Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i oktober 2013

Antal nyheter: 40

På turné med Holidays

2013-10-28

Med packad väska lämnar jag, Markus Redman och brorsan Mikael Redman, Kristinehamn kl 13.05 den 18 oktober för att bege oss mot Karlstad. Där var det tänkt att vi skulle resa vidare med tåg mot Sunne där vi skulle möta upp Holidaysbussen. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Då vi råkade gå på fel tåg missade vi tåget som skulle ta oss till Sunne. Vi kollade lite olika möjligheter att ta oss upp till Höljes, och ju mer vi kikade, desto mer grusades våra planer. Men så fick vi till slut ett hopp. Strax innan halv sex skulle en buss avgå från Karlstad till Värnäs där vi sedan skulle få byta buss för att ta oss till det lilla samhället Höljes. Efter lite strul så var vi äntligen på väg till Höljes.

Finnskoga Värdshus Innan vi kom fram till Ekshärad så började bussen uppföra sig lite konstigt och vi tappade mer och mer fart. Ingen diesel till bussens motor. Jaha vad gör vi nu? Efter ett tag kom en ersättningsbuss från Hagfors. Bussbytet i Värnäs till minibuss flöt på bra och c:a en kvart efter tidtabell mötte sångaren Björn Björklund upp oss och körde oss sista biten fram till Finnskoga Värdshus. Vi hade sällskap av gitarristen Michael Anderssons fru Maj-Britt som vi mötte på busscentralen i Karlstad.

Efter att vi fått våra mysiga rum var det dags för en utsökt middag. Jösses vad gott det smakade med mat efter en smått kaotisk dag. Det var Älgfest denna kväll och så klart dans till det genomtrevliga dansbandet Holidays. Mycket folk hade samlats denna kväll för att avnjuta god mat och trevlig dansmusik.

Holidays Runt kl. 22.00 räknade Håkan in till första dansen. Fler och fler danspar strömmade till och det blev en riktigt trevlig kväll. Gästframträdande på scenen blev det också i form av en norrman som bjöd på ”Lys og varme”.

Nejderna i Höljes När de sista tonerna ebbat ut över nejderna i Höljes visar publiken inga tecken på att vilja gå hem. Det är bara för grabbarna att hänga på sig instrumenten och köra några extra låtar. Vad gör man inte för en så entusiastisk publik? Efter att vi alla varvat ner var det så dags för orkestern att packa ner alla prylar. Efter en stund begav vi oss till våra rum för att inta lite sömn. En lång morgondag väntade.

Nästan uppe med tuppen efter några timmas sömn. Lite frukost i konferenssalen på värdshuset gjorde susen. Lite snack om gårdagen blev det. Konstaterade att Höjes rockar även när det inte står Rally på menyn. Vi beslöt oss för att rulla i väg runt klockan elva mot nästa mål Norge.

Eftersom det skull bli en lång busstur så tog jag och brorsan en skön promenad genom Höljes. Det var lite småkyligt men ett strålande väder. Vi hittade bland annat Folket Hus och Park som vi dokumenterade.

Innan avfärd blev det ett depåstopp vid Höljes Lanthandel för att köpa lite nödvändigheter inför resan till Norge. Det blev dricka, kaffe, godis och diverse reselektyr. Man måste ju hålla sig informerad om vad som händer i dansbandsbranschen. Även om Danslogen är en toppensida och bäst på alla sätt och vis när det gäller dansbandsnyheter kan det vara trevligt med ”riktiga tidningar” ibland.

Vi rullar neråt Värmland med sikte på Eda och tullstationen. Med en GPS och Hans Jönsson vid ratten och kartläsare kan det ju inte gå fel eller? Milt sagt kan man ju säga att det är fint i Värmland och trakterna kring Gräsmark. Speciellt de mindre vägarna som man ibland funderar på om de är vägar eller kostigar. Nåväl.

Matintag i bussen Efter en stunds bussåkande hamnar vi på rätt köl igen. Stannar till vid Tullen i Eda för lite formalia. Papper som ska stämplas. Hungern börjar göra sig påmind och det blir ett stopp för en matbit vid Morokulien. Då tiden sprungit ifrån oss blir det ”take away” från restaurangen. Hamburgare med strips smakade gott medan vi gungade in i Norge med bussen.

Nu gäller det bara att sikta in sig på Gøvik. Kartor tas fram och GPS:en trimmas in. Efter att ha färdats genom diverse vägtunnlar, rondeller och sett mycket fint så skymtar vi snart vårt mål Lunnerhallen. Arrangören möter upp och öppnar grinden åt oss så att vi kan köra in på området och packa in grejerna. Kvällens spelplats är en stor idrottshall där det normalt spelas handboll. Som arrangör står Lunner IL Håndbollslag.

