Arkiv dansnyheter

Dansnyheter 2021

Dansnyheter 2020

Dansnyheter 2019

Dansnyheter 2018

Dansnyheter 2017

Dansnyheter 2016

Dansnyheter 2015

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Antal nyheter: 1

Presskonferens har hållits för Dansbandskampen 2010

2010-09-07

Christine Meltzer, Gunhild Carling och Thomas Deutgen laddar alla inför Dansbandskampen 2010

Foto: Danslogen

Det har hållits en presskonferens inför höstens omgång av Dansbandskampen. Danslogen var på plats och fick ta del av presentationerna av de tävlande banden, programledaren och de nya kommentatorerna.

Vi börjar med att berätta vad programledaren Christine Meltzer, samt de två kommentatorerna Thomas Deutgen och Gunhild Carling, hade att säga om det nya programupplägget.

Christine och Niklas

Christine, hur känns det att ta över rollen som programledare efter Peter Settman?

- Det är både jätteroligt och ärofyllt att få ta över efter Peter. Jag kommer att göra något eget, man kan inte axla hans roll. Jag tänker i första hand satsa på att lyfta fram banden på bästa sätt så att de gör sig i rampljuset .

Dansar du något själv?

- Dans är kul, men det blir inte mer än om jag är på fest eller till exempel bröllop. Min man Niklas är en hejjare på att dansa. Bugg är jättekul!

Gunhild Carling

Gunhild, hur kommer det att gå till rent praktiskt då ni ska agera kommentatorer?

- Jag och Thomas kommer att kommentera banden men istället för att vända oss till dem som tidigare jury gjorde, så vänder vi oss nu till TV-publiken då vi framför våra åsikter.

Hur känns det att få samarbeta med Thomas?

- Thomas är en sann gentleman, något som jag uppskattar. Han vet allt om dansband och dansbandens historia. Det känns tryggt att han är så bevandrad inom denna genre.

Thomas, vad säger du om det nya programupplägget?

- Jag tror det blir väldigt bra med de nya reglerna. De är enklare att förstå och det blir bra att kunna följa två favoriter fram till final. Första året med Scotts och Larz-Kristerz i finalen blev det väldigt bra, medan man däremot inte fick fram favoriterna på samma sätt förra året.

- Vi har även en nyhet i programmet i år där många dansare kommer att få vara med och rösta på hur dansbart varje band är. Det är vanliga glada dansare och inga proffs- eller tävlingsdansare. Dessa kommer att få en form av mentometrar där de röstar efter varje dans och sedan vägs dessa röster in i bedömingen.

Hur känner du inför att jobba med Gunhild?

- Det ska bli roligt att få jobba med Gunhild som kommer från en helt annan genre. Hon är en helt obegripligt begåvad musiker som bland annat kan spela tre trumpeter samtidigt. Hon har helt nya ögon på branschen också, vilket är bra. Gunhild har ändå en koppling till dans eftersom hon dansar både Lindy Hop och steppar.

För er som ännu inte satt er in i det nya programformatet, kan ni läsa om årets alla nyheter i tidigare publicerad artikel här på Danslogen.

Så snabbt vi bara hinner kommer vi att fylla på med intervjuerna/kommentarerna från alla banden.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2240