Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i maj 2011

Antal nyheter: 53

Samling vid Pumpen

2011-05-31

Caroline Pettersson, "Scotts-Carro", har varit ut på dans igen och denna gång skickat en recension till Danslogen. Läs vad hon skriver nedan:

I fredags fylldes "dansbussen" och åkte mot Buskhyttan och Pumpen. Det var dags för lite dans igen och denna gång till bandet Mats Bergmans. Efter en timme i bilen och många goda skratt så svängde vi in på något som såg ut lite som en skrothög, jag hade nog föreställt mig ett finare ställe. Dock hördes musik ut till parkeringen och vi klev in och möttes av ett ställe som var tvärt emot utsidan. Här var en loge med ett stort dansgolv och fyllt av dansglada människor.

På väggarna hängde fiskenät och det fanns en heltäckande målning i skärgårdstappning på en av väggarna och i taket hängde en båt med en hängiven fiskare i. Många bord och stolar fanns men inte ett enda bord var upptaget, alla dansade och stämningen blev bara bättre och bättre ju längre kvällen gick.

I pausen blev det lång kö till cafét men många kunde inte slita sig från dansgolvet och fortsatte att dansa till pausmusiken. Efter kaffe, mazarin och ett hundratal glas vatten så var alla på gång igen. Dansen drog igång och vi blev fler och fler dansare.

Jag själv dansade hela kvällen lång och såg många som gjorde samma sak, en man berättade hur han sällan dansar hela kvällen men denna gång gick det inte att låta bli.

Man ska lämna dansen med ont i fötterna och ett leende på läpparna och jag tror de flesta gjorde det denna kväll!

Tack Mats Bergmans för en trevlig kväll!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2738

Hasse i Lasse Stefanz är sjuk

2011-05-31

Hasse Sigfridsson som spelar saxofon och kompgitarr i Lasse Stefanz är sjukskriven sedan en tid tillbaka. Hans sista officiella framträdande var vid bandets deltagande i Melodifestivalen.

Hasse som har drabbats av en mystisk blodsjukdom samt är utmattad återhämtar sig nu i hemmet medan bandet spelar på en man kort.

Aftonbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2739

Peter Grundström skriver åt Christer Sjögren

2011-05-30

Låtskrivaren Peter Grundström från Thor-Görans har skrivit två av låtarna på Christer Sjögrens kommande cd "Kramgoa låtar 2011".

- Jag blev uppringd och fick i uppdrag att specialskriva låtar till Christer. Jag visste att det skulle bli hård konkurrens men jag tänkte att jag skulle göra mitt allra bästa, och det gick vägen. Jag skickade två låtar och fick med båda. Det blev bingo, säger Peter Grundström.

Christer Sjögren och hans skivbolagsteam på Warner Music har valt bland ett par tusen låtar. Peter Grundström finns därmed med bland den svenska låtskrivareliten som Lasse Holm och Torgny Söderberg.

Webben7.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2735

Nytt från Ezzex

2011-05-29

Efter en tids uppehåll är Ezzex tillbaka. Den tidigare sångerskan Line är på plats igen och nu har bandet två nya medlemmar, Erik och Fredrik.

De kommer också att släppa två nyskrivna låtar på Pentagons samlingsalbum Danzfesten 1. Dessa två låtar kommer även att vara med på deras kommande fullplatta som släpps i augusti. Smakprov på låtarna finns på deras hemsida nedan.

Ezzex »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2733

Dans på Galejan här för att stanna

2011-05-29

I höstas drog danserna igång på Galejan i Halmstad. Intresset har varit stort för dessa danser och från att ha haft endast moderna band utökades utbudet till även mogenband i februari.

– Det har varit ett bra gensvar och det fortsätter att gå upp hela tiden, säger Anna Eriksson som är driftansvarig för Parken, som anläggningen egentligen heter.

Efter sommaruppehållet kommer danserna att fortsätta.

