Välkommen till Danslogen

Här kan du hitta i danser i Sveriges största register över danser.

Prova med en titt i vårt dansprogram innan du ringer vänner eller letar på Google.

Idag är det fredag 3 juli 2020, Aurora har namnsdag

Mogna män bjöd på dansgodis när PRO bjöd upp till trivseldans på Karlsholme

2018-11-02

Foto: Markus Redman

Det är onsdag kväll och från Vänern blåser det en något frisk vind in mot land. Vi befinner oss på det som torde vara Sveriges vackraste folkpark. Karlsholme Folkets Park i Mariestad. Här håller PRO Mariestad sina populära trivseldanser. Kvällens orkester är Mogna Män. En populär trio från Alingsås.

Parkeringen är fylld med bilar. I entrén sitter bland annat Lis-Beth Kopperud och tar entré. Hon är bokningsansvarig för danserna. Banden som spelar här är oftast duos, trios och en och annan kvartett. Oftast orkestrar som kommer ifrån Västra Götaland. Trivseldanserna arrangeras varannan onsdag ojämna veckor. Vid ett annat bord säljs det lotter. Inne i rotundan är det fullt av glada dansare som väntar på att dansen skall ta sin början.

Klockan slår sex och Kjell Malmborg räknar in till aftonens första dans. "Om du vågar och vill" följt av "Du kom försent" fick inleda kvällens dans. Det märks att publiken trivs här på Karlsholme Folkets Park. Det är inte många som står över en dans. Kanske inte så konstigt med tanke på den fina musiken som publiken bjuds på.

Mogna Män

Mogna Män består av tre otroligt musikaliska och rutinerade musiker. På sång och gitarr hittar vi Kjell Malmborg. På Saxofon och gitarr Roland Ask. Sist men absolut inte minst, på klaviatur och sång Kenneth Färnlund. Kjell har varit medlem i Tommy Elfs, Chiquita och Bengt Hennings. Roland har bland annat spelat med Kjell i Bengt Hennings de senaste 22 åren. Kenneth Färnlund känns igen från: Five Teddys, Chiquita, Tommy Elfs och Pilebos. Tillsammans har de närmare 150 års erfarenhet av dansband. De trivs alldeles förträffligt med att åka ut och spela med Mogna män.

Kjell Malmborg

Kjell berättar entusiastiskt om hur det var när han var ute och spelade på heltid med bland annat Bengt Hennings. Detta formatet vi har nu är perfekt. Och så börjar vi spela lite tidigare på kvällen än förut. Nu kan danskvällen vara slut när vi förr skulle ha kommit fram till kvällens paus. Kjell och Kenneth är pensionärer medans Roland fortfarande har civilt arbete. I bland åker de ut och spelar som duo utan Roland. Då kallar man sig kort och gott för Kjell & Kenneth.

Detta med trivseldanser och mitt i veckan danser är stort i Skaraborg. Det finns ungefär sex olika arrangörer som har dans mitt i veckan. Men flertalet av dem har valt att ha dans varannan vecka och inte arrangera dans samma veckodag. På så sätt krockar man inte varandra. Man får försöka hjälpas åt. Tyvärr är det lite skralt med återväxten när det gäller denna typ av danser.

PRO Mariestads Pensionärsförening bildades den 17 mars 1944. Det är inte enbart dans står på agendan. Akvarellmålning, boule och bowling, datacafé, gymnastik, golf, slöjd, qi-gång och pub-aftnar är exempel på andra aktiviteter som föreningen har. Motionsdanserna på Karlsholme startade den 7 september 1988 och är idag en mycket uppskattad aktivitet bland föreningens medlemmar och tillresta.

Från scenen påannonserar bandet att det skall bli en snabb dans innan det är dags för lite gammaldans innan paus, den traditionella "kaffevalsen". I pausen ringlar sig kön lång inne i kafeterian där det serveras kaffe och goda smarriga mackor. Jag samtalar med några dansgäster som alla trivs förträffligt här på Karlsholme. Anledningen till att folket kommer hit och dansar är den trevliga stämningen och valet av orkestrar.

