Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Antal nyheter: 1

En kväll på Parken i Gävle

2010-02-24

I lördags besökte Danslogen Parken Gävle då Dansbandskalaset var på turné där. The Playtones och Titanix spelade non-stop under fem timmar och bjöd på en härlig danskväll.

Arrangören Leif Wibron försöker skaka liv i det gamla dansstället, som tidigare hette Estraden. Han har redan fått mycket uppskattning för sina satsningar att få dansstället att åter igen blomstra. På det gamla glada dansanta 70-talet var här dans i stort sett varje lördag med ca 1.000 besökare per kväll. Hans mål är att nå dit igen och att få upp Parken på danskartan som ett av Sveriges bästa dansställen!

Danskvällen i lördags inleddes med en mycket god italiensk buffé som man kunde förbeställa. Fördrink serverades redan 18.30 och vi var ungefär 150 ätande gäster. Det var fint dukat och gott om plats för alla. Ännu fler hade med lätthet kunna delta här. Dansen tog vid kl 21 och The Playtones inledde med glad och sprallig rockabillyinspirerad dansmusik. Dansgolvet på Parken var jättestort och dessutom mycket bra med lagom glid. Efter 45 minuter tog Titanix vid och med härliga Maria vid mikrofonen var stämningen på topp!

Publiken var en bra blandning av renodlade dansare och publik från TV-soffan som vågat sig ut för att titta på/lyssna till och i bästa fall, även dansa till sina nya TV-favoriter. Trots detta flöt dansen på mycket bra och det blev ingen klunga ståendes framför scenen som kan upplevas vara ivägen eller berusade människor med flaskor i handen på dansgolvet.

Trots det snökaos som rådde den kväll, då ett stort antal arrangör fick ställa in och dansband blev insnöade, var det över 600 besökare på Parken! Det är frågan om det inte var publikrekord denna kväll jämfört med andra danställen.

Kvällen var mycket lyckad och Danslogen är övertygad om att det kommer att gå mycket bra för Leif! Nästa dans blir den 19 mars till Jannez och sedan anordnas Parkenmaran helgen därpå med 3 dagars non-stop dans till 6 av Sveriges bästa moderna band. Missa inte detta tillfälle!

Som lite kuriosa vill Danslogen nämna att Leif Wibron tillsammans med sin vackra och trevliga fru Else-Marie (som också är väligt engagerad i Parken) idag åker till Thailand för att fira 35 år tillsammans! Det om något är värt att fira! Vi hoppas de får en underbar semester, långt bort från allt snökaos i Sverige!

Se alla bilder från kvällen i vårt bildgalleri. Vi har även lagt ut några videklipp på Youtube från dansen. Här kan ni se ett par av dem:

En separat intervju med The Playtones kommer framöver. Vi kommer även att ha tävlingar med bandens nya skivor, så håll utkik efter dessa!

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/1763