Lokaltidningen Halmstad »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2734

Årets finalister till Härnösand Grand Prix- 2011 utsedda

2011-05-28

Finalisterna till Grand Prix på Härnösands Dansbandsfestival är nu utsedda. Det blir följande fyra band som får tävla om titeln "Årets Dansbandskomet 2011":

 • Bloojacks (Göteborg)
 • Callinaz (Klippan)
 • Excess (Huskvarna)
 • Strixs (Örnsköldsvik)

Tävlingen går av stapeln lördagen den 16 juli kl 12.00 på Mellanholmen i Härnösand på Härnösands Dansbandsfestival. Förra årets vinnare Dreams spelar på festivalen på fredagen. Intresset har varit stort för tävlingen som är den enda i sitt slag som i Sverige 2011. Banden kommer att bedömas av både publik och jury, där bl a dansbarhet, publikontakt, marknadsföring, musikalitet och låtval kommer vara viktiga komponenter.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2732

P4 Dans

2011-05-27

Söndag den 29 maj får du möta en av dem som ligger bakom många av dansbandens exempellösa framgångar på 70-talet. Torgny Söderberg har skrivit mängder av låtar i över 40 år och fortfarande jobbar han med musik, bland annat som producent ihop med Lasse Holm för Diggiloo.

Dessutom recenseras Thor-Görans nya album.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2731

Folkets Hus Kristinehamn i konkurs

2011-05-27

I tisdags begärde Folkets Husföreningen i Kristinehamn sig i konkurs vid Värmlands tingsrätt.

– Skulderna är för stora. Det går inte att driva verksamheten vidare, säger föreningens ordförande Mats Larsson.

Vidare säger Nina Fyhr, dansarrangör i Folkets Hus:

- Jag har ingen aning om hur det går för mig. Jag hoppas att någon annan tar över driften av huset och att jag får fortsätta hyra men det beror ju på vad/vem som tar över. Det kan ju bli en helt annan hyresgäst som inte alls vill ha några danser där.

Nya Wermlands Tidning »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2730

Elisa's tog emot sina guldskivor

2011-05-26

Så här glada var Elisa's då de tog emot sina guldskivor för att deras debutalbum "Det här är bara början" hade sålt guld.

På Lionheart Music groups kontor i Stockholm hölls prisutdelningen igår, onsdag den 25 maj. Via nedan filmklipp kan ni se då deras manager Kent Liljefjäll delar ut priserna.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2727

Stensons släpper ny skiva

2011-05-26

Stensons släpper en ny platta den 1 Juni "Du kommer väl på festen". Denna gång har de ett skivbolag i ryggen, nämligen Atenzia Records.

Plattan innehåller 16 nyinspelade spår i härlig Stensons tappning. Några av låtarna som finns med på skivan:

 • 100 mil
 • Du kommer väl på festen
 • Mitt barndomshem
 • Du ger & du tar
 • Angelina
 • Big blue Cadillac

Stensons »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2726

Bonde söker fru - gärna dansbandsintresserad!

2011-05-25

Det är väl ingen av våra besökare som missat att det i år är en dansant bonde som medverkar i "Bonde söker Fru"?

Torbjörn Eriksson, 44 år från Varberg, letar efter kärleken - och kanske just efter dig? Förutom gården, djuren och naturen är hans passion dans och dansbandsmusik och han är inte sen att bjuda upp om tillfälle ges. Se nedan en presentation av honom.

Nya%20b%C3%B6nder%20s%C3%B6ker%20k%C3%A4rlek%20i%20TV4

Senast den 4 juni ska eventuella brev skickas till Torbjörn. Se nedan för mer information om Torbjörn samt hur ni går tillväga för att komma i kontakt med honom.

Bonde söker fru / Torbjörn »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2725

Titanix byter skivbolag och släpper en ny skiva

2011-05-25

Onsdag den 22 juni blir det release för Titanix nya skiva "Mitt i ett andetag" som har spelats in med hjälp av producenten Thomas Thörnholm. Bandet byter samtidigt skivbolag och ligger nu på EMI under Fritunaetiketten.