Sendan kan man bara konstatera att detta nog är Sveriges finaste belägna folkpark. Dessutom en park i kanonskick. 2017 renoverades rotundan där trivseldansen arrangeras och några år tidigare renoverades den stora bygganden jubileumsteatern. Så härligt i en tid där man ofta läser om parker som står och förfaller och sedemera blir offer för grävskopor.

Åter till dansgolvet där det är full fart. Den ena dansanta melodin avlöser den andra. För de som tidigare var ute och dansade till Bengt Hennings då Kjell och Roland var med kommer garanterat känna igen sig. De har plockat med sig guldkornen och blandat upp med andra godingar och evergreens. Det låter mycket bra om Mogna män och man slås av vilka duktiga musikanter de är.

Klockan börjar närma sig halv tio och det är dags att runda av. kvällen. Ordförande i föreningen Morgan Robertsson gick upp på scenen och tackade publiken och orkestern för en trevlig kväll. Något som jag absolut kan skriva under på. Kjell påannonserade kvällens sista låtar. "She´s not you" tillsammans med "Return to sender". Efteråt blev det applåder i massor och ovationer som resulterade i ett extranummer. Publiken gillade Rolands saxofonspel så han fick avsluta kvällen med " I varje andetag" instrumentalt på sax. Underbart spelat.

När de sista tonerna ebbat ut var det så dags att bege sig hemåt Värmland. Men vi vill förståss tacka arrangörerna PRO Mariestad för ett vänligt mottagande. Orkestern Mogna män Kjell Malmborg, Roland Ask och Kenneth Fernlund samt deras "roddare" Henry "Nallen" Nordh. Detta får vi göra om igen. För orkestern återstår det att packa ihop instrumenten. Arrangören får ladda upp inför nästa danskväll då Charlies orkester kommer på besök.

Kommande danser på Karlsholme Folkets Park

 • 7 november Charlies från Lindome
 • 21 november Kalle o Stefan från Mariestad
 • 5 december Rios från Mariestad

Reportage av Markus Redman

Foton av Markus Redman och Mikael Redman

Bilder från dansen i Danslogens bildgalleri

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6761

Ny singel med Glenn-Endys

2020-07-03

Glenn-Endys har släppt en ny singel, "I sol och regn".

Musik och text Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Mikael Wigström.

Producerad av Henrik Sethsson

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8122

Digitala Dansbandsveckan

2020-07-03

Dansbandsveckan bjuder på Digitala Dansbandsveckan 13-18 juli, med sändningar på Facebook fyllda med intervjuer, dansbandsmusik och guldkorn från tidigare Dansbandsveckor.

Direkt efter SVT:s program "Dansa hemma" kl.18.30-19.30 kommer Dansbandsveckan att sända en livestream kl. 19.30-20.15 via deras facebooksida.

Det blir livekonserter med några av Sveriges populäraste dansband: Casanovas, Martinez, Larz Kristerz, Streaplers och Blender.

Det blir även eftersnack med banden som medverkat i SVT under veckan, dansbandsmusik, tävlingar, intervjuer med följare, dansbandsprofiler och digital danskurs med Tony Irving.

Lördagen den 18 juli sänder inte SVT men Digitala Dansbandsveckan sänder en livestream 19.30–21,00 med guldkorn och tillbakablickar på dansen från Folkets Park Orrskogen och programmet från Scenen i Grönlandsparken under 34 år och Guldklavens 20 första år.

Digitala Dansbansveckan »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8170

Vikingarna - Ljuvliga sommar

2020-07-02

Vikingarna framför "Ljuvliga sommar" från albumet "Kramgoa låtar 15" (1987).

Musik och text JC Ericsson

Producent Lars O Carlsson

Vikingarna - Ljuvliga sommar »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8082

P4 Dans med Andreas Olsson

2020-07-02

Foto: P4 Dans

På söndag den 5 juli är Andreas Olsson programledare.