Bordsplaceringen i idrottshallen i Lunnerhallen I Norge är det mycket vanligt med dessa dansgalor som idrottsföreningar arrangerar i stora sporthallar. Där kombinerar man oftast svenska och norska dansband som spelar non-stop hela kvällen. Ett perfekt upplägg för att få så stor variation som möjligt. Dessutom ger dessa galor ofta ett fint tillskott i klubbkassan för föreningarna.

Just denna kväll ska Holidays dela scen med ett av Norges populäraste dansband, nämligen Dænsebændet med sångaren Arnstein Tungvåg i spetsen. De är redan på plats och har fått upp sina prylar och är på väg att börja soundcheck.

Logen med mat åt dansbandet In med alla grejerna i den stora hallen. Mycket prylar blir det. Efter någon timmes plockande med instrument, ljus, lådor och diverse andra mer eller mindre nödvändiga prylar börjar det arta sig och se riktigt trevligt ut på scenen. Strax innan klockan sju meddelar arrangören att det bjuds på mat i logen. I Lunnerhallen vet man verkligen hur man tar hand om dansbanden. En stor korg med dricka, frukt och godis, två enorma familjepizzor möter oss i logen Inte illa. Efter allt bussåkande kändes det gott med lite pizza.

Eftersom vi blev något lite sena så bestämdes det att banden skiftar ”körschemat” som innebär att Dænsebændet börjar kvällen med att spela en timma. När nästan alla pizzorna var uppätna blev det dusch och lite fix innan det var dags för Holidays att kliva upp på scenen.

Dansare i Lunnerhallen Direkt när Dænsebændet drog i gång kvällen blev det full fart på golvet. Glädjande nog såg jag en del svenskar som jag kände igen och som tagit sig över gränsen för att få sig lite dans. Alltid kul när man kan locka folk över gränserna med hjälp av dansmusik. Sist jag hörde Dænsebændet var det under Malungs dansbandsvecka. Så det var ett kärt återseende.

Holidays på scen i Lunnerhallen Så efter en timme var det så dags för Dænsebændet att lämna över ord och bild till Holidays som mottogs med stora applåder och visslingar. Det är en fröjd att blicka ut över golvet och se så många som ”svinger sig” i dansen. Dansstilarna på golvet är många och jag märker att det är många som buggar även till de lugnare låtarna.

Jag får mig en pratstund med ett par dansare utanför entrén. De kommer från Gjøvik och berättar för mig att det arrangerades några galor på annat håll men att de valde denna gala just för att höra Holidays och Dansbandet. Holidays är ett band som de aldrig upplevt live förut. På frågan vad de tycker om deras musik svarar de blixtsnabbt att det är bra danstempo, mycket duktiga sångare och dessutom fina danslåtar. Kombinationen med ett norskt och ett svenskt band hyllar de och säger att det nog är framgångsreceptet för en bra dansgala i Norge. Det blir mer variation i musiken säger de innan de vandrar in för att ge sig ut på dansgolvet igen.

Inne i Lunnerhallen är stämningen så hög att hallen nästan kokar. En magisk stämning som nästan går att ta på. Holidays spelar ”Av hela mitt hjärta” och får förstärkning med saxspelet av Svein Egil saxofonist i Dænsebændet. Tiden rinner i väg och det är så dags för Dænsebændet att spela sin sista dans. Det blir riktig allsång i låten ”Ingen är så go som du” där publiken stannar upp och dansar och bara sjunger. Allsång blir det även när Holidays spelar ”Lys og varme” och ”En slant till trikken hjem”. Två riktiga floor fillers.

En kväll som man inte vill ska ta slut är snart till ända. Efter spelningen blir det kramar och snack med dansare. Vi varvar ner i logen innan vi börjar rodda ner alla grejerna igen. För arrangörerna ska ”festlokalen” återställas till handbollshall då Lunner har hemmamatch på söndagen. Kvart över tre packade vi in det sista i bussen.

Vi tackade arrangörerna Lunner Idrettslag, Dænsebændet och alla andra inblandade och börja styra kosan mot Sverige vid Tullstationen i Eda.

Gruppbild på Holidays I Charlottenberg tackade brorsan och jag för en trevlig kväll och vinkade av bandet. Sista biten hem till Kristinehamn färdades vi per bil tillsammans med bandets sångare Björn Björklund.

