Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2022

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i september 2011

Antal nyheter: 51

Robert Gustafsson som dansmissbrukare

2011-09-30

Här är en kul sketch från TV-programmet "Timeout" där Robert Gustafsson berättar att han är en dansmissbrukar. Kanske någon som känner igen sig?

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2965

En lyckad releasefest för Callinaz

2011-09-29

Foto: Rolf Bondesson

Rolf Bondesson som brukar fotografera för Danslogen har skickat in en rapport från Callinaz releasefest. Läs vad han berättar nedan.

Det blev en lyckad releasfest på Hotell Klippan när Callinaz firade sitt ettårsjubileum och debutskivan. Släkt, vänner och många dansglada gäster var med och firade, totalt 300 personer fanns på plats.

Bandet spelade och underhöll alla gästerna. I pausen blev det fortsatt gratulerande och autografskrivning, så någon vila blev det inte. Efter pausen kom Arne Bakken upp och sjöng duett med Carolina, vilket de även gör på debutskivan.

Det var full fart både på dansgolvet och i baren när jag lämnade festen, för jag hade många mil framför mig i den dimmiga natten. Tack Callinaz för den trevliga festen och lycka till med fortsatta spelningar.

Rolf Bondesson

Se alla bilder från kvällen i vårt bildgalleri.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2954

P4 Dans träffar Babsan

2011-09-29

På söndag den 2 oktober träffar P4 Dans "Babsan", eller rättare sagt Lars-Åke Wilhelmsson, skräddarmästare, skådespelare, sångare och artist. Han älskar dansband och dans och var i sin ungdom en av Sveriges bästa tiodansare.

Dessutom presenteras det nya bandet Canyons och Zekes nya skiva recenseras.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2959

På Dans med Kurt på Hejlogen

2011-09-28

Kurt Sundin har besökt Hejlogen som ligger mitt ute i skogen i Jörn utanför Skellefteå. Den aktuella kvällen spelade Janders upp till dans.

Förutom film från dansen får man även höra Kurt intervjua arrangörerna Torbjörn Agghammar med fru Monika.

Enligt Kurt så finns en liten ramsa som en något skämtsam lantmätare använde en gång i tiden som beskriver var namnet "Hej" kommer ifrån:

Snipp snapp snorum Hej Bassalorum!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2958

Dansbandsveckan större än julhandeln

2011-09-28

Bild från Grönlandsparken i Malung

Foto: Angela Kempher, Danslogen

I Dalarnas Tidning kan man läsa om Dansbandsveckans fantastiska effekt på Handeln i Malung. Under denna vecka säljs det mer än till och med under julveckan som annars är handelns stora höjdpunkt.

- Det har varit den bästa turistsommaren sedan jag började men verksamhet för femton år sedan, säger ordföranden i Malungshandlarna Göran Eriksson som bedriver affärsverksamhet i Grönland i centrala Malung.

Dalarnas Tidning »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2957

Dansa till Titanix i helgen

2011-09-27

Med jämna mellanrum anordnas danser som ligger utanför de vanliga arrangörerna och dansställena. Till exempel nu i helgen, på lördag den 1 oktober, kan man dansa i Västberga i södra Stockholm.

Här anordnas en helkväll med trerätterssupé och dans till ingen mindre än populära Titanix. För mer information om dansen, se Danslogens Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2956

Cupolen i Linköping stängs för ombyggnad

2011-09-26

Folkets park i Linköping (Cupolen) stängs för ombyggnad från nu i oktober fram till februari-mars nästa år. Sista danserna innan ombyggnad är på söndag den 2 oktober till Stensons.

Enligt parken så finns det ingen ersättningslokal för danserna under ombyggnaden utan man blir hänvisad till andra dansställen som till exempel Borgen Norrköping, Brunneby musteri (Borensberg), Folkets park Ljungsbro med fler ställen.