Han är sångare i Sannex.

Programmet sänds kl 19.30 - 21.00

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8147

Livestream med Casanovas

2020-07-01

Idag den 1 juli kl 17.30 kommer Casanovas att ha en livestream, "after beach".

Livestream Casanovas »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8055

Dansbandsvecka på SVT - Dansa Hemma

2020-07-01

Under v.29 kör SVT en egen dansbandsvecka, Dansa hemma, med fem av våra mest populära dansband. Programmet sänds kl 18.30-19.30 i SVT1 enligt följande schema.

 • Måndag 13 juli Casanovas
 • Tisdag 14 juli Martinez
 • Onsdag 15 juli Larz Kristerz
 • Torsdag 16 juli Streaplers
 • Fredag 17 juli Blender

SVT »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8148

Livestream med Donnez

2020-06-30

Broby festplats utanför Flen

Foto: Donnez

Idag den 30 juni kl 19.00 kommer Donnez att ha en livestream med tema "var fjärde kultis".

Livestream Donnez »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8040

Thomas Berglund 40 år

2020-06-30

Idag den 30 juni fyller låtskrivaren Thomas Berglund 40 år.

År 2013 vann han Guldklaven för Årets låt, "Be mig, se mig, ge mig" med Elisa's.

Han har även varit med och skrivit Lasse Stefanz "Skåneland" och Donnez "140 mil". Nu senast aktuell tillsammans med sin dotter Felicia och singeln "Barfotadans" samt ett par låtar på Martinez nya album.

Danslogen önskar honom ett stort grattis på födelsedagen och hoppas att det blir en härlig dag.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7984

Livestream med Hedins

2020-06-29

Foto: Hedins

Idag den 29 juni kl 18.00 kommer Hedins att köra en livestream.

Swish 123 687 4333

Livestream Hedins »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8135

Arvingarna medverkar i Lotta på Liseberg

2020-06-29

Idag måndag den 29 juni medverkar Arvingarna i Lotta på Liseberg. Programmet sänds med start kl 20.00 i TV4.

Lotta på Liseberg »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8145

Veckans livestream

2020-06-29

Följande band har livestream denna vecka:

 • Måndag 29 juni kl 18.00 Hedins
 • Tisdag 30 juni kl 19.00 Donnez
 • Onsdag 1 juli kl 17.30 Casanovas
 • Fredag 3 juli kl 19.00 Blender
 • Söndag 5 juli kl 17.00 Chiquita
 • Söndag. 5 juli kl 20.00 Roffe Larsson

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8056

Livestream med Roffe Larsson

2020-06-28

Idag den 28 juni kl 20.00 kommer Roffe Larsson att köra en livestream.

Rolf var tidigare medlem i Cedermarks samt Trio me Bumba.

Livestream Roffe Larsson »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8138

Livestream med Voize

2020-06-28

Idag den 28 juni kl 16.30 - 18.00 kommer Voize att ha en livestream.

Livestream Voize »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8106

Livestream med Replay

2020-06-28

Idag den 28 juni kl 17.30 (svensk tid) kommer finlandssvenska Replay att ha en livestream.

Livestream Replay »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7962

Livestream med Erik Lihm

2020-06-28

Foto: Erik Lihm

Idag den 28 juni kl 16.30 kommer Erik Lihm i Vikingarna att ha en livestream.

Denna gång kommer han att bjuda på dansant musik, samt självklart några låter som Vikingarna brukar spela.

Erik meddelar också att han till skillnad från i påskas, kommer att lägga upp ett Swishnummer, för frivilliga bidrag. Av det som kan tänkas komma in, donerar han 50% till barncancerfonden.

Livestream Erik Lihm »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8124

Mats Rådberg död

2020-06-27

Countrysångaren Mats Rådberg har avlidit till följd av cancer som spritt sig.

