Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i juni 2011

Antal nyheter: 55

Praktikplats sökes hos dansband

2011-06-30

Jimmy vill praktisera i ett dansband

Hej! Jag är en kille på 28 som bor i Skåne med min familj. Jag älskar dansband och det är min högsta önskan att få jobba med det.

Jag skulle gärna vilja praktisera med ett dansband. Om det är någon som är intreserad av att erbjuda mig en plats, så nås jag via mail på [email protected].

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2791

Erica i Drifters fyller år idag

2011-06-30

Erica fyller år idag

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Idag, torsdag den 30 juni, fyller Erica Sjöström år. Erica är Drifters alltid lika populära sångerska.

Danslogen önskar Erica en härlig födelsedag och hoppas hon blir mycket uppvaktad!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2799

Carolina fyller år idag

2011-06-29

Carolina fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, onsdagen den 29 juni, fyller Carolina Skaarup Olsson år. Carolina är sångerska i Callinaz år.

Danslogen önskar henne ett stort grattis och hoppas att det blir en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2796

Christer Sjögren och Erik Lihms uppträder i Grönlandsparken

2011-06-29

Christer Sjögren och Erik Lihms kommer som en del av deras gemensamma sommarturné, som är en sorts minireunion för Vikingarna, att uppträda i Grönlandsparken i Malung under Dansbandsveckan.

De uppträder på söndag den 17 juli som är premiärdagen för Dansbandsveckan. Danslogen gissar att det kommer att bli trångt i Grönlandsparken denna kväll!

För våra besökare som ännu inte varit i Malung kan vi berätta att Grönlandsparken ligger utanför själva festivalområdet och därmed är alla uppträdanden här gratis! Så missa inte tillfället att lyssna på en unik spelning om ni är i närheten.

DT.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2774

Nypremiär i Gävle

2011-06-28

Nu är det dags att väcka upp ett gammalt dansställe, nämligen det vackra Vårvik, som ligger vid havet mellan Gävle och Furuvik. På en klippa vid havet, med utsikt över Östersjön, hittar man detta gamla anrika dansställe.

Här har det dansats sedan 1930-talet, men de senaste decennierna har det varit väldigt sparsamt med det. Nu har Vårvik fått en ny arrendator, det är familjen Reitan som är kända inom restaurangbranschen i Gävle som nu vill satsa på Vårvik både som restaurang och sommardansställe.

Det kommer att gå bussar från centrala Gävle varje fredag då det är dans, 3 turer varje kväll till och från Vårvik med start kl. 20.00. Restaurangen håller öppet hela dagarna mellan 11.00-21.00, vid danskvällarna är det öppet ända fram till 01.00.

Premiären sker fredagen den 1 juli till Svänzons. För detaljer om danserna, se Danslogens dansprogram.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2764

På Dans med Kurt i Täfteå Loge

2011-06-28

Kurt Sundin besökte Täfteå Loge med sitt program "På dans med Kurt". Denna kväll var det Guldklavenominerade och tillika Dansbandskampenvinnarna Elisa's som stod för underhållningen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2782

Sverige dansar drar igång

2011-06-28

Torsdagen den 30 juni till lördagen den 2 juli hålls "Sverige Dansar" på Lysingsbadet i Västervik, som då förvandlas till en gigantisk dansfest. Detta är tredje året i rad som evenemanget körs.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2663

Dansband som examensjobb

2011-06-27

Foto: Caroline Pettersson

Caroline Petterson, "Scotts-Carro", har som examensjobb i årskurs 3 på gymnasiet skrivit en bok om dansband, "Dansband - Glädje & Gemenskap". Här är hela dansbandskulturen representerad. Vi får läsa intervjuer med såväl dansare och dansband, som bokare och arrangörer.

Jonas på Danslogen har läst boken och kan rekommendera den till alla danssugna och andra branschintresserade. Boken går att beställa via Carros hemsida nedan.

Dansband - Glädje & Gemenskap »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2783

Trummis söker dansband

2011-06-27

Rutinerad/utbildad trumslagare söker dansband. Jag både sjunger, är notkunnig och har klickvana, söker engagemang i modern eller mogen dansorkester, både på hel- eller deltid.

Jag har utgångsort norra Östergötland och söker därför orkestrar i angränsande län. Jag kontaktas via mail på [email protected] eller per telefon 011-398 202.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2789

Anna och Lillen väntar barn!

2011-06-26

Per-Erik "Lillen" Tagesson, trummis i Scotts, och Anna Sköld, sångerska i Wizex, väntar barn i slutet av november. Danslogen har pratat med det lyckliga och förväntasfulla paret.

Hur känns det?

Lillen: - Vi är jättelyckliga, stolta, glada och ser fram emot detta. Det är helt klart det största som hänt oss och det ska bli helt underbart att bli föräldrar! Det är också något vi planerade och inget som skett av en slump.

Anna: - Det är så klart det största som hänt! Jag har alltid velat bli mamma, men sången och karriären fick komma före. Det har inte heller känts rätt tidigare. Med Lillen föll alla bitarna på plats. Det är en dröm som kommer att förverkligas och jag är jättelycklig! Vi är så lyckliga tillsammans och allt känns fantastiskt roligt!

Hur ser er vardag ut?

