Foto: Angela Kempher, Danslogen
Wahlströms spelade på Gröna Lund den 4 juli.

Välkommen till Danslogen

Här kan du hitta i danser i Sveriges största register över danser.

Prova med en titt i vårt dansprogram innan du ringer vänner eller letar på Google.

www.BildelarONLINE24.se>

Idag är det onsdag 24 juli 2019, Kristina och Kerstin har namnsdag

Mogna män bjöd på dansgodis när PRO bjöd upp till trivseldans på Karlsholme

2018-11-02

Foto: Markus Redman

Det är onsdag kväll och från Vänern blåser det en något frisk vind in mot land. Vi befinner oss på det som torde vara Sveriges vackraste folkpark. Karlsholme Folkets Park i Mariestad. Här håller PRO Mariestad sina populära trivseldanser. Kvällens orkester är Mogna Män. En populär trio från Alingsås.

Parkeringen är fylld med bilar. I entrén sitter bland annat Lis-Beth Kopperud och tar entré. Hon är bokningsansvarig för danserna. Banden som spelar här är oftast duos, trios och en och annan kvartett. Oftast orkestrar som kommer ifrån Västra Götaland. Trivseldanserna arrangeras varannan onsdag ojämna veckor. Vid ett annat bord säljs det lotter. Inne i rotundan är det fullt av glada dansare som väntar på att dansen skall ta sin början.

Klockan slår sex och Kjell Malmborg räknar in till aftonens första dans. "Om du vågar och vill" följt av "Du kom försent" fick inleda kvällens dans. Det märks att publiken trivs här på Karlsholme Folkets Park. Det är inte många som står över en dans. Kanske inte så konstigt med tanke på den fina musiken som publiken bjuds på.

Mogna Män

Mogna Män består av tre otroligt musikaliska och rutinerade musiker. På sång och gitarr hittar vi Kjell Malmborg. På Saxofon och gitarr Roland Ask. Sist men absolut inte minst, på klaviatur och sång Kenneth Färnlund. Kjell har varit medlem i Tommy Elfs, Chiquita och Bengt Hennings. Roland har bland annat spelat med Kjell i Bengt Hennings de senaste 22 åren. Kenneth Färnlund känns igen från: Five Teddys, Chiquita, Tommy Elfs och Pilebos. Tillsammans har de närmare 150 års erfarenhet av dansband. De trivs alldeles förträffligt med att åka ut och spela med Mogna män.

Kjell Malmborg

Kjell berättar entusiastiskt om hur det var när han var ute och spelade på heltid med bland annat Bengt Hennings. Detta formatet vi har nu är perfekt. Och så börjar vi spela lite tidigare på kvällen än förut. Nu kan danskvällen vara slut när vi förr skulle ha kommit fram till kvällens paus. Kjell och Kenneth är pensionärer medans Roland fortfarande har civilt arbete. I bland åker de ut och spelar som duo utan Roland. Då kallar man sig kort och gott för Kjell & Kenneth.

Detta med trivseldanser och mitt i veckan danser är stort i Skaraborg. Det finns ungefär sex olika arrangörer som har dans mitt i veckan. Men flertalet av dem har valt att ha dans varannan vecka och inte arrangera dans samma veckodag. På så sätt krockar man inte varandra. Man får försöka hjälpas åt. Tyvärr är det lite skralt med återväxten när det gäller denna typ av danser.

PRO Mariestads Pensionärsförening bildades den 17 mars 1944. Det är inte enbart dans står på agendan. Akvarellmålning, boule och bowling, datacafé, gymnastik, golf, slöjd, qi-gång och pub-aftnar är exempel på andra aktiviteter som föreningen har. Motionsdanserna på Karlsholme startade den 7 september 1988 och är idag en mycket uppskattad aktivitet bland föreningens medlemmar och tillresta.

Från scenen påannonserar bandet att det skall bli en snabb dans innan det är dags för lite gammaldans innan paus, den traditionella "kaffevalsen". I pausen ringlar sig kön lång inne i kafeterian där det serveras kaffe och goda smarriga mackor. Jag samtalar med några dansgäster som alla trivs förträffligt här på Karlsholme. Anledningen till att folket kommer hit och dansar är den trevliga stämningen och valet av orkestrar.

Sendan kan man bara konstatera att detta nog är Sveriges finaste belägna folkpark. Dessutom en park i kanonskick. 2017 renoverades rotundan där trivseldansen arrangeras och några år tidigare renoverades den stora bygganden jubileumsteatern. Så härligt i en tid där man ofta läser om parker som står och förfaller och sedemera blir offer för grävskopor.

Åter till dansgolvet där det är full fart. Den ena dansanta melodin avlöser den andra. För de som tidigare var ute och dansade till Bengt Hennings då Kjell och Roland var med kommer garanterat känna igen sig. De har plockat med sig guldkornen och blandat upp med andra godingar och evergreens. Det låter mycket bra om Mogna män och man slås av vilka duktiga musikanter de är.