Det nya albumet innehåller tolv spår, varav tre är välkända, den gamla dansbandsklassikern - fast i en ny och modern tappning - ”Nu är det lördag igen”, Abbas ”So Long” och den från Dansbandskampen så populära ”Hot 'n Cold” som är en av Titanix mest önskade låtar på spelningarna. ”Mitt i ett andetag” innehåller även nio nyskrivna låtar, varav en av dem är första singeln ”Om du bara visste” som sjungs av Maria Rolf.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2721

Christer Sjögren med ny skiva

2011-05-24

Den 22 juni blir det release för Christer Sjögrens nya skiva "Kramgoa låtar 2011". Med detta album går han tillbaka till sina rötterna med några favoritsånger från förr och dessutom specialskrivet material av både nyare namn som Peter Grundström och beprövade mästare som Lasse Holm, Torgny Söderberg och Dille Diedricson.

På sin hemsida berättar Christer om hur den nya skivan uppstått. Läs mer på nedan länk.

Christer Sjögren »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2657

Arvingarna rockar loss på Gröna Lund

2011-05-23

Arvingarna med Casper, Kim, Tommy och Lasseman kommer under perioden den 24 maj till den 30 juni att bjuda på show på Tyrol på Gröna Lund. Det blir en oförglömlig rock- och schlagershow, underhållning när den är som bäst.

Gröna Lund »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2720

Mats Bergmans blir dansarrangörer för en kväll

2011-05-22

Mats Bergmans återupprepar fjolårets mycket populära dans på det gamla anrika danspalatset Pumpen i Buskhyttan.

Fredag den 27 maj blir de både dansarrangörer och kvällens dansband, då de anordnar en egen dans utanför Nyköping. Det blir ett trevligt sätt att dansa in sommaren.

Alla hälsas varmt välkomna. Om det är det någon som behöver hjälp med vägbeskrivning så går det bra att ringa bandet direkt på mobilnummer 070-330 3179.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2569

Jan i Jannez fyller 50 år!

2011-05-22

Jan fyller 50 år idag

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Idag, söndag den 22 maj, fyller Jan Oscarsson, kapellmästare i Jannez år. Det är inte vilken födelsedag som helst, utan Jan fyller hela 50 år jämt!

Danslogen önskar honom en härlig födelsedag och hoppas dagen blir minnesvärd!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2719

Lasse Stefanz medverkar i Bingolotto

2011-05-21

Lasse Stefanz spelar i Bingolotto

Foto: Helmuth Petersson

Dansbandsmånaden fortsätter hos Lotta Engberg i Bingolotto. På söndag den 22 maj medverkar Lasse Stefanz i programmet.

Programmet sänds i TV4 Plus med start kl.19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2707

Dansen på Bergeforsparken ställs in

2011-05-20

Sandins spelar INTE på Bergeforsparken

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Sandins skulle ha spelat på bergeforsparken lördagen den 21 maj. Nu kommer denna dans tyvärr att ställas in. Arrangörerna menar att publikunderlaget tyvärr har varit för litet för att fortsätta med danserna.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2718

Jigs återförenas

2011-05-20

Jigs kommer att återförenas för en spelning lördagen den 16 juli på Cortina i Falkenberg. De kommer att återskapa en kväll från 1976 med orginalmedlemmarna John-Olov "Jota" Thoren, Ulf Johansson, Anders Engberg, Peter Dahlqvist och Tryggve Johansson.

Bered er på gamla godbitar som "Hallå du gamle Indian", "Mulliga Gulliga" och "Bingo Kerstin", bara för att nämna några låtar.

Kvällen är ett jubileum som firar att det var 35 år sedan som Jigs spelade tillsammans med AC/DC (som då var pausband). I år kommer Slowrider att finnas på plats och spela AC/DC-låtar för att skapa en skön kväll a la 1976.

På Sveriges Radio P1 finns ett program om Jigs och AC/DC från 1976. Lyssna här.

Jigs »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2709

Micke Ahlgrens ersätter Wizex på Gröna Lund

2011-05-19

Micke Ahlgrens spelar på Grönan ikväll

Foto: Angela Kempher

Wizex som skulle ha spelat på Gröna Lund ikväll, torsdag 19 maj, har tyvärr tvingats ställa in på grund av sjukdom. Istället kliver de härliga grabbarna i Micke Ahlgrens in och förgyller danskvällen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2717

Curt Sundin var på Thor-Görans releaseparty

2011-05-19

I lördags var det releaseparty för Thor-Görans nya skiva "Tillbaka igen". Curt Sundin var på plats för SVT Västerbotten och filmade. Passa på att se hans trevliga inslag nedan.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2711

P4 Dans träffar Ingela Pling Forsman

2011-05-19

På söndag den 22 maj träffar du i P4 Dans en av landets mest anlitade och framgångsrika kompositörer och textförfattare, nämligen Ingela Pling Forsman. Hon berättar om sitt arbete och sina bästa låtar.

