Välkommen till Danslogen

Här kan du hitta i danser i Sveriges största register över danser.

Prova med en titt i vårt dansprogram innan du ringer vänner eller letar på Google.

Idag är det söndag 18 april 2021, Valdemar och Volmar har namnsdag

Mogna män bjöd på dansgodis när PRO bjöd upp till trivseldans på Karlsholme

2018-11-02

Foto: Markus Redman

Det är onsdag kväll och från Vänern blåser det en något frisk vind in mot land. Vi befinner oss på det som torde vara Sveriges vackraste folkpark. Karlsholme Folkets Park i Mariestad. Här håller PRO Mariestad sina populära trivseldanser. Kvällens orkester är Mogna Män. En populär trio från Alingsås.

Parkeringen är fylld med bilar. I entrén sitter bland annat Lis-Beth Kopperud och tar entré. Hon är bokningsansvarig för danserna. Banden som spelar här är oftast duos, trios och en och annan kvartett. Oftast orkestrar som kommer ifrån Västra Götaland. Trivseldanserna arrangeras varannan onsdag ojämna veckor. Vid ett annat bord säljs det lotter. Inne i rotundan är det fullt av glada dansare som väntar på att dansen skall ta sin början.

Klockan slår sex och Kjell Malmborg räknar in till aftonens första dans. "Om du vågar och vill" följt av "Du kom försent" fick inleda kvällens dans. Det märks att publiken trivs här på Karlsholme Folkets Park. Det är inte många som står över en dans. Kanske inte så konstigt med tanke på den fina musiken som publiken bjuds på.

Mogna Män

Mogna Män består av tre otroligt musikaliska och rutinerade musiker. På sång och gitarr hittar vi Kjell Malmborg. På Saxofon och gitarr Roland Ask. Sist men absolut inte minst, på klaviatur och sång Kenneth Färnlund. Kjell har varit medlem i Tommy Elfs, Chiquita och Bengt Hennings. Roland har bland annat spelat med Kjell i Bengt Hennings de senaste 22 åren. Kenneth Färnlund känns igen från: Five Teddys, Chiquita, Tommy Elfs och Pilebos. Tillsammans har de närmare 150 års erfarenhet av dansband. De trivs alldeles förträffligt med att åka ut och spela med Mogna män.

Kjell Malmborg

Kjell berättar entusiastiskt om hur det var när han var ute och spelade på heltid med bland annat Bengt Hennings. Detta formatet vi har nu är perfekt. Och så börjar vi spela lite tidigare på kvällen än förut. Nu kan danskvällen vara slut när vi förr skulle ha kommit fram till kvällens paus. Kjell och Kenneth är pensionärer medans Roland fortfarande har civilt arbete. I bland åker de ut och spelar som duo utan Roland. Då kallar man sig kort och gott för Kjell & Kenneth.

Detta med trivseldanser och mitt i veckan danser är stort i Skaraborg. Det finns ungefär sex olika arrangörer som har dans mitt i veckan. Men flertalet av dem har valt att ha dans varannan vecka och inte arrangera dans samma veckodag. På så sätt krockar man inte varandra. Man får försöka hjälpas åt. Tyvärr är det lite skralt med återväxten när det gäller denna typ av danser.

PRO Mariestads Pensionärsförening bildades den 17 mars 1944. Det är inte enbart dans står på agendan. Akvarellmålning, boule och bowling, datacafé, gymnastik, golf, slöjd, qi-gång och pub-aftnar är exempel på andra aktiviteter som föreningen har. Motionsdanserna på Karlsholme startade den 7 september 1988 och är idag en mycket uppskattad aktivitet bland föreningens medlemmar och tillresta.

Från scenen påannonserar bandet att det skall bli en snabb dans innan det är dags för lite gammaldans innan paus, den traditionella "kaffevalsen". I pausen ringlar sig kön lång inne i kafeterian där det serveras kaffe och goda smarriga mackor. Jag samtalar med några dansgäster som alla trivs förträffligt här på Karlsholme. Anledningen till att folket kommer hit och dansar är den trevliga stämningen och valet av orkestrar.

Sendan kan man bara konstatera att detta nog är Sveriges finaste belägna folkpark. Dessutom en park i kanonskick. 2017 renoverades rotundan där trivseldansen arrangeras och några år tidigare renoverades den stora bygganden jubileumsteatern. Så härligt i en tid där man ofta läser om parker som står och förfaller och sedemera blir offer för grävskopor.