Klockan börjar närma sig halv tio och det är dags att runda av. kvällen. Ordförande i föreningen Morgan Robertsson gick upp på scenen och tackade publiken och orkestern för en trevlig kväll. Något som jag absolut kan skriva under på. Kjell påannonserade kvällens sista låtar. "She´s not you" tillsammans med "Return to sender". Efteråt blev det applåder i massor och ovationer som resulterade i ett extranummer. Publiken gillade Rolands saxofonspel så han fick avsluta kvällen med " I varje andetag" instrumentalt på sax. Underbart spelat.

När de sista tonerna ebbat ut var det så dags att bege sig hemåt Värmland. Men vi vill förståss tacka arrangörerna PRO Mariestad för ett vänligt mottagande. Orkestern Mogna män Kjell Malmborg, Roland Ask och Kenneth Fernlund samt deras "roddare" Henry "Nallen" Nordh. Detta får vi göra om igen. För orkestern återstår det att packa ihop instrumenten. Arrangören får ladda upp inför nästa danskväll då Charlies orkester kommer på besök.

Kommande danser på Karlsholme Folkets Park

 • 7 november Charlies från Lindome
 • 21 november Kalle o Stefan från Mariestad
 • 5 december Rios från Mariestad

Reportage av Markus Redman

Foton av Markus Redman och Mikael Redman

Bilder från dansen i Danslogens bildgalleri

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6761

Dagens danser - 33 stycken

2019-07-24

 • Borensbergsparken - Expanders
 • Djäkneberget Västerås - Rolles
 • Folkets Park Degerfors - Strike
 • Folkets Park Ödeborg - Dalsländers
 • Furuviken Hällesjö - Framed
 • Gräsmyr loge - Mickes
 • Gröna lund - Larz Kristerz
 • Grönänge - Glads
 • Gårdsjölogen Sunne - Holidays
 • Hanssons Loge - Tommys (FIN)
 • Hindås Rotunda - Sweedz
 • Hjortnäs Brygga - Callinaz
 • Kajutan Skellefteå - Duo Vi Övik
 • Kolbäcksparken - Junix
 • Liseberg Polketten - Barbados
 • Liseberg Polketten - Bendéns
 • Lohärads bygdegård - Ingez
 • Lyktan Vilshult - Skåningarna
 • Löfstad Loge - Kjell Dahls
 • Mossbrott - Hilltons
 • Möja dansbana - Martinez
 • Orrnäset - Lars Erikssons
 • Skansen Galejan - Leffes svänggäng
 • Torget Filipstad - Matz Rogers
 • Tydingesjön - Cedrix
 • Tyrolen Blädinge - Lasse Stefanz
 • Utängens Loge - Streaplers
 • Vallsjöbaden Sävsjö - Bob Stevens
 • Ärstaparken - Sannex

Danser på båtar

 • Birka - Engdahls
 • Viking Cinderella - Hanes
 • Viking Cinderella - Likes
 • Viking Rosella - Backup

Mer om dagens danser »

Danser i morgon (29 stycken) »

Se mer av 2 823 danser i Danslogens dansprogram »

Voize söker ny gitarrist

2019-07-23

Voize söker en pigg, glad, sångkunnig sologitarrist, gärna med B-kort och bosatt i Skåne.

Voize har funnits sedan 2011 och gör i dagsläget ca 60 jobb/år. Utgångsort är i nuläget Malmö.

För mer information kontakta Nöjeskällan.

Peter Rudenborg 0471-46650

[email protected]

Voize »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7282

Ny singel med Stefan Nykvist

2019-07-23

Stefan Nykvist, en gång medlem i Larz Kristerz har kommit med en singel. Den heter "Sorgernas allé".

Skriven av Hans Adeström.

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7266

Nytt album med Holidays

2019-07-23

Foto: Sandra Klingström

Holidays från Åmål har kommit med ett nytt album, "Så speglas kärkeken" (Holidays) . Producerat och arrangerat av Martin Klaman.

Bandet har 20-årsjubileum i år. Detta kommer att firas den 28 september på Folkets hus i Svanskog.

Albumet består av 12 spår i en mix av covers och nyskriviet. Det öppnar med "I wonder", skriven av Morten Tinholt och här finns en instrumental version av "She 's not you" (Elvis Presley).

Sångaren Mattias Sjöstenius har skrivit 2 av låtarna, "Så speglas kärleken" och "När jag blundar".

I övrigt finns covers som t.ex "Paralyzed" (Elvis Presley), "Girl from yesterday" (Eagles) och "Kan du hålla dom orden" (Mats Bergmans).

Köp albumet via Ginza »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7207

Ny singel med Kevin Lehnberg

2019-07-23

Kevin Lehnberg, sångare i Xplays har släppt en solosingel, "Stockholmsnatt". Skriven av Henric Axelsson och Kevin Lehnberg. Producerad av Henric Axelsson.

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7165

Lyssna till ditt hjärta (2019)

2019-07-22

Kim Kärnfalk (programledare för årets Guldklavengala) har sjungit in en ny version av "Lyssna till ditt hjärta", som hon sjöng på galan.

Det är samma låt som när hon var med i Friends och de vann Melodifestivalen 2001 och kom 5:a i Eurovision Song Contest i Köpenhamn.