Strax efter åtta på morgonen var vi hemma i Kristinehamn och kunde då se tillbaka på en otroligt trevlig helg.

Markus Redman »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4198

Värmländsk Bokmässa

2013-10-31

Fredag den 1 november - lördag den 2 november hålls "Värmländsk Bokmässa" på konferenscentret CCC i Karlstad. Här presenteras en utställning och seminarier om böcker med Värmländsk anknytning.

För oss inom dansbandsbranchen kan vi tipsa om två böcker som vi tidigare skrivit om här på Danslogen också.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4207

Happy Halloween

2013-10-31

Idag firas "Halloween" på många ställen i världen. På Wikipedia kan man läsa följande om högtiden:

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4205

Lasse Stefanz ställer in i Sundsvall

2013-10-30

Lasse Stefanz meddelar på sin hemsida att de tyvärr måste ställa in torsdagens spelning på E Street i Sundsvall. Olle Jönsson har blivit sjuk. Black Jack ersätter dem. Vad gäller helgens spelningar i Östersund och Sollefteå så återkommer de med besked så fort som möjligt.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4204

Carolina och Anders har förlovat sig!

2013-10-28

Carolina Skaarup Olsson som är frontfigur och sångerska i Callinaz har förlovat sig med Anders Tegnér som är gitarrist i Larz-Kristerz.

Carolina berättar för Danslogen:

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4202

Ny bok om dans

2013-10-27

Nisse Poet med sin nya bok

En ny bok om dans har sett dagens ljus, "En Dansbok", skriven av Nils Nisse Poet Persson. Boken som är en liten hyllning till pardansen handlar om en danskväll. Hur man kan tänka innan, reflektioner under danskvällen och en kort sammanfattning om vad som kan hända/kännas efter dansen.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4200

Ni missade väl inte vintertiden?

2013-10-26

Inatt kl 03.00 gick vi över från sommartid till vintertid igen. Detta innebar att klockan ställdes tillbaka en timme.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4199

Thoréns byter sångare

2013-10-26

Ny sångare i Thoréns blir Jörgen Ingemansson från Mörrum. Han gör sin debut i bandet på Sandra i Kalmar den 3 november.

Thoréns »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4197

Matz Morén slutar i Zlips

2013-10-25

Matz Morén, gitarrist i Zlips har bestämt sig för att sluta i bandet. Hans sista spelning blir den 26 oktober på Rotan i Skelleftehamn. Matz har skrivit en hälsning på bandets Facebooksida som vi publicerar nedan.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4188

Ny basist i Canyons

2013-10-23

Foto: Angela Kempher

Canyons basist Patrik Nordström har bestämt sig för att lägga spelandet åt sidan då han inte längre kan kombinera detta med sitt ordinaire arbete.

Canyons tackar Patrik för denna tiden och önskar honom lycka till framöver.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4196

Snart dags för Dansfesten i Lidköping

2013-10-23

På fredag den 25 oktober arrangeras den årliga och mycket populära Dansfesten i Lidköping. Som vanligt blir det non-stop dans på dubbla dansgolv.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4195

Nytt album med Per-Håkans

2013-10-22

Per-Håkans har släppt sitt andra CD-album. Denna gång är titeln "Full fart framåt" (Sann) och skivan är producerad av Per-Håkan Helén som även arrangerat den tillsammans med Johan Sjödin, Tobias Nyström och Andreas Klaar.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4194

Ny danssatsning i Örbro

2013-10-21

Ett nytt (eller snarare nygammalt) dansställe har startats upp på försök i Örebro av Univentum. Danserna sker på Conventum under namnet Club 700. Nu på fredag den 25 oktober arrangeras den andra dansen, denna gång till Titanix. Premiären skedde förra månaden till Barbardos.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4193

Ny danssatsning i Linköping

2013-10-21

Efter att Cupolen gått i konkurs har det nu gjorts en ny satsning på dans i Linköping. Det är Nöjeskompaniet med Torbjörn Johansson som ordnar danser på Brigaden. Brigaden ligger som det låter på namnet inom Garnisonsområdet (adress Brigadgatan 17).

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4190

P4 Dans på Körslaget

2013-10-20

I kvällens P4 Dans får vi lyssna på mingel ifrån lördagens final av Körslaget i TV4 där dansbandssångerskan Elisa Lindström mötte Anna Book. Det blir förstås intervjuer med både Elisa Lindström och hennes kör, liksom publik och programledaren Gry Forssell.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4191

Team Elisa vann Körslaget!

2013-10-19

Det blev Elisa Lindströms kör, Team Elisa, som kammade hem vinsten i årets omgång av Körslaget. Hon vann finalen mot Team Book med Anna Book.