Åter till dansgolvet där det är full fart. Den ena dansanta melodin avlöser den andra. För de som tidigare var ute och dansade till Bengt Hennings då Kjell och Roland var med kommer garanterat känna igen sig. De har plockat med sig guldkornen och blandat upp med andra godingar och evergreens. Det låter mycket bra om Mogna män och man slås av vilka duktiga musikanter de är.

Klockan börjar närma sig halv tio och det är dags att runda av. kvällen. Ordförande i föreningen Morgan Robertsson gick upp på scenen och tackade publiken och orkestern för en trevlig kväll. Något som jag absolut kan skriva under på. Kjell påannonserade kvällens sista låtar. "She´s not you" tillsammans med "Return to sender". Efteråt blev det applåder i massor och ovationer som resulterade i ett extranummer. Publiken gillade Rolands saxofonspel så han fick avsluta kvällen med " I varje andetag" instrumentalt på sax. Underbart spelat.

När de sista tonerna ebbat ut var det så dags att bege sig hemåt Värmland. Men vi vill förståss tacka arrangörerna PRO Mariestad för ett vänligt mottagande. Orkestern Mogna män Kjell Malmborg, Roland Ask och Kenneth Fernlund samt deras "roddare" Henry "Nallen" Nordh. Detta får vi göra om igen. För orkestern återstår det att packa ihop instrumenten. Arrangören får ladda upp inför nästa danskväll då Charlies orkester kommer på besök.

Kommande danser på Karlsholme Folkets Park

 • 7 november Charlies från Lindome
 • 21 november Kalle o Stefan från Mariestad
 • 5 december Rios från Mariestad

Reportage av Markus Redman

Foton av Markus Redman och Mikael Redman

Bilder från dansen i Danslogens bildgalleri

Länk till denna nyhet: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/6761

Livestream med Casanovas

2021-04-17

Idag den 17 april kl 19.00 kommer Casanovas att ha en livestream.

Swish 123 183 22 03

Livestream Casanovas »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9131

Livestream med Simon & Frippe

2021-04-17

Idag den 17 april kl 19.00 kommer Simon Åhs & Frippe Myhrer att ha en livestream.

Swish 076 834 53 86

Livestream Frippe & Simon »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9294

Nytt album - Dansbandsnytt 2

2021-04-17

Atenzia har släppt ett album, "Dansbandsnytt 2" som innehåller en samling av låtar släppta bara på Spotify blandat med hits från de senaste albumen.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9047

Zenex - Kärlekens hus

2021-04-17

Zenex från Morgongåva framför "Kärlekens hus"

Zenex - Kärlekens hus »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9296

Fredahlz - Du ringde från Flen

2021-04-17

Fredahlz framför "Du ringde från Flen"

Musik och text Ulf Nordqvist

Fredahlz - Du ringde från Flen »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9293

Ekebofestivalen 2021 inställd

2021-04-16

"Tyvärr måste vi i dag meddela att Ekebofestivalen 2021 måste ställas in på grund av de restriktioner som fortfarande gäller för att hindra smittspridningen av covid-19. Tråkigt speciellt som festivalen fyller 25 år och vi vet att intresset skulle vara stort för att besöka oss. Nu siktar vi på den 25:e festivalen nästa år, den 7, 8 och 9 juli 2022."

Ekebo »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9301

Donnez dubbel 1:a på Topplistan

2021-04-16

Donnez är 1:a på Topplistan med "Alla dar i veckan" på både listan som heter Veckans Fysiska samt Veckans Albumlista. Grattis !! .

Topplistan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9198

Livestream med Lasse Sigfridsson

2021-04-16

Foto: Ulf Stjernbo

Idag den 16 april kl 19.30 kommer Lasse Sigfridsson att ha en livestream.

Livestream Lasse Sigfridsson »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9281

Ny singel med Danzbanderz

2021-04-16

Danzbanderz har släppt en singel, "Tystnar i luren", en partyversion av Miriam Bryant och Victor Leksells låt

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9257

Ny singel med Tommys

2021-04-16

Finlandssvenska Tommys har släppt en singel med 3 melodier

Låtarna är "Call me Sven", "Mitt hjärta tillhör dig" och "Bortom orden".

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9255

Wahlströms - Jag vill jag törs jag kan

2021-04-15

Foto: Discogs

Wahlströms framför "Jag vill jag törs jag kan" från albumet "Om du vore här" (2008).

Musik och text Janne Lucas Persson och Monica Forsberg

Wahlströms - Jag vill jag törs jag kan »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8690

Ljud-Gunnar gästar Danspassion

2021-04-15

Foto: Danspassion.se

Välkände ljudteknikern Gunnar "Ljud-Gunnar" Åkerlund har gästat podden Danspassion.