Folkets Park Cupolen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2955

Gästrecension av Michael Nystås

2011-09-25

Michael Nystås tidigare mycket populär recensent av dansbandsskivor, lade i februari 2010 ner sin välbesökta blogg, Dansbandsbloggen. Nu väljer han att göra en liten comeback i form av en välkommen gästrecension på Danslogen. Kanske får han till och med blodad tand och återkommer. Just nu får vi i alla fall hålla till godo med hans lysande recension av Blenders senaste album.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2953

Bröllop - bättre sent än aldrig

2011-09-24

Den 6:e augusti gifte sig sig sångaren i Kindbergs, Joakim "Jocke" Ekelund, med sin Åsa Tonvall. Bröllopet ägde rum i Eskilstuna.

Enligt Jocke hade de lyckliga tu en helt underbar dag, med mysig stämning och fin musik i kyrkan, limousine, kanonväder, god mat och dans med underbara släktingar och vänner runt oss.

Efter bröllopet åkte de nygifta på bröllopsresa till Santorini i Grekland för att dyka med tuber, som Jocke berättar var otrligt kul!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2952

Skivsignering och spelning i Upplands Väsby

2011-09-23

Nu på lördag den 24 september hålls en dansbandsfestival med start kl 11.00 i Upplands Väsby centrum, som ligger strax norr Stockholm.

Banden som spelar är Elisa's, Willez, Thorleifs och Wizex. De kommer även att signera skivor. Konfrencier är allas vår Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson och Väsby Dansklubb finns på plats och hjälper alla som vill få lite tips eller ta en sväng om.

Några hålltider för att inte missa ert favoritband:

  • Kl 11.00 Elisas
  • Kl 13.00 Willez
  • Kl 14.00 Thorleifs
  • Kl 15.00 Wizex

Väsby Centrum »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2951

P4 Dans träffar Wallmans Salonger

2011-09-23

På söndag den 25 september träffar P4 Dans legenden Hasse Wallman som idag driver framgångsrika krogar över hela Norden och "Wallmans salonger" har blivit ett begrepp.

Dessutom spelas livemusik med Streaplers, inspelat i Norrköping.

P4 Dans med Thomas Deutgen och Thomas Lundin sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2912

Compact lägger ner

2011-09-22

Ytterligare ett band meddelar nu att de kastar in handduken. Compact från Ringarum kommer efter 22 års spelande att lägga instrumenten på hyllan och lägga ner bandet.

Compact tackar sin publik för alla roliga och trevliga möten. Sista spelningen sker 8:e oktober på Sports bar i Söderköping.

Compact »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2949

Gröna Lund bjöd publiken på en överraskning

2011-09-22

Foto: Göran Axelsson

I slutet av säsongen för Gröna Lund och näst sista danskvällen bjöd Gröna Lund på en överrasking för danspubliken. Strax innan Shake skulle ta paus äntrades scenen av Markoolio som tog plats bakom trummorna och Peter Magnusson greppade gitarren. David Hellenius och Gröna Lunds nöjeschef Kenny Mattsson greppade mikrofonerna. Sedan brände de av Vikingarnas gamla klassiker Leende guldbruna ögon.

Det blev ett populärt inslag - publiken tjöt av glädje.

Se fler bilder från danskvällen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2950

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2942

Releasefest för Callinaz

2011-09-20

Foto: Rolf Bondesson

Lördag den 24 september håller Callinaz en releasefest för sitt debutalbum "Från mörker till ljus". Bandet bjuder upp till fest på Hotell Gästis i Klippan (Best Western). Entrén är gratis och om man vill kan man boka buffé för endast 99 kr. Bandet firar samtidigt sitt ettårsjubileum.

Det blir säkert en härlig fest! Om det inte varit så långt bort hade vi på Danslogen gärna åkt dit också.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2947

Donnez blev populärast på Stommens loge

2011-09-19

Donnez - bästa bandet på Stommens Loge

Foto: Jeanette Gustafsson

Stommens loge i Magra utanför Alingsås avslutade i söndags säsongen med dans till Donnez. Cirka 400 personer passade på att dansa på den populära logen denna höstkväll.

