Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter i augusti 2014

Antal nyheter: 31

På besök i Kungälv på Kongahälladansen

2014-08-01

Danslogen blev inbjudna till Kungälv av de trevliga arrangörerna på Kungälsvparken, Tommy Augustsson och Per-Arne Carlström, vid årets upplaga av Kongahälladansen som för övrigt gick av stapeln för den andra gången. Tanken är att denna dansfestival ska vara årligen återkommande veckan efter Malung och den riktar sig till i första hand moderndansarna med eliten bland våra moderna dansband på plats.

Berätta om dansen här i Kungälvsparken.

- Det har funnits dans här i parken sedan 70-talet med undantag för ett par år då dansen lades ner. För ca 30-35 år sedan startades det upp igen med mogendanskvällar och för två år sedan introducerade vi även moderna danser, något som fallit väl ut. Vi kör modernt på fredagarna och moget på lördagarna.

Berätta om dansen här i Kungälvsparken.

- Det har funnits dans här i parken sedan 70-talet med undantag för ett par år då dansen lades ner. För ca 30-35 år sedan startades det upp igen med mogendanskvällar och för två år sedan introducerade vi även moderna danser, något som fallit väl ut. Vi kör modernt på fredagarna och moget på lördagarna.

Hur kom ni på att arrangera er dansfestival, Kongahälladansen?

- Vi tänkte att det vore trevligt med ett litet "Mini-Malung"och förra året körde vi detta som test för första gången. Det gick väl så där med besökarantal, men man får räkna med att det tar ett tag för besökarna att hitta hit och för oss att hitta rätt form. Vi kände dock att vi ville köra en gång till och i år satsade vi ännu större. Vi räknar med att köra samma upplägg nästa år, onsdag-fredag vecka 30, men eventuellt kommer vi att utöka ytterligare och ha dans på två dansbanor.

Vilka är ni två som ligger bakom dansevenemangen här?

- Per-Arne: Jag har tidigare spelat i och nu varit medlem sedan 70-talet i IK Kongahälla, som är en fotbollsförening som vilar på ideell basis. Som ett led i att få in pengar till fotbollsklubben arrangeras danser.

- Tommy: Jag har varit intresserad av dansband sedan jag var en ung grabb och har känt Per-Arne i över 20 år. Han undrade om jag ville börja hjälpa honom med danserna för 4 år sedan. Eftersom jag inte hade någon erfarenhet av att vara med som arrangör har jag fått stor hjälp och guidning av Janne Brunzell.

När vi gått runt inne i parken har vi hört flera gäster säger att ni är Sveriges bästa arrangörer. Vad gör ni för att lyckas med så pass nöjda dansare?

- Man får helt enkelt ge allt för att publiken ska trivas. Vi försöker alltid anpassa oss till vad våra besökare vill ha. Vi lyssnar på vad de säger och tycker att det mesta går att fixa. Om banden vill spela längre någon gång, så är inte det heller något problem, vi håller inte hårt på tiderna.

När det blev en sådan här värmebölja ställde vi också fram en liten barnpool som man kunde svalka sig i och en vattenslang att spola av sig med. Det är de små detaljerna som gör helheten lyckad.

Som av en händelse så dyker en ung tjej upp där vi sitter och intervjuar och undrar om hon får fråga om något. Hon ville veta om det gick för sig att man flyttade ner möblerna från en altan så att även denna yta kunde användas som dansbana, till vilket hon fick ett snabbt svar att det inte var några som helst problem. Varpå golvytan snabbt rensades och golvet fick sig en omgång av bordsyra som borstades ut så att dansarna skulle få bra glid på denna helt nya och oväntade dansbana. Det får man sannerligen kalla bra service till dansarna!

Parken var också vackert dekorerad med olika ljusslingor och kulörta lyktor, något som ökade på trivselkänslan. Det fanns också många olika ställen att både dansa och sitta på.

Vi har kunnat konstatera att ni har mer än bara de traditionella kanelbullarna och mazarinerna i caféet. Hur har ni tänkt här?

- Ja, det där kommer helt och hållet från att vi har frågat våra gäster vad de vill ha och så har vi satsat på sådant. Det som önskats är framförallt mer nyttiga mellanmål och sådant som ger energi. Förutom vanligt fika, serverar vi t.ex.både sallad och fruktsallad, fika som är både gluten- och laktosfritt, sportdryck och proteinbars men även glass i bägare.

Vad har ni för planer för framtiden?

- Vi kör på med vårt koncept men försöker hela tiden förbättra oss. Nu har vi t.ex lett upp ljudet från det stora dansgolvet till ett mindre golv om man vill ha mer yta att dansa på. Vi kommer även att försöka installera storbilds-tv här så att man kan se banden samtidigt.

Vår dansgala "Påsksmällen" var en jättesuccé som vi kommer att göra om nästa år, men ännu bättre! En dröm vore att få Norges dansbandsdrotting Anne Nørdsti att uppträda tillsammans med Lasse Stefanz.