- Vi bor tillsammans i ett hus i Osby, som Anna hade innan vi träffades. Det ligger vackert och mysigt till alldeles brevid en sjö. Vi bor in oss gemensamt här nu och nästar in oss inför framtiden. Vi gillar att ta det lugnt, njuta av varandras sällskap, äta gott och ha det bra tillsammans.

- Eftersom vi turnerar med respektive band mest på helgerna har vi ledigt tillsammans i veckorna, så vi hinner ha mycket ledig tid ihop vilket känns lyxigt.

Anna, hur fungerar det att vara gravid och turnera?

- Så här långt har det gått jättebra. Jag mådde lite illa i början och var trött, men det är inget att prata om. Jag mår oförskämt bra nu. Jag kommer att köra på och turnera så länge jag orkar och kroppen inte säger ifrån.

- Kläderna börjar redan sitta åt och det syns att jag är gravid nu i fjärde månaden. Vi ville gå ut med det så att det blir officiellt nu också.

Har ni funderat på hur ni gör med föräldraledigheten?

Anna: - Det beror helt på hur jag kommer att må. Jag har så klart pratat med grabbarna i Wizex och vi kommer att planera för min ledighet längre fram. Jag kör i alla fall på så länge kroppen orkar och sedan vill jag ha en längre mammaledighet. Hur det blir med ersättare i Wizex får vi se. Thomas sjunger ju också, men någon vikarie kommer även att tas in.

Lillen: - Jag kommer också att vara pappaledig framöver, men inget är ännu bestämt om hur det blir. Klart är i alla fall att ingen av oss kommer att sluta i våra respektive band.

Danslogen önskar paret alla lycka och ser fram emot att få skriva om den första (?) dansbandsbabyn som kommer från föräldrar i två olika band.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2755

TwilightZ startar upp igen

2011-06-26

I mars skrev Danslogen att TwilightZ lade ner verksamheten. Efter bara några få månader blev längtan efter att spela för stor och nu har bandet startat upp igen. Denna gång med två nya medlemmar, Peter Thörn på klaviatur och Hasse Stridfeldt på gitarr.

Kapellmästaren i bandet, Per Lindholm, hälsar:

- Vi har redan fått in roliga spelningar, så det här blir intressant!

TwilightZ »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2787

Dags för Allsång på Skansen

2011-06-25

Snart är det dags för den traditionsenliga Allsång på Skansen. Sommarpremiären sker den 28 juni och som vanligt är det tisdagar kl 20.00 som gäller. I år har programmet en ny programledare i den mycket populära Måns Zelmerlöv och det sägs att man nu ska vända sig till en (än) yngre publik.

I premiärprogrammet möter vi bland annat underbara BAO (Benny Anderssons Orkester) och Danny Saucedo. Det kommer även att finnas flera kändisar från dansbandsvärlden längre fram i programserien, både Elisa's och Patriks Combo dyker upp senare.

I vanlig ordning kommer en rad andra härliga artister att medverka. Komplett artistlista finner ni här.

Nedan kan ni se ett kort videoklipp från presskonferensen som hölls på Skansen. Danslogen var inbjudna men hade tyvärr ej möjlighet att närvara. Vilken tur att all information finns tillgänglig på internet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2784

Vi önskar alla våra besökare en Trevlig Midsommarhelg!

2011-06-24

Foto: Angela Kempher

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2790

Atenzia - nytt skivbolag med dansmusik

2011-06-24

Ännu ett skivbolag med dansbandsambitioner har bildats. Denna gång är det Pär Winberg och Hasse Haraldsson (grundare av Ginza)som har bildat detta bolag. De första produktionerna som redan släppts är med Berth Idoffs och Stensons. Man har även skrivit kontrakt med Cavalkad, Jontez och Shake. Alldeles nyligen har man releasat soundtracket från Änlgagård 3.

Atenzia »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2786

Dansgala i Lysekil med ”Dansbandståg”

2011-06-23

Hamnen i Lysekil

Foto: CARLA-MEDIA, Lysekil

Den 2 juli står Lasse Stefanz och Sandins på scenen i Hamnmagasin 8, Gullmarskajen i Lysekil. Dansen pågår mellan 19.30-00.30 men portarna öppnas redan 17.30 för den som vill komma och avnjuta god mat och dryck på kajen innan dansen börjar.

Hasse Ekbrand, en av de drivande bakom dansgalan berättar:

- Vi har en mycket bra plats för arrangemanget, ett stort luftigt magasin där vi kommer att lägga ett dansgolv på ca 1800 kvm. Servering kommer att finnas både inne och ute på kajen, besökarna kan njuta av en fantastisk utsikt över Lysekil och havet. Tält kommer att resas på kajen så platsen fungerar utmärkt oavsett väderlek. Unikt för arrangemanget är ett ”Dansbandståg” med underhållning och lättare förtäring ombord. Tåget avgår från Göteborg Central via Stenungsund, Ljungskile och Uddevalla till Lysekil med retur efter kvällens slut. Även buss anordnas från Vänersborg via Trollhättan, Uddevalla och Munkedal. För tåg och buss finns begränsat antal platser som bokas via Ticnet.se.

- Vi hälsar alla hjärtligt välkomna!

För mer information, se dansgalans egen hemsida www.dansgala.com eller kontakta arrangören per telefon 070-571 45 09.