Arrangören hade under hösten låtit danspubliken svara på frågan vilket dansband som har varit det bästa under den gågna säsongen.

Vinnare blev Donnez, i år igen. Det var nämligen de som kom på första plats förra året med! På en andra plats hittar vi Glenn-Endys och på tredje plats Jontez.

Arrangören hade busat till prisceremonin lite och bad grabbarna som spelade, alltså Donnez själva, dela ut priset till bästa band. De fick ett väl inslaget diplom i guldpapper. Gissa om det blev glada miner när de såg vem som vunnit.

Ett stort jubel utbröt i lokalen och de fick motta en rungande applåd, Killarna i bandet sade efteråt att de är så glada över att ha fått ett sådant fint bevis på att dansarna uppskattar deras sätt att leverera dansmusik på.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2948

Se Kindbergs nya video Nashville

2011-09-19

Under en varm julidag på Älvstagården i Jättendal gjordes en video till Kindbergs nya låt "Nashville". å filmade Oscar Fridh denna video där både Kindbergs, dansare och gäster medverkar. Så häng med till "Nashville" och en spelning med Kindbergs!

på massor av glada skratt, värme och dansglädje

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2945

Wahlströms lägger ner

2011-09-18

Foto: Rolf Bondesson

På Wahlströms hemsida kan man nu läsa följande:

"Efter 26 års turnerande och offrade helger, skolavslutningar, födelsedagar mm, ja listan kan göras hur lång som helst, så har vi nu tagit ett gemensamt beslut att lägga Wahlströms på hyllan och gå vidare i livet!

Vi känner att ska man sluta med detta så ska man göra det när det är som roligast och när det går som bäst! Vi kommer att fortsätta att turnera fram tills den 14/1-2012 då vi gör vår sista avslutande spelning på Brunnsparken i Örebro.

Vi tackar all publik, arrangörer, kollegor, skivbolag och produktionsbolag för 26 minnesvärda år som vi aldrig kommer att glömma!

Kramar i massor!

Daniel, Tobbe, Anders & Emil

Wahlströms »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2946

Perry Band har sett dagens ljus

2011-09-18

I fredags spelade Roger Lööfs upp till dans och kvällen inleddes precis som vanligt. I paus hände sedan något. Då bandet kom tillbaka hade de bytt såväl kläder som backdrop och bandet hade fått ett nytt namn - Perry Band.

För Danslogen berättar bandmedlemmen Liselotte Sivertsen-Carlson:

- Repan är ännu inte på långa vägar klar, men några nya låtar hade vi hunnit få med. Tanken är inte alls att vi ska bli något modernt dansband, men när vi nu har fått en trummis med massor av country och rock i sig, passar vi förstås på att utnyttja det eftersom vi alla vill åt det hållet. Så Perry kommer att bli ”stökigare” än Roger Lööfs. Vi gillar ju dessutom att spela i Norge och kommer att anpassa repertoaren därefter.

- Gårdagen gav mersmak. Det känns som om vi är på rätt spår nu, avslutar hon.

Bandet utgår från Arvika och som lite kuriosa kan Danslogen nämna att Perry är ett Arvikauttryck som betyder ... perfekt ... eller något sådant.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2944

Thomas Deutgen showar i Norrbotten

2011-09-17

Foto: Angela Kempher, Danslogen

På tisdag den 20 september blir det premiär för "Thomas Deutgen show" med mat, prat och musik. I samarbete med P4 Norrbotten och Norrbottensteatern presenteras fyra härligt humoristiska showkvällar med Thomas Deutgen.

Varje kväll bjuder han in en rikskänd artist, en lokal norrbottnisk artist samt en välkänd profil från länet inom vitt skilda områden, allt från sport till näringsliv.

Vid sin sida kommer han även att ha Gunhild Carling, hans sidekick från Dansbandskampen. I det första programmet bjuds på humor med riskkända stå-uppkomikern Anna-Lena Brundin.