- Vi har även en nyhet på gång som ännu inte offentliggjorts men vi kan berätta om det nu. Vi kommer att starta upp danser i Folkets Park i Bengtsfors från och med i vår, men premiär i maj. Danserna kommer att vara på lördagarna med band som t.ex Sannex, Blender och Casanovas.

Ett av banden som spelade under Kongahälladansen var alltid lika populära Sannex, som för bara ett par veckor sedan vann det åtråvärda priset "Årets Dansband" på Guldklavegalan som hölls i Malung under den årliga dansbandsveckan. Mer om deras vinst kommer snart här på Danslogen, så håll utkik.

En massa bilder från dansen finns även i vårt bildgalleri.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4583

Kalle Johansson vann Svensktoppen Nästa

2014-08-31

Det blev Kalle Johansson från Söderåkra som representerade Kalmar med låten "Den där dan" som kammade hem första pris i Svensktoppen Nästa 2014. Låtskrivare är Tomas Karlsson.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4615

Nytt album med Hedins

2014-08-31

Hedins har kommit ut med ett nytt album, "För alla åren som har gått" (Atenzia). Skivan är producerad av Arne Bakken och inspelad i Bakkens studio.

Den nya konstellationen av Hedins som trio består av Conny Hedin, Ola Nordén och Christoffer Olofsson. Ola har tidigare spelat med Dannys medan Christoffer varit medlem i både Donnez och Jenny Saléns.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4614

Date antar Ice Bucket utmaningen

2014-08-29

Över hela världen sprids nu Ice Bucket utmaningen. Denna går ut på att man ska hälla en hink med isvatten över sig. Det hela låter som en tokig grej men är egentligen till för att uppmärksamma den fasansfulla sjukdomen ALS och att få folk att skänka pengar till forskning.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4613

Nässjö dansfest 2 - 5 september

2014-08-28

Nässjö fyller 100 år i år. I samband med detta ordnas en kalasvecka den 30 augusti - 7 september. Tre dansklubbar ordnar då fyra stycken danskvällar med kurs och dans i kulturhuset Pigalle.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4609

P4 Dans träffar Tobias Karlsson

2014-08-28

På söndag den 31 augusti får vi i P4 Dans höra om dansaren Tobias Karlssons nya dansshow som har premiär i början av september i Stockholm. Vi får följa med på en av repetitionerna och höra om showen som handlar om hans liv.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4612

Säsongsavslutning i Hågelbyparken med Expanders

2014-08-27

Entrén till Hågelbyparken

I morgon torsdagen den 28 augusti är det säsongsavslutning för dansen i Hågelbyparken. Kvällen bjuder på dans till populära Expanders och utlottning av säsongskort till nästa år.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4611

Dags för final i Svensktoppen Nästa

2014-08-25

Under sommaren har en massa deltävlingar avgjorts i den årligt återkommande tävlingen Svensktoppen Nästa. Nu är det dags för den stora finalen som hålls på Liseberg söndagen den 31 augusti. En jury har utsett åtta stycken finalister från alla deltävlingarna.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4595

7.000 medlemmar på Facebook

2014-08-23

Nu har vi passerat 7.000 medlemmar på Danslogens Facebooksida! Något som vi verkligen tycker är värt att fira, även här på vår riktiga hemsida!

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4608

Keyboardistbyte i Blender

2014-08-22

Rikard André som varit keyboardist i Blender i sju år kommer nu att sluta i bandet och i hans ställe kliver Olle Tidblom från Linköping in.

Bytet sker officiellt den 7 september på Skönsbergs Folkets Hus utanför Sundsvall. Denna dag är för övrigt bandets sångerskas, Maria Perssons, födelsedag. Innan dess kör Rikard och Olle parallellt under ett par spelningar från den 4 september.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4607

Orkesterforum i Bergviksparken

2014-08-22

Söndagen den 31 augusti ordnar arrangören Rent Nöje ett orkesterforum med nonstopdans i Bergviksparken utanför Söderhamn.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4579

Lasse och Emil Sigfridsson i Bingolotto

2014-08-22

Söndagen den 14 september kommer Lasse och Emil Sigfridsson att gästa Bingolotto. Höstens programledare är Ingvar Oldsberg. Programmet sänds i Sjuan kl 19.00

Bingolotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/3652

P4 Dans besöker Den stora Folkparksdansen

2014-08-21

På söndag den 24 augusti får vi höra hur det gick till då P4 Dans besökte Den stora Folkparksdansen i Mariestad.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4606

Henrik Uhlin ny medlem i Wretaz

2014-08-18

Wretaz har hittat en ersättare till Stefan Palm som slutat i bandet efter 7 år. Det är Henrik Uhlin som blir bandets nye gitarrist. Han spelade senast i Streaplers och innan dess i Flamingokvintetten. Hans första spelning blir på Folkets hus Hallunda den 7 oktober.

Wretaz »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4605

Jukeboxers söker en trummis

2014-08-17

Jukebokers har kontaktat Danslogen för att få hjälp att sprida budskapet att de nu söker en ny trummis.