Danslogen gratulerar Elisa och hennes kör till den fina vinsten!

Nedan kan ni se en av kvällens framträdanden, "Genom Eld och Vatten".

TV4 / Körslaget »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4192

Lasse Holm är ute på turné

2013-10-19

Lasse Holm som fyller 70 år i december är nu ute på en jubileumsturné med sin nyskrivna föreställning "En Hel Massa Lasse". Tillsammans med sångerskan Fridha Lundell och pianisten Michael Bäck ser han tillbaka på sin långa karriär med hjälp av sin egen samling av filmer och bilder i en proffsig videoproduktion. Lasse tar med oss på en personlig resa genom sina 50 år i musik- och nöjesbranschen. Vi får lyssna till kända låtar, anekdoter och mycket mer.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4162

Sök medel från Idrottslyftet!

2013-10-19

Idrottslyftet är en satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet som regeringen gjort. Riksidrottsförbundet har av regeringen fått totalt 500 miljoner kronor avsedda för detta ändamål och pengar finns kvar.

Ansökningarna ska vara inlämnade senast den 30 november, så nu börjar det brådska om ni vill ta del av dessa pengar. Ansökningarna behandlas under sista veckan varje månad så ni har oktober och november på er. Missa inte detta tillfälle för er förenings räkning!

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4172

Deléns har ny gitarrist

2013-10-17

Basisten Pierre Nilsson har efter 7 år i bandet bestämt sig för att sluta. Han gjorde sin sista spelning den 4 oktober. Ny medlem är David Percan. Han kommer att spela gitarr, vilket innebär att bandets sångare Christoffer Delén spelar bas i fortsättningen.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4187

Samzons orkester har en ny trummis

2013-10-17

Samzons orkester byter nu trumslagare, Mattias Berghorn blir den som fått äran att ta över trumpinnarna.

Mattias har tidigare spelat i Fernandoz, Drifters; Jontez och nu senast Sandins. Han är en mycket rutinerad trumslagare och kommer enligt bandets kapellmästare, Conny Adamsson, att tillför mycket till orkestern, både med trumspel och sång.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4186

Slutdansat på Råbyhallen

2013-10-16

Danslogen har idag fått ett tråkigt mail där arrangörerna för Råbyhallen i Eskilstuna berättar att de trots otaliga möten och en massa idéer får lov att erkänna sig besegrade och stänga Råbyhallen.

Läs nedan vad Anders Classon skriver som är en av styrelsemedlemmarna.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4185

Jontez blir kvintett igen

2013-10-16

Från den 1 november blir Jontez åter en kvintett. Det är Conny Ohlson som börjar som gitarrist. Han spelar även steelguitar. Conny känner vi tidigare från Fernandoz, The Playtones och nu senast i Jive.

Jontez Facebookgrupp »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4184

Ny dansvecka på Viking Cinderella

2013-10-15

Viking Cinderella upprepar fjolårets succé med en dansbandsvecka även under 2014. Aktuellt datum blir den 16-22 februari.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4183

Extas med debutalbum

2013-10-14

Extas är bandet som under 2012 gjorde framgångar när de kammade hem vinsten i dansbandstävlingen "Svedans" på Liseberg, senare samma år kunde de även lägga till en 2:a placering i Dansbandsduellen på Malmöfestivalen och en finalplats i Svensktoppen nästa P4 Väst på sin meritlista.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4181

Janders har en ny medlem

2013-10-14

Janders skriver på sin blogg att de har fått en ny medlem efter Christer Jonsson som slutat efter 26 år i bandet. Deras nye medlem heter Keijo Perkiö och har tidigare spelat i många år i Taxfree och även i duon Kekke & Tega. Keijo kommer åtminstone att spela med Janders året ut.

Bandet håller även på att spela in en ny cd.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4182

Matz Bladhs ställer in pga bussproblem

2013-10-13

Söndagens dans i Söderhamn ställs tyvärr in. Detta på grund av att Matz Bladhs fått problem med sin buss som gör att de inte tar sig dit. De beklagar naturligtvis detta och hoppas att alla förstår.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4180

Några ord med Wizex och Lasse Sigfridsson

2013-10-13

Foto: Danslogen

Nyligen släppte Wizex sitt efterlängtade jubileumsalbum, "40 år i Folkparkens tjänst". I somras träffade Danslogen bandet under en spelning i Filipstad och passade i pausen på att få en pratstund med både dem och Lasse Sigfridsson som spelade med dem denna gång.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4160

Team Elisa till final i Körslaget!