Norrbottensteatern »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2943

Larz-Kristerz firar 10-års jubileum

2011-09-17

Larz-Kristerz firar sitt tioårsjubileum med en krogshow på Klockargården i Tällberg. Premiär sker den 7:e oktober och det utlovas underhållning helt utan dans för att ge publiken all den musik som de spelat under deras tio år som band. Det blir även sketcher och andra roliga inslag.

Larz-Kristerz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2898

Kicki Danielsson kommer att filma i Afrika

2011-09-16

Foto: Bild från Kickis hemsida

Danslogen skrev nyligen att Kicki Danielsson skulle bege sig ut på turné under hösten med sin scenshow ”Kikki gråter ut”. Nu har hon fått ändrade planer och reser istället till Afrika för filminpselning.

Filmen kommer att spelas in i Mozambique och är en komedi inspirerad av ”Borat”. Huvudrollsinnehavaren är komikern Sean Banan och filmen kommer att ha premiär under 2012.

– Kärringen har tydligen blivit ”hot stuff” på gamla dar, säger Kicki.

Aftonbladet »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2937

P4 Dans recenserar Mats Bergmans nya album

2011-09-15

På söndag den 18 september får vi veta hur det gått för dansaren Tore från Luleå med att finna kärleken på dansgolvet.

Dessutom recenseras Mats Bergmans nya album.

P4 Dans med Thomas Deutgen sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2664

Petter i Elisa's fyller 20 år

2011-09-15

Petter fyller 20 idag

Idag, torsdag den 15 september, har vi ytterligare en jämn födelsedag. Petter Ferneman, dragspelande kapellmästare i Elisa´s fyller 20 år. I och med det har samtliga medlemmar i bandet lämnat tonåren bakom sig.

Högtidsdagen firas som en vanlig dag på jobbet med en spelning på Barva Loge.

Danslogen önskar honom en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2940

Jörgen i Shake fyller 40 år

2011-09-15

Jörgen fyller 40 idag

Foto: Angela Kempher

Idag, torsdag den 15 september, är det dags att fira Jörgen Sandström som fyller 40 år. Jörgen är basist i Shake.

Danslogen önskar honom en härlig födelsedag!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2939

Blender utmanar på Svensktoppen

2011-09-14

En av veckans utmanare till Svensktoppen är Blender som testar sin låt "Minnen från lyckliga dar".

Slå på radion på söndag den 18 september för att höra hur det går för dem. Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare. Programmet sänds med start kl 11.03 i Sveriges Radio P4.

Svensktoppen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2933

På dans med Kurt intervjuar Zlips

2011-09-13

Kurt Sundin, "På Dans med Kurt", besökte Baggböle Loge då Zlips spelade upp till dans. Som vanligt kan man se en massa dansare på plats och lyssna till den härliga musiken.

Missa inte heller intervjuerna som Kurt har gjort. Han pratar både med kapellmästare Lars som valt att sluta i bandet för att ägna sig åt familjen och Melissa som kommer att gå vidare med ett eget band.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2936

Donnez har en ny buss

2011-09-13

Foto: Donnez

Donnez har nu sin nya buss färdig. För Danslogens besökare berättar bandmedlemmen Christoffer Olofsson:

- Vi har precis fått upp stripen på bussen och den är nu färdig. Vi är inne på vår tredje vecka med den och den rullar på fint och vi är väldigt nöjda med den! Vi har framförallt gjort bytet för att få ytterligare plats i lastutrymmet för att spara på våra ryggar så vi orkar prestera ytterligare på scen för er alla!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2935

Eric i Wizex bloggar

2011-09-12

Eric Iversen, kapellmästare i Wizex som dessutom vann en Guldklave i somras som "Årets Musiker", är en av dansbandsmusikerna som ställt sig till den växande skaran av bloggare.