Dessutom blir livemusik med Black Jack som firar 20 år i år.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2714

Elisa's och Patrik's Combo medverkar i Allsång på Skansen

2011-05-18

Allsång på Skansen fortsätter sin tradition att låta vinnarna av Dansbandskampen medverka i detta mycket populära TV-program. I år är det inte bara fjolårets lyckliga vinnare Elisa's som är med, utan även ett till av banden från tävlingen har fått äran att delta, nämligen Patrik's Combo, som är något av hembygdshjältar runt Östersund där de kommer från.

Universal »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2715

Lotten fyller år idag

2011-05-18

Lotten fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, onsdagen den 18 maj, fyller Lotten Hansson 25 år. Lotten är sångerska i Divine år.

Danslogen önskar henne ett stort grattis och hoppas att det blir en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2713

Erik Lihm fyller år

2011-05-18

Erik fyller år idag

Idag, onsdagen den 18 maj, fyller Erik som är kapellmästare i Erik Lihms år.

Danslogen önskar honom ett stort grattis och hoppas att det blir en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2712

Heja Norge!

2011-05-17

Idag är det den 17 maj, alltså Norges Nationaldag. Något som våra grannar i väst brukar vara duktiga på att fira!

Danslogen vill passa på att önska alla våra besökare från Norge ett härligt Nationaldagsfirande (och självklart våra svenska besökare också som firar denna dag)!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2710

Anna Lundberg vikarierade i Shake

2011-05-16

Shake med Anna Lundberg

I fredags då Shake skulle spela på Tuppen i Bollnäs saknade de sångerska. Deras ordinarie sångerska, Linda Ålevik, låg hemma med 40 graders feber. Tack vare Anna Lundberg, som tidigare var sångerska i bandet Boogart som lades ner, så räddades kvällen. Anna fick rycka in som vikarie med endast några timmars varsel.

Kvällen blev lyckad och publiken fick höra en ny och spännande repertoar som innehöll många låtar som Shake aldrig spelat tidigare. På tisdag spelar de i Brunnsparken och onsdag på Fröjden och då ska Linda vara tillbaka som vanligt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2708

Lasse Stefanz med ny skiva

2011-05-16

DSen 8 juni blir det release för Lasse Stefanz nya album ”Cuba Libre”. Skivan ges ut på Mariann och innehåller totalt 14 låtar med Lasse Stefanz unika sound.

Lasse Stefanz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2656

Dubbla dansband i Bingolotto

2011-05-15

På söndag den 15 maj medverkar dubbla dansband i Bingolotto. Såväl Barbados som Berth Idoffs kommer till Lotta och spelar i BingoLottos sändning.

Programmet sänds i TV4 Plus med start kl.19.00.

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2706

Melissa i Zlips ligger på sjukhus

2011-05-14

Melissa Williams, den mycket populära sångerskan i Zlips, är för närvarande intagen på sjukhus. För Danslogen berättar hon från sjukhussängen:

- Jag togs in på sjukhuset med hemska smärtor, det var värre än att föda barn. Det visade sig att jag hade både njurstensanfall och njurbäckeninflammation.

Igår vaknade jag med 39,5 i morgontemp men nu har jag fått intravenöst pencillin i några dagar och är på bättringsvägen. Jag räknar med att snart vara tillbaka på dansbandsscenen! Förhoppningsvis redan kommande vecka.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2705

Sveriges äldsta dansband spelar i Norge

2011-05-14

Svennes som kommer från Lidköping startades redan 1948 och torde därmed vara Sveriges äldsta dansband.

På Norges nationaldag den 17 maj spelar de på Dagfinns Dancing i Grorud Samfunnshus i Oslo.