Se även mer information på om dansgalan på Danslogens evenemangssida

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2788

Nytt besöksrekord på Danslogen

2011-06-22

Danslogen fortsätter att växa hela tiden. Vi tre som jobbar med sidan; Angela, Jonas och Göran är jätteglada och stolta över detta. Vårt blod, svett och tårar, långa kvällar, nätter och helger med hårt slit ger i alla fall utdelning vilket sporrar oss att fortsätta med det vi gör.

Vi har nu passerat över 5.000 unika besökare per dag, vilket är fantastriskt roligt! Lite statistik från senaste månaden (Google Analytics) visar att vi haft:

 • Som mest 5.143 unika besökare en enskild dag
 • 42.014 unika besökare den sista månaden
 • 670.000 sidvisningar
 • 136.932 besökare den sista månaden

Vi vill passa på att tacka alla våra besökare som hjälper till att göra Danslogen till Sveriges bästa sida för dansbandsintresserade!

Vår Facebookgrupp växer stadigt hela tiden också. Vi har där passerat över 1.500 medlemmar.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2792

Klas-Ingelaz skivdebuterar

2011-06-22

Klas-Ingelaz är dansbandet som under tre års tid turnerat runt Sverige och fyllt dansgolven med glädje och kärlek. Från en flotte i Tjautjasjaure till taket på Stockholms kulturhus har Klas-Ingelaz bjudit på sin syn på det goda i livet; möten, människor, kaffe och mazariner.

Länge har de bara kunnat ses på scen men nu kommer de hem till ditt vardagsrum med fullängdaren “Med Chans till Romans”. På denna debutskiva finns tio av deras svängigaste dansbandsbitar så som “Heterobugg”, “Tills den dagen” och “Familjelycka”.

Elvamannabandet Klas-Ingelaz från Malmö har med andra ord snörat buggskorna, dragit på sig guldtightsen och bjuder återigen upp till dans! Releasefesten ägde rum den 10 juni i Malmö.

Klas-Ingelaz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2780

På Dans med Kurt i Baggböle Loge

2011-06-21

Kurt Sundin besökte Baggböle loge då de hade premiär där. Baggböle ligger en bit utanför Umeå och det var Shake som spelade. Baggböle är en kultloge där det spelas modern musik och det är mest ungdomar som brukar vara där och dansa. 270 personer dök upp denna soliga premiärkväll.

En bit in i reportaget får vi också höra en intervju med Jörgen Sandström som började i bandet i våras och som tidigare spelade i Jannez.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2781

Skivbolaget Frituna startar om

2011-06-21

På 70-talet startade Göran Waltner skivbolaget Frituna och skrev kontrakt med Ingmar Nordströms som sålde mycket skivor under titeln Saxparty. I slutet av 80-talet fick man Lasse Stefanz i sitt stall och de stannade kvar fram till 2005. Man har även haft bland andra Berth Idoffs, Sven-Ingvars, Black Jack och Matz Bladhs kontrakterade.

Vikingarnas bolag NMG köptes upp under 90-talet. Bolaget som idag ägs av Emi har nu startat om och ny label med manager Calle Kindbom, känd låtskrivare som tidigare jobbat på Mariann. Han har skrivit bland annat Fames schlagervinnare Give me your love.

De första produktionerna är med Tommys, Titanix och Mats Bergmans som kommer ut i dagarna samt vidare Matz Bladhs nya som väntas komma under hösten. Man ger även ut en rad samlingsskivor under namnet Favoriter 1 med bland annat Streaplers, Vikingarna, Sven-Ingvars, Roland Cedermark och Black Jack. Dessa går att köpa från Ginza.

Frituna på Facebook »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2778

Vänerdansen on-road - Sommarens gladaste Evenemang

2011-06-20

Söndag den 31 juli drar ett nytt och roligt evenemang igång. Vänerdansen beger sig ut på vägarna. Alla dansare dansar 6 km längst vägen medan raggarbilar spelar upp musiken som kommer att vara i buggtempo men givetvis får man dansa valfri dans.

Alla som vill klär ut sig. Det blir lunch och uppvisningsdans av de tävlande på torget och sedan fortsätter kortegen till Environiq Arena, där det sedan blir semifinal på Bryggan vid målgången.

Vänerdansen On-road »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2747

Midsommardans på Haverö bygdegård

2011-06-20

Missa inte en härlig midsommarfest med dans! Midsommarafton fredagen den 24 juni blir det en midommarfest på Haverö hembygdsgård i Säter som sedan avslutas med dans till Svänzons från Sundsvall.

Haverö hembygdsförening hälsar alla varmt välkomna!

För mer information, se Danslogens Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2753

Nu börjar Lotta på Liseberg

2011-06-19

Måndag den 20 juni blir det säsongspremiär för Lotta på Liseberg. I premiärprogrammet får vi bland annat möta Alexander Rybak och Sanna Nielsen.

Nästa vecka är en av artisterna ingen mindre än vår dansbandskung Christer Sjögren.

Programmet kommer som vanligt att sändas på måndagar kl 20.00 i TV4. Får se om Allsången eller Lotta vinner kampen om TV-tittarna i år?

Liseberg »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2586

Skolavslutning med Icaros

2011-06-19

Danslogen fick ett mail av Icaros från Linköping som berättar att de spelat på skoldanser. Läs mer om kvällarna nedan.