Om man är intresserad av att få veta hur det går till då Wizex är på turné eller i studion, eller att höra om deras låtskriveri samt mycket annat smått och gott så kan man nu göra det på Erics blogg på hans hemsida ericiversen.se.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2934

Säsongsavslutning med maskerad

2011-09-12

Foto: Olof Boqvist

Förra söndagen hölls säsongsavslutningen på Alingsåsparken. För att spexa till det hela hade arrangören bjudit in till maskerad danskvällen till ära.

Zlips stod för musiken och underhållningen, och alla dansarna ställde upp på maskeraden. Danslogen har fått en bild från kvällen som vi gärna delar med oss av.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2932

Scotts utsatt för rån och misshandel

2011-09-10

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Under fredagskvällen då Scotts riggade inför sin spelning på Sundspärlan i Helsingborg smög sig en tjuv in i bussen. Danslogen har pratat med Per-Erik "Lillen" Tagesson, trummis i bandet.

Vad var det som hände?

- Vi hade precis ätit och skulle in i bussen och hämta grejer. Robban (basisten Roberto Mårdestam) gick först in i bussen och överraskade tjuven som höll på att plocka på sig saker. Denna försökte först fly genom bakdörren som var låst och då han blev trängd som en råtta i ett hörn vände han om, tog tag i en flaska i farten och drämde till Robban i huvudet som ramlade baklänges och fick ett spräckt ögonbryn. Rånaren kastade sig över Robban och flydde mot en närliggande skogsparti.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2931

Sök stipendium hos Svenska Danssportförbundet

2011-09-10

Nu är det dags att börja fundera på att ansöka om medel ur Svenska Danssportförbundets utvecklingsfond. Detta kan sökas av alla föreningar och distriktsförbund som tillhör Danssportförbundet.

Man kan söka medel för nedanstående ändamål:

  • Ledarutveckling
  • Utveckling av förening eller distrikt
  • Integration
  • Jämställdhet

Ansökan ska vara förbundets kansli tillhanda senast den 1 februari 2012. Blankett för ansökan finns under rubrik Stipendium.

Mer att läsa finns på Svenska Danssportförbundet.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2915

Anton slutar i Zekes

2011-09-10

Anton Johansson som är Zekes keyboardist har nu bestämt sig för att ta tjänstledigt från bandet på obestämd tid. Anton gör sin sista spelning med bandet idag, lördag den 10 september, på en företagsspelning i Falköping.

Zekes »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2926

Junix på Täfteå loge

2011-09-09

Den 26 augusti besökte Kurt Sundin Täfteå loge då Junix stod för musiken. Ca 400 glada dansare besökte logen denna kväll och Kurt hann med några intervjuer här också.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2919

Grattis till Lillen i Scotts

2011-09-09

Lillen fyller år idag

Foto: Angela Kempher

Idag, fredagen den 9 september, fyller Per-Erik "Lillen" Tagesson år. Lillen är trummis i Scotts.

För er som vill uppvakta honom kan vi berätta att Scotts spelar på Sundspärlan i Helsingborg idag. Danslogen hoppas att han får en riktigt bra födelsedag med många gratulationer.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2930

Samzons har en ny trummis

2011-09-09

Anders

Samzons orkester har nu en ny trummis, Anders "Jensa" Jensen. Jensa har spelat trummor i bland annat Cool Candys, samt även i diverse dansband och rockband.

Kapellmästare Conny Adamsson berättar för Danslogen:

- Jensa har ett riktigt sväng i sitt trumspel och kommer att tillföra mycket till Samzons med sitt trumspel samt sitt glada sätt. Han är ett känt namn bland musikerkretsar i Norrköping, inte minst för att han kom på 1:a plats i en trumtävling med Norrköpings 24 bästa trummisar.

- Vi är mycket glada att Jensa har börjat i Samzons och hälsar honom hjärtligt välkommen i gänget!

Samzons »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2929

Dansgala i Jönköping

2011-09-08

Fredag den 9 september anordnar en kille som heter Johan Liljeblad en dansgala i Jönköpings idrottshall.

Ingen mindre än Robert Gustafsson är på plats med sitt populära band Rolandz och kommer att stå för dans och underhållning.