Svennes »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2702

Bloojacks återuppstår

2011-05-13

Ett av Västsveriges populäraste och mest anlitade dansband på 70-talet, Bloojacks, återuppstår nu i "nygammal" skepnad.

I den första originalsättningen ingick även bland annat Erik Lihm och Roland Ruus, som efter Bloojacks nedläggning 1980, bildade Spotlight.

Nu fortsätter bandet med två originalmedlemmar, Anders Östlund och Mario Ovidio. På sång hittar vi Anders son, Ludwig Östlund-Stockman, som gick till slutaudition i Idol 2007. Öviga medlemmar är Dag Wallin, tidigare i 90-tals bandet DeLaVi och Jörgen Arnevall från Party/Coverbandet Rat-Pack & Bad Case.

Nu tävlar Bloojacks som ett av sex dansband att få vara med på Härnösand Grand Prix som går av stapeln på Dansbandsfestivalen. Deras bidrag heter "Never Hurts You Anymore", är skrivet av Nick Borgen och inspelat hos Bjarne på Pentagon Productions, mest som en reklamsingel.

Anders Östlund berättar:

- Texten har ett väldigt starkt budskap om kvinnors utsatta läge gentemot män vilket tyvärr ökar från år till år. Enligt Leif G V Persson finns det ett mörkertal på ca 300 000, skrämmande, men säkert sant! Vår låt påminner varken ljudmässigt eller textmässigt om ett normalt dansband. Det är också vår inriktning, då vi tycker att branschen har gått "i stå", vi vill göra skillnad! Vi kommer naturligtvis att spela gamla goda dansbandshits från då och nu, ingen risk att inte publiken kommer att känna igen låtarna och tempon, men vi gör det på vårt eget sätt.

Till hösten kommer även Bloojacks att vara husband med hemliga gästartister på Hotell Eggers i Göteborg som kommer att börja köra danskvällar på söndagar i september.

Bloojacks »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2703

Paraskavedekatriafobi

2011-05-13

Paraskavedekatriafobi är något som många lider av idag. Vad betyder då detta underliga ord, kanske många undrar. Det är helt enkelt en form av fobi som gör att man är överdrivet rädd för fredagen den 13:e.

Bakgrunden till tron om att just detta datum skulle föra med sig otur, tros gå så långt tillbaka som till Jesus tid. Han hade 12 lärljungar och den dag han sveks av Judas satt denne till bords med dem och bildade talet tretton. Jesus korsfästes sedan på långfredagen.

Kombinationen av en fredag och datumet den 13:e, har sedan dess ansett bringa otur. Trots att vi idag lever i ett vetenskapligt faktasamhälle är det idag ännu vanligare än förr att man oroar sig för fredagen den 13:e.

Enligt statistik från både sjukvården och räddningsverket, så är denna dag inte mer olycksdrabbad än andra. Så ni kan lugnt slappna av, gå ut och dansa och njuta av den begynnande helgen!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2704

Åkes firar 40 år

2011-05-12

Åkes firar 40 år ute på dansbanorna i år. Detta gör de bland annat genom att anordna en jubileumsdans och ett singelsläpp. Evenemanget kommer att gå av stapeln på Tyllsnäs Udde i Borlänge den 14 juni.

- Vi fortsätter som förut fast med ett lite nyare modernare sound. Vi tänker ha lika roligt framöver om inte ännu roligare, säger bandets sångerska Anki Strandberg.

Åkes »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2700

Avslutningsshow på Tony Irvings Dance Academy

2011-05-12

På söndag den 15 maj blir det avslutningsshow på Tony Irvings Dance Academy i Ronneby. Cecilia Furlong, mer känd som CC ur CC & Lee är kvällens konferencier och själva evenemanget hålls i Knuthaskolans aula.

Tony Irving Dance Academy på Facebook »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2699

P4 Dans

2011-05-12

Söndag den 15 maj är P4 Dans starkt förkortat på grund av ishockeymatcherna. Det kommer i alla fall att bjudas upp till en stunds dans i sändningen som är kl 19.45-20.15 denna kväll.