Låten är skriven av Henrik Sethsson och Thomas Gson.

Den nya versionen är producerad av Joakim Lundgren.

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7271

Stora Folkparksdansen 16 - 17 augusti

2019-07-22

Nu är det snart dags för "Stora Folkparksdansen" som hålls helgen den 16-17 augusti på Karlsholme i Mariestad. Detta är tionde året i rad som evenemanget anordnas och arrangörer är "Folkparkerna i Väst" där en rad olika lokala arrangörer gått samman för att anordna en storslagen gemensam säsongsavslutning.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6933

41.289 besökare på Dansbandsveckan

2019-07-21

Antalet passerande dansare genom entrén till Orrskogen i Malung där Svenska Dansbandsveckans danser arrangeras blev 41.289, det blir 456 mer än förra året.

Besökare per dag under Dansbandsveckan var

2019 2018
Söndag4.3034.301+2
Måndag5.8476.042-195
Tisdag6.1146.001+113
Onsdag6 7296.289+440
Torsdag6.6076.129+478
Fredag5.4585.845-347
Lördag6 2316.226+5
Totalt41.28940.883+456

Dansbandsveckan »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7274

Dansprogram i SVT

2019-07-20

Donnez och Elisa Lindström

Foto: Donnez

Idag, den 20 juli sänds repriser av 2 dansprogram från de senaste dagarna.

11.45 SVT-1

"Svenska folkfester" om årets dansvecka i Malung. Finns på SVT Play till 15 januari 2020.

13.15 SVT-1

"Du kan dansa" med Larz Kristerz

SVT Play »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7261

Ny singel med Blixterz

2019-07-19

Blixterz har släppt en singel. Den heter "I let my guitar play that rock 'n' roll".

Skriven av Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Mikael Wigström.

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7263

Svenska folkfester i SVT

2019-07-19

Idag, den 19 juli sänds programmet "Svenska folkfester" i SVT-1 kl 20.00 - 21.30.

Det handlar om årets dansbandsvecka.

Programledare är Elisa Lindström och Rasmus Persson.

På SVT Play ligger programmet kvar fram till 15 januari 2020.

SVT Play »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7258

Dansbandsfria danskvällar i Siljansnäs

2019-07-18

I bland annat Siljansnäs utanför Leksand träffas folk och dansar till spellistor, ibland helt dansbandsfria listor.

SVT Dalarna »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7204

Hedins ställer in i Malung

2019-07-18

På grund av bussproblem tvingas Hedins ställa in sin spelning idag den 18 juli på Orrskogen i Malung.

Humbles ersätter dem på bana 1 där de spelar med Mats Bergmans.

De spelar även på dagens PRO-dans.

Hedins »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7267

Sven-Ingvars sommarturné 2019

2019-07-17

Sven-Ingvars gör en sommarturné med start den 25/7 på Djurönäset i Stockholms skärgård. Det blir 8 konserter.

Instagram Lifeline »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7193

Ny singel med PerHåkans

2019-07-16

Foto: PerHåkans

PerHåkans har släppt en singel. Den heter "Nonstop i Malung". Skriven av Joakim Palm.

Spotify »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7256

Retromara på Bredsele park 26 - 27 juli

2019-07-16

Helgen den 26 - 27 juli är det retromara med Boogart och Shake på Bredsele park. Banden spelar båda dagarna och tiden är 20 - 01.

På söndagen spelar PerHåkans kl 17 - 21.

Bredsele ligger mellan Boliden och Norsjö i Västerbotten.

Retromaran Bredsele park »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6859

Dokumentär om Larz Kristerz

2019-07-15

Idag den 15 juli kl 20.00 på SVT-1 visas dokumentären "Vill du dansa ?" med Larz Kristerz.

Den sänds även på lördag den 20 juli kl 13.15 i SVT-1.

Köp via Ginza »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7257

Folkfest i Karlstad den 8 augusti

2019-07-15

Torsdag den 8 augusti blir det folkfest på Nöjesfabriken i Karlstad. Då blir det stor dansgala med Lasse Stefanz, Larz Kristerz och Barbados. Det blir inomhusscen, utomhusscen, 5 barer, party- och schlagergolv. Tiden är kl 19 - 01.

Tickster »

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7002

Glenn Miller Orchestra i Hågelbyparken

2019-07-15

Hågelbyparken söder om Stockholm anordnar lördag den 10 augusti 2019 en exklusive danskväll till det populära storbandet Glenn Miller Orchestra.

Alla som är sugna på att dansa till en internationellt välkänd orkester är välkomna.

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/7244

Fler dansnyheter

I dagsläget har vi register över (antal)

Meny

Dans till Matz Bladhs i Arboga Folkets Park arrangerat av FMK Arboga

Foton från bildgalleriet

 

Dansevenemang på gång

 
Www.Eurobildelar.SE
Stora Folkparksdansen i Mariestad den 16-17 augusti 2019
Kongahälla-dansen i Tångahallen i Vårgårda den 25-26 juli 2019
Winter Sale Image Banner 180 x 260
160x600