Excess, vinnarna av Härnösand Grand Prix 2011, kommer också att vara där och spela upp till dans. Missa inte detta!

Det är roligt med nytt folk som vågar satsa på danskvällar! Danslogen hoppas att det blir ett välbesökt evenemang.

Biljetter kan köpas via Tickster.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2928

Matz Bladhs byter två medlemmar

2011-09-08

Matz Bladhs innan medlemsbytet

Foto: Helmuth Petersson

Två av medlemmarna i Matz Bladhs har nu slutat. Det är trumslagaren Göran Landberg och saxofonisten Joakim Andersen. Dessa två ersätts av Sören Kenstam på trummor och Håkan Nordling på saxofon. Håkan spelar även tvärflöjt och gitarr.

Håkan kommer närmast från Svennes och Sören från Lindas. Mer information kommer inom kort på Matz Bladhs hemsida.

Matz Bladhs »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2927

P4 Dans intervjuar Fålings

2011-09-08

Söndag den 11 september fortsätter P4 Dans sin miniserie om Tore från Luleå. Denna vecka är han i Blekinge och får bland annat träffa dansproffset Cecilia Ehrling.

Det nystartade dansbandet Fålings från Jämtland blir också intervjuade i programmet. Dessutom recenseras Titanix nya album.

P4 Dans med Thomas Deutgen sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2911

Junix och Gideons byter trummis

2011-09-07

Conny flyttar från Gideons till Junix

Conny Eriksson har börjat på trummor och sång i Junix. Han kommer närmast från Gideons. Premiären med bandet blir idag den 7 september på Birka Paradise.

Nisse Uddin som lämnar Junix har istället ersatt Conny i Gideons. Gideons spelar närmast på Västbergasalen i Stockholm fredag den 9 september, fast då har Nisse inte klivit in i bandet ännu, utan vi får se Conny bakom trummorna här också.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2925

Wretaz spelade för välgörenhet

2011-09-06

Wretaz orkester spelade på säsongsavslutningen i Broby på tisdagen den 30 augusti. Spelningen var ett samarbete med Broby GoIF där överskottet skulle skänkas till välgörande ändamål.

Tack vare att alla ställde upp och arbetade gratis så kunde hela biljettintäkterna, 28.000 kr, skänkas till UNICEFs insamling för de hårt drabbade på Afrikas horn.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2917

Dags att anmäla skivor till Årets Manifestpris

2011-09-05

Nu är det hög tid att anmäla skivor till Årets Manifestpris, Sveriges oberoende musikpris, även kallad den "alternativa Grammisen". Kategorin dansband har varit med i tävlingen i två år nu och vi vill gärna lyfta fram detta pris ytterligare. I år firar dessutom Manifest 10-års jubileum.

Läs gärna mer om vad vi skrev efter förra årets Manifestgala där Shake vann pris. Sprid gärna informationen om att tävlingen finns till alla ni känner.

För att få vara med i tävlingen gäller att bandet har gett ut en skiva på ett oberoende bolag, ej ägt av ett majorbolag, och att denna skiva ska vara släppt mellan den 1:e december 2010 och 31:e december 2011. Anmälan måste ha inkommit senast den 1:a november. Så visa nu framfötterna genom skicka in era bidrag!

Jury inom kategorin dansband är i år; Angela Kempher - Danslogen, Lina Haskel - Får Jag Lov, Michael Nystås - fd Dansbandsbloggen, Liselotte Sivertsen Carlson - sångerska och textförfattare samt Leif Wibron - Parken Gävle.

För mer information, se Manifests hemsida nedan eller kontakta någon av oss i jurygruppen.

Manifest 2012 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2897

Stefan i Titanix medverkar i radio

2011-09-04

Foto: Angela Kempher

Stefan Rolf, kapellmästaren i Titanix, kommer att medverka i radion i P4 Östergötland. Varje morgon från och med måndag den 5:e till och med fredag den 9:e september kl 06.45 är han "Dagboksgäst".

