Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Antal nyheter: 1

På fest med Kindbergs i Malung

2009-07-17

Danslogen besökte i veckan Kindbergs traditionella fest i anslutning till Dansbandsveckan. Denna hålls i Jägra bystuga som ligger 6 kilometer norr om Malung, naturskönt beläget vid Västerdalälven.

Stugan står tillgänglig för fansen under hela Dansbandsveckan och många besökare var redan på plats då vi dök upp på tisdagen vid lunch. Rai-Rai Kommittén tog emot alla gäster. I väntan på Kindbergs och att festen skulle börja gjorde alla nyanlända iordning sina sängplatser, bland övriga madrasser i stugan, så att detta var avklarat inför kvällen.

Framåt ettiden kom Kindbergs buss inglidande och ut hoppade mer eller mindre fräscha grabbar, som sovit nere vid Orrskogen efter spelningen och festen på plats kvällen innan. Många kära återseenden blev det och folk minglande och solade på gräsmattan i det härliga vädret. Stämningen var glad och förväntansfull.

Efter ett tag drog diverse olika lekar igång. Som att sparka boll med en strut framför ansiktet, eller dricka öl och snurra runt en pinne för att sedan försöka ta sig rakt fram, vilket visade sig inte vara helt lätt. Se en videoinspelning från detta. Som avslutning spelade Kindbergs upp till Hela havet stormar och folk sprang glatt runt stolarna.

Efter alla lekar var det dags för efterlängtad mat. Vi bjöds på gott grillat, potatissallad, bröd och grönsallad, som intogs vid långbord ute i det fria. Alla pratade och skrattade och det var fantastiskt trevligt.

Efter middagen utmanade Kindbergs till ett dopp i sjön, vilket de allra flesta tyckte var för kallt. Sedan var det hög tid att göra sig iordning för danskvällen på Orrskogen.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1269