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9289

Dansveckan i Malung 2021 inställd

2021-04-15

Dansveckan 2021 i Malung är inställd och återkommer 17 - 23 juli 2022.

Turistchef lars Bälter berättar:

– Det råder fortfarande stor osäkerhet kring tidsplanen för vaccineringen mot Coronaviruset och vilka begränsningar och restriktioner som kommer att gälla under sommaren 2021. Därför fokuserar vi nu på 2022 istället.

- Vi kommer att genomföra en digital dansbandsvecka i år 2021 i någon form, under vecka 29, 18–24 juli utifrån att förra årets digitala dansbandsvecka blev en succé.

Dansbandsveckan Malung »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9295

Fredahlz - Du har gjort min gråa värld

2021-04-15

Fredahlz framför "Du har gjort min gråa värld till guld igen"

Svensk text Börje Carlsson

Fredahlz - Du har gjort min gråa värld »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9262

Twix Duo - Det gick en liten ängel

2021-04-15

Twix Duo från Uppsala framför "Det gick en liten ängel"

Musik och text Siwert Thurell

Twix - Det gick en liten ängel »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9260

Mix med Janne Martins

2021-04-14

En mix av ett antal låtar med Janne Martins

Mix med Janne Martins »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9284

Flamingo - Varför

2021-04-14

Roaddust records har lagt ut ett antal klipp med Flamingo som är inspelade 2004.

Här sjunger Hasse Carlsson "Varför"

Flamingo - Varför »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9266

Livestream med Kevin Nordlund

2021-04-14

Idag den 14 april kl 19.00 kommer Kevin Nordlund att ha en livestream.

Gäst Anders Nordlund

Livestream Kevin Nordlund »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9264

Ny singel med Lennart Öhman

2021-04-14

Lennart Öhman har kommit med ny singel, "Inga sms"

Musik och text Tom Käldström och Lennart Öhman

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9275

Radio DB1 med dansmusik

2021-04-14

"Äntligen - RADIO DB1 - Sveriges nya dansradio med massor av härliga program. Danskväll, Mogentimman, Tio i Topp för 50 år sedan, Jukebox med svensk 60-tals pop och Svensktoppslistan som den lät för 40 år sedan. Och inte minst massor av bra dansmusik dygnet runt. Välkommen kära danspublik och alla radiolyssnande dansbandsälskare. Det här har vi gjort bara för er"

Radio DB1 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9288

Donnez medverkar i BingoLotto

2021-04-14

På söndag den 18 april medverkar Donnez i Bingolotto.

Programledaren Stefan Odelberg välkomnar alla till ett program med underhållning och vinster.

Programmet sänds i TV4 kl 18.00

BingoLotto »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9192

Twix Duo - Länge leve Honky Tonk

2021-04-13

Twix Duo från Uppsala framför "Länge leve Honky Tonk"

Musik och text Kent Fingal och Haidi Krohn

Twix - Länge leve Honky Tonk »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9259

Livestream med Donnez

2021-04-13

Idag den 13 april kl 19.00 kommer Donnez att ha en livestream med tema "After work".

Swish 123 013 44 86

Vips 906 75 684

Livestream Donnez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9150

Årets Grammisnomineringar i kategorin Dansband

2021-04-13

Årets nomineringar till en Grammis 2021 i kategorin "Årets Dansband" är:

 • Casanovas - Mota Olle i grind
 • Barbados - Vi
 • Streaplers - En gång till
 • Larz Kristerz - Lättare sagt än gjort
 • Martinez - Bubbelgum

Grammis 2021 »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/8940

Kenneth & Classe - Forever and ever

2021-04-13

Kenneth & Classe framför "Forever and ever".

Kenneth & Classe - Forever and ever »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9274

Leif Kronlund 90 år

2021-04-13

Foto: hd.se

Idag den 13 april fyller välkände orkesterledaren Leif Kronlund 90 år.

Danslogen gratulerar på födelsedagen!!

Wikipedia »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9038

Joel Andreasson - Jag kör genom natten

2021-04-12

Joel Andreasson från Skåningarna framför "Jag kör genom natten"

Musik och text Jonas Lindau och Agneta Mårtensson

Joel Andreasson - Jag kör genom natten »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9276

Ny singel med Matz Rogers

2021-04-12

Matz Rogers har släppt en singel, "Allt kommer tillbaka".

Musik och text Martin Lindkvist.

Producent Tomas Edström.