Programledare är som vanligt Thomas Deutgen.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2701

Elisa's har sålt guld

2011-05-11

Ett stort grattis till Elisa´s som sålt guld med sitt debutalbum ”Det här är bara början”. För att få en guldskiva krävs att man säljer 20.000 exemplar.

Lionheart International »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2698

Streaplers har en defibrillator

2011-05-10

I det senaste numret av läkartidningen "Hälsa och Vetenskap" finns ett tema om Hjärt- och Lungräddning. Har kan man bland annat läsa om att Streaplers med sin 50-åriga dansbandshistoria genom åren har sett flera personer segna ner på dansgolvet med hjärtstopp. Istället för att stå på scen och känna sig maktlösa valde bandet att utbilda sig i Hjärt- och Lungräddning och skaffade en defibrillator som de alltid har med sig i bussen på alla turnéer.

Alla i bandet, inklusive chauffören, har deltagit i en halvdagsutbildning via Hjärt- och Lungfonden.

- Tidigare har man känt sig maktlös när något hänt. Nu ska det vara tryggt att se och höra oss, säger Henrik Uhlin, bandets gitarrist.

Läs mer om detta på Streaplers hemsida.

Ett otroligt bra och behjärtansvärt initiativ, tycker vi på Danslogen och hoppas att fler dansband och dansarrangörer gör samma sak!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2697

En död i brand i samband med Vemdalsforum

2011-05-10

En 25-årig man från Stockholm som hade hyrt en lägenhet i Vemdalsskalet inför det orkesterforum som ägde rum där förra helgen, dog olyckligt i en brand som uppstod under natten.

- Det blev kaos när folk inte fick tag på varandra, säger Tim Persson, vakthavande befäl vid polisen.

Länstidningen Östersund »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2696

Medlemsbyte i Jontez

2011-05-09

Magnus Franzén från Thorleifs börjar i Jontez från och med den 1 juni och efterträder Andreas som har valt att flytta till Helsingborg och där går över till Donnez.

Jontez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2694

Grattis till Melissa i Zlips

2011-05-08

Melissa fyller år idag

Idag, söndagen den 8 maj, fyller Melissa Williams som är sångerska i Zlips år.

Danslogen önskar henne ett stort grattis och hoppas att det blir en härlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2695

Donnez kommer med en ny skiva

2011-05-08

Den 27 maj släpper Donnez sitt nya färska album "Den enda sommaren" på Sony Music. Skivan innehåller totalt 14 nyinspelade låtar.

Bland annat hittar man här Elton Johns klassiker "Sad songs" fast i en svensk version, "En sorgsen sång", med text av Ingela "Pling" Forsman. Låtarna från höstens upplaga utav Dansbandskampen är så klart med, "Nu vill jag dansa", Lars Winnerbäcks "Kom ihåg mig" och Donnez alldeles egna och mycket populära låt av Patrik Isaksson, "Så långt från dig". Donnez har liksom förut bidragit med eget låtmaterial och resultatet denna gång blev en bugglåt av vår sångare Donald Laitila, "En tur i drömmarnas land".

Skivan är producerad utav Anders Larsson i Streaplers som tillsammans med Thomas Deutgen och Lasse Blomqvist bidragit med två låtar på plattan "En sista timme" och "Fotstegen".

Donnez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2693

Jonas recenserar Thor-Görans ny skiva

2011-05-07

Jonas på Danslogen har lyssnat in sig på Thor-Görans nya album "Tillbaka igen" och lämnar följande recension.

Så är äntligen Thor Görans från Ö-vik tillbaka på skiva! Det är åtta år sedan senaste skivan kom ut. På den nya skivan finns det en blandning av nyskrivet, gamla Thor-Görans-godingar samt fyra covers.

Sjunger på skivan gör Peter Grundström och Agneta Olsson som bland annat sjungit i Martinez. Peter är en av våra stora låtskrivare som skrivit många hits. Vem minns inte "Till min kära" med Streaplers som var en riktig långkörare på Svensktoppen och "Små små ord av kärlek" med Berth Idoffs?