- Under två avslutningsmiddagar för årskurs 9 spelade vi upp till dans. Ungdomar från många olika kulturer dansade både bugg, foxtrot, jenka, twist och 70-tals disco till våra toner.

- Eftersom eleverna lärt sig dansa tidigare under våren var det full fart på dansgolvet. Elevernas egna önskemål på låtar var "Leende guldbruna ögon" och Sten & Stanleys "Margareta" (till vår förvåning).

Det finns gott hopp om återväxten ute på dansbanorna!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2771

Samzons söker ny trummis

2011-06-19

Samzons nuvarande trummis, Martino Borén, har efter två år i bandet beslutat att lägga trumpinnarna på hyllan och istället börja köra lastbil.

Kapellmästare Conny Adamsson hälsar:

- Nu söker vi med ljus och lykta efter en ersättare, helst i Östergötland eller närliggande län. Vi spelar ca 130 jobb per år, det vill säga att vi är ett heltidsband.

För mer information eller intresseanmälan, maila Conny direkt på [email protected].

Samzons »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2773

P4 Dans åker till Björknäsparken

2011-06-18

Söndag den 19 juni beger sig P4 Dans norrut, långt norrut, nämligen till Norrbotten och Boden som ligger nära Polcirkeln.

Det är nämligen här vi finner programledare Deutgens hemort och det var här, på Björknäsparken, som han tog sina första danssteg. 20 år senare besöker han parken igen och vi får veta om det klassiska aluminiumgolvet fortfarande håller, det enda i sitt slag i Sverige.

Det är Donnez som bjuder upp till dans och dessutom kommer Lasse Stefanz nya album Cuba Libre att recenseras.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2777

Jan-Eric Brogren in memoriam

2011-06-18

Den välkände dansbandsmusikern Jan-Eric Brogren har avlidit. Han föddes 1938 och bildade 1974 bandet "Trivs mé Brogrens" som blev ett av landets mest bokade dansband under 70- och 80-talet med 250 spelningar per år. Under 1997 fick de en stor hit med låten "Vi har va'd i Öja".

Läs i Kvällsposten hur vänner och kollegor minns honom.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2772

Inga fler lördagsdanser på Löfstad Loge

2011-06-18

Rune och Birgitta som äger Löfstad Loge har meddelat i annons i Östgöta Correspondenten förra lördagen att det inte blir några fler lördagsdanser på Löfstad loge i sommar på grund av skärpta brandsäkerhetsregler.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2769

Niclas Brandt är ny keyboardist i Bhonus

2011-06-17

Niclas Brandt spelar i Bhonus

Foto: Angela Kempher, Danslogen.se

I helgen gjorde Marcus Fernholm sin sista spelning med Bhonus. Nu har bandet visat upp sin vikarierande ersättare för honom. Det blev ett känt ansikte från dansbandsvärlden, nämligen Niclas Brandt som var med i Grönwalls under 16 år.

Danslogen var på plats på Gröna Lund i Stockholm och kollade in Bhonus i dess nya tappning. Vi kan intyga att bandet var precis lika roligt som alltid att dansa till!

Niclas kommer till att börja med spela med Bhonus under den kommande sommarmånaden så får vi rapportera vidare hur det hela utvecklas.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2770

Sångröster sökes till nytt TV-program

2011-06-16

Danslogen har blivit kontaktad av ett produktionsbolag som vill ha hjälp att hitta fantastiska sångare till ett nytt underhållningsprogram. Passa på att söka dit! Eller tipsa om du har någon i din omgivning som kan passa hit!

Sjunger du riktigt, riktigt bra?

Eller känner du någon som har en fantastisk sångröst?

Det spelar ingen roll vilken typ av röst du har eller hur du ser ut. Programmet som ska sändas på TV3 i höst söker röster i alla genrer. Är du mellan 16 – 99 år så tag chansen! Förbered minst en vers och en refräng och ta med texten om du behöver.

För att ansöka till programmet skickar du antingen in ditt röstprov - följ instruktionerna på TV3:s hemsida nedan - eller så åker du direkt och visar upp dig vid ett av deras castingtillfällen enligt nedan lista.

Turnéplan

 • 14 juni Gävle
 • 17 juni Kiruna
 • 19 juni Luleå
 • 21 juni Malmö
 • 28 juni Norrköping
 • 30 juni Kalmar
 • 2 juli Göteborg
 • 4 juli Jönköping
 • 6 juli Sundsvall
 • 8 juli Stockholm
 • 9 juli Stockholm
 • 11 juli Kristianstad

Vill du ha mer information än vad som står på hemsidan, kan du maila programmet direkt på [email protected].

TV3  »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2768

Tommy Bergs återuppstår

2011-06-16

Tommy Bergs

Foto: Markus Redman

Tommy Bergs var under 70 och 80-talet ett mycket känt klingande namn i dansbandssverige. Man hade som mest 150-160 jobb per år och turnerade flitigt i hela Sverige. I slutet av 80-talet och 90-talet hade man flera medlemsbyten innan orkestern lades ner.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2763

Anders Wigelius slutar i Gamblers.

2011-06-15

Anders slutar i Gamblers

Foto: Samuel Storsteinnes

Efter ca två och ett halvt år som frontsångare i Gamblers har Anders Wigelius beslutat sig för att lämna bandet.