2013-10-12

Elisa Lindströms kör, Team Elisa, gick i kvällens omgång av Körslaget vidare till final! I finalen nästa vecka kommer hennes kör att tävla mot blir Team Book med Anna Book.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4179

Per-Håkans har skivsläpp på Dans-In

2013-10-11

På lördag den 12 oktober spelar Per-Håkans på Dans-In i Stockholm. I samband med denna spelning kommer bandet att ha sin officiella skivrelease av sitt album "Full fart framåt".

Per-Håkans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4178

En sista dans med Bennys

2013-10-10

Bennys tackades av i Parken Oskarshamn den 5/10

Lördag den 12 oktober spelar orkestern Bennys från Mönsterås sin sista spelning i Blomstermåla Folkets Hus. Bandet har spelat i nästan 50 år.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4175

P4 Dans besöker Pajala

2013-10-10

På söndag den 13 oktober besöker P4 Dans den stora och årliga tornedalsfesten Römppäviiko i Pajala. Under en hel vecka i september sjuder det av liv i de olika byarna runt samhället och P4 Dans gör ett nedslag i Tärendö Folkets Hus där Black Jack bjuder upp till dans.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4177

Willez lägger ner bandet

2013-10-08

På Willez hemsida kan man nu läsa att grabbarna väljer att lägga ner bandet. Läs texten i sin helhet nedan:

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4176

E-street har dragit igång

2013-10-08

E Street i Sundsvall har nu kommit igång ordentligt med torsdagsdanserna och förra veckan var det Perikles som stod på scenen. Perikles har av tradition en trogen publik i Sundsvallsregionen som de har en nära relation till vilket bidrog till en fantastisk danskväll. Full fart på dansgolvet hela kvällen och härlig stämning. För Perikles var det också en stor nostalgikväll då E Street är beläget i den gamla dansrestaurangen Esplanad, även kallad Espan. Förutom danskvällar var det förr en otroligt populär krog för musiker och restaurangfolk framförallt på söndagar.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4173

Arvingarna på konsertturné

2013-10-07

Nu har Arvingarna dragit ut på en konsertturné, "Arvingarna in Concert". Denna arrangeras tillsammans med Roaddust Management som bland annat har arrangerat Flamingokvintettens bejublade konserter och Arvingarnas egen jubileumskonsert 2009. Showen är en härlig mix av alla hits de haft genom åren.

Arvingarna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/3819

Team Elisa vidare till seminfinal i Körslaget

2013-10-05

Elisa Lindströms kör, Team Elisa, gick i lördagens omgång av Körslaget vidare till semifinal. De andra körerna hon tävlar mot blir Team Book med Anna Book och Team Rickard med Rickard Sjöberg.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4174

Rockabillykväll i Hudiksvall

2013-10-05

Lördag den 12 oktober anordnas en stor Rockabillykväll på Kulturhuset Glada Hudik i Hudiksvall.

Det blir non-stop dans till The Playtones och Kingen and the Uppercuts. 50-/60-tals Rock n' Roll, Twist, gamla godingar och show mm. Servering med bar och fullständiga rättigheter håller öppet hela kvällen. Meny- och hotellpaket finns också.

För mer information se Danslogens Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4168

Idag firar vi Kanelbullens dag!

2013-10-04

Den 4 oktober firar vi Kanelbullens dag, som instiftades 1999 av Hembakningsrådet för att hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4158

Jägersbo lägger ner

2013-10-03

Efter att skåningar i 115 år roat sig på klassiska dansplatsen Jägersbo vid Ringsjön i Höör stängs dansbanan.

Lördagen den 5 oktober är sista chansen att svänga sina lurviga på dansgolvet. På scen gör klassiska och populära Grönwalls en av sina sällsynta återföreningsspelningar.

Jägersbo »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4150

Donnez blev Årets Dansband på Stommens Loge

2013-10-02

Vid säsongsavslutningen på Stommens Loge som var i söndags presenterades enligt traditionen vilket dansband som blivit framröstat av besökarna som "Årets bästa dansband".

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4170

Lagårn i Skultuna firar 40-års jubileum

2013-10-01

Helgen den 4-6 oktober firar Lagårn i Skultuna sitt 40-års jubileum i tre dagar med en dunderfest med såväl mat som en massa dans!

Fredag 4 oktober

  • Middag och dans till Streaplers

Lördag 5 oktober

  • Middag och non-stop dans till Casanovas & Perikles

Söndag 6 oktober

  • Non-stop till Blender & Sannex

För mer information se Danslogens Evenemangstips.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4159