Titanix »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2924

Danslogen stötte ihop med en norsk dansarrangör

2011-09-04

Anna Raila Fremo och Roar Valseth

Foto: Angela Kempher, Danslogen

Under den årliga Frykdalsdansen i Sunne passade Danslogen på att ställa några frågor till en norsk dansarrangör som vi stötte på.

Vem är du och var kommer du ifrån?

- Jag heter Roar Valseth och kommer från Gjesdal. Jag är även dansarrangör i Stavanger.

Är det första gången här i Sunne?

- Nej då, det är mitt 15:e år här! Jag åker hit dels för att jag tycker så mycket om musiken och för dansens skull men även för att träffa och boka banden .

Vad tycker du om Frykdalsdansen?

- Allt är jättefint här! Folk är trevliga och man trivs bra. Det är bra med de små avstånden. I morse var vi och cyklade i närområdet. Det är otroligt naturskönt här.

Vilka är favoritbanden?

- Mitt norska favoritband är Ole-Ivars och av de svenska får jag nog säga Perikles.

Har du haft några svenska band bokade nyligen?

- Thor-Görans och finska Tommys drog ca 1.000 personer och när Thorleifs spelade sist kom 800. Så svenska band är mycket populära i Norge!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2893

Över 50.000 foton i bildgalleriet

2011-09-04

Är just DU kanske med på bild?

Foto: Angela Kempher

Vi har nu över 50.000 foton i vårt bildgalleri. Det är roligt att så pass många skickar in sina bilder till oss!

Har du sett om ditt favoritdansställe finns med? Kanske finns du själv med på bild? Känner du att det saknas bilder från vissa dansställen? Vi tar gärna emot fler bilder, från alla håll och kanter av Sverige!

Ta kontakt med oss om du vill skicka in dina bilder, enklast går det via vårt kontaktformulär, så berättar vi hur man går till väga. Glöm inte att ange din epostadress så att vi kan svara dig!

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2923

Dansgala i Thailand i oktober

2011-09-03

Norska Orkidéexpressen firar i år 30 år och anordnar en kombinerad rundresa och dansgala i Thailand i oktober.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/3169

Angelicas egna ord om sin första sommar med Martinez

2011-09-03

Det var en gång en liten sånglärka som hette Angelica, hon hade en stor passion i sitt liv; att sjunga! Det enda hon gjorde var att sitta väntandes på sitt rum och öva, öva och öva, ända tills den dagen då en producent skulle komma ridande på en ståtlig vacker häst. Nä, kanske inte riktigt så, men nästan i alla fall.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2922

Jenny Saléns i Docksta

2011-09-02

Den 12 augusti besökte Kurt Sundin Kustladan i Docksta då Jenny Saléns stod för musiken. Se en massa dansare på plats och lyssna till den härliga musiken. Missa inte heller intervjuerna som Kurt har gjort.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2920

Malung utökar med ytterligare en dansbana

2011-09-01

Efter årets fantastiska publikrekord i Malung, med 48.135 besökare, kommer nu ytterligare en dansbana att byggas inför nästa sommar. Det blir alltså en sjätte dansbana och dansbanden kommer att öka från 68 till 75.

Samtidigt finns planer på att göra något åt Grönlandsparken som också har vuxit så pass mycket att det är för trångt där under evenemangen på dagtid.

Dansbandsveckan kommer nu att bli det största dansbandsevenemanget i hela Europa och siktet är ställt att passera 50.000 besökare nästa sommar!

DT.se »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2918

P4 Dans träffar dansören Tore från Luleå

2011-09-01

Söndag den 4 september blir det premiär för P4 Dans nya miniserie om den ständigt kärlekssökande dansören Tore från Luleå. Han har dansat sig igenom livet, men ännu inte hittat den rätta. Nu åker han till södern för att kanske där finna en livspartner.

Dessutom recenseras Barbados nya album.

P4 Dans med Thomas Deutgen sänds som vanligt kl 19.45-21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2910