Kanske något för dig eller känner du någon som kan passa in? Läs deras efterlysning nedan.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4603

Bob Stevens ersätter Jontez på Törringelund

2014-08-17

Jontez har tyvärr råkat ut för busshaveri och måste ställa in dagens spelning på Törringelund. Bob Stevens ersätter.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4604

Nytt med Junix

2014-08-14

Göran Johansson har slutat i Junix för att satsa på sitt civila jobb. Ny medlem på sång och gitarr är Stefan Olsson som var med och startade Fernandoz.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4578

P4 Dans med de bästa livesändningarna

2014-08-14

På söndag den 17 augusti får vi i P4 Dans lyssna till en härlig blandning av de band som spelat live i programmet de senaste åren. Larz-Kristerz, Donnez och Elisa's är några av de band som du kan dansa och lyssna till.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4588

Titanix söker statister

2014-08-13

Titanix söker 20 statiser till nu på lördag den 16 augusti för att spela in en musikvideo. Inspelningen äger rum kl 15.00 på Hasselbackens festplats i Regna utanför Finspång. Anmälan görs via bandets Facebooksida. Statisterna ska dansa framför scenen.

Titanix på Facebook »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4598

Krönika om dans på äldre dar

2014-08-13

Bengt och Lena Starrin

Foto: Göran Axelsson, Danslogen

Bengt Starrin som är professor vid Karlstad universitet har många strängar på sin lyra. Bland annat har han skrivit boken "Svrige Dansar" och han skriver även krönikor i Värmlands Folkblad. Juli månads krönika heter "En uppfriskande dans". Nedan kan ni läsa ett utdrag ur hans senaste alster:

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4599

Dags för Göteborgs kulturkalas

2014-08-11

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där man kan frossa i ett rikt utbud av kultur; opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band. Med 1,3 miljoner besök under sex dagar är Göteborgs Kulturkalas en av Skandinaviens största kulturfestivaler.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4574

Peter i Gideons fyller 60 år

2014-08-11

Idag, måndag den 11 augusti, vill vi gratulera Peter Berg som fyller 60 år jämt. För er som inte känner Peter så är han kapellmästare och basist i Gideons och sjunger en del också.

Som lite kuriosa kan vi nämna att Peter har spelat hela 45 år i Gideons!

Danslogen önskar honom en trevlig födelsedag.

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4597

Dags för Malmöfestivalen

2014-08-10

Fredag den 15 augusti börjar Malmöfestivalen. Under en hel vecka händer det en massa roligt i stan. Malmös gator och torg fylls till brädden med musik, människor, god mat, roliga aktiviteter och mycket mer.

Festivalen är Skandinaviens största festival i stadsmiljö och allt är dessutom gratis!

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4573

Callinaz - vad säger de nyblivna pristagarna?

2014-08-09

Carolina tar emot Sveriges Radios pris av Tony Irving

Foto: Göran Axelsson, Danslogen

Danslogen har talat med Callinaz som nyligen vann Sveriges Radios pris under årets omgång av Guldklavegalan i Malung. Bandets sångerska och kapellmästare Carolina Skaarup Olsson svarade på Danslogens frågor.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4593

Nu presenteras finalisterna i Svensktoppen Nästa

2014-08-09

Under sommaren har en massa deltävlingar avgjorts i P4:s årligt återkommande tävling Svensktoppen Nästa. Den som vinner hela tävlingen får förutom att spelas i radion, även framföra sin låt som utmanare på Svensktoppen och dessutom en plats i Melodifestivalen.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4596

P4 Dans besöker Hågelbyparken

2014-08-08

På söndag den 10 augusti får vi följa med P4 Dans till Hågelbyparken utanför Stockholm. Här har de dans flera gånger i veckan under sommaren och denna gång gästas parken av Fernandoz.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds med start kl 20.03 eller 20.15 till 21.00.

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4592

Sannex - vad säger de nyblivna Guldklavevinnarna?

2014-08-07

Foto: Tommy Augustsson

Danslogen träffade nyligen Sannex för en pratstund i pausen på en av deras spelningar. Detta var ett par veckor efter årets omgång av Guldklavegalan i Malung. Bandets sångare och kapellmästare Andreas Olsson svarade på Danslogens frågor.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4591

Premiär för Donnez nya medlemmar

2014-08-06

Foto: Göran Axelsson, Danslogen

Förra fredagen var det premiär för den nya sättningen av Donnez. De nya medlemmarna är Max Johansen på trummor och Hampus Nilsson på bas. Premiären skedde på Ängelholms Marina Arena.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4582

Höstmaran flyttar hem till Ö-vik

2014-08-05

Höstmaran som varit utflyttad till Härnösand flyttar nu hem igen till Parken i Örnsköldsvik. Årets mara kommer att hållas den 5 - 6 september.

Maran.nu »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4539

Larz-Kristerz spelar på Noliamässan

2014-08-04

Under Stora Nolia intar ett av Sveriges mest folkkära band scenen på Pite Havsbad den 5 augusti.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4494

P4 Dans träffar Streaplers

2014-08-01

På söndag den 3 augusti får vi i P4 Dans P4 Dans höra på en exklusiv konserttimme med ett av Sveriges populäraste band. Streaplers spelar live akustiskt och berättar om sitt turnerande.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/4589