Själv har jag egna favoriter i "Mitt innersta hjärta" och "Jag ska ge dig tusen rosor". På den nya skivan är Peter delaktig i 12 av 16 låtar och Agneta Olsson är med på 4 varav en översättning. De fyra covers som är med på skivan är: "Lipstick on your collar" som Connie Frances gjorde känd här med svensk text av före detta Wizexmedlemmen Tommy Stjernfeldt, Towa Carsons klassiker "Jag måste ge mig av", där Peter Himmelstrand skrev den svenska tolkningen, "Tu sei l'unica donna per me" som Agneta Olsson kallat "Kära Kristina". Denna vill jag minnas att både bland annat Svenne och Lotta samt Vikingarna har gjort på skiva med andra svenska texter. Skivan avslutas med Elvislåten "The wonder of you".

Peter Grundström har själv producerat och arrangerat skivan. Jag tycker det är en väldigt bra skiva med både fina melodier och framförallt starka texter som Peter alltid gjort. Rekommenderas verkligen!

Skivan kommer framöver att synas på en av Danslogens tävlingar, så håll utkik om ni vill vinna den.

Thor-Görans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2691

Elisa's får årets Tôrparpris

2011-05-06

Elisa´s är årets mottagare av Tôrparpriset. Det är tionde året i rad som Tôrparpriset delas ut till minne av Skaras store underhållare Mats Ljung som avled 2001. Priset kommer att delas ut vid årets Tôrpardag i Fornbyn i Skara tisdagen den 26 juli.

Jurys motivering lyder:

- Ambition, musikalitet och äkta spelglädje är viktiga ingredienser i denna musikgrupps verksamhet. Från ingenstans till seger i TV:s Dansbandskampen gjorde dem kända för hela svenska folket. Med sin sprittande fräscha och nyskapande dansmusik har de fem ungdomarna i Elisa´s fångat in en ny publik i genren.

Skaraborgsbygden »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2690

Sundsvalls danskulturprojekt avslutas nu

2011-05-05

Nu är det dags att avsluta Sundsvalls kommuns danskulturprojekt efter 4 år. Projektet som har vänt sig till ungdomar startade 2007 och har anordnat danskvällar med mycket positiv respons och stort engagemang. Samverkande parter har varit dansklubben Trolldansarna, Folkets Hus och Park, Polarna samt medverkande dansband.

Syftet med projektet, förutom att erbjuda dans, har även varit att ge ungdomar möjlighet att umgås under roliga, drogfria former och samtidigt ge ett stort inslag av social träning.

De dansband som medverkat under åren har varit Sundsvall lokala stoltheter; Svänzons, Martinez, Shake, Black Jack samt Brobergz.

Den stora finalen äger rum fredagen den 6 maj på Sundsvalls Folkets Park och det är Black Jack som spelar upp till dans.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2689

Nytt dansställe - Brunneby Danspalats i Östergötland

2011-05-05

Under april månad har det varit premiär för ett nytt dansställe i Östergötland, Brunneby Danspalats utanför Borensberg. Premiären var den 8 april med Sounders från Kungälv och det blev succé direkt.

Arrangörerna Ulf-Peder Kölebrant förverkligar en gammal dröm om ett dansställe som ska vara lite mer än bara dans. Här har det runt dansgolvet inretts med antika möbler, speglar och tavlor på väggarna och med kristallkronor i taket.

- Det ska vara lite stil och finess och tanken är att det ska kännas som att komma in i en herrgård, istället för bara en vanlig danslokal, säger Ulf-Peder.

- Vi har även blommor på plats både ute och inne samt skålar med frukt och godis som det bjuds på. Alla ska känna sig välkomna hit, fortsätter Ulf-Peder.

Dansgolvet har plats för ca 400 dansande par. Vill man övernatta finns Vandrarhemmet Glasbruket i närheten.

Se alla bilder från premiären i vårt bildgalleri.

Brunneby Musteri »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2681

Dansbandskampen läggs ner!

2011-05-04

Programledare, kommentatorer och alla band som tävlade i Dansbandskampen 2010

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Inför 2010 års upplaga av Dansbandskampen gjordes hela programformatet om. Något som inte föll tv-tittarna i smaken och programmet rasade i tittarsiffor.