Han var sångare i gruppen Rank Strangers som sedan blev Rankarna. Han är kanske mest känd för sin låt "Peta in en pinne i brasan", samt "Early morning rain" och "Den vita duvan".

Mats blev endast 72 år gammal.

Aftonbladet »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8143

Livestream med Larz Kristerz

2020-06-27

Idag den 27 juni kl 20.00 kommer Larz Kristerz att ha en livestream.

Livestream Larz Kristerz »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7994

Livestream med Fernandoz

2020-06-27

Idag den 27 juni kl 19.00 kommer Fernandoz att ha en livestream.

Livestream Fernandoz »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8091

Livestream med Perikles

2020-06-27

Idag den 27 juni kl 18.00 kommer Perikles att ha en livestream.

Temat denna gång är sommar och after-beach.

Livestream Perikles »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8099

Nytt album med Martinez

2020-06-27

Foto: Kristoffer Lönnå

Martinez har kommit ut med ett nytt album, "Bubbelgum" (Atenzia). Producerat av Henrik Sethsson.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7897

Ny singel med Fredrik Myhrer

2020-06-27

Fredrik "Frippe" Myhrer (fd Sandins) har släppt en ny singel, "Allt börjar idag".

låten är skriven av Anders Larson och Stephan Elfgren och är producerad i Stone Music Productions.

Enligt Frippe själv så funkar låten på stranden, gymmet, sängen, soffan och på många mer ställen!

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8140

Livestream med Martinez

2020-06-26

Idag den 26 juni kl 19.00 kommer Martinez att ha en livestream.

Det är skivrelease och vi kommer att få höra några låtar från nya albumet.

Livestream Martinez »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7947

Ny singel med Alvenfors

2020-06-26

Alvenfors har släppt en ny singel, "Gung, gung, gunga".

Skriven av Jocke Ekelund (fd Kindbergs) och Fredrik Pettersson som ett projekt i ABF:s Dansbandsskolan. Sång Jocke Ekelund

Producerad av Anders Wigelius (fd Kindbergs).

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8100

Ny singel med Swedish Dance Mafia

2020-06-26

Swedish Dance Mafia har släppt en ny singel, "Jag har en helt ny flickvän".

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8070

Ny singel med Wickströmz

2020-06-26

Wickströmz från Torsby har släppt en ny singel, "Himlen har öppnat sig".

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8139

Ny singel med Pia Pihlgrens

2020-06-26

Pia Pihlgrens har släppt en ny singel, består av "Friday night" och "Du kan väl ringa mig ibland".

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8101

Sten & Stanley - Båten ut i skärgår'n

2020-06-25

Sten & Stanley framför "Båten ut i skärgår'n" från "Musik, dans och party 10" (1995).

Svensk version av "Sea cruise", text Ingela Forsman.

Producent Rutger Gunnarsson

Sten & Stanley - Båten ut i skärgår'n »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7941

Livestream med Likes

2020-06-25

Idag den 25 juni kl 20.00 kommer Likes att köra en livestream med tema fox-special.

Livestream Likes »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8107

P4 Dans med Maria Rolf

2020-06-25

Foto: P4 Dans

På söndag den 28 juni är Maria Rolf programledare.

Hon är sångerska i Titanix.

Programmet sänds kl 19.30 - 21.00

P4 Dans »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7981

Trasthen & Stahren - del 7

2020-06-24

Trasthen & Stahren (Ingemar Trasthe och Håkan Stahre) har lagt ut ett klipp där de bjuder på dansmusik.

Trasthen & Stahren »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8121

Ny singel med Lennart Dahlberg

2020-06-24

Låtskrivaren Lennart Dahlberg har släppt en ny singel, "Idag är det bara er dag".

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8130

Ny singel med Donne Laitila

2020-06-24

Donne Laitila har släppt en ny singel, instrumental version av klassikern "Putti putti" under namnet The Accordeon Boogiez där det spelas på dragspel, durspel och sax.

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8117

Fler dansnyheter

I dagsläget har vi register över (antal)

Foton från bildgalleriet

 

Meny