Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Antal nyheter: 1

Rapport från Manifestgalan

2010-01-31

Ingela, Leif och Karin minglar

I fredags hölls den årliga Manifestgalan, även kallad den alternativa Grammisgalan, på anrika Nalen i Stockholm. Angela Kempher på Danslogen och Leif Wibron, dansarrangör på Parken Gävle var på plats och representerade dansbandsjuryn.

Först var det mingel med sedvanlig dricka och tilltugg. Ingela Norrby, skivbolagsdirektör på Biwa och Karin Ekelind som jobbar med evenemang samma ställe, var också där och kollade in läget och knöt kontakter inom musikbranschen. Danslogen frågade Ingela vad hon tror att priset har för någon betydelse för dansbandsbranschen.

- Det är stort att vi får vara med här! Manifest består av 260 olika oberoende bolag och det är en stor ära att vinna detta pris, som faktiskt är den alternativa grammisen. Extra kul var den respons som Dansbandskategorin fick både under utdelningen med publikens jubel, men också alla som jag träffade på efterfesten som ville veta mer om Dansband och faktiskt insåg att Dansband är minst lika mycket "indie" som det coolaste popbandet.

Prisutdelarna

Sedan var det dags för att presentera de nominerade och att tillkännage vinnarna i varje klass. Leif och Angela delade ut dansbandspriset som gick till Blender, och Angela passade på att framföra en hälsning till alla på plats och sade:

- Det är en ära att få vara här och presentera den nya kategorin dansband. Å hela Dansbandssvergies vägnar vill vi tacka för att vi får vara med här, samtidigt vill vi påpeka att det är hög tid att dansbandsmusiken får den plats de förtjänar inom musikindustrin.

Medan Angela läste upp vinnarna, gjorde Leif en kupp och började knäppa upp skjortan, för att sedan ha en Blendertröja under denna. Blender själva spelade på Öviksmaran och kunde inte vara på plats, men deras pris togs emot av Micke Syd Andersson, fd trummis i Gyllene Tider. Publiken jublade och verkade uppskatta påhittet.

Blenders pris

Själva motiveringen till priset löd:

Ett album som har allt man kan önska av ett (modernt) dansband:

Musik att dansa till, musik att lyssna till, musik som berör och musik som gör en glad. Ett välproducerat och helt komplett album, tvärt emot spår 11:s titel som lyder: Ingen är perfekt.

Det här albumet är precis det, perfekt!

Vi behöver inte säga: Välkommen in i Dansbandseliten, för där är ni redan.

Årets vinnare i kategorin dansband är: Välkommen in med Blender!

Priset kommer att överlämnas till Blender vid en liten ceremoni på Folkets Hus i Säter då de spelar upp till dans där den 11 februari.

De övriga nominerade i kategorin var Zlips, Peter & Agneta och Sannex. Tyvärr kunde ingen av banden närvara vid galan, så det kändes onekligen lite tomt på dansbandsfronten. Förhoppningsvis blir detta pris nu mer uppmärksammat inom dansbandsbranschen och intresset mycket större till nästa år.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1704