Idag kan man på Aftonbladet läsa att Dansbandskampen kommer att läggas på is. Projektledare Gunilla Nilars svarar på frågan om programmet någonsin kommer tillbaka:

- I dagsläget vet jag inte, men så vitt jag vet så kör vi inte till hösten i alla fall. Jag tycker vi gjort det bra och att vi haft en bra publik och att folk har gillat det, men jag kan inte hundra svara på vad som kommer hända.

Aftonbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2688

Sök medel från Idrottslyftet!

2011-05-04

Det finns fortfarande pengar att söka från Idrottsslyftet, kan man läsa på Danssportförbundets hemsida. Senast den 1 juni ska ansökan ha inkommit. Hur man går till väga och blankett för ansökan finner ni här.

Idrottslyftet är en satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet som regeringen gjort. Riksidrottsförbundet har av regeringen fått totalt 500 miljoner avsedda för detta ändamål.

Man kan söka medel för nedanstående ändamål:

 • Träningsläger, t ex sommarläger för barn- och ungdomar under 20 år
 • Ledarutbildningar. Utbildningarna skall vara sanktionerade av DSF
 • Rekryteringskampanjer, prova-på verksamhet, t ex i skolorna
 • Funktionärsutbildningar (lagledarutbildning). Utbildningarna skall vara sanktionerade av DSF.

Svenska Danssportsförbundet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2686

Lindaus har en ny hemsida

2011-05-03

Lindaus har en ny och fräsch hemsida som lanserats nu i Valborg. Bland annat kan man följa bandet via deras blogg.

För er som inte känner till Lindaus är deras musikaliska inriktning en modernare touch med countrystuk.

På bandets hemsida kan du även lyssna på dem under fliken "Media".

Lindaus »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2684

Stor säsongsfinal på Eringsboda Brunn

2011-05-02

Lördag den 21 maj blir det stor säsongsfinal på Eringsboda Brunn. Det blir både dans och underhållning för alla smaker, en massa roligt och god mat.

För mer information, se våra Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2652

Ny basist i Rezar

2011-05-02

Rezar har nu en ny basist. Han heter Alf Rikner och är en väldigt rutinerad musiker ifrån Härnösand som bland annat har spelat med både Janders och Magnus Uggla.

Hela Rezar hälsar honom välkommen till bandet.

Rezar »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2674

Angelica Jonsson blir ny sångerska i Martinez

2011-05-01

Angelica Jonsson är namnet danspubliken ska lägga på minnet. Det är nämligen hon som tar över rodret efter Lillan i Martinez.

När Danne Strandberg, Martinez kapellmästare, lyfte på luren och ringde upp Angelica var det inte impulsens ingivelse. Martinez har haft ögonen på Angelica under många år och sett henne utvecklas till en blivande stjärna på dansbandshimlen.

Över 40 stycken väldigt kvalificerade och duktiga tjejer sökte jobbet som Martinez nya frontfigur, men Angelica var ovetandes om att Martinez sökte ny sångerska när Danne ringde upp.

Angelica har sjungit i deltidsbandet Strixz och även arbetat med shower utomlands, samt jobbat som dekoratör. Hon är 32 år, ett härligt energiknippe med en fantastiskt fin utstrålning från scenen och hon älskar att ha nära kontakt med sin publik.

- Angelica har en varm röst med lite countrykärna i botten och kommer att passa perfekt i vårt nya koncept, säger Tommy Bengtsson, Martinez rutinerade gitarrist och sångare.

- Jag blev alldeles överrumplad, men väldigt glad när Danne ringde. Det är en "Once in a lifetime"-grej och det är bara att haka på, säger Angelica och fortsätter:

- Jag går på tårna och ser enormt mycket fram emot att få möta publiken.

Under Juli är det tänkt att Lillan ska lämna över taktpinnen till Angelica där båda sångerskorna kommer att dyka upp samtidigt vid ett par spelningar.

Martinez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2685

Rolandz med ny turné och skiva

2011-05-01

Den 8 juni blir det skivrelease för Rolandz nya skiva, ”Hallelujah mamma”.

Sedan beger sig gänget med Robert Gustafsson i spetsen ut på en ny sommarturné. Turnépremiär sker på Ekebofestivalen den 8 juli.

Rolandz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2658