnation. Färjan som trafikerar sträckan Kapellskär - Mariehamn kommer att rustas upp och göras om.

– Målsättningen är att skapa en mer inbjudande miljö för passagerare på dagstur. Vi river ut nästan ett helt däck för att göra plats för en ny cafeteria. Vi slår ut taket på Fun Club och lägger till en våning, och så bygger vi en helt ny och större taxfreebutik, säger Johan Nordberg, arkitekt på Viking Line.

Rosella i dess nya tappning har premiär torsdagen den 17 februari och då spelar Kenneth Hertz. Under premiärhelgen den 18-19 februari bjuder grabbarna i Micke Ahlgres upp till dans.

Boarding.no »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2500

Lasse Stefanz vann en Grammis

2011-01-17

Ikväll måndag den 17 januari, har Grammisgalan gått av stapeln på Kungliga Operan i Stockholm. Lasse Stefanz kammade hem segern i kategorin "Dansband" med sin skiva "Texas".

Medtävlande var The Playtones, Larz-Kristerz, Titanix och Rolandz.

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2499

Dessa är nominerade till Manifestpriset 2011

2011-01-17

Nu har det äntligen blivit offentligt vilka fyra dansband som har blivit nominerade till Manifestpriset 2011.

De nominerade är:

 • Martinez – Ingenting är bättre (Neptun)
 • Shake – Request vol 1 (LS Tonart)
 • Stensons – I den grönaste skog (Emmy Music)
 • Wizex – Innan det är försent (Neptun)

Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den "alternativa Grammisen", där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindusdtrin får vara med att tävla.

Prisutdelning sker på Nalen den 4 februari.

Manifest 2011 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2498

Grattis till Stefan i Callisto

2011-01-17

Stefan fyller år idag

Idag, måndag den 17 januari, vill vi fira Stefan Andersson som fyller år. Stefan spelar keyboard och dragspel i Callisto.

Vi på Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2497

Snart premiär för Dansbanan i Täfteå

2011-01-17

Snart blir det premiär för SVT:s nya dansbandssatsning, "Dansbanan i Täfteå". Närmare bestämt tisdagen den 8 februari sänds del ett av fem, där vi kommer att få följa dansbandslivet i den lilla norrländska byn Täfteå utanför Umeå.

Så här skriver SVT i sin pressrelease:

Dansbanan i Täfteå är en serie om livet kring en dansloge ute i landet en sommar. Här möter vi stammisar och personligheter som ägaren Signar med fru Majlis, djurvännen Ragnhild, åkeriägaren B-O, danstränande systrarna Anita och Berit med dotter Ulrika, husvagnsfolket, ungdomarna vid biljettlucka och parkering. Under några sommarveckor handlar allt i byn om dansen.

Några mil utanför Umeå ligger Täfteå loge som är berömt i danskretsar. Hit vallfärdar stammisarna 10– 30 mil varje veckoslut. Många husvagnar och husbilar står kvar vecka efter vecka. Inför varje danskväll hoppas Mats-Ove som är ”lite eljest” att bli uppbjuden, själv vågar han inte fråga. Kjell putsar på sin danstaxi och dansgeneralen Signar och hans fru Majlis kör miltals för att tapetsera de 65 annonsplatserna i trä utefter vägsträckorna. Danslogen är deras liv under sommaren.

Serien skildrar vad som händer dansfolket under den gångna sommaren 2010. Det blir fem avsnitt av glädje och sorg, kärlek och svartsjuka, bus och gemenskap.

SVT / Dansbanan i Täfteå »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2496

Wizex utmanar på Svensktoppen

2011-01-17

Denna vecka är Wizex utmanare på Svensktoppen med sin låt Du är allt för mig från deras senaste skiva Innan det är för sent.

Lyssna på söndag den 23 januari för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare.

Vi kan däremot gå in och rösta på vilken sorts musik vi vill höra mer av. Alternativen är dansband, rockmusik eller vispop. I skrivande stund har 68% valt just dansband. Hjälp till att rösta ni med, så vi får höra fler av våra dansband på Svensktoppen.

Programmet sänds med start kl 11.03 i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2495

Svenska Danssportförbundet sänder live från tävlingar

2011-01-16

Svenska Danssportförbundet kommer under våren att göra en satsning där de direktsänder live via webben från olika danstävlingar.

Först ut blir Sten Sture GP i Sävsjö lördagen den 22 januari kl 11.00. Denna tävling är en BRR-tävling, vilket innebär att man tävlar i grenarna: Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop, Boogie Woogie och Rock´n´Roll.

Svenska Danssportsförbundet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2494

Larz-Kristerz medverkar i Fångarna på Fortet

2011-01-15

Nu är det äntligen dags! Ikväll, lördag den 15 januari, får vi se Larz-Kristerz i Fångarna på Fortet. Programmet spelades in redan i somras på Fort Boyard och det ska bli jättespännande att se resultatet.

Larz-Kristerz kommer att tävla mot Hammerfall. Vi håller alla dansbandstummar för dem.

Efter inspelningen i somras sade Larz-Kristerz trummis, Mikael Eriksson, till Danslogen:

- Vi har haft så otrolig kul där nere och får vi chansen att göra det igen så tvekar vi inte en sekund.

Läs mer på deras blogg om inspelningen.

Larz-Kristerz på Fort Boyard

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2493

Thomas Deutgen somnade ifrån brand

2011-01-14

Anna och Thomas på Dansbandskampen

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Thomas Deutgen och hans fästmö Anna Neah Olsson firade nyår hemma i sitt fina gamla trähus. Under kvällen somnade de på soffan, där de hade levande ljus på bordet.

Trots avsaknaden av brandvarnare vaknade de till då bordet och duken stod i högan låga. Anna hade sinnesnärvaro nog att släcka elden med en filt.

Tack och lov slutade allting väl!

Expressen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2492

Ny singel med Sven-Erics

2011-01-14

Det gamla Hudiksvallsbandet Sven-Erics, som för övrigt firade sitt 45-års jubileum 2010, har släppt en ny CD-singel via bolaget Tyfon.

Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på låtarna, "Lilla Cinderella" och "Där regnbågen faller" och skriver så här:

Av orginalbandet finns endast Åke "Hank" Nilsson på gitarr kvar. I övrigt består bandet av bland annat sångerskorna Josefin Persson och Malin Dillner som båda har en internationell karriär bakom sig innan de kom med i bandet 2004.

"Lilla Cinderella" spelade Sven-Erics in fösta gången 1975 på skivan "Kom till mig". Den svenska texten är skriven av gamle medlemmen Sivert Thurell. En härlig bugglåt där man rycks med. "Där regnbågen faller" är en nyskriven ballad. Skivan låter mycket bra där tjejernas fina sånginsats kompletteras av ett bra komp.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2491

P4 Dans träfar Rose-Marie Stråhle

2011-01-14

Söndagen den 16 janari träffar P4 Dans Rose-Marie Stråhle i sin nya serie om svenska dansbandskompositörer. Ros-Marie har skrivit mängder av hits åt de största banden, som t.ex Blue Hawaii, Nyanser, Du försvann som en vind och Spar dina tårar.

Martinez nya skiva kommer också att recenseras i programmet.

Kvällens livemusik står Svänzons för.

P4 Dans sänds på sin nya tid kl 19.45-21.00 med Thomas Deutgen och Thomas Lundin som programledare.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2490

Snart dags för Öviksmaran

2011-01-12

Snart är det dags för den traditionella Öviksmaran som lockar tusentals dansglada personer från hela landet till Örnsköldsvik. Där anordnas dansmara två åner per år, med totalt 16 timmars dans varje gång!

 • Fredag 4 februari - Zlips, Titanix, Expanders
 • Lördag 5 februari - Shake, Voyage, Blender

Tiden för dansen är kl 19.00-03.00 varje kväll!

Parken Övik »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2488

The Playtones säljer mest i Sverige!

2011-01-11

The Playtones skiva "Rock'n'roll Dance Party" var Sveriges mest sålda album 2010. Det är inte illa, grattis till The Playtones och heja alla dansbandsälskare!

Per "Svannte" Sennerhall, trummis i The Playtones, berättat för Danslogen.

- Tänker man tillbaka ett år, så höll vi precis på att spela in skivan och vi hade ju aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så bra. Men det var då det. Nu är det ett nytt år och jag hoppas att 2011 blir lika roligt som förra året.

- Vi har precis haft 3-4 spellediga helger, vilket är rena lyxen. Nu har vi börjat jobba med förberedelsen inför Melodifestivalen och den kommande turnén samt en ny skiva.

The Playtones »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2487

Elisa's gick in på Svensktoppen

2011-01-11

Elisa's som utmanade på Svensktoppen i söndags tog sig direkt in på en hedersvärd femte plats med sin vinnarlåt från Dansbandskampen, "Det här är bara början".

Lyssna på söndag den 16 januari igen för att höra hur det går för dem. Förhoppningsvis fortsätter de att klättra på lista!

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2486

Chris Andersen medverkar i Radio Kronoberg

2011-01-10

Foto: Angela Kempher

Chris Andersen kommer på fredag den 15 januari att medverka i Radio Kronobergs program Afterwork som sänds mellan kl. 16.08–17.45.

Chris kommer att sjunga tre, fyra låtar live och prata i studion. Vi kommer säkert att få höra någon låt både från hans tid i Idol och även från nya skivan.

Vill man vara med i direktsändning i radio med fantastisk underhållning och skön stämning är man hjärtligt välkommen att ringa och boka sin gratisplats i P4-puben (på Västergatan 1 i Växjö) på tel nummer 0470-726 000.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2485

Öppet Hus på Mälarsalen

2011-01-10

Lördag den 15 januari anordnas det öppet hus på Mälsarsalen i Stockholm. Mellan kl 12.00-15.00 blir det workshops med alla deras instruktörer, dit du kan gå och prova på olika dansstilar. Perfekt om du är intresserad av deras verksamhet och vill testa om detta är något för dig.

Mälarsalen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2472

Divine har en ny buss

2011-01-09

Pure Divine har vuxit ur sin gamla turnébuss och ersatt den med en ny. Så här berättar Lotten Hansson, sångerska och frontfigur i bandet, för Danslogen:

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2457

Releasefest för Callinaz singel

2011-01-09

Den 5 feburari håller Callinaz en releasefest för sin debutsingel på Harrys/Gästis i Klippan. Carolina Skaarup Olsson, sångerska och frontfigur, i bandet hälsar:

- Det är gratis inträde och alla hälsas välkomna! Man kan även boka en fin buffé för endast 99:-. Callinaz bjuder upp till dans, säljer t-shirts och även singeln såklart!

- Vi är stolta över att få möjligheten till sammarbete med så många kunniga människor och att kunna pressentera en singel av så hög kvalité med två nyskrivna kanonlåtar!

- Vi ser fram emot 2011 och ett händelserikt år!

Callinaz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2484

Arrangören vill tacka för en lyckad nyårsfest

2011-01-07

Nyårsfest på Cupolen

Foto: Lena Midhav

Lena och Mai som arrangerade en privat nyårsfest på Cupolen i Linköping har hört av sig till Danslogen.

De vill på detta sätt rikta ett stort tack till alla de drygt 300 gästerna som var med och firade in det nya året med mat, underhållning och dans till Sounders.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2482

Premiär för Let's Dance

2011-01-06

Let's Dance har premiär nu på fredag den 7 januari. Årets deltagare är som vanligt en blanding av kändisar från olika sammanhang. Här är alla deltagarna, samt deras tävlingsdanspartners:

 • Frank Andersson, fd brottare
  (Dansar med Charlotte Sinclair)
 • Hannah Graaf Karyd, fd artist
  (Dansar med Calle Sterner)
 • Tina Thörner, rallykartläsare
  (Dansar med Tobias Karlsson)
 • Jessica Andersson, artist
  (Dansar med Kristjan Lootus)
 • Helena Lundbäck, ryttare
  (Dansar med Jonathan Näslund)
 • Alexandra Pascalidou, programledare
  (Dansar med Ludvig Jerkander)
 • Alexander Rybak, artist
  (Dansar med Malin Johansson)
 • Björn Ranelid, författare
  (Dansar med Maria Lindberg)
 • Andreas Weise, artist
  (Dansar med Sigrid Bernsson)
 • Anders Bagge, jurymedlem i Idol
  (Dansar med Cecilia Ehrling)
 • Figge Norling, skådespelare
  (Dansar med Oksana Spichak)

Här kan du se bilder på alla deltagarna.

TV4 Let's Dance »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2481

Nyårsafton med Sandins på Gustaf Fröding

2011-01-06

Danslogen blev inbjudna till Hotell Gustaf Fröding i Karlstad på nyårsupé och dans. Ett väldigt trevligt ställe med bra atmosfär och vänlig och hjälpsam personal.

Gustaf Fröding kör en populär dansbandssatsning där man kan kombinera danskvällarna med ett lyxigt övernattningspaket till ett rimligt pris. Denna nyårsafton var det Sandins med Johnny Sandin, Daniel Högå, Fredrik Myrer och Thommas Wikström, som levererade dansmusiken och hotellet var fullbokat.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2480

Elisa's släpper sitt debutalbum och utmanar på Svensktoppen

2011-01-05

Den 9 februari släpper Elisa's sitt debutalbum som består av en blandning av nyskrivet material och covers, tillsammans med låtar från Dansbandskampen, som "Varenda veranda", "Säg inte nej" och vinnarlåten "För det här är bara början". På Elisa's hemsida kan man läsa:

- Vi är väldigt stolta och glada över att få göra detta album och hoppas att skivan kommer att spelas varm ute i landets stugor. Vi är tacksamma över att vi har haft möjligheten till att ha fått så många bra låtar till vår debut med låtskrivare som bl.a. Måns Zelmerlöw, Lasse Holm, Lasse Berghagen, Sarah Dawn Finer, Thomas G:son och Jimmy Jansson. Vi är också glada över att få ha samarbetat med den duktige låtskrivaren och producenten Henrik Sethsson som verkligen har satt pricken över i:et till skivan. Håll utkik i din butik i februari!

Samtidigt är Elisa's en av veckans utmanare på Svensktoppen. Man kan gå in där och rösta på vem man tror vinner. I skrivande stund leder Elisa's med 69%. Man kan dock inte påverka röstningen till programmet, utan detta görs av en statistiskt utvald jury. Vem som kommer in på listan får vi höra på söndag den 9 januari.

Elisa's »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2479

Förtydligande om dansen på Parken Gävle

2011-01-05

Parken Gävle har fått många förfrågningar angående kvällens dans, alltså på Trettondagsafton. Leif Wibron som är arrangör förtydligar:

- Ikväll är det är dans på två banor på Parken.

- Inne på lilla golvet, Silverströmmen, spelar Stensons. Den dansen arrangeras av Gävle Dansförening och pågår kl 20.00-24.00. Insläpp och garderob är på baksidan av Parken.

- På stora golvet, Rotundan, spelar Shake. Den dansen arrangeras av Gavledans, och pågår kl 21.00-01.00. Insläpp och garderob är i den vanliga, stora entrén på framsidan av Parken.

Välkomna till en trevlig dansstart på Parken i Gävle den 5 januari!

- - - - - - - -

För er som är nyfikna på hur det gick till då Parken firade nyår med supé och nyårsdans, så finns en intressant artikel i Gävle Dagblad.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2478

Martinez på hemvändarturné

2011-01-04

I samband med Trettondagshelgen beger sig Martinez på en hemvändarturné till norra Sverige. Både Lillan och Danne i bandet kommer själva från Kiruna och ser fram emot dessa spelningar.

Först ut är det Folkets Hus i Pajala, som ligger i Tornedalen, som får besök av Martinez den 7 januari. Där blir det premiär för bandet. Sedan spelar de i Kiruna den 8 januari, där Hotell Smedjan ordnar med Trettondagssupé med dans och går ut i reklamen med att "En dansbandsbrud kommer hem!".

Kapellmästaren i bandet, Danne Strandberg, berättar för Danslogen:

- Martinez brukar med jämna mellanrum besöka Kiruna och Tornedalen. Det är lite speciellt eftersom både Lillan och jag har våra rötter där uppe. Många andra band kan nog tycka det är väldigt långt upp till de nordligaste delarna av landet för att spela.

- För oss har det jämt varit naturligt att gästa Kiruna och Tornedalen. Det är sådana härliga kvällar med hjärtlig stämning och en slags stolt gemenskap med Martinez då vi har så starka band dit. Lillan turnerade också mycket med sitt tidigare band Carl-Görans i Tornedalen.

- Många av låtarna som jag skrivit har inspirationen hämtats från just dom nordliga delarna av landet. "Sommarnattens Ljus" som hyllar midnattsolen, "Vårens Sång" och "Ett minne från november" är tre exempel.

- Men i sanningens namn ska sägas att det är några mil att färdas dit upp. Vi utgår idag från mellersta Sverige och har ändå 90 mil i buss innan vi är framme. Hitintills har vår nya buss klarat kylan väldigt bra. Men den växte ju också upp i Norrbotten (i Älvsbyn). Den här vintern har varit lite "upp-och-nedvända världen". Det har nästan varit kallare söderut än norrut. Vi får hoppas vi inte får en rejäl köldknäpp nu när vi rullar uppöver!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2468

Dags att börja planera för Malung

2011-01-04

Nu har Dansbandsveckan i Malung släppt programmet för 2011. Dags att börja spana in vilka dagar ens favoritband spelar och planera in vilka dagar man vill vara där, eller bara, rätt och slätt, längta till sommarens stora danshändelse!

Se hela programmet på Danslogens sida för Orrskogens dansprogram.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2477

GDV i Jakobsberg firar 45 år och byter lokal

2011-01-03

Gammeldansens Vänner i Jakobsberg (som ligger lite norr om Stockholm) firar 45-års jubileum med en stor fest lördagen den 14 januari.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/3086

Hur såg dansbandsåret 2010 ut?

2011-01-02

Förra året skrev Danslogen en krönika över det gångna dansbandsåret. Vi får försöka oss på samma sak i år igen. Hur såg egentligen dansbandsåret 2010 ut? Vad utmärkte sig?

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2475

Tre födelsedagar på samma dag

2011-01-02

Idag, sördag den 2 januari, fyller inte mindre än tre olika dansbandsmusiker år (som Danslogen känner till).

Casper Janebrink som är basist i Arvingarna,

Hans Plahn som är trummis i Casanovas,

Robin Rignell som är trummis i Hedins.

Vi på Danslogen önskar alla tre grabbarna ett riktigt trevligt födelsedagsfirande!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2470

Snart premiär för Vänerdansen 2011

2011-01-01

På Trettondagen, torsdagen den 6 januari, blir det nypremiär för Vänerdansen 2011. Det blir en heldag med en massa olika aktiviteter:

 • BH-skola (för tjejerna) på Sannabadets Relaxavdelning
 • Lunch och sedan organiserad transport till Folkets Hus
 • Två timmars foxkurs med Fun2Dance
 • God trerätters middag
 • Dans till Casanovas
 • Föranmälan gäller till heldagsaktiviteten som har begränsat antal deltagare. Alla är välkomna till dansen.

  Läs mer under Danslogens Evenemangstips om säsongens upplägg av Vänerdansen.

  Vänerdansen »

  Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2474

  Martin har slutat i Bengt Hennings

  2011-01-01

  Martin Lindqvist, saxofonist,arrangör och producent i bandet, har valt att sluta i Bengt Hennings orkester för att få mer tid över för familjen.

  Bengt Hennings tackar honom för det fina jobb han gjort för orkestern, bland annat deras tre senaste skivor och inte minst hans suveräna arrangemang av "I Was Made for Loving You" som de framförde i Dansbandskampen 2008 och som gjorde dem kända även utanför dansbandskretsar.

  Bengt Hennings »

  Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2473

  Roger i Stensons fyller 40

  2011-01-01

  Idag, på självaste Nyårsdagen, fyller Roger Olsson 40 år jämt. Roger är sångare och kapellmästare i Stensons.

  Vi på Danslogen hoppas Roger får en bra dag och blir rejält uppvaktad! För er som vill vara med och fira honom så spelar Stensons på Kongressen i Uddevalla.

  Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2464

  Micke i Micke Ahlgrens fyller år

  2011-01-01

  Micke fyller år idag

  Foto: Angela Kempher

  Idag, lördag den 1 januari, fyller Micke Ahlgren år. Micke, är sångare och kapellmästare i sitt band Micke Ahlgrens.

  Vi på Danslogen önskar honom en riktigt trevlig födelsedag!

  Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2463