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9286

Danzette - Om en stund

2021-04-12

Danzette framför "Om en stund"

Musik och text Lars Hagelin Tommy Stjernfeldt Monica Forsberg

Danzette - Om en stund »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9283

Veckans livestream

2021-04-12

Följande band har livestream denna vecka:

 • Tisdag 13 april kl 19.00 Donnez
 • Onsdag 14 april kl 19.00 Kevin Nordlund
 • Fredag 16 april kl 19.30 Lasse Sigfridsson
 • Lördag 17 april kl 19.00 Casanovas
 • Lördag 17 april kl 19.00 Simon & Frippe
 • Söndag 18 april kl 19.00 Roffe Larsson
 • Söndag 18 april kl 20.00 Jive

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9132

Livestream med Roffe Larsson

2021-04-11

Idag den 11 april kl 19.00 kommer Roffe Larsson att köra en livestream.

Rolf var tidigare medlem i Cedermarks samt Trio me Bumba.

Livestream Roffe Larsson »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9248

Livestream med Tommys, Ramona Nordberg och Hans Martin

2021-04-11

Idag den 11 april kl 17.00 (svensk tid) kommer finlandssvenska Tommys tillsammans med Ramona Nordberg och Hans Martin att ha en livestream. Programledare Herman Hagnäs

Livestream Tommys m fl »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9253

Twix Duo - Om du säger att du älskar mig

2021-04-11

Twix Duo från Uppsala framför "Om du säger att du älskar mig"

Musik och text Henrik Sethsson och Ulf Georgsson

Twix - Om du säger att du älskar mig »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9258

Sven-Ingvars höstturné 2021

2021-04-11

Sven-Ingvars firar 65 år och gör en höstturné med premiär den 5/11 i Halmstad och avslut den 7/1 i Malmö.

Ticketmaster »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9263

Zenex - Främling

2021-04-11

Zenex från Morgongåva framför "Främling"

Musik och text Kris Kristoferson, svensk text Lars Wiggman

Zenex - Främling  »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9235

Ölandsveckan 2021 inställd

2021-04-10

Ölandsveckan 2021 är inställd och återkommer 2022.

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9271

Dansgala 2021 LIVE på Grevie-parken

2021-04-10

Idag den 10 april arrangeras en digital dansgala på Grevieparken. Tiden är kl. 20.00-24.00

Fem suveräna band står för kvällens nonstop-dans:

 • Andreas Olsson & Monia Sjöström
 • Callinaz
 • Voize
 • Kjellez
 • Danne Stråhed & Dynamo

Programledare Thomas Deutgen och Joakim Agerskov

Dansgala Grevieparken »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9123

Magnus slutar i Titanix

2021-04-10

Jonathan Nöjd

Foto: Titanix

Magnus Löving, trummis i Titanix har efter 32 år bestämt sig för att sluta i bandet.

Ny trummis är Jonathan Nöjd, tidigare i bland annat Jontez och Donnez

Titanix »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9268

Livestream med Blender

2021-04-10

Idag den 10 april kl 18.00 kommer Blender att ha en livestream.

Livestream Blender »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9223

Nytt album med Donnez

2021-04-10

Foto: Jörgen Lundh

Donnez har släppt nytt album, "Alla dar i veckan" (Atenzia). Producerat av Donne Laitila. Inspelat, mixat och mastrat i Railway studio, Perstorp

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9017

Donnez medverkar i Kulturnyheterna

2021-04-09

Idag den 9 april så medverkade Donnez i Kulturnyheterna (SVT)

SVT - Kulturnyheterna »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9267

Livestream med Donnez

2021-04-09

Idag den 9 april kl 19.00 kommer Donnez att ha en livestream.

Det är releaseparty för nya albumet "Alla dar i veckan".

Swish 123 013 44 86

Vips 906 75 684

Livestream Donnez »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9014

Ny singel med Henrik Åberg

2021-04-09

Henrik Åberg har släppt en ny singel, "I varje andetag".

Musik och text Thomas Enroth

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9180

Nytt album med SDM

2021-04-09

SDM (Swedish Dance Mafia) har släppt ett nytt album, "Dansbart så klart vol 2."

Läs hela artikeln »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9211

Ny singel med Voize

2021-04-09

Voize har släppt en ny singel, "Allting här i livet det går upp och ner".

Cover av "Is anybody going to San Antone", svensk text Evert Ljusberg

Producent Donne Laitila

Spotify »

Länk till denna nyhet: https://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/9214

Fler dansnyheter

I dagsläget har vi register över (antal)

Foton från bildgalleriet

 

Meny