Anledningen till avhoppet är absolut inte på grund av någon osämja eller några personliga problem inom bandet, hälsar Anders.

- Jag känner att jag inte längre har så mycket att tillföra Gamblers. Jag älskar vår publik och allihopa i bandet av hela mitt hjärta men luften har helt enkelt gått ur och då är det svårt att kunna föra skutan framåt. Jag har alltid trott på, och kommer alltid att tro starkt på, Gamblers. Det är ett band som folk verkligen borde öppna ögonen för!

Vad ska du göra istället?

- I nuläget har jag faktiskt inte en aning, men jag kommer fortsätta att skriva och producera musik.

- Kontakten med Conrad, Pelle och Micke kommer jag aldrig säga upp! De är mina bästa vänner och så kommer det förbli livet ut.

Anders tackar ödmjukast för åren med Gamblers och önskar dem all lycka i framtiden!

Sista spelningen med bandet blir den 28 augusti i Ljungsbro Folkets Park.

Nedan kan ni se en av Danslogens videoinspelningar med Gamblers. Här framför de If I could turn back time på Blomsterhultslogen under Kristihimmelfärdshelgen.

Gamblers »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2767

Erica tillbaka i Drifters igen

2011-06-15

Foto: Rolf Bondesson

Erica Sjöström, Drifters alltid lika populära sångerska, är nu tillbaka på dansbanan efter sin mammaledighet. I söndags den 12 juni spelade bandet på Bellevueparken och Rolf Bondesson som brukar fotografera för Danslogen var på plats och förevigade ögonblicket.

Linus Persson, som är Ericas sambo var också på plats med deras underbara son Jamie som nu hunnit bli två månader och redan får vara ute och turnera med mamma och pappa.

Titta gärna på bilderna från dansen i vårt bildgalleri.

Rolf har även lagt upp en video från kvällen på Danslogens Facebooksida.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2765

Säsongspremiär för So You Think You Can Dance

2011-06-14

Ikväll, tisdag den 14 juni är det säsongspremiär för sommarens omgång av det amerikanska So You Think You Can Dance. Liksom tidigare kommer Cat Deely leda programmet och i domarpanelen ser vi Nigel Lyghgoe, Mary Murphy, Adam Shankman samt Mia Michaels.

På samma sätt som tidigare får följa de tävlande från ända från starten genom uttagningar och ända till finalen då USAs mest populära dansare koras.

Programmet sänds i Kanal 5 på tisdagar kl 21.00.

Kanal 5 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2766

Titanix gör en gratis spelning

2011-06-14

Lördagen 18 juni kl 14.00 gör Titanix en gratis spelning i gästhamnen i Valdermarsvik. Detta är för att fira deras nya skiva, Mitt i ett andetag, som förhandssläpps.

Efter spelningen kommer de att sälja och signera skivor. Dansprofessorn Thomas Deutgen är konferencier. Skivan släpps sedan sedan i butik den 22 juni.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2762

Krogshow med Larz-Kristerz till hösten

2011-06-13

Till hösten kommer Larz-Krister att fira sina 10 första år med en härlig krogshow på Klockargården i Tällberg. Det blir en show helt utan dans för att ge publiken all den musik och underhållning som de spelat under deras år som band, det blir även sketcher och andra roliga inslag.

Larz-Kristerz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2761

Rescension av Lasse Stefanz nya album

2011-06-12

Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på Lasse Stefanz nya skiva och skriver följande:

Så har Lasse Stefanz sjunde cd på Warner kommit ut, denna gång med namnet "Cuba Libre". Under denna Mariannperiod har man samarbetat med producenten Svante Persson på ett framgångsrikt sätt. Jämför man ljudbilden med den man hade under Fritunaepoken när L-Å Svantesson och Rutger Gunnarsson var arrangörer tycker jag att det nu är mera countryinfluerat och lite mera "burkigare", det var mera "kliniskt" innan Vagabondskivan. Detta nuvarande sound har jag insett är det som Lasse Stefanz anser perfekt då det vill ha countryn som sitt kännetecken.

Skivan öppnar med starka titelspåret av Wigelius-Georgsson, i övrigt är det en bra blandning av orginal och covers, inga duetter eller instrumentala inslag denna gång. Av låtskrivare känner man igen Lasse Holm, Dille Diedricson, Thomas G:son, Henric Sethson, Pling Forsman, Kent Fingal och Haidi Kroon och sen finns det nya namn för mig i Anders Persson och Martina Karlsson. Basisten Lasse S sjunger två av låtarna, det är "När tunga moln har landat" samt "Rap das arnmas - Parapapa".

Detta är första skivan med bandets nye keyboardist Jonas Rignell. Denna skiva kommer inte att göra bandets hängivna fans besvikna, det är ett skickligt hantverk. Deras cover av "Comment ca va" känner man igen från Kikki Danielsson och jag tror att även Ingmar Nordströms spelade in denna. Andra favoriter är "Tiden läker inga sår", "Brev till en vän" och "Rap das armas". Bonuslåt på skivan är bidraget från Melodifestivalen, "I surrender".

Cuba Libre förhandsbeställdes i över 40 000 exemplar, redan platinaskiva alltså.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2760

Dansfest i Falkhallen får en fortsättning

2011-06-12

Förra hösten hölls en dansfest i Falkhallen med Sannex, Larz-Krister och Nizeguys som lockade nästan 2.000 personer. Till hösten kommer succén förhoppningsvis att upprepas. Denna gång blir Wizex och The Playtones de två stora dragplåstren, men även två lokala dansband kommer att spela.

Hallands Nyheter »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2759

Nu slutar Magnus i Kindbergs

2011-06-11

Magnus Johansson som varit trummis i Kindbergs sedan 2003 kommer nu att sluta i bandet. För er som vill ta tillfället i akt att dansa till bandet då Magnus fortfarande håller i trumpinnarna, så gäller det att vara i Bergen nu på lördag och söndag, eller så får ni åka till Skultuna på tisdag den 14 juni.

Då Magnus slutar kommer istället en annan skicklig musiker att ta hans plats, nämligen Conny Falk som hitintills spelat i Fernandoz.

För Danslogen berättar Magnus:

- Planerna framöver är väldigt enkla. Över sommaren kommer jag att ta helt ledigt från spelandet och satsa allt på sådant som under en väldigt lång tid kommit i andra hand. För första gången på över tjugo år kan jag se fram emot en hel sommar med min familj. En sådan sak som att kunna åka på de underbara sommardanserna tillsammans med min tjej är också något som känns bra och varit jobbigt att få vara utan. Så under hela sommaren blir det bara sol, bad, semestrar, dans och annat fint som ”vanliga” familjer gör varje år.

- Efter sommaren måste jag så klart börja jobba igen. Det finns dock inga konkreta planer och det behöver inte alls bli musik. Det som känns ganska avlägset just nu i alla fall är att ge sig ut på långa turnéer. Däremot kan det säkert bli spelande i andra former. Det är spännande att inte veta!

- Efter tisdagen kommer all information, alla bilder, bloggar och så småningom information om vad jag pysslar med att finnas på min officella Facebooksida. Där kommer jag också att blogga om hur det känns att stiga av scenen efter ca nio år med Kindbergs och en hel del annat. Bloggandet har varit en kul grej så det slutar jag inte med utan ser istället fram emot att kunna utveckla det i större utsträckning.

Om ni inte hinner träffa Kindbergs under helgen kan ni trösta er med att kolla in Kindbergs på deras spelning på Gröna Lund i torsdags den 9 april.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2757

Marcus slutar i Bhonus

2011-06-10

Marcus Fernholm som varit keyboardist i Bhonus sedan vintern 2008, har nu bestämt sig för att lämna bandet för att satsa på egna projekt.

Marcus slutar i bandet redan den 12 juni, direkt efter deras helg på Birka Paradise. Dagen efter det flyger han ner till Libanon för att spela på en av världens största musikfestivaler med Dana Dragomir. (Läs gärna tidigare nyhet om Marcus och Danas samarbete här.)

Läs hela Marcus avskedsbrev till alla fans och vänner på Bhonus hemsida nedan.

Bhonus »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2758

Nytt medlemsbyte i Martinez

2011-06-09

Från den 1 juni har Martinez en ny medlem, nämligen Linus J Karlsson, som kommer att spela keyboard. Jouni Hynynen har efter fem år valt att gå vidare och satsar på en karriär utanför musiken där han istället kommer att köra ambulans och få mer tid för familjen.

Martinez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2724

Nomineringar till Guldsladden 2011

2011-06-08

Här är årets nomineringar till publikpriset Guldsladden.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2756

Lasse Stefanz söker sommarvikarie

2011-06-07

Foto: Helmuth Petersson

På Lasse Stefanz hemsida kan man läsa att de söker Crewhjälp i sommar. Se hela annonstexten nedan.

Sveriges största Dansband söker crew hjälp i sommar. Vår sommarturné startar den 1 juli och pågår t.o.m 27 aug (med semesteruppehåll 7-17aug). Vår orkesterbuss utgår från Kristianstad inför varje turné. Vår spelplan finner du under ”spelplan” på vår hemsida.

Här ges du en möjlighet till att prova på det riktiga turnélivet, med Sveriges största dansband. Du skall vara behjälplig som roddare/chaufför. Inneha minst C-körkort.

Dina arbetsuppgifter som roddare/chaufför består av:

 • Lossning och lastning av orkesterbuss
 • Upp- och nedpackning av anläggning
 • Medverka vid inkoppling av anläggning m.m
 • Vara musikerna och övriga i crewet behjälplig
 • Köra orkesterbuss vid behov

Vill du anta denna utmaning, sänd ett mail till:

[email protected].

Lasse Stefanz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2754

Årets nomineringar till Guldklaven 2011

2011-06-06

Nu är det än en gång dags för det prestigefyllda dansbandspriset Guldklaven. Vid en stjärnspäckad gala i Malung söndag den 17 juli ska Sveriges dansband och dess musiker prisas. Hela galan sänds förstås direkt i Sveriges Radio P4, med Thomas Deutgen som programledare.

Aktualitet, aktivitet, musikalitet och popularitet. Det är de främsta ledorden när juryn för Guldklaven under våren arbetat med att plocka fram alla nominerade. Juryn består av representanter för de tre instiftarna av priset, Sveriges Radio, Dansveckan i Malung, danstidningen Får Jag Lov samt artisten och programledaren Lotta Engberg.

Juryn har var sin fjärdedels röst och den sista fjärdedelen har publiken som kan rösta via telefon och sms. Vid ett likaläge väger publikens röst tyngst.

I år finns även ett helt nytt pris som instiftas av Sveriges Radio. Priset ska gå till ett ungt, nytt, ”uppstickarband”. Pristagarna måste vara musikaliskt duktiga och ha en vilja att satsa på just dansbandsmusiken. Egen stil, personlighet, musikalitet och driv är ledorden. Detta pris kan inte publiken rösta på. En jury från Sveriges Radio väljer vinnaren.

En annan nyhet är att i år har fyra kategorier blivit en. Det som tidigare var Årets Gitarrist/Basist/Keyboardist/Trummis har nu slagits ihop och istället bildat en ensam kategori som Årets Musiker.

Årets Dansband:

 • Elisa's, 099-321 01
 • Lasse Stefanz, 099-321 02
 • The Playtones, 099-321 03

Årets Låt:

 • Det här är bara början, med Elisa's, 099-321 04
 • Hallå, med Anne-Lie Rydé, 099-321 05
 • The King, med The Playtones, 099-321 06

Årets Sångare:

 • Casper Janebrink, Arvingarna, 099-321 07
 • Donald Laitila, Donnez, 099-321 08
 • Thomas Lindberg, Wizex, 099-321 09

Årets Sångerska:

 • Lotten Hansson, Divie, 099-321 10
 • Elisa Lundström, Elisa's, 099-321 11
 • Anna Sköld, Wizex, 099-321 12

Årets Album:

 • Festival, Black Jack, 099-321 13
 • Rock’n’roll is king, The Playtones, 099-321 14
 • Små ord av guld, Larz-Kristerz, 099-321 15

Årets Musiker:

 • Mikael Eriksson, trummis i Larz-Kristerz, 099-321 16
 • Eric Iversen, keyboardist i Wizex, 099-321 17
 • Peter Samuelsson, basist Barbados, 099-321 18

Telefonomröstningen startar den 6 juni kl 19.30 och pågår fram till och med söndagen den 10 juli kl 23.59, utom kategorierna Årets Låt och Årets Dansband där omröstningen pågår till den 17 juli kl 21.30.

Varje samtal kostar 9.90 och då går 8.50 till välgörande ändamål via Radiohjälpen. Du kan även skicka sms och då tillkommer din teleoperatörs trafiktaxa.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2752

Rescension av Cavalkads nya album

2011-06-05

Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på Cavalkads nya skiva och här kommer hans utlåtande.

När Cavalkad skulle spela in sin nya CD bad man sin trogna publik om sina favoriter som bandet spelar under en danskväll. Resultatet har blivit denna skiva med 15 melodier av väldigt skiftande slag.

Arrangör har varit bandets keyboardist Kenneth Herrgård som även spelar sax på Loveletters in the sand. I övrigt finns bland annat låtar av Matz Bladhs tidigare sångare Göran Lindberg, Mats Bergmanklassikern "Rosen som du gav mig", Vikingalåten nummer ett mm. Cavalkads första Svensktoppshit "Vill du ha mig" finns givetvis med. En egen favorit är Tusen röda rosor som även Stefan Borsch och Curt Haagers spelat in.

Jonas Näslund sjunger alla låtarna utom två spår där Kenneth Herrgård sjunger. Sammantaget en väldigt bra skiva med ett populärt mogenband.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2751

Danserna startar upp på Suset i Lomma

2011-06-04

Under 1900-talet var Suset i Lomma ett uppskattat dansplats där många kända artister spelat under åren. Sedan Folkparkernas nedgång på 70-80 talet har Lomma inte längre haft någon riktig dansbana. Nu kör Lomma Folkets Husförening igång en satsning på att göra gamla Suset till vad det en gång var. Först ut att spela upp till dans här är Bengt Hennings lördagen den 4 juni.

Danslogen uppmanar alla som är i krokarna att åka dit och stötta denna nya arrangör. Alla säger ju att de vill ha dans och då gäller det också att åka dit när någon vågar starta upp något!

Lomma Folkets Hus »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2750

Nya medlemmarna börjar i Thorleifs

2011-06-04

Thorleifs, som de såg ut innan medlemsbytet

Foto: Helmuth Petersson

Ikväll, lördag den 4 juni, spelar Thorleifs på Kärra Sand i Urshult. På denna spelning blir det premiär för två nya killar, nämligen Magnus på keyboard och Bosse på sång och gitarr.

Båda grabbarna spelade tidigare i Tonix som upphörde för drygt ett år sedan. Har ni vägarna förbi, så missa inte att spana in Thorleifs i dess nya form.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2749

Kurt Sundin besökte Björknäsparken i Norrbotten

2011-06-04

Kurt Sundin, med sitt program "På dans med Kurt" berättar för Danslogen om sitt besök i Björknäsparken som ligger i Boden i Norrbotten.

- Parken ligger vid campingen och vackert belägen vid sjön. Ett antal husvagnar hade redan anlänt när vi kom vid 18.30-tiden. Sol och vackert väder även om det inte var direkt sommarvärme.

- Chiquita är ju ett av mina många favoritband som ni kanske redan vet. Jag hade aldrig dansat på ett aluminium golv tidigare, och kanske kan man säga att det är ändå lite ovanligt ändå.

- Jag fick en pratstund med Benny, Kenneth och Simon om hur det är att vara dansband idag och ständigt på resande fot.

Se hans reportage nedan.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2748

P4 Dans presenterar årets nomineringar till Guldklaven

2011-06-03

På söndag den 5 juni presenterar P4 Dans årets nomineringar till dansbandens Oscar, nämligen Guldklaven. Priserna delas sedan ut under Dansbandsveckan i Malung. Direkt efter programmet startar en telefonomröstning där du kan rösta på dina favoriter.

P4 Dans med Thomas Deutgen sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2745

Dansbandsmusiker i finalen av Så ska det låta

2011-06-03

Ikväll, fredag den 3 juni, sänds finalprogrammet av SVT:s populära fredagsunderhållning, "Så ska det låta". Kvällens omgång får inte missas! Ni som inte är ute på dans bör bänka er framför TV:n kl 20.00 annars går programmet givetvis bra att se senare via SVT Play.

Det blir en riktig dansbandskamp. På ena sidan: Drifters sångerska Erica Sjöström tillsammans med Arvingarnas frontman Casper Janebrink. De möter: Zlips färgstarka sångerska och före detta domare i Dansbandskampen Melissa Williams. Hon tävlar ihop med Larz-Kristerz store sångare Peter Larsson.

För att komma i stämning kan ni kolla in när Melissa och Peter leker dansbandscharadere:

eller titelmatchen mellan Casper och Erica.

SVT / Så ska det låta »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2746

Grattis till Mille i Willez

2011-06-03

Mille fyller 20 år idag

Idag, lördagen den 3 juni, fyller Emil "Mille" Hansen 20 år jämt. Mille är gitarrist i Willez.

Danslogen önskar honom ett stort grattis på födelsedagen och hoppas att det blir en härlig dag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2736

SM 2011 i Norrköping

2011-06-02

Helgen den 3-4 juni går SM i bugg och rock n' roll av stapeln i Norrköping i Himmelstalundshallen. Publikinsläpp från kl 8.00 och tävlingen börjar kl 9.00. Arrangerande klubb är Norrköpings Sportdansare.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2744

Ny skiva med Mats Bergmans

2011-06-02

Onsdag den 22 juni släpper Mats Bergmans sin nya skiva "Det kommer från hjärtat".

Albumet innehåller totalt 12 låtar med spår skrivna av bland andra Peter LeMarc, Peter Karlsson och Thomas G:son. Titelspåret "Det kommer från hjärtat" är skrivet av Peter LeMarc och Peter Karlsson och är som skräddarsytt för sångaren Linus Lindholm och Mats Bergmans med sitt härliga sväng. Thomas G:son och Stefan Brunzell bidrar med fartfyllda "Kan nån förklara", en låt som kommer att fylla dansgolven en lång tid framöver. Bandmedlemmarna har själva också skrivit flera av låtarna på albumet och bland klassikerna kan nämnas sköna "All I have to do is dream".

Mats Bergmans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2740

Donnez medverkar i Bingolotto

2011-06-02

Får vi se Donnez så här i Bingolotto?

Foto: Angela Kempher, Danslogen

På söndag den 5 juni kommer Donnez till Lotta Engström och spelar i BingoLottos sändning.

Programmet sänds i TV4 Plus med start kl.19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2737

Rolandz Relationsråd i P4 – efter regn kommer solsken...

2011-06-01

Robert Gustafsson gör radiopremiär med sin karaktär Roland Järverup, den något tafatte dansbandsälskaren från Värmland. Tillsammans med Thomas Deutgen kommer han att leda programmet Rolandz Relationsråd i Sveriges Radio P4.

Roland Järverup har mest haft ett förhållande till sin mamma, ibland till Eda från Tallin men oftast är han ensam. Nu har han visserligen blommat ut lite mer eftersom han fått ett eget dansband, Rolandz, som gör succé på sina turnéer. Men fortfarande saknar han någon vid sin sida och därför tar han P4 till hjälp.

I Rolandz relationsråd ska han både ge och få tips om hur relationer kan lyckas. För även om Roland inte har praktisk erfarenhet har han många idéer och tankar på hur det ska vara. Lyssnarsamtal och djupa diskussioner i kärlekens innersta väsen utlovas, allt varvat med Rolands egna (ofta sorgliga) dansbandsfavoriter.

Tidningsdrottningen Amelia Adamo, journalisten Elisabeth Höglund och finsmakaren Carl-Jan Granvist är några av de som ska hjälpa Roland på traven.

Rolandz Relationsråd sänds torsdag 2 juni kl 14.03-15.00 med repris måndag 6 juni kl 20.03-21.00, lördag 18 juni kl 12.03-13.00 samt midsommarafton 24 juni kl 14.03-15.00.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2742

Bergeforsparken i konkurs

2011-06-01

Bergeforsparken AB försatt­es i början av veckan i konkurs av Sundsvalls tingsrätt.

Lördagen den 21 maj skulle Sandins ha spelat på Bergeforsparken. Men den dansen ställdes in. Arrangörerna sade då att publikunderlaget tyvärr hade varit för dåligt för att dans­erna skulle kunna fortsätta.

– Det har varit intäkter på mat, sprit och biljetter till dansen. Sedan har det funnits kostnader för dansband och lokalhyra. Men det har varit för lite intäkter i förhållande till kostnaderna, säger konkursförvaltaren Peter Thoms